Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.440

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1017
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Ναι 37 εβδ. είναι μια χαρά στο μήνα της. Πάντως το "είμαστε ότι τρώμε" ισχύει γενικά στη ζωή και πόσο μάλλον στην εγκυμοσύνη. Εγώ πάντως θα το έριχνα λίγο έξω Φωτεινούλα με τα καλά αποτελέσματα, απλά λίγο και θα ξαναγυρνούσα στα υγιεινά!;)

Το doppler το θεωρώ πολύ σημαντική εξέταση και θα το κάνω οπωσδήποτε στον εμβρυολόγο μου.

Ρε κορίτσια δεν μπορώ να βλέπω έγκυο να καπνίζει, τσαντίζομαι! Η μάνα μου κάπνιζε και σε μένα και στην αδερφή μου, πολύ περιορισμένα, αλλά κάπνιζε. Άλλα χρόνια βέβαια (αλλά και πάλι αδικαιολόγητη), δεν μπορώ να πιστέψω πως με τόση ενημέρωση πλέον μπορεί μια γυναίκα να καπνίζει και να κυοφορεί, όσο μανιακή καπνίστρια κι αν ήταν.

Είναι τραγικό...

μαρακίζ...και δεν έχεις δει τίποτα ακόμα..το τι συμπεριφορές θα δεις γύρω σου απέναντι στα παιδιά που θα σε τσαντίζουν αλλά τι να κάνεις ο κάθενας πράττει όπως νομίζει...εγώ απλά λυπάμαι τα παιδάκια...που δεν έχουν την ευκαιρία να πάρουν αυτό που αξίζει σε κάθε παιδί...εγώ προσωπικά τα έπαιρνα συχνά πυκνά και με το θηλασμό...φίλες ή γνωστές που ούτε καν προσπάθησαν...που καλά σιγά τα πάθαμε και εμείς που δεν θηλάσαμε...κτλ κτλ.. υπάρχει ενημέρωση για τα πάντα αλλά ο καθείς τα δικά του... Το ντόπλερ γιατι το θεωρείς σημαντικό; Επίσης πώς και δεν έχει γυναικολόγο εμβρυολόγο; Νομίζω οτι θα ήσουν πιο καθυσηχασμένη.

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι 37 εβδ. είναι μια χαρά στο μήνα της. Πάντως το "είμαστε ότι τρώμε" ισχύει γενικά στη ζωή και πόσο μάλλον στην εγκυμοσύνη. Εγώ πάντως θα το έριχνα λίγο έξω Φωτεινούλα με τα καλά αποτελέσματα, απλά λίγο και θα ξαναγυρνούσα στα υγιεινά!;)

Το doppler το θεωρώ πολύ σημαντική εξέταση και θα το κάνω οπωσδήποτε στον εμβρυολόγο μου.

Ρε κορίτσια δεν μπορώ να βλέπω έγκυο να καπνίζει, τσαντίζομαι! Η μάνα μου κάπνιζε και σε μένα και στην αδερφή μου, πολύ περιορισμένα, αλλά κάπνιζε. Άλλα χρόνια βέβαια (αλλά και πάλι αδικαιολόγητη), δεν μπορώ να πιστέψω πως με τόση ενημέρωση πλέον μπορεί μια γυναίκα να καπνίζει και να κυοφορεί, όσο μανιακή καπνίστρια κι αν ήταν.

Είναι τραγικό...

καλά είπαμε δεν τρώω μόνο υγιεινά. απλά όταν μου κάτσει να φάω γλυκό θα το κάνω αλλά δε μου έχει ερθει καμιά λιγούρα ακομα! καλά το κάπνισμα είναι τραγικό εγώ δε μπορώ να βλέπω γονείς με καροτσάκια δίπλα ή το μωρό αγκαλιά και να καπνίζουν...πολλές φορές και οι 2 συγχρόνως.

37 είναι καλά στο μήνα της...εγώ στο αλεξάνδρα ήμουν με μια κοπέλα το βράδυ πριν γεννήσω...νομίζω στην 34-35 παχύσαρκη που κάπνιζε...(εννοώ οτι κατέβαινε στο προαύλιο του νοσοκομείου να καπνίσει και πριν γεννήσει και αφού γέννησε..) το μωρό είχε σταματήσει να αναπτύσσεται και ήταν μέσα στο νοσοκομείο πάνω από μήνα....το βγάλαν με καισαρική...λιγότερο από 1,5 κιλό

καλά ήταν αλλά θα μπορούσε να πάει λίγο πιο μετά να μεγαλώσει λίγο το μωρό. πόσα κιλά γεννήθηκε ο γιος σου;

