Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στα δύσκολα φαίνεται ο άνθρωπος

Evouni

Recommended Posts

1 hour ago, Mamaloulou είπε:

Εγω το θεωρώ υπερβολή ολο αυτο με το παιδί βγήκε μόνη κτλ ενω η πεθερά μένει δίπλα.Προσωπικα δεν περιμένω τίποτα από κανέναν και ειδικά από την πεθερά μου ίσως γι'αυτό μου φανηκε παραξενο και παραλογο κατα καποιο τροπο.Δηλαδη και διπλα μου να εμενε δεν θα περίμενα κάτι.Εσυ λογικά  το βλέπεις αλλιώς γιατί μπορεί να έχεις κάποια άλλη σχέση με την πεθερά σου να σου προσφέρει κάποια βοήθεια  και θεωρείς πως κάπως έτσι  θα επρεπε να κανουνε ολες .Το κατανοώ.

Όχι καμία σχέση. Με την πεθερά μου έχω τυπική σχεση. Υπερβολή να μένει η πεθερά μου δίπλα κ να αδιαφορεί;; Τι να πω,έχουμε τελείως άλλη οπτική . Όλες στηριζομαστε στα πόδια μας φυσικά απλά λέω ποιο είναι το λογικό,η ανθρωπιά ,που πολλές μάλλον δεν έχουν. Εγώ θα βοηθούσαν έναν ξένο αν είχε ανάγκη πόσο μάλλον έναν δικό μου άνθρωπο 

1 hour ago, Mamaloulou είπε:

Εγω το θεωρώ υπερβολή ολο αυτο με το παιδί βγήκε μόνη κτλ ενω η πεθερά μένει δίπλα.Προσωπικα δεν περιμένω τίποτα από κανέναν και ειδικά από την πεθερά μου ίσως γι'αυτό μου φανηκε παραξενο και παραλογο κατα καποιο τροπο.Δηλαδη και διπλα μου να εμενε δεν θα περίμενα κάτι.Εσυ λογικά  το βλέπεις αλλιώς γιατί μπορεί να έχεις κάποια άλλη σχέση με την πεθερά σου να σου προσφέρει κάποια βοήθεια  και θεωρείς πως κάπως έτσι  θα επρεπε να κανουνε ολες .Το κατανοώ.

Όχι καμία σχέση. Με την πεθερά μου έχω τυπική σχεση. Υπερβολή να μένει η πεθερά μου δίπλα κ να αδιαφορεί;; Τι να πω,έχουμε τελείως άλλη οπτική . Όλες στηριζομαστε στα πόδια μας φυσικά απλά λέω ποιο είναι το λογικό,η ανθρωπιά ,που πολλές μάλλον δεν έχουν. Εγώ θα βοηθούσαν έναν ξένο αν είχε ανάγκη πόσο μάλλον έναν δικό μου άνθρωπο 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 118
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 19 λεπτά , despoina34 είπε:

απλά λέω ποιο είναι το λογικό,η ανθρωπιά ,που πολλές μάλλον δεν έχουν. Εγώ θα βοηθούσαν έναν ξένο αν είχε ανάγκη πόσο μάλλον έναν δικό μου άνθρωπο 

Ελπίζω να μην εννοείς ότι επειδή δεν θα φωνάζαμε την πεθερά μας να μας καθαρίσει τα τζάμια, δεν έχουμε ανθρωπιά. Το τι και πώς βοηθάει ο καθένας στη ζωή του άσε να το ξέρει καλύτερα ο ίδιος. 

πρίν από 31 λεπτά , despoina34 είπε:

Για το θέμα που λες στμφωνω. Όμως, καμία φορά αυτό που φαίνεται ως αδιαφορία είναι ουσιαστικά έλλειψη ενσυναίσθησης και άγνοια των πραγματικών αναγκών κάποιου. Εμένα το έχει πολύ η μητέρα μου και φάνηκε όταν γέννησα. Ενώ είχα μείνει στο πατρικό μια βδομάδα γιατί το μωρό χρειαζόταν παρακολούθηση (μένουμε σε ημιαστικη περιοχή εκτός Αθηνών) και είχα απεριόριστη βοήθεια σε φαγητό, πλύσιμο, σιδέρωμα, κατά τ άλλ δεν υπήρχε αίσθηση του τι είναι προτεραιότητα (όταν ανησυχείς για την υγεία του μωρού ας πούμε δεν είναι προτεραιότητα οι επισκέψεις των συγγενών επειδή ήταν ευκαιρία να μας δουν αφού μένουμε μακριά). Η πεθερά μου απ την άλλη, επειδή είχε προσφατα εγγόνια, ήξερε ακριβώς τι χρειαζόταν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μάνα μου με νοιαζόταν λιγότερο. 

πρίν από 26 λεπτά , Ilaeira είπε:

Ελπίζω να μην εννοείς ότι επειδή δεν θα φωνάζαμε την πεθερά μας να μας καθαρίσει τα τζάμια, δεν έχουμε ανθρωπιά. Το τι και πώς βοηθάει ο καθένας στη ζωή του άσε να το ξέρει καλύτερα ο ίδιος. 

Πραγματικά δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω αυτά που λέτε. Ίσως τα έγραψα σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνετε 

On 13/2/2022 at 12:51 ΠΜ, Mamaloulou είπε:

Καλησπέρα!!!Νομίζω πως απογοητευτικές από την στάση της πεθεράς σου γιατί όπως ανέφερες και μόνη σου είχες άλλες προσδοκίες.Σε βρισκω λιγο υπερβολική.Το ότι η πεθερά σου είναι 10 χρόνια συνταξιούχος και βλέπει όλη μέρα τηλεόραση,νομίζω πως δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει,ζωή  της είναι ότι θέλει κάνει δεν σημαίνει πως γιατι δε  έχει υποχρεώσεις πρέπει να ερχετε να βοηθάει εσένα.Επισεις δεν είναι καθαρίστρια για να έρθει να σου κάνει τα τζάμια.Αν σε πείραξε τόσο πολύ η συμπεριφορά της απομάκρυνσου για λίγο αν και δεν βλέπω κάτι παράλογο στη στάση της πεθερά σου αντίθετα από τη μεριά σου βλέπω κάποιες "απαιτήσεις" εκτός αν σου είπε από την αρχή πως θα σε βοηθάει με το σπίτι με το παιδί κτλ και τώρα το πήρε πίσω.

εκτός αν σου είπε από την αρχή πως θα σε βοηθάει με το σπίτι με το παιδί κτλ και τώρα το πήρε πίσω.

