Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.440

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1017
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Μα απορω βρε zadige κανείς δεν κατάλαβε τπτ στην δουλειά;; ειδικά σε σενα που είσαι αδύνατη θα πρέπει να φαίνεται η κοιλίτσα. και εγω κάνω διαιτα, αλλά λίγο ψωμάκι το τρωω. αν δεν φάω και ψωμί, τί άλλο μου μένει να φάω και να μην πεινάω;;

εμείς κάνουμε λίγο σεξάκι, αλλά διακριτικά και με σεβασμό στην εγκυμοσύνη. περιπου 2 φορές την βδομάδα. κορίτσια δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αν δεν έχετε βεβαια δύσκολη εγκυμοσύνη και με επιπλοκές.

εγω πάλι έχω πολλή φαγούρα στο στήθος ειδικά το βραδυ. εκεί που δεν είχα καθόλου στήθος, πλάκα δηλαδή, ξαφνικά απέκτησα. σήμερα κιόλας με πονάει.

zadige εσύ θήλασες; ρωταω εσένα γιατι τα υπόλοιπα κορίτσια διανύουν την πρώτη τους εγκυμοσύνη. εγω επειδή κάνω διαιτα από την πρώτη κιόλας μερα που γεννάω, ενω έχω καλή θηλή, δεν έχω γάλα. στο τριτο μου παιδί λόγω καισαρικής, πήρα χάπια και μου κόπηκε. και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι λόγω καισαρικής, δεν θα θηλάσετε. απλά εγω υπέφερα μετα το χειρουργείο και τις πρωτες μέρες δνε επιτρεπεται να θηλάσεις λογω φαρμάκων. την τρίτη μερα σου λένε να πας να βγάλεις με το θήλαστρο το γάλα, να το πετάξεις και μετά να βάλεις το παιδί στο μαστό. εγω πονούσα αφόρητα και η ιδεα να βγαζω το γάλα με το θήλαστρο μού φαινόταν μεσαιωνικό βασανιστήριο. αργότερα το μετάνιωσα, έβαζα την μικρή στο στήθος μπας και βγάλει γάλα, αλλά τπτ. μακάρι και τωρα να μην γεννήσω με καισαρική. προτιμώ να το ρισκάρω με τον φυσιολογικό τοκετό, παρα να με βάλουν στο χειρουργείο.

αχ να είχαμε λίγο καρπουζάκι!! και το πεπόνι μια χαρά είναι!!!

Στην δουλειά με κατάλαβε μια κάργια από την ρίζα την άβαφτη...γιατί προσέχω πάρα πολύ τα ρούχα...και αποφεύγω να κυκλοφορώ όρθια. Μάλιστα με ρώτησε μπορστά σε όλο το τμήμα 10 μέρες πριν κάνω την αυχενική....έγινα τούρκος....προφανώς ο κόσμος ψιλιάστηκε αλλά ποιός θα τολμήσει να ξαναρωτήσει...αφού έγινε πυρ και μανία και της έλεγα οτι αυτά είναι πολύ αδιάκριτα και δεν την αφορούν και οτι κακώς ρωτάει κτλ... Θήλασα για 15 μήνες. Ξένο έδωσα πρώτη φορά στον 8 με την ελπίδα οτι θα κοιμηθεί (οι κακές σειρήνες που ενέδωσα) τελικά δεν κοιμήθηκε και συνέχισα με μητρικό μόνο. Ακόμα και στο ρυζάλευρο έβαζα δικό μου γάλα μέχρι και τον 7. Μετά αναγκαστηκά γιατί ειχε τελειώσει το στοκ ψυγείου και είχα βαρεθεί να αντλώ έφτιαχνα ρυζάλευρο με ξένο...το λέω και μου έρχεται ανατριχίλια....αν γύριζα το χρόνο πίσω θα το είχα αποφύγει και αυτό. Μέχρι και που έμεινα ξανά έγκυος αν ζούλαγα έβγαζα σταγόνες αλλά δεν ένοιωσα ποτέ οτι έχω ποτάμια γάλα. Το μωρό κολλημένο πάνω μου μιλάμε στην αρχή δράμα (20 ώρες το 24ώρο) και ποτε δεν ένοιωσα πρησμένη ή τουμπανιασμένη...επίσης δεν έβγαζα και πολύ με το θήλαστρο..Με διπλή άντληση το μαξ που είχα βγάλει στο 15λεπτο ήταν 120μλ.... παρόλα αυτά το μωρό έπαιρνε το βάρος του κανονικά και ειδικά τον πρώτο μήνα πάνω από κιλό... Επίσης όταν γέννσηα μου δώσαν το μιτροτάν το οποίο γράφει και στις οδηγίες οτι προκαλεί θέμα στο θηλασμό...αυτή τη φορά δεν θα το πάρω....γενικά είμαι πολύ φαν του θέματος...επίσης ενώ το παιδί μπήκε στην θηλή και θήλασε με το που γεννήθηκε και πριν κοπεί ο λώρος μετά μια μλκ μαία μου έδειξε λάθος στάση και το παιδί με πλήγωσε...πέρασε 3 βασανηστικές μέρες ατελείωτου πόνου στο μαιευτήριου...τόσο που δάκγωνα τα μαξιλάρια...αλλα ο επιμένων νικά...ο θηλασμός θέλει καλή ενημέρωση και υπομονή...μετά βέβαια που γέννησα έτρωγα κανονικά...δεν έκανα δίαιτα.

