Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

ο μικρός μου είναι 10 μηνών Και του αρέσει ο ύπνος, ανα μιάμιση ώρα θέλει να κοιμάται για καμία ωριτσα, κοιμάται μαζί μου πάντα με κούνημα ωστόσο έχει λίγες μέρες που όταν νυστάζει και πάω να τον κοιμησω αρχίζει κ τσιρίζει κ κλαίει με λυγμούς τον αφήνω να παιξει αλλά δεν ηρεμεί, ηρεμεί μόνο με γάλα.... μα τάισμενο είναι μπορεί να πιεί 300 γρ γάλα έτσι σε αυτές τις κρίσεις ! Τι μπορώ να κάνω γιατί εικικρινα τόσες φορές τ μέρα με έχει κουράσει αυτή η κρίση 

συμβαίνει σε κάποια ακόμα αυτό ;;; Πως το αντιμετωπίζουμε 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Mamaloulou είπε:

Εγώ θα σου πω πως κάθε μωράκι είναι διαφορετικό αν το μωρό σου για να κοιμηθεί το μεσημέρι θέλει ήσυχια και σκοτάδι για ποιο λόγο να μην κλείσεις το παντζουρι και να το αφήσεις να νυσταζει και να γκρινιάζει,το δικό μου παράδειγμα κοιμάται με φως με τηλεόραση με φασαρία δεν τον ενοχλεί τίποτα αν όμως είχε πρόβλημα θα του έκανα και ήσυχια και σκοτάδι 

Απλά ξέρεις όταν ο κάθε ένας λέει το δικό του και επεμβαίνουν στο πως το κοιμηζω και ο γονιός μπερδεύεται στο τέλος γιατί και εγώ είμαι πρωταρα είναι το πρώτο μου παιδάκι αυτό. 

Just now, kotsifikos είπε:

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχει άποψη το σοι για το πως θα κοιμηθεί το κάθε παιδί? και τι έγινε αν μάθει το παιδί να κοιμάται με ησυχία? Στο κάτω κάτω εμείς οι ενήλικες θέλουμε την ησυχία μας για να κοιμηθούμε δεν θα την θέλει το παιδί? Βοήθησε το παιδάκι σου να κοιμηθεί με τον τρόπο που βολεύει εκείνο, ακολούθησε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, ο ύπνος κυρίως σε αυτή την ηλικία είναι πολύ πολυ σημαντικός.

Άντε ντε πες τα. Φοβούνται ότι άμα τους το αφήσω σε θα κοιμάται όπου να ναι ; Αλλά μόνο σε ήρεμο δωμάτιο ; ΕΕ τι να κάνουμε δεν είναι όλα τα μωρά το ίδιο. Κάποια κοιμούνται υπό συνθήκες φασαρίας κάποια αλλά όχι. Εγώ πραγματικά έχω ηρεμίσει τώρα γιατί σου λέω το έβαζα για ύπνο με φως και δεν μπορούσε και έλεγα τι φταίει μα τι φτάσει γιατί γκρινιάζει θέλει να κοιμηθεί και δεν κοιμάται. Να τι φταιει. Και δεν ξανά δίνω συμασια στα σχόλια θα το μάθεις έτσι θα το μάθεις αλλιώς. 

Just now, Deena είπε:

Έτσι ειναι, υπάρχουν μωρά που πραγματικά είναι πολύ ευαίσθητα στα εξωτερικά ερεθίσματα και χρειάζεται να τα απομονώσουν για να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν. Και η κόρη μου έτσι ήταν, 2,5 μήνες παιδευόμασταν και τελικά κοιμήθηκε καλά και ποιοτικά μέσα στην ημέρα όταν κατέβασα παντζούρια στο δωμάτιό της και της έβαλα λευκούς ήχους κατά την διάρκεια των ημερήσιων ύπνων.

Με έχετε καθησυχάσει όλοι τώρα. Τι να κάνω είμαι νέα μαμά όπως και να έχει πες ο ένας πες ο άλλος επηρεάζομαι. Το θέμα είναι να βρούμε ρυθμούς με το μωρό μου που να βολεύουν και αυτό και εμένα. Για παράδειγμα εγώ δεν έχω κανένα θέμα με αυτό γιατί και εμείς ξαπλώνουμε το μεσημέρι και θελουμε και εμείς λίγο να ησυχάσει το κεφάλι μας (εγώ κ ο άντρας μου). Όμως όταν λέμε και ησυχία μην φανταστείς ότι δεν κουνιέται κανείς και δεν μιλάμε. Και το πλυντήριο δουλεύει και εμείς μιλάμε μεταξύ μας απλά δεν φωνάζουμε. 

Αν ξυπνάει από φασαρία να το απομονώσεις, συμφωνώ.
Αλλά πατζούρια μην κατεβάσεις, είναι καλύτερα να μην εμποδίζουμε το βιολογικό ρολόι (όλων μας βασικά, πόσο μάλλον) των μωρών. Μπορείς να τραβήξεις κουρτίνες να μην είναι τόσο φωτεινά, αλλά μην εφαρμόσεις κανονική τεχνητή συσκότιση, είναι πολύ πιθανό να μπερδευτεί και κυρίως να μπλοκάρεις το βιολογικό του ρολόι, ενώ αυτό που προτιμούμε γενικά είναι να το ενθαρρύνουμε.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Just now, marakiz είπε:

Αν ξυπνάει από φασαρία να το απομονώσεις, συμφωνώ.
Αλλά πατζούρια μην κατεβάσεις, είναι καλύτερα να μην εμποδίζουμε το βιολογικό ρολόι (όλων μας βασικά, πόσο μάλλον) των μωρών. Μπορείς να τραβήξεις κουρτίνες να μην είναι τόσο φωτεινά, αλλά μην εφαρμόσεις κανονική τεχνητή συσκότιση, είναι πολύ πιθανό να μπερδευτεί και κυρίως να μπλοκάρεις το βιολογικό του ρολόι, ενώ αυτό που προτιμούμε γενικά είναι να το ενθαρρύνουμε.

