Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.441

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1018
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Φωτεινούλα πότε δηλ θα ανέβεις στην Αθήνα; σε ποια περιοχή θα μένεις;; σε ποιο νησί των Κυκλάδων μένεις (αν θελεις μας λες); τον χειμώνα έχει κοσμο εκεί;; εμείς εδώ είμαστε ολίγον τι σαν εξορία, αλλά είναι ωραία. έχει πολύ ομορφα μέρη να πας, καθώς είναι μεγάλο νησί. ειδικά εκείνα τα αρχοντικά μας είναι τέλεια. κάθεσαι και τα χαζεύεις. εγω είχα πολύ μεγάλη εμμονή με τα αρχοντικά-νεοκλασικά. ήθελα να πάρω μια φωτογραφική και να τα αποθανατίζω. όμως από τότε που μένω στο σπίτι του άνδρα μου, ψιλοάλλαξα γνώμη. δεν είναι βεβαια κάνενα αρχοντικό μεγάλο, με υψηλή αρχιτεκτονική, μάλλον λαική κατοικία του προηγ αιώνα την λες, όμως είναι ψηλοτάβανο με τις μεγάλες πόρτες, τα ξύλινα ταβάνια, α και χωρίς μπαλκόνι στον πάνω όροφο. μαρτύριο να τινάζεις τα χαλιά από το παράθυρο. τελικά άρχισα να νοσταλγω τα μεγάλα σύγχρονα σπίτια. εσάς πώς ειναι το σπίτι σας;;

(πλάκα θα έχει να με διαβάζει καμια πεθερά! προβλέπω να μην μου ξαναμιλήσει ποτέ χιχιχιχι!)

κανενα κορίτσι που να μην περιμενει περίοδο έχουμε;;

Ρίτα μου υπολογίζω αρχές Ιουνίου. 6 Ιουλίου έχω ΠΗΤ αλλά ποτέ δε ξέρεις. Εγώ είμαι από Νάξο. Έχει αρκετό κόσμο, η αλήθεια είναι ότι τώρα κλείσαμε ένα χρόνο εδώ αλλά δε μας έλειψε κάτι το χειμώνα μόνο οι φίλοι μας που είναι στην Αθήνα. Εδώ ουσιαστικά με ένα ζευγάρι κάνουμε παρέα.

Λες να διαβάζει η πεθερά σου;χαχα! εμείς ακόμα δεν έχουμε σπίτι καθώς ήμασταν σε δοκιμαστική φάση με τη δουλειά οπότε μένουμε σε ενοικιαζόμενα που έχω. Έχουμε κρατήσει ένα δωμάτιο για εμάς και έχουμε και ένα βοηθητικό. Ελπίζω να πάνε καλά οι δουλειές και να βρούμε να νοικιάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι είναι κουραστικό έχουμε ακόμη πράγματα σε κούτες στο σπίτι των γονιών μου. Κι εδώ έχει κάποια ωραία σπίτια στο κάστρο τα περισσοτερα τα έχουν αγοράσει Γερμανοί κλπ. Μερικά τα ζηλεύω αλλά με τόσα σκαλιά για να πας δε θα την πάλευα!

3CnWp2.png

S28jp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα στα κορίτσια!!!! Πως είσαστε??? Εγω τρέχω (και καλά) και δεν προφταίνω (και καλά)!! Δεν έχω καθόλου ορεξη!!! Θέλω να χουχουλιάζω στον καναπέ μου!!!!! Νομίζω ότι φταίει η αναμονή για την αυχενική την αλλη τρίτη!! Εγω αρκετό αγχος και δεν όρεξη για τιποτα!! Εν τω μεταξύ θα φύγουμε με τον άντρα μου για μια προσκοπική δράση κοντά στην Ξάνθη από Πέμπτη έως Κυριακή και έχω να ετοιμάσω πάρα πολλά πράγματα!! Ηδη είμαι εκτος χρονου και αγχώνομαι!!!

Εσείς πως είστε κορίτσια??? Τι κάνουν τα πλασματακια σας???

OFubp3.png

TyB7p3.png

Ρίτα μου υπολογίζω αρχές Ιουνίου. 6 Ιουλίου έχω ΠΗΤ αλλά ποτέ δε ξέρεις. Εγώ είμαι από Νάξο. Έχει αρκετό κόσμο, η αλήθεια είναι ότι τώρα κλείσαμε ένα χρόνο εδώ αλλά δε μας έλειψε κάτι το χειμώνα μόνο οι φίλοι μας που είναι στην Αθήνα. Εδώ ουσιαστικά με ένα ζευγάρι κάνουμε παρέα.

