Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.441

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1018
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Στις 28 Μαρτίου. Αγάπη εγώ θα γεννήσω στο Ρέα μάλλον με μπέρδεψες με τη mar που θα είναι στο Μητέρα. Στο Λητώ έχω πάει μόνο για επίσκεψη σε φίλους αλλά τους είχαμε δει κάτω στο καθιστικό οπότε δεν έχω άποψη. Θα γεννήσει μία φίλη μου εκεί, αν γεννήσει πριν από μένα γιατί συμβαδίζουμε, θα πάω και θα σε ενημερώσω :D

.

Άντε κοντά είσαι, ωραία! Να φύγει κι αυτό! Τα μπέρδεψα ναι, για κάποιον λόγο νόμιζα πως είστε κι οι δυο στο μητέρα! Έχω φίλες που έχουν γεννήσει παντού αλλά τότε δεν ρωτούσα και πολλά. Γενικά όλες ευχαριστημένες ήταν, λίγο μόνο με το Ιασώ υπήρξαν παραπονάκια.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ποια προληπτική χρήση βρε zadige? Δεν τη χρησιμοποιώ προληπτικά, υπάρχει πρόβλημα, δεν ξέρω τι δεν καταλαβαίνεις.. Το αντιμετωπίζουμε έτσι για να μην καταλήξουμε σε περίδεση. Όσο και να διαβάζουμε και να ενημερωνόμαστε από το ίντερνετ δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερες γνώσεις από έναν εμβρυολόγο, σιγά μην τον ρωτήσω γιατί δεν μου δίνει μαγνήσιο ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ειδικά εφόσον με τις οδηγίες του πάνε ήδη καλύτερα τα πράγματα.

Κοίτα...ξέρω και γιατρούς που δώσαν σε εγκύους φάρμακα που είναι απαγορευμένα στο εξωτερικό και ευθύνονται για διάφορα...Δεν είναι κακό να ρωτάς και να μαθαίνεις...Συγκεκριμένα εγώ ρώτησα για προγεστερόνη τον γιατρό μου γιατί βλέπω οτι πολλές έγκυες την παίρνουν με τους κουβάδες...και πήρα κάποιες απαντήσεις...εύχομαι να μην χρειαστείς περίδεση. Κι ενώ κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο είχε καταργηθεί....το δίναν ακόμα κάποιοι γυναικολόγοι σε μαύρη αγορά για την αποφυγή πρόωρου τοκετού...

bA9gp3.png

Άντε κοντά είσαι, ωραία! Να φύγει κι αυτό! Τα μπέρδεψα ναι, για κάποιον λόγο νόμιζα πως είστε κι οι δυο στο μητέρα! Έχω φίλες που έχουν γεννήσει παντού αλλά τότε δεν ρωτούσα και πολλά. Γενικά όλες ευχαριστημένες ήταν, λίγο μόνο με το Ιασώ υπήρξαν παραπονάκια.

Παντού υπάρχουν καλά και κακά. Εμένα δε μου άρεσε στο μητέρα που όταν γεννιόταν το μωρό το βάζανε σε ένα δωματιάκι και φώναζαν τους συγγενείς να το δουν και άφηναν πολλά άτομα και μικρά παιδάκια μέσα. Είχα μετρήσει 12 άτομα πάνω από ένα νεογνό. Δε ξέρω αν γίνεται αυτό και στα υπόλοιπα μαιευτήρια μόνο στο μητέρα έχω πάει σε αίθουσα αναμονής.

3CnWp2.png

S28jp3.png

Στις 28 Μαρτίου. Αγάπη εγώ θα γεννήσω στο Ρέα μάλλον με μπέρδεψες με τη mar που θα είναι στο Μητέρα. Στο Λητώ έχω πάει μόνο για επίσκεψη σε φίλους αλλά τους είχαμε δει κάτω στο καθιστικό οπότε δεν έχω άποψη. Θα γεννήσει μία φίλη μου εκεί, αν γεννήσει πριν από μένα γιατί συμβαδίζουμε, θα πάω και θα σε ενημερώσω :D

Εμείς είμαστε σε μία ρευστή κατάσταση στο θέμα σπιτιού οπότε το μωρό δεν θα έχει δωμάτιο. Έχω ένα μικρό ξενοδοχείο και μένουμε εκεί σε 2 δωμάτια (1 που κοιμόμαστε, αράζουμε και 1 που μαγειρεύουμε, σιδερώνουμε κλπ) και μετά το καλοκαίρι θα ψάξουμε για σπίτι. Οπότε στην αρχή δε θα έχει δωμάτιο. Θα βάλω την κούνια από την αρχή κολλητά στο κρεβάτι μας χωρίς κάγκελα για να θηλάζουμε εύκολα και βλέπουμε.

zadige κι εγώ προς mei tai προσανατολίζομαι. Μου έδωσαν έναν κλασικό αλλά μου φάνηκε φασαρία και σκέφτηκα να τον έχουμε για τον μπαμπά για καμία εκδρομή. Θα μου δώσουν και έναν που μου είπαν αγκαλιάς οπότε ή μει ται ή σλινγκ θα είναι. Θα τον δω και μπορεί να αφήσω να αγοράσω αφού γεννήσω αναλόγως το μωρό.

