Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Ναι υπομονή, δεν είναι τίποτα θα δεις!

Τα ίδια είχαμε κι εμείς αλλά πέρασαν!! :lol:

Είχες τα ίδια συμπτώματα και σου είπαν οτι είναι υπερπαραγωγή?

Και τι έκανες και πέρασαν?

Α δοκίμασα την ξαπλωτή στάση,τέλεια!!Πολύ ξεκούραστη ειδικά για τη νύχτα οτι πρέπει είναι!

Μόνο που έχω ένα θεματάκι..μικρό το μωρό μεγάλο το στήθος :oops: πρέπει να το συγκρατώ για να μένει ανοιχτή η μυτούλα της.

Καμιά ιδέα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν υπάρχουν πολλες ιδεες θελω και γω γιατι εχουμε το ιδιο θέμα !

Η doo που ειναι ??? :D:D

Εχω βρει κανα δυο κολπα στην κλασική σταση αλλα συνήθως βοηθάω με το χερι μου γιατι την καταπλακώνω την μικρουλινα μου :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

παρούσα!!! (με τρία ο περικαλώ:P)

στην αρχή, κρατούσα με το ένα χέρι το στήθος μου, για να μην κλείνει τη μύτη της Πίκυς μου. Ήταν λιγάκι κουραστικό, γι'αυτο και θέλει στήριξη στη πλάτη καλή, με μαξιλάρια. Μετά που κουνούσε το κεφάλι της μόνη της, ελευθέρωνα το χέρι μου, και το χρησιμοποιούσα μόνο για να της βάλω τη θηλή στο στόμα, αν την έχανε.

Σήμερα, το πιάνει μόνη της, το πασπατεύει, το τραβάει με πάθος και τρώει όποτε θέλει, όσο θέλει, όσο εγώ διαβάζω το βιβλίο μου. Πού και πού, κάνω και κανένα breast compression, μπας και κοιμηθούμε πιο γρήγορα :lol:

Δεν θα το πιστεψεις αλλα χτες που εκλεισα τον υπολογιστη σκεφτηκα ...με τρια γραφεται :lol:

Αρα η λυση ειναι περιμενουμε να μεγαλώσουν ...γιατι περίπτωση να μικρύνει το στήθος δεν βλεπω ! :lol:

Εγω πινω νερο στο μαξιλάρι θηλασμού με βοηθησε παρα πολυ αλλα επειδή φερνεις ψηλά το μωρο θελει οπωσδήποτε βοήθεια με το χέρι .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Και εγώ στην αρχή κράταγα στήθος και ταυτόχρονα πίεζα λίγο το δέρμα μου

για να μην κλείνει την μύτη του....αγκίλωση πάθαινα με τόσους μαραθώνιους θηλασμούς!!!!

Οσο για την υπερπαραγωγη..την εκμεταλλεύτηκα και έκανα μια μικρή τράπεζα γάλακτος

και αργότερα άφησα το στήθος να ρυθμιστεί μόνο του- απλά με προσοχή για να μην πάθω μαστίτιδα, όποτε ήταν έτοιμο να σκάσει αντλούσα λίγο.

Μετά απο μια εβδομάδα το πολύ όλα καλά ήταν.

Διαφημίσεις

gerakina μήπως είναι λίγο νωρίς για να ανησυχείς για υπερπαραγωγή?

Η παραγωγή σου δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη τελείως υποθέτω... :roll:

και αφού το βασικό χρώμα των κακών σας είναι μουσταρδί... :wink:

Κι εγώ τον πρώτο καιρό αντιμετώπιζα γαλακτοπλυμήρα :oops: ειδικά τη νύχτα. Συστήνω ανεπιφύλακτα ύπνο πάνω σε σελτεδάκι (μόνο στην επίμαχη περιοχή -μη σκάσουμε κιόλας καλοκαιριάτικα :wink: ) Τα επιθέματα, σε μένα τουλαχιστον, δεν καθόντουσαν καλα σε ξαπλωτή στάση, άσε που παρόλα τα 'προσόντα' :oops: μου δεν το αντεχα το σουτιέν ΚΑΙ το βράδυ :?

