Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.440

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1017
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Όσον αφορά τις βαφές, και ο κομμωτης μου που πάω 5 χρόνια μου είπε να το συζητησω με τον γιατρό γιατι φυτικη δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει και δεν ξέρω αν θα με πειράξει!!!

Πάντα θα μας απασχολεί το θέμα με τα ιδιωτικά και με τα δημόσια!! Εάν είχα την οικονομική δυνατότητα δεν ξέρω αν θα το επέλεγα το ιδιωτικό, είμαι όμως σίγουρη πως αν πίστευα ότι είναι το μόνο καλό θα τα έβρισκα τα χρηματα για να πάω!!! Θεωρώ ότι αν βάλουμε θετικα και αρνητικα έχουν ακριβως τα ίδια!! Είναι που θα πέσεις!! Για το μόνο που προτίνω στα κορίτσια να προσέξουν στο ιδιωτικό είναι ο γιατρός τους να είναι μεγάλης εμπιστοσύνης καθως στα ιδιωτικά μπορέι να συμβουλεύσουν σε κινήσεις οι οποίες ούτε θα σε βλάψουν μπορεί όμως να μην είναι και απαραίτητες και απλά να έχουν μεγαλύτερο κέρδος!!! Κατα τα άλλα είναι όλα ίδια!!! Για το κτήριο που λες zadige όπου και να είσαι θα ανυπομονείς για το σπιτάκι σου το μοσχομυριστό!!!

zadige, εσύ τους το είπες στη γέννα να μην σου πάρουν το μωρό και να μην του δώσουν ξένο γάλα??? Αν σου πουν ότι δεν γίνεται να σου το αφήσουν συμφωνα με το νοσοκομείο, δεν μπορείς να το απαιτησεις??? Αφού δεν έχουν δικαίωμα να σου το πάρουν εάν δεν υπάρχει θέμα υγείας....

OFubp3.png

TyB7p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

marakiinlove, θα συμφωνησω στο οτι ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες και πρεπει να εκφραζονται στο φορουμ με προσοχη για μην προσβαλουν κανεναν...

Εχεις δικιο για τα κινητα και ολα οσα αναφερεις. Για το φουρνο μικροκυματων ειχα διαβασει ενα αρθρο που ελεγε οτι αλλοιωνει τα συστατικα του φαγητου.. Μπλιαχ. Προσωπικα δεν εχω φουρνο μικροκυματων, αλλα μετα απ αυτο δεν ηθελα να αγορασω. Βεβαια αυτο δε σημαινει οτι οτι διαβασα ισχυει. Οσο για τους υπερηχους θεωρω οτι το αγχος κανει μεγαλυτερο κακο απο τον υπερηχο. Οσο περναει ο καιρος και νιωθεις το παιδι περισσοτερο θα μειωθει το αγχος σου.;):D

Οσο για το ζαχαρο ειναι κατι το οποιο δεν δημιουργειται μονο με την καταναλωσει γλυκων, ειναι πολυπαραγοντικο ζητημα. Ο γιατρος σου θα σε συμβουλεψει αν δει κατι:-D...

Ευχομαι μονο τα καλυτερα!!!!

Η καμμένη από ζάχαρο θα ξαναμιλήσει...το οτι μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα με το ζάχαρο δεν σημαίνει οτι μια έγκυος πρέπει να τρώει ζάχαρη, γλυκά, παγωτά... Επίσης ακόμα και στο θέμα τις καμπύλης είχα φίλη με 160 στην μία ώρα και ο γιατρός την έβαλε σε διατροφή...παρόλο που ήταν στα φυσιολογικά το αποτέλεσμα...έχω και φίλη με παθολογική καμπύλη που ο γιατρός της είπε να κόψει το μέλι και τα πολλά γλυκά...και αυτό μόνο...το οτι δεν κάνουν τα πολλά γλυκά στην εγκυμοσύνη είναι αυτονόητο όσο αυτονόητο είναι οτι δεν καπνίζουμε και δεν πίνουμε...ξέρω και κοπέλες που καπνίζαν και πιναν κοκτεηλ με βότκα..μια χαρά παιδιά γεννήσαν...το μέλλον κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει.....όσο για τα μικροκύματα είναι απλή φυσική και οι όποιες δυσοιδεμονίες περί του μιρκοκύματος δεν έχουν καμία επιστημονική βάση...