Και αν δεν γίνεται αλλιώς ; Προσπαθούσα εδώ και τόσο καιρό και δεν κοιμάται ζορίζεται και θεωρώ ότι χάνει ώρες ύπνου εξετιας αυτού. Μέρες που προσπαθούσα να μην κλείνω πατζουρια και δεν μπορούσε να κοιμάται είχε πολύ γκρίνια και ήταν νευρικό. 

Just now, Irina095 είπε:

Και αν δεν γίνεται αλλιώς ; Προσπαθούσα εδώ και τόσο καιρό και δεν κοιμάται ζορίζεται και θεωρώ ότι χάνει ώρες ύπνου εξετιας αυτού. Μέρες που προσπαθούσα να μην κλείνω πατζουρια και δεν μπορούσε να κοιμάται είχε πολύ γκρίνια και ήταν νευρικό. 

Νόμιζα ότι είχες θέμα και με την ησυχία, όχι μόνο με το φως. Τι να σου πω. Θεωρητικά θα εμποδίσεις το βιολογικό του ρολόι κι επιπλέον ενδέχεταί να το μάθεις έτσι ώστε όντως να μπορεί να κοιμάται μόνο με συσκότιση. Όπως πχ μαθαίνουμε τα μωρά να κοιμούνται με πολύ κούνημα. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να μας βολεύει έτσι κουρασμένες που είμαστε να κοιμηθεί  οσο γίνεται πιο γρήγορα, μακροπρόθεσμα όμως αγανακτούμε που αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κοιμάται. Αμ του το μάθαμε, αμ αγανακτούμε μετά.

Σε καταλαβαίνω βέβαια γιατί κι εγώ μωρομαμά είμαι (πάλι) κι ενώ έλεγα πως το δεύτερο δεν θα του δίνω στήθος μόνο για να το νανουρίσω, έλα όμως που η κούραση με νικά. Και του δίνω και λέω θα το κάνω μόνο για το πρώτο τρίμηνο. Άραγε θα το κρατήσω μόνο για το πρώτο τρίμηνο? :)

Διαφημίσεις

Just now, Irina095 είπε:

Προσωπικά πιστεύω ότι το σκοτάδι δεν βλάπτει, δεν ειναι και νεογέννητο πια, ο διαχωρισμός μέρας - νύχτας έχει γίνει πια. Εξάλλου, το σκοτάδι είναι μια συσχέτιση που δεν απαιτεί την συνεχή συμμετοχή σου για να συντηρηθεί (όπως είναι π.χ. το κούνημα ή το στήθος) και μπορεί να εξασφαλιστεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε, δεν θα έχεις κανένα θέμα επομένως.

Την δικιά μου, όταν λέμε σκοτάδι, μιλάμε για το απόλυτο σκοτάδι, μόνο φωτάκι νυχτός άφηνα, ίχνος ηλιακού φωτός, ίδιες συνθήκες ύπνου μέρα και νύχτα εφάρμοζα, καθόλου δεν μπερδεύτηκε, αντιθέτως κοιμόταν καταπληκτικά.

Εγώ είμαι της άποψης πως στα βρέφη, κυρίως μέχρι τον χρόνο, καλό είναι να προσφέρουμε ότι τους δίνει ικανοποίηση και τους προσφέρει ασφάλεια, ακόμα και αυτό είναι ύπνος με κούνημα ή συσκότιση κτλ.

Επειδή είμαι λίγο καμμένη από τον μεσημεριανό ύπνο θα πω πως δεν δημιούργησα ποτέ τεχνική συσκότιση στο σπίτι μου για να κοιμηθεί το παιδί...εεεε δεν κοιμήθηκε ποτέ μέσα στην ημέρα, υπήρξαν στιγμές που ήθελα έστω να καθίσω στον καναπέ για να χαλαρώσω και δεν μπορούσα να το κάνω γιατί το παιδί μου δεν κοιμόταν ποτέ! μα ποτέ!! και αυτό είναι κάτι πολύ κουραστικό γιατί πλέον είναι 4 και πάλι δεν κοιμάται...έρχονται κάτι σκ τα μεσημέρια που κουτουλάω και θέλω απεγνωσμένα να κλείσω τα μάτια μου να ξεκουραστώ λίγο όμως εκείνος αρνείται και πλέον δεν πιάνει τίποτα..ούτε σκοτάδι ούτε φως ...τίποτα. Γενικά έχει να κάνει με το παιδί και ο ύπνος άλλα είναι πιο εύκολα άλλα δεν είναι. Πάντως είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις 30'-60' μέσα στην ημέρα για να ξεκουραστείς, γεμίζεις λίγο μπαταρίες.