Ακόμη κ  κάτι τέτοιο να έγινε..νομίζω πως δικαιούται καποιοσ να αλλάξει γνώμη στη πορεία....πχ έχω ακούσει περιπτώσεις που λέγανε οι γονείς οωσ θα προσφέρουν βοήθεια..αλλά μετά άλλαξαν γνώμη..εγώ δεν το κρίνω αρνητικά..κ ούτε σημαίνει πως εγιν σκοπιμα..ισωσ να το δοκίμασαν κ να μην άντεξαν...εγώ πχ κοντεύω στα 40 κ με βγάζουν νοκ άουτ οι μικρεσ μου( 4μιση κ 2.μιση..) ..αλλά άλλο αντοχές στα 30 άλλο στα 40 κοκ ..

Διαφημίσεις

πρίν από 32 λεπτά , despoina34 είπε:

Πραγματικά δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω αυτά που λέτε. Ίσως τα έγραψα σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνετε 

Έγραψες για την ανθρωπιά που "πολλές δεν την έχουν" και κατάλαβα ότι πήγαινε στις υπόλοιπες σχολιάστριες, αλλά προφανώς μιλούσες για τις πεθερές. Με συγχωρείς αν σε παρεξήγησα.

Αλλά ας λείπει η ειρωνεία, και γενικά δεν την καταλαβαίνω την όλη επιθετικότητα. 

πρίν από 13 λεπτά , Ilaeira είπε:

Έγραψες για την ανθρωπιά που "πολλές δεν την έχουν" και κατάλαβα ότι πήγαινε στις υπόλοιπες σχολιάστριες, αλλά προφανώς μιλούσες για τις πεθερές. Με συγχωρείς αν σε παρεξήγησα.

Αλλά ας λείπει η ειρωνεία, και γενικά δεν την καταλαβαίνω την όλη επιθετικότητα. 

Τώρα μάλλον κατάλαβες τι έγραψα. Οπότε ίσως διάβασες πολύ βιαστικα την απάντηση μου κ απαντήσες εσύ ειρωνικά κ επιθετικά κ όχι εγώ. Επισης αρκετά το τραβηξαμε. Οποία δεν συμφωνεί μαζί μου κανένα θέμα. Καλό σας βράδυ 

On 12/2/2022 at 5:12 ΠΜ, Banoffee είπε:

Κορίτσια καλημέρα. Έχω ένα πρόβλημα  τελευταία με την πεθερά μου που δεν ξέρω με ποιον να το μοιραστώ. 
Γεννάω σε 2 βδομάδες σε ιδ.μαιευτήριο, ευτυχώς θα μπορεί να είναι συνοδός για όσο καθίσω ο σύζυγος, επίσης πήρε ήδη άδεια σχεδόν μήνα για να μείνει σπίτι όσο θα είμαι λεχώνα για να με βοηθάει. Η μαμά μου δυστυχώς έφυγε πριν λίγο καιρό απο τη ζωή. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα έχω τη βοήθεια της.
Η πεθερά μου 9 μήνες δεν ήρθε μια φορά να με βοηθήσει, ακόμη και όταν είχα δει λίγο αίμα στις αρχές και μου είπε ο γιατρός να μείνω λίγες μέρες ξάπλα. Τα κάναμε όλα μόνοι μας εγώ με τον σύζυγο! ΑΚόμη και σήμερα που είμαι 8,5 μηνών της ζήτησε ο σύζυγος να έρθει να καθαρίσει κάτι που εγώ δεν μπορούσα και δεν ήρθε! Όταν της είπα πως το σπίτι θέλει κάποιες δουλειές όπως πχ τα τζάμια που δεν μπορώ να σκύψω να τα κάνω μου είπε να πάρω γυναίκα να με βοηθήσει!
Εκεί τα έχασα, πείσμωσα, στενοχωρήθηκα, πικράθηκα! Είχαμε καλές σχέσεις όλα τα χρόνια αλλά ήταν η πρώτη φορά που δεν μπόρεσα να χωνέψω αυτό που είπε! Εϊναι 60 χρονών, κάθεται εδώ και 10 χρόνια που βγήκε στη σύνταξη, δεν έχει άλλες υποχρεώσεις εγγόνια κλπ, όλη μέρα βλέπει τηλεόραση. Η νύφη της γεννάει και δεν ήρθε να τη βοηθήσει μια φορά! Στο πρώτο της εγγόνι, χωρίς υποχρεώσεις χωρίς τίποτα! Εϊμαστε 10 λεπτά απόσταση με τα πόδια. Μέχρι τώρα τους επισκεπτόμασταν εμείς αλλά λέω φτάνει δε γίνεται μόνο να πάμε.
Ε λοιπόν χθες φέραμε μπογιατζή να βάψει το δωμάτιο του μωρού, και ενώ τα κάναμε όλα μόνοι μας. καθαρίσαμε, τακτοποιήσαμε κλπ με παίρνει τηλέφωνο και τι μου λέει; Θα έρθω αύριο μόλις τελειώσει ο μπογιατζής να δω το δωμάτιο πως έγινε!!! Ε εντάξει έγινα τούμπο αλλά κρατήθηκα! Της λέω ότι δεν θα μπορέσω γιατί έχω να πάω κάπου αλλά να συνεννοηθεί με τον γιό της αν θέλει να έρθει. 9 μήνες δεν ήρθε αλλά τώρα θέλει να δει το δωμάτιο έτοιμο! Μετά μου λέει ε να βοηθήσω και σε τίποτα αν χρειαστεί μετά το βάψιμο! Τι να χρειαστεί της λέω; Πριν μέρες σου είπαμε για βοήθεια και δεν ήρθες! Τώρα είναι όλα στην εντέλεια και δεν θα χρειαστούμε κάτι, ο μπογιατζής θα στρώσει, θα βάψει θα φύγει και όλα καλά! Σας είχαμε ζητήσει βοήθεια πριν λίγο καιρό και δεν ήρθατε. Δεν είπε τίποτα, παρα μόνο, "καλά".

Περίμενα γενικά μια άλλη στάση γνωρίζοντας πως δεν έχω και τη μαμά μου, ούτε αδερφή να με βοηθήσει. Δυστυχώς είχα προσδοκίες. Πλέον πήρα απόφαση πως δεν πρόκειται κανείς να με βοηθήσει! Μόνο εγώ και ο άντρα μου, κανένας άλλος! Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας όπως και τόσο καιρό χωρίς βοήθεια! Έχω ξενερώσει απίστευτα σε σημείο που αποφεύγω να σηκώνω τηλέφωνο (γιατί μόνο τηλέφωνο παίρνει), δεν θέλω πλέον πολλά πολλά. Εκείνος είπε πως θα της μιλήσει μήπως καταλάβει. 
Έχω πεισμώσει τόσο που δεν θέλω ούτε μετά το μαιευτήριο να έρθει για βοήθεια σπίτι! Ξέρω πως μόνο για το μωρό θα έρχεται και όχι για να βοηθήσει. 
Είμαι υπερβολική; Είναι οι ορμόνες; Είναι όντως απαράδεκτη η συμπεριφορά της; Πάντως και ο σύζυγός μου συμφώνησε πως ήταν απαράδεκτο να μου πει να πληρώσω γυναίκα να με βοηθήσει τη στιγμή που η ίδια κάθεται και επίσης το ότι δεν ήρθε ποτέ 9 μήνες, παρά μόνο βολεύτηκε να πάμε εμείς να τους επισκεπτόμαστε!
Έκανε φαγητό σήμερα και με πήρε τηλέφωνο να έρθει να μου το φέρει, ήταν αφορμή να έρθει μάλλον, αλλά απο εγωισμό και μόνο δεν το δέχτηκα και είπα πως μαγείρεψα για δυο μέρες και δεν χρειάζεται να μας φέρει τίποτα.

