Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

On 24/7/2018 at 5:08 ΜΜ, Astrien είπε:

Ναι το βρήκα το θέμα. Σε ευχαριστώ θα το κοιτάξω. Οι προτάσεις που μετεφρασες είναι και για παιδια μικρότερα του ετους; όντως πολύ τυχερές οι μανούλες.  Μια ρουτίνα ακολουθω εν μέρει. Αλλά πχ τα σκ που ο ανδρας μου ειναι σπιτι η ρουτινα αυτη αλλάζει. Αλλά θα προσπαθήσω να την εφαρμόσω πιο αυστηρά για ένα διάστημα.

Είναι από 4 μηνών και πάνω, αν και προσωπικά την αποσύνδεση του στήθους δεν ήθελα να την κάνω πριν χρονίσει μιας και τον πρώτο χρόνο η βασική του τροφή είναι το γάλα και δεν ήθελα να του "μπλοκάρω" κανένα γεύμα.

On 29/7/2018 at 12:33 ΠΜ, Stefania221217 είπε:

Λοιπον σημερα κοιμηθηκε κανενα 20 λεπτο μετα απτα φρουτα και το απογευμα κατα τις 6μιση, μιση ωρα.. μετα 9 πηγαμε βολτα κ στο καροτσι ολο καθιστος να βλεπει να μιλαει κτλ.. απτις 9 παρα γυρισαμε τωρα 12 το βραδυ και κοιμηθηκε τωρα 12 μιση!! αμα δεν κοιμηθει κ σημερα με τοση κουραση θα χτυπήσω το κεφαλι μ στον τοιχο!!!χαχαχ γενικα μεσα στην ημερα δεν κοιμαται πολυ δεν ειναι πολυ του υπνου.. το περισσότερο που θα κοιμηθει μπορει να ναι καμια ωρα το μεσημερι! 

Οι γονείς και ειδικά οι νέοι γονείς έχουμε την πεποίθηση πως όσο πιο κουρασμένο πέσει το μωρό για ύπνο τόσο θα ξεραθεί που λέμε, αλλά συνήθως γίνεται το αντίθετο και τα ξυπνήματα είναι περισσότερα. Το ίδιο  συμβαίνει όταν δεν έχει κοιμάται επαρκώς το μεσημέρι. 

Στην ηλικία που είστε είναι λίγο ουτοπικό το σερί. :) Και πολλές φορές τα μωρά δυσκολεύονται στους ημερήσιους ύπνους. Θα βοηθήσει την κατάσταση αν μπορείς να αναγνωρίζεις τα πρώτα σημάδια ύπνου, έτσι θα κοιμάται ευκολότερα.

Σου απαντάμε όλες οι παλιές καραβάνες στην αϋπνία! :mrgreen: Τα καλά νέα είναι πως τα πράγματα όντως βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Εσύ να κοιτάξεις να κοιμάσαι όταν κοιμάται και το μωρό σου. Να κοιμάσαι κάποια βράδια από νωρίς. Στη φάση που είσαι, έστω και 1 ώρα παραπάνω ύπνο την ημέρα είναι πολύ σημαντική. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

13 ώρες πρίν, Stefania221217 είπε:

Ποτε ξεκινησε να κοιμαται περισσοτερο μεσα στην ημερα?? Θεωρειται φυσιολογικο το οτι δεν κοιμαται αρκετα μεσα στην ημερα δλδ?

Πιστεύω πως καποια παιδιά είναι καλοϋπνα κ αλλα όχι. Επισης άλλα αρκούνται σε λίγες ώρες ύπνου και μερικα κοιμούνται με την πρωτη ευκαιρία. Είναι στο παιδί!

Αυτό που έκανα εγώ για να βοηθήσω το μωρό μου είναι η εφαρμογή σταθερής ρουτίνας ( μπάνιο, θηλασμός, νανι!) το βράδυ κ την ημέρα όπως προείπα από εξι μηνών ύπνος στην κούνια και όχι στην καλαθουνα ώστε να συνηθίσει το χώρο του. 