Just now, kotsifikos είπε:

Εγώ είμαι της άποψης πως στα βρέφη, κυρίως μέχρι τον χρόνο, καλό είναι να προσφέρουμε ότι τους δίνει ικανοποίηση και τους προσφέρει ασφάλεια, ακόμα και αυτό είναι ύπνος με κούνημα ή συσκότιση κτλ.

Επειδή είμαι λίγο καμμένη από τον μεσημεριανό ύπνο θα πω πως δεν δημιούργησα ποτέ τεχνική συσκότιση στο σπίτι μου για να κοιμηθεί το παιδί...εεεε δεν κοιμήθηκε ποτέ μέσα στην ημέρα, υπήρξαν στιγμές που ήθελα έστω να καθίσω στον καναπέ για να χαλαρώσω και δεν μπορούσα να το κάνω γιατί το παιδί μου δεν κοιμόταν ποτέ! μα ποτέ!! και αυτό είναι κάτι πολύ κουραστικό γιατί πλέον είναι 4 και πάλι δεν κοιμάται...έρχονται κάτι σκ τα μεσημέρια που κουτουλάω και θέλω απεγνωσμένα να κλείσω τα μάτια μου να ξεκουραστώ λίγο όμως εκείνος αρνείται και πλέον δεν πιάνει τίποτα..ούτε σκοτάδι ούτε φως ...τίποτα. Γενικά έχει να κάνει με το παιδί και ο ύπνος άλλα είναι πιο εύκολα άλλα δεν είναι. Πάντως είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις 30'-60' μέσα στην ημέρα για να ξεκουραστείς, γεμίζεις λίγο μπαταρίες.

Ε τεσσάρων τα περισσότερα παιδιά δεν κοιμούνται. Δεν κοιμόταν τότε, θα σου κοιμηθεί τώρα? Καημένη μανούλα, ακόμα ελπίζεις χαχα!

Just now, Deena είπε:

Προσωπικά πιστεύω ότι το σκοτάδι δεν βλάπτει, δεν ειναι και νεογέννητο πια, ο διαχωρισμός μέρας - νύχτας έχει γίνει πια. Εξάλλου, το σκοτάδι είναι μια συσχέτιση που δεν απαιτεί την συνεχή συμμετοχή σου για να συντηρηθεί (όπως είναι π.χ. το κούνημα ή το στήθος) και μπορεί να εξασφαλιστεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε, δεν θα έχεις κανένα θέμα επομένως.

Την δικιά μου, όταν λέμε σκοτάδι, μιλάμε για το απόλυτο σκοτάδι, μόνο φωτάκι νυχτός άφηνα, ίχνος ηλιακού φωτός, ίδιες συνθήκες ύπνου μέρα και νύχτα εφάρμοζα, καθόλου δεν μπερδεύτηκε, αντιθέτως κοιμόταν καταπληκτικά.

Εμείς χρόνια τώρα έχουμε συμφωνήσει πως διαφωνούμε σε αυτά! :P

Just now, marakiz said:

Ε τεσσάρων τα περισσότερα παιδιά δεν κοιμούνται. Δεν κοιμόταν τότε, θα σου κοιμηθεί τώρα? Καημένη μανούλα, ακόμα ελπίζεις χαχα!

:lol: πραγματικά ελπίζω ακόμα!!!!!χαχαχαχαχαχα

@Irina095Και εγώ νέα μαμά είμαι το παιδί μου είναι 5,5 μηνών έχεις δίκαιο σε αυτό που λες ότι ο καθένας λέει τη γνώμη του αλλά εσύ θα κρατήσεις αυτό που θεωρείς σωστό για το παιδί σου,εγώ να σου πω την αλήθεια δεν άκουγα κανέναν από την αρχή 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Deena είπε:

Ναι αλλά αυτό που λες και για το στήθος εγώ δίνω για παρηγοριά μέχρι να γλαρώσει λίγο και να κοιμηθεί πιο εύκολα. Λες να έχω θέμα ; Εννοείς για όταν απόθηλασεις ότι έχεις θέμα με αυτή την τακτική ; 

2 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο γιατί εγώ το διάστημα που προσπαθούσα να κοιμησω το μωρό σε δωμάτιο με φως δεν μπορούσα να τα καταφέρω δεν ήθελε με τίποτα να κοιμάται με φως τον ενοχλούσε πολύ και δεν μπορούσα και εγώ να πάρω μια ανάσα όπως λες. Τώρα τον πάω σε ένα έτσι πιο σκοτεινό και ήρεμο δωμάτιο κι κοιμάται δεν έχω κανένα παράπονο ευτυχώς. 

Κάτι άλλο τώρα κορίτσια που ήθελα να ρωτήσω. Για βράδυ ποτε βάζετε τα μωράκια σας για ύπνο ; Εγώ τον είχα ξεκινήσει και τον έβαζα από τις 20:30 και είναι μέρες που τον βλέπω και θέλει να κοιμηθεί από πιο νωρίς μερικές φορές και από τις 19:00 !!!! Ανα δυο ώρες ξυπνάει τρώει και ξανά κοιμάται όλο αυτό μέχρι να ξυπνήσει μια και καλή κατά τις 07:00 το πρωί. Θεωρείτε ότι είναι πολύ νωρίς το 19:00 η ώρα για να κοιμάται για βράδυ ; 

Just now, Irina095 είπε:

Θεωρείτε ότι είναι πολύ νωρίς το 19:00 η ώρα για να κοιμάται για βράδυ

Πόσο μηνών είναι? Πόσους υπνους και ποτέ κάνει μέσα στην μέρα? 