μαρακίζ...και δεν έχεις δει τίποτα ακόμα..το τι συμπεριφορές θα δεις γύρω σου απέναντι στα παιδιά που θα σε τσαντίζουν αλλά τι να κάνεις ο κάθενας πράττει όπως νομίζει...εγώ απλά λυπάμαι τα παιδάκια...που δεν έχουν την ευκαιρία να πάρουν αυτό που αξίζει σε κάθε παιδί...εγώ προσωπικά τα έπαιρνα συχνά πυκνά και με το θηλασμό...φίλες ή γνωστές που ούτε καν προσπάθησαν...που καλά σιγά τα πάθαμε και εμείς που δεν θηλάσαμε...κτλ κτλ.. υπάρχει ενημέρωση για τα πάντα αλλά ο καθείς τα δικά του... Το ντόπλερ γιατι το θεωρείς σημαντικό; Επίσης πώς και δεν έχει γυναικολόγο εμβρυολόγο; Νομίζω οτι θα ήσουν πιο καθυσηχασμένη.

καλά ο καθένας κάνει ότι νομίζει. εμένα τώρα μου δίνουν συμβουλές και καλά για το τι θα χρειαστώ και τα πρώτα πράγματα είναι μαρκες μπιμπερο αποστειρωτες θερμαντηρες και είναι αυτά που εγώ εχω αποφασίσει ότι δεν θα αγοράσω μέχρι να χρειαστώ αν χρειαστώ (ελπίζω όχι) και λέω ναι ναι ναι σε όλους.

3CnWp2.png

S28jp3.png

Κοίτα και με το θηλασμό δεν το καταλαβαίνω πως μερικές κοπέλες δεν το δοκιμάζουν καν, αλλά δεν τσαντίζομαι γιατί δεν είναι τόσο τραγικό όσο το να καπνίζεις ή να πίνεις αλκοόλ πχ. Απλά αυτό που λες με πειράζει γενικότερα και έχεις δίκιο, ότι πολλά παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να πάρουν αυτό που τους αξίζει κι αυτό από χαζομάρες και μόνο. Έχω γνωστή που ζήτησε από μόνη της καισαρική γιατί φοβόταν το φυσιολογικό και ούτε ασχολήθηκε με το να θηλάσει, ίσως να φοβήθηκε πως θα κρεμάσει το στήθος της, τι να πω!

Το doppler το θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί με ένα απλό γκουγκλάρισμα θα δεις ότι ανήκει στις 3 πιο σημαντικές εξετάσεις της εγκυμοσύνης (μαζί με αυχενική και β επιπέδου) και το ίδιο έχω συμπεράνει μετά από συζήτηση και με το γυναικολόγο και με τον εβρυολόγο. Επίσης εγώ πιστεύω στο κέντρο πιστοποίησης του Νικολαίδη όπως έχω αναφέρει και το doppler ανήκει στις εξειδικευμένες εξετάσεις.

Δεν το είχα ψάξει προ εγκυμοσύνης να γεννήσω με εμβρυολόγο, έτυχε να είμαι πολύ φαν στον τωρινό γιατί τον εμπιστεύτηκα με την πρώτη (κάτι σπάνιο για μένα και για γιατρούς) είναι πολύ ανθρώπινος και συγχρόνως πολύ σχολαστικός επιστήμονας. Έχει ήδη περάσει από το μυαλό μου πως για 2ο παιδί (πρώτα ο θεός) θα προσανατολιστώ σε αυτόν αλλά έχω την εντύπωση (δεν ξέρω πόσα παίρνει αλλά λέω τώρα) πως δεν θα τον σηκώνει η τσέπη μου. :mrgreen:

Γενικά, δεν είμαι αγχωμένη, σε όλη την εγκυμοσύνη μόνο με τον τράχηλο αγχώθηκα που είναι όντως ένα πρόβλημα που πρέπει να προσέχω. Κατά τα άλλα θέλω να είμαι τυπική με τις εξετάσεις μου, πάντα έτσι ήμουνα πόσο μάλλον τώρα που κουβαλάω το μωράκι. Με το να είμαι τυπική αποφεύγω να έχω άγχος! :)

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Σας ευχαριστώ καλές μου για τα καλά σας λόγια!!! Βγήκαν και οι αιματολογικές!!

Για το 21 είναι καλές θεωρώ : 1:9477

για το 18 προβληματίστηκα..... : 1:456

και για το 13 : 1:3273 .....

Περιμένω τώρα το απόγευμα την γιατρό μου να μου τα εξηγήσει!!!! Βέβαια απο το εργαστηριο μου είπαν ότι έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα!!!!!

OFubp3.png

TyB7p3.png

Περιμένω τώρα το απόγευμα την γιατρό μου να μου τα εξηγήσει!!!! Βέβαια απο το εργαστηριο μου είπαν ότι έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα!!!!!

Μαράκι τα αποτελέσματα είναι μόνο της αιματολογικής εξέτασης ή είναι συνδυαστικά με την αυχενική?