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι ρε κοριτσάκι αυτό συμβαίνει, βαριέσαι και τρως! Είναι σαν δραστηριότητα μέσα στο καθισιό της ημέρας, το χεις περάσει και το καταλαβαίνεις!

Δεν έχω πάρει πολλά, 2 κιλά, το έγραψα πριν αλλά μάλλον δεν το εξήγησα σωστά! Απλά το ένα το πήρα μέχρι τις 12 εβδομάδες και το άλλο το πήρα 12η-14η εβδομάδα, από τότε δλδ που πάω μόνο δουλειά και κατά τα άλλα δεν σηκώνομαι παρά μόνο για τουαλέτα!

Ξέρεις τι βοηθάει πολύ τις καούρες? Παγωτό, αλλά και σορμπέ φρούτων! Το σορμπέ είναι αυτό που μοιάζει με τη γρανίτα. Είναι υγιεινό γλυκό σχετικά αφού έχει λίγες θερμίδες. Για ακόμα πιο υγιεινό μπορείς να ζητήσεις από ένα ζαχαροπλαστείο να σου φτιάξει με φρέσκα φρούτα και λιιιίγη ζάχαρη, γιατί όχι και με στέβια. Νομίζω θα σε καλύψει και για τις καούρες και για τις υπογλυκαιμίες.

Και αν σου αρεσει το φαι, αστα.... Εμενα προσωπικα μ αρεσει απιστευτα. Παντα ημουν αδυνατη (κατω απο 50 κιλα), πηρα καποια λογω εξωσωματικης και μετα πηρα λογω εγκυμοσυνης!!!

Το παγωτο το ξερω οτι βοηθαει απλα φοβαμαι οτι χρησιμοποιουν κροκους αυγων... Βεβαια πλεον τα πιο πολλα ζαχαροπλαστεια βαζουν αποστειρομενους κροκους.... Το σορμπε και οι γρανιτες ειναι ωραιες λυσεις στις οποιες μαλλον θα καταγυγω. Βεβαια θα τις φτιαξω μονη μου για να ειμαι σιγουρη οτι δεν εχουν χρωμα κλπ κλπ....

Δεν νομίζω να φαίνεται η εγκυμοσύνη μέχρι και τον 4ο μήνα αν φοράς και ριχτά. Ποιο πολύ θα φανεί ίσως από το άβαφτο μαλλί παρά από την κοιλίτσα, κρύβεται ακόμα.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Δεν νομίζω να φαίνεται η εγκυμοσύνη μέχρι και τον 4ο μήνα αν φοράς και ριχτά. Ποιο πολύ θα φανεί ίσως από το άβαφτο μαλλί παρά από την κοιλίτσα, κρύβεται ακόμα.

κοίτα το τριήμερο που έβαλα τα εγκυμοσύνης τα κολλητά h&m παντελόνι με φιάπα (ή όπως λέγεται) και κολλητό μπλουζάκι με καταλάβαν οι πάντες...με ριχτά πουκαμισάκια και ζακετούλες δεν φαίνεται κάτι...το μαλλί είναι δράμα...και ας βάφτηκα μια μέρα πριν την σύλληψη...πλέον είναι στα σχεδόν 3 εκατοστά ρίζα..με μαύρο-άσπρο μαλλί..ενώ το υπόλοιπο είναι 7ρι...αν έχετε ιδεά από βαφές κωμμοτηρίου....την πέμπτη πρώτα ο θεός θα πάω να γίνω άνθρωπος.

bA9gp3.png

Και αν σου αρεσει το φαι, αστα.... Εμενα προσωπικα μ αρεσει απιστευτα. Παντα ημουν αδυνατη (κατω απο 50 κιλα), πηρα καποια λογω εξωσωματικης και μετα πηρα λογω εγκυμοσυνης!!!