bA9gp3.png

marakiz χτες πήγα σε φίλη στο ιασώ με μονόκλινο και room in. Τις ώρες των επισκεπτηρίων δηλαδή 10-13 το πρωί και 18-21 το βράδυ τους το παίρνουν από το δωμάτιο...της είπαν οτι αμα κλάψει θα της το πάνε για θηλασμό αλλά αν κλαίει και δεν ηρεμεί όταν το έχουν μέσα την προειδοποίησαν οτι θα δώσουν ξένο...αυτό δεν το λές και room in.

Ξέρεις κάτι, προσωπικά προτιμώ την ώρα του επισκεπτηρίου να μην είναι το μωρό κοντά σε έεεεεεενα σωρό επισκέπτες, δικούς μου και άλλων! Μπορείς να συνεννοηθείς πως αυτές τις ώρες σε περίπτωση που πεινάσει/κλάψει το μωρό θα πας επιτόπου να το θηλάσεις!! Αν την προειδοποίησαν ότι θα του δώσουν ξένο κι η φίλη σου απλά το δέχτηκε τότε τι να πω... είναι κι αυτό μια επιλογή! Εγώ θα έκανα απλά χαμό!!!!!! Και να δω μετά αν θα τολμούσαν να το ξανασκεφτούν έστω!! Έχω πολλές φίλες που γέννησαν σε ιδιωτικό κι όσες από αυτές επιλέξανε αποκλειστικό θηλασμό και rooming in μια χαρά τα καταφέρανε! Νομίζω φοβίζεις τις κοπέλες που θα γεννήσουν σε ιδιωτικό ότι δεν θα μπορούν να θηλάσουν όπως επιλέξουν και δεν υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο, ούτε στα ιδιωτικά ούτε στα δημόσια.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Όσον αφορά τις βαφές, και ο κομμωτης μου που πάω 5 χρόνια μου είπε να το συζητησω με τον γιατρό γιατι φυτικη δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει και δεν ξέρω αν θα με πειράξει!!!

Πάντα θα μας απασχολεί το θέμα με τα ιδιωτικά και με τα δημόσια!! Εάν είχα την οικονομική δυνατότητα δεν ξέρω αν θα το επέλεγα το ιδιωτικό, είμαι όμως σίγουρη πως αν πίστευα ότι είναι το μόνο καλό θα τα έβρισκα τα χρηματα για να πάω!!! Θεωρώ ότι αν βάλουμε θετικα και αρνητικα έχουν ακριβως τα ίδια!! Είναι που θα πέσεις!! Για το μόνο που προτίνω στα κορίτσια να προσέξουν στο ιδιωτικό είναι ο γιατρός τους να είναι μεγάλης εμπιστοσύνης καθως στα ιδιωτικά μπορέι να συμβουλεύσουν σε κινήσεις οι οποίες ούτε θα σε βλάψουν μπορεί όμως να μην είναι και απαραίτητες και απλά να έχουν μεγαλύτερο κέρδος!!! Κατα τα άλλα είναι όλα ίδια!!! Για το κτήριο που λες zadige όπου και να είσαι θα ανυπομονείς για το σπιτάκι σου το μοσχομυριστό!!!

zadige, εσύ τους το είπες στη γέννα να μην σου πάρουν το μωρό και να μην του δώσουν ξένο γάλα??? Αν σου πουν ότι δεν γίνεται να σου το αφήσουν συμφωνα με το νοσοκομείο, δεν μπορείς να το απαιτησεις??? Αφού δεν έχουν δικαίωμα να σου το πάρουν εάν δεν υπάρχει θέμα υγείας....