ο μέι τάι είναι πολύ εύχριστος και πρακτικός..το καλοκαίρι βέβαια αρκετά ζεστός! Στην αρχή που δεν κρατάει το παιδί το κεφάλι του λίγο με φόβιζε...οι κουμπάροι μου τον χρησιμοποιούν ακόμα και τώρα που ο μικρός κοντεύει τα 2.

bA9gp3.png

Κοίτα...ξέρω και γιατρούς που δώσαν σε εγκύους φάρμακα που είναι απαγορευμένα στο εξωτερικό και ευθύνονται για διάφορα...Δεν είναι κακό να ρωτάς και να μαθαίνεις...Συγκεκριμένα εγώ ρώτησα για προγεστερόνη τον γιατρό μου γιατί βλέπω οτι πολλές έγκυες την παίρνουν με τους κουβάδες...και πήρα κάποιες απαντήσεις...εύχομαι να μην χρειαστείς περίδεση. Κι ενώ κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο είχε καταργηθεί....το δίναν ακόμα κάποιοι γυναικολόγοι σε μαύρη αγορά για την αποφυγή πρόωρου τοκετού...

Φυσικά και δεν είναι κακό να ρωτάς και να μαθαίνεις. Όμως εδώ δεν μιλάμε για κάτι απαγορευμένο είτε εδώ είτε στο εξωτερικό. Έχω ακούσει πάμπολλες φορές πόσο καλό έχει κάνει η προγεστερόνη και σε διάφορες περιπτώσεις. Οι μισές από το θέμα εδώ παίρνουν ή έχουν πάρει. Αν θεωρείς ότι είναι καλό να ανάβεις φυτίλια ενώ όπως κάθε φάρμακο έχει να κάνει με τους λόγους που το συστήνουν, τις παραμέτρους αυτών και την ασφαλή ποσότητα, τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω!

Διαφημίσεις

Φυσικά και δεν είναι κακό να ρωτάς και να μαθαίνεις. Όμως εδώ δεν μιλάμε για κάτι απαγορευμένο είτε εδώ είτε στο εξωτερικό. Έχω ακούσει πάμπολλες φορές πόσο καλό έχει κάνει η προγεστερόνη και σε διάφορες περιπτώσεις. Οι μισές από το θέμα εδώ παίρνουν ή έχουν πάρει. Αν θεωρείς ότι είναι καλό να ανάβεις φυτίλια ενώ όπως κάθε φάρμακο έχει να κάνει με τους λόγους που το συστήνουν, τις παραμέτρους αυτών και την ασφαλή ποσότητα, τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω!

Μιλάμε γενικά και ρωτάμε...δεν συζητάμε για την προγεστερόνη συγκεκριμένα. Μου είπες οτι στην δίνει για τις συσπάσεις..... και σου είπα οτι για τις συσπάσεις συγκεκριμένα δίνουν μαγνήσιο...και εγώ πήρα μαγνήσιο για να μην κάνω συσπάσεις...όχι οτι είχα...και είναι πολύ συνηθισμένο αυτό δεν σημαίνει οτι σου έδωσε ο γιατρός σου κάτι λάθος, συζήτηση κάνουμε. Για την προγεστερόνη προφανως την δίνουν για άπειρους λόγους και προφανως κακό δεν κάνει...το να ρωτάς τι παίρνει ο ένας και ο άλλος και για ποιό λόγο του το δίνουν δεν έχει να κάνει με φυτίλια... πάντως οτι ειναι προληπτική η χρήση της είναι..προλαμβάνει τον πρόωρο τοκετό από ότι κατάλαβα, πολλά πράγματα που κάνουμε είναι για πρόληψη....κι εγώ ενώ είχα καλή καμπύλη και προληπτικά θα κάνω διατροφή και μετρήσεις...ο καθένας στην εκγυμοσύνη κουβαλάει τον σταυρό του και ο κάθε γιατρός έχει τα δικά του...δεν είναι κακό να ρωτάμε και να συζητάμε το τι κάνουν οι άλλοι...εγώ με TSH 1.7 μου αυξάνει τη δόση να πάω χαμηλότερα...ξέρω κοπέλες που δεν κάνουν καν εξέταση TSH στην εγκυμοσύνη...δεν είναι κακό να συζητάς τι κάνουν οι άλλοι....

bA9gp3.png

Δεν είναι κακό να συζητάμε τι κάνουμε ο καθένας μας, αυτό γίνεται στο φόρουμ έτσι κι αλλιώς. Ανταλλάσσουμε απόψεις, καταλαβαίνουμε η μία την άλλη, συμφωνούμε/διαφωνούμε κρατώντας πάντα ένα επίπεδο. Υπάρχει μια δόση κινδυνολογίας ανά διαστήματα σε αυτά που γράφεις που μάλλον δεν την καταλαβαίνεις αλλά οκ, έτσι το καταλαβαίνω εγώ και δεν θα διαφωνήσω άλλο. Ας έχει ο καθένας τα συμπεράσματα του και φυσικά τη γνώμη του που σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστή.