Είμαι λαθοσ που νομίζω πως πληγωθηκεσ από την στάση της?? Διαβάζοντας τα νιώθω πως νομιζεσ οωσ η πεθερά θα πάρει κατά κάποιο τρόπο την θέση της μαμασ σου.. ισχύει κάτι τέτοιο?? Ή εγώ λαθοσ καταλαβαίνω??

εμενα αυτό το μνμ δεν μου βγάζει θυμό..μου βγάζει πικρία..ίσωσ κρίνεις από το τι θα εκανεσ εσύ σε ανάλογη περίπτωση..που θεωρώ πως θα βοηθουσεσ..κ για αυτό τώρα δυσανασχετείς..

Η αλήθεια ομωσ είναι πωσ δεν μπορεισ να βασίζεται σε κανέναν πέρα από το σύζυγό..οσα ζευγάρια είναι  τυχερα κ έχουν βοήθεια θα πρέπει να έχουνε ευγνωμοσύνη για αυτό που τους προσφέρουν..τίποτα δεν πρέπει να είναι δεδομένο..εγώ πχ δεν θα απαιτησα ποτέ κάτι ούτε καν από τη μάνα μου..κ αν τα πεθερικά μου μου κρατάνε τα παιδιά μια φορά στο 3μηνο για κάποια επείγουσα δουλειά αισθάνομαι μεγάλη υποχρέωση που δεν ξέρω οωσ να την ξεπληρώσω..το χρέος τους το έκαναν..μασ μεγάλωσαν..αν θέλουν κ μπορούν θα κάνουν κάτι από μόνοι τους..θα προσφερθούν αν το θέλουν..εγώ αυτό ξέρω..αν κάποιος θέλει προσφέρεται..δεν χρειάζεται ειδική πρόσκληση..

μην στεναχωριέσαι..θα τα καταφερεισ μόνη σου..με τον άντρα σου..οπωσ ολεσ..οι παππούδες ασ συμμετέχουν οπωσ οι ίδιοι μπορούν..

• 1 month later...

Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω. Τώρα τα διάβασα και διαβάζω ακόμη τις απαντήσεις σας. Άργησε να ανέβει η ανάρτησή μου μπορεί 2-3 μέρες και νόμιζα πως δεν την ανέβασαν και δεν ξανα μπήκα. Τώρα είδα ότι αναρτήθηκε που κάθισα στο pc μετά απο 1,5 μήνα που βρήκα λίγο χρόνο.

On 13/2/2022 at 12:51 ΠΜ, Mamaloulou είπε:

Καλησπέρα!!!Νομίζω πως απογοητευτικές από την στάση της πεθεράς σου γιατί όπως ανέφερες και μόνη σου είχες άλλες προσδοκίες.Σε βρισκω λιγο υπερβολική.Το ότι η πεθερά σου είναι 10 χρόνια συνταξιούχος και βλέπει όλη μέρα τηλεόραση,νομίζω πως δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει,ζωή  της είναι ότι θέλει κάνει δεν σημαίνει πως γιατι δε  έχει υποχρεώσεις πρέπει να ερχετε να βοηθάει εσένα.Επισεις δεν είναι καθαρίστρια για να έρθει να σου κάνει τα τζάμια.Αν σε πείραξε τόσο πολύ η συμπεριφορά της απομάκρυνσου για λίγο αν και δεν βλέπω κάτι παράλογο στη στάση της πεθερά σου αντίθετα από τη μεριά σου βλέπω κάποιες "απαιτήσεις" εκτός αν σου είπε από την αρχή πως θα σε βοηθάει με το σπίτι με το παιδί κτλ και τώρα το πήρε πίσω.

On 13/2/2022 at 1:14 ΠΜ, Ilaeira είπε:

Δεν ξέρω πόσο στενή είναι η σχέση σας, αλλά ούτε εμένα μου φαίνεται υπερβολική η απάντηση. Προσωπικά μπορεί να ζητούσα κάτι τέτοιο από τη μαμά μου, αλλά θα δίσταζα να το ζητήσω από την πεθερά μου ή από οποιονδήποτε άλλο. 

Καταλαβαίνω ότι επειδή πλησιάζει ο καιρός να γεννήσεις και δεν έχεις τη μαμά σου ή άλλη βοήθεια, νιώθεις ανασφάλεια και η απάντησή της είναι σαν να σου είπε με τον τρόπο της ότι δεν θα έχεις να περιμένεις βοήθεια από πουθενά. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο είναι λογική η απογοήτευσή σου. Όμως αντικειμενικά δεν έκανε κάτι φοβερό, το αντίθετο θα έλεγα. 

Μην προδικάζεις και μην κόβεις γέφυρες. Όταν θα γεννηθεί το μωρό δες πόση βοήθεια θα είναι διατεθειμένη να προσφέρει και αποφάσισε πόση θα είσαι διατεθειμένη να δεχτείς. Ακόμα και να σου σιδερώσει ένα πλυντήριο ή να σου το κρατήσει για να κοιμηθείς μία ώρα, βοήθεια είναι.

Γενικά αυτά τα πράγματα δεν είναι πάντα άσπρο-μαύρο. Οι άλλοι προσφέρουν ό,τι μπορούν ανάλογα με τον χαρακτήρα και τις αντοχές τους, κι εμείς δεχόμαστε ό,τι κρίνουμε ότι μπορούμε να δεχτούμε ανάλογα με τη δική μας φιλοσοφία και τις αντοχές. Και τα κίνητρα μπορεί επίσης να είναι γκρίζα. Δηλαδή, μην τα πάρεις στο κρανίο αν διαπιστώσεις ότι έρχεται να βοηθήσει επειδή θέλει να χαρεί το εγγόνι κι όχι επειδή πρωταρχικό της κίνητρο είναι να ξεκουραστείτε εσείς. :) Λογικό θα είναι κι αυτό, εσύ απλά δες τι είναι βοηθητικό για σένα χωρίς να σε εκνευρίζει/να διαταράσσει την καθημερινότητά σας και πράξε ανάλογα.

Γενικά καλό είναι να ξεκινάμε με αφετηρία ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει, κι αν τελικά βοηθήσει, βλέπουμε τι μπορούμε να δεχτούμε και τι όχι. 