Διαφημίσεις

καλά είπαμε δεν τρώω μόνο υγιεινά. απλά όταν μου κάτσει να φάω γλυκό θα το κάνω αλλά δε μου έχει ερθει καμιά λιγούρα ακομα! καλά το κάπνισμα είναι τραγικό εγώ δε μπορώ να βλέπω γονείς με καροτσάκια δίπλα ή το μωρό αγκαλιά και να καπνίζουν...πολλές φορές και οι 2 συγχρόνως..

Βρε κι εγώ, θα ενδώσω όταν μου ρθει αλλά κατά βάση πάω υγιεινά! Λιγούρες δεν έχω ούτε εγώ υπερβολικές. Μια φορά μόνο λιγουρευόμουν όοοοοολη την εβδομάδα πίτσα και τελικά παραγγείλαμε το ΣΚ και έκανε 1,5 ώρα να έρθει γιατί την κάψανε την αρχική! :rolleyes:

καλά ο καθένας κάνει ότι νομίζει. εμένα τώρα μου δίνουν συμβουλές και καλά για το τι θα χρειαστώ και τα πρώτα πράγματα είναι μαρκες μπιμπερο αποστειρωτες θερμαντηρες και είναι αυτά που εγώ εχω αποφασίσει ότι δεν θα αγοράσω μέχρι να χρειαστώ αν χρειαστώ (ελπίζω όχι) και λέω ναι ναι ναι σε όλους.

Έτσι, έτσι κι εγώ, από συμβουλές ουυυυυυυυ και η κουτσή Μαρία, γνέφω καταφατικό κεφαλάκι και κρατάω ότι μου πάει! ;)

Μαράκι τα αποτελέσματα είναι μόνο της αιματολογικής εξέτασης ή είναι συνδυαστικά με την αυχενική?

Συνδιαστικά.... Από τη μια αγχώθηκα αλλά από την άλλη σκέφτομαι οτι ο εμβρυολόγος μου είπε ότι εάν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό θα μου πρότεινε την αμνιο.... και στο τηλ μου είπε 'έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα!!!'...... Πφφφφφ αλλα 1:450 το θεωρω λίγο χαλιαααα!!!

OFubp3.png

TyB7p3.png

Συνδιαστικά.... Από τη μια αγχώθηκα αλλά από την άλλη σκέφτομαι οτι ο εμβρυολόγος μου είπε ότι εάν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό θα μου πρότεινε την αμνιο.... και στο τηλ μου είπε 'έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα!!!'...... Πφφφφφ αλλα 1:450 το θεωρω λίγο χαλιαααα!!!

Χάλια δεν το λες κι είναι καθησυχαστικό που σου είπε έτσι ο εμβρυολόγος. Ωστόσο κι εμένα θα με άγχωνε λίγο και θα το συζητούσα εκτενέστερα με το γυναικολόγο μου. Μην τρελαθείς δηλαδή από την αγωνία σου τώρα, αλλά να το συζητήσεις διεξοδικά με το γυναικολόγο σου που από ότι θυμάμαι τον εμπιστεύεσαι πολύ. :)

Μαράκι, τα αίματα σου πρέπει να ήταν αρκετά χαμηλά για να έχεις τόσο ανεβασμένο το 18 και το 13? η τιμή τους πρέπει να ήταν κάτου του 1? αν θυμάμαι καλά είσαι και αρκετά μικρή οπότε και για το ντάουν εγώ θα περίμενα κάτι καλύτερο... Για το 1 προς 456 εγώ προσωπικά θα έκανα περαιτέρω εξετάσεις...με 1 προς 4300 για ντάουν έκανα το harmony...βγήκε σήμερα και είναι καλό...δεν έχω πάρει ομως το χαρτί στα χέρια μου. Είναι μια ακριβή μεν αλλά μη παρεμβατική εξέταση αιματολογική και καλύπτει και τα τρία σύνδρομα.

bA9gp3.png

Μαράκι...εγώ με 1 προς 600 στην πρώτη μου αυχενική για ντάουν και έκλαιγα δυο μέρες μέχρι να βγει το αίμα να με πάει στο 1 προς 4500 περίπου...πάντως για να μην αγχώνεσαι...ο εμβρυολόγος μου είπε οτι συνήθως τα 18 και 13 δεν είναι βιώσιμα..και το ντάουν είναι το πιο σημαντικό γιατί συνήθως είναι βιώσιμη κύηση...Πάντως λόγω ηλικιας κοιτάνε και τις αρχικές πιθανότητες και με βάση αυτό κρίνουν το αποτέλεσμα...επειδή είσαι και σε νησί θα σου έλεγα να το μιλήσεις και με κάποιον πιο ειδικό στην αθήνα

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

καλά είπαμε δεν τρώω μόνο υγιεινά. απλά όταν μου κάτσει να φάω γλυκό θα το κάνω αλλά δε μου έχει ερθει καμιά λιγούρα ακομα! καλά το κάπνισμα είναι τραγικό εγώ δε μπορώ να βλέπω γονείς με καροτσάκια δίπλα ή το μωρό αγκαλιά και να καπνίζουν...πολλές φορές και οι 2 συγχρόνως.