Λες να διαβάζει η πεθερά σου;χαχα! εμείς ακόμα δεν έχουμε σπίτι καθώς ήμασταν σε δοκιμαστική φάση με τη δουλειά οπότε μένουμε σε ενοικιαζόμενα που έχω. Έχουμε κρατήσει ένα δωμάτιο για εμάς και έχουμε και ένα βοηθητικό. Ελπίζω να πάνε καλά οι δουλειές και να βρούμε να νοικιάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι είναι κουραστικό έχουμε ακόμη πράγματα σε κούτες στο σπίτι των γονιών μου. Κι εδώ έχει κάποια ωραία σπίτια στο κάστρο τα περισσοτερα τα έχουν αγοράσει Γερμανοί κλπ. Μερικά τα ζηλεύω αλλά με τόσα σκαλιά για να πας δε θα την πάλευα!

Αν όλα πάνε καλά το πρώτο παιδί πάει μέχρι τέλους..βέβαια έχω και φίλη ναξιώτισσα που της σπάσαν στα νερά στην 32 και την φέραν με στρατιωτικό άρων άρων...Αν έχεις που να μείνεις εγώ θα σου έλεγα να έρθεις τουλάχιστον 6 εβδομάδες νωρίτερα για να είσαι πιο χαλαρή...να μην έχεις το άγχος...τέλεια η νάξος! Εμάς ήταν και οι πρώτες διακοπές του μικρού στους 2 μήνες!

bA9gp3.png

Αν όλα πάνε καλά το πρώτο παιδί πάει μέχρι τέλους..βέβαια έχω και φίλη ναξιώτισσα που της σπάσαν στα νερά στην 32 και την φέραν με στρατιωτικό άρων άρων...Αν έχεις που να μείνεις εγώ θα σου έλεγα να έρθεις τουλάχιστον 6 εβδομάδες νωρίτερα για να είσαι πιο χαλαρή...να μην έχεις το άγχος...τέλεια η νάξος! Εμάς ήταν και οι πρώτες διακοπές του μικρού στους 2 μήνες!

Καλημέρα!πω πω ελπίζω να μην πάθω τίποτα τέτοιο. Στη θεία μου είχαν σπάσει τα νερά πριν 20 χρόνια και έφυγε βράδυ με το καράβι που τότε έφτανε το πρωί και γέννησε κανονικα στο μαιευτήριο!βέβαια ήταν στον 9ο! θα φύγω σίγουρα πριν τις 36 εβδομάδες πάντως. πέρισι μία φίλη μου που γέννησε χειμώνα μία με τον καιρό μία με τις δουλειές έφυγε στις 38 περίπου εγώ την έβλεπα και αγχωνόμουν!

εμείς με 4 ημερών μωρό θα μπούμε στο πλοίο αν όλα πάνε καλά!πώς ήταν οι διακοπές με τόσο μικρό μωράκι;

3CnWp2.png

S28jp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια!!!

marakinlove με το καλο η αυχενικη σου!!! Εγω οταν ημουν στις βδομαδες που εισαι εσυ ειχα τρελη υπνηλια...

Τωρα το ακρως αντιθετο. Ξυπναω καθε βραδυ γυρο στις 4.30 με 5 και μετα δε μπορω να κοιμηθω... Με πιανει νυστα το πρωι :rolleyes:

fotτελεια η ναξος. Εχω παει διακοπες και θα θελα να ξαναπαω....

Εγω κοριτσια σκεφτομαι να ριξω μια ματια για κανενα ρουχαλακι για το μωρο και να τα αγορασω αργοτερα. Δεν παρω τιποτα το ιδιαιτερο γιατι ξερω πως θα μου φερουν πολλα!!! Ο μπεμπης με κλωτσαγε χτες χαμηλα και φοβηθηκα μη και χει κατεβει, αλλα σημερα επανηλθε στη θεδη του.... Ποιος ξερει ισως τον κουρασα και μου κανε ναζια.... Χαχαχαχα

Αχ περιμένω να το νιώσω κι εγώ πως και πως!!!