εμένα στο αλεξάνδρα δεν μπορούσαν και να το παρουν γιατί δεν είχαν που να το πάνε..το κρατήσαν βέβαια 12 ώρες στην Μονάδα παρακολούθησης όπου και πήγαινα να το θηλάσω. Μετά το 12 ώρο το είχα στο δωμάτιο. Το πηραν 2 φορές για ένα δεκάλεπτο για εξετάσεις και μου φάνηκε αιώνας...στα ιδιωτικά το παίρνουν πολύ περισσότερο, επίσης δεν το αλλάζεις εσύ και δεν το πλένεις εσύ...άρα δεν έχεις εσύ τον απόλυτο έλεγχο. Σε ότι αφορά το γάλα, εγώ είμαι σε θέση να ξέρω οτι δεν του έδωσαν...γιατί και αυτό το έδιναν στο δωμάτιο της κοπέλας..η διπλανή μου το πρώτο βράδυ έδινε ξένο από δική της πεποίθηση...της το φέρναν στο δωμάτιο και το ταιζε εκείνη....Εγώ παώ από άποψη σε δημόσιο...καλό είναι να έχεις την άνεση να επιλέγεις εσύ το ότι καλύτερο για τον ευατό σου...θεωρώ κρίμα να πηγαίνεις σε δημόσιο μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις άλλη δυνατότητα. Σημασία βέβαια έχει πάνω από όλα ο γιατρός...

bA9gp3.png

Ξέρεις κάτι, προσωπικά προτιμώ την ώρα του επισκεπτηρίου να μην είναι το μωρό κοντά σε έεεεεεενα σωρό επισκέπτες, δικούς μου και άλλων! Μπορείς να συνεννοηθείς πως αυτές τις ώρες σε περίπτωση που πεινάσει/κλάψει το μωρό θα πας επιτόπου να το θηλάσεις!! Αν την προειδοποίησαν ότι θα του δώσουν ξένο κι η φίλη σου απλά το δέχτηκε τότε τι να πω... είναι κι αυτό μια επιλογή! Εγώ θα έκανα απλά χαμό!!!!!! Και να δω μετά αν θα τολμούσαν να το ξανασκεφτούν έστω!! Έχω πολλές φίλες που γέννησαν σε ιδιωτικό κι όσες από αυτές επιλέξανε αποκλειστικό θηλασμό και rooming in μια χαρά τα καταφέρανε! Νομίζω φοβίζεις τις κοπέλες που θα γεννήσουν σε ιδιωτικό ότι δεν θα μπορούν να θηλάσουν όπως επιλέξουν και δεν υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο, ούτε στα ιδιωτικά ούτε στα δημόσια.

προσωπικά θεωρώ ιδανικό να μην έχεις καθόλου επισκέπτες στο νοσοκομείο...εμένα μου ήταν βάρος γιατί θήλαζα συνεχώς και δεν μπορούσε κανείς να με δει και ξενερώναν...θα προτιμούσα απλά να μην ερχόντουσαν γιατί εμένα η προταιρεόητα μου ήταν να έχω στην αγκαλιά το παιδί μου και όχι να βλέπω κόσμο. Ο θηλασμός έχει να κάνει πολύ με τα θέλω της μάνας...και αν μια μάνα θέλει τα καταφέρνει σε όποιο μαιευτήριο και αν είναι...όπως προείπα...ξέρω κοπέλα στο αλεξάνδρα που εδινε από το πρώτο βράδυ ξένο όπως και κοπέλες σε διωτικά που θηλάσαν 2-3 χρόνια...αλλά το ροομ ιν των ιδιωτικών δεν είναι το ίδιο με το ροομ ιν των δημοσίων..σε αυτό είμαι κάθετη...αν ήταν το ίδιο οι μαμάδες θα αλλάζαν και θα πλέναν μόνες τα μωρά τους κάτι που δεν έχω ακούσει για κανέναν ιδιωτικό μαιευτήριο...Σε κάθε περίπτωση δεν με αφορά καθόλου τι κανει ο ένας και ο άλλος με το μαιευτήριο και που θέλει να χαλάσει τα λεφτά του...όπως λες και εσύ μαρακίζ ιστορίες υπάρχουν ένα σωρό...το μαιευτήριο είναι 2-3 μέρες και τιποτα παραπάνω...ο τοκετός είναι στον γιατρό (αν δηλαδή θα γίνει φυσιολογικά ή με καισαρική, ασχέτως μαιευτηρίου) και ο θηλασμός στην μαμά...τα άλλα είναι λεπτομέριες

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

Πιστεύω πως μια χαρά θα το φροντίσεις το μωράκι σου και στο ιδιωτικό!!! και θα το ταίσεις και να το ζουζουνέψεις!!!!