Την ξαπλωτή στάση (δυστυχώς) εγώ δεν την βολεύτηκα ποτέ ακριβώς λόγω της δυσαναλογίας που περιγράφεις :(

Γενικά (στην αρχή αποκλειστικά) θήλαζα με τον Κωστή ακουμπισμένο σε μαξιλάρι (απλό όχι θηλασμου) στα πόδια μου ώστε να μην χρειάζεται να κρατάω το βάρος του. Έπρεπε όμως να κρατάω συνέχεια το στήθος, γιατί λόγω μεγέθους και βάρους δεν ήταν και πολύ συνεργάσιμο :lol:

Εκ των υστέρων (πολύ, πολύ υστέρων) κατάλαβα ότι έκανα ένα βασικό λάθος: Με τα μαξιλάρια έφερνα τον Κωστή πολύ ψηλά (μάλλον από τη αγωνία μου, με είχε πληγώσει κιόλας) με αποτέλεσμα να πρέπει μετά να σηκώνω και το στήθος και να το κρατάω πιο ψηλά από το φυσικό του, πράγμα που μου διέλυσε τα χέρια :? .

Με τον καιρό όμως πήραμε αέρα, αρχίσαμε και να βγαίνουμε έξω οπότε χαλαρώσαμε αρκετά και στο τέλος θηλάζαμε οπουδήποτε :D

Καλή συνέχεια!

KbCJp2.pngEYukp3.png

gerakina μήπως είναι λίγο νωρίς για να ανησυχείς για υπερπαραγωγή?

Η παραγωγή σου δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη τελείως υποθέτω... :roll:

Λες?Δεν ξέρω γι'αυτό ρωτάω.

Πάντως αποφάσισα να χαλαρώσω και να αφήσω το μωράκι μου να ρυθμίζει το θέμα! :wink:

Είτε πολύ είτε λίγο..δικό της είναι το γαλατάκι,ας το κάνει όπως θέλει!

Κι έτσι εδώ και μερικές μέρες το στήθος είναι μια χαρά κι η ψυχολογία μου επίσης!

Μάλιστα κάθε πρωί που το στήθος είναι πολύ πρησμένο και το γάλα εκτοξεύεται με πίδακα,αντλώ λίιιιγο κι ύστερα την θηλάζω κι όλα καλά! :D

Σας ευχαριστώ γα τις απαντήσεις κορίτσια!

Βρε gerakina μου, αφού έχεις τόόόόσο πολύ γαλατάκι, μήπως να βοηθούσες κι εμένα λίγο, που ήδη έχει μειωθεί κατά πάρα πολύ....

Ξεκίνησα να παίρνω μαγιά μπύρας σε κάψουλες, αλλά ούτε κ αυτό βοηθάει πολύ, κάτι γίνεται δηλαδή, αλλά το στήθος αργεί πάάάάάρα πολύ να ξαναγεμίσει...

Γι αυτό λέω... Μήπως θα ήθελες να μας δανείσεις κι εμάς λίγο γαλατάκι?

Και θα σου το πληρώσουμε βρε αδερφέ... :D:D:D Με το λίτρο πάει νομίζω, σωστά? :D:D:D

Πλάκα κάνω... Μην παρεξηγηθούμε κιόλας...

γαλαταάααααας ο γαλατάαααααςςς :lol::lol::lol:

να σου στείλω μαρία μου αλλά δε θέλω λεφτά

για αντάλλαγμα θα μου στείλεις ένα πιάτο από αυτά

τα καταπληκτικά φαγητά που κάνεις!!

Για το γάλα ρώτα τα κορίτσια στο θέμα του Θηλασμού

θα σε βοηθήσουν πολύ!

Α και αν χρειαστείς άλλη μαγιά μπύρας πες μου,

είχα πάρει πριν γεννήσω ένα κουτί...ετσι για να το έχω αν χρειαστεί! :roll::lol:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν και το θέμα έχει ανοιχτεί εδώ και καιρό.......