Ποια προληπτική χρήση βρε zadige? Δεν τη χρησιμοποιώ προληπτικά, υπάρχει πρόβλημα, δεν ξέρω τι δεν καταλαβαίνεις.. Το αντιμετωπίζουμε έτσι για να μην καταλήξουμε σε περίδεση. Όσο και να διαβάζουμε και να ενημερωνόμαστε από το ίντερνετ δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερες γνώσεις από έναν εμβρυολόγο, σιγά μην τον ρωτήσω γιατί δεν μου δίνει μαγνήσιο ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ειδικά εφόσον με τις οδηγίες του πάνε ήδη καλύτερα τα πράγματα.

Marakiz μην αγχωνεσαι και μη διαβασεις ποτε τιποτα για τα φαρμακα. Απο τη στιγμη που το δινει ο γιατρος, κατι ξερει. Εγω παιρνω προγεστερονη καθημερινα πριν μεινω εγκυος, λογωεξωσωματικης. Οταν ειχα αιμορραγια ο γιατρος ηταν εκτος και δεν μπορουσε να με δει. Μου ειπε να παιρνω δυο χαπια τη μερα και να παω σε νοσ/μειο να δω οτι μωρο ειναι καλα. Στο νοσ/μειο μου ειπαν να παιρνω μαγνησιο προληπτικα για τις συσπασεις (τις οποιες ουτε καν ειχα). Πηρα για λιγο καιρο και οταν ενημερωσα τον γιατρο μου ειπε να τον σταματησω γιατι δημιουργει αναπνευστικη ανεπαρκεια. Σκεψου οτι πολλοι γιατροι δινουν μαγνησιο. Δεν ξερω αν εχουν δικιο η αδικο, εγω εμπιστευομαι τον δικο μου κ αφου δεν ειχα συσπασεις το σταματησα.

Εχε εμπιστοσυνη στο γιατρο σου γιατι πιο πολυ απ ολα μετραει ο ψυχολογικος παραγοντας, η ξεκουραση και μετα ολα τ αλλα.

Οσο για το μητερα με προβληματισες λιγο με το μωρο και τους συγγενεις. Εγω θελω rooming in αλλα εχω πει στους συγγενεις και φιλους οτι δεν θελω πολλες επισκεψεις... Αν δω κ μαζευονται πολυ θα ζηταω να τους διωχνουν!!! Ειμαι κακια αλλα δεν με πειραζει, απο το να τρεχω...

Marakiz μην αγχωνεσαι και μη διαβασεις ποτε τιποτα για τα φαρμακα. Απο τη στιγμη που το δινει ο γιατρος, κατι ξερει. Εγω παιρνω προγεστερονη καθημερινα πριν μεινω εγκυος, λογωεξωσωματικης. Οταν ειχα αιμορραγια ο γιατρος ηταν εκτος και δεν μπορουσε να με δει. Μου ειπε να παιρνω δυο χαπια τη μερα και να παω σε νοσ/μειο να δω οτι μωρο ειναι καλα. Στο νοσ/μειο μου ειπαν να παιρνω μαγνησιο προληπτικα για τις συσπασεις (τις οποιες ουτε καν ειχα). Πηρα για λιγο καιρο και οταν ενημερωσα τον γιατρο μου ειπε να τον σταματησω γιατι δημιουργει αναπνευστικη ανεπαρκεια. Σκεψου οτι πολλοι γιατροι δινουν μαγνησιο. Δεν ξερω αν εχουν δικιο η αδικο, εγω εμπιστευομαι τον δικο μου κ αφου δεν ειχα συσπασεις το σταματησα.

Εχε εμπιστοσυνη στο γιατρο σου γιατι πιο πολυ απ ολα μετραει ο ψυχολογικος παραγοντας, η ξεκουραση και μετα ολα τ αλλα.

Οσο για το μητερα με προβληματισες λιγο με το μωρο και τους συγγενεις. Εγω θελω rooming in αλλα εχω πει στους συγγενεις και φιλους οτι δεν θελω πολλες επισκεψεις... Αν δω κ μαζευονται πολυ θα ζηταω να τους διωχνουν!!! Ειμαι κακια αλλα δεν με πειραζει, απο το να τρεχω...

Μωρέ δεν αγχώνομαι. Διάβασα και τις οδηγίες του φαρμάκου γιατί πάντα το κάνω αυτό ότι κι αν παίρνω αλλά δεν αγχώθηκα γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς ενδεικτικές παρενέργειες. Επίσης γκούγκλαρα πολύ για τον τράχηλο και την προγεστερόνη και πως αυτή βοηθάει την περίπτωση μου. Αυτά από την αρχή, όχι λόγω της σημερινής κουβέντας. Κι όχι γιατί αμφισβήτησα το γιατρό μου απλά πάντα μου αρέσει να ενημερώνομαι σε ότι με αφορά. Κι όλα αυτά που διάβασα επιβεβαίωσαν το γιατρό. Απλά δεν κάθισα να σας τα γράψω φαρσί!