Κι εγώ σκέφτομαι όταν έρθει η ώρα να μην πάρω πολλά γιατί και θα μας δώσουν και θα μας πάρουν λογικά. Αλλά θα πάρουμε το κατιτίς μας, να έχει κάποια τελειότερα, ειδικά για όταν είναι να βγει από το μαιευτήριο!! (δεν έχει και εικονίδιο καρδούλας γμτ!)

Εσύ Μαρ σε ποιο νησί είσαι, αν έχεις πει δεν θυμάμαι! Κι εσύ κάνα μήνα θα 'ρθεις νωρίτερα στην Αθήνα?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Καλημέρα κορίτσια! τι κάνετε;; marakiinlove κοντεύεις και εσύ για αυχενική έτσι;; ουφ τί μαρτύριο και αυτό με τις επισκέψεις στον γιατρό. οι άτιμες οι μέρες δεν περνάνε με τπτ. λες και ο χρόνος έχει σημασία μόνο την μέρα που πάμε για υπέρηχο. εμενα με εχει πιάσει μεγαλή ανυπομονησία με την επόμενη επίσκεψη.

Φωτεινούλα τέλεια είναι η Νάξος. δεν έχω πάει βεβαια, αλλά από αυτά που έχω δει νομίζω ότι αξίζει να πάει κανείς. καλά θα κάνεις και θα φύγεις 36η εβδομάδα, όχι ότι πιστεύω ότι θα γεννήσεις νωρότερα μάλλον πολύ αργότερα, αλλά για παν ενδεχομενο. στατιστικά δηλ αν το δεις πολύ λίγες γυναίκες γεννάνε πιο νωρίς.

εγω κανονικα zadige θα γεννούσα 8 Σεπτεμβρίου, γιατι είχα 8 Δεκεμβρίου τελευταία περίοδο, πάντα γεννάω μόλις συμπληρωσω 9 μηνες από την τηπ. και στον μεσαίο μου γιο γεννησα 8 Σεπτεμβριου γιατι είχα πάλι τηπ 8 Δεκεμβρίου. όμως τωρα με τα δίδυμα μου είπαν πως μετά τις 10 Αυγούστου αν γεννήσω θα είμαι μια χαρά. αν γεννήσω κατά τις 20-25 Αυγούστου θα είμαι σούπερ. το πρόβλημα θα είναι αν γεννήσω νωρίτερα. η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι πολύ, εχω ακούσει για κάποιες κοπέλες που γέννησαν στην 26η εβδομάδα και με έπιασε πανικός. καλά για την 32 είναι πολύ σύνηθες. εμενα μια φιλη μου με 5 γέννες ιστορικό, κάτι εκτρώσεις κάτι αποβολές μια πρόωρη γέννα και με δίδυμα ομοζυγωτικά στην τελευταία της κύηση (που αυτά γεννιούνται ακόμη πιο νωρίς) γέννησε μια χαρά στον 9ο μήνα. και με φυσιολογικό τοκετό. τί να πω;; η αδελφή της με εξωσωματική και δίδυμα γέννησε προγραμματισμενα μόλις μπήκε στον 9ο, αλλά αυτή δεν πιάνεται, γιατι πέρασε όλη της την εγκυμοσύνη κλινήρης. να φανταστείτε η μητέρα της της έβαζε μέχρι και πάνα για να μην πηγαίνει τουαλέτα. όταν επρόκειτο να κάνω εξωσωματική, αυτή είχα στο μυαλό μου και παθαινα ταράκουλο. ευτυχώς δεν χρειάστηκε βεβαια να κάνω. αν υπάρχει κάποια κοπέλα που να μας διαβάζει και να κυοφορεί δίδυμα, θα ήθελα να μου πει και αυτή πώς νιώθει.

Καλημερα κοριτσια!!!

marakinlove με το καλο η αυχενικη σου!!! Εγω οταν ημουν στις βδομαδες που εισαι εσυ ειχα τρελη υπνηλια...

Τωρα το ακρως αντιθετο. Ξυπναω καθε βραδυ γυρο στις 4.30 με 5 και μετα δε μπορω να κοιμηθω... Με πιανει νυστα το πρωι :rolleyes:

fotτελεια η ναξος. Εχω παει διακοπες και θα θελα να ξαναπαω....