Το παγωτο το ξερω οτι βοηθαει απλα φοβαμαι οτι χρησιμοποιουν κροκους αυγων... Βεβαια πλεον τα πιο πολλα ζαχαροπλαστεια βαζουν αποστειρομενους κροκους.... Το σορμπε και οι γρανιτες ειναι ωραιες λυσεις στις οποιες μαλλον θα καταγυγω. Βεβαια θα τις φτιαξω μονη μου για να ειμαι σιγουρη οτι δεν εχουν χρωμα κλπ κλπ....

σόρυ τι παίζει με το αυγό; γιατι εγώ τρώω πολλά με αυγό..και κορμό θα έτρωγα ας πούμε...γενικά αν εξαιρέσεις ροκφόρ ή μύδια δεν μπορώ να φανταστώ κάτι που δεν θα έτρωγα...Υ.Γ έχω αντισώματα στο τοξόπλασμα οπότε πρασινάδες άφοβα

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

Αχ κι εμένα μου αρέσει, πάρα πολύ!!! Καλέ τι κάτω από 50, καλά έκανες τότε και πάχυνες! :lol: Κι εγώ αδύνατη είμαι (κάτω από 60 :P:p ) αλλά το παλεύω για να είμαι, δηλαδή κάνω διατροφή και ασκούμαι. Αν αφεθώ θα παχύνω κατευθείαν, έχω παχυντικές τάσεις. Μόλις βάλω 2-3 κιλά κάνω δίαιτα να επανέλθω. Μετά το γάμο πήρα τρία κιλά και δεν πρόλαβα να τα χάσω γιατί έμεινα έγκυος, οπότε μετά την εγκυμοσύνη έχω να χάσω και αυτά. Καλά να είμαστε και θα τα χάσουμε δεν πειράζει, πάνω από όλα για το μωρό να μην παχύνουμε πολύ και να τρεφόμαστε σωστά.

Κι εγώ δεν τρώω παγωτό αβέρτα, έχω βρει ένα στο σούπερ μάρκετ και παίρνω που λέει φτιαγμένο από 100% παστεριωμένο γάλα κι έχει με γεύση πεπόνι και γιαούρτι. Εντάξει δεν είναι σοκολάτα, αλλά είναι νόστιμο και αυτό και έχει λίγες θερμίδες σχετικά. Όσο για το σορμπέ ναι, αν δεν έχεις κάποιο ζαχαροπλαστείο που να εμπιστεύεσαι είναι καλή ιδέα να το φτιάχνεις και μόνη σου. Αν βρεις καμιά καλή συνταγή να μου πεις!!

σόρυ τι παίζει με το αυγό; γιατι εγώ τρώω πολλά με αυγό..και κορμό θα έτρωγα ας πούμε...γενικά αν εξαιρέσεις ροκφόρ ή μύδια δεν μπορώ να φανταστώ κάτι που δεν θα έτρωγα...Υ.Γ έχω αντισώματα στο τοξόπλασμα οπότε πρασινάδες άφοβα

Δεν κάνει να τρως ωμό αυγό ή μη καλά ψημένο γιατί πέρα από το τοξόπλασμα υπάρχει κ η σαλμονέλα και γενικά διάφορα μικρόβια. Καλή φάση πάντως τα αντισώματα στο τοξόπλασμα!

Κι εγώ με στενά φαίνομαι, με ζακέτες ριχτές ούτε κατά διάνοια!

zadige μη φρικάρεις τώρα κ το χω και τύψεις, το τοξόπλασμα είναι το πρόβλημα, σαλμονέλα και να κολλήσεις ταλαιπωρείσαι εσύ, το μωρό δεν παθαίνει τίποτα από ξέρω.

Δεν κάνει να τρως ωμό αυγό ή μη καλά ψημένο γιατί πέρα από το τοξόπλασμα υπάρχει κ η σαλμονέλα και γενικά διάφορα μικρόβια. Καλή φάση πάντως τα αντισώματα στο τοξόπλασμα!

Κι εγώ με στενά φαίνομαι, με ζακέτες ριχτές ούτε κατά διάνοια!

