Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ.....

ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ

Recommended Posts

Εκτός από τα κορίτσια διαβάζουνε και τα αγόρια καλέ. Έχεις δίκιο. Είναι βακτήριο. Τώρα ο συγγραφέας έκανε λάθος…ο μεταφραστής έκανε λάθος…ο Η1Ν1 πάντως παραμένει ο ίδιος εδώ και τόσα χρόνια. Απλά άλλαξε η χημεία του. Είναι σαν να αναμειγνύεις στην τουαλέτα ακουαφόρτε , χλωρίνη και καυστική ποτάσα να πούμε. Άλλο το ένα πράγμα μόνο του και άλλο τα τρία μαζί. Και για όσους δεν κατάλαβαν άλλο πράγμα η παρα – πληροφόρηση και άλλο η παρα – πλάνηση. Όπως λέει και ο λαός …άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Καταλάβατε …ΚΟΡΙΤΣΙΑ;

Υπογραφή: σύζυγος της Θεοδώρας3

ΥΓ: διαχρονικότατο όσο ποτέ:"θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία".Ανδέας Κάλβος

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Dimitrali

Dimitrali 111 δημοσιεύσεις

• vera

vera 70 δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 69 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 66 δημοσιεύσεις

Ναι ο αιμόφιλος είναι βακτήριο... Ο Η1Ν1 είναι ιος... O H. Influenzae και οι orthomyxoviridae... ε καμία σχέση οι μεν με τους δε. Α και συγγνωμη αν ξέχασα τα αγοράκια!

Παράθεση

ο Η1Ν1 πάντως παραμένει ο ίδιος εδώ και τόσα χρόνια. Απλά άλλαξε η χημεία του. Είναι σαν να αναμειγνύεις στην τουαλέτα ακουαφόρτε , χλωρίνη και καυστική ποτάσα να πούμε. Άλλο το ένα πράγμα μόνο του και άλλο τα τρία μαζί. Και για όσους δεν κατάλαβαν άλλο πράγμα η παρα – πληροφόρηση και άλλο η παρα – πλάνηση. Όπως λέει και ο λαός …άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Καταλάβατε …ΚΟΡΙΤΣΙΑ;

Αυτό τώρα αν μας το εξηγήσεις τί εννοείς γιατί αδυνατώ να καταλάβω... Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι σε έχει πιάσει ένας οίστρος μεγαλομανίας...:roll:

WLn5p2.png

Σε καραντίνα απο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη τα σχολεία μας ; Δειλά -δειλά μας βάζουν στο κλίμα του τι κατάσταση θα επικρατήσει στη χώρα μας απο την αρχή της νεας σχολικής χρονιάς ...και να ήταν μόνο η ΄σχολική χρονιά; διανύουμε το μισό της καλοκαιρινής σαιζόν οι τουρίστες έρχονται σοριδόν (μαζί με τον υιό της γρίππης) και εμείς σκεφτόμαστε όσοι δεν έχουμε φύγει για διακοπές αν πρέπει να φύγουμε μήπως και κολλήσουμε τίποτα στα ξενοδοχεία που είναι επίφοβα μάλλον για μεταδοση του υιού...και για εμβόλια ; ούτε λόγως προς το παρόν ακομα το συζητάνε!!! μόνο ότι θα κοστίζει 10 ευρώ μας λένε το ποτε θα το φερουν δεν ξέρουν ... μας βλέπω να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με μάσκες οπως κάνουν οι έξω ...και το επόμενο βήμα να κλειδαμπαρωθούμε σπιτια μας ...τα καλύτερα έρχονται΄!!!!

Dalia συμφωνώ ότι παίζονται παιχνίδια αλλά δεν παύει να παραμένει γεγονός ότι είναι πολύ πιθανό να μην ανοίξουν τα σχολεία όπως και είναι αλήθεια ότι στις χώρες που τώρα είναι χειμώνας ήδη έχει μεταλλαχθεί ο ιός και πεθαίνουν άνθρωποι από αυτόν. Τα παιχνίδια είναι στο ποιος άφησε αυτόν τον ιό ελεύθερο στο περιβάλλον κατά πόσο δεν είναι κατασκευασμένος ιός και κατά πόσο όντως δεν υπάρχει το εμβόλιο ή παρασκευάστηκε μαζί με τον ιό!!!! Θα μου πείτε τώρα ότι βλέπω πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας... μπορεί αλλά δεν παύουν να περνούν αυτές οι σκέψεις από το μυαλό μου.