Εγω κοριτσια σκεφτομαι να ριξω μια ματια για κανενα ρουχαλακι για το μωρο και να τα αγορασω αργοτερα. Δεν παρω τιποτα το ιδιαιτερο γιατι ξερω πως θα μου φερουν πολλα!!! Ο μπεμπης με κλωτσαγε χτες χαμηλα και φοβηθηκα μη και χει κατεβει, αλλα σημερα επανηλθε στη θεδη του.... Ποιος ξερει ισως τον κουρασα και μου κανε ναζια.... Χαχαχαχα

κάνει κι αυτός τις βόλτες του.έχει γυρίσει τώρα; αυτό με τον ύπνο το έχω πάθει κι εγώ. ξυπνάω μέσα στη νύχτα και δε μπορώ να βολευτώ και όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι με πιάνει η νύστα!

εγώ θα πάρω μερικά φορμάκια να τα έχω έτοιμα γιατί καλοκαίρι θα είναι δε νομίζω να φοράμε κάτι άλλο. και μετά θα δω τι θα μου φέρουν και αναλόγως μπορεί κάποια να τα αλλάξω να πάρω για πιο μεγάλο ή κάτι άλλο που χρειάζομαι. να μου δώαουν ρούχα δε νομίζω. μία φίλη μου έχει κοριτσάκι και τα έχει ήδη δώσει αλλού.

3CnWp2.png

S28jp3.png

Eγώ πάλι έχω πολλές προσφορές για πλήρη ενδυματολογικό εξοπλισμό! :lol:

Ήδη από 3 αγορομάνες αλλά υπάρχει και για κοριτσάκι πλήρη γκαρνταρόμπα σε περίπτωση που έχουμε πέσει έξω! Χαχα! Γελάω γιατί μου φαίνεται τόσο αστείο μα και τόσο γλυκό! Μακάρι να έχω προσφορές και για τα ακριβά! :rolleyes:

Για τον ύπνο έχω να πω πως στην αρχή ενώ κοιμόμουν αρκετά νωρίς ειδικά για τα δεδομένα μου, ξυπνούσα και 2 και 3 φορές κάθε βράδυ και δεν κοιμόμουν κατευθείαν. Ήταν λίγο ταλαιπωρία αυτό! Τώρα ξυπνάω μόνο μια φορά για τουαλέτα και ξανακοιμάμαι άμεσα. Ίσως να με κοιμίζει πιο εύκολα η προγεστερόνη, όπως και να έχει το ευχαριστιέμαι! Πάντως λένε ότι όσο μεγαλώνει η κοιλιά δυσκολεύει περισσότερο ο ύπνος, ειδικά στον 8ο-9ο. Ας μας πουν τα κορίτσια που έχουν ξαναγεννήσει!

Διαφημίσεις

Αχ περιμένω να το νιώσω κι εγώ πως και πως!!!

Κι εγώ σκέφτομαι όταν έρθει η ώρα να μην πάρω πολλά γιατί και θα μας δώσουν και θα μας πάρουν λογικά. Αλλά θα πάρουμε το κατιτίς μας, να έχει κάποια τελειότερα, ειδικά για όταν είναι να βγει από το μαιευτήριο!! (δεν έχει και εικονίδιο καρδούλας γμτ!)

Εσύ Μαρ σε ποιο νησί είσαι, αν έχεις πει δεν θυμάμαι! Κι εσύ κάνα μήνα θα 'ρθεις νωρίτερα στην Αθήνα?

Εγω δεν ειμαι απο νησι, μενω ομωε Αγρινιο. Θα παω αθηνα το πασχα και θα μεινω μεχρι να ερθει η ωρα μου!!!:D:D

Εγω δεν ειμαι απο νησι, μενω ομωε Αγρινιο. Θα παω αθηνα το πασχα και θα μεινω μεχρι να ερθει η ωρα μου!!!:D:D

Καλά ήμουν σίγουρη, σίγουρη όμως ότι μένεις σε νησί! Χαχα! ότι να ναι!!!

Eγώ πάλι έχω πολλές προσφορές για πλήρη ενδυματολογικό εξοπλισμό! :lol:

Ήδη από 3 αγορομάνες αλλά υπάρχει και για κοριτσάκι πλήρη γκαρνταρόμπα σε περίπτωση που έχουμε πέσει έξω! Χαχα! Γελάω γιατί μου φαίνεται τόσο αστείο μα και τόσο γλυκό! Μακάρι να έχω προσφορές και για τα ακριβά! :rolleyes:

Για τον ύπνο έχω να πω πως στην αρχή ενώ κοιμόμουν αρκετά νωρίς ειδικά για τα δεδομένα μου, ξυπνούσα και 2 και 3 φορές κάθε βράδυ και δεν κοιμόμουν κατευθείαν. Ήταν λίγο ταλαιπωρία αυτό! Τώρα ξυπνάω μόνο μια φορά για τουαλέτα και ξανακοιμάμαι άμεσα. Ίσως να με κοιμίζει πιο εύκολα η προγεστερόνη, όπως και να έχει το ευχαριστιέμαι! Πάντως λένε ότι όσο μεγαλώνει η κοιλιά δυσκολεύει περισσότερο ο ύπνος, ειδικά στον 8ο-9ο. Ας μας πουν τα κορίτσια που έχουν ξαναγεννήσει!