Η Φωτεινούλα έγραψε για το μητέρα, εγώ δεν θυμάμαι ποια γέννησε που για να μεταφέρω εμπειρίες, μόνο για το Ιασώ κάποια πράγματα που δεν έχει νόημα να τα πω γιατί δεν ξέρεις αν θα τύχουν τα ίδια. Κι εγώ θα έχω rooming in αλλά στα επισκεπτήρια θα το δίνω το μικράκι γιατί κι εγώ να μην έχω κόσμο (που μάλλον θα παραέχω) θα έχουν οι συγκάτοικοι, οπότε δεν θα αποφύγω την έκθεση του μωρού.. :? Εσύ δεν θες να το δίνεις ούτε στο επισκεπτήριο? Σε συνεννόηση πάντα πως αν χρειάζεται θηλασμό θα πας να το θηλάσεις?

Δεν είναι κακό να συζητάμε τι κάνουμε ο καθένας μας, αυτό γίνεται στο φόρουμ έτσι κι αλλιώς. Ανταλλάσσουμε απόψεις, καταλαβαίνουμε η μία την άλλη, συμφωνούμε/διαφωνούμε κρατώντας πάντα ένα επίπεδο. Υπάρχει μια δόση κινδυνολογίας ανά διαστήματα σε αυτά που γράφεις που μάλλον δεν την καταλαβαίνεις αλλά οκ, έτσι το καταλαβαίνω εγώ και δεν θα διαφωνήσω άλλο. Ας έχει ο καθένας τα συμπεράσματα του και φυσικά τη γνώμη του που σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστή.

Καμία κινδυνολογία...εσύ απλά βλέπεις το ποτήρι γεμάτο και εγώ το βλέπω άδειο και αυτή είναι η διαφορά μας... Αυτό που σου είπα για το μαγνήσιο και τις συσπάσεις ισχύει πάντως δεν σου είπα κάτι κουλό... δεν ...ούτε σου είπα οτι ο γιατρός σου κακώς σου δίνει προγεστερόνη αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα... Όπως μου είπες για το αυγό που τρώω έτσι και εγώ θα πω κατι βρε αδερφέ..που και στην τελική δεν είπα και κάτι που να σε φοβίσει...ή να σε τρομάξει...δηλαδή και η ρίτα είπε οτι η αδερφή της έχασε το παιδί από μεγαλοκυταροιό....και ΝΑΙ φοβήθηκα..αλλά αυτά συμβαίνουν τι να κάνουμε τώρα...σε ροζ συννεφάκι δεν ζούμε...

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

Μωρέ δεν αγχώνομαι. Διάβασα και τις οδηγίες του φαρμάκου γιατί πάντα το κάνω αυτό ότι κι αν παίρνω αλλά δεν αγχώθηκα γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς ενδεικτικές παρενέργειες. Επίσης γκούγκλαρα πολύ για τον τράχηλο και την προγεστερόνη και πως αυτή βοηθάει την περίπτωση μου. Αυτά από την αρχή, όχι λόγω της σημερινής κουβέντας. Κι όχι γιατί αμφισβήτησα το γιατρό μου απλά πάντα μου αρέσει να ενημερώνομαι σε ότι με αφορά. Κι όλα αυτά που διάβασα επιβεβαίωσαν το γιατρό. Απλά δεν κάθισα να σας τα γράψω φαρσί!

Η Φωτεινούλα έγραψε για το μητέρα, εγώ δεν θυμάμαι ποια γέννησε που για να μεταφέρω εμπειρίες, μόνο για το Ιασώ κάποια πράγματα που δεν έχει νόημα να τα πω γιατί δεν ξέρεις αν θα τύχουν τα ίδια. Κι εγώ θα έχω rooming in αλλά στα επισκεπτήρια θα το δίνω το μικράκι γιατί κι εγώ να μην έχω κόσμο (που μάλλον θα παραέχω) θα έχουν οι συγκάτοικοι, οπότε δεν θα αποφύγω την έκθεση του μωρού.. :? Εσύ δεν θες να το δίνεις ούτε στο επισκεπτήριο? Σε συνεννόηση πάντα πως αν χρειάζεται θηλασμό θα πας να το θηλάσεις?

mar αυτό που ανέφερα έγινε όταν το μωρό είχε γεννηθεί πριν πάει στο θάλαμο. Αυτο με τις επισκεψεις ειναι θεμα αλλα φοβαμαι αν δινουμε τα μωρα δε θα μας φωναξουν να τα θηλασουμε. Εγω σκεφτομαι να πω να μην ερχονται πολλοι και οσοι ερθουν να πουν ενα γεια και να τους αναλαβουν ο αντρας μου και τα πεθερικα να τους παρουν εξω για ενα καφε στο διαδρομο οπου θελουν. ας παρεξηγηθούν. επισης ειναι εξτριμ αλλα σκεφτομαι να μην τους αφησω να ανακοινωσουν οτι γεννησα από την 1η μερα αλλά τη 2η μέχρι να αποφασισουν να ερθουν θα εχω βγει θα εχω παρει το καραβακι και θα είμαι σπιτακι μου!

