Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι εμπειρία ήταν ο τοκετός για εσάς? Π.Ο.Υ-Φροντιδα στο Φυσιολογικο Τοκετο

Πώς ήταν η εμπειρία του τοκετού, για εσάς?  

1.216

1. 1. Πώς ήταν η εμπειρία του τοκετού, για εσάς?

• Ήταν μια όμορφη εμπειρία, όπως θα ήθελα να τη ζήσω. Δεν θα άλλαζα τίποτα στη διαδικασία.
      515
    • Ήταν μια όμορφη εμπειρία που όμως κατά τη διάρκειά της μου δημιουργούσε άγχος.
      232
    • Ήταν μια αγχωτική εμπειρία, αλλά οι μαίες και ο/η μαιευτήρα/ς με έκαναν να νιώσω άνετα και οικεία.
      132
    • Ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία που με άγχωνε και με αγχώνει .ακόμα.
      133
    • Ήταν μια τραυματική εμεπιρία που θα προτιμούσα να μην είχα ζήσει.
      58

Recommended Posts

Τα συναισθήματά μου για τον τοκετό είναι ανάμικτα.Χαίρομαι που γέννησα φυσιολογικά γιατί την ίδια μέρα πρίν τον τοκετό έπαιζε το ενδεχόμενο της καισαρικής γιατί ο μικρός καθυστερούσε και ο τράχηλός μου δεν είχε διασταλεί καθόλου.Επίσης χαίρομαι που δεν έκανα επισκληρήδιο γιατί τους πόνους τους έχω ξεχάσει.Δεν με ενόχλησε ούτε το ξύρισμα, ούτε το κλύσμα,ούτε οι έξετάσεις από διαφορετικά άτομα, αλλωστε λίγο πριν γεννήσω αλλάζε και βάρδια.Με ενόχλησε ο ορός,η καθήλωση, με ενόχλησε που δεν μπορούσα να πιω νερό και δεν καταλαβαίνω το γιατί,ευτυχώς που ήταν ο άντρας μου μέσα και μου έβρεχε τα χείλη.Επίσης ένιωσα ανεπαρκής γιατί ενώ εσπρωχνα το μωρό δεν κατέβαινε και έπρεπε να μου πατήσουν την κοιλιά και στις εξωθήσεις αλλά και στον τοκετό.Το άλλο που με ταλαιπώρησε ήταν τα ράμματα.Μου φάνηκε ότι το ράψιμο κράτησε αιώνες.Δεν είμαι κατά της περινεοτομής γιατι δεν έχουν όλες οι γυναίκε ελαστικότητα και μπορεί να πάθεις σοβαρή ζημιά αν δε σε κόψουν αλλά δεν καταλαβαίνω γιατι με έκοψαν τόσο πολύ και γιατί τα ράμματα με πονούσαν τόσο πολύ.Για 2 μήνες δεν μπορούσα να κάτσω.Πρίν γεννήσω ήξερα τι συνιστά φυσιολογικό τοκετό όπως επίσης ήξερα ότι σε κανένα νοσοκομείο δεν τα εφαρμόζουν και εγώ ενιωθα ασφαλής μόνο αν γενούσα σε νοσοκομείο

exw akousei pws tin wra pou se kovoun kai se ravoun pws prepei na xorigithei topiki anais8isia!!! den to exoun kanei afto? pw pw min mou lete tetia kai ine kati pou me agxwnei poly! den fovame tous ponous oute ton toketo fovame to kopsimo kai to rapsimo! omws exw akousei gia topiki anais8isia.. ti na pw.. elpizw na min me koroidevoun gia na ka8isixastw apla ;p

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 157
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εγω ετσι θελω να κανω!!! να ειμαι στο σπιτι μεχρι να νιωσω οτι ηρθε η ωρα να γεννησω!!! τι να παω εκει μεσα να ποναω να ειμαι ξαπλα... προτιμω το σπιτακι μου να μην μου φανει και τοσο τραγικο! :) ελπιζω να ειμαι τυχερη σαν εσενα!!!

γέννησα σε Δημόσιο Νοσοκομείο φυσιολογικά.

σπάσανε τα νερά πήγαμε στο Νοσοκομείο και ο μάγκας βγήκε εύκολα και γρήγορα.

είχα ακούσει τα πάντα αλλά ευτυχώς δεν έδωσα σημασία σε τίποτα και έτσι δεν αγχώθηκα.