Σε μας, όταν οι ημερήσιοι μειώθηκαν σε εναν περίπου εννέα μηνων τότε άρχισε να μεγαλώνει ή διάρκεια του μεσημεριανού υπνου σταδιακά κ έφτασε ακόμα κ το τρίωρο μετά το χρόνο.

On 30/7/2018 at 10:44 ΠΜ, marakiz είπε:

Είναι από 4 μηνών και πάνω, αν και προσωπικά την αποσύνδεση του στήθους δεν ήθελα να την κάνω πριν χρονίσει μιας και τον πρώτο χρόνο η βασική του τροφή είναι το γάλα και δεν ήθελα να του "μπλοκάρω" κανένα γεύμα.

Οι γονείς και ειδικά οι νέοι γονείς έχουμε την πεποίθηση πως όσο πιο κουρασμένο πέσει το μωρό για ύπνο τόσο θα ξεραθεί που λέμε, αλλά συνήθως γίνεται το αντίθετο και τα ξυπνήματα είναι περισσότερα. Το ίδιο  συμβαίνει όταν δεν έχει κοιμάται επαρκώς το μεσημέρι. 

Στην ηλικία που είστε είναι λίγο ουτοπικό το σερί. :) Και πολλές φορές τα μωρά δυσκολεύονται στους ημερήσιους ύπνους. Θα βοηθήσει την κατάσταση αν μπορείς να αναγνωρίζεις τα πρώτα σημάδια ύπνου, έτσι θα κοιμάται ευκολότερα.

Σου απαντάμε όλες οι παλιές καραβάνες στην αϋπνία! :mrgreen: Τα καλά νέα είναι πως τα πράγματα όντως βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Εσύ να κοιτάξεις να κοιμάσαι όταν κοιμάται και το μωρό σου. Να κοιμάσαι κάποια βράδια από νωρίς. Στη φάση που είσαι, έστω και 1 ώρα παραπάνω ύπνο την ημέρα είναι πολύ σημαντική. 

Το γνωριζω αυτο π λες κ εγω προσπαθω να κοιμαται μεσα στην ημερα οταν τον βλεπω να νυσταζει αλλα δεεεν.. αφου παλευουμε για να κοιμηθει τελικα του φευγει κ δεν κοιμαται.. κ το θεμα ειναι οτι πλεον δν γκρινιαζει κ ολας οταν νυσταζει! Εχει αρχισει κ κοιμαται 2 μερες τωρα σερι 1 με 5 κ μετα γαλατακι κ παλι υπνο μεχρι τις 7 κ μετα ξανα υπνο μεχρι τις 9 παρα! Ειμαι υπερ ευχαριστημένη!!!

11 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Πιστεύω πως καποια παιδιά είναι καλοϋπνα κ αλλα όχι. Επισης άλλα αρκούνται σε λίγες ώρες ύπνου και μερικα κοιμούνται με την πρωτη ευκαιρία. Είναι στο παιδί!

Αυτό που έκανα εγώ για να βοηθήσω το μωρό μου είναι η εφαρμογή σταθερής ρουτίνας ( μπάνιο, θηλασμός, νανι!) το βράδυ κ την ημέρα όπως προείπα από εξι μηνών ύπνος στην κούνια και όχι στην καλαθουνα ώστε να συνηθίσει το χώρο του. 

Σε μας, όταν οι ημερήσιοι μειώθηκαν σε εναν περίπου εννέα μηνων τότε άρχισε να μεγαλώνει ή διάρκεια του μεσημεριανού υπνου σταδιακά κ έφτασε ακόμα κ το τρίωρο μετά το χρόνο.

