Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εγκυμοσυνη και ιος της νέας γριπης(εμβολιασμός)

Recommended Posts

Δηλαδή, αν κολήσουμε κατά 99% θα καταλήξουμε στην εντατική ή στα θυμαράκια????.

Oχι βεβαια...τετοια νουμερα δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.

Αλλα το οτι διατρεχεις αυξημενο κινδυνο ειναι δεδομενο.

Παντως το οτι κατι δεν εχει δοκιμαστει για τερατογενεσεις κτλ....δεν σημαινει οτι προκαλει τερατογενεσεις.

Ειναι σαν να λεμε οτι δεν έχουμε ερευνήσει εαν ο ανανας προκαλει πολιομυελίτιδα,άρα συμπερασμα:ο ανανάς προκαλεί πολιομυελίτιδα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 424
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δηλαδή, αν κολήσουμε κατά 99% θα καταλήξουμε στην εντατική ή στα θυμαράκια????Please, ενημερώστε για το τι θα κάνετε (εμβόλιο / αντιικά φάρμακα)?????????? Περιμένω τις απαντήσεις σας...

O Χριστός και η Παναγία!

Τι τρομοκρατία μας έχουν κάνει επιτέλους!!!

Δες αυτό μόνο

ΚΟΙΝΗ ΓΡΙΠΗ : ποσοστό θνησιμότητας 0,8%

ΓΡΙΠΗ Η1Ν1: ποσοστό θνησιμότητας 0,2%

επιτέλους ας ηρεμήσουμε!!!

γεια σας!

Εγώ περιμένω μωράκι, είμαι σχετική με το χώρο της υγείας (οδοντίατρος) και η αδρεφή μου επίσης είναι έγκυος, ειδικευόμενη γιατρός και ο γαμπρός μου γιατρός.

Εγώ ακόμα δεν έχω κάνει το εμβόλιο, γιατί είμαι στο πρώτο τρίμηνο. Και η αδερφή μου επίσης για τον ίδιο λόγο.

Να πω την αλήθεια, εγώ έχω αποφασίσει ότι θα το κάνω, αμέσως μόλις μου επιτραπεί, δηλ. μόλις κλείσω τον 3ο μήνα, αν και ακόμα αργεί αυτό, γιατί τώρα μπαίνω.

Εχω αγχωθεί αρκετά με τη νέα γρίπη και θεωρώ ότι δυστυχώς η μόνη σίγουρη προφύλαξη είναι το εμβόλιο, γιατί δεν είναι εφικτό να μην έρχεσαι σε επαφή με κανάναν που δεν έχει εμβολιαστεί. Σήμερα πήγε και το έκανε ο άντρας μου, οι γονείς μου θα πάνε αύριο, αλλά δυστυχώς δεν το έχουν κάνει τα πεθερικά μου, η κουνιάδα μου, τα παιδιά της κλπ., και όσο και να πεις ότι δεν έρχεσαι σε επαφή μαζί τους, δεν είναι εφικτό, γιατί κάποια ώρα κουραζόμαστε μα το παιδί και λες, ε, ας το πάω μια ωρίτσα.

Κι εκτός αυτού μόνο στο γιατρό να πας (είναι και στο νοσοκομείο ο δικός μου), στο σουπερ μάρκετ, και σε κάποιες άλλες δουλειές (τις αναγκαίες)

Το έχω συζητήσει το θέμα με τον παιδίατρο, όσον αφορά τον εμβολιασμό του παιδιού (9 μηνών). Αυτός είναι υπέρ του εμβολιασμού, το έχει κάνει στα δικά του παιδιά και μου σύστησε να το κάνω στο παιδί, κι ας μην είνα στις ηλικιακές ομάδες που προτείνεται.Γιατί έχει δημιουργηθεί τόσο θέμα με αυτό το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν ξέρω, δεν γνωρίζω όλες τις παραμέτρους. Ξέρω όμως ότι παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο που παρασκευάζεται το εμβόλιο της κοινής γρίπης, το οποίο επίσης κάθε χρόνο είναι διαφορετικό γιατί μπαίνουν τα νέα στελέχη του ιού, που κάθε χρόνο μεταλλαγμένα. Άρα δεν είναι περισσότερο δοκιμασμένο. Γιατί να βλάπτει το εμβόλιο το έμβρυο; Ξέρω ότι δεν επιτρέπεται να κάνεις το εμβόλιο της ερυθράς στην εγκυμοσύνη, αλλά ακριβώς επειδή προκαλεί βλάβες ο ιός της ερυθράς που εισέρχεται στον οργανισμό, όχι κάποια ουσία του εμβολίου.