3CnWp2.png

S28jp3.png

mar αυτό που ανέφερα έγινε όταν το μωρό είχε γεννηθεί πριν πάει στο θάλαμο. Αυτο με τις επισκεψεις ειναι θεμα αλλα φοβαμαι αν δινουμε τα μωρα δε θα μας φωναξουν να τα θηλασουμε. Εγω σκεφτομαι να πω να μην ερχονται πολλοι και οσοι ερθουν να πουν ενα γεια και να τους αναλαβουν ο αντρας μου και τα πεθερικα να τους παρουν εξω για ενα καφε στο διαδρομο οπου θελουν. ας παρεξηγηθούν. επισης ειναι εξτριμ αλλα σκεφτομαι να μην τους αφησω να ανακοινωσουν οτι γεννησα από την 1η μερα αλλά τη 2η μέχρι να αποφασισουν να ερθουν θα εχω βγει θα εχω παρει το καραβακι και θα είμαι σπιτακι μου!

Χαχα, αυτό είναι εξτρίμ όντως! Το να πουν ένα γεια και να τους πάει ο άντρας σου για καφέ κλπ δεν το βρίσκω υπερβολικό, κανονικά έτσι πρέπει να γίνεται όταν έχει μωρά ο θάλαμος. Με τους επισκέπτες των άλλων κοπελιών τι θα κάνεις όμως?

Κούκλα, εγώ αυτό το πρόβλημα το είχα στο αλεξάνδρα...επειδή είχα μονόκλινο ερχόντουσαν όλοι και μπουκάραν στο δωμάτιο φυσικα΄το παιδί στο πυρέξ...δεν είχε αλλού να πάει...κάποια φάση είχα μετρήσει και 10 άτομα...βέβαια γέννησα 20 Ιούνη...αλλά παρόλα αυτά τώρα με πιθανή ημερομηνία Σεπτέμβρη απλά δεν θα μπει κανείς στο δωμάτιο...θα το ξεκαθαρίσω εξ αρχής...και επειδή θα θηλάζω και πάλι πρώτα ο θεός...ας κάνουν τα PR στο σαλονάκι με τους δικούς μου. Σε πολύ γνωστούς θα πω όποιος θέλει σπίτι καλύτερα. Άλλωστε εγώ σε ιδιωτικό μαιευτήριο δεν είδα ποτέ μωρό και ούτε παρεξηγήθηκα...

bA9gp3.png

Χαχα, αυτό είναι εξτρίμ όντως! Το να πουν ένα γεια και να τους πάει ο άντρας σου για καφέ κλπ δεν το βρίσκω υπερβολικό, κανονικά έτσι πρέπει να γίνεται όταν έχει μωρά ο θάλαμος. Με τους επισκέπτες των άλλων κοπελιών τι θα κάνεις όμως?

Με τους επισκέπτες των άλλων βάζεις χέρι...μέχρι δύο άτομα και άμα θηλάζεις όχι άντρες μέσα...ειδικά στα ιδωτικά υπάρχει ο χώρος...εγώ σε πολύ κοντινούς ανθρώπους πρόσφατα δεν μπήκα καν στο δωμάτιο..ήμασταν έξω άφησα το δώρο είπα μια ευχή και γεια σας...Γενικά αν γεννήσεις καθημερινές είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί δουλεύει ο κόσμος...εγώ είχα γεννήσει πέμπτη και το Σάββατο έγινε ο κακός χαμός..παρόλο που ήταν και τριήμερο αγίου πνεύματος

bA9gp3.png

Σε τρίκλινο πρέπει να έχεις και την τύχη να είναι της ίδιας άποψης οι υπόλοιπες κοπέλες για να μπορέσεις εύκολα να περιορίσεις ανά δύο άτομα τους επισκέπτες. Και πάλι δεν μου αρέσει 4-6 άτομα κοντά στο πολύ μικρό μπεμπάκι μου, σε έναν όχι μεγάλο χώρο. Μάλλον θα προτιμήσω να το δίνω αν έχει κόσμο.. Θα γίνω όμως κουραστική και πρηξαρ@$%ω στις μαίες και στο θάλαμο και παντού ότι θέλω το μωρό να έχει αποκλειστικά μητρικό θηλασμό.

Διαφημίσεις

Marakiz, sorry νομιζα οτι το ειχες πει εσυ, οχι οτι εχει σημασια.