καλά ήταν αλλά θα μπορούσε να πάει λίγο πιο μετά να μεγαλώσει λίγο το μωρό. πόσα κιλά γεννήθηκε ο γιος σου;

Δεν είναι κακό να ακούς διάφορα..φιλτράρεις και κρατάς αυτά που σου ταιριάζουν...ο γιός μου γεννήθηκε 3280 στην 38+5...εγώ που θήλαζα και θερμαντήρα χρησιμοποίησα και αποστειρωτή...για το θήλαστρο τα χρειάστηκα...θήλαστρο πήρα βέβαια αφού το παιδι ήταν 2 μηνών... ξέρω και μανούλες που δεν αντλήσαν ποτέ...αλλά εγώ ήθελα να τον αφήνω έστω και 2 ώρες για να πεταχτώ για κάτι...τις περισσότερες φορές βέβαια δεν χρειαζόταν αλλά άφηνα γάλα για κάθε ενδεχόμενο.

bA9gp3.png

Μαρακι, για να σου φυγει το αγχος, γιατι δεν μιλας κ με κανεναν εμβρυολογο στην αθηνα. Η πες στον γιατρο σου να κανεις καμια εξτρα εξεταση!!! Keep calm!!!!:D

Κοριτσάκια μου καλημέρα!!! διαβασα ολη την συζήτησή σας, χθες είχατε πιάσει κουβεντούλα! κατ αρχάς να συγχαρω την marakiinlove που όλα εξελίσσονται ομαλά και που ο κούκλος της μεγαλώνει και ομορφαίνει! marakiinlove εσύ δεν ήσουν με τους πολλούς χτύπους καρδιάς;; 189 αν δεν κάνω λάθος κάποια στιγμή;; τωρα πόσο πήγαν;; συλλέγω, όπως καταλαβαίνεις, ποσοτικά δεδομένα σχετικά με το κατά πόσο είναι αξιοπιστη η μέθοδος αναγνώρισης και συσχέτισης του φύλου με τους παλμούς. λυπάμαι επίσης που δεν πέρασες καλά το ΣΚ και που τραβηξες αυτή την ταλαιπωρία, εύχομαι τωρα να νιωθεις καλύτερα..

Φωτεινούλα και σε σενα μπραβο που ξεπερασες και αυτό το εμπόδιο με την καμπύλη σακχάρου (μας φανταζομαι σαν αλογα κουρσας που υπερβαίνουν εμπόδια καθε φορά, χχιχιι!). η μπουμπού σου είναι κιολας ένα κιλό;; μπράβο μπραβο, την καλοταίζεις, μου φαίνεται! θα σου βγει καρδαμωμένη!!! φτου φτου να μην σου την βασκάνουμε, γιατι μόνο την δική σου έχουμε νυφούλα απο το φορουμε εδώ ή κάνω λάθος;;

Μαργαριτούλα εσένα τί κάνει ο λατρεμένος σου;;

Μαρακιζ να μας πεις τα νέα από τον τράχηλο, που θα πας σήμερα. επ ευκαιρία θα δεις και το κουκλάκι σου!

Viiv εσενα τα ζουζουνάκια σου τί κάνοουν;; κοιμήθηκαν το βράδυ;; θα δεις πως με την πιπίλα θα ξεκουραστείς λιγάκι. ωραιο το υβριδικό αυτ/το ευτυχώς βολευτήκατε όλοι. για να είμαι ειλικρινής εγω στα δυο μου μεγάλα παιδιά έχω την βοηθεια των γιαγιαδων από το σοι του πρωην άντρα μου, όμως ο μεγάλος μου που είναι στην αρχή της εφηβείας είναι δύσκολα διαχειρίσιμος. ο μεσαίος είναι πιο ελεγχόμενος, μού υποσχέθηκε πως θα βαφτίσει και το ένα μου μωρό και αδελφάκι του. χάρηκα πολύ.

zadige όλα καλά θα πάνε στην γέννα σου, μην ανησυχείς καθόλου. στην πρωτη σου γέννα σού εκαναν επισκληρήδιο;;;

εγω εχω τις μηνιαιες εξετάσεις να κάνω εδω και δυο βδομαδες αλλά βαριεμαι να τρέχω στο μικροβιολογικό πρωι πρωι μεσα στην πολη και το καθυστερω. από μερα σε μέρα το πάω. καλά για να πάω στο νοσοκ ούτε λόγος με τόση κίνηση και φαβούρα μεσα στο νοσοκ. και εγω που μένω σε νησί μην νομίζετε πως είναι καλύτερα. παντού οι ελλείψεις είναι ελλείψεις ειδικά το καλοκαίρι. σίγουρα βεβαια δεν είναι σαν την Αθήνα. απλά εγω δεν αγωνιώ πολύ γιατι ξερω πως θα γεννήσω με καιασαρική. το θεμα είναι να μην πέσω πάλι σ αυτόν τον χασαπη τον αναισθησιολογο, που την προηγ φορά μου έδωσε λιγότερη αναισθησία και ξύπνησα νωρίτερα κατα την διαρκεια του χειρουργείου. θρίλερ!

