Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Γεια σας

Το μςράκι μου είναι 47 ημερών και το θηλάζω αποκλειστικά.Κι ενλω από την αρχή τα κακάκια του ήταν πρασινωπά πάντα από προχτές το βράδυ άλλαξαν χρώμα και είναι λαχανί και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σε ποσότητα. Δηλ κάθε φορά που ενεργείται γεμίζει ως πάνω και μπροστά και πίσω και είναι παρα πολυ νερουλά. Ούτε πριν ήταν πηχτά αλλά τώρα ειναι σαν το νερό. Εν τω μεταξύ όταν θηλάζει χτυπιέται πάνω στο στήθος και αργεί πάρα πολυ για αυτό το λόγο να φάει, κοκκινίζει και μετά από λίγο έχειδυνατά αέρια σα βόμβα και ενεργείται τελικά καθώς τρώει. Πονάει προφανώς και δε μπορεί να πολυφάει. Μήπως εχει αρρωστήσει? Τι άλλο μπορεί να είναι?Πάντως πυρετό δεν έχει.

Εδώ μπορεί να είναι συνδυασμένο το πρόβλημα. Λοιπόν σταματάς κι εσύ το αγελαδινό και τα προϊόντα του και προσπαθείς να θηλάζεις μόνο από το ένα στήθος τη φορά. Μάλλον έχεις υπερπαραγωγή. Τα κακά πρέπει να κιτρινίσουν.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν, όσον αφορά το γάλα...

Διάβασα αυτό το άρθρο το οποίο μιλάει για τα κακά του αγελαδινού τόσο στις θηλάζουσες μητέρες όσο και στα παιδιά αλλά και σε όλον τον πληθυσμό...

Διαβάστε το, στο τέλος είναι πολύ ενδιαφέρον από το Lactose Intolerance και κάτω...

http://www.drjaygordon.com/development/pediatricks/dairy.asp

μεταφέρω κι εδώ το πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα γαλακτοκομικά!

Η αληθεια ειναι πως πινω παρα πολυ γάλα.Περίπου 4 ποτήρια την ημέρα γιατι πάντα τόσο έπινα. Από την αρχή που θηλάζω όμως πίνω τόσο. Γίνεται να με πήραξε τώρα τόσες μέρες μετά? Τρώω και πολλά τυρια επίσης.

Klairh ta γαλακτοκομικα δεν πειραζουν εσενα αλλά το μωρο σου.Αφου λες οτι από την αρχη κάνει πράσινα κακά,μάλλον από την αρχη τον πειραζουν.Τα κακα πρεπει να κιτρινισουν.

Σε πρωτη φαση κόψε αμεσα τα γαλακτοκομικα,και προσφερε όσο μπορεις το ενα στηθος.

Πες μας νεα.

Λοιπόν σταματάς κι εσύ το αγελαδινό και τα προϊόντα του .

Κόβουμε μόνο τα παράγωγα του αγελαδινού γάλακτος; Δηλαδή λίγη φέτα που είναι από αιγοπρόβειο ή κατσικίσιο μπορούμε να φάμε; Είμαι μεγάλη fan των γαλακτοκομικών και ήδη τα έχω περιορίσει όμως μάλλον πρέπει να τα κόψω.

Το μωρό τον τελευταίο καιρό τρίβει πολύ έντονα το μουτράκι του και διάβασα στο άρθρο που πρότεινε η Felinidoc ότι μάλλον φταίνε τα γαλακτοκομικά.

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαφημίσεις

Αν τα κακά είναι εντελώς κρεμώδη μουσταρδί, χωρίς κόκκους δηλαδη, είναι κακό;

Επίσης, έχει συμβεί να έχει μουσταρδί κακάκια με λίγους πράσινους κόκκους! Μπορεί αυτό να σημαίνει οτι περνάει καμιά ιωσούλα εκείνες τις ημέρες;

Οι κόκκοι νομίζω δείχνουν ότι παίρνει και το λιπαρό γάλα, είναι δηλ. το λίπος που τους σχηματίζει. Διορθώστε με αν κάνω λάθος!

Δηλαδή δεν είναι φυσιολογικά ε; :( Πάντως δεν είναι "νερό"...είναι πηχτά κρεμώδη και με πολύ ωραίο χρώμα...Και το βάρος του αυξάνει κανονικότατα...και μάλλον πολύ θα έλεγα...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

ναι εννοω πως απο την αρχη τρωω πολλα γαλακτομικα και ήταν πρασινο σκουρο τα κακα και ο γιατρος που ταχς δει κιολας μουχεπει πως ειναι μια χαρα χρώμα. Ενώ τώρα έγιναν λαχανί και πάρα πολλά και νερουλά εντελώς. Άρα κάτι άλλαξε. Γι 'αυτο λέω πως από την αρχή τρώω γαλακτομικά.