Για την προηγουμένη ερώτηση σου κι εγώ συσκότιση έκανα μέσα στο δωμάτιο για να κοιμηθεί από έξι μηνών μέχρι και λίγο μετά τον ενάμιση χρόνο που σταμάτησε να κοιμάται το μεσημέρι. Τον δικό μου τον βοηθούσαν το σκοταδι, ή ησυχία και οι λευκοί ήχοι για να χαλαρώσει. 

On 18/11/2019 at 3:49 ΜΜ, Irina095 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!!!! Έχω ένα μωράκι 5 μηνών το οποίο το μεσιμερι δεν κοιμόταν με τίποτα και είχα προσπαθήσει τα πάντα. Βρήκα τι φταίει όμως ... δεν έκλεινα τα μπατζουρια προσπαθούσα να κοιμησω το μωρό σε φωτεινό δωμάτιο. Πολλά άτομα όμως από το σόι μου λένε ότι δεν κάνει το μωρό να κοιμάται έτσι γιατί θα μάθει έτσι με την ησυχία και το σκοτάδι και θα έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Τι εννοούν με αυτό ; Μπορείτε να μου πείτε και εσείς τις απόψεις σας πάνω σε αυτό το θέμα. Γιατί και εγώ ως ενήλικας θα πάω να κοιμηθώ την μέρα σε σκοτεινό δωμάτιο όχι μέσα στα φώτα. 

Εγω αυτο θα τους ρωτουσα:τι πρόβλημα θα έχω; γιατί δ κανει; 

Προσωπικα ούτε απόλυτη ησυχία έκανα, ουτε παντζούρια έκλεινα, αλλα κοιμοντουσαν έτσι. Αν θέλανε σκοτάδι, θα το εκανα

Κ απαντούσα ακριβώς αυτό που λέει η σεντιρ, αν μου το ξυπνήσεις, να πας εσύ να το ξανακοιμησεις:mrgreen:

Οσο θηλαζα κοιμοντουσαν με στηθος, πλεον 3 κ 5χρ απλα θα ξαπλωσουν στα κρεβάτια, θα διαβάσουμε παραμύθι, θα κάνουμε λίγες αγκαλιές-φιλιά κ υπνο σε κανενα τεταρτακι. Από 2,5χρ μπορούν να κοιμηθουν κ χωρις εμενα

πρίν από 10 λεπτά , Irina095 είπε:

μέχρι να ξυπνήσει μια και καλή κατά τις 07:00 το πρωί. Θεωρείτε ότι είναι πολύ νωρίς το 19:00 η ώρα για να κοιμάται για βράδυ ; 

Οχι δεν είναι νωρίς.  Μωρά και μικρά παιδιά είναι φυσιολογικό το χειμώνα  να ξυπνούν στις 7 και να κοιμούνται στις 19.00.  Το βιολογικό ρολόι που λέγαμε. ..

Just now, marakiz είπε:

Οχι δεν είναι νωρίς.  Μωρά και μικρά παιδιά είναι φυσιολογικό το χειμώνα  να ξυπνούν στις 7 και να κοιμούνται στις 19.00.  Το βιολογικό ρολόι που λέγαμε. ..

Κ αυτο ήθελα να γράψω. Σωστο

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Πόσο μηνών είναι? Πόσους υπνους και ποτέ κάνει μέσα στην μέρα? 

Για την προηγουμένη ερώτηση σου κι εγώ συσκότιση έκανα μέσα στο δωμάτιο για να κοιμηθεί από έξι μηνών μέχρι και λίγο μετά τον ενάμιση χρόνο που σταμάτησε να κοιμάται το μεσημέρι. Τον δικό μου τον βοηθούσαν το σκοταδι, ή ησυχία και οι λευκοί ήχοι για να χαλαρώσει. 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου !! Το μωράκι μου σε 4 μέρες θα μπει στον 5 μήνα. Μέσα στην ημέρα τώρα που κλείνω πατζουρια κ είναι σκοτεινά κοιμάται το μεσιμερι κανα 3 ωρο μετάξι 13:00 με 16:00 , 1 ώρα χάνουμε στο να φαΐ και να ξανά κοιμηθεί. 

7 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Ωραία πολύ ωραία γιατί έτσι κοιμάται ο δικός μου

8 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Εγω αυτο θα τους ρωτουσα:τι πρόβλημα θα έχω; γιατί δ κανει; 

Προσωπικα ούτε απόλυτη ησυχία έκανα, ουτε παντζούρια έκλεινα, αλλα κοιμοντουσαν έτσι. Αν θέλανε σκοτάδι, θα το εκανα

Κ απαντούσα ακριβώς αυτό που λέει η σεντιρ, αν μου το ξυπνήσεις, να πας εσύ να το ξανακοιμησεις:mrgreen:

Οσο θηλαζα κοιμοντουσαν με στηθος, πλεον 3 κ 5χρ απλα θα ξαπλωσουν στα κρεβάτια, θα διαβάσουμε παραμύθι, θα κάνουμε λίγες αγκαλιές-φιλιά κ υπνο σε κανενα τεταρτακι. Από 2,5χρ μπορούν να κοιμηθουν κ χωρις εμενα

Χιχι ωραία πολύ ωραία. Ναι αυτό με το στήθος το κάνω και εγώ και κοιμούνται και όλοι λένε τι θα κανείς όταν αποθηλασεις δεν θα μπορείς να τον κοιμήσεις και μπλα μπλα. Εσυ αντιμετοπησες τέτοιο θέμα ; 

Just now, Irina095 είπε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου !! Το μωράκι μου σε 4 μέρες θα μπει στον 5 μήνα. Μέσα στην ημέρα τώρα που κλείνω πατζουρια κ είναι σκοτεινά κοιμάται το μεσιμερι κανα 3 ωρο μετάξι 13:00 με 16:00 , 1 ώρα χάνουμε στο να φαΐ και να ξανά κοιμηθεί. 