Παρόλη την "κατασκευή" του ιού όμως πλέον είναι μια πραγματικότητα και όταν ο ίδιος ο υπουργός υγείας δηλώνει ότι μέχρι τον Οκτώβριο το 30% των ελλήνων θα νοσήσει και το χειμώνα ίσως φτάσουμε το 50% είναι λίγο τρομακτικό!!!!

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Διαφημίσεις

ευτυχώς δεν βλέπω τηλεόραση το καλοκαίρι, αν έβλεπα σίγουρα θα επηρεαζόμουν...

mitaki όχι κορίτσι δεν έχουν να κάνουν όλα αυτά με ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ας αναλογιστούμε πόσες τέτοιες ταινίες του παρελθόντος δεν έχουν γίνει πραγματικότητα....

rQGhp3.png

ακριβως τα ιδια λεγαμε με μια παρεα.

Να ξεκινησουμε να δουμε τι καινουργια νομοσχεδια θα περασουν ησυχα και ωραια , οσο οι καταστροφολογοι δημοσιογραφοι και καλα θα μετρανε θυματα της γριπης!

Ασε που ολο και καποια φαρμακοβιομηχανια θα ειναι μεσα δεν μπορει!!!

Ειναι οπως με την γριπη των χοιρων

οπως με τους σεισμους στην αχαϊα

οπως με το τελος του κοσμου το 2012

και διαφορα αλλα που κατα καιρους σπερνουν, προκειμενου να εκματελλευτουν τον πανικο.

Δεν το παιζω εξυπνη , απλα δεν βλεπω ειδησεις και μιλησα και με τον παιδιατρο των παιδιων , οπου και αυτος το ιδιο μου ειπε. Οτι ειναι πιθανων να υπαρξει προβλημα , αλλα ειναι τοσο μικρο το ποσοστο που δεν εχει νοημα να κανουμε ετσι!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Σε μία συνέντευξη του Αβραμόπουλου που διάβασα, είπε ότι τα σχολεία δε θα κλείσουν και ότι τα παιδιά 1-18χρ. είναι τα πρώτα που θα εμβολιαστουν δωρεάν. Πιστευω ότι σίγουρα θα κολλήσουμε τη γρίπη αλλά τα ποσοστά θανάτου είναι ίδια με της απλής γρίπης. Προβλήματα δημιουργουνται αν έχει κάποιος χρόνια νοσήματα και γίνονται επιπλοκές. Αν το κολλήσουμε στις διακοπές το χειμώνα θα έχουμε αντισώματα! Πάντως οι ειδήσεις πανικοβάλλουν και σε όλα τα θέματα κάνουν την τρίχα - τριχιά.

Θα συμφωνήσω ότι καταρχήν θωρακίζουμε το παιδί διατροφικά. Είναι η υγιέστερη φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού του.

Ο εμβολιασμός της εποχιακής γρίπης (όχι των χοίρων) γίνεται σε ειδικές ομάδες πληθυσμού και κατά βάση δεν γίνεται στα μικρά παιδιά.

Μέχρι στιγμής, η μορφή της γουρουνογρίπης είναι ήπια, σε κάποιες περιπτώσεις δεν αναγνωρίζεται κιόλας, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανόν να έχει νοσήσει περισσότερος κόσμος από αυτούς που έχουν καταγραφεί.

Ακόμα και οι κλασικοί παιδίατροι στο θέμα για το εμβόλιο της γουρουνογρίπης είναι αρκετά κουμπωμένοι.

Γειά σας κορίτσια!!

αχ ειμαι πολύ αγχωμένη. Ο μπεμπούλης μου θα γεννηθεί με το καλό αρχές Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή λογικά θα αρχίσει η έξαρση (λόγω σχολείων κτλ).ςΤι να κάνω?Ξέρετε από ποία ηλικία και μετά θα μπορούν να του κάνουν εμβόλιο?Τι είπαν οι παιδίατροί σας?ΟΟυυυφφφ!!!

Διαφημίσεις

Ελπιζω να μην κάνεις στο παιδί κανενα τετοιο εμβόλιο λιγο πριν την έναρξη της έξαρσης γιατι δεν θα έχει προλάβει να κάνει αντισώματα και θα εχει να αντιμετωπίσει δυο γρίππες! Ευτυχώς νομιζω θα εμβολιαζονται απο 6 μηνων και πάνω! Μην ακους κοπέλα μου πάνε να τρομοκρατησουν τον κόσμο...μια γριππούλα του θεού (του ανθρωπου δηλαδη που παριστάνει το Θεό) ειναι και θα περάσει...

μήπως ακούσατε στις ειδήσεις ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί το Σεπτέμβριο λόγω της νέας γρίπης?