Κόψε τα γαλακτοκομικά, βάζε το μωρό στο ένα στήθος σε κάθε γεύμα και μόνο αν χάσει το ενδιαφέρον του να το αλλάζεις στήθος και το πιο σημαντικό άλλαξε γιατρό!!! Τα πράσινα κακά δεν είναι φυσιολογικά ούτε μια χαρά. Πρέπει να είναι κίτρινα.

Αν μπορείς απάντησε σ' αυτές τις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Η αληθεια ειναι πως πινω παρα πολυ γάλα.Περίπου 4 ποτήρια την ημέρα γιατι πάντα τόσο έπινα. Από την αρχή που θηλάζω όμως πίνω τόσο. Γίνεται να με πήραξε τώρα τόσες μέρες μετά? Τρώω και πολλά τυρια επίσης.

Το γάλα που πίνεις εσύ δεν πειράζει εσένα αλλά το μωρό που το πεπτικό του δεν μπορεί να ανεχτεί τις πρωτεΐνες από το γάλα της αγελάδας που περνούν από το γάλα σου.

Τα τυριά που παρασκευάζονται από αιγοπρόβειο γάλα (φέτα, μανούρι, κασέρι που είναι κασέρι και όχι απλώς κίτρινο τυρί κλπ) συνήθως δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Η μεγάλη ποσότητα ασβεστίου που παίρνεις από το γάλα και τα γαλακτοκομικά μπορεί να δημιουργήσει έλειψη σιδήρου.

ναι εννοω πως απο την αρχη τρωω πολλα γαλακτομικα και ήταν πρασινο σκουρο τα κακα και ο γιατρος που ταχς δει κιολας μουχεπει πως ειναι μια χαρα χρώμα. Ενώ τώρα έγιναν λαχανί και πάρα πολλά και νερουλά εντελώς. Άρα κάτι άλλαξε. Γι 'αυτο λέω πως από την αρχή τρώω γαλακτομικά.

Τα κακά πρέπει να είναι κίτρινα σαν μουστάρδα.

Ο γιατρός σου δυστυχώς είναι άσχετος με το θηλασμό.

Διαφημίσεις

Και μας τα κακα μας ειναι μουσταρδι αλλα τις τελευταιες μερες που και που συνανταω λιγους πρασινους κοκους μεσα. Η λυση ειναι να αφηνω το μωρο στο στηθος πολυ ωρα και στο επομενο γευμα παλι να πινει απο το ιδιο στηθος???

Νομιζω κατι τετοιο διαβασα καπου αλλα δεν μπορω να το βρω τωρα,κλαιει και το μωρο παλι :cry:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Το να βλέπεις λίγους κόκους πράσινους ή πράσινα κακά μια στο τόσο δεν είναι υπερπαραγωγή και δεν χρειάζεται να βάζεις το μωρό στο ίδιο στήθος για περισσότερα γεύματα. Μπορεί να περνάει κάποια ιωσούλα και κάνει πράσινα κακά. Αν το βλέπεις σε κάθε κένωση τότε το ψάχνεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Σημερα εκανε σε ολες τις κενωσεις πρασινα κακα :(:(:( ,μια καλη κενωση και 3 φορες με μικρη ποσοτητα.

Χθες και σημερα μετα το θηλασμο,σταματαει μονη της,βαζει τα χερακια της στο στομα και πιπιλιζει(πιπιλα δεν της εχω δωσει ποτε) μολις την ξαναβαλω στο στηθος παραπονιεται και δεν επιμενω,και ξαναβαζει παλι τα χερια της στο στομα.Καμια ιδεα γιατι το κανει?????? :roll:

ΑΑ..και το ευχαριστο σημερα ειναι οτι δεν ταλαιπωρηθηκε τοσο πολυ απο κολικους,περασε καλυτερα σημερα το μωρακι μου, :) .Τις τελευταιες μερες απο το κλαμα της βλεπω εφιαλτες οτι δεν ειναι καλα το μωρο μου και ειχα τρομοκρατηθει.Μακαρι να μην ξαναεχει ποναλακια το μωρακι μου!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μαράκι παρακολουθα τα κακακια μερικες μερες και το ξανασυζητάμε . Μια φορα δεν δειχνει τιποτα .

Μην ανησυχεις για ολα ! Αν θελει να βαλει το χερακι στο στομα ας το βάλει . Εσυ βαλτην στο στήθος και αν θελει θα καθήσει :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εκανε δυο συνεχομενες μερες πρασινα κακα σημερα ειναι κανονικα :) .