Χιχι ωραία πολύ ωραία. Ναι αυτό με το στήθος το κάνω και εγώ και κοιμούνται και όλοι λένε τι θα κανείς όταν αποθηλασεις δεν θα μπορείς να τον κοιμήσεις και μπλα μπλα. Εσυ αντιμετοπησες τέτοιο θέμα ; 

Όχι βέβαια. Όσο θηλαζεις ναι πολυ πιθανο να κοιμαται μόνο μαζί σου κ μονο με στηθος. Στο πλαίσιο του αποθηλασμου θα κόψει κ εκείνον τον θηλασμο

Τι φοβούνται; ότι θα το κοιμίζεις με στηθος στο πανεπιστήμιο; :lol:η θα κόψει τον υπνο μετα τον αποθηλασμο:P

Ο αποθηλασμος ήταν κτ αργό αλλά εύκολο για μένα γτ αποθηλασα όταν ήταν έτοιμα 2 κ 2,5χρ.απο τότε άνετα μπορούν να κοιμηθουν με τον οποιοδηποτε

Just now, vicky86 είπε:

Όχι βέβαια. Όσο θηλαζεις ναι πολυ πιθανο να κοιμαται μόνο μαζί σου κ μονο με στηθος. Στο πλαίσιο του αποθηλασμου θα κόψει κ εκείνον τον θηλασμο

Τι φοβούνται; ότι θα το κοιμίζεις με στηθος στο πανεπιστήμιο; :lol:η θα κόψει τον υπνο μετα τον αποθηλασμο:P

Ο αποθηλασμος ήταν κτ αργό αλλά εύκολο για μένα γτ αποθηλασα όταν ήταν έτοιμα 2 κ 2,5χρ.απο τότε άνετα μπορούν να κοιμηθουν με τον οποιοδηποτε

Πάντως το κράτησες πολύ τον θηλασμό. Μακάρι να τα καταφέρω και εγώ τόσο πολύ. Πως κατάλαβες ότι δεν ήθελαν άλλο ; 

2 ώρες πρίν, Irina095 είπε:

Κι εγώ τον κοιμιζα γύρω στις 7-7.30 όταν εκοψε τον απογευματινό ύπνο περίπου έξι μηνών κ ξυπνούσε στις 7 με ενδιάμεσα ξυπνήματα βέβαια. 

Κι ο μικρός μου αποκοιμιοταν στο στήθος, όταν αποθηλασε ομαλά 26 μηνών βρήκε άλλο τρόπο να χαλαρώνει, το παραμύθι, και δεν χρειαζόταν να θηλασει. Όταν θελήσετε να αποθηλασετε σίγουρα θα βρείτε νέους τροπους, μην αγχωνεσαι από τώρα! 

2 ώρες πρίν, Irina095 είπε:

Πάντως το κράτησες πολύ τον θηλασμό. Μακάρι να τα καταφέρω και εγώ τόσο πολύ. Πως κατάλαβες ότι δεν ήθελαν άλλο ; 

Πολύ μεγάλη μείωση στους θηλασμους κ τα δυο μου έκαναν στους 18μ.που άρχισαν να κοιμουνται σχεδόν σερι. Σταμάτησαν να ζητάνε έξω, αν χτυπούσαν, πλεον δ πρόσφερα, τρωγανε καλά στερεες, κ πλέον έχεις ένα νηπιο, είναι αρκετά εμφανές το τι χρειάζεται η θελει

Φυσικα κ μπορεις να τα καταφέρεις. Το πρώτο διμηνο είναι δύσκολα, κυρίως στο πρώτο παιδί. Μετα είναι ευκολια

Εγω ειχα το θετικό ότι δ εργάζομαι οπότε κ τα ξενύχτια τα άντεχα κ όλη μέρα ειμασταν μαζί. Στην κορη μου που αποθηλασε 2ισψς επηρέασε ότι ήμουν εγκυος, κ στην παραγωγή μου, αλλά έγινε σταδιακά σε 6μηνες

πρίν από 24 λεπτά , vicky86 είπε:

Πολύ μεγάλη μείωση στους θηλασμους κ τα δυο μου έκαναν στους 18μ.που άρχισαν να κοιμουνται σχεδόν σερι. Σταμάτησαν να ζητάνε έξω, αν χτυπούσαν, πλεον δ πρόσφερα, τρωγανε καλά στερεες, κ πλέον έχεις ένα νηπιο, είναι αρκετά εμφανές το τι χρειάζεται η θελει

Φυσικα κ μπορεις να τα καταφέρεις. Το πρώτο διμηνο είναι δύσκολα, κυρίως στο πρώτο παιδί. Μετα είναι ευκολια

Εγω ειχα το θετικό ότι δ εργάζομαι οπότε κ τα ξενύχτια τα άντεχα κ όλη μέρα ειμασταν μαζί. Στην κορη μου που αποθηλασε 2ισψς επηρέασε ότι ήμουν εγκυος, κ στην παραγωγή μου, αλλά έγινε σταδιακά σε 6μηνες

Ωραία μου δίνεις πολύ κουράγιο. Εγώ θηλάζω αποκλειστικά από την αρχή και πράγματι οι 2 πρώτοι μήνες ήταν διακοπή τώρα είμαστε μια χαρά. Γιατί αποθήλασε όταν ήσουν έγκυος ;  Εμείς με τον άντρα μου προσπαθούμε για δεύτερο παιδάκι από τώρα. 