Όσον αφορά το Guillen Barre, αυτό είχε προκληθεί το 1976, λόγω του τρόπου παρασκευής του εμβολίου. Δηλ., κατά την παρασκευή του, είχε εισέλθει κάποιο αντιγόνο, που δημιούργησε συτή την παρενέργεια.

Τώρα όσον αφορά το θέμα του αν καταλήξουμε στην εντατική, ε, ας μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν θα πεθάνουμε όλες οι έγκυες. Στο γενικό πληθυσμό, οι πιθανότητες επιπλοκών, να χρειαστείς ΜΕΘ είναι περίπου 1/1000. Στις εγκύους, νομίζω 9πλάσια πιθανότητα επιπλοκών, άρα 9/1000. Ε, μην χτυπήσουμε και υστερία. Οι πιθανότητες πάλι έιναι πολύ μικρές. Έχω όμως διαβάσει ότι οι έγκυοι με υποψία νόσησης, κατ' ευθείαν πρέπει να πάρουν tamiflu και να μην περιμένουν το τεστ να βγει θετικό. Εν τω μεταξύ δεν έχω υπόψη μου τίποτα για την ασφάλεια του tamiflu στην κύηση.

Αυτά σκέφτομαι εγώ για τη γρίπη και το εμβόλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επηρεάζομαι από όλα όσα ακούγονται.

Μιας και το θέμα μου μεταφέρθηκε εδώ και μπορεί να χαθεί, επαναλαμβάνω την ερώτησή μου: Γιατρός και έγκυος υπάρχει στην παρέα να μας πει τι θα κάνει η ίδια;

Η απάντησή της ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ αποδεδειγμένη γιατί δεν έχει ακόμα "τσεκαριστεί" αυτό το εμβόλιο όσον αφορά τις παρενέργειες που μπορεί να έχει (σε μια έγκυο ή σε ένα έμβρυο).

Όπως επίσης και αν θα υπάρχει περίπτωση τερατογένεσης!!!

Διαφημίσεις

κοριτσια εγω εγκυος δεν ειμαι,ομως εχω μια ερωτηση και αν καποια κοπελα γνωριζει ας μου απαντησει.Αφου δεν επιτρεπεται να γινει το εμβολιο (παγκοσμιως)σε μωρα κατω των 6 μηνων,εμβολιαζοντας μια εγκυο δεν εμβολιαζεται ταυτοχρονα και το εμβρυο?(εφοσον οι ανοσοποιητικες ουσιες του εμβολιου ή καποιες απο αυτες ,μεσω του πλακουντα περνουν στο εμβρυο) .Αρα ουσιαστικα εμβολιαζεται βρεφος κατω των 6 μηνων.Γιατι αυτο το επιτρεπουν?

και να προσθεσω μια ακομη σκεψη,εαν ο γυναικολογος συστησει στη εγκυο να κανει αυτο το εμβολιο ,με το ιδιο σκεπτικο πρεπει της πει να κανει και το εμβολιο της εποχικης γριπης(αφου η Η1Ν1,δεν διαφερει κατα πολυ απο την εποχικη γριπη)

κοριτσια εγω εγκυος δεν ειμαι,ομως εχω μια ερωτηση και αν καποια κοπελα γνωριζει ας μου απαντησει.Αφου δεν επιτρεπεται να γινει το εμβολιο (παγκοσμιως)σε μωρα κατω των 6 μηνων,εμβολιαζοντας μια εγκυο δεν εμβολιαζεται ταυτοχρονα και το εμβρυο?(εφοσον οι ανοσοποιητικες ουσιες του εμβολιου ή καποιες απο αυτες ,μεσω του πλακουντα περνουν στο εμβρυο) .Αρα ουσιαστικα εμβολιαζεται βρεφος κατω των 6 μηνων.Γιατι αυτο το επιτρεπουν?

Εχω την ίδια απορία και εγώ!! Υπάρχει κάποιος γιατρός να απαντήσει σε αυτό;

Koρίτσια, δείτε οπωσδήποτε αυτή τη συνέντευξη του Υπουργού Υγείας της Φιλανδίας. Ίσως σας λυθεί η απορία...