Εγω αυτο π εχω καταλαβει απτο μωρο μ.ειναι οτι με το μπανακι γαλατακι παίρνει τα πανω του κ αργει να κοιμηθει.. χαχαχ

πρίν από 15 λεπτά , Stefania221217 είπε:

Εγω αυτο π εχω καταλαβει απτο μωρο μ.ειναι οτι με το μπανακι γαλατακι παίρνει τα πανω του κ αργει να κοιμηθει.. χαχαχ

Συμβαίνει πολλές φορές, ρουτίνες που ηρεμούν πολλά  μωρά όπως παραμύθια ή μπάνιο, άλλα  να τα ξεσηκώνουν. Αν έχεις παρατηρήσει πως το μπανάκι του φέρνει υπερένταση αντί να το ηρεμεί, καλό είναι να το βάλεις άλλη ώρα από αυτή του προ βραδινού ύπνου.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

• 3 months later...

Καλησπερα!Ο μπεμπης μου περναει την 17η εβδομαδα ηλικιας του,η οποια οπως εχω διαβασει ειναι η χειροτερη οσον αφορα το αλμα αναπτυξης...Μεχρι πριν 2-3 μέρες λοιπον κοιμοταν με θηλασμο στο κρεβατι μαζι μου!Εχει αρχισει ομως κ γκρινιαζει απιστευτα οταν ακολουθω την ιδια ρουτίνα υπνου!Σημερα εμεινε μια ωρα στο στηθος για το μεσημεριανο του υπνο κ μολις ξεκολλησε απο μονος του αρχισε να κλαιει γοερα...Δεν μπορουσα να τον ησυχασω με τιποτα!Μέχρι που τον πηρε ο αντρας μου κ τον κοιμησε στο πορτ μπεμπε κουνωντας τον.Μονο ετσι κοιμάται τελευταια εκτος απο τα βράδια.Το θεμα ειναι πως νιωθω οτι δεν ικανοποιειται με τιποτα προκειμενου να κοιμηθεί.Ερχεται η ωρα που νυσταζει κ με πιανει αγχος τι να κανω για να τον καταφερω...Επισης,μ αρεσε η ιεροτελεστια που ειχαμε για να κοιμηθει κ τωρα μου φαινεται οτι τη χασαμε!

Διαφημίσεις

Μια από τα ίδια. Γενικά από τότε που μπήκαμε 4 μήνα αλλά ντα άλλων. Μια κοιμάται στο στηθος μια όχι, μια θέλει κούνημα, μια όχι, το απόγευμα τώρα πάμε καροτσαδα γιατί αλλιως δεν χαλαρώνει. Το βράδυ ποτε ξυπναει 1 φορά ποτε 3. Ποτε κοιμάται στις 9 ποτε πάει 10+ . Και το κλάμα κλάμα, δυο άτομα στο πόδι μέχρι να του το βρούμε κάθε φορά. Και να έλεγα ότι αλλάξαμε κάτι. 

Προς το παρόν συνεχίζουμε ότι κάναμε πριν μόνο που τώρα βάλαμε και την κατοτσαδα μια ώρα πριν το μπανιο

πρίν από 30 λεπτά , Silky είπε:

Μια από τα ίδια. Γενικά από τότε που μπήκαμε 4 μήνα αλλά ντα άλλων. Μια κοιμάται στο στηθος μια όχι, μια θέλει κούνημα, μια όχι, το απόγευμα τώρα πάμε καροτσαδα γιατί αλλιως δεν χαλαρώνει. Το βράδυ ποτε ξυπναει 1 φορά ποτε 3. Ποτε κοιμάται στις 9 ποτε πάει 10+ . Και το κλάμα κλάμα, δυο άτομα στο πόδι μέχρι να του το βρούμε κάθε φορά. Και να έλεγα ότι αλλάξαμε κάτι. 

Προς το παρόν συνεχίζουμε ότι κάναμε πριν μόνο που τώρα βάλαμε και την κατοτσαδα μια ώρα πριν το μπανιο

Αρα κάτι παιζει σ αυτη την ηλικια ε;Τουλαχιστον υπαρχουν κ αλλοι που τραβανε τα ιδιαΥπομονη μας!

