Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στα δύσκολα φαίνεται ο άνθρωπος

Evouni

Recommended Posts

14 minutes ago, elemaxi said:

Ρε παιδιά έχουμε κολλήσει όλοι στα τζάμια και δε βλέπουμε τη γενική εικόνα. Και αν θέλετε προσωπικά δεν θα ζητούσα να καθαρίσει κανείς τα τζάμια. Όμως η γενική αίσθηση που μας αφήνει η κοπέλα φέρνοντας διάφορα παραδείγματα από τη συμπεριφορά της πεθεράς της είναι μια αδιαφορία και μια αναισθησία. Να έχεις άνθρωπο δικό σου δέκα λεπτά απ' το σπίτι σου που μπορεί να έρθει και να προσφέρει μικρή ή μεγάλη βοήθεια και τελικά να νιώθεις τόσο μόνος/η. Και να πρέπει ο σύζυγος (που υποθέτω ότι θα εργάζεται ο άνθρωπος) να αναλάβει όλα τα υπόλοιπα.   

Ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά, εγώ πχ αυτό που κατάλαβα είναι πως είχε προσδοκίες από την πεθερά της στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε και αυτό ενόχλησε την κοπέλα. Τα τζάμια είναι ένα παράδειγμα απλό, κυρίως είναι η νοοτροπία που έχουμε πως οι γονείς μας υποχρεούνται να μας βοηθούν ανεξάρτητα με τι μπορούν και θέλουν.

Κατά τη γνώμη μου όχι δεν είναι υποχρεωμένη η πεθερά να πάει για φασίνα, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό με τη δική μου λογική, ο σύζυγος θα πρέπει να αναλάβει και εκείνος κάποιες υποχρεώσεις, δεν μπορεί και εκείνος να περιμένει από τη μαμά του να κάνει την καθαριότητα του σπιτιού.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 118
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

12 minutes ago, λουκουμαδάκι said:

Δεν ήρθε να κάνει δουλειές όταν εγώ ήθελα και επειδή δεν έκανε δουλειές όταν εγώ ήθελα άλλαξα γνώμη για το ποιά είναι και όταν θέλησε να βοηθήσει εγώ είπα όχι γιατί όταν ήθελα δε χόρεψε στο ρυθμό μου οπότε τώρα δε θέλω ούτε να πατήσει στο σπίτι. Δεν ξέρω αν είναι ορμονικό αλλά βλέπω πολύ μεγάλη απογοήτευση και εξίσου μεγάλη αντίδραση έτοιμη να διαλύσει ολόκληρη σχέση που μέχρι πρότινος δεν είχε προβλήματα για μια φορά που κάποιος είπε όχι. Θέλω να δει η θεματοθέτρια μια άλλη οπτική. Του δικαιώματος του άλλου να λέει όχι χωρίς να απειλείται με αποκλεισμό. Λίγο πιο χαλαρά. 

Μα πόσο ωραία τα λες!

Συμφωνώ 100%.

Αναρωτιέμαι πώς θα μας φαινόταν αν ζητούσε η πεθερά από τη νύφη να καθαρίσει τα τζάμια επειδή έχει χτυπήσει το πόδι της. Θα ήταν πάλι αυτονόητο ότι πρέπει να το κάνει; 

Διαφημίσεις

Εμενα παντως μου κάνει φοβερή εντύπωση που περίμενε βοήθεια από την πεθερά της.Ποτε δεν μου πέρασε από το μυαλό να έρθει η πεθερά σπίτι να με βοηθήσει είτε όταν ήμουν έγκυος είτε  μετά.Ουτε η ίδια φυσικά προσφέρθηκε πότε να βοηθήσει αλλά δεν την παρεξηγήσα.

1 hour ago, elemaxi είπε:

Ρε παιδιά έχουμε κολλήσει όλοι στα τζάμια και δε βλέπουμε τη γενική εικόνα. Και αν θέλετε προσωπικά δεν θα ζητούσα να καθαρίσει κανείς τα τζάμια. Όμως η γενική αίσθηση που μας αφήνει η κοπέλα φέρνοντας διάφορα παραδείγματα από τη συμπεριφορά της πεθεράς της είναι μια αδιαφορία και μια αναισθησία. Να έχεις άνθρωπο δικό σου δέκα λεπτά απ' το σπίτι σου που μπορεί να έρθει και να προσφέρει μικρή ή μεγάλη βοήθεια και τελικά να νιώθεις τόσο μόνος/η. Και να πρέπει ο σύζυγος (που υποθέτω ότι θα εργάζεται ο άνθρωπος) να αναλάβει όλα τα υπόλοιπα.   