Ριτα, οσο καταλαβαινω τον μπεμπαρο να κουνιεται, τοσο πιο σιγουρη νιωθω οτι ειναι καλα!!!!

Συγγνωμη οταν λες ξυπνησες, εννοεις οτι ακουγες, δεν ενιωθες τον πονο σωστα; ειχε περασει η δραση του μυοχαλαρωτικου οχι του παυσιπονου.ε;

Εγω με τη ναρκωση δεν τα παω καλα. Φοβαμαι, εδω μεθη εκανα μια φορα και ελεγα αντε να τελειωνουμε.

Αφου αν γεννησω με καισαρικη θα ζητησω επισκληριδιο...

Θα μιλήσω το απόγευμα με την γυναικολόγο μου της οποίας της έχουν προωθήσει τα αποτελέσματα.... Βασικα μένω θεσσαλονίκη.....Μάλλον με μπερδέψατε με τις νησιώτισσες μας!!! Το κέντρο και ο εμβρυολόγος (Αρναούτογλου) είναι απο τα καλύτερα που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα (έχει και σε άλλες πόλεις κεντρα ο ίδιος).... Ίσως τζάμπα να αγχώνομαι..... Zadige μου Papp-a ήταν 1,015 και ελεύθερη χοριακή 13,38...... Για το down δεν το συζητώ...... αφού και ρινικό οστό είδαμε..... για το 18 αγχώθηκα αλλα φαντάζομαι η γυναικολόγος μου θα μου το εξηγήσει....

OFubp3.png

TyB7p3.png

Δεν είναι κακό να ακούς διάφορα..φιλτράρεις και κρατάς αυτά που σου ταιριάζουν...ο γιός μου γεννήθηκε 3280 στην 38+5...εγώ που θήλαζα και θερμαντήρα χρησιμοποίησα και αποστειρωτή...για το θήλαστρο τα χρειάστηκα...θήλαστρο πήρα βέβαια αφού το παιδι ήταν 2 μηνών... ξέρω και μανούλες που δεν αντλήσαν ποτέ...αλλά εγώ ήθελα να τον αφήνω έστω και 2 ώρες για να πεταχτώ για κάτι...τις περισσότερες φορές βέβαια δεν χρειαζόταν αλλά άφηνα γάλα για κάθε ενδεχόμενο.

Το έχω σκεφτεί αυτό αλλά λέω εδώ είναι όλα κοντά οποτε δε νομίζω να χρειαστεί για πολύ...ελπιζω να μη συμβεί τίποτα κ χρειαστεί να λείψω.ειχες νοικιασει θήλαστρο η είχες αγορασει;

Θα μιλήσω το απόγευμα με την γυναικολόγο μου της οποίας της έχουν προωθήσει τα αποτελέσματα.... Βασικα μένω θεσσαλονίκη.....Μάλλον με μπερδέψατε με τις νησιώτισσες μας!!! Το κέντρο και ο εμβρυολόγος (Αρναούτογλου) είναι απο τα καλύτερα που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα (έχει και σε άλλες πόλεις κεντρα ο ίδιος).... Ίσως τζάμπα να αγχώνομαι..... Zadige μου Papp-a ήταν 1,015 και ελεύθερη χοριακή 13,38...... Για το down δεν το συζητώ...... αφού και ρινικό οστό είδαμε..... για το 18 αγχώθηκα αλλα φαντάζομαι η γυναικολόγος μου θα μου το εξηγήσει....

Μιλα με τη γιατρό σου και θα σου εξηγήσει ότι θες!όλα καλά θα ειναι😊

3CnWp2.png

S28jp3.png

Διαφημίσεις

Με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τι θα σου πούν για την τιμή της χοριακής και να το ρωτήσεις....εγώ με το 4,1 και είχα φρικάρει γι αυτό και έκανα το harmony...ψάχνοντάς το, αλλά σήμερα θα το μιλήσω με τον γιατρό μου, η τιμή και των δύο παπ α και χοριακή στο φυσιολογικό ειναι περίπου στο 1 οπότε όπως καταλαβαίνεις και εσύ και εγώ με τις χοριακές μας είμαστε αρκετά εκτός... Αυτό σε συνδιασμό με την παπ σου προφανώς είναι και που σου αύξησε τις πιθανότητες για τις τρισωμίες 18 και 13.... παρόλα αυτά ψυχραιμία. Το ρινικό οστό σαφώς και είναι πολύ σημαντικό αλλά και μια φίλη μου που δεν το είδε και είχε 1 προς 1900 για ντάουν ήταν μια χαρά το κοριτσάκι της... πάντως και υψηλοί χτύποι καρδιάς και τόσο μεγάλη χοριακή θα απορρήσω πραγματικά αν είναι τελικά αγοράκι.