Just now, Irina095 είπε:

Ωραία μου δίνεις πολύ κουράγιο. Εγώ θηλάζω αποκλειστικά από την αρχή και πράγματι οι 2 πρώτοι μήνες ήταν διακοπή τώρα είμαστε μια χαρά. Γιατί αποθήλασε όταν ήσουν έγκυος ;  Εμείς με τον άντρα μου προσπαθούμε για δεύτερο παιδάκι από τώρα. 

Δ ηθελα οπωσδήποτε να αποθηλασει. Έτυχε μάλλον. Είχα συμβιβαστεί κ με ταντεμ κ μάλιστα 22μ ελεγε ένα μεμε εγω, ένα το νινι. Απλα απο 18-20μ από εκεί που θηλαζε ανά τριωρο μέρα νύχτα αρχισε να κοιμαται 8ωρο, κ θηλαζε μόνο πρωι-μεσημερι-βράδυ.εγω στο μονο που την περιόρισα είναι να μην πιπιλαει πολύ ώρα πριν τον ύπνο. Μπορει κ να είχε μειωθεί το γαλα, αλλα δ ειναι οτι το έψαχνε. Κ μετα παρόλο που έβλεπε τον αδερφο της, γεννήθηκε 3μ μετά τον αποθηλασμο, δ ξαναζητησε

Φυσικα κ μπορεις κ να προσπαθείς κ να μεινεις.εμεις ξεκινησαμε στους 15μ κ εμεινα ένα δίμηνο μετά. Είχα κανονικά περίοδο από 5μ μετά την γεννα

Υπάρχει μια πιθανότητα να μειωθεί η παραγωγή η να νιώθεις πόνο στις θηλες η να μην αρεσει στο πρώτο το πρώτο γαλα, αλλα πολλά παιδακια θηλαζουν μέχρι τέλους νέας εγκυμοσυνης

• 1 month later...

Καλη χρόνια να χαίρεστε τα μωρά σας! Έχω ενδοιασμούς και θέλω τη βοήθεια σας!

Η μικρή, 17 μηνών πλέον εδώ και εναμισυ με δύο μήνες έχει πάθει αυτό που λέμε άγχος αποχωρισμού,ανασφαλεια. Ξυπνάει το βράδυ τουλάχιστον 3 φορές και θέλει να τη παίρνω μαζί μου στο κρεβάτι όπου ηρεμεί. 

Το λάθος μου ειναι ότι τις παίρνω και τις δύο στο κρεβάτι πριν τις πάω στα κρεβατια τους, διαβάζουμε παραμύθι και μετά τις μεταφέρω. Έχουμε καταντήσει όμως ο άντρας μου να αποκοιμιεται στον καναπέ, κάτι που θέλω άμεσα να σταματήσει, και η μικρή μόλις αντιληφθεί ότι είναι στην κούνια της, να φωνάζει. 

Το πέρασα και με τη μεγάλη, εκεί την άφηνα νύχτες να κοιμάται μαζί μας και έφτασε 2,5 και με πολύ κόπο της έμαθα το κρεβάτι της. 

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής :

Μηπως να αφεθω κι εγώ στη συγκοιμηση? Μήπως της κάνω κακό με το να την βάζω στην κούνια και να την αφήνω να κλαίει? Κι εγώ μαζί της βέβαια μέσα, δε φεύγει επουδενι. Της χαϊδεύω το χεράκι και της επαναλαμβάνω πόσο ωραίο κρεβάτι έχει και εδώ είναι το δωμάτιο σου. Με τα πολλά, και μετά από 3 ξύπνημα τα και κλάμα τελικά αποκοιμιεται. 

Το δεδομένα έχουν ως εξής :δεν ξέρω πως να τις κοινησω και τις δύο αν αλλάξει το σκηνικό. Στον αντρα μου δε βασίζομαι, ροχαλίζει από πολύ νωρίς, ξυπνάει στις 5 εκείνος για δουλειά σε μπορεί να κάτσει ως αργά, αυτά κοιμούνται αργά..

Δε θέλω τη ρουτίνα παραμύθι όλες μας να την κόψω. 