μια χαρά σε βρίσκω από προίκα! εγώ μόνο καλαθούνα και μάρσιπο έχω τσιμπήσει από μια φίλη μου. επίσης έχουμε ύφασμα και θα μου φτιάξει η γιαγιά μου πάνες αγκαλιάς και περιμένω να δώ τι θα κατέβει από το πατάρι της μαμάς μου!

3CnWp2.png

S28jp3.png

μια χαρά σε βρίσκω από προίκα! εγώ μόνο καλαθούνα και μάρσιπο έχω τσιμπήσει από μια φίλη μου. επίσης έχουμε ύφασμα και θα μου φτιάξει η γιαγιά μου πάνες αγκαλιάς και περιμένω να δώ τι θα κατέβει από το πατάρι της μαμάς μου!

Τέλεια, τα χειροποίητα είναι τα καλύτερα! Θα φτιάξεις μια χαρά προίκα και με τα δωράκια που θα φέρουν χεχε!

Καλημέρα!πω πω ελπίζω να μην πάθω τίποτα τέτοιο. Στη θεία μου είχαν σπάσει τα νερά πριν 20 χρόνια και έφυγε βράδυ με το καράβι που τότε έφτανε το πρωί και γέννησε κανονικα στο μαιευτήριο!βέβαια ήταν στον 9ο! θα φύγω σίγουρα πριν τις 36 εβδομάδες πάντως. πέρισι μία φίλη μου που γέννησε χειμώνα μία με τον καιρό μία με τις δουλειές έφυγε στις 38 περίπου εγώ την έβλεπα και αγχωνόμουν!

εμείς με 4 ημερών μωρό θα μπούμε στο πλοίο αν όλα πάνε καλά!πώς ήταν οι διακοπές με τόσο μικρό μωράκι;

Στο πλοίο δεν είχα καμπίνα...ευτυχώς έχει τα ανσανσέρ και είχα το καρότσι με το πόρτ μπεμπέ...τον θήλαζα στους καναπέδες μια χαρά... γενικά άμα θηλάζεις πας παντού και πάντα...καθόμασταν στον προκόπη στα μπαράκια που είχε ίσκιο αλλά και μικρή βίγλα πήγαμε και καθόμασταν στην ταβέρνα...μεχρι και πορτάρα ανεβήκαμε με μάρσιπο και πήγαμε και στον κούρο τον χωμένο...ότι θέλεις κάνεις....αν δεν εξαρτάσαι από μπουκαλάκια και αποστειρωτές...η ζωή ειναι πολύ εύκολη.

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια! τι κάνετε;; marakiinlove κοντεύεις και εσύ για αυχενική έτσι;; ουφ τί μαρτύριο και αυτό με τις επισκέψεις στον γιατρό. οι άτιμες οι μέρες δεν περνάνε με τπτ. λες και ο χρόνος έχει σημασία μόνο την μέρα που πάμε για υπέρηχο. εμενα με εχει πιάσει μεγαλή ανυπομονησία με την επόμενη επίσκεψη.

Φωτεινούλα τέλεια είναι η Νάξος. δεν έχω πάει βεβαια, αλλά από αυτά που έχω δει νομίζω ότι αξίζει να πάει κανείς. καλά θα κάνεις και θα φύγεις 36η εβδομάδα, όχι ότι πιστεύω ότι θα γεννήσεις νωρότερα μάλλον πολύ αργότερα, αλλά για παν ενδεχομενο. στατιστικά δηλ αν το δεις πολύ λίγες γυναίκες γεννάνε πιο νωρίς.