Λυπάμαι πολύ για τη μαμά σου. Με το καλό το μωράκι σου!

On 13/2/2022 at 11:05 ΠΜ, sofy είπε:

Δυο ενήλικες που κάνουν παιδί είναι ενήλικες  και προφανώς βασίζονται αρχικά στο τι μπορούν να κάνουν μόνοι τους. Δεν υπάρχει κανόνας στο αν και πόση βοήθεια θα δεχτούν. Αυτό με την καθαριότητα το θεωρώ υπερβολικό εκ μέρους σου. Αν θεωρείς τόσο σημαντικό ζήτημα να αστράφτουν τα τζάμια, φέρνεις γυναίκα. Ή το κάνει ο άντρας σου. Όπως θα σου επιβεβαιώσουν οι περισσότερες εδώ, όταν γεννήσεις τα καθαρα τζάμια θα είναι το τελευταίο που θα σε απασχολει. 

Εγω γαϊδουρια θα θεωρούσα να ζητούσες μια μερα να έρθει δυο ώρες να προσέχει το μωρό επειδή εχεις ένα θέμα υγείας και πρέπει να πας στον γιατρό ή γιατί θες να φτιάξεις το βιβλιάριο του και οι ώρες εργασίας του πατέρα δεν επιτρέπουν να φύγει εκείνος. Για κάτι πολύ συγκεκριμένο δηλαδή που πραγματικά δεν γίνεται αλλιώς. (ωστόσο μην ξεχνάς ότι πολλά ζευγάρια δεν έχουν κανέναν κοντά και αυτά τα ρυθμίζουν μόνοι τους). 

Τα υπόλοιπα που λες είναι υπερβολικά υπερβολικά. 

Η δίκη μου πεθερά έχει πει επίσης μεσες άκρες κάτι  του στιλ «εχεις τη μαμα σου», που ισχύει εν μέρει γιατί η μαμα μου μένει πιο κοντά και έχει αυτοκίνητο και είναι πιο ευκίνητη και ανεξάρτητη. Απλώς με ενόχλησε όπως το είπε γιατί έχει και αδυναμία στον άλλο της γιο και στην άλλη νύφη έκανε τούμπες (βασικά χτυπούσε 8ωρες βάρδιες συν μια ώρα πήγαινε μια ώρα έλα με συγκοινωνία). Αλλά δεν θα περίμενα να ξεσπιτωθεί να έρθει να μείνει μαζί μας ας πούμε. Ούτε από τη μαμα μου φυσικά. Είναι μια ανακούφιση που αν συμβεί κάτι θα πάρει το αυτοκίνητο κ θα έρθει μια ημερήσια, αλλά δεν βασιζόμαστε στην καθημερινότητα σε αυτό.

On 15/2/2022 at 12:24 ΜΜ, irin είπε:

Θα συμφωνήσω. 

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη αν θέλουν, εγώ πχ θα δεχτώ αν θέλουν να κάνουν ένα φαγητό (μια φορά στο δίμηνο) κλπ, αλλά όταν η πεθερά μου έχει προτείνει να έρθει να κάνει δουλειά σπιτιού εννοείται ότι λέω όχι! Είναι δυνατόν μια μεγάλη γυναίκα, είτε 60 είτε 70 είτε παραπάνω, να έχει να φροντίσει το δικό της σπίτι και να έρθει να κάνει και δουλειές σε εμένα? μπαλκόνια και τζάμια κλπ? πόσο να αντέξει πια..

Βέβαια μιλάω για μετά τη γέννα, που προτείνει να βοηθήσει λόγω παιδιών. Άλλο η δύσκολη εγκυμοσύνη, αλλά πραγματικά τα τζάμια και το σπίτι από εδώ και πέρα δεν θα γυαλίζουν.

Εγώ έχω πει όποιος θέλει να έρθει να κάνει παρέα στα παιδιά και να κάνω εγώ δουλειές ναι, αλλά να κάνουν οι άλλοι για μένα όχι. 