Πρωτα ο θεός να φτάσει αυτη η στιγμή για όλες μας, να πάνε όλα τελεια!!! Θα περάσουν και οι 2 μερούλες και σπιτάκια μας!! το θέμα είναι πως θα απομακρύνουμε ευγενικά οοοολους τους συγγενεις που σίγουρα πιστευουν ότι εκεινοι ξέρουν καλύτερα, για να φροντίσουμε με την ησυχία μας το μωρουδίνι!!!

Κορίτσια πιστεύω ότι εάν είχαμε τη δυνατοτητα ο γιατρός μας να μας ξεγεννησει στο νοσοκομείο όποτε και αν σπάσουν τα νερά, όλες στο δημόσιο θα πηγαίναμε όχι από ανάγκη όπως λες zadige... Απλά είμαστε με τέτοιο τρόπο μαθημένοι στη χώρα μας και τον γιατρό μας δεν τον αποχωριζόμαστε!!!! Και όταν κάνουμε το μπεμπάκι μας θέλουμε να είμαστε ανετες και να έχουμε χαρά!!! Οπότε γιατι να ζοριστει ο καθένας??

OFubp3.png

TyB7p3.png

προσωπικά θεωρώ ιδανικό να μην έχεις καθόλου επισκέπτες στο νοσοκομείο...εμένα μου ήταν βάρος γιατί θήλαζα συνεχώς και δεν μπορούσε κανείς να με δει και ξενερώναν...θα προτιμούσα απλά να μην ερχόντουσαν γιατί εμένα η προταιρεόητα μου ήταν να έχω στην αγκαλιά το παιδί μου και όχι να βλέπω κόσμο. Ο θηλασμός έχει να κάνει πολύ με τα θέλω της μάνας...και αν μια μάνα θέλει τα καταφέρνει σε όποιο μαιευτήριο και αν είναι...όπως προείπα...ξέρω κοπέλα στο αλεξάνδρα που εδινε από το πρώτο βράδυ ξένο όπως και κοπέλες σε διωτικά που θηλάσαν 2-3 χρόνια...αλλά το ροομ ιν των ιδιωτικών δεν είναι το ίδιο με το ροομ ιν των δημοσίων..σε αυτό είμαι κάθετη...αν ήταν το ίδιο οι μαμάδες θα αλλάζαν και θα πλέναν μόνες τα μωρά τους κάτι που δεν έχω ακούσει για κανέναν ιδιωτικό μαιευτήριο...

Αν θες, το επιλέγεις κι αυτό, να το αλλάζεις και να το πλένεις.. Αν θες και λίγη βοήθεια δεν το βρίσκω κακό. Εμένα δεν με νοιάζει να είναι το ίδιο rooming in, δεν με νοιάζουν οι μικρολεπτομέρειες, εμένα με νοιάζει να γεννήσω με ασφάλεια με φυσιολογικό εφόσον το επιτρέπει η υγεία μας και να θηλάσω. Η ουσία είναι ότι η κάθε μαμά διαλέγει αυτό που πιστεύει πως είναι το καλύτερο για αυτήν και το παιδί και πως πραγματικά πιστεύω κι εγώ πως αυτή που θέλει να το θηλάσει, θα το θηλάσει σε όποιο νοσοκομείο κι αν είναι. Αυτή που δεν θέλει πάλι, δεν την κάνει λιγότερο μαμά και το λέω εγώ που είμαι απίστευτα υπέρ του θηλασμού. Καλή τύχη να έχουμε όλες με τους γιατρούς και τα νοσοκομεία που έχουμε επιλέξει, γιατί θέλει και τύχη για να πάνε όλα καλά, όσο τέλειες κι αν έχουμε φανταστεί τις επιλογές μας.