ήτανε τέλεια εμπειρία :P:p

YXlxp3.png

Xwy7p2.png

exw akousei pws tin wra pou se kovoun kai se ravoun pws prepei na xorigithei topiki anais8isia!!! den to exoun kanei afto? pw pw min mou lete tetia kai ine kati pou me agxwnei poly! den fovame tous ponous oute ton toketo fovame to kopsimo kai to rapsimo! omws exw akousei gia topiki anais8isia.. ti na pw.. elpizw na min me koroidevoun gia na ka8isixastw apla ;p

Για να μην "σκιστείς" πολύ είναι πολύ σημαντικό την ώρα της γέννας να σταματήσεις να σπρώχνεις όταν σου πει η μαία σου. Αυτό συμβαίνει όταν έχει ξεπροβάλλει το κεφαλάκι του. Το πετυχαίνεις με τις αναπνοές για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να έχεις κάνει κάποια μαθήματα πριν. Με τον τρόπο αυτό τα ράμματα θα περιοριστούν σε ελάχιστα και ο πόνος επίσης. Μην αγχώνεσαι καθόλου με την κατάλληλη καθοδήγηση όλα θα πάνε καλά. Εγώ είχα ελάχιστα ράμματα σχεδόν δεν σκίστηκα καθόλου. Σου εύχομαι το καλύτερο. Στη διάθεσή σου!

• 1 month later...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΜΟΥ ΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ 11 ΗΜΕΡΕΣ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ.ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ (ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΟΥΡΟΥΣΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΑ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ.ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ.ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΜΑΙΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ.ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ.ΠΑΡΟΤΙ ΣΚΙΣΤΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΕΒΑΖΑ ΞΥΛΟΚΑΪΝΗ ΣΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ (ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΚΥΡΙΩΣ) ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΟΚΑΣ ΜΟΥ.ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ (ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 2 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ Φ.Τ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ).ΕΙΧΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΝΟΥΣ,ΠΗΓΑ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΟΠΟΤΕ ΓΥΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΑ (ΗΜΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ 39 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ).ΣΤΙΣ 5:30 ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΑ.ΣΤΙΣ 6:00 MOY ΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ,ΣΤΙΣ 06:45 Π.Μ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΙς 7:20 KAI ΣΤΙΣ 7:30 ΓΕΝΝΗΣΑ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΝΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑ.ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΓΕΝΝΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΠΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΜΟΥ ΑΦ ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ(ΣΤΗΝ 1 ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΩΡΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ(Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΣΤΑ 3 ΑΠΟ ΤΑ 4 ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ))ΑΦ ΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

Διαφημίσεις

Μπραβο ΘΩΜΑΗ μου,

και εγω ετσι ειχα διαβασει για τις πρωτοτοκες οτι κανεις μεχρι και 10 ωρες να γεννησεις γι αυτο και δεν πανικοβληθηκα, σκεφτηκα οτι ειχα ωρα ακομα.......

Δοξα το Θεο ολα καλα και παντα ετσι να ειναι!!!

Φιλια!

Γέννησα πριν 2,5 μήνες σε ιδιωτικό μαιευτήριο, αν και ήταν η πρώτη γέννα όλα έγιναν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μη προλάβω να κάνω ούτε επισκληρίδιο... για μένα προσωπικά η γέννα ήταν υποφερτή και όλα πήγαν περίφημα, το πρόβλημα ήρθε όταν χρειάστηκε να μου κάνουν περινεοτομή και αργότερα ο καθαρισμός της μήτρας και τα ράμματα!! Δεν έχω νιώσει μεγαλύτερο πόνο στη ζωή μου!! Τώρα έχω συνέλθει απ'όλο αυτό, αλλά το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι από κάτω νιώθω πολύ πιο ανοιχτή.. υπάρχει περίπτωση να μη με έχει ράψει ο γιατρός όπως πρέπει?? Νιώθω απαίσια με αυτο και εύχομαι να ειχα κάνει καισαρική!!! Ευτυχώς η μικρή μου με έχει αποζημιώσει!