καλησπερα!!ο δικος μου μεχρι και πριν κλεισει τους 4 μηνεσ το βρασυ ηταν πιο βολικος για υπνο!τισ πρωτεσ 40 μερεσ οκ ξυνπουσε καθε τρεισ ωρεσ για γαλα και κοιμοταν αμεσως πχ κοιταν 1 το βραδυ ξυπνουσε στισ 4 μετα στισ 7 και μετα στισ 10 ή 11!!(την μερα ξυπνιος σερι μεχρι τι 1 το βραδυ)απο οταν εκλεισε τους 4 μηνεσ το βραδυ αλλαξε πολυ καθε 5 λεπτα ξυπνουσε για πιπιλα ,για γκρινια και τωρα που κοντευει να κλεισει τους 11 μηνες κοιμαται κατα τισ 10 ξυπναει κατα 3 συνηθως για κλαμα,τον βαζω στο κρεβατι μαζι μας και ξανακοιμαται με τα χιλια ζορια ,βασικα κοιμαται αλλα χτυπιεται και κλαει στον υπνο του,μετα παλι ξυπναει κτλ ..δεν μπορω να καταλαβω γτ το κανει αυτο!!θεωρω οτι ειναι αποτα δοντια και η ηλικια των 4 μηνων ειναι που ξεκιναει σιγουρα ολη αυτη η διαδιακασια..και οσο αργουν τοσο πιο δυσκολο ειναι. σε εμας  πριν 3 μερεσ εσκασε μυτη το πρωτο δοντακι και βλεπω παει και για το δευτερο σιγα σιγα,που να ηρεμησει το παιδι!!παντως απορω πως ξεκουραζεται γτ μεσ την μερα συνεχιζει να μην κοιμαται !!τι να κανουμε,υπομονη!!!

πρίν από 5 λεπτά , sweety** είπε:

καλησπερα!!ο δικος μου μεχρι και πριν κλεισει τους 4 μηνεσ το βρασυ ηταν πιο βολικος για υπνο!τισ πρωτεσ 40 μερεσ οκ ξυνπουσε καθε τρεισ ωρεσ για γαλα και κοιμοταν αμεσως πχ κοιταν 1 το βραδυ ξυπνουσε στισ 4 μετα στισ 7 και μετα στισ 10 ή 11!!(την μερα ξυπνιος σερι μεχρι τι 1 το βραδυ)απο οταν εκλεισε τους 4 μηνεσ το βραδυ αλλαξε πολυ καθε 5 λεπτα ξυπνουσε για πιπιλα ,για γκρινια και τωρα που κοντευει να κλεισει τους 11 μηνες κοιμαται κατα τισ 10 ξυπναει κατα 3 συνηθως για κλαμα,τον βαζω στο κρεβατι μαζι μας και ξανακοιμαται με τα χιλια ζορια ,βασικα κοιμαται αλλα χτυπιεται και κλαει στον υπνο του,μετα παλι ξυπναει κτλ ..δεν μπορω να καταλαβω γτ το κανει αυτο!!θεωρω οτι ειναι αποτα δοντια και η ηλικια των 4 μηνων ειναι που ξεκιναει σιγουρα ολη αυτη η διαδιακασια..και οσο αργουν τοσο πιο δυσκολο ειναι. σε εμας  πριν 3 μερεσ εσκασε μυτη το πρωτο δοντακι και βλεπω παει και για το δευτερο σιγα σιγα,που να ηρεμησει το παιδι!!παντως απορω πως ξεκουραζεται γτ μεσ την μερα συνεχιζει να μην κοιμαται !!τι να κανουμε,υπομονη!!!

Αυτό που δεν κοιμάται μέσα στη μέρα κοίταξε το μήπως μπορέσεις να το αλλάξεις γιατί είναι πάρα πολύ μωρό για να το πάει σερί μέχρι το βράδυ. Ίσως ευθύνεται εν μέρει κ για τον άστατο βραδυνό ύπνο. Τον πιάνει υπερένταση.

Πιστεύω ότι κατά μεγάλο βαθμό φταίνε τα δόντια, κάτι φορές Νοιώθω ότι πάνω που πάει να τον πάρει ο ύπνος πονάει βάζει τα κλάματα και ξεκινάει και προσπαθεί να τρίψει την πιπίλα στα δόντια του. 