Η καμμένη από ζάχαρο θα ξαναμιλήσει...το οτι μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα με το ζάχαρο δεν σημαίνει οτι μια έγκυος πρέπει να τρώει ζάχαρη, γλυκά, παγωτά... Επίσης ακόμα και στο θέμα τις καμπύλης είχα φίλη με 160 στην μία ώρα και ο γιατρός την έβαλε σε διατροφή...παρόλο που ήταν στα φυσιολογικά το αποτέλεσμα...έχω και φίλη με παθολογική καμπύλη που ο γιατρός της είπε να κόψει το μέλι και τα πολλά γλυκά...και αυτό μόνο...το οτι δεν κάνουν τα πολλά γλυκά στην εγκυμοσύνη είναι αυτονόητο όσο αυτονόητο είναι οτι δεν καπνίζουμε και δεν πίνουμε...ξέρω και κοπέλες που καπνίζαν και πιναν κοκτεηλ με βότκα..μια χαρά παιδιά γεννήσαν...το μέλλον κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει.....όσο για τα μικροκύματα είναι απλή φυσική και οι όποιες δυσοιδεμονίες περί του μιρκοκύματος δεν έχουν καμία επιστημονική βάση...

Απο αυτα που εγραψα καταλαβες να της λεω να τρωει γλυκα; πως βγαζεις αυτα τα συμπερασματα;;

Και για τα μικροκυμματα δεν ειπα οτι αφου το διαβασα ισχυει, το διευκρινησα, ηταν αρθρο που διαβασα. Γνωριζω φυσικη και τι ειναι μικροκυματα...

Mar85 σήμερα δεν θα έπαιρνες τελικές απαντήσεις για το ζάχαρο?

Τις εχω παρει τις απαντησεις. Σημερα θα παω στο γιατρο για υπερηχο!!! Το απογευμα εχω ραντεβου, οποτε μετα θα σας πω τα νεα μου...;)

Διαφημίσεις

Τις εχω παρει τις απαντησεις. Σημερα θα παω στο γιατρο για υπερηχο!!! Το απογευμα εχω ραντεβου, οποτε μετα θα σας πω τα νεα μου...;)

Ωπ και εγω γιατρό το απόγευμα!! Αντε να είναι όλα καλά να φύγουμε γελαστες!!!!

OFubp3.png

TyB7p3.png

Ωραία λοιπόν!!!:):)

Ωπ και εγω γιατρό το απόγευμα!! Αντε να είναι όλα καλά να φύγουμε γελαστες!!!!

Με το καλό κορίτσια να δείτε το μπεμπάκι σας! :)

Εγώ θα πάω την Τρίτη να δούμε πως πάει και ο τράχηλος!

Πιστεύω πως μια χαρά θα το φροντίσεις το μωράκι σου και στο ιδιωτικό!!! και θα το ταίσεις και να το ζουζουνέψεις!!!!

Πρωτα ο θεός να φτάσει αυτη η στιγμή για όλες μας, να πάνε όλα τελεια!!! Θα περάσουν και οι 2 μερούλες και σπιτάκια μας!! το θέμα είναι πως θα απομακρύνουμε ευγενικά οοοολους τους συγγενεις που σίγουρα πιστευουν ότι εκεινοι ξέρουν καλύτερα, για να φροντίσουμε με την ησυχία μας το μωρουδίνι!!!

Κορίτσια πιστεύω ότι εάν είχαμε τη δυνατοτητα ο γιατρός μας να μας ξεγεννησει στο νοσοκομείο όποτε και αν σπάσουν τα νερά, όλες στο δημόσιο θα πηγαίναμε όχι από ανάγκη όπως λες zadige... Απλά είμαστε με τέτοιο τρόπο μαθημένοι στη χώρα μας και τον γιατρό μας δεν τον αποχωριζόμαστε!!!! Και όταν κάνουμε το μπεμπάκι μας θέλουμε να είμαστε ανετες και να έχουμε χαρά!!! Οπότε γιατι να ζοριστει ο καθένας??