εμένα δεν μου είπε κανείς για το αυγό...ούτε στην προηγούμενη εγκυμοσύνη...εντάζει πάντως δεν ζούμε και στο μαρόκο...δηλδή με το ψημμένο αυγό είσαι ΟΚ αλλά όχι με το ωμό; σίγουρα έχω φάει ωμό...

bA9gp3.png

zadige μη φρικάρεις τώρα κ το χω και τύψεις, το τοξόπλασμα είναι το πρόβλημα, σαλμονέλα και να κολλήσεις ταλαιπωρείσαι εσύ, το μωρό δεν παθαίνει τίποτα από ξέρω.

πιο πολύ φρικάρω με τον μεγαλοκυτταροιό...που δεν ξέρω από που θα μου έρθει αν είναι παρά με το τοξόπλασμα...αν και για να το έχω περάσει δεν είναι και δύσκολο να το πάθεις...δεν είμαι και σίγουρη οτι με προστατεύουν τα αντισώματα αλλά θα φάω και απ'έξω

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

εμένα δεν μου είπε κανείς για το αυγό...ούτε στην προηγούμενη εγκυμοσύνη...εντάζει πάντως δεν ζούμε και στο μαρόκο...δηλδή με το ψημμένο αυγό είσαι ΟΚ αλλά όχι με το ωμό; σίγουρα έχω φάει ωμό...

Τι σχέση έχει το Μαρόκο? Γιατί πλένουμε καλά τα χέρια μας και προσέχουμε τι πιάνουμε όταν είναι να μαγειρέψουμε κοτόπουλο και το πιάνουμε ωμό? Για να μην κινδυνεύσουμε από σαλμονέλα κλπ. Γενικά αυτό, πόσο μάλλον όταν είμαστε έγκυες.. Ε, το ίδιο είναι με το αυγό το ωμό. Κι εγώ τρώω αυγό αλλά είτε βρασμένο είτε σε μορφή φανταστικής ομελέτας! :lol:

Απ' έξω κιμάδες, σαλάτες κλπ σε καμιά περίπτωση δεν τρώω, 9 μήνες θα είμαι έγκυος, νομίζω μπορώ να κάνω κράτει.

Τι σχέση έχει το Μαρόκο? Γιατί πλένουμε καλά τα χέρια μας και προσέχουμε τι πιάνουμε όταν είναι να μαγειρέψουμε κοτόπουλο και το πιάνουμε ωμό? Για να μην κινδυνεύσουμε από σαλμονέλα κλπ. Γενικά αυτό, πόσο μάλλον όταν είμαστε έγκυες.. Ε, το ίδιο είναι με το αυγό το ωμό. Κι εγώ τρώω αυγό αλλά είτε βρασμένο είτε σε μορφή φανταστικής ομελέτας! :lol:

Απ' έξω κιμάδες, σαλάτες κλπ σε καμιά περίπτωση δεν τρώω, 9 μήνες θα είμαι έγκυος, νομίζω μπορώ να κάνω κράτει.

γιατί σαλμονέλα δεν έχω ακούσει γενικά...πέρα από μια γνωστή που πήγε στο μαρόκο.... εντάξει καλά κάνεις και προσέχεις τι τρως δεν θα διαφωνήσω...

bA9gp3.png

Ημέρες βαψίματος μαλλιού βλέπω... Εγώ έχω να τα βάψω από τον γάμο μου το Σεπτέμβρη. Τον Οκτώβρη έκανα μπάνια και είπα να το καθυστερήσω γιατί ανοίγουν για πλάκα τα μαλλιά μου. Οπότε έχω καταλήξει με μαύρη ρίζα ως τα αυτιά, τα μέσα καστανά σοκολατί και τα έξω απροσδιόριστο καστανόξανθο.

zadige και Ρίτα ισχύει ότι η κοιλιά πετάγεται πιο εύκολα στις επόμενες εγκυμοσύνες; Εμένα μέχρι τον 5ο μήνα δε φαίνοταν μόνο με στενά ρούχα. Τώρα έχω στρογγυλέψει. Έχω πάρει και 6 κιλά βέβαια. Ο ενδοκρνολόγος μου βέβαια πριν 2 εβδομάδες μου λέει "φτου φτου φτου δε φαίνεται ούτε καν ότι είσαι έγκυος" Εγώ είμαι πολύ γλυκατζού με το φαγητό είμαι οκ. Γενικά δεν έτρωγα αλάτι και τηγανιτά ούτε πριν. Τώρα όταν θέλω γλυκό τρώω κανένα σοκολατάκι υγείας και αν πάμε κάπου και έχει γλυκό προσπαθώ να μη φάω πολύ.