Ο λαός λέει του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί. Όταν βλέπω ότι δεν βοήθησε στο ελάχιστο στην εγκυμοσύνη ήξερα τι θα ακολουθούσε και με το μωρό. Λοιπόν σήμερα το μωρό έχει σαραντήσει. Δεν βγήκαμε καθόλου και μόλις το βγάλαμε πρώτη μέρα πήρε το γιό της και λέει να το πάμε να το δούνε!! Έπαθα σοκ. Της λέει ο άντρας μου καλά θα έρθουμε με το μωρό πρώτη μέρα, θηλάζουμε κλπ κλπ και της λέει έλα εσύ. Σε αυτές τις 40 μέρες ήρθε 2-3 φορές το μόνο που έκανε ήταν να γελάει με τον μπέμπη και να κάθεται! Εϊχα φριχτούς πόνους απο τα ράμματα απο κάτω δεν μπορούσα ούτε τουαλέτα να πάω ήμουν με το πάμπερς! Ε ερχόταν και ασχολιόταν μόνο με το μωρό, ούτε είπε να σε βοηθήσω! Ο σύζυγος στη δουλειά να λείπει όλη μέρα και θα γυρνάει και θα κάνει αυτός τα πάντα; Σκούπα δεν είχα βάλει πάνω απο μήνα και μάζεψε χνούδια το πάτωμα κάτω, χάλια, ούτε προσφέρθηκε να πει να σας βάλω μια σκούπα τώρα που δεν μπορείς. Ο σύζυγος έπλενε τα πιάτα, παραγγέλναμε απ'έξω, το μόνο που μας βοήθησε ότι έφερνε κάποιες φορές φαγητό που έφτιαξε γι'αυτούς και για μας με τον άλλο της τον γιο. 
Πέρασε καιρός απο την ανάρτησή μου, δεν μάλωσα μαζί της απλά ψυχράθηκα. Δεν είμαι το ίδιο θερμή όπως πριν, δεν μπορώ να συζητήσω πια μαζί της, λέω τα τυπικά. Ο κουνιάδος μου και ο σύζυγος μου έδωσαν απόλυτο δίκαιο και ότι όντως αυτό που είπε και σε αυτούς ακούστηκε σκληρό για την φάση που ήμουν και με δικαιολογούν. ΌΣο για το φαγητό πριν προλάβετε να πείτε ότι και αυτό είναι μεγάλη βοήθεια, ναι είναι, αλλά όποτε με παίρνει (βασικά δεν με παίρνει πια, παίρνει τον σύζυγο και ακούγεταια πο μέσα ο πεθερός μου να φωνάζει ΦΤΙΑΞΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΙ, είναι προτροπή του πεθερού μου δηλαδή να μας φτιάξει κάτι. 
Λέτε ότι δεν έχει την υποχρέωση, οκ αφού δεν έχει υποχρεώσεις να μην έχει και απαιτήσεις. Δηλαδή όπως λέτε εμείς είμαστε οι γονείς και εμείς αποκλειστικά θα το μεγαλώσουμε, τότε λοιπόν δεν έχουμε και καμια υποχρέωση να το βλέπουν αφού είναι δικό μας κι εμείς το κάναμε. Δεν είναι λογική αυτή. Παιδί της είναι ο άντρας μου. ΑΝ δεν την ενδιαφέρει να είναι καλά η νύφη της δεν θα είναι και το εγγόνι της. Εϊμαι μόνη μου σπίτι όταν είναι ο σύζυγος όλη μέρα στη δουλειά. Δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω, θηλάζω αποκλειστικά, το μωρό κλαίει και δεν μπορώ να κάνω φαγητό της προκοπής και να ασχοληθώ. ΞΕκινάω να μαγειρέψω, κλαίει το μωρό είτε παο κολικούς, είτε πεινάει είτε γκρινιάζει, σβήνω τη κουζίνα αφήνω το φαί στη μέση στο τέλος παραγγέλνω. Μου λέει μετά να τρέφομαι σωστ'α και γιατί δεν τρώω ότι πρέπιε να τρέφομαι σωστά για το γάλα και το μωρό. Αφού δεν βοηθάει ας μην ασχολείται με το τι κάνω εγώ και το μωρό, δική μου δουλειά, εφόσον δεν είναι υποχρεωμένη. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Μόνο όταν είναι ο σύζυγος σπίτι και κρατάει λίγο το μωρό μπορώ να κάνω κάτι.
Τα τζάμια που ανέφερα και σας φάνηκαν υπερβολικά, είμαστε χωρίς τέντα και είχαν απ'εξω λασποβροχή και χώματα, έμειναν σε άθλια κατάσταση είναι και στο σαλόνι οπότε γι'αυτό το είπα. Όχι να μου κάνει τη φασινα της βδομάδας. Δεν είμαι καμια παστρικιά να κάνω συνέχεια τα τζάμια. 
Επίσης μου πετάει συνέχεια πότε θα ξεκινήσεις τη δουλειά; Λέω πως όταν θα είναι 8 μηνών το παιδί θα ξεκινήσω κανονικά αλλά θα ζητήσω άδεια ανευ αποδοχών για να το μεγαλώσω λίγο ακόμα. Τα λίγα χρήματα που παίρνω απο τη δουλειά θα τα δίνω σε νταντά να μου κρατάει το παιδί; Στην ουσία μια τρύπα στο νερό, θα λείπω να παίρνω 500 ευρω και αυτα τα 500 θα τα δίνω στη νταντά. Δεν κάθομαι σπίτι να μεγαλώσει και το μωρό με τη μαμά του; Και τα κουνιάδια μου και ο πεθερός συμφωνούν με αυτό, η πεθερά μου όμως ξίνισε. Θέλει να δουλέψω να βγάζω και λεφτά αλλά δεν θέλει και να το κρατάει.

On 15/2/2022 at 9:09 ΜΜ, λουκουμαδάκι είπε:

Μου λείπει ένα κομμάτι της ιστορίας. Στο σπίτι σας την καλείς; Για καφέ. Για φαγητό. Όταν έμεινες στο κρεβάτι της είπες πχ έλα για παρέα; Όχι για βοήθεια, για παρέα. Την καλέσατε ποτέ να έρθει μαζί σας να διαλέξετε πχ ρουχαλάκια; Να της πεις έλα να πάμε μια βόλτα στα καταστήματα να δούμε πράγματα για το μωρό; στα ρωτάω γιατί πρόσφατα συζητούσα με φίλη που η πεθερά της είπε ότι δεν μου έδωσες ούτε μία φορά την χαρά να εμπλακώ στις αγορές αλλά μου κράτησες μούτρα που δεν ήρθα να σιδερώσω αυτά που πήρες. Και συζητώντας αν ήταν μια λογική πρόταση καταλήξαμε ότι ναι όντως και από την πλευρά της είχε δίκιο. Αν με τον άλλο δεν έχουμε μια α σχέση που να δείχνει ότι τον θέλουμε στη ζωή μας με δική μας πρωτοβουλία πως απαιτούμε να έρθει να μας κάνει πχ το σίδερο ή τα τζάμια; Γιατί αν δεν απαιτούμε και απλά ρωτάμε μήπως και ΑΝ μπορεί δεν μας ξενίζει το όχι. Το όχι μας ξενίζει στην απαίτηση ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Επίσης πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να μπλέκουν με τα σπίτια των άλλων όπως πχ η δική μου πεθερά.  Αν της πω όμως κάνε μου ένα φαγητό θα κάνει δέκα. Είναι έτσι σαν άνθρωπος. Η το άλλο. Μπορεί να σκέφτεται γιατί ο γιός μου δεν μπορεί να κάνει μια ώρα τα τζάμια; Σου δίνω κάποιες οπτικές να σκεφτείς γιατί πάντα τα βλέπουμε μονόπλευρα όταν είμαστε οι άμεσα εμπλεκόμενοι. 

Πριν μείνω έγκυος την καλούσα, πάλι δεν ερχόταν, βαριόταν. Πηγαίναμε μόνο εμείς συνέχεια και καλόμαθε να πάμε μόνο. ΚΑι για παρέα της έχω πει και ήρθε μια φορά στα τόσα χρόνια. Δεν της ξανα είπα μετά. ΠΟια μια ώρα καλέ τα τζάμια; Ούτε 5 λεπτά! Το τζάμι του σαλονιού ήταν χάλια απο τη λασποβροχή και απλά έτυχε τότε!

On 15/2/2022 at 9:50 ΜΜ, irin είπε:

Συμφωνω οτι οι σχεσεις ξεκαθαριζουν ακομα περισσοτερο οταν μπει ενα μωρο στη μεση. 
ομως ειμαι πολυ αντιθετη με την αποψη «οι γονεις γινονται θυσια και δεν μπορω να φανταστω το αντιθετο». Δηλαδη, οι γονεις μια ζωη δουλευαν για να μας μεγαλωσουν και τωρα στα γεραματα, αν εχουν βγει συνταξη, πρεπει να μη ζησουν χαλαροι τη ζωη που απεμεινε για να γινουν θυσια για εμας;; Αν ειναι ετσι, να τους ρωταμε πριν κανουμε παιδια «εχετε ορεξη να καθαριζετε τζαμια κλπ;» 
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη, δεν το παιζω υπερανω. Η απαιτηση με ξενιζει. Οπως και η «θυσια». Τη θυσια θα στην κοπανισουν μια μερα,οταν κατι που θα κανεις δεν το εγκρινουν. Αν δεν ειναι τετοιοι ανθρωποι, τοτε ειναι απλα ανθρωποι που δεν εχουν τιποτα απολυτως να κανουν και η μονη αξια που εχει η ζωη τους ειναι το παιδι-εγγονι κλπ. 