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Koρίτσια, δείτε οπωσδήποτε αυτή τη συνέντευξη του Υπουργού Υγείας της Φιλανδίας. Ίσως σας λυθεί η απορία...

O Π.Ο.Υ. όμως άλλα λέει. :roll:

http://www.who.int/csr/disease/swineflu/frequently_asked_questions/vaccine_preparedness/en/index.html

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

γεια σας!

Εγώ περιμένω μωράκι, είμαι σχετική με το χώρο της υγείας (οδοντίατρος) και η αδρεφή μου επίσης είναι έγκυος, ειδικευόμενη γιατρός και ο γαμπρός μου γιατρός.

Εγώ ακόμα δεν έχω κάνει το εμβόλιο, γιατί είμαι στο πρώτο τρίμηνο. Και η αδερφή μου επίσης για τον ίδιο λόγο.

Να πω την αλήθεια, εγώ έχω αποφασίσει ότι θα το κάνω, αμέσως μόλις μου επιτραπεί, δηλ. μόλις κλείσω τον 3ο μήνα, αν και ακόμα αργεί αυτό, γιατί τώρα μπαίνω.

Εχω αγχωθεί αρκετά με τη νέα γρίπη και θεωρώ ότι δυστυχώς η μόνη σίγουρη προφύλαξη είναι το εμβόλιο, γιατί δεν είναι εφικτό να μην έρχεσαι σε επαφή με κανάναν που δεν έχει εμβολιαστεί. Σήμερα πήγε και το έκανε ο άντρας μου, οι γονείς μου θα πάνε αύριο, αλλά δυστυχώς δεν το έχουν κάνει τα πεθερικά μου, η κουνιάδα μου, τα παιδιά της κλπ., και όσο και να πεις ότι δεν έρχεσαι σε επαφή μαζί τους, δεν είναι εφικτό, γιατί κάποια ώρα κουραζόμαστε μα το παιδί και λες, ε, ας το πάω μια ωρίτσα.

Κι εκτός αυτού μόνο στο γιατρό να πας (είναι και στο νοσοκομείο ο δικός μου), στο σουπερ μάρκετ, και σε κάποιες άλλες δουλειές (τις αναγκαίες)

Το έχω συζητήσει το θέμα με τον παιδίατρο, όσον αφορά τον εμβολιασμό του παιδιού (9 μηνών). Αυτός είναι υπέρ του εμβολιασμού, το έχει κάνει στα δικά του παιδιά και μου σύστησε να το κάνω στο παιδί, κι ας μην είνα στις ηλικιακές ομάδες που προτείνεται.Γιατί έχει δημιουργηθεί τόσο θέμα με αυτό το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν ξέρω, δεν γνωρίζω όλες τις παραμέτρους. Ξέρω όμως ότι παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο που παρασκευάζεται το εμβόλιο της κοινής γρίπης, το οποίο επίσης κάθε χρόνο είναι διαφορετικό γιατί μπαίνουν τα νέα στελέχη του ιού, που κάθε χρόνο μεταλλαγμένα. Άρα δεν είναι περισσότερο δοκιμασμένο. Γιατί να βλάπτει το εμβόλιο το έμβρυο; Ξέρω ότι δεν επιτρέπεται να κάνεις το εμβόλιο της ερυθράς στην εγκυμοσύνη, αλλά ακριβώς επειδή προκαλεί βλάβες ο ιός της ερυθράς που εισέρχεται στον οργανισμό, όχι κάποια ουσία του εμβολίου.

Όσον αφορά το Guillen Barre, αυτό είχε προκληθεί το 1976, λόγω του τρόπου παρασκευής του εμβολίου. Δηλ., κατά την παρασκευή του, είχε εισέλθει κάποιο αντιγόνο, που δημιούργησε συτή την παρενέργεια.