εγω κανονικα zadige θα γεννούσα 8 Σεπτεμβρίου, γιατι είχα 8 Δεκεμβρίου τελευταία περίοδο, πάντα γεννάω μόλις συμπληρωσω 9 μηνες από την τηπ. και στον μεσαίο μου γιο γεννησα 8 Σεπτεμβριου γιατι είχα πάλι τηπ 8 Δεκεμβρίου. όμως τωρα με τα δίδυμα μου είπαν πως μετά τις 10 Αυγούστου αν γεννήσω θα είμαι μια χαρά. αν γεννήσω κατά τις 20-25 Αυγούστου θα είμαι σούπερ. το πρόβλημα θα είναι αν γεννήσω νωρίτερα. η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι πολύ, εχω ακούσει για κάποιες κοπέλες που γέννησαν στην 26η εβδομάδα και με έπιασε πανικός. καλά για την 32 είναι πολύ σύνηθες. εμενα μια φιλη μου με 5 γέννες ιστορικό, κάτι εκτρώσεις κάτι αποβολές μια πρόωρη γέννα και με δίδυμα ομοζυγωτικά στην τελευταία της κύηση (που αυτά γεννιούνται ακόμη πιο νωρίς) γέννησε μια χαρά στον 9ο μήνα. και με φυσιολογικό τοκετό. τί να πω;; η αδελφή της με εξωσωματική και δίδυμα γέννησε προγραμματισμενα μόλις μπήκε στον 9ο, αλλά αυτή δεν πιάνεται, γιατι πέρασε όλη της την εγκυμοσύνη κλινήρης. να φανταστείτε η μητέρα της της έβαζε μέχρι και πάνα για να μην πηγαίνει τουαλέτα. όταν επρόκειτο να κάνω εξωσωματική, αυτή είχα στο μυαλό μου και παθαινα ταράκουλο. ευτυχώς δεν χρειάστηκε βεβαια να κάνω. αν υπάρχει κάποια κοπέλα που να μας διαβάζει και να κυοφορεί δίδυμα, θα ήθελα να μου πει και αυτή πώς νιώθει.

και μια γνωστή μας που είχε δίδυμα γέννησε στην 32, μια χαρά τα παιδάκια..είναι μεγάλα τώρα... μια συνάδελφος πρόσφατα με δίδυμα από σπερματέγχυση έφτασε να μπει με ραντεβού νομίζω 10 μέρες πριν την ΠΗΤ και ήταν πάνω από 2 κιλά και τα δύο μωρά...μια χαρά όλα...

bA9gp3.png

Κορίτσια μια συμβουλή για τα ρούχα....επειδή οι περισσότεροι φέρνουν ρούχα εξόδου που παίζει να μην τα βάλετε ποτέ...να αγοράσετε τα πρώτα ρούχα...κυρίως κορμάκια ανάλογα την εποχή και παντελονάκια. Ότι σας φέρουν δώρο αλλάξτε το για πιο μετά...και ιδίως με πρακτικά ρούχα...εγώ την πάτησα και κράτησα ένα σωρό χαριτωμένα ρούχα που τελικά δε φορέσαμε ποτέ...! Το παιδί θέλει κορμάκια και πυτζαμάκια...μέχρι 6-9 μηνών σίγουρα...ούτε τζίν παντελονάκια, ούτε σαλοπέτες ούτε φορέματα....Επίσης να ξέρετε οτι για το mothercare μπορείτε να ζητήσετε από όλα τα ρούχα πιστωτικό και έχετε δύο μήνες για να το εξαργυρώσετε...εγώ το κάνω κατά κόρον αυτό και μετά αν είναι κοντά ψωνίζω στις εκπτώσεις... χρήσιμα είναι πολυ τα σελτεδάκια τουλάχιστον 4-5 χρειάζονται, τα πανάκια αγκαλιάς και οι μπουρνουζοπετσετούλες...

bA9gp3.png

Για το θέμα του ύπνου και τις κοιλιάς..μετά την 20 πρέπει να κοιμάσαι υποχρεωτικά στο πλάι...εγώ πέρασα και φάση μετά τον 7 που μου ανέβαινε και το φαγητό...οπότε ήμουν σχεδόν καθιστή κάποια βράδια.. προς το τέλος ξυπνάς συχνά...σε προετοιμάζει η φύση για όταν έρθει το μωρό...εγώ ήδη το 1-2 φορές ξύπνημα την νύχτα το έχω από την αρχή...