Απάντησα πιο πάνω και στα σχόλια που είναι της ίδιας άποψης με τη δική σου.
Ωραία κι εμε΄ςι γίναμε θυσία να φέρουμε ένα παιδί στον κόσμο δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το πάμε να το βλέπουν. Εμείς το κάναμε εμείς θα το χαρούμε. Έτσι να σκεφτόμαστε;
Ο πεθερός μου δεν είναι τέτοιος άνθρωπος απλά είναι πού μεγαλύτερος και έχει θέματα υγείας δεν μπορεί να βοηθήσει. Και το φαγητό που μας φτιάχνει καμια φορά η πεθερά μου προτροπή του πεθερού μου είναι να μας φτιάχνει και να μας βοηθάει. Έχω ακούσει να τη φωνάζει, τι κάθεσαι όλη μέρα και δεν κάνεις ένα φαι στα απιδιά να τα βοηθήσεις; Έχω καταλάβει πως όντως είναι τεμπέλα, βαριέται γενικώς και να κάνει το οτιδήποτε, να κρατάει το παιδί κλπ. 

On 15/2/2022 at 11:55 ΜΜ, sofy είπε:

Κι εγώ θεωρώ αδιανόητο ο γονιός να μην νοιάζεται για το παιδί του, δηλαδή να βγάλει ένα στιλ ότι έχει σύνταξη και κάνει ζωάρα ας πούμε. Αλλά από αυτό μέχρι τα να καθαρίζει τζάμια, υπάρχει μια απόσταση. 

Μου άρεσε αυτό που αναφέρθηκε προηγουμένως, να εμπλακεί ο παππούς γιαγιά σε κάποια θέματα. Δεν μου αρέσει αυτό που κάνουν κάποιες γυναίκες, να είναι αυτοκόλλητες στη μαμα τους και να. είναι η πεθερά απ έξω λες κι είναι ξένη. Εμείς διαλέξαμε μόνοι μας τα επιπλα κ τα καρότσια αλλά επειδή ήταν δωρα των παππουδων, σε κάποιο στάδιο της έρευνας αγοράς είχαν έρθει μαζί μας. Χαλαρά τελείως, σε φάση βόλτας. Δεν ήταν τελικά μαζί μας στην αγορά, ούτε επηρέασε σε κάτι η γνώμη τους, αλλα είχαν την αίσθηση ότι δεν είναι απλα πορτοφόλι. Μάλιστα μια φορά εθχα πάει μόνη μου με την πεθερά μου να δούμε, να με συστήσει στο κατάστημα που ψωνίζει συχνά για τα ανίψια μου. Για τα ρουχαλάκια είχα πάει με τη μαμα και την αδερφή μου, αλλα μετά της έστειλα κάποιες φωτογραφίες. Και στις ετοιμασίες του γάμου είχε έρθει μια φορά στα πολύ αρχικά στάδια. Παρόλα αυτά, όταν τους είχαμε φιλοξενήσει σπίτι μας κι ήμουν έγκυος, ντρεπόμουν να τη βλέπω να κάνει δουλειές. Όταν μας φιλοξενεί εκείνη το καλοκαίρι, ποτέ δεν πήγα με το στιλ ότι τώρα εμείς ήρθαμε να αράξουμε κι εσυ θα τρέχεις, όπως κάνει το άλλο παιδί της. Πάντα βοηθάω αν πρέπει να γίνει κάτι. Είμαστε νέοι κι έχουμε αντοχές, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε ότι οι μαμάδες θα ξεκουράζουν εμάς. 

Οι παππούδες δεν μπορούν όλοι να προσφέρουν τα ίδια. Και δεν έχουν και την ίδια διάθεση. Έχω γράψει κι αλλού, όταν ειχα νεογέννητο έπρεπε να κάνει μια επεμβασουλα ρουτίνας, ο άντρας μου δεν μπορούσε γιατί κανονίστηκε επειγόντως, έψαχνα ποιος θα μας πάει θεωρώντας ότι μετά την καισαρική απαγορεύεται η οδήγηση, και κανεις δεν αναλάμβανε γιατί φοβούνταν να οδηγήσουν με το νεογέννητο (οι γονείς μου λόγω ηλικίας, η αδερφή λόγω απειρίας). Ήταν απογοητευτικό αλλα σεβαστό. Οι γονείς μου επίσης δεν πάνε τα εγγόνια βόλτα εκτός σπιτιου. Φοβούνται. Μόνο με καροτσι, όχι όμως κούνιες. Άβολο επίσης αλλα σεβαστό, γι αυτό και δεν τέθηκε ποτέ θέμα να βοηθούν συστηματικά με την απασχόληση του παιδιού όσο δουλεύουμε. Ούτε ήθελαν να εμπλακούν στο baby led weaning. Με τέτοιες συνθήκες, και δίπλα να μέναμε, παρα την καλή πρόθεση δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε το παιδί όλη μέρα χωρίς νταντά μαζί τους. Νιώθεις κάπως ότι η καλή πρόθεση δεν αρκεί για να σε διευκολύνει, αλλά τι να γίνει. 

ΜΕτά τη γέννα με ράμματα και πάνα απο κάτω τις πρώτες 20 μέρες να κλαίω απο τον πόνο και να μη μπορώ ούτε να παώ τουαλέτα, ούτε τότε βοήθησε.Τα τζάμια ήταν μια συγκυρία τότε, κολλήσατε στα τζάμια. Ήταν του σαλονιού λόγω δυνατού αέρα και λασποβροχής που έγιναν χάλια. Δεν τα κάνω συνέχεια αυτά, απλά όταν κοιτούσες απο το παράθυρο δεν έβλεπες έξω τίποτα και είπε κιόλας "τι λάσπη είχε χάλια έγιναν τα τζάμια".
Δεν πειράζει, συνήθισα μόνη μου. Εγώ και ο άντρας μου μόνο. ΑΛλά δεν μου καίγεται καρφί που μου λέει φέρτε να δούμε το μωρό ενώ αυτή δεν έρχεται! Ορίστε, αυτή τη συμπεριφορά φοβόμουν και ήταν οιωνός η συμπεριφορά στην εγκυμοσύνη που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια εδώ που είμαστε σήμερα με το μωρό στο σπίτι! 
Απο τη μια δεν προλαβαίνω να κάνω φαγητό της προκοπής με νεογέννητο στο σπίτι και ειδικά όταν λείπει ο σύζυγος, παραγγέλνουμε, απο την άλλη λέει γιατί παραγγέλνετε συνέχεια. Ε πάει πολύ. Δεν της ξανα λέω τίποτα. Έχω ψυχραθεί απέναντί της και το καταλαβαίνει αλλά κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τα κουνιάδια μου το βλέπουν και με δικαιολογούν. Αυτό μου φτάνει να είμαι ήρεμη.