Θα ήθελα να περπατάω λίγο αλλά ο γιατρός μου είπε μετά τις 38 εβδομάδες... Μπάνια λέτε να με αφήσει να κάνω το Μαϊο;

3CnWp2.png

S28jp3.png

Καλημέρα! Από ότι καταλαβαίνω έχουμε όλες κάτι μαλλιά μούρλια!! :lol:

Μπορεί και να σε αφήσει να κάνεις μπανάκια εφόσον έχεις κοντά σου καθαρή θάλασσα. Για τα γλυκά κι εγώ κάπως έτσι είμαι, σπίτι αν φάω κανένα σοκολατάκι υγείας, καμιά φορά και παγωτό/σορμπέ ολιγοθέρμιδα όμως, κι αν πάμε έξω ή μας τραπεζώσουν τιμάω μεν το γλυκό που έχουν, αλλά σε μικρή ποσότητα.

Εγώ πήγα χθες στο γιατρό και μεγάλωσε ο τράχηλος κατά 2-3 εκ κι ήταν πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη, μου είπε πως θα το παρακολουθούμε κι αν συνεχίσω έτσι δεν θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα. Οπότε συνεχίζουμε με ξάπλες, προγεστερόνη και αισιοδοξία!!

Καλημερα κοριτσια!

Εγω τα ειχα φερει στο φυσικο μου πριν μεινω εγκυος, οποτε την γλυτωσα. Παλι καλα που δεν χρειαζομαι κομμωτηριο, γιατι απο κει που μου αρεσε να πηγαινω τωρα με ενοχλει απιστευτα η μυρωδια της λακ. Μια φορα πηγα για κουρεμα και περιμενα να τελειωσω για να φυγω. Ποιος εγω που παω κομμωτηριο και χαλαρωνω απιστευτα!!! Αφου αν χρειαστω τωρα παλι κουρεμα θα φερω γυναικα σπιτι:D!!

Διαφημίσεις

Μπορεί και να σε αφήσει να κάνεις μπανάκια εφόσον έχεις κοντά σου καθαρή θάλασσα. Για τα γλυκά κι εγώ κάπως έτσι είμαι, σπίτι αν φάω κανένα σοκολατάκι υγείας, καμιά φορά και παγωτό/σορμπέ ολιγοθέρμιδα όμως, κι αν πάμε έξω ή μας τραπεζώσουν τιμάω μεν το γλυκό που έχουν, αλλά σε μικρή ποσότητα.

Εγώ πήγα χθες στο γιατρό και μεγάλωσε ο τράχηλος κατά 2-3 εκ κι ήταν πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη, μου είπε πως θα το παρακολουθούμε κι αν συνεχίσω έτσι δεν θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα. Οπότε συνεχίζουμε με ξάπλες, προγεστερόνη και αισιοδοξία!!

Καλό αυτό. Το βρήκες και νωρίς και ξέρεις τι να προσέξεις.

3CnWp2.png

S28jp3.png

Βρε κορίτσια σας διαβάζω και γούρλωσαν τα μάτια μου!:shock: εσείς είστε πολύ προσέκτικες! εγω πάλι καθόλου! και να φανταστείτε εγω που είμαι χορτοφάγος, τρωω συνέχεια σαλάτες ωμές. βεβαια, δεν είναι τόσο αναίσθητη, απλά έχω αντισώματα στο τοξόπλασμα, οπότε δεν ανησυχώ και πολύ. διαφορετικά θα είχα και εγω φρικάρει γιατι έχουμε δύο σκυλίτσες μέσα στο σπίτι. πάντως δεν τις αντέχω άλλο. κατουρανε όπου βρούνε. κάθε βδομάδα χαλιά πλένουμε. θέλω πολύ να τις δώσω σε ένα καλύτερο σπιτικό γιατι και με τα μωρά όταν θα ρθούνε, θαναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά ο άντρας μου δεν συναινει. την μικρή την αγόρασα οπότε είμαι πιο διστακτική στο να την δώσω, αλλά όσο και να τα αγαπώ, θέλουν πολύ μεγάλη φροντίδα.