Τουλάχιστον αν το βράδυ δεν κάνει καλό ύπνο και ξυπνήσει πολλές φορές, την επόμενη μέρα θα κοιμηθεί κανα 2 ωρο κάποια στιγμή όποτε χαλαρώνω. Προς το παρόν δηλαδή γιατί ποτε δεν ξέρεις. Πάνω που είχα αρχίσει και ξεκουραζομουν και έλεγα τι καλόβολο μωράκι ... Υπομονή... 

Διαφημίσεις

22 hours ago, Lenia16 said:

Αυτό που δεν κοιμάται μέσα στη μέρα κοίταξε το μήπως μπορέσεις να το αλλάξεις γιατί είναι πάρα πολύ μωρό για να το πάει σερί μέχρι το βράδυ. Ίσως ευθύνεται εν μέρει κ για τον άστατο βραδυνό ύπνο. Τον πιάνει υπερένταση.

σιγουρα γιατι φαινεται οτι νυσταζει και ειναι κουρασμενος αλλα δεν θελει να κοιμηθει!!!παντως και η μαμα μου λεει οτι και γω ετσι ημουν δεν κοιμομουν μεσ την μερα αλλα το βραδυ εκανα πιο ησυχο υπνο!καθως και η μητερα μου δεν κοιμοταν ποτε μεσ την μερα...

Εν το μεταξύ που και που τον παίρνω στο κρεβάτι (από την κούνια που είναι κολλημενη στο κρεβάτι ) και κοιμόμαστε αγκαλίτσα αλλά πιάνομαι. Όταν τον παίρνω λοιπόν στο κρεβάτι σιχτιριζω το πρωί που έχω πιαστεί και κακώς δεν τον έβαλα στην κούνια, όταν είναι στην κούνια ανοίγω τα μάτια κάθε τρεις και λίγο και μου λείπει που δεν μπορώ να μυρίσω το κεφαλάκι του γιατί είναι 20 εκ πιο πέρα και που δεν τον έχω αγκαλια.  Με λες και ανώμαλη. 

7 ώρες πρίν, Silky είπε:

Εν το μεταξύ που και που τον παίρνω στο κρεβάτι (από την κούνια που είναι κολλημενη στο κρεβάτι ) και κοιμόμαστε αγκαλίτσα αλλά πιάνομαι. Όταν τον παίρνω λοιπόν στο κρεβάτι σιχτιριζω το πρωί που έχω πιαστεί και κακώς δεν τον έβαλα στην κούνια, όταν είναι στην κούνια ανοίγω τα μάτια κάθε τρεις και λίγο και μου λείπει που δεν μπορώ να μυρίσω το κεφαλάκι του γιατί είναι 20 εκ πιο πέρα και που δεν τον έχω αγκαλια.  Με λες και ανώμαλη. 

Δεν εισαι η μονη...κ εγώ ακριβώς τα ιδια!

Θέλω να ρωτησω τις μαμαδες που θηλαζουν κατα πόσο ειναι εφικτο 1 πρόγραμμα υπνου!Θελω να πω πως μπορω να τον βαλω για ύπνο μετα τον θηλασμο οταν αλλες φορες θηλάζει καθε 3 ωρες κ άλλες καθε 1 ωρα...κ να τον "πιεσω" να φαει 1 συγκεκριμενη ωρα,δε θα φαει όσο χρειάζεται κ θα ξαναξυπνησει!

πρίν από 17 λεπτά , Polina87 είπε:

Θέλω να ρωτησω τις μαμαδες που θηλαζουν κατα πόσο ειναι εφικτο 1 πρόγραμμα υπνου!Θελω να πω πως μπορω να τον βαλω για ύπνο μετα τον θηλασμο οταν αλλες φορες θηλάζει καθε 3 ωρες κ άλλες καθε 1 ωρα...κ να τον "πιεσω" να φαει 1 συγκεκριμενη ωρα,δε θα φαει όσο χρειάζεται κ θα ξαναξυπνησει!