Fot πολυ καλο αυτο που σκεφτηκες για την ανακοινωση του χαρμοσυνου γεγονοτος!!!! Οπως εχω ξαναπει, επειδη εχω καποιους φιλους που εργαζονται στο μαιευτηριο θα το πηγαινω μεσα την ωρα του επισκεπτηριου, αλλα θα ειμαι πολυ καθετη στο θεμα θηλασμου. Αν πινασει να παω να το θηλασω. Εκτος αν βαλω για ντοπερμαν τον αντρα μου και τις αδερφες μου και αν μαζευονται πολλοι να τους βγαζουν εξω, ειτε ειναι δικοι μου γνωστοι, ειτε των υπολοιπων λεχωιδων!!!!

Marakiz, sorry νομιζα οτι το ειχες πει εσυ, οχι οτι εχει σημασια.

Fot πολυ καλο αυτο που σκεφτηκες για την ανακοινωση του χαρμοσυνου γεγονοτος!!!! Οπως εχω ξαναπει, επειδη εχω καποιους φιλους που εργαζονται στο μαιευτηριο θα το πηγαινω μεσα την ωρα του επισκεπτηριου, αλλα θα ειμαι πολυ καθετη στο θεμα θηλασμου. Αν πινασει να παω να το θηλασω. Εκτος αν βαλω για ντοπερμαν τον αντρα μου και τις αδερφες μου και αν μαζευονται πολλοι να τους βγαζουν εξω, ειτε ειναι δικοι μου γνωστοι, ειτε των υπολοιπων λεχωιδων!!!!

Αχ μακάρι να είχα κι εγώ γνωστούς στο μαιευτήριο!!! Και τα ντόπερμαν καλή ιδέα είναι! :lol:

με τις υπόλοιπες κοπέλες θα είναι ένα θέμα!ελπίζω να είναι λογικές!τουλάχιστον θα είναι καλοκαίρι και μπορεί να ανοίγουμε κανένα παράθυρο. Ρε παιδιά δεν θα κατανοήσουν μόνοι τους ότι αφού έχει μωρά ο θάλαμος να μη μπαστακώνονται; Ερώτηση βάζουν μαζί κοπέλες με rooming in και μαζί αυτές που δεν έχουν rooming in;

Εξτρίμ η λύση αλλά από το πως μεταδόθηκε το ότι είμαι έγκυος που το είπα μετά την αυχενική παραέξω δε μου φαίνεται κακή ιδέα. Και αν κάνω δεύτερο παιδί θα το πω αφού φανεί κατά τον 8ο μήνα!χαχα

Πάντως χθες που είχα βρεθεί με μία φίλη μου μου είπε να μάθω τι ώρα τα παίρνουν για τον παιδίατρο και μπάνιο και να το θηλάζω ακριβώς πριν ώστε να μην πεινάσει γιατί στο πρώτο της τα είχαν πάρει και τα γύρισαν όλα ταισμένα και τα 3 του θαλάμου και έγινε πανικός. Θέλω τόσο πολύ να θηλάσω που αν μου κάνουν περίεργα θα δαγκώσω κανέναν και θα με πάνε στο Δαφνί!!! Κορίτσια μόλις τέλειωσα το βιβλίο της Πατσούρου για το θηλασμό να το διαβάσετε οπωσδήποτε έλυσα πολλές απορίες.

3CnWp2.png

S28jp3.png

με τις υπόλοιπες κοπέλες θα είναι ένα θέμα!ελπίζω να είναι λογικές!τουλάχιστον θα είναι καλοκαίρι και μπορεί να ανοίγουμε κανένα παράθυρο. Ρε παιδιά δεν θα κατανοήσουν μόνοι τους ότι αφού έχει μωρά ο θάλαμος να μη μπαστακώνονται; Ερώτηση βάζουν μαζί κοπέλες με rooming in και μαζί αυτές που δεν έχουν rooming in;

Εξτρίμ η λύση αλλά από το πως μεταδόθηκε το ότι είμαι έγκυος που το είπα μετά την αυχενική παραέξω δε μου φαίνεται κακή ιδέα. Και αν κάνω δεύτερο παιδί θα το πω αφού φανεί κατά τον 8ο μήνα!χαχα

Πάντως χθες που είχα βρεθεί με μία φίλη μου μου είπε να μάθω τι ώρα τα παίρνουν για τον παιδίατρο και μπάνιο και να το θηλάζω ακριβώς πριν ώστε να μην πεινάσει γιατί στο πρώτο της τα είχαν πάρει και τα γύρισαν όλα ταισμένα και τα 3 του θαλάμου και έγινε πανικός. Θέλω τόσο πολύ να θηλάσω που αν μου κάνουν περίεργα θα δαγκώσω κανέναν και θα με πάνε στο Δαφνί!!! Κορίτσια μόλις τέλειωσα το βιβλίο της Πατσούρου για το θηλασμό να το διαβάσετε οπωσδήποτε έλυσα πολλές απορίες.

Νομίζω πως τις κοπέλες με rooming in τις βάζουν μαζί. Οπότε μπορεί να είναι της ίδιας φιλοσοφίας με εμάς και να ταιριάξουμε, ας το ελπίσουμε!