Μπορει να ηταν και ιωση γιατι ο αντρας μου το Σ/Κ ηταν με πυρετο και συχνες επισκεψεις στην τουαλετα :oops: .

Δυστυχως πριν λιγο που εβαλα θερμομετρο ειδα οτι ανεβασα και εγω 37,5,ξερω οτι σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να σταματησω να θηλαζω γιατι θα κολλησω το μωρο μου,αν ανεβασω ομως περισσοτερο τι φαρμακα πρεπει να παρω???? depon νομιζω επιτρεπεται σωστα? Την παιδιατρο να την παρω ή θα μου λεει μλκς να σταματησω να θηλαζω μην το κολλησω? :?

Δεν με νοιαζει για μενα αλλα για το μωρο μου :( ελπιζω να μην το κολλησω. :cry:

Αγλαια καμια ιδεα? please help,ειμαι πολυ ατυχη τελικα αυτες τις μερες :cry::cry::cry::cry::cry:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια ..

κι εδώ πρόβλημα με κενώσεις .. :?:(

Ο μικρός μπουμπούκος μου έχει να ενεργηθεί κανονικά απο την Κυριακή το πρωί! .. Απο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή το βράδυ βράδυ έπινε ξένο γάλα (Almiron 1 Digest AC) λόγω εισαγωγής μου σε νοσοκομείο και απο την Κυριακή το βράδυ τον θηλάζω αποκλειστικά εκτός απο 2-3 φορές που έλειψα απο το απίτι και η μητέρα μου του έδωσε ξένο γάλα .. πίνει πάρα πολύ χαμομήλι και κίντερτε και σήμερα το μεσημέρι έκανε μια .. "μικρή προσπάθεια" αλλά ήταν πράσινη σκούρα σε μορφή κρέμας .. η παιδίατρος βέβαια μου είχε ότι παιδάκια που θηλάζουν κάνουν και 5 μέρες να ενεργηθούν αλλά που το πάνε ρε παιδιά τόσο φαί?????????

Εγώ δεν τρώω γαλακτοκομικά παρα μόνο ανθότυρο και η διατροφή μου περιέχει βραστά και ψητά χωρίς λάδι χωρία μπαχαρικά και γενικά χωρίς λιπαρές ουσίες ..

ο μικρός απο την άλλη είναι ιδιαίτερα ευδιάθετος απλά θέλει συνέχεια να είναι στο στήθος .. :oops:

εγώ επίσης δεν πίνω καθόλου καφέ η τσάι παρα μόνο χαμομήλι ..

του κάνω συχνά μασαζάκι στην δεξιά πλευρά του και τον "πιέζω" με τα ποδαράκια του στην κοιλίτσα του απαλά απαλά μπας και ενεργηθεί αλλά τίποτα .. το μόνο που με καθησυχάζει είναι ότι έχει αέρια το οποίο σημαίνει ότι το εντεράκι του λειτουργεί κανονικά ..

τί είναι αυτό που θα μπορούσα να του κάνω έτσι ώστε να ενεργηθεί κανονικά ????

σας ευχαριστώ πολύ ..

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Εκανε δυο συνεχομενες μερες πρασινα κακα σημερα ειναι κανονικα :) .

Μπορει να ηταν και ιωση γιατι ο αντρας μου το Σ/Κ ηταν με πυρετο και συχνες επισκεψεις στην τουαλετα :oops: .

Δυστυχως πριν λιγο που εβαλα θερμομετρο ειδα οτι ανεβασα και εγω 37,5,ξερω οτι σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να σταματησω να θηλαζω γιατι θα κολλησω το μωρο μου,αν ανεβασω ομως περισσοτερο τι φαρμακα πρεπει να παρω???? depon νομιζω επιτρεπεται σωστα? Την παιδιατρο να την παρω ή θα μου λεει μλκς να σταματησω να θηλαζω μην το κολλησω? :?

Δεν με νοιαζει για μενα αλλα για το μωρο μου :( ελπιζω να μην το κολλησω. :cry:

Αγλαια καμια ιδεα? please help,ειμαι πολυ ατυχη τελικα αυτες τις μερες :cry::cry::cry::cry::cry:

Μαράκι το πιθανότερο είναι να ήταν ίωση. Δεν θα σταματήσεις να θηλάζεις όσο πυρετό κι αν κάνεις. Το ντεπόν επιτρέπεται. Το μωρό δεν θα κολλήσει γιατί αφενός μάλλον το πέρασε ελαφριά (από τα πράσινα κακά) κι αφετέρου του δίνεις εσύ έτοιμα αντισώματα οπότε μάλλον δεν θα κολλήσει. Αν θες πάρε την παιδίατρο αλλά αν κρίνω από άλλα που σου έχει πει δεν θα την γλυτώσεις κι αυτή τη φορά την μλκια! Περαστικά!!