θυμησε μου ποσο ειναι το μωρο σου;

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Polina87 είπε:

Επειδή μπορει και εσείς τώρα να έχετε ξεκινήσει με τα δόντια πόνους δεν νομίζω ότι μπορούμε. Και εμείς όπως ακριβώς τα λες αν τον ξυπνήσω πχ στις 12 να φάει για να μην ξυπνήσει στις 1-2 αλλά να το πάει μέχρι 4 δεν πρόκειται μιας και δεν θα φάει καλά όποτε θα ξανά ξυπνήσει να συμπληρώσει φαγητό. Να συμπληρώσω ότι όλον αυτόν τον μήνα 4-5, σήμερα γίναμε 5 μηνών, το προγραμμα του το βράδυ έκανε διακυμάνσεις αλλά σαν να ξανά ισορρόπησε. Να σημειώσω ότι εμάς έσκασε ένα δοντάκι (νομίζω το πιάνω) και έχει πρησμένα ούλα όποτε θα σκάσουν και αλλά το οποίο έπαιζε ρόλο. Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε να τους το ρυθμίσουμε θα το ήθελα. Την ημέρα δε αλλά ντα άλλων ακόμα, όποτε να ναι κοιμάται όποτε να ναι τρώει.

8 ώρες πρίν, Silky είπε:

Επειδή μπορει και εσείς τώρα να έχετε ξεκινήσει με τα δόντια πόνους δεν νομίζω ότι μπορούμε. Και εμείς όπως ακριβώς τα λες αν τον ξυπνήσω πχ στις 12 να φάει για να μην ξυπνήσει στις 1-2 αλλά να το πάει μέχρι 4 δεν πρόκειται μιας και δεν θα φάει καλά όποτε θα ξανά ξυπνήσει να συμπληρώσει φαγητό. Να συμπληρώσω ότι όλον αυτόν τον μήνα 4-5, σήμερα γίναμε 5 μηνών, το προγραμμα του το βράδυ έκανε διακυμάνσεις αλλά σαν να ξανά ισορρόπησε. Να σημειώσω ότι εμάς έσκασε ένα δοντάκι (νομίζω το πιάνω) και έχει πρησμένα ούλα όποτε θα σκάσουν και αλλά το οποίο έπαιζε ρόλο. Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε να τους το ρυθμίσουμε θα το ήθελα. Την ημέρα δε αλλά ντα άλλων ακόμα, όποτε να ναι κοιμάται όποτε να ναι τρώει.

Το φανταζομουν οτι παιζει ρολο κ το βασανο με τα δοντια!Τωρα που μου το επιβεβαιωσες κ εσυ,νιωθω καλυτερα!Μου ειπαν κατι εξυπνες που δινουν ξενο οτι μπορει να ειναι ανήσυχος επειδη δεν τον βάζω σε προγραμμα ολη μερα κ κλονιστηκα...Τι αλλο θ ακουσω πια!

πρίν από 43 λεπτά , Polina87 είπε:

Το φανταζομουν οτι παιζει ρολο κ το βασανο με τα δοντια!Τωρα που μου το επιβεβαιωσες κ εσυ,νιωθω καλυτερα!Μου ειπαν κατι εξυπνες που δινουν ξενο οτι μπορει να ειναι ανήσυχος επειδη δεν τον βάζω σε προγραμμα ολη μερα κ κλονιστηκα...Τι αλλο θ ακουσω πια!