Διαφημίσεις

On 16/2/2022 at 12:31 ΜΜ, Mamaloulou είπε:

Εμενα παντως μου κάνει φοβερή εντύπωση που περίμενε βοήθεια από την πεθερά της.Ποτε δεν μου πέρασε από το μυαλό να έρθει η πεθερά σπίτι να με βοηθήσει είτε όταν ήμουν έγκυος είτε  μετά.Ουτε η ίδια φυσικά προσφέρθηκε πότε να βοηθήσει αλλά δεν την παρεξηγήσα.

Αν είχες χάσει πρόσφατα τη νέα μαμά σου και δεν είχες ούτε αδέρφια να σε βοηθήσουν ναι, πιστεψέ με θα περίμενες μια στήριξη έστω ψυχολογική, ότι ξέρεις; Ότι θέλεις κορίτσι μου θα σε βοηθήσω, έστω να το άκουγα και δεν θα της ζητούσα ποτέ τίποτα.

On 16/2/2022 at 12:39 ΜΜ, vicky86 είπε:

για μενα ειναι αυτονοητο οτι αναγκαστικα ο συζηγος θα τα αναλαβει

επισης επειδη δ αναφερονται πολλες πληροφοριες,δ ξερουμε πως ηταν πριν την εγκυμοσυνη.ισως γτ δ χρειαστηκε κιολας

αν για παραδειγμα η κοπελα ηταν αρρωστη,την επαιρνε η πεθερα να δει τι κανει;της πηγαιμε μια σουπα;αν ναι,τοτε ειναι περιεργο που δ "ενδιαφερθηκε" τωρα

απλα καμια φορα σκεφτομαστε σαν αυτονοητο οτι ειναι δικος μας ανθρωπος.δ ισχυει ομως παντα αυτο αναμεσα σε πεθερικα-νυφες/γαμπρους.κ πολλες φορες αυτο φαινεται οταν πλεον υπαρχουν εγγονια

Ναι, με έπαιρνε τηλέφωνο συνέχεια, μιλούσαμε ώρες στο τηλέφωνο, ναι μας έστελνε πράγματα. ΑΝ και πάλι σπάνια ερχόταν γιατί βαριόταν, όλο εμείς πηγαίναμε σχεδόν καθημερινά! Απο τότε που έμεινα έγκυος σαν να ήθελε να μου πει, τώρα μη μου πείτε για βοήθεια. Δεν με έχει ξανα πάρει τηλέφωνο παρα μόνο τον σύζυγο. Θέλει να αποφύγει τη συζήτηση τι κάνω, αν έχω κάποια ανάγκη, αν μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι. Αυτό βλέπω. Πλέον δεν περιμένω τίποτα. Απλά έγινα ψυχρή, ευγενική μεν, απλά ψυχρή και τυπική. Δεν το επεδίωξα, απλά δεν μου βγαίνει πια. Ξενέρωσα με τη συμπεριφορά της ειδικά στη λοχεία.

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Είναι σίγουρα μεγάλο ξενέρωμα στη σχέση σου με έναν άνθρωπο να βλέπεις τέτοια στάση. Αλλά βρε κορίτσι μου, μην χαλιέσαι. Τη συμπόνοια είτε την έχει κάποιος είτε δεν την έχει, δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να το αλλάξεις αυτό. 

Να σου ζήσει! Τώρα που σαράντισε θα ειναι πιο εύκολα τα πράγματα. :)

καταλαβαινω οτι σε πειραξε,προσπαθω να σε νιωσω,αλλα μου ειναι δυσκολο

ισως καποτε να ημουν στην θεση σου.αλλα περασαν τα χρονια,μεγαλωσαν τα παιδια,βρηκα την ησυχια μου,κ εβαλα τα πραγματα στη σωστη τους διασταση.παρολο που καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη,εγω εχω κ τους γονεις μου

κακως πηγαινατε μονο εσεις να τους δειτε,πολλοι το καναμε αυτο το λαθος.σκεφτεσαι ειναι μεγαλοι,ας παω εγω.δ σκεφτεσαι απο πριν οτι αργοτερα με παιδια κ για σας θα ειναι πιο δυσκολο

οποτε αντι να βαλουμε ολοι ορια νωριτερα,το αφηνουμε για μετα.κ συνηθως μετα τα παιδια.κ μετα καπως φαινεται η συγκυρια

πραγματικα δ μπορω να καταλαβω γτ θα επρεπε να βαλει σκουπα.αφου ηρθε να δει το μωρο.δ σε πηρε να ερθει για δουλειες

ειναι πολυ σημαντικο να καταλαβεις οτι οι περισσοτερες απο εμας ειμασταν ετσι.δ ειχαμε χρονο για δουλειες,μαγειρεμα,να φαμε,να κανουμε μπανιο..θα περασει ο πρωτος δυσκολος καιρος

ναι,ειναι πολυ ωραιο να εχεις βοηθεια,αλλα δυστυχως δ ειναι αυτονοητη.ουτε μπορεις να την απαιτεις

ισως εβλεπε οτι εσυ ζητας κιολας πραγματα,οποτε αποφευγει να σε παιρνει τηλ

ειναι απολυτα λογικο που ψυχρανθηκες.εφοσον ετσι νιωθεις(κ εγω ετσι θα ενιωθα),κρατας απλη τυπικη σχεση

αν νιωθεις οτι πιεζεσαι που δ απαντας,οπως στα σχολια με το ντελιβερι η τη δουλεια,παντα μπορεις να βρεις ευστοχες απαντησεις χωρις να μαλωσετε.δ υπαρχει λογος να τα κρατας μεσα σου.αλλο αν απλα δ δινεις καμια σημασια πια

δ εχουν υποχρεωση ουτε το μωρο να δουν.αν ομως θελουν,ναι να ερθουν.δ ειστε υποχρεωμενοι να πατε,συμφωνω.δλδ δ θα βαλεις εμποδιο στο να δουν το παιδι.αλλα αν θα πατε εσεις η θα ερθουν ειναι κτ που θα συμφωνειτε ολοι

κ επειδη ο πεθερος ειναι μεγαλος κ με θεματα υγειας,θα πρεπει να υποχρεωνει την πεθερα να σας κανει φαι;ουτε αυτο το καταλαβαινω.να δειξει αυτος ενδιαφερον,με την δουλεια αλλου.δ εχει δικαιωμα δλδ η πεθερα σου στο κατω-κατω τωρα που ακομη ειναι νεα να τεμπελιασει;μεγαλωσε τα παιδια της.εχει κ εναν  αντρα μεγαλο με πρβλμτ υγειας.μπορει να μην θελει να μαγειρευει ουτε γι αυτους

Διαφημίσεις

Αυτό που έχουμε απαιτήσεις από τους άλλους..χωρισ εμεισ να είμαστε σωστοί από τη μεριά μας με ξεπερνάει...κ το λέω γενικά αυτό..