μπορεί ένα μωρό 45 ημερών που θηλάζει αποκλειστικά(ίσως να έχει πιει ελάχιστες φορές ξένο) να έχει κενώσεις κάθε τέσσερις μέρες και πολλά αέρια τις υπόλοιπες?

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν και το θέμα έχει ανοιχτεί εδώ και καιρό.......

μπορεί ένα μωρό 45 ημερών που θηλάζει αποκλειστικά(ίσως να έχει πιει ελάχιστες φορές ξένο) να έχει κενώσεις κάθε τέσσερις μέρες και πολλά αέρια τις υπόλοιπες?

Ναι, είναι φυσιολογικό ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά να κάνει αρκετές μέρες να κάνει κακά. Αν η μαμά πιστεύει ότι το μωρό έχει υπερβολικά αέρια (για μια νέα μαμά ίσως φαίνονται πολλά τα συνηθισμένα), ίσως εντοπίσει κάτι στη διατροφή της που να το προκαλεί (πχ γαλακτοκομικά, μπαχαρικά κτλ).Με μια ολιγοήμερη αποχή από ύποπτες τροφές, θα βγάλει συμπεράσματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Να σας πω και γω την δικη μου εμπιερια!!!

Ο μπεμπης μου μεχρι να γινει 2 μηνων ειχε κενωσεις καθε μερα και απο 2-3φορες.Πριν λιγες μερες που εγινε 2 μηνων βλεπω οτι εχε κενωσεις μερα παρα μερα!!!Απ οτι διαβασα απο σας εδω μαλλον δεν ειναι κατι ανυσηχητικο.

Διαφημίσεις

Τις τελευταίες 3-4 μέρες,όμως, τα κακά της είναι πολύ λίγα σε κάθε αλλαγή πάνας.Ποτέ δεν είναι περισσότερα από έναν μικρό λεκέ.

Αυτός ο μικρός "λεκές" :lol: μπορεί να συμβαίνει τις στιγμές που έχει αέρια. Εγώ το είχα παρατηρήσει αυτό στον δικό μου. :wink:

m3uIp2.png

• 1 month later...

Γιατί όμως; :?:

Ίωση; Δεν έχει κανένα σύμπτωμα: χαρούμενη είναι, τρώει, κοιμάται, παίζει.

Υπερπαραγωγή; Αλλάζω στήθος στο θηλασμό κάθε 4 με 5 ώρες - ενδιάμεσα τρώει μόνο από τον ίδιο.

Οι πάνες της έχουν κενώσεις 3 με 4 φορές την ημέρα: μάλλον διαρροϊκές και με λίγες βλέννες.

Τι τρέχει ωρέ;

ΥΓ: άρχισαν να μου κοπανάνε τα γνωστά για το γάλα μου... μωρ' τι μας λες.

ΥΓ: Σοβαρά τώρα - πότε αρχίζει να γίνεται πρόβλημα το πράσινο των κενώσεων; Πότε ανησυχούμε και γιατί; (η παιδίατρος μου είπε όσο θηλάζει η μπέμπα, να μην ασχολούμαι με το χρώμα των κενώσεων)..

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Πήρες το γιατρό σου τηλέφωνο να τον ρωτήσεις;

Ο δικός μου όταν ήταν μικρός έκανε πράσινα .... αλλά δεν κρατούσε πάνω από 2 - 3 μέρες. Ο γιατρος μου μου είπε να ανησυχώ μόνο όταν θα είχαν ασπρο χρώμα, σε κανένα άλλο χρώμα...

Είστε σίγουρες οτι δεν τρέχει θέμα ανησυχίας; Χάλια και αυτή η πάνα... :(

Που είστε καλέ;

Σ' ευχαριστώ βρε Ζώγια.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ηρω μου μην στεναχωριεσαι ! Εγω να δεις ποσες πρασινες πανες εχω δει !!!

Οι γιατροι λένε δεν υπάρχει θεμα αλλα έλα που υπάρχει ... Εγω είχα υπερπαραγωγή και εβλεπα πρασινα κακα και βλέννες . Εχω ακουσει ομως οτι συμβαινει και αν περασει ιωση το μωρό .