Πρέπει πρώτα να κοιμηθεί η μεγάλη γιατί εκείνη νυσταζει πιο γρήγορα να ασχοληθώ με το μωρό που μου παίρνει μια ώρα. Αλλά η μεγάλη δε θα με αφήσει αν νιώθει πως το μωρό είναι ξύπνιο. Να κοινησω το μωρό όσο είναι ξύπνια η μεγάλη αποκλείεται. Δε μας αφήνει. Γενικώς δε με αφήνει Καμμια να κάτσω με την άλλη. Γιαυτό είχα βρει αυτό να τις παίρνω και τις δύο στο κρεβάτι μου και βολεύτηκα αλλά βλέπω πως γινεται κάποιου είδους  ζημιά. Και στο οτι ξεμαθαινω τη μεγάλη από το δωμάτιο της που μια χαρά τα πηγαίναμε, και μαθαίνω τη μικρή να κοιμάται στο διπλό και αποξενωνομαι τη νύχτα από τον άντρα μου ενώ είναι οι μοναδικές ώρες να κάτσουμε αγκαλιά. 

ΑΠΟ την άλλη στεναχωριέμαι που κλαίει τόσο πολύ και έχουμε δράματα στις 3 και στις 5 τα μεσάνυχτα... Και εγώ κουτουλαω, υποφέρω, πιανομαι πάνω από την κούνια μέση χέρια όλα.. 

Σκέφτηκα να βγάλω και τα κάγκελα να ξαπλώνω κι εγώ μαζί της αλλά με τη μεγάλη τι θα κάνω που θα μπουκάρει μέσα. Άσε που μπορεί να ναι χειρότερο να τα βγάλω γιατί θα μου φεύγει το μικρό. 

Τι είναι σωστό κατάαρχας και τι να κάνω.. Δώστε Καμμια συμβουλή. Δεν είναι εύκολο, το ψαχνω. Αλλά λέω μήπως έχετε κάτι να προτείνετε που δε το χω σκεφτεί εγώ.... 

Ευχαριστω!! 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

1 ώρα πρίν, Nefeli2014 είπε:

Καλη χρόνια να χαίρεστε τα μωρά σας! Έχω ενδοιασμούς και θέλω τη βοήθεια σας!

Η μικρή, 17 μηνών πλέον εδώ και εναμισυ με δύο μήνες έχει πάθει αυτό που λέμε άγχος αποχωρισμού,ανασφαλεια. Ξυπνάει το βράδυ τουλάχιστον 3 φορές και θέλει να τη παίρνω μαζί μου στο κρεβάτι όπου ηρεμεί. 

Το λάθος μου ειναι ότι τις παίρνω και τις δύο στο κρεβάτι πριν τις πάω στα κρεβατια τους, διαβάζουμε παραμύθι και μετά τις μεταφέρω. Έχουμε καταντήσει όμως ο άντρας μου να αποκοιμιεται στον καναπέ, κάτι που θέλω άμεσα να σταματήσει, και η μικρή μόλις αντιληφθεί ότι είναι στην κούνια της, να φωνάζει. 

Το πέρασα και με τη μεγάλη, εκεί την άφηνα νύχτες να κοιμάται μαζί μας και έφτασε 2,5 και με πολύ κόπο της έμαθα το κρεβάτι της. 

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής :

Μηπως να αφεθω κι εγώ στη συγκοιμηση? Μήπως της κάνω κακό με το να την βάζω στην κούνια και να την αφήνω να κλαίει? Κι εγώ μαζί της βέβαια μέσα, δε φεύγει επουδενι. Της χαϊδεύω το χεράκι και της επαναλαμβάνω πόσο ωραίο κρεβάτι έχει και εδώ είναι το δωμάτιο σου. Με τα πολλά, και μετά από 3 ξύπνημα τα και κλάμα τελικά αποκοιμιεται. 

Το δεδομένα έχουν ως εξής :δεν ξέρω πως να τις κοινησω και τις δύο αν αλλάξει το σκηνικό. Στον αντρα μου δε βασίζομαι, ροχαλίζει από πολύ νωρίς, ξυπνάει στις 5 εκείνος για δουλειά σε μπορεί να κάτσει ως αργά, αυτά κοιμούνται αργά..

Δε θέλω τη ρουτίνα παραμύθι όλες μας να την κόψω. 

Πρέπει πρώτα να κοιμηθεί η μεγάλη γιατί εκείνη νυσταζει πιο γρήγορα να ασχοληθώ με το μωρό που μου παίρνει μια ώρα. Αλλά η μεγάλη δε θα με αφήσει αν νιώθει πως το μωρό είναι ξύπνιο. Να κοινησω το μωρό όσο είναι ξύπνια η μεγάλη αποκλείεται. Δε μας αφήνει. Γενικώς δε με αφήνει Καμμια να κάτσω με την άλλη. Γιαυτό είχα βρει αυτό να τις παίρνω και τις δύο στο κρεβάτι μου και βολεύτηκα αλλά βλέπω πως γινεται κάποιου είδους  ζημιά. Και στο οτι ξεμαθαινω τη μεγάλη από το δωμάτιο της που μια χαρά τα πηγαίναμε, και μαθαίνω τη μικρή να κοιμάται στο διπλό και αποξενωνομαι τη νύχτα από τον άντρα μου ενώ είναι οι μοναδικές ώρες να κάτσουμε αγκαλιά. 

ΑΠΟ την άλλη στεναχωριέμαι που κλαίει τόσο πολύ και έχουμε δράματα στις 3 και στις 5 τα μεσάνυχτα... Και εγώ κουτουλαω, υποφέρω, πιανομαι πάνω από την κούνια μέση χέρια όλα.. 

Σκέφτηκα να βγάλω και τα κάγκελα να ξαπλώνω κι εγώ μαζί της αλλά με τη μεγάλη τι θα κάνω που θα μπουκάρει μέσα. Άσε που μπορεί να ναι χειρότερο να τα βγάλω γιατί θα μου φεύγει το μικρό. 