όσο για τον μεγαλοκυτ/ιό η αδελφή μου έχασε το πρωτο της παιδί εξαιτίας του. οι εξετάσεις για αυτόν επαναλαμβάνονται κάθε μήνα έτσι;; αυτό μου είπε ο γιατρός του νοσοκ. λέω να πάω σ αυτόν αύριο ή μεθαύριο για να δείξω και την αυχενική.

εγω και στις τρεις εγκυμοσύνες μου δεν είχα μεγάλη κοιλιά. μεχρι τον πέμπτο μηνα δεν φαινόταν. ειδικα στο τρίτο μου παιδί, είχα μια μικρή κοιλίτσα, τωρα φούσκωσα με τα δίδυμα. καλά όχι πολύ, απλά για τα δικά μου δεδομένα και για 4ο μήνα (ούτε τεταρτο καλά καλά) είναι αρκετά πεταχτή. δεν έχει σημασία ποια εγκυμοσύνη διανύεις, αλλά αν έχεις επίπεδη κοιλιά από την αρχή. γιατι αν ήδη πετάγεται, μετά δεν θα φταιει απαραίτητα το μωρό.

marakiz χαιρομαι που βελτιώνεται ο τραχηλος, θέλει παρακολούθηση. μην ανησυχείς όμως, όλες φοβόμαστε για πρόωρο τοκετό, αλλά σπάνια συμβαίνει. όσο μπορείς όμως να ξεκουράζεσαι. εργάζεσαι;;

Η προγεστερονη σε συνδιασμο με την ξαπλα κανουν θαυματα!!!!! Καλη συνεχεια.

Στην δουλειά με κατάλαβε μια κάργια από την ρίζα την άβαφτη...γιατί προσέχω πάρα πολύ τα ρούχα...και αποφεύγω να κυκλοφορώ όρθια. Μάλιστα με ρώτησε μπορστά σε όλο το τμήμα 10 μέρες πριν κάνω την αυχενική....έγινα τούρκος....προφανώς ο κόσμος ψιλιάστηκε αλλά ποιός θα τολμήσει να ξαναρωτήσει...αφού έγινε πυρ και μανία και της έλεγα οτι αυτά είναι πολύ αδιάκριτα και δεν την αφορούν και οτι κακώς ρωτάει κτλ... Θήλασα για 15 μήνες. Ξένο έδωσα πρώτη φορά στον 8 με την ελπίδα οτι θα κοιμηθεί (οι κακές σειρήνες που ενέδωσα) τελικά δεν κοιμήθηκε και συνέχισα με μητρικό μόνο. Ακόμα και στο ρυζάλευρο έβαζα δικό μου γάλα μέχρι και τον 7. Μετά αναγκαστηκά γιατί ειχε τελειώσει το στοκ ψυγείου και είχα βαρεθεί να αντλώ έφτιαχνα ρυζάλευρο με ξένο...το λέω και μου έρχεται ανατριχίλια....αν γύριζα το χρόνο πίσω θα το είχα αποφύγει και αυτό. Μέχρι και που έμεινα ξανά έγκυος αν ζούλαγα έβγαζα σταγόνες αλλά δεν ένοιωσα ποτέ οτι έχω ποτάμια γάλα. Το μωρό κολλημένο πάνω μου μιλάμε στην αρχή δράμα (20 ώρες το 24ώρο) και ποτε δεν ένοιωσα πρησμένη ή τουμπανιασμένη...επίσης δεν έβγαζα και πολύ με το θήλαστρο..Με διπλή άντληση το μαξ που είχα βγάλει στο 15λεπτο ήταν 120μλ.... παρόλα αυτά το μωρό έπαιρνε το βάρος του κανονικά και ειδικά τον πρώτο μήνα πάνω από κιλό... Επίσης όταν γέννσηα μου δώσαν το μιτροτάν το οποίο γράφει και στις οδηγίες οτι προκαλεί θέμα στο θηλασμό...αυτή τη φορά δεν θα το πάρω....γενικά είμαι πολύ φαν του θέματος...επίσης ενώ το παιδί μπήκε στην θηλή και θήλασε με το που γεννήθηκε και πριν κοπεί ο λώρος μετά μια μλκ μαία μου έδειξε λάθος στάση και το παιδί με πλήγωσε...πέρασε 3 βασανηστικές μέρες ατελείωτου πόνου στο μαιευτήριου...τόσο που δάκγωνα τα μαξιλάρια...αλλα ο επιμένων νικά...ο θηλασμός θέλει καλή ενημέρωση και υπομονή...μετά βέβαια που γέννησα έτρωγα κανονικά...δεν έκανα δίαιτα.