bA9gp3.png

Το έχω σκεφτεί αυτό αλλά λέω εδώ είναι όλα κοντά οποτε δε νομίζω να χρειαστεί για πολύ...ελπιζω να μη συμβεί τίποτα κ χρειαστεί να λείψω.ειχες νοικιασει θήλαστρο η είχες αγορασει;

Το αγόρασα περίπου στον δεύτερο μήνα, 260 ευρώ με το μπουστάκι διπλής άντλησης εννοείται.... και πάλι δεν έβγαζα και πολύ....από τότε το έχω δώσει σε 3 κοπέλες...οπότε θεωρώ οτι τα έβγαλε τα λεφτά του... προσωπικά το χρησιμοποίησα κυρίως όταν παρουσιάστηκε κάποιο θέμα με τον θυροειδή μου και έπαιζε να χρειαστεί να διακόψω οπότε έκανα σαν παλαβή αντλήσεις..τελικά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να διακόψω για φαρμακευτική αγωγή και το γαλατάκι του ψυγείου έγινε κρεμούλα όταν ξεκινήσαμε τις στερεές...

bA9gp3.png

Με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τι θα σου πούν για την τιμή της χοριακής και να το ρωτήσεις....εγώ με το 4,1 και είχα φρικάρει γι αυτό και έκανα το harmony...ψάχνοντάς το, αλλά σήμερα θα το μιλήσω με τον γιατρό μου, η τιμή και των δύο παπ α και χοριακή στο φυσιολογικό ειναι περίπου στο 1 οπότε όπως καταλαβαίνεις και εσύ και εγώ με τις χοριακές μας είμαστε αρκετά εκτός... Αυτό σε συνδιασμό με την παπ σου προφανώς είναι και που σου αύξησε τις πιθανότητες για τις τρισωμίες 18 και 13.... παρόλα αυτά ψυχραιμία. Το ρινικό οστό σαφώς και είναι πολύ σημαντικό αλλά και μια φίλη μου που δεν το είδε και είχε 1 προς 1900 για ντάουν ήταν μια χαρά το κοριτσάκι της... πάντως και υψηλοί χτύποι καρδιάς και τόσο μεγάλη χοριακή θα απορρήσω πραγματικά αν είναι τελικά αγοράκι.

zadige,μίλησα με την γιατρό μου!!! Η ίδια επικοινώνησε με τον εμβρυολόγο και συμφώνησαν ότι σύμφωνα με τον υπέρηχο δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το 13 και το 18.... το θέμα είναι ότι είναι χαμηλή η pap-a!Αυτό σημαίνει ότι τα αγγεία της εμφύτευσης κάποιο θεματάκι έχουν κάτι το οποίο ίσως μου προκαλέσει αυξημένη πίεση ή το μωρό γεννηθει λιγότερα κιλά! Για να τα αποφύγουμε αυτα που σύστησε να παίρνω μια παιδική ασπιρίνη την ημέρα μέχρι το τέλος για να τροφοδοτούνται αρκετά τα αγγεία!!! Αγχώθηκα μπορώ να πω αλλά για τα σύνδρομα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω κατι! Η χαμηλή παπ-α φταίει για τα ποσοστά... Θα με ξαναπάρει ο εμβρυολόγος για να μου δώσει ακριβώς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνω......

OFubp3.png

TyB7p3.png

marakiinlove είναι μπελάς να βλέπεις τα αποτελεσματα. εγω να φανταστείς όχι μόνο δεν τα κοίταξα αλλά δεν τα πήρα και από τον γιατρό. μου είπαν είναι καλά και επαναπαύτηκα. αφού ο γιατρός σού είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς. μην το ξανασκεφτείς, το μωράκι σου είναι μια χαρά.