Τώρα όσο αφορα στο δικό σασ το μηνυμα συγκεκριμένα βλέπω να έχετε πολλές κ παράλογες απαιτήσεις... εσείς από τη μεριά σασ είστε τυπικοί?? Αυτό αναρωτιέμαι...

Κ οπωσ είπε η @kotsifos ολεσ καπωσ έτσι μεγαλώσαμε τα παιδιά μασ..κ μάλιστα με συζύγους που δουλεύουν ολημερίς κ ολοβραδυσ..χωρισ καμμία βοήθεια δηλ..αλλά ούτε από τη μάνα μου έχω απαίτηση..που είναι μάνα μου...πόσο μάλλον από τα πεθερικά μου...κ το δικό μου το τζαμί φιμε είχε γίνει ένα διάστημα..αλλά προτεραιότητα έχουν τα παιδιά..όταν μπόρεσα το καθάρισα..(παράδειγμα το έφερα)

Κοίτα την οικογένεια σου..κ άσε τους άλλους..ότι μπορούν κ ότι θέλουν θα το προσφέρουν από μόνοι τους..τώρα οι ορμόνες είναι στο φουλ..όταν ξεκουραστείς λίγο θα το καταλαβεισ..

16 hours ago, Banoffee said:

Επίσης μου πετάει συνέχεια πότε θα ξεκινήσεις τη δουλειά; Λέω πως όταν θα είναι 8 μηνών το παιδί θα ξεκινήσω κανονικά αλλά θα ζητήσω άδεια ανευ αποδοχών για να το μεγαλώσω λίγο ακόμα. Τα λίγα χρήματα που παίρνω απο τη δουλειά θα τα δίνω σε νταντά να μου κρατάει το παιδί; Στην ουσία μια τρύπα στο νερό, θα λείπω να παίρνω 500 ευρω και αυτα τα 500 θα τα δίνω στη νταντά. Δεν κάθομαι σπίτι να μεγαλώσει και το μωρό με τη μαμά του; Και τα κουνιάδια μου και ο πεθερός συμφωνούν με αυτό, η πεθερά μου όμως ξίνισε. Θέλει να δουλέψω να βγάζω και λεφτά αλλά δεν θέλει και να το κρατάει.

Θα πω κάτι άσχετο σαν πληροφορία, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, όμως όταν θα έρθει η ώρα να επιστρέψεις στην εργασία σου και υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επιστρέψεις μπορείς (αν σε ενδιαφέρει φυσικά) να δεις μήπως μπορείς να στείλεις το μωρό βρεφικό μέσω ΕΣΠΑ.

2 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Από αυτή τη φάση όλες περάσαμε κ στο κεφάλι μας όλα μεγεθύνονται. Είναι απόλυτα φυσιολογικό! 

Θύμαμαι όταν είχα νεογέννητη την πρώτη κόρη μετρούσα τις ώρες που κοιμόμουν ημερησίως. Πάντα ήταν 3-4 ώρες. Κ μετά μετρούσα κ του συζύγου μου κ αν κοιμόταν μια ώρα παραπάνω νευριαζα μαζί του!! :lol:

Εγώ ακόμα και τώρα νευριάζω λίγο , γιατί Τρίτη φορά με νεογέννητο νομίζω κάποια χρόνια δεν έχω κοιμηθεί καθόλου , ούτε αυτός βέβαια. Αλλά όταν πιάνει στο ρεπό του τον καναπέ και εγώ δεν μπορώ .. τρελαίνομαι σου λέω :razz: 

3 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

@Banoffee καταρχήν να σας ζήσει το μωράκι σας!

Με κάθε καλή διάθεση θα σου πως πως η στάση σου απέναντι στην πεθερά σου μου φαίνεται λιγάκι ''εκδικητική'' δήλαδή δεν κάλυψε τις ανάγκες - απαιτήσεις σου  δεν θα της πηγαίνεις το παιδί. Θα σου κάνει έκπληξη αυτό που θα σου πω όμως με αυτόν τον τρόπο μόνο τον εαυτό σου τιμωρείς.

Λες πως όσες φορές έχει έρθει ασχολείται με το παιδί και όχι με το σπίτι, μα για το παιδί ήρθε, και στην τελική γιατί δεν χαίρεσαι που ζητάνε να δουν το παιδί ΣΟΥ?  Εγώ αν γίνονταν αυτό θα άφηνα το παιδί στη γιαγια΄και θα πήγαινα να κοιμηθώ μίση ώρα χωρίς έννοια, ή θα έβαζα να φτιάξω ένα φαί, και το να ασχοληθεί με το μωρό πάλι βοήθεια είναι.

Σου αναφέραμε και πιο πάνω, αν θες οικιακή βοηθό πάρε οικιακή βοηθό. 

Οι περισσότερες μαμάδες εδώ περάσαμε τον πρώτο καιρό όπως εσύ, ακριβώς όπως εσύ! Χωρίς βοήθεια, και με έναν σύζυγο να δουλεύει όλη την ημέρα. Εφόσον η καθαριότητα του σπιτιού σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα πάρε οικιακή βοηθό, να μην έχεις και κανέναν ανάγκη.

Δε σου είπε κανείς πως είσαι υποχρεωμένη να της το πας,  μη το πας, ας έρθει εκείνη να το δει.

Μην έχεις προσδοκίες από τους υπόλοιπους, άσε τον κάθε ένα να δου προσφέρει αυτό που μπορεί.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα! Και να προσθέσω ότι και εγώ είχα σκεφτεί κάποτε στο πρώτο παιδί ότι ααα ποσο δύσκολα είναι και δεν με βοηθάει κανενας. Αλλά ποτέ δεν απαίτησα και πάντα έλεγα ότι ο κάθε ένας όντως προσφέρει ότι μπορεί. Ας εκτιμάμε αυτό! Αν μπορείς να αφήσεις το μωρό λίγο με την πεθερά και να ξεκουραστείς η να μαγειρέψεις ένα φαγητό με την ησυχία σου κάνε το. Ίσως μετά από κάποιο διάστημα που θα μπορείς να κοιμηθείς λίγο παραπάνω και οι ορμόνες δεν θα χτυπάνε κόκκινο να σκεφτείς πιο καθαρά και να δώσεις και σε εκείνη δίκιο. Εκείνη μεγάλωσε τα παιδιά της. Πάντως και εγώ να ξέρεις είμαι στην θέση σου έχω νεογέννητο (τώρα κλείσαμε 40 μέρες πριν λίγο) και ένα νήπιο που είναι 1 μισή και άλλο ένα που είναι σχεδόν 3 χρόνων. Ο άντρας μου και εμένα δουλεύει όλη μέρα ..εντάξει λίγα ζαναξ κ όλα καλά! Πλάκα κάνω δεν χρειάστηκε ακόμα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...