Μπραβο zadige! εμενα μου φαίνεται βουνό ο θηλασμός! τόσο βουνο όσο και να μάθω τις σκυλίτσες μου να τα κάνουν έξω! μακάρι να έχω γάλα και θα προσπαθήσω πραγματικά αυτή την φορά. γιατι έιναι και εξοικονομηση χρήματος αλλά και ενεργειας. φαντασου να πλένεις και να αποστειρώνεις συνέχεια μπιμπερό! φρίκη! καλά για την αξία του μητρικού γάλακτος δεν θα την σχολιάσω καθόλου και για τα αντισώματα. μπραβο και πάλι μπράβο! εύχομαι όλες μας να τα καταφέρουμε σαν και σενα!

όσο για τις άσπρες τρίχες στα μαλλιά, είδα μια έγκυο γεμάτη άσπρες τρίχες και μου φάνηκε άσχημο. εγω δεν έχω άσπρες τρίχες, γιατι αν είχα θα φαινόταν τόσο που είχε κατεβεί η ριζα, αλλά πάλι μου φαινόμουν απαίσια.

θελω να κάνω και αποτρίχωση, αλλά δεν έχω καταφέρει να κλείσω ραντεβού. για ημιμόνιμο μανικιουρ, εχουμε ξανασυζητήσει, πως δεν κάνει, αλλά και πάλι οι απόψεις διιστανται. φυσικά όχι στις υπερβολές και μια φορά δεν βλάπτει, φαντάζομαι. σόρυ πάλι για την πολυλογία (εξις δευτέρα φύση!)

Από τα σκυλιά δεν κινδυνεύεις καλέ για τοξόπλασμα, απλά εντάξει πρέπει να τηρείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής για μικρόβια γενικά. Τι ωραία όσες έχετε αντισώματα στο τοξόπλασμα! Εγώ πάλι έχω αντισώματα στον κυτταρομεγαλοϊό, τώρα τι και πως δεν ξέρω! Είναι και τα 2 σημαντικά πάντως και πρέπει να ελέγχονται κάθε μήνα.

Εργάζομαι αλλά είναι δουλειά γραφείου και δεν κουράζομαι σωματικά, είναι και κοντά στο σπίτι μου η δουλειά οπότε κανένα πρόβλημα μου είπε ο γιατρός. Τουλάχιστον δεν είμαι κρεβατωμένη, οπότε δεν παραπονιέμαι. Κατά τα άλλα πολύ ξάπλα συν ότι δεν κάνω καμιά δουλειά στο σπίτι. Να είναι καλά ο αντρούλης μου που τα έχει αναλάβει όλα!

Η προγεστερονη σε συνδιασμο με την ξαπλα κανουν θαυματα!!!!! Καλη συνεχεια.

Ναι έτσι φαίνεται!! Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Κι εγώ για το θηλασμό θα το παλέψω πάρα πάρα πολύ, είναι πολύ ωφέλιμο για το μωρό το μητρικό γάλα και πιστεύω με τη σωστή ενημέρωση και τη δυνατή μητρική θέληση, ο θηλασμός μπορεί να έχει σίγουρα επιτυχία. Μια μαία δικιά μας θα ήταν πολύ σημαντική βοήθεια, αλλά κοστίζουν πολύ γμτ... Το σκέφτομαι, θα το κοιτάξω περισσότερο αργότερα αυτό.

Kανετε καθε μηνα εξετασεις για τοξοπλασμα κλπ;Εγώ εχω να κάνω από την 5η εβδομαδα...να αγχωθω;

Ριτα κι εγω τρωω ωμες σαλάτες αλλά πολύ καλά πλυμένες με ξύδι και όχι απ έξω.

3CnWp2.png

S28jp3.png

Kανετε καθε μηνα εξετασεις για τοξοπλασμα κλπ;Εγώ εχω να κάνω από την 5η εβδομαδα...να αγχωθω;

Ριτα κι εγω τρωω ωμες σαλάτες αλλά πολύ καλά πλυμένες με ξύδι και όχι απ έξω.