ας θυμηθουμε λιγο οτι ειναι μικρα ανθρωπακια,με προσωπικοτητες κ διαφορες αναγκες κ οχι ρομποτακια

νομιζω ειναι αρκετα μικρο το μωρακι σου για να εχει ενα στανταρ προγραμμα.ακομη κ αν υπαρχει ενα υποτυπωδες συμβαινουν διαφορα κατα καιρους κ ολα θα αλλαζουν

το να ξυπνας ενα μωρο να το ταισεις,δ φερνει το επιθυμητο αποτελεσμα,πιθανον δ θα φαει καλα αλλα μπορει να εχει κ γκρινια

ειδικα σε τοσο μικρη ηλικια το νυχτερινα ξυπνηματα ειναι αναμενομενα

παρολα αυτα,τα μωρα αγαπουν την ρουτινα.οποτε το να ακολουθειτε τα ιδια βηματα καθε μερα θα οδηγησει σε καλες συνηθειες υπνου

22 ώρες πρίν, Polina87 είπε:

Δεν είναι :) Να διαμορφώσεις μία ρουτίνα με βάσεις τις προτιμήσεις του μωρού, ναι. Να επιβάλεις στο μωρό να θηλάσει όταν θες για να κοιμηθεί μετά, αποκλείεται.

Kαλημέρα

Έχω μια κορούλα 10 μηνών μέχρι στιγμής κοιμότανε δίπλα μου στο δωμάτιο μας, τώρα θέλουμε να την βάλουμε να κοιμηθεί στο δικό της δωμάτιο. Όποτε την βάζουμε να κοιμηθεί εκεί στο δωμάτιο της, κλαίει συνέχεια και σταματάει μέχρι να την πάρουμε αγκαλιά. Άλλες φορές νυστάζει και με το που την βάζουμε στο δωμάτιο της αρχίζει να παίζει και στην συνέχεια κλαίει για αγκαλιά. Καμιά ιδέα από τις μανούλες που αντιμετώπισαν παρόμοιες καταστάσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

On 15/11/2018 at 11:33 ΠΜ, Polina87 είπε:

Προσωπικά το δικό μου μωρό δεν είχε ποτέ πρόγραμμα(με αποκλειστικό θηλασμό)ούτε στον ύπνο ούτε στον θηλασμό.ακομη κ τώρα που είναι 8 μηνών κ τρώει στερεές τροφές,δεν ξέρω αν κοιμηθεί κ πόσο θα κοιμηθεί(μιλάω για τον ύπνο την μέρα)

Το βράδυ,αν δεν έχει κοιμηθεί ή έχει κοιμηθεί λίγο μεστην μέρα,8:30 κοιμάται.

Έχω έναν μικρούλι 9 μηνών, ο οποίος μέχρι την αλλαγή της ώρας (πριν ένα μήνα, όταν δηλαδή έκλεινε τους 8 μήνες) κοιμόταν το πρωί μέχρι τις 7.30 μέσο όρο (κάποιες φορές λίγο νωρίτερα, σπάνια λίγο αργότερα μέχρι τις 8), ενώ το βράδυ έχει κοιμηθεί μέχρι τις 8, το πολύ 8.30 (σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις πάει πιο μετά η ώρα ύπνου και πάντα προηγείται ρουτίνα τύπου μπανάκι κλπ). Μετά την αλλαγή ώρας ξυπνάει γύρω στις 6.15 μέσο όρο, έχει τύχει να ξυπνήσει και 5.40. Προσπαθώ να τον ξανακοιμήσω θηλάζοντας (κάνουμε και συγκοίμηση) και να τον κρατήσω τέλος πάντων όσο μπορώ στο κρεβάτι με σβηστά φώτα για να μην μάθει ότι όταν ξυπνάει τόσο νωρίς ξεκινάει κανονικά η μέρα μας, αλλά μάταια, δεν ξανακοιμάται. Η ώρα ύπνου έχει μείνει η ίδια και μάλιστα την κρατάμε σταθερά 8, 8.10 το πολύ πλέον. 

Επίσης ενώ τον τελευταίο καιρό πριν την αλλαγή ώρας τα ξυπνήματα μέσα στη νύχτα ήταν λιγότερα και πιο σύντομα, μετά από όλη αυτήν την αναστάτωση έχουν γίνει πιο συχνά και δυσκολεύεται να ξανακοιμηθεί μερικές φορές. Κοιμόμαστε μαζί από όταν ήταν 2 μηνών περίπου και αν και αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε διαφορετικά κρεβάτια με τον άντρα μου τόσο καιρό, δεν με έχει κουράσει ακόμα και αφήνω να ασχοληθώ με αυτό μετά τον χρόνο που σκέφτομαι να αποθηλάσω...