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Νανούκα αφού θηλάζεις αποκλειστικά το χαμομήλι και το κίντερτε είναι εντελώς άχρηστα. Τα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά κάνουν και βδομάδα να ενεργηθούν. Το μητρικό γάλα απορροφιέται πλήρως από τον οργανισμό και δεν αφήνει περιττές ουσίες όπως το ξένο. Με το ξένο που έδωσες δεν ξέρω να σου πω πότε θα ενεργηθεί. Θα σου πουν κι οι άλλες μαμάδες και η Αγλαΐα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Καλημέρα σας ..

Ακόμα να ενεργηθεί το μαναράκι μου :cry::cry:

Ξένο γάλα είχε πιεί πριν σαραντίσει επειδή είχε ίκτερο (16,2) αλλά παρουσίασε δυσανεξία με εμετό και αίμα στις κενώσεις του και δεν του ξαναέδωσα .. κενώσεις είχε πολλές όμως ..

τώρα που έπρεπε να νοσηλευτώ του δώσαμε γάλα για παιδάκια που έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό ..

Δεν είχαμε γενικά θέμα καθώς τουλάχιστον 2 κενώσεις είχαμε μέσα στην ημέρα ..

Το εντεράκι του όμως κινείται .. το ακούω συνέχεια να κάνει γρου γρου γρου σα να τρέχει νεράκι .. και αέρια έχει πολλά και δύσοσμα (άντρας γάρ :lol: ) αλλά κακάκια γιόκ! :(

Ο φαρμακοποιός μου μου είπε να του κάνει ένα κάτι σαν "κλίσμα" για να ενεργηθεί (πιπέτο μου το είπε δεν ξέρω εάν είναι σωστός ο όρος ή με δούλευε :oops::oops: ) ..

Τι να πώ .. :(

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Ειναι προφανες οτι τον πειραξε το γαλα που ηπιε.Τωρα θηλαζεις αποκλειστικα;

Λογω του οτι ηπιε ξενο δεν ξερω να σου πω με σιγουρια τι πρεπει να κανεις...

κι εγώ έτσι πιστεύω frene μου!!! το ξένο τον πείραξε ..

φυσικά επειδή δεν ήθελα να περιμένω πότε θα ενεργηθεί και για να μην το ταλαιπωρώ, κατα τις 3 του έκανα το μικροκλύσμα και μετά απο 45 λεπτά σήμανε επανάσταση .. κανονιές ο δικός μου .. μέχρι τα αυτιά γέμισε η πάνα μας :lol::P:cool:

και το πουλάκι μου μετά απο κανα 5λεπτο που έκανε και τα τελευταία άφησε έναν αναστεναγμό και κοιμήθηκε .. η ψυχούλα μου ..

τώρα θήλάζω αποκλειστικά .. μόνο κανα χαμομηλάκι που και που δίνω ..

Οι κενωσεις μας εχουν αλλαξει σε ποσοτητα και χρωμα,εδω και μια εβδομαδα δεν κανει πολλα κακα και δεν βλεπω ουτε τα ασπρα σπορακια που συναντουσα παλια,αντιθετως βλεπω κατι πρασινοπες γραμμουλες στα κακα της.

Επισης τις τελευταιες 2-3 μερες,ισως και περισσσοτερο πινει γαλα τα πρωτα 5 λεπτα και μετα πιπιλιζει για λιγο( 5-6 θηλαστικες κινησεις) αφηνει τη θηλη καναπιπιλιζει την ξαναφηνει και αυτο το κανει και στα δυο στηθη :oops: .Οταν το κανει αυτο μετα πιεζω τη θηλη και δεν βγαζει μεγαλη ποσοτητα γαλακτος και αγχωθηκα μηπως μειωθηκε η παραγωγη μου :(

Βρεχει γυρω στις 5 πανες ημερισιως, κακακια της κανει 2 φορες,αλλα πολυ λιγο οπως ειπα παραπανω.

Αγορασα ζυγαρια και τις τελευταιες 2 εβδομαδες εβαλε 370γρ,λιγο δεν ειναι?

Ποτε καταλαβαινουμε οτι εχει μειωθει το γαλα μας??????????????????

Το θηλαστρο το βγαζω απ'εξω,με 3 περιπου αντλησεις το 24ωρο μαζευω 150ml :cry: . :?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...