Τώρα όσον αφορά το θέμα του αν καταλήξουμε στην εντατική, ε, ας μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν θα πεθάνουμε όλες οι έγκυες. Στο γενικό πληθυσμό, οι πιθανότητες επιπλοκών, να χρειαστείς ΜΕΘ είναι περίπου 1/1000. Στις εγκύους, νομίζω 9πλάσια πιθανότητα επιπλοκών, άρα 9/1000. Ε, μην χτυπήσουμε και υστερία. Οι πιθανότητες πάλι έιναι πολύ μικρές. Έχω όμως διαβάσει ότι οι έγκυοι με υποψία νόσησης, κατ' ευθείαν πρέπει να πάρουν tamiflu και να μην περιμένουν το τεστ να βγει θετικό. Εν τω μεταξύ δεν έχω υπόψη μου τίποτα για την ασφάλεια του tamiflu στην κύηση.

Αυτά σκέφτομαι εγώ για τη γρίπη και το εμβόλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επηρεάζομαι από όλα όσα ακούγονται.

Φαντάζομαι ότι ως γιατρός θα γνωρίζεις ότι στο συγκεκριμένο εμβόλιο περιέχεται υδράργυρος ο οποίος υποτίθεται αποβάλλεται απ' τον οργανισμό μέσω των νεφρών σε περίπου 24 ώρες. Επίσης θα γνωρίζεις τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα ενός ώριμου ενήλικα, πολύ δε περισσότερο ενός βρέφους ή ακόμη χειρότερα ενός εμβρύου με ασχηματιστο και ανώριμο ακόμη νευρικό σύστημα...

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

O Π.Ο.Υ. όμως άλλα λέει. :roll:

Δεν παρακολούθησες όλο το βίντεο καλή μου. Δες το όλο, αυτό το γράφω ως παράκληση. Ο άνθρωπος αυτός που δεν είναι τυχαίος υπαινίσσεται παγκόσμια στρατηγική για την ελάττωση του παγκόσμιου πληθυσμού της γης στα 2/5... Προς το παρόν δεν έχω βρει διάψευση της συνέντευξης αυτής...

Ο ΠΟΥ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέρονται καθώς είναι διαπλεκόμενος με μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. Ο τζίρος των φαρμακοβιομηχανιών απ' τα εμβόλια και το ταμιφλού είναι τεράστιος... Το σόου επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Άλλες χρονιές μιλάμε για σαρς, άλλες για τη γρίπη των πουλερικών... φέτος ήρθε βολική η γουρουνογρίπη η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που προσβάλει τους ανθρώπους.

Ο πανικός που έχει προκληθεί στους ανθρώπους απ' τα ΜΜΕ είναι αδικαιολόγητος για έναν ιό του οποίου η θνησιμότητα είναι συγκρίσιμη με αυτή της εποχιακής γρίπης. Ή κάνω λάθος;

o Π.Ο.Υ φασκει και αντιφασκει,οπως εγραψα πιο πανω ,προτινει εμβολιασμο σε εγκυες,αλλα

ταυοχρονα λεει(αποσπασμα απο το site που μας εστειλες):

-inactivated vaccines should not be administered to:

Children less than 6 months of age (inactivated influenza vaccine is not approved for this age group);

Δεν παρακολούθησες όλο το βίντεο καλή μου. Δες το όλο, αυτό το γράφω ως παράκληση. Ο άνθρωπος αυτός που δεν είναι τυχαίος υπαινίσσεται παγκόσμια στρατηγική για την ελάττωση του παγκόσμιου πληθυσμού της γης στα 2/5... Προς το παρόν δεν έχω βρει διάψευση της συνέντευξης αυτής...

Ο ΠΟΥ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέρονται καθώς είναι διαπλεκόμενος με μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. Ο τζίρος των φαρμακοβιομηχανιών απ' τα εμβόλια και το ταμιφλού είναι τεράστιος... Το σόου επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Άλλες χρονιές μιλάμε για σαρς, άλλες για τη γρίπη των πουλερικών... φέτος

Ο πανικός που έχει προκληθεί στους ανθρώπους απ' τα ΜΜΕ είναι αδικαιολόγητος για έναν ιό του οποίου η θνησιμότητα είναι συγκρίσιμη με αυτή της εποχιακής γρίπης. Ή κάνω λάθος;

Λοιπόν, ψυχραιμία...Σ' αυτό προσπαθώ να συνεισφέρω με την παράθεση και της αντίθετης άποψης.

Ναι θεωρώ υπερβολικό τον πανικό για τη γρίπη αλλά εξίσου υπερβολικό τον πανικό για το εμβόλιο.