Σε αυτό που λες όντως ένα ιδιωτικό μαιευτήριο σε βοηθάει..εγώ πήγα τα τελευταία χρόνια στα τρία μεγάλα (ρέα, μητέρα και ιασώ) συνολικά σε 5 γέννες και σε καμία δεν είδα το μωρό. Αντιθέτως σε εμένα μπουκάραν όλοι στο δωμάτιο οπού το μωρό ήταν στο πυρεξάκι του, κάποιοι το έπιανα πριν καν βάλουν αντισυπτικό ή πλυθούν. Σε κάποια φάση είχα και 6-7 άτομα στο δωμάτιο...ο κόσμος δεν νοιώθει...στο μαιευτήριο παμε ευχόμαστε στην μαμά και μετά τα λέμε έξω με τον μπαμπά ή τους συγγενείς. Εγώ κόσμο δεν θέλω και σίγουρα αν όλα πάνε καλά δεν θα θέλω Σεπτέμβρη μήνα που αρχίζουν τα πρώτα κρυώματα και ιώσεις...φυσικά και αν μου δοθεί η δυνατόητα θα υπογράψω να φύγω νωρίτερα. Μετά στο σπίτι καλύτερα...λίγοι λίγοι και το μωρό σε απόσταση.. Αυτό που διαπίστωσα με μεγάλη θλίψη από τις νεομανούλες είναι οτι δυστυχώς υπάρχει παντού η περίεργη πληροφόριση σε σχέση με τον θηλασμό....παντού και πάντα θα υπάρχει μια (&*^*% μαία... που θα πει την )(**^6της... είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό... Πάντως αυτό το θέμα με τους γιατρούς το έχουμε εδώ στην ελλάδα..στο εξωτερικό ξεγενάνε οι μαίες...έχω φίλες που γέννησαν πρόσφατα σε ολλανδία και αγγλία...καμία σχέση...εγώ πάλι το θέμα του γιατρού το απομυθοποίησα όταν πέθανε η δική μου στον 8, επίσης μίλαγε με φίλη που έχασε τον δικό της (χασιάκο) στους πρώτους μήνες κύησης του δεύτερου παιδιού της αλλά ήταν και πολλές κοπέλες τότε τελειόμηνες...συμβαίνουν και αυτά..

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

μαρακίζ τι σου είπαν σχετικά με τον τράχηλο; είναι κατι που αυξομειώνεται; επίσης πόσο σου αύξησε τις πιθανόητες για αυτόματη αποβολή πριν την 34? Επίσης σας ανέφεραν θέση πλακούντα (υψηλή-χαμηλή) γιατί εμένα το μόνο που γράφει είναι οπίσθιος.

bA9gp3.png

μαρακίζ τι σου είπαν σχετικά με τον τράχηλο; είναι κατι που αυξομειώνεται; επίσης πόσο σου αύξησε τις πιθανόητες για αυτόματη αποβολή πριν την 34? Επίσης σας ανέφεραν θέση πλακούντα (υψηλή-χαμηλή) γιατί εμένα το μόνο που γράφει είναι οπίσθιος.

Το μήκος του τραχήλου όσο περνάει η εγκυμοσύνη μπορεί να μειωθεί σταδιακά με φυσιολογικό κάποιο όριο ώστε να είναι ασφαλές το μωρό μέσα στη μήτρα. Εμένα είναι από τώρα στο όριο κοντός οπότε πρέπει να το παρακολουθώ. Αν μένει στα ίδια ή δεν μειώνεται μπορεί να είναι "κατασκευαστικό" το θέμα. Στο να μην μειωθεί, ή να αυξηθεί κάπως, βοηθάει η ξεκούραση κι η προγεστερόνη. Όταν δεν έχεις θέμα και είναι μια χαρά ο τράχηλος σου, στον ξαναμετράνε στη β επιπέδου.

Καλα αποτελεσματα να εχεις και συ. Να ξεκουραζεσαι οσο πιο πολυ μπορεις κ ναην σηκωνεις βαρη!

Καλα αποτελεσματα να εχεις και συ. Να ξεκουραζεσαι οσο πιο πολυ μπορεις κ ναην σηκωνεις βαρη!

Ευχαριστώ πολύ! Τίποτα δεν κάνω! Έχει πήξει ο σύζυξ! :lol:

Καλά αποτελέσματα κορίτσια. Κι εγώ έκλεισα ραντεβού σε έναν γυναικολόγο στο νησί να με δει μιας και ο δικός μου είναι Αθήνα και τα λέμε τηλεφωνικώς να δω τι θα μου πει κι αυτός. ελπίζω να μην τα μπερδέψω τα πράγματα. δεν έχω πάει ποτέ σ αυτόν αλλά είπα να πάρω μία γνώμη και από κοντά και αναλόγως πράττω!