Εγώ ήμουν (νομίζω) προετοιμασμένη για τα χειρότερα!! Είχα διαβάσει για πόνους ειδικά στις πρωτοτοκες μανουλες ότι έκαναν και 12-14 ώρες να γεννήσουν & αλλα τέτοια... Δόξα τον Παναγαθο όμως ολα ήταν τέλεια!! Δεν θα άλλαζε τίποτα απολύτως γέννησα μέσα σε 4-5 ωριτσες με επισκλειρηδιο και έζησα το κάθε λεπτο!! Τα θυμάμαι ολα μέχρι και τώρα και δακρύζω απο ευτυχία(καλα όχι ότι έχουν περάσει και χρονια, πριν 4 μήνες γέννησα!!)

age.png

• 5 εβδομάδες μετά...

το άνχος μου ήταν να μην γεννήσω με καισαρική. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά γέννησα φυσιολογικά σε 6 ώρες. Πήγαν όλα καλά, απλά ανχώθηκα προς το τέλος γιατί απλά δεν βολευόμουνα :rolleyes:!!!!!

Αν είναι δυνατόν, τώρα το σκέφτομαι και γελάω. Την επόμενη φορά θα τα πάω καλύτερα :-D:grin::-D

Aν και δεν εχει περάσει καιρός(7 μηνες) το χω λιγο ξεχασει. οταν κανω αναδρομη σκεφτομαι πως θα επρεπε να ημουν ποιο χαλαρή. Μάλλον αγχώθηκα παραπάνω ενω επρεπε να το απολαυσω περοσσότερο. Οπως και να χει, ποτε στη ζωή μου δε θα ξεχασω την στιγμή που ειδα ενα ανθρωπάκι τοσο δα να βγαινει απο μεσα μου.:-D

ΥΓ: Mε όποιο κοστος

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Διαφημίσεις

Ηταν υπέροχα, γέννησα με φ.τ μέσα σε 5 ώρες από την στιγμή που έσπασαν τα νερά! Όλο το προσωπικό του μαιευτηρίου και ο γιατρός μου ήταν άψογοι και τους ευχαριστώ που με βοήθησαν να φέρω στον κόσμο το μικρό μου θαυματάκι!!!

Γεννησα 31/12/10 με καισαρικη..διοτι ανεβασα πιεση κ εκλαιγα γιατι ηθελα τοσο πολυ να κανω φυσιολογικο τοκετα με τον αντρα μου διπλα!!οπως κ ναχει ειχα το γιατρο μου στην επεμβαση κ ηταν κ ειναι ενας υπεροχος ανθρωπος γεννησα στο Μητερα ενα παιδαρο 3.050 κ ειχε ενα δακρυ στην ακρη του ματιου του ενα υπεροχο πλασματακι το ονειρο μας!!Ηταν υπεροχα οπως κ ναχει!!

:lol: ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ:-P

Εγώ γέννησα στις 3/10/2011 με ΦΤ ύστερα από 19 ώρες αφού μου έσπασαν τα νερά. Άγχος δεν είχα, αν κ ο μικρός μου βγήκε 25 μέρες πιο νωρίς, το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι πονούσα. Αλλά πάλι το ίδιο θα έκανα, έναν τελείως ΦΤ.

Always look on the bright side of life ....

XjByp2.png

Καλά, μάλλον είμαι η μόνη που θυμάμαι τον τοκετό μου και με πιάνουν τα κλάματα από το άγχος αφού οι μέρες για το δεύτερο μωράκι πλησιάζουν.... :(

Μη λιθοβολήσετε, δεν είμαι αχάριστη. Εκτιμώ ότι έχω ένα γερό μωρό και ότι είμαι και η ίδια γερή... αλλά εύχομαι αυτή τη φορά να είναι πιο εύκολα τα πράγματα.... και πιο γρήγορα....

2IW7p3.png

xwifp2.png

Διαφημίσεις

Καλά, μάλλον είμαι η μόνη που θυμάμαι τον τοκετό μου και με πιάνουν τα κλάματα από το άγχος αφού οι μέρες για το δεύτερο μωράκι πλησιάζουν.... :(

Μη λιθοβολήσετε, δεν είμαι αχάριστη. Εκτιμώ ότι έχω ένα γερό μωρό και ότι είμαι και η ίδια γερή... αλλά εύχομαι αυτή τη φορά να είναι πιο εύκολα τα πράγματα.... και πιο γρήγορα....

Δεν είσαι μόνη!!!!και εγώ μία από τα ίδια!!!

Συμφωνώ μαζί σας! Εγώ δεν βρήκα τίποτα μαγικό στη στιγμή και δεν θα με χαλούσε καθόλου να γεννούσαμε με έναν πιο ανώδυνο τρόπο! Μπράβο σου πάντως που το πήρες απόφαση και για δεύτερο από όλες τις απόψεις!

