Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι εμπειρία ήταν ο τοκετός για εσάς? Π.Ο.Υ-Φροντιδα στο Φυσιολογικο Τοκετο

Πώς ήταν η εμπειρία του τοκετού, για εσάς?  

1.216

1. 1. Πώς ήταν η εμπειρία του τοκετού, για εσάς?

• Ήταν μια όμορφη εμπειρία, όπως θα ήθελα να τη ζήσω. Δεν θα άλλαζα τίποτα στη διαδικασία.
      515
    • Ήταν μια όμορφη εμπειρία που όμως κατά τη διάρκειά της μου δημιουργούσε άγχος.
      232
    • Ήταν μια αγχωτική εμπειρία, αλλά οι μαίες και ο/η μαιευτήρα/ς με έκαναν να νιώσω άνετα και οικεία.
      132
    • Ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία που με άγχωνε και με αγχώνει .ακόμα.
      133
    • Ήταν μια τραυματική εμεπιρία που θα προτιμούσα να μην είχα ζήσει.
      58

Recommended Posts

Ρουτίνα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση, @Mama_Anesti_, απλώς λόγω ενημέρωσης των επιτόκων γίνονται όλο και συχνότερα, μιας και είναι συνήθεις πρακτικές σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού, απ' όπου επαναπατρίζονται πολλοί Έλληνες γιατροί που σπούδασαν εκεί. Για να γίνουν ρουτίνα θα περάσουν κάμποσα χρόνια ακόμη, κάμποσες μελέτες και φυσικά όπως και ο θηλασμός και το rooming in στα νοσοκομεία μαμάδες που είναι ενημερωμένες, συνειδητοποιημένες και τελικά θα το απαιτήσουν και φυσικά τα μαιευτήρια θα συμμορφωθούν στη νέα πελατειακή ζήτηση (γιατί έτσι ακριβώς μας αντιμετωπίζουν). Υπάρχει ζήτηση από γιατρούς και μαμάδες για τοκετούς π.χ. στην πισίνα; Φτιάχνουν πισίνες στα μαιευτήρια. Δεν υπάρχει; Πάμε παρακάτω. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 157
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 10 months later...

Δεν θα άλλαζα τίποτα κατά τη διαδικασία αλλά μετά. Την ατυχία να πάθω ρήξη κόλπου κ αιμορραγία.....να μεταγγίστω....να υποφέρω από τους πόνους των ραμμάτων (τα οποία ήταν αμέτρητα από το εσωτερικό του κόλπου,, κ από την ουρήθρα έως το ορθό) για σχεδόν 2 μήνες.... απλά φοβάμαι τον επόμενο τοκετό. Μάλλον καισαρικουλα!!!

τραυματικη.ξεκινησα γ φυσιολογικα ,δεν προχωρησε και κατεληξε σε καισαρικη!για δυο μηνεσ μετα τουλαχιστον δεν μπορουσα να ουρησω πονουσα υπερβολικα την ωρα εκεινη ,καθως ακομα και 11 μηνεσ μετα τυχαινουν φορεσ που ποναω στην ουρηση,επισης ακομα η τομη ποναει καποιεσ φορεσ. φοβαμαι τον επομενο τοκετο.νομιζω δεν θα κανω δευτερο παιδακι ακομα δεν εχω ξεπερασει την γεννα μου.καποιοι μ λενε μπορεισ να γεννησεισ και φυσιολογικα μετα την καισαρικη,αλλα παλι δν θα το επελεγα εφοσον την πρωτη φορα δεν βγηκε και σιν του οτι κατεληξα με φλεγμονη στον κολπο λογω της εξετασης για την διαστολη.πραγματικα θα θελα να αλλαξω γνωμη γιατι το σκεφτομαι και νιωθω ασχημα αν δεν κανω αδερφακι στο παιδακι μου.

Διαφημίσεις

Το δικό μου άσχημο κομμάτι του τοκετού δεν ειχε σχεση με εμενα αλλα το μωρο. Καισαρικη ηξερα οτι θα εκανα ετσι κι αλλιως, ειχα διαβασει για τα παρεπόμενα της επέμβασης, εκει ολα καλα. Μολις ομως εβγαλαν το μωρο και το εξέταζαν, καποια εντονη συζητηση εγινε μεταξυ της παιδιατρου κ μιας μαίας. Δεν ακουγα το περιεχόμενο οππτε με το αγχος της στιγμης νομιζα οτι κατι δεν πηγαινε καλα με το μωρο (ηταν κ λιγο νωρις, οχι πρόωρο βέβαια). αφου κι ο γυναικολογος που με έραβε εκεινη την ωρα γυρθσε κ ρωτησε αν ειναι ολα οκ. Αυτό μου άφησε μια παγωμάρα κι έτσι όταν μου έδωσαν το μωρό για ελάχιστη ώρα μόνο,  ένιωθα μια αποστασιοποίηση. Το αρνητικό συνεχίστηκε οταν στην ανανηψη δεν εφεραν το μωρο,αν κ στα σεμιναρια του μαιευτηριου μας είχαν πει ότι εκεί γίνεται ο πρώτος θηλασμός. Αυτά με οδήγησαν στην αποφαση να εχω μαία αν κανω κι αλλο παιδι. Η ανάρρωση από την καισαρική δεν ηταν κι η πιο ευχάριστη διαδικασία αλλά για να πω την αλήθεια, τους πρωτους τρεις μηνες άλλα πραγματα με δυσκόλεψαν κι όχι η επέμβαση. Δηλαδή αν διστάζω καποιες φορες για δευτερο παιδι δεν έχει σχέση με την επέμβαση. 

Τραυματική. Είχα μία εγκυμοσυνη απροβληματιστη και γεννησα στις 39 και 5 εβδ. "φυσιολογικα". Όμως πηγα στο μαιευτηριο (ιδιωτικο) με διαστολη 2 (ειχαν μισοσπασει τα νερα) και εκει αρχισαν οι επεμβασεις... μου εσπασαν τεχνητά τα νερα, δεν με αφησαν να κουνηθώ παρολο που ενιωθα πολύ εντονη την αναγκη, μου εβαλαν ορο, το παιδι αρχισε να ζοριζεται επεφταν λιγο οι παλμοι, μου ελεγαν να σπρωξω πριν προφανως ερθει η ωρα, μου εκαναν Κριστελερ. Τελικα γεννησα μεσα σε 6 ωρες (πρωτοτοκη),  το σωμα μου και το παιδι μου δεν ηταν ετοιμα... Βεβιασαν την διαδικασια και την μετετρεψαν σε μια τραυματική εμπειρία.. Ειδα το παιδι μου και το κρατησα οταν το γεννησα ομως από οταν το πηραν το ξανα ειδα 4 ωρες μετα...

πρίν από 39 λεπτά , Secretia είπε:

ξανα ειδα 4 ωρες μετα...

κι εγώ τόσες περίπου. από τις 9 το πρωί το εφεραν στο δωματιο μεσημερι την ωρα που πηγαινουν ολα τα μωρα στους θαλάμους (1 ενδεχομενως), αν και επιμέναμε απο την ωρα που με ανέβασαν. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...