Κορίτσια στην καισαρική κάνουν επισκληρήδιο υποχρεωτικα. η ολική νάρκωση στην καισαρική εκτός από απαρχαιωμένη μέθοδος είναι και επικίνδυνη γιατι θέτει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιου. ε λοιπόν όταν λεω ότι μου κάνανε καισαρική, οι ιδωτες γυναικολόγοι φρικάρουν. επειδή λοιπον είναι επικινδυνη η μεθοδος αυτή για το παιδί, αυτός ο συγκεκριμενος γιατρός (για τον οποίον έχουν μαζευτει πολλά παράπονα και ευχομαι να έχει συνταξιοδοτηθει τόσα χρόνια πια από τότε) εβαζε χαμηλότερη δόση αναισθησίας, πολύ χαμηλότερη με αποτέλεσμα όλες οι κοπέλες στην καισαρική με αυτόν αναισθησιολογο ή να αργούν να χάσουν εντελώς τις αισθήσεις τους ή να ξυπνάνε νωρίτερα. όταν λέω ξύπνησα, δεν εννοώ ότι άνοιξα τα μάτια μου και μιλούσα, γιατι αυτό θα ήταν το αίσιο και το ευτυχές, αλλά ήμουν εντελώς παράλυτη και ούτε τα μάτια μου μπορούσα να ανοίξω ούτε και το δαχτυλάκι μου να κουνησω για να μου ξαναβάλουν αναισθησία. άκουγα πολύ καλά τί λέγανε μεταξύ τους οι γιατροί αντιλαμβανόμουνα τα πάντα και πονούσα υπερβολικά αλλά δεν μπορούσα να το πω. τωρα που έκανα λαπαροσκόπηση, εξήγησα στην αναισθησιολογο την εμπειρία μου και μου είπε να μην ανησυχώ αυτη την φορά. πραγματι η αναισθησία ήταν τελεια αλλά φαινεται πως ήταν μεγάλη η δοση και όλη μερα είχα ναυτία. η αληθεια είναι ότι δεν θελω να μου ξανακόψουν την κοιλιά, θα προσπαθήσω να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό. και ας μην μου κάνουν και επισκληρήδιο.

εγω από χθες έχω φοβερες καούρες και στομαχόπονο λες και είμαι στον 8ο. αναρωτιεμαι πως θα τα καταφέρω να φτασω μεχρι τέλους σ αυτή την εγκυμοσύνη..

να διευκρινήσω οι ιδιωτες γυναικολογοι φρικαρουν που μου έκαναν στο νοσοκ καισαρικη με γενικη αναισθησία. δεν το εγραψα σωστα. ποναω πολύ με αυτές τις καούρες. πάω να ξαπλώσω. καλή τυχη στις κοπέλες που σημερα θα πάνε στον γιατρό.

Πω πω Ριτα τι τραγικό!!!!!!!!!! Έπρεπε να τους μηνύσεις!! Απαράδεκτοι!!!! Μακάρι να μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικα!!!

Μίλησα και με τον εμβρυολόγο.... Μου είπε κατα λέξη ότι αποκλείουμε τα σύνδρομα καθώς το 13 και το 18 είναι ορατα και στον υπέρηχο. Ο υπέρηχος μου ήταν πολύ καλος!! Η κύηση μου χαρακτηρίζεται φυσιολογική χαμηλού κινδύνου... Μου είπε ότι πάντα για όλες τις γυναίκες υπάρχουν κίνδυνοι καθώς όλα είναι ποσοστά!! και δεν πρέπει να με απασχολεί για το εάααααν τυχει και πάθω κάτι!!!!!!

όσον αφορα την papp-a είναι χαμηλή. Αυτό σημαίνει ότι μετά την 28η εβδομάδα το μωρό ίσως να μην τροφοδοτείται όσο πρέπει και αντι για 3200 πχ γεννηθεί 2700!! Για να αποφύγουμε αυτό και την πιθανότητα να παρουσιάσω αυξημένη πίεση(καθώς η αυξημένη μου ροή αίματος δεν θα πηγαίνει όλη στο παιδι), θα παίρνω μια παιδική ασπιρινη από τωρα μέχρι το τέλος και όλα θα είναι οκ!!

Εννοείται ότι το τελείωσα και εγω μέσα μου καθώς είναι εξαίρετος επιστήμονας και υποτίθεται ότι τον επέλεξα γιατι μετράει η γνώμη του αλλά και πάλι μου έκανε αυτο το κλιιιικ ρε παιδί μου για το αν ολα θα πάνε καλά!! Μάνες θα γίνουμε, φαντάζομαι θα τα έχουμε συνέχεια αυτα τα κλικ!!!

Αντε περιμένουμε νεάκια από τα άλλα κορίτσια σημερα!!!!

OFubp3.png

TyB7p3.png

Μαράκι μου να σου πω την αλήθεια εγώ θα έπαιρνα και μια δεύτερη γνώμη, όπως κάνω πάντα όταν αφορά κάτι σοβαρό ιατρικό. Αν είναι διαφορετική η δεύτερη γνώμη, παίρνω και τρίτη. Αν είναι ίδια, την ακολουθώ με κλειστά τα μάτια και είμαι ήρεμη ότι έχω κάνει ότι σωστότερο. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό το κλικ που λες, οπότε σε κάθε περίπτωση να ακολουθήσεις το ένστικτό σου κι ότι σε κάνει να είσαι ήρεμη.:)

Κορίτσια εγώ είμαι πολύ, πάρα πολύ χαρούμενη! Ο τράχηλος μεγάλωσε ακόμα λίγο, οπότε είμαστε στα 3εκ. τώρα, μέσα στα φυσιολογικά όρια. Είναι κοντός σχετικά, εφόσον όμως έχουμε αυτή την εξέλιξη, αποκλείουμε σχεδόν την ανεπάρκεια τραχήλου, άρα και τα χειρότερα!! Συνεχίζουμε στα ίδια, προσοχή, ξεκούραση, προγεστερόνη και αισιοδοξία, με μεγαλύτερη όμως ξεγνοιασιά!