κουράγιο και όλα καλά θα πάνε. Οι περισσότερες λένε ότι είναι πιο εύκολα στο δεύτερο!:)

Συμφωνώ μαζί σας! Εγώ δεν βρήκα τίποτα μαγικό στη στιγμή και δεν θα με χαλούσε καθόλου να γεννούσαμε με έναν πιο ανώδυνο τρόπο! Μπράβο σου πάντως που το πήρες απόφαση και για δεύτερο από όλες τις απόψεις!

κουράγιο και όλα καλά θα πάνε. Οι περισσότερες λένε ότι είναι πιο εύκολα στο δεύτερο!:)

Σε ευχαριστώ! Το μόνο μαγικό είναι ότι στο τέλος της μέρας κρατάς στην αγκαλιά σου το μωρό σου! :) Την απόφαση για το δεύτερο την πήρα έχοντας βγάλει από το μυαλό μου τις δυσκολίες και φυσικά ελπίζοντας στις στατιστικές για το δεύτερο τοκετό!!! ;)

Εύχομαι εύκολες εγκυμοσύνες και τοκετούς σε όλες τις κοπέλες!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Σε ευχαριστώ! Το μόνο μαγικό είναι ότι στο τέλος της μέρας κρατάς στην αγκαλιά σου το μωρό σου! :) Την απόφαση για το δεύτερο την πήρα έχοντας βγάλει από το μυαλό μου τις δυσκολίες και φυσικά ελπίζοντας στις στατιστικές για το δεύτερο τοκετό!!! ;)

Εύχομαι εύκολες εγκυμοσύνες και τοκετούς σε όλες τις κοπέλες!

Με το καλο κουκλιστα μου κ ολα να πανε καλα.Εγω προσφατα γεννησα το τριτο.Τα δυο πρωτα ουτε που τα καταλαβα τωρα στο τριτο τα ειδα ολα αλλα ευτηχωσ για 10 λεπτα,βεβαια τα τελευταια 10 λεπτα.Αυτο που εχω καταλαβει ειναι να κανεισ την επισκληριδιο με τουσ πρωτουσ πονουσ που ειναι σαν τισ περιοδου,κ καθε φορα που θα νιωθεις οτι πονασ να ζητασ επαναληψη.Αμεσος.Η στιγμη που το βλεπεις κ η ωρα που το κραταμε στα χερια μασ ειναι η ομορφοτερη.Δεν εχω παρει μεγαλητερη χαρα κ ευτηχια.Οσον αφορα τουσ πονους στο δευτερο εγω πηστευω πωσ η εμπειρια ειναι δυκοπο μαχαιρι.Τα καταλαβενεισ ολα απο την εγκυμοσυνη,το μωρο,τισ συσπασεισ κ ξερεισ τι να περιμενεισ.Το σηγουρο ειναι πωσ γεννεσ καθε φορα γρηγοροτερα κ δεν ανοιγει η λεκανη τοσο αφου αυτο εχει ξανασυμβει.Παντος καθε εγκημοσυνη κ καθε γεννα ειναι διαφορετικη.Αξιζει ομως.Καλη δυναμη!!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Γέννησα πριν 6 μήνες με φτ και επισκληρίδιο,σπάσαν τα νερά στις 10 το βράδυ και 4:25 ξημερώματα βγήκε ο μπόμπιρας,ζοριστήκαμε λίγο προς το τέλος γιατί ήταν ψηλά ο μικρός και τη δόση της επισκληριδίου τη μείωσαν αρκετά για να μπορώ να σπρώξω(εκεί τα είδα όλα).Ήμουν χαρούμενη όμως γιατί δεν μπήκα με πρόκληση όπως μου είχε προτείνει ο γιατρός μου(φοβόταν λεει ότι θα βγει μεγάλος,ενω πλησίαζε η ΠΗΤ,για τα κυβικά μου και θα είχαμε δύσκολη γέννα).Ηθελα να έρθουν όλα φυσιολογικά και στην ώρα τους εφ΄οσον δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα για να επέμβουμε!!!