bA9gp3.png

Κορίτσια μια συμβουλή για τα ρούχα....επειδή οι περισσότεροι φέρνουν ρούχα εξόδου που παίζει να μην τα βάλετε ποτέ...να αγοράσετε τα πρώτα ρούχα...κυρίως κορμάκια ανάλογα την εποχή και παντελονάκια. Ότι σας φέρουν δώρο αλλάξτε το για πιο μετά...και ιδίως με πρακτικά ρούχα...εγώ την πάτησα και κράτησα ένα σωρό χαριτωμένα ρούχα που τελικά δε φορέσαμε ποτέ...! Το παιδί θέλει κορμάκια και πυτζαμάκια...μέχρι 6-9 μηνών σίγουρα...ούτε τζίν παντελονάκια, ούτε σαλοπέτες ούτε φορέματα....Επίσης να ξέρετε οτι για το mothercare μπορείτε να ζητήσετε από όλα τα ρούχα πιστωτικό και έχετε δύο μήνες για να το εξαργυρώσετε...εγώ το κάνω κατά κόρον αυτό και μετά αν είναι κοντά ψωνίζω στις εκπτώσεις... χρήσιμα είναι πολυ τα σελτεδάκια τουλάχιστον 4-5 χρειάζονται, τα πανάκια αγκαλιάς και οι μπουρνουζοπετσετούλες...

Εσύ που γέννησες ιουνιο τι σου είχε χρειατει;κορμάκια κοντομανικα σκέφτομαι κ μια ζακετουλα για κανένα βραδάκι.

3CnWp2.png

S28jp3.png

Εσύ που γέννησες ιουνιο τι σου είχε χρειατει;κορμάκια κοντομανικα σκέφτομαι κ μια ζακετουλα για κανένα βραδάκι.

εγώ που γέννησα ιούνιο φορούσα κορμάκια αμάνικα άντε στο τσακίρ κέφι κοτνομάνικα...πολλές φορές τον είχα μόνο με την πάνα....ηταν ζεστό το καλοκαίρι του 13! Ζακετάκι έβαλα πρώτη φορά Σεπτέμβρη...όταν τον είχα έξω είχα τα πικεδένια κουβερτάκια με τις τρυπούλες και το έριχνα επάνω του στο πόρτ μπεμπέ βράδυ ή κανά λεπτό σεντονάκι...άντε για να δείχνει πιο σένιο και κανά σορτάκι από κάτω; και εννείται ξυπολητός...κάλτσα μπήκε οκτώβρη μη σου πω...

bA9gp3.png

Επανέρχομαι στο θέμα της αυχενικής γιατί εχτές είχα πάει σε μια φίλη που έχει δύο παιδάκια και της έλεγα τα άγχη μου...έβγαλε λοιπόν από το σεντούκι τις αυχενικές της....το μικρότερό της παιδί θα γίνει 4. Η αυχενικές της ήταν χειρότερες από τη δική μου...ειδικά στα θέματα τρισωμιών 13 και 18 πολύ πολύ χειρότερες...παρόλα αυτά δεν της είχε πει τίποτα ο γιατρό της ούτε φυσικά να κάνει κάτι παραπάνω τότε...και απόρρησα γιατί η πτυχή της ήταν 1,3 και 1,4 κάτι που μου φαντάζει φανταστικό μιας και εγώ είχα 2,10 και 2,50....αλλά συνειδητοποίησα το εξής...οτι η πτυχή παίζει με την ημέρα που είσαι...και το CRL του παιδιού...Δηλαδή αν η αυχενική γίνει πριν την 12+ είναι λογικό να είναι μικρή ή μικρότερη του 2 και τελικά το κοιτάνε σχετικά με το CRL προφανώς για τις τελικές πιθανότητες... και έρχομαι και σκέφτομαι πόσο ρόλο παίζει τελικά το χέρι του γιατρού ειδικά όταν μιλάμε για χιλιοστά και πόσο εκτός ή εντός μπορεί να σε φέρει μια μέτρηση...το σκεφτόμουν χτές και πολύ προβληματιζόμουν...

bA9gp3.png

Τεράστιο ρόλο παίζει το χέρι του γιατρού, όπως και οι γνώσεις του, η εμπειρία του, η σχολαστικότητα του, τα μηχανήματα του κλπ κλπ. Για αυτό και όταν έμεινα έγκυος μεγαλύτερο άγχος είχα για το αν έπεσα σε καλό γιατρό παρά για την ίδια την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν πολύ καλοί επιστήμονες στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και πάρα πολλοί χασάπηδες.