Τι είναι σωστό κατάαρχας και τι να κάνω.. Δώστε Καμμια συμβουλή. Δεν είναι εύκολο, το ψαχνω. Αλλά λέω μήπως έχετε κάτι να προτείνετε που δε το χω σκεφτεί εγώ.... 

Ευχαριστω!! 

Εγώ είμαι υπέρ της συγκοιμησης ,το έκανα και στα μεγαλύτερα παιδιά μου,το κάνω και στο μωρό τώρα,πάντα βέβαια σε συννενόηση με το μπαμπά μας ο οποίος το υποστηρίζει και αυτός.. Δε νομίζω ότι κακομαθαινουν,θέλουν για κάποιους λόγους τη σιγουριά της μανουλας οπότε μπορούμε να τους το δώσουμε χωρίς τύψεις.Η μικρή σου τώρα είναι σε φάση που κορυφώνεται το άγχος αποχωρισμού οπότε μπορεί και γι'αυτό να θέλει πιο έντονα την παρουσία σου...

8 ώρες πρίν, Thean είπε:

Εγώ είμαι υπέρ της συγκοιμησης ,το έκανα και στα μεγαλύτερα παιδιά μου,το κάνω και στο μωρό τώρα,πάντα βέβαια σε συννενόηση με το μπαμπά μας ο οποίος το υποστηρίζει και αυτός.. Δε νομίζω ότι κακομαθαινουν,θέλουν για κάποιους λόγους τη σιγουριά της μανουλας οπότε μπορούμε να τους το δώσουμε χωρίς τύψεις.Η μικρή σου τώρα είναι σε φάση που κορυφώνεται το άγχος αποχωρισμού οπότε μπορεί και γι'αυτό να θέλει πιο έντονα την παρουσία σου...

Καταλαβαίνω. Αυτή την άποψη είχα με τη μεγάλη, όμως με την πάροδο του χρόνου με κούρασε αυτό. Πέραν ότι κλωτσαγε κουνιόταν όλη την ώρα και δεν έκανα πολύ καλό ύπνο, επίσης της είχα δωμάτιο και ήταν σαν να μην είχε, επίσης έχασα για μεγάλο διάστημα την επαφή με τον άντρα μου. Ο άντρας μου ότι αποφασίσω δεν έχει πρόβλημα τη βγάζει όπου ναναι. Εγώ το έχω.. Στη μεγάλη αυτό σκέφτηκα κι εγώ και έτσι το άφησα.. Στην αρχή μου άρεσε πολύ αλλά όσο περνούσε ο καιρός και μεγάλωνε δε μου φαινόταν καλο να έρχεται μαζί μου, ένιωθα πως χάνουμε και χάνει την αυτονομία. Ήξερα πως αν το κρατούσα θα έφτανε σχεδόν 5 κι ακόμα μαζί θα κοιμόμασταν. Το ότι είμαι δίπλα της δηλαδή αλλά στο κρεβάτι της δεν την καλύπτει? Στη μεγάλη στην αρχή έκλαιγε με την αλλαγή αλλά το συνήθισε σε ένα μήνα μέσα και πάει πανεύκολα στο κρεβάτι της. Αν φυσικά δεν έχω τη μικρή μαζί μου που εκεί ζηλεύει και θέλει κι αυτή και λογικό. 

Χθες την πήγα κατευθείαν στη κούνια, έκανα 40 λεπτά να την κοιμησω. Ξυονησε παραδόξως μόνο μια φορά, ξαναπήγα εκεί την νανούρισμα έκατσα μαζί της ώσπου πάλι να από κοιμηθεί και δεν ξαναξύπνησε. Με βοήθηζε ότι είμαστε σε διακοπές αυτή την εποχή και η μεγάλη κοιμάται αργα, με άφησε να την κοιμησω και μετά πήγα στη μεγάλη η οποία περίμενε υπομονετικά κάναμε αγκαλίτσες όπως πάντα και στο κρεβάτι της. Της εξήγησα πως από δω κ μπρος θα κοιμάται ο καθένας στο υπέροχο δωμάτιο του και ότι δεν είναι σωστό ο μπαμπάς μας να κοιμάται στον καναπέ ενώ έχει κρεβάτι. Αμέσως το κατάλαβε και συνεργάστηκε. Το προβλημα θα είναι όταν αρχίσει το σχολείο που θα πρέπει πρώτα να κοιμάται η μεγάλη. Εκεί πρέπει να βρω τον τροπο..

Δηλαδή χωρίς να είμαι φανατική υπέρ ή κατά της συγκοιμησης, ενστικτωδώς πιο πολύ μου βγαινει ότι το σωστό ειναι να μάθουν στα κρεβάτια τους. Βλέπω και φίλους μου που τα κοιμηζαν και έφτασαν 5 και 6 και τώρα έχουν σοβαρο θέμα, δεν κοιμούνται με τίποτα μόνα τους, θέλουν παρέα. Κι αντε τώρα να τα ξεμσθεις, χειρότερο μου φαίνεται αυτό, να τα πας με το ζόρι.. Βέβαια Αλλα ακούω πήγαν μόνα τους κάποια στιγμή εκεί στα 5 με 6. Τι να πω. Δεν μου κάθεται καλα:/

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...