Γέννησα πριν 6 μήνες με φτ και επισκληρίδιο,σπάσαν τα νερά στις 10 το βράδυ και 4:25 ξημερώματα βγήκε ο μπόμπιρας,ζοριστήκαμε λίγο προς το τέλος γιατί ήταν ψηλά ο μικρός και τη δόση της επισκληριδίου τη μείωσαν αρκετά για να μπορώ να σπρώξω(εκεί τα είδα όλα).Ήμουν χαρούμενη όμως γιατί δεν μπήκα με πρόκληση όπως μου είχε προτείνει ο γιατρός μου(φοβόταν λεει ότι θα βγει μεγάλος,ενω πλησίαζε η ΠΗΤ,για τα κυβικά μου και θα είχαμε δύσκολη γέννα).Ηθελα να έρθουν όλα φυσιολογικά και στην ώρα τους εφ΄οσον δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ώστε να επέμβουμε!!!

• 2 εβδομάδες μετά...
Γέννησα πριν 6 μήνες με φτ και επισκληρίδιο,σπάσαν τα νερά στις 10 το βράδυ και 4:25 ξημερώματα βγήκε ο μπόμπιρας,ζοριστήκαμε λίγο προς το τέλος γιατί ήταν ψηλά ο μικρός και τη δόση της επισκληριδίου τη μείωσαν αρκετά για να μπορώ να σπρώξω(εκεί τα είδα όλα).Ήμουν χαρούμενη όμως γιατί δεν μπήκα με πρόκληση όπως μου είχε προτείνει ο γιατρός μου(φοβόταν λεει ότι θα βγει μεγάλος,ενω πλησίαζε η ΠΗΤ,για τα κυβικά μου και θα είχαμε δύσκολη γέννα).Ηθελα να έρθουν όλα φυσιολογικά και στην ώρα τους εφ΄οσον δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ώστε να επέμβουμε!!!

Γέννησα στις 9 Μαρτίου με Φ.Τ. Η εμπειρία μου σχεδόν ίδια με τη δική σου! Έσπασαν τα νερά στις 3 το πρωί, περιμέναμε στο σπίτι μέχρι τις 5 για να αρχίσουν οι συσπάσεις και τα πονάκια, πήγαμε στο μαιευτήριο στις 5.30 με αρκετούς πόνους κάθε 10 λεπτά. Στις 7 μου έκαναν επισκληρίδιο διότι οι πόνοι έρχονταν κάθε 4 λεπτά και τους ΕΝΙΩΘΑ πολύ! Από τις 7 μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι περίμενα ξαπλωμένη να βγει ο πιτσιρίκος. Με την επισκληρίδιο δεν καταλάβαινα τίποτα! Αφού γένναγα και κοιμόμουν! Μου πήρε πολλές ώρες γιατί ο μικρός ήταν ψηλά και δεν έλεγε να κατέβει. Ενω βάραγα τρελούς πόνους (όπως έδειχνε το μηχάνημα) διαστολή είχα μόλις 2-3! Αφού φοβηθηκα ότι θα με πήγαιναν για καισαρική στο τέλος. Κατά τις Στις 14.00 που ήρθε ξανά η μαία για να με τσεκάρει μου λέει είσαι τελεία! Γεννάς, έχεις διαστολή 10! Τόσες ώρες είχα διαστολή 2-3 και μέσα σε μια ώρα έφτασα στο δέκα. Μώρε μπράβο! Εκεί άρχισε το ζόρι αλλά ευτυχώς δεν κράτησε πολύ. Σπρώξε, σπρώξε σπρώξε μου λέγανε και μου πιέζανε το κεφάλι πάνω στην κοιλιά που ήταν ακόμη τούρλα και έπρεπε να κρατάω και τα μπούτια μου για να σπρώχνω! Κι όλα αυτά με μια αναπνοή, χωρίς να βγάζω τον αέρα! Μέχρι να περάσει το κεφάλι το μικρού κόντεψα να σκάσω! Ευτυχώς στις 15.20 βγήκε ο μπεμπούλης! Κι όλα καλά : ) Έκλαιγα σαν τη χαζή από συγκίνηση μισή ώρα....