Όπως είχα και άγχος για τον γιατρό που θα μου έκανε τις σημαντικές εξετάσεις. Τελικά μου βγήκε ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη σε αυτόν τον γιατρό παρά στο γυναικολόγο μου που με παρακολουθεί και χρόνια! :rolleyes:

Τεράστιο ρόλο παίζει το χέρι του γιατρού, όπως και οι γνώσεις του, η εμπειρία του, η σχολαστικότητα του, τα μηχανήματα του κλπ κλπ. Για αυτό και όταν έμεινα έγκυος μεγαλύτερο άγχος είχα για το αν έπεσα σε καλό γιατρό παρά για την ίδια την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν πολύ καλοί επιστήμονες στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και πάρα πολλοί χασάπηδες.

Θεωρητικά η εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική κατάσταση που θέλει μια παρακολούθηση αλλά η αλήθεια είναι οτι σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες και χιλιάδες γυναίκες γεννάνε χωρίς καμία απολύτως παρακολούθηση...ειδικά εγώ στο αλεξάνδρα είδα τις γύφτισες που σκάγαν στο τέλος εκεί απλά για να μην γεννήσουν καταγής και τους παίρναν και 3-4 λήψεις ούρα γιατί δεν βγάζαν άκρη από την απλυσιά τους... σε οτι αφορά την πιστοποίηση επειδή βλέπω οτι το έχεις ψάξει θα ήθελα να σε ρωτήσω περί τίνος πρόκειται ακριβώς γιατί αντιλήφθηκα οτι από φίλες μου που είναι έγκυες οτι πολλές κάνουν τις εξετάσεις σε γιατρούς που δεν είναι στην λίστα...και δεν ξέρω μια πια διαδικασίας γίνεται η εν λόγω πιστοποίηση...

bA9gp3.png

Θεωρητικά η εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική κατάσταση που θέλει μια παρακολούθηση αλλά η αλήθεια είναι οτι σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες και χιλιάδες γυναίκες γεννάνε χωρίς καμία απολύτως παρακολούθηση...ειδικά εγώ στο αλεξάνδρα είδα τις γύφτισες που σκάγαν στο τέλος εκεί απλά για να μην γεννήσουν καταγής και τους παίρναν και 3-4 λήψεις ούρα γιατί δεν βγάζαν άκρη από την απλυσιά τους... σε οτι αφορά την πιστοποίηση επειδή βλέπω οτι το έχεις ψάξει θα ήθελα να σε ρωτήσω περί τίνος πρόκειται ακριβώς γιατί αντιλήφθηκα οτι από φίλες μου που είναι έγκυες οτι πολλές κάνουν τις εξετάσεις σε γιατρούς που δεν είναι στην λίστα...και δεν ξέρω μια πια διαδικασίας γίνεται η εν λόγω πιστοποίηση...

Συνοπτικά, οι λίστες που έχω βάλει με τους πιστοποιημένους γιατρούς είναι από το κέντρο πιστοποίησης FMF στο οποίο ιδρυτής και επικεφαλής είναι ο Κύπρος Νικολαίδης "πατέρας" της αυχενικής διαφάνειας, αυτός δηλαδή που τη δημιούργησε. Όλοι οι γιατροί που είναι πιστοποιημένοι έχουν εκπαιδευτεί στο κέντρο αυτό (από όλο τον κόσμο, από Περού μέχρι και Αυστραλία) κι οι πιστοποιήσεις τους (για την κάθε εξέταση ξεχωριστά, δεν είναι όλοι πιστοποιημένοι για όλες) ανανεώνονται ΚΑΘΕ χρόνο. Δηλαδή μπορεί κάποιος γιατρός να ήταν πιστοποιημένος το πχ 2012 αλλά να μην είναι τώρα, να μην έχει εκπαιδευτεί με τα καινούρια ή να μην έχει περάσει τις εξετάσεις που χρειάζεται για το 2016-δεν ξέρω και ακριβώς πως γίνεται αλλά θα κατάλαβες την ουσία. Κάποιος που αναλαμβάνει να κάνει την αυχενική διαφάνεια μιας εγκύου που δεν είναι πιστοποιημένος, που δεν έχει δηλαδή τις απαραίτητες γνώσεις για να διαβάσει σωστά την αυχενική διαφάνεια και που δεν έχει τα κατάλληλα μηχανήματα, είναι να το πω κομψά κομματάκι εγκληματικός..

Διάβασε και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Νικολαίδη, πάντα επίκαιρη κι ας είναι από το 2003.

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=150640

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...