και τι θα κάνουμε τότε?

εγώ λείπω ένα χρόνο από τη δουλειά και δεν μππορώ να το τρενάρω με τίποτα άλλο...

και αποθηλασε επιτελους!

vouraikos είπε:
ακριβως τα ιδια λεγαμε με μια παρεα.

Να ξεκινησουμε να δουμε τι καινουργια νομοσχεδια θα περασουν ησυχα και ωραια , οσο οι καταστροφολογοι δημοσιογραφοι και καλα θα μετρανε θυματα της γριπης!

Ασε που ολο και καποια φαρμακοβιομηχανια θα ειναι μεσα δεν μπορει!!!

Ειναι οπως με την γριπη των χοιρων

οπως με τους σεισμους στην αχαϊα

οπως με το τελος του κοσμου το 2012

και διαφορα αλλα που κατα καιρους σπερνουν, προκειμενου να εκματελλευτουν τον πανικο.

Δεν το παιζω εξυπνη , απλα δεν βλεπω ειδησεις και μιλησα και με τον παιδιατρο των παιδιων , οπου και αυτος το ιδιο μου ειπε. Οτι ειναι πιθανων να υπαρξει προβλημα , αλλα ειναι τοσο μικρο το ποσοστο που δεν εχει νοημα να κανουμε ετσι!

ω!ναι...

σήμερα το πρωί που άκουγα, μιλούσε ένας γιατρός δεν θυμάμαι όνομα και έλεγε ότι αυτή η γρίπη είναι σας την κοινή γρίπη και μπορεί να την περάσουμε χωρίς να το καταλάβουμε ,δηλαδή ενώ θα νομίζουμε ότι έχουμε μια γρίπη απλή, μπορεί και να είναι η γρίπη των χοίρων και να έχουμε ίαση απο τα απλά φάρμακα, δηλαδη΄με μια απλή αντιβίωση

σίγουρα κάτι παίζεται και να δείτε πως αν κάτι σημαντικό παίξει αυτές τις μέρες όλα αυτά θα τα ξεχάσουν οι δημοσιογράφοι

μάλλον δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο και θέλουν τηλεθέαση

ότι είναι να γίνει θα γίνει

Διαφημίσεις

Εγώ ρώτησα χτες την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι μία γρίπη και να μην ανησυχώ. Λέει ότι υπερβάλουν οι δημοσιογράφοι και το έχουν κάνει μεγάλο θέμα. Μπορεί να την περάσει κάποιος μ' έναν απλό πονόλαιμο και να μην το πάρει χαμπάρι. Αν βγει εμβόλιο θα το κάνουμε λέει και θα κάνουμε και το αντιγριπικό. Επίσης είναι σημαντικό το αμβόλιο του πνευμονιόκοκκου μου είπε.

azHYp2.png

vwuep3.png

Μην πανικοβαλεστε - ειναι δευτερη εβοδμαδα που δεν δουλευω, γιατι εκατσα μια εβδομαδα λογω της μικρης και τωρα κολλησα κι εγω.... αμα αρχισει και εξαπλωνεται και στην ελλαδα τους επομενους μηνες δεν ειναι και το τελος του κοσμου! το tamiflu δουλευει, αυτο εχω δει και απο την προσωπικη μου εμπειρια.

ποια μικρή σου κόλλησε? Και πώς το κατάλαβες? Γιατί εμείς εδώ για ένα βήχα κι έναν πυρετό (που είχε και η δικιά μου την προηγούμενη εβδομάδα) δεν πάμε να κάνουμε εξετάσει για τη γρίπη των χοίρων. Αν δεν το καταλάβεις και δεν πάρεις Tamiflu εγκαίρως τι γίνεται?

azHYp2.png

vwuep3.png

εδω κυκλοφορει "ελευθερα" ο ιος οποτε μας ειπαν οτι αν καποιος εχει συμπτωματα γριπης, μαλλον ειναι αυτη η γριπη, και δινουν κατευθειαν το tamiflu - αλλα εχουμε φτασει στο σημειο να εχουμε χιλιαδες νεα περιστατικα καθε μερα. Βεβαια, αυτο που ειδα με την μικρη ειναι οτι ειχε πυρετο 39,5 - 40,5 συνεχεια για 3 μερες, εδινα αντιπυρετικο καθε 4 ωρες αλλα δεν κατεβαινε και πολυ ο πυρετος. Με την πρωτη δοση tamiflu μεσα σε μια ωρα κατεβηκε στο 36,5! Ειναι μια κανονικη γριπη οπως και οι υπολοιπες, μονο που ειναι λιγο πιο βαρια και κραταει περισσοτερο.