• 4 εβδομάδες μετά...

diavazw tis istories me tis ginaikes pou gennhsan me fisiologiko k klaiw..ithela toso poli na gennhsw k egw etsi. itan ena oneiro zwis gia mena na gennhsw fisiologika ..na ponesw k ola ta sxetika..niwthw oti o giatros me katestrekse..zileyw aytes tis ginaikes..exoun perasei konta 3 mhnes k den mporw na to kseperasw..merikew fores ta vradia den mporw na koimithw..den xerw ti na kanw..apo pou na parw voitheia..ta grafw k klaiw..makari na girnouse o xronos

pisw

:)

diavazw tis istories me tis ginaikes pou gennhsan me fisiologiko k klaiw..ithela toso poli na gennhsw k egw etsi. itan ena oneiro zwis gia mena na gennhsw fisiologika ..na ponesw k ola ta sxetika..niwthw oti o giatros me katestrekse..zileyw aytes tis ginaikes..exoun perasei konta 3 mhnes k den mporw na to kseperasw..merikew fores ta vradia den mporw na koimithw..den xerw ti na kanw..apo pou na parw voitheia..ta grafw k klaiw..makari na girnouse o xronos

pisw

Να ηρεμησεις και να χερεσαι που εχεις ενα μωρακι στην αγκαλια σου.....

Να το ξεπερασεις....δεν εχει σημασια ο τροπος αλλα τ αποτελεσμα....

Δεν ερχονται τα παντα ετσι οπως τα θελουμε...!!Κοιτα τ μωρακι σου και προχωρα...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

• 1 month later...

Γεια σε όλες! Πρώτη φορά γράφω και θα ήθελα να πω και τη δική μου εμπειρία για να μου πείτε αν νιώσατε κάτι παρόμοιο ή αν το έχετε ακουστά!

Μπήκα στο Ιασώ Θεσσαλίας στις 9/3/12 στις 3 τα ξημερώματα! Με ετοιμάσανε, συμπληρωσαμε τα χαρτιά ενώ ταυτόχρονα είχα κανονικούς πόνους (σαν της περιόδου) Ζήτησα επισκληρίδιο οταν άρχισαν να ζορίζουνε λίγο τα πράγματα όχι γιατι δεν άντεχα αλλά για να έχω δυνάμεις για την εξώθηση!

Περίπου στις 8 άρχισε να φεύγει η δράση του φαρμάκου και ζήτησα να μου ξαναχορηγήσουν, επειδή όμως είχα αρκετή διαστολή (9) δεν μου δώσανε κανονική δόση αλλά λιγότερη! Η επίδρασή της κράτησε λίγο και για κακή μου τύχη δεν είχα τελεία διαστολή ακόμα! Το περίεργο είναι πως εκτός από τους πόνους περιόδου (που και πάλι ήταν αρκετά πιο δυνατοί αλλά υποφερτοί) εμφανίστηκαν πόνοι στα πόδια μου(στο ισχίο) πάρα πολύ δυνατοί που ήθελα να βάλω τα κλάματα! Δεν μπορούσα να τα κουνήσω όχι επειδή είχα κάνει αναισθησία αλλά γιατί στην παραμικρή κίνηση σφάδαζα απο τους πόνους στα πόδια!!! Τελικά γέννησα στις 10:30 αλλά τα είδα όλα! Το μπεμπουλάκο μου τον δώσανε κατευθείαν αλλά δεν μπορώ να πω ότι έζησα τη στιγμη όπως την ήθελα γιατί οι πόνοι στα πόδια ακόμα υπήρχαν και το μυαλο μου είχε θολώσει από τον πολύ πόνο!! Τον κράτησα λίγο και του μίλησα ενώ με κοιτούσε με τα ματάκια του!!!! μετά αναγκάστηκα να τον δώσω γιατι ένιωθα πως θα μου έπεφτε απο τα χέρια!!(ταυτόχρονα είχαν ξεκινήσει να με ράβουν)Δόξα τω Θεώ όλα μετά πήγαν καλα αν και το χρώμα μου το ξαναβρήκα μετά από 2 εβδομάδες! Αν και δεν θέλω να ξαναζήσω παρόμοια εμπειρία Πρώτα ο Θεός θέλω να κάνω κι άλλα παιδάκια(το πρώτο μου είναι) και εύχομαι στην επόμενη να βγει ο γιατρός μου αληθινός (αν και δεν ξέρει γιατί, υποστηρίζει πως ήταν επειδή άνοιγε η λεκάνη και πως δεν θα επαναληφθει)! Όσες γυναίκες εχω ρωτήσει υποστηρίζουν το ίδιο αλλά καμία δεν είχε παρόμοια εμπειρία!

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ένα μικρό αυτοάνοσο που έχω lupus like αν και ο γιατρός μου δεν το υποστηρίζει!!! Αν γνωρίζει κάτι κάποια ας με ειδοποιήσει!!

pFZDp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...