Επίσης το μπεμπάκι είναι μια χαρά, όλα του είναι φυσιολογικότατα και επιβεβαιώσαμε ότι είναι παίδαρος!!!

Αααααχ είμαι πολύ χαρούμενη, σας το πα????????

Μαράκι μου να σου πω την αλήθεια εγώ θα έπαιρνα και μια δεύτερη γνώμη, όπως κάνω πάντα όταν αφορά κάτι σοβαρό ιατρικό. Αν είναι διαφορετική η δεύτερη γνώμη, παίρνω και τρίτη. Αν είναι ίδια, την ακολουθώ με κλειστά τα μάτια και είμαι ήρεμη ότι έχω κάνει ότι σωστότερο. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό το κλικ που λες, οπότε σε κάθε περίπτωση να ακολουθήσεις το ένστικτό σου κι ότι σε κάνει να είσαι ήρεμη.:)

Κορίτσια εγώ είμαι πολύ, πάρα πολύ χαρούμενη! Ο τράχηλος μεγάλωσε ακόμα λίγο, οπότε είμαστε στα 3εκ. τώρα, μέσα στα φυσιολογικά όρια. Είναι κοντός σχετικά, εφόσον όμως έχουμε αυτή την εξέλιξη, αποκλείουμε σχεδόν την ανεπάρκεια τραχήλου, άρα και τα χειρότερα!! Συνεχίζουμε στα ίδια, προσοχή, ξεκούραση, προγεστερόνη και αισιοδοξία, με μεγαλύτερη όμως ξεγνοιασιά!

Επίσης το μπεμπάκι είναι μια χαρά, όλα του είναι φυσιολογικότατα και επιβεβαιώσαμε ότι είναι παίδαρος!!!

Αντε καλή μου!!! Να τος ο παίδαρος!!! χαχαχαχαχαχααχαχα!!!! Με το καλό να μεγαλώνει και άλλο.....

Δεν θα το ψαξω άλλο καλή μου.... και οι 2 γιατροί γνωρίζουν το ιστορικό μου και ο ένας μάλιστα είναι κορυφαίος εμβρυολόγος.... Δεν θα του ήταν σε κάτι να με παραπέμψει σε αμνιο.... απλά θα προσέχω πιεσούλα και θα κάνω τακτικές επισκέψεις στην γιατρό!!!

Αχ αντε θα έχουμε παιδαρους με τσουτσου!!! χαχααχαχαχαχαχα

OFubp3.png

TyB7p3.png

τι καλάααα!με ξεκούραση θα είσαι μια χαρα!

3CnWp2.png

S28jp3.png

zadige,μίλησα με την γιατρό μου!!! Η ίδια επικοινώνησε με τον εμβρυολόγο και συμφώνησαν ότι σύμφωνα με τον υπέρηχο δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το 13 και το 18.... το θέμα είναι ότι είναι χαμηλή η pap-a!Αυτό σημαίνει ότι τα αγγεία της εμφύτευσης κάποιο θεματάκι έχουν κάτι το οποίο ίσως μου προκαλέσει αυξημένη πίεση ή το μωρό γεννηθει λιγότερα κιλά! Για να τα αποφύγουμε αυτα που σύστησε να παίρνω μια παιδική ασπιρίνη την ημέρα μέχρι το τέλος για να τροφοδοτούνται αρκετά τα αγγεία!!! Αγχώθηκα μπορώ να πω αλλά για τα σύνδρομα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω κατι! Η χαμηλή παπ-α φταίει για τα ποσοστά... Θα με ξαναπάρει ο εμβρυολόγος για να μου δώσει ακριβώς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνω......

Ρε μαράκι τι να πώ...από την μία καλό είναι αυτό που σου λένε οι γιατροί από την άλλη την παπ Α στο 1 δεν την λες μικρή...ο δικός μου μου είπε οτι τα αίματα λειτουργούν συνδιαστικά...και οτι όλα μπαίνουν σε έναν αλγόριθμο που δίνει ποσοστά...και οτι αυτά κοιτάς...ένα καλό αποτέλεσμα είναι 20 φορές πάνω από την προυπάρχουσα πιθανόητα...η προυπάρχουσα πιθανότητα για την ηλικία σου σίγουρα είναι μεγαλύτερη από αυτό το 400...εγώ στην θέση σου προσωπικά ασχέτως το τι λένε οι γιατροί θα έκανα και κάτι παραπάνω να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο...αυτός είναι και ο λόγος που έκανα το harmony παρόλο το 4500.... πάντως είμαι σίγουρη οτι πολλές κοπέλες ακόμα και εδώ με παπ α ακόμα και κάτω του ένα τέτοια ποσοστά δεν έχουν....οπότε θα μου μείνει η απορία...

bA9gp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...