3CnWp2.png

S28jp3.png

Το έγραψα, υπάρχουν και εξαιρέσεις στις αμοιβές όπως εξαιρέσεις υπάρχουν σε κάθε κανόνα. Και μια χαρά μπορείς να έχεις δίπλα σου το μωράκι σου ΚΑΙ στα ιδιωτικά επιλέγοντας rooming in..

Τώρα διαβασα για τις απαντήσεις σας στο θέμα της αμοιβής των γιατρών. εγω έδωσα στο τρίτο μου παιδί με καισαρική 500 ευρώ στον γιατρό, 200 ευρώ στον άθλιο αναισθησιολόγο (που εξαιτίας του ξύπνησα νωρίτερα γιατι η καισαρική έγινε με ολική νάρκωση) και κάτι 50ευρα σε μαιες. όσες φορές πήγαινα στον γιατρό για καρδιοτοκογράφημα, έδινα στον γυναικολόγο και 50 ευρώ. απλά έχω ακούσει κάτι εξωφρενικά ποσό ως αμοιβή γιατρού στα ιδιωτικά μαιευτήρια και τελοσπάντων εγω καθόλου δεν το σκέφτομαι. α, εγω που είχα κάνει καισαρική για τρεις ημέρες που είχα ορό, δεν μου έφερναν το μωρό. ευτυχώς δηλαδή γιατι δεν ερχόταν κανενας δικός μου να με βοηθήσει. την τέταρτη μέρα που μου βγάλανε τον ορό, μου έφεραν το βράδυ να κρατήσω το μωρό, και αυτό συνέχεια να λερώνεται και να μου πονάνε οι ραφές και να είμαι χάλια. ευτυχως μια φιλότιμη νοσοκομα με λυπήθηκε και την κράτησε την νύχτα. στα άλλα δυο που γέννησα με φυσιολογικό τοκετό τα είχα συνέχεια κοντά μου.

zadige κύριος ο γιατρός σου, που δεν χρηματιζόταν.

marakiz εσύ πού θα γεννήσεις;; μαργαριτούλα εσύ;; Φωτεινούλα; τα υπόλοιπα κορίτσια;;

Οι ιδιωτικοί γιατροί πλέον αν δεν είναι φιρμάρες κυμαίνονται στο χιλιάρικο...

Εγώ πρώτα ο θεός στο Λητώ.

Σε αυτό που λες όντως ένα ιδιωτικό μαιευτήριο σε βοηθάει..εγώ πήγα τα τελευταία χρόνια στα τρία μεγάλα (ρέα, μητέρα και ιασώ) συνολικά σε 5 γέννες και σε καμία δεν είδα το μωρό. Αντιθέτως σε εμένα μπουκάραν όλοι στο δωμάτιο οπού το μωρό ήταν στο πυρεξάκι του, κάποιοι το έπιανα πριν καν βάλουν αντισυπτικό ή πλυθούν. Σε κάποια φάση είχα και 6-7 άτομα στο δωμάτιο...ο κόσμος δεν νοιώθει...στο μαιευτήριο παμε ευχόμαστε στην μαμά και μετά τα λέμε έξω με τον μπαμπά ή τους συγγενείς. Εγώ κόσμο δεν θέλω και σίγουρα αν όλα πάνε καλά δεν θα θέλω Σεπτέμβρη μήνα που αρχίζουν τα πρώτα κρυώματα και ιώσεις...φυσικά και αν μου δοθεί η δυνατόητα θα υπογράψω να φύγω νωρίτερα. Μετά στο σπίτι καλύτερα...λίγοι λίγοι και το μωρό σε απόσταση.. Αυτό που διαπίστωσα με μεγάλη θλίψη από τις νεομανούλες είναι οτι δυστυχώς υπάρχει παντού η περίεργη πληροφόριση σε σχέση με τον θηλασμό....παντού και πάντα θα υπάρχει μια (&*^*% μαία... που θα πει την )(**^6της... είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό... Πάντως αυτό το θέμα με τους γιατρούς το έχουμε εδώ στην ελλάδα..στο εξωτερικό ξεγενάνε οι μαίες...έχω φίλες που γέννησαν πρόσφατα σε ολλανδία και αγγλία...καμία σχέση...εγώ πάλι το θέμα του γιατρού το απομυθοποίησα όταν πέθανε η δική μου στον 8, επίσης μίλαγε με φίλη που έχασε τον δικό της (χασιάκο) στους πρώτους μήνες κύησης του δεύτερου παιδιού της αλλά ήταν και πολλές κοπέλες τότε τελειόμηνες...συμβαίνουν και αυτά..