Τι να κάνω για να αποτρέψω τα πολύ πρωινά ξυπνήματα;Η μέρα ξεκινάει πολύ νωρίς πλεόν και έχει αρκετή γκρίνια σε σχέση με πριν, τον έχει πιάσει και το άγχος αποχωρισμού νομίζω και δεν προλαβαίνω να βγω από το δωμάτιο και γκρινιάζει...

Μέσα στην ημέρα κοιμάται ένα μισάωρο το πρωί και περίπου 2 ώρες το μεσημέρι, σαν ρολογάκι σχεδόν:)

Νόμιζα η γκρίνια οφείλονταν στα 2 πάνω δοντάκια που έβγαιναν εδώ και καιρό, αλλά πριν λίγες μέρες έσκασαν και η γκρίνια συνεχίζεται.

Όλο το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι τον έχω μόνη μου και με όλη αυτή τη γκρίνια τα νέυρα μου σπάνε μερικές φορές. Ακόμη και στο ντύσιμο γκρινιάζει για να βγοούμε βόλτα και όταν τον βάζω στ καρότσι, μετά όμως ξεχνιέται και απολαμβάνει. Μέσα στη μέρα πλεόν δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι άλλο, γιατί πρέπει ή να είμαι στο ίδιο δωμάτιο μαζί του δλδ να τον έχω μέσα στην κούνια ή στο σαλόνι που έχουμε το πάρκο ή να τον αφήνω να μπουσουλάει δίπλα μου. Ωστόσο αυτό στην κουζίνα είναι σχεδόν αδύνατο γιατι ανοίγει τον φούρνο, τα μάτια της κουζίνας, τα ντουλάπια και πρέπει να τον κυνηγάω, άρα μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων κλπ μόνο αν τον βάλω στ καρεκλάκι όπου και πάλι φωνάζει. 

Φάση είναι και θα περάσει;Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω;

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια είμαι σε δίλημμα και θα ήθελα την γνώμη σας. Ο γιος μου, σχεδόν 2 χρόνων τωρα, από 18 μηνών έκοψε τον μεσημεριανό. Την ημέρα δεν δείχνει σημάδια υπερεντασης και μπορει να αντέξει άνετα και 12 ώρες(9-9). Τελευταία που και που ζητά να κοιμηθει κατά τις 4 κάνα δίωρο. Οπότε το βραδυ κοιμάται μετά τις δώδεκα. Ή γιαγιά του επιμένει πως είναι καλύτερα να ξεκουράζεται λίγο αλλά δεν ξέρω τι να επιδιώξω.

Είναι καλύτερα για ένα δίχρονο να είναι ξύπνιο όλη μέρα ή να κοιμάται για βράδυ μετά τα μεσάνυχτα?

Ακόμα, προβληματιζομαι γιατί το μεσημέρι δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί χωρις στήθος άρα είναι ένας στάνταρ θηλασμός κάθε μέρα ενώ είμαστε σε φάση αποθηλασμου με θηλασμό κάθε δύο τρεις μέρες.

Νομίζω πως αν δεν ξυπνάει πολυ νωρίς (οπως ο δικός μου που ξυπνάει 6:30 - 7 τις καθημερινές λογω σταθμού)  είναι λογικό και αποδεκτό να το παίρνει σερί ως το βράδυ. Κατα τη γνώμη μου καλύτερα να κοιμάται νωρίς το βράδυ παρα να κοιμάται μεσημέρι κ μετα να ξενυχτάει.  Αν θες να επιδιώξεις μεσημεριανή ξεκούραση καλο θα ήταν να ξεκινήσετε με μισή με μια ωρίτσα ώστε να μην παρατείνεται μετά πολυ ο βραδινος ύπνος. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...