Και εγώ, όπως και όλοι μας, προσπαθώ να ενημερωθώ πολύπλευρα και αυτό σημαίνει ότι μπορεί η ενημέρωση που λαμβάνω να προέρχεται:

• από το site του ΠΟΥ
  • από το zougla.gr
  • από τον γείτονα που άκουσε
  • από ένα βίντεο στο youtube αγνώστου προέλευσης
  • από την πρώην υπουργό υγείας της Φινλανδίας
  • από τον νυν υπουργό υγείας της Σουηδίας
  • από τον α' γιατρό που είναι υπέρ του εμβολίου
  • από τον β' γιατρό που είναι κατά του εμβολίου

Γιατί όμως η πρώην υπουργός υγείας της Φινλανδίας είναι πιο αξιόπιστη από τον νύν υπουργό της Σουηδίας; Και γιατί είναι πιο αξιόπιστη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας;

Και γιατί όπου συμφωνούμε με τον WHO τον επικαλούμαστε ως ευαγγέλιο και όπου διαφωνούμε τον θεωρούμε τόσο αναξιόπιστο, ώστε να συμμετέχει σε σχέδιο εξοντωσης της ανρωπότητας;:shock:

Ο WHO συστήνει και τον θηλασμό μέχρι τον ένα χρόνο και μετά όσο επιθυμούν η μητέρα και το παιδί, μήπως είναι και αυτό μέρος της εξόντωσης της ανθρωπότητας;

.....δε νομίζω τάκη....

Στην παρούσα φάση, δεν νομίζω ότι εξυπηρετούμε κανέναν με το να μπούμε σε προσωπική διαφωνία. Μπορείς να ερευνήσεις τους λόγους για τους οποίους ο ΠΟΥ επέλεξε να διακηρύξει τα ωφέλη του θηλασμού. Δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αν κάποιος κάνει μία έρευνα για το τι περιέχεται στα εμβόλια και ποιες επιδράσεις μπορεί να έχουν στην ανθρώπινη υγεία, τότε θα καταλάβει πολλά.

Στο προηγούμενο ποστ έγραψα πως το συγκεκριμένο εμβόλιο περιέχει υδράργυρο. Τα βαρέα μέταλλα είναι επικίνδυνα για το ανθρώπινο νευρικό σύστημα.

Το νέο εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί κλινικά σε βάθος χρόνου και αυτό βέβαια δεν αποτελεί προσωπική μου άποψη. Οι κλινικές δοκιμές των εμβολίων πραγματοποιούνται σε μια σειρά ετών με τη συμμετοχή "εθελοντών"... Αυτό το βάζω σε εισαγωγικά γιατί τους "εθελοντές" οι φαρμακοβιομηχανίες τους αντλούν από χώρες του τρίτου κόσμου όπου οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευάλωτοι στην ασθένεια...

Συνεπώς δε γνωρίζουμε τις παρενέργειες που μπορεί να έχει το εμβόλιο αυτό σε βάθος χρόνου.

Και τέλος:

o Π.Ο.Υ φασκει και αντιφασκει,οπως εγραψα πιο πανω ,προτινει εμβολιασμο σε εγκυες,αλλα

ταυοχρονα λεει(αποσπασμα απο το site που μας εστειλες):

-inactivated vaccines should not be administered to:

Children less than 6 months of age (inactivated influenza vaccine is not approved for this age group);

Διαφημίσεις

γεια σας!

Πάνω - κάτω τα ίδια σκέφτομαι κι εγώ (απόφαση δεν λέω να πάρω όμως).

Marandnik, πάλι συμφωνούμε ... (θα το προσέξω, το υπόσχομαι :-D)

Είμαστε θύματα τρομοκρατικής ενέργειας

που βασίζεται στη σημαντικότερη αξία αυτής της ζωής...

ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Eμ, νομίζω ότι ίσως να τα παραλές λίγο...και το λέω με κάθε καλή διάθεση :) Αλλά από τη στιγμή που κανείς δεν αναγκάζεται να κάνει το εμβόλιο, μου φαίνεται κάπως υπερβολική η δήλωσή σου.

Αλλά από τη στιγμή που κανείς δεν αναγκάζεται να κάνει το εμβόλιο, μου φαίνεται κάπως υπερβολική η δήλωσή σου.