και εμενα δεν με νοιάζει αν θα ρθει ή δεν θα ρθει ο δικός μου γιατρός, αρκεί να ρθει κάποιος γιατρός. στο πρώτο μου παιδί, που ήμουν και 21 ετών, είχα γιατρό στην κομοτηνή όπου σπούδαζα. όταν πήγα στον τόπο μου στον 9ο μήνα, με ανέλαβε ένας γυναικολόγος στο νοσοκομείο, ο οποίος όταν μου σπάσαν τα νερά δεν εμφανίστηκε, γιατι έλειπε εκτός Ελλάδας. η ειδικευόμενή του ήταν εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο αλλά ξεγεννούσε ένα σωρό εγκύους. εμένα με παρατησαν στην αίθουσα των λεχώνων, ούτε καν στην αίθουσα τοκετού να με παρακολουθούν. τελικά ξέρετε ποιο ήταν το αποτελεσμα; σχεδόν γέννησα μόνη μου μέσα σε φρικτούς πόνους. όταν δηλαδη με βάλανε στο μπουμ, το κεφάλι είχε βγει! εγω αυτό που μόνο θέλω, κοντολογίς, είναι να βρεθεί ένας γιατρός ή έστω μια μαία την ώρα που θα γεννάω να με βοηθήσει. καμία συναισθηματική πρόσδεση δεν έχω με τον γιατρό. ασε που δεν θέλω καθόλου την καισαρική και όλοι οι γιατροί μού προτείνουν τωρα ως λύση την μέθοδο αυτή για να βγουν και τα δύο τα μωρά. εγω θέλω να γεννήσω φυσιολογικά, μακάρι να τα καταφέρω. μια φίλη μου έκανε 7 παιδιά, τα δύο τελευταία μονοζυγωτικά δίδυμα και όλα τα γέννησε φυσιολογικά.

πήγα και στον τοπικό γιατρό. με εξέτασε από κάτω, μου μέτρησε τράχηλο και είδαμε και τη μπέμπα. όλα φυσιολογικά τα βρήκε και μου είπε και οι ενοχλήσεις που έχω είναι φυσιολογικές. εγώ συνεχίζω τη ξάπλα μου και αύριο θα πάρω τον κανονικό μου γιατρό να δω τι θα μου πει. ο γιατρός εδώ μου έβγαλε τον τράχηλο 4,4 εκ ενώ στη β επιπέδου ήταν 3,5εκ. επίσης τον πλακουντα οπίσθιο ανω ενώ στη β επιπέδου ήταν οπίσθιος χαμηλός. αλήθεια ποια είναι η διαφορά; η μπεμπάρα 661γρ!

Ρίτα μου εγώ στο Ρέα θα γεννήσω λόγω του ότι εκεί είναι ο γιατρός μου και δεν έχω ψάξει για κάτι άλλο. Ιστορίες θετικές και αρνητικές υπάρχουν και στα δημόσια και στα ιδιωτικά αλλά τι να κάνουμε. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρω να είμαι εκεί στην ώρα μου. Θα πάω στην Αθήνα στο τέλος του 8ου στα πεθερικά μου για να μην την πατήσω. Ελπίζω να μη βιαστεί το μωρό μου. Μακάρι να καταφέρεις φυσιολογικό στα διδυμάκια σου αλλά πιστεύω μετά από καισαρική και σε δίδυμη κύηση δύσκολα θα αναλάβει ευθύνη για ΦΤ ο γιατρός. Που είπαμε βρίσκεσαι εσύ κοριτσάκι;

3CnWp2.png

S28jp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...