Κι εγώ μια φορά έχω κάνει μέχρι τώρα αλλά το συζήτησα με τον εμβρυολόγο και μου είπε πως κάποιες εξετάσεις όπως γενικές αίματος, γενικές ούρων, τοξόπλασμα, κυταρρομεγαλοϊό και σάκχαρο (αυτά μου έγραψε) είναι καλό να γίνονται κάθε μήνα, οπότε έτσι θα το κάνω από εδώ και πέρα. Μην αγχωθείς, δεν υπάρχει λόγος εφόσον προσέχεις! Απλά κάνε αν θες με την πρώτη ευκαιρία, κακό δεν είναι. Κι εγώ τρώω πολύ σαλατικό, επίσης πολύ καλά πλυμένες με ξύδι και όχι απέξω. Τα λαχανικά με τις βιταμίνες τους μας είναι απαραίτητα, προσοχή χρειάζονται όχι κόψιμο! ;)

ε αν μεγάλωσε τόσο τότε γιατί η προγεστερόνη; Εγώ 3,77 είχα...αν εσύ πηγες απότ ο 2,5 στο 4 τότε είσαι σούπερ; ή κατάλαβα λάθος;

bA9gp3.png

Βρε κορίτσια σας διαβάζω και γούρλωσαν τα μάτια μου!:shock: εσείς είστε πολύ προσέκτικες! εγω πάλι καθόλου! και να φανταστείτε εγω που είμαι χορτοφάγος, τρωω συνέχεια σαλάτες ωμές. βεβαια, δεν είναι τόσο αναίσθητη, απλά έχω αντισώματα στο τοξόπλασμα, οπότε δεν ανησυχώ και πολύ. διαφορετικά θα είχα και εγω φρικάρει γιατι έχουμε δύο σκυλίτσες μέσα στο σπίτι. πάντως δεν τις αντέχω άλλο. κατουρανε όπου βρούνε. κάθε βδομάδα χαλιά πλένουμε. θέλω πολύ να τις δώσω σε ένα καλύτερο σπιτικό γιατι και με τα μωρά όταν θα ρθούνε, θαναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά ο άντρας μου δεν συναινει. την μικρή την αγόρασα οπότε είμαι πιο διστακτική στο να την δώσω, αλλά όσο και να τα αγαπώ, θέλουν πολύ μεγάλη φροντίδα.

όσο για τον μεγαλοκυτ/ιό η αδελφή μου έχασε το πρωτο της παιδί εξαιτίας του. οι εξετάσεις για αυτόν επαναλαμβάνονται κάθε μήνα έτσι;; αυτό μου είπε ο γιατρός του νοσοκ. λέω να πάω σ αυτόν αύριο ή μεθαύριο για να δείξω και την αυχενική.

εγω και στις τρεις εγκυμοσύνες μου δεν είχα μεγάλη κοιλιά. μεχρι τον πέμπτο μηνα δεν φαινόταν. ειδικα στο τρίτο μου παιδί, είχα μια μικρή κοιλίτσα, τωρα φούσκωσα με τα δίδυμα. καλά όχι πολύ, απλά για τα δικά μου δεδομένα και για 4ο μήνα (ούτε τεταρτο καλά καλά) είναι αρκετά πεταχτή. δεν έχει σημασία ποια εγκυμοσύνη διανύεις, αλλά αν έχεις επίπεδη κοιλιά από την αρχή. γιατι αν ήδη πετάγεται, μετά δεν θα φταιει απαραίτητα το μωρό.

marakiz χαιρομαι που βελτιώνεται ο τραχηλος, θέλει παρακολούθηση. μην ανησυχείς όμως, όλες φοβόμαστε για πρόωρο τοκετό, αλλά σπάνια συμβαίνει. όσο μπορείς όμως να ξεκουράζεσαι. εργάζεσαι;;

φρίκαρα πάλι...να αυτά φοβάμαι...τα από το πουθενά...δηλαδή έκανε διακοπή λόγω μεγαλοκυταροιού ή απέβαλε; Εμενα τώρα δεν μου το έγραψε...τον ρώτησα και μου είπε την επόμενη φορά...ίσως δεν το κοιτάνε κάθε μήνα? στην προηγούμενη έκανα κάθε 6 εβδομάδες. Σήμερα έκανα καμπύλη...άντε να δούμε..χλωμά τα βλέπω το μηχανάκι με έδειξε 104 νηστείας... ελπίζω να μην ισχύει...η κοιλιά εμένα τούμπανο...και στην πρώτη είχα...αλλά εγώ γενικά παρόλο που είμαι αδύνατη είχα κοιλιά...το μαλλί φαίνεται οτι καμιά δεν το έχει άσπρο σαν και εμένα...έκλεισα ραντεβού αύριο...ουφ

bA9gp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...