Ναι, δεν σε αναγκάζει κανείς

και έχεις όμως κάποιους να σου λένε "καν΄το αλλιώς θα πεθάνεις διασωληνωμένος στην εντατική!"

Eμ, νομίζω ότι ίσως να τα παραλές λίγο...και το λέω με κάθε καλή διάθεση :) Αλλά από τη στιγμή που κανείς δεν αναγκάζεται να κάνει το εμβόλιο, μου φαίνεται κάπως υπερβολική η δήλωσή σου.

Koύκλα μου κι αυτούς που μπαίνουν σε ένα λεωφορείο και μέσα εκεί σκάει βόμβα, βέβαια δεν τους έχει αναγκάσει κανείς να μπουν!

Ναι, ίσως είναι υπερβολική κάπως η δήλωση της Σοφίας όμως αυτή αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά της.

Προσωπικά ανήκω σε αυτούς που έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους. Οι δύο μεγάλες μου κόρες έχουν κανει ολόκληρη τη σειρά εμβολιασμών που προτείνει το υπουργείο.

Στην μικρή, έπειτα από συζήτηση με τη γιατρό μου, θα κάνω κάποια που θεωρώ πιο σημαντικά.

Η ίδια η παιδίατρος που είναι υπερ των εμβολιασμών μου είπε επ' ουδενί να εμβολιάσω τα παιδιά με ένα μη δοκιμασμένο εμβόλιο.

Τα όσα βεβαια γράφω εδώ, εχουν απλά και μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα. Το τονίζω αυτό γιατί δε θέλω να παρεξηγηθούν οι προθέσεις μου...

και έχεις όμως κάποιους να σου λένε "καν΄το αλλιώς θα πεθάνεις διασωληνωμένος στην εντατική!"

Αυτα τα λεει η τηλεοραση και τα αλλα ΜΜΕ,οχι οι γιατροι.Το θεμα ειναι να μπορεις να "φιλτραρεις"τις πληροφοριες που λαμβανεις απο τα ΜΜΕ,που ο σκοπος τους δεν ειναι αλλος παρα ο εντυπωσιασμος και η τηλεθεαση.Δηλ.και ο Χαρδαβελλας λεει οτι βλεπει εξωγηινους,πρεπει να τον πιστεψουμε?

H τρομολαγνεία υπάρχει ολόγυρά μας, και μπορεί να καταπολεμηθεί πολύ έυκολα, κλείνοντας την τηλεόραση. Από την άλλη ο καθένας μπορεί να σκέφτεται και να επιλέγει ποιον να εμπιστεύεται (πχ το γιατρό του ή την τηλεόραση ή ο,τι άλλο τέλοσπαντων). Όπως βλέπω, και στον τομέα των γιατρών υπάρχει διχογνωμία.

Τεσπα, από τη στιγμή που έτσι αισθάνεσαι, έχεις δίκιο, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.

Ψυχραιμια λιγο κοριτσια. Το να φτασει καποιος στην εντατικη δεν ειναι ευκολο πραγμα που συμβαινει καθε ημερα. Πρεπει να συντρεχουν πολλοι και διαφορετικοι σοβαροι λογοι περα απο μια γριππη. Για να χρειαστει καποιος διασωληνωση πρεπει να εχει καταρρευσει ολο το αμυντικο συστημα του οργανισμου και να υπολειτουργουν οι πνευμονες. Ακομα και αν καποιος εχει την γριππη αν την αντιμετωπισει εγκαιρως και δεν το αμελησει τοτε δεν κινδυνευει να νοσηλευτει στην εντατικη. Εκτος κι αν εχει σοβαροτατα προβληματα υγειας που σε συνδιασμο με την γριππη τον κανουν πιο ευαλωτο.

Ακομα και κατα της διαρκεια της εγκυμοσυνης αν χρειαστει μια εγκυος μπορει να λαβει αντιβιωση για να ξεπερασει πιο ευκολα την γριππη.

Σημασια εχει να εχουμε ανοιχτα τα ματια μας ετσι ωστε οτιδηποτε συμβει να αντιμετωπιστει αμεσα. Και για τις εγκυουλες προσοχη οχι σε κλειστους χωρους και μακρυα απο πολυ κοσμο.

Και με το πρωτο συμπτωμα κατευθειαν γιατρο για να προλαβαινουμε τα χειροτερα.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...