Μηπως να δοκίμαζες να αυξήσεις τις ωρες που δινεις απο το ενα στήθος ?

Δοκιμασε το σήμερα να δεις πως θα πάει .

Φιλιά πολλα απο μας και μην ανησυχεις :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Οι γιατροι λένε δεν υπάρχει θεμα αλλα έλα που υπάρχει ... Εγω είχα υπερπαραγωγή και εβλεπα πρασινα κακα και βλέννες .

Λαμπρινή μου καλημέρα, σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό δεν καταλαβαίνω: τί πρόβλημα μπορεί να υπάρχει; Τι σημαίνει για την υγεία του μωρού; Κάνω όλα όσα έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ για την υπερπαραγωγή, αλλά η κατάσταση ίδια 3 μέρες τώρα.

Κάθε της γεύμα, οδηγεί σε κένωση, όπως όταν ήταν νεογέννητο.νΚαι πράσινη, πάντα πράσινη η πάνα. Πολύ έντονο πράσινο.

Αρχίζω να ανησυχώ..

Iro μάλλον έχεις υπερπαραγωγή και το μωρό δεν προλαβαίνει να πάρει το πιο παχύ γάλα και παίρνει το πρώτο γάλα που είναι πιο αραιό, ιδιαίτερα αν αλλάζεις συνεχώς στήθος κατά το θηλασμό. Χαλάρωσε και μην αγχώνεσαι... προσπάθησε να μην αλλάζεις στήθος κατά τους θηλασμούς, θήλαζε από το ένα στήθος αρκετή ώρα και στον επόμενο θηλάσμό να ξεκινάς πάλι από το ίδιο στήθος. Σιγά-σιγά θα δεις διαφορά.

Εμενα Ηρω μου υπηρξε ενα διαστημα που έκανε κακα ΜΟΝΟ αν επινε "το ελαφρυ γάλα" οποτε ήταν ΠΑΝΤΑ πρασινα . Βεβαια εκανε κακα καθε 2-3 μέρες .

Αν έχεις υπερπαραγωγή μην ανησυχείς με τις συμβουλες που διαβασες θα ρυθμιστει ετσι και τα τηρήσεις ολα . Ειστε σε ηλικια που ρυθμίζεται πιο εύκολα (πιο ξεκαθαροι οι θηλασμοί) και εχετε ενα ρυθμό .

Το θεμα που υπάρχει με την υπερπαραγωγή (οπως το χω καταλαβει ελπιζω να μην σου λεω βλακιες ) ειναι με την αναπτυξη του μωρού . Το ιδανικό ειναι να μπορεί το μωρο να παιρνει μιξη του γαλακτος (και το πιο λιπαρό ) για να έχει μια σωστή ανάπτυξη .

Επέμενε και βάζε το μωρό στο ιδιο στηθος για μεγαλυτερα διαστήματα .

Φιλια και μην αγχωνεσαι το μωρο σου ειναι μια χαρα και ειναι θεμα που ρυθμίζεται !!!! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

... προσπάθησε να μην αλλάζεις στήθος κατά τους θηλασμούς, θήλαζε από το ένα στήθος αρκετή ώρα και στον επόμενο θηλάσμό να ξεκινάς πάλι από το ίδιο στήθος. Σιγά-σιγά θα δεις διαφορά.

Marle σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή. Όπως γράφω όμως και στο αρχικό μου ποστ, αλλάζω στήθος στο θηλασμό μετά από 5 περίπου ώρες - ποτέ νωρίτερα, δεν κάνω δηλ. καθόλου εναλλαγές. Γι' αυτό απορώ με την κατάσταση...

Ηρω μου , εφτασα 24ωρο μεχρι να δω αποτελεσμα :shock:

Δεν λεω να κανεις το ιδιο αλλα επεμενε ακομα πχ 8ωρο . Για σενα που κανει σε καθε γευμα κένωση ειναι πιο ευκολο . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...