Απο τη μια φοβαμαι πως θα γινω υποχονδρια από την αλλη δεν μπορω να ξεπερασω το φοβο μου για το ταξιδι στην Κρητη αλλα και τη διαμονη εκει.

Πηγαινοντας εχουμε κλεισει καμπίνα αλλα τι να το κανεις μπορεις να μην κινηθεις εντος καραβιού? Στο γυρισμό βρηκαμε μονο "αεροπορικές" θέσεις και πολύ σοβαρα σκέφτομαι τη μάσκα αλλά από την άλλη σκεφτομαι μηπως ειμαι υπερβολική.

Για τοπ εμβόλιο το ενστικτό μου (γιατί επιστημονικά δεν μπορώ να έχω αποψη), μου λεει πως δεν ειναι λύση. γενικά τα εμβόλια παρόλο που τηρώ πιστά το προγραμμα της μικρής, μου προκαλούν μια ανασφάλεια, αλλά αυτό εδώ μου κάνει πολύ αρπα κόλλα.

08ARp3.png

Abbie είπε:
εδω κυκλοφορει "ελευθερα" ο ιος οποτε μας ειπαν οτι αν καποιος εχει συμπτωματα γριπης, μαλλον ειναι αυτη η γριπη, και δινουν κατευθειαν το tamiflu - αλλα εχουμε φτασει στο σημειο να εχουμε χιλιαδες νεα περιστατικα καθε μερα. Βεβαια, αυτο που ειδα με την μικρη ειναι οτι ειχε πυρετο 39,5 - 40,5 συνεχεια για 3 μερες, εδινα αντιπυρετικο καθε 4 ωρες αλλα δεν κατεβαινε και πολυ ο πυρετος. Με την πρωτη δοση tamiflu μεσα σε μια ωρα κατεβηκε στο 36,5! Ειναι μια κανονικη γριπη οπως και οι υπολοιπες, μονο που ειναι λιγο πιο βαρια και κραταει περισσοτερο.

Kαταρχήν περαστικά σας. Σας έκαναν κάποια εξέταση για να επιβεβαιώσουν τη γρίπη ή έτσι σας έκαναν το tamiflu. Για να καταλάβω το tamiflu είναι εμβόλιο που το κάνεις προληπτικά και είναι ταυτόχρονα και εμβόλιο που το κάνεις αφου έχεις νοσήσει για να σου περάσει;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 είπε:
Kαταρχήν περαστικά σας. Σας έκαναν κάποια εξέταση για να επιβεβαιώσουν τη γρίπη ή έτσι σας έκαναν το tamiflu. Για να καταλάβω το tamiflu είναι εμβόλιο που το κάνεις προληπτικά και είναι ταυτόχρονα και εμβόλιο που το κάνεις αφου έχεις νοσήσει για να σου περάσει;

πλεον δεν κανουν εργαστηριακες εξετασεις, αλλα η διαγνωση γινεται με βαση τα συμπτωματα - γιατι ο ιος εχει πλεον εξαπλωθει στην κοινοτητα που μενουμε (δηλ σε ολο το λονδινο). Αν καποιος εχει συμπτωματα παιρνει τηλεφωνο τον γιατρο, και αν ο γιατρος πιστευει οτι ειναι γριπη, μας γραφει το tamiflu - ενα αντιικο φαρμακο το οποιο δεν υπαρχει στα φαρμακεια αλλα το παιρνουμε απο το δημαρχειο. Το φαρμακο αυτο ειναι διαφορετικο απο το εμβολιο, ειναι καψουλες (2 την ημερα για 5 μερες) και βοηθαει να το ξεπερασεις οταν το εχεις ηδη. Αυτο το φαρμακο το εχει αγορασει ολο το κρατος και το διανεμει οπως αυτο επιλεγει, προς το παρον το δινουν μονο σε αυτους που ειναι αρρωστοι, και προληπτικα μονο σε ατομα με προβληματα υγειας τα οποια μενουν στο ιδιο σπιτι με καποιον αρρωστο.

Abbie, ευχαριστω για την απάντηση. Δηλ. υπάρχει tamiflu και σε εμβόλιο (για πρόληψη) και σε κάψουλες (για αντιμετώπιση). Αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχει λόγος εμβολιασμου (πιστευω). Φοβάμαι αυτούς τους μαζικούς εμβολιασμούς ταυτόχρονα με την εξάπλωση του ιού, μήπως τα παιδάκια μας δεν αντέξουν .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...