Φωτεινούλα κι εγώ αυτό λέω, αν μου κάνουν με οποιοδήποτε τρόπο νερά με το θέμα του θηλασμού θα γίνω πολύ σκύλα. Για αυτό λέω να δείξω δοντάκια από την αρχή! :mrgreen:

Νομίζω πως τις κοπέλες με rooming in τις βάζουν μαζί. Οπότε μπορεί να είναι της ίδιας φιλοσοφίας με εμάς και να ταιριάξουμε, ας το ελπίσουμε!

Φωτεινούλα κι εγώ αυτό λέω, αν μου κάνουν με οποιοδήποτε τρόπο νερά με το θέμα του θηλασμού θα γίνω πολύ σκύλα. Για αυτό λέω να δείξω δοντάκια από την αρχή! :mrgreen:

στην αρχική σελίδα του parents υπάρχει ένα link με μία υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τον αποκλ. θηλασμό και το rooming in. Εγώ λέω να έχω μία μαζί ποτέ δε ξέρεις. Πάντως από όσες κοπέλες γέννησαν τον τελευταίο χρόνο σε διάφορα μαιευτήρια μου εχουν πει ότι δεν έδιναν καθόλου ξένο αν δεν το έγραφε παιδίατρος. Μία φίλη μου θεώρησε ότι αυτό είναι πρόβλημα μιας και δεν θα μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ αν θηλάζω! Αλλά ο θηλασμός είναι πολύ προσωπικό θέμα και δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις απλά ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρω!

3CnWp2.png

S28jp3.png

στην αρχική σελίδα του parents υπάρχει ένα link με μία υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τον αποκλ. θηλασμό και το rooming in. Εγώ λέω να έχω μία μαζί ποτέ δε ξέρεις. Πάντως από όσες κοπέλες γέννησαν τον τελευταίο χρόνο σε διάφορα μαιευτήρια μου εχουν πει ότι δεν έδιναν καθόλου ξένο αν δεν το έγραφε παιδίατρος. Μία φίλη μου θεώρησε ότι αυτό είναι πρόβλημα μιας και δεν θα μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ αν θηλάζω! Αλλά ο θηλασμός είναι πολύ προσωπικό θέμα και δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις απλά ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρω!

Είναι πολύ προσωπικό όντως... Δεν καταλαβαίνω τις κοπέλες που δεν το πολυεπιθυμούν αλλά όταν είναι έτσι κι εγώ δεν επεκτείνω τη συζήτηση.

Κορίτσια με τα ορμονικά πως πάτε? Νεύρα δεν έχω καθόλου. Αλλά το είχα που το είχα εύκολο το κλάμα, μιλάμε τώρα κλαίω με το παραμικρό! Από συγκίνηση εννοώ, όχι από στεναχώρια! Συγκινούμαι απίστευτα εύκολα! :roll:

Είναι πολύ προσωπικό όντως... Δεν καταλαβαίνω τις κοπέλες που δεν το πολυεπιθυμούν αλλά όταν είναι έτσι κι εγώ δεν επεκτείνω τη συζήτηση.

Κορίτσια με τα ορμονικά πως πάτε? Νεύρα δεν έχω καθόλου. Αλλά το είχα που το είχα εύκολο το κλάμα, μιλάμε τώρα κλαίω με το παραμικρό! Από συγκίνηση εννοώ, όχι από στεναχώρια! Συγκινούμαι απίστευτα εύκολα! :roll:

στην αρχη το ειχα αυτο με το κλαμα κι εγω...τωρα ψιλοβορμαλ θεωρω για τους υπολοιπους δε ξερω τι πιστευουν

3CnWp2.png

S28jp3.png

Καλημέρα κορίτσια! τί κάνετε;; σχεδια για την ημερα του τοκετου βλέπω!!! αχ τί καλά! εγω δεν θέλω να σκέφτομαι τόσο μακριά, το μόνο που σκέφτομαι είναι σε ποιον γιατρό να πάω για να δω τα μπεμπάκια! αφού λέω πως όταν γεννήσω, πώς θα προσαρμοστώ στη νέα πραγματικότητα χωρίς γιατρό και εξετάσεις!!!!

μην φοβάστε για τπτ, όλα θα πάνε καλα!!!! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ! γιατι αμα περνάτε τον καιρό σας ανησυχώντας ότι κατι μπορεί να πάει στραβα, θα περάσει το εννιάμηνο και θα χει τελειώσει η εγκυμοσύνη! μην γίνεστε λοιπόν φοβικές!

εμας το σπιτι μας σε λίγο καιρό δεν θα μας χωράει όλους σε απαρτία! βάλθηκα να ψάχνω στο ιντερνετ τί πωλείται και σε ποια τίμη και έφριξα! λες και αγοράζεις σπίτι στην Βουλιαγμένη!!! είδα ένα καταπληκτικό σπίτι, για το οποίο δεν στραβομουτσούνισα καθόλου (συνήθως πάντα βρίσκω ένα, δυο, τρια ψεγάδια) με πόσες τόσες κρεβατοκάμαρες, δυο κουζινες (πάντα θέλω και μια δεύτερη κουζίνα, να μην λερώνω την επίσημη) μπάνια, wc και μια υπέροχη θέα!! το λιμανι! θα βλεπω από την βεραντα το πλοίο να σταθμεύει! βεβαια είναι προάστια, οπότε μεχρι να κατεβεις στην πόλη θα σου παίρνει ένα μισάωρο, αλλά χαλάλι! και όλα αυτά στην εξευτελιστική τιμή των 590 χιλιάδων ευρώ!!! και είναι και εννιαετής η οικοδομή!! πάνω που πας να χαρείς, προσγειώνεσαι!!!

εσείς αναλογες σκέψεις κάνετε;; ή μονο εμενα με πιάνει η αισθηση να φτιάξω μια καινούρια φωλιά;; στο μέρος σας οι τιμες είναι στα ύψη;; μας ήρθε και χθες η αντζελίνα, ποιος μας πιάνει πια! κοσμοπολιτικο νησί θα γίνουμε, απο εκεί που μας ήξεραν μόνο οι Τουρκοι! εμείς όμως είμαστε τοπικιστές! πουλάμε την γη μας σαν το Ντουμπάι!

Καλημέρα κορίτσια, επιτέλους βάφτηκα. Ξύνομαι λίγο σήμερα αλλά ΟΚ. Ο γιατρός έχει διαθέσιμο ραντεβού στις 30...θα αργήσω ακόμα να δω αν όλα καλα. Με έπιασε ένα αγχος σήμερα. Το βάρος μου είναι σταθερό να μην πω οτι έχασα κιόλας. Μα τι στο καλό...προσέχω τι τρώω αλλά δεν κάνω και τη διατροφή. Το στήθος δεν πονάει καθόλου πια και ετκός από την τουρλωμένη κοιλιά τίποτα τίποτα άλλο...θα δείξει... Για την αυχενική θα το πάρω το βράδυ να μου πει...την έχω κάνει από την προηγούμενη δευτέρα και ακόμα δεν του έχω μιλήσει...Από βδομάδα θα πάω στο ιασώ για το harmony...θα βγει κι αυτό μετά απο 15 μέρες..άλλο άγχος...

Για το θέμα του μαιευτηρίου και του θηλασμού.... Δεν θα με φανταζόμουν ποτέ σε τρίκλινο...ειδικά αυτά που έχω δει σε ιασώ και μητέρα είναι πολύ στριμοχτά...τα πυραξάκια δίπλα από το κρεβάτι..αν έχει δε μεσαίο κρεβάτι δεν χωράει ούτε η μάνα σου μέσα... Θεωρώ ουτοπικό να μην τρώει το παιδί όλη την ώρα του επισκεπτηρίου...είναι πολλές οι ώρες για να μην είναι το παιδί στο στήθος...και αν δεν έχει φάει ακριβώς πριν ας πούμε..και για να γειώσω και λίγο...ο θηλασμός ειδικά σε νεογέννητο μπορεί να κρατάει 40-50 λεπτά...εγώ και που προσπαθούσα να τον ξεβεντουζώσω δεν μπορούσα...άρα αν έχετε πλάνα να θηλάσετε να σκέφτεστε οτι το PR θα το κάνει ο σύζηγος και οι γονείς σας... Όσο βιβλία και να διαβάσετε ο θηλασμός είναι θέμα υπομονής και επιμονής..και φυσικά σωστής ενημέρωσης...Αυτό που βοηθάει για όσες μένουν Αθήνα ειναι τα σεμινάρια που οργανώνει η ομάδα μητρικός θηλασμός δωρεάν. Θα σας συμβούλευα να πάτε στον 8 μήνα ή λίγο πριν γεννήσετε για να τα έχετε φρέσκα. Η κάθε μαία λεέι τα δικά της και η κάθε παιδίατρος..πρέπει να είστε αποφασισμένες να κάνετε τα δικά σας...εγώ προσπαθώντας να ακούσω συμβουλές έπεσε σε λάθη που ευτυχώς μου στοίχισαν λίγο πόνο και ταλαιπωρία...άντε και λίγο αίμα στην θηλή...Το μωρό είναι ποέκταση του στήθους πρέπει να είστε έτοιμες να το έχετε απάνω σας πολύ ώρα και συνέχεια...όποτε κλαίει στήθος...ούτε κάθε 3 ώρες...ούτε μόνο 10 λεπτά στο στήθος..αυτά είναι μπούρδες...Το πρώτο 24ωρο το μωρό ειναι πολύ λιθαργικό...λόγω του τοκετού και της ταλαιπωρίας κοιμάται αρκετά...το 2 24ώρο αρχίζει η πείνα...

bA9gp3.png

Το ότι ήρθε η Αντζελίνα δεν μας κάνει κοσμοπολίτικους, μάλλον για τριτοκοσμική χώρα! :-P:-P Κι εσύ σε νησί μένεις Ριτάκι?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...