για μενα ειναι αυτονοητο οτι αναγκαστικα ο συζηγος θα τα αναλαβει

επισης επειδη δ αναφερονται πολλες πληροφοριες,δ ξερουμε πως ηταν πριν την εγκυμοσυνη.ισως γτ δ χρειαστηκε κιολας

αν για παραδειγμα η κοπελα ηταν αρρωστη,την επαιρνε η πεθερα να δει τι κανει;της πηγαιμε μια σουπα;αν ναι,τοτε ειναι περιεργο που δ "ενδιαφερθηκε" τωρα

απλα καμια φορα σκεφτομαστε σαν αυτονοητο οτι ειναι δικος μας ανθρωπος.δ ισχυει ομως παντα αυτο αναμεσα σε πεθερικα-νυφες/γαμπρους.κ πολλες φορες αυτο φαινεται οταν πλεον υπαρχουν εγγονια

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές φορές αντλούμε παραδείγματα από το άμεσο περιβάλλον μας. Αν έχουμε στον περίγυρό μας γονείς που έχουν σημαντική βοήθεια από τους παππούδες, λογικό να το θεωρούμε φυσιολογικό κι αναμενόμενο. 

Και φυσικά ότι η κοπέλα είναι ετοιμόγεννη, περίοδο στην οποία το άγχος και οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο (εγώ σ' εκείνη τη φάση μια μέρα εκλαιγα γιατί δεν ήθελα λέει να γεννήσω, ήθελα να μείνω έτσι), και το γράφει κι η ίδια ότι αναρωτιέται αν η αντίδρασή της οφείλεται σ' αυτό. Και φυσικά ότι είναι πολύ σκληρό να έχεις χάσει τη μαμά σου και να νιώθεις ότι δεν έχεις στήριξη από κανέναν εκτός από τον άντρα σου. Είναι συμβολικό το αίτημα για βοήθεια, μπορεί να εκληφθεί συμβολικά και η άρνηση μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, κι ας μην ήταν το αίτημα το πιο λογικό έτσι κι αλλιώς. 

@Banoffee, όλα καλά θα πάνε! Όταν έρθει με το καλό το μωρό, βλέπεις και κάνεις. Αλλά ειλικρινά μην σκας για τα τζάμια. Αν δεις ότι είναι διατεθειμένη να βοηθήσει και να συμμετέχει, κράτα το αυτό για πιο σημαντικά πράγματα μετά τη γέννα.

1 ώρα πρίν, sofy είπε:

Αναρωτιέμαι πώς θα μας φαινόταν αν ζητούσε η πεθερά από τη νύφη να καθαρίσει τα τζάμια επειδή έχει χτυπήσει το πόδι της. Θα ήταν πάλι αυτονόητο ότι πρέπει να το κάνει; 

Προσωπικά σε πολύ παρόμοια περίπτωση ( είχε σπάσει το πόδι της η πεθερά μου) το έχω κάνει. Όχι να καθαρίσω τζάμια αλλά μια σκούπα - μάπα ίσα ίσα να μην τη φάει η βρώμα.

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

5 ώρες πρίν, irin είπε:

Δεν είπα αυτό. Σχολίασα το "Γίνονται θυσία", αυτό δεν μου αρέσει. Το να κάνουν πράγματα, να βοηθήσουν όσο θέλουν και μπορούν ναι! εννοείται! το να γίνω θυσία... όχι, δεν μου αρέσει

Καλη μου δεν σε ρώτησα αν σου άρεσε αυτό που έγραψα η όχι. Κ κακώς απάντησες. Είπα τη γνώμη μου στη θεματοθετρια. Το γίνονται θυσία ,αν δεν το κατάλαβες ,πήγαινε στους γονείς μου με την έννοια ότι κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους κ το εγγόνι τους που είναι χαρά τους να το βλέπουν κ να το κρατάμε επειδή αυτοί το θέλουν κ όχι επειδή το ζητάμε εμείς. Για μένα ,σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή της εγκυμοσύνης ,ο όταν ειδικά έχεις χάσει τους γονείς σου όπως η κοπέλα , το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η πεθερά της είναι να τη στηρίξει κ να προσφέρει απλόχερα τη βοήθεια της. θα έπρεπε να θέλει η ίδια το κάνει κ να μην της το ζητήσει κανείς 

5 ώρες πρίν, elemaxi είπε:

Και μένα πάντως μου κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο φυσιολογικό φαίνεται στη πλειοψηφία το γεγονός της αδιαφορίας και της μη προσφοράς στοιχειώδης βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε θέση ανάγκης τη δεδομένη στιγμή. Και δεν μιλάμε καν για ξένους ανθρώπους. Μιλάμε για τα ίδια τους τα παιδιά. Είναι πολύ τρομακτικό και λυπητερό να πρέπει να ''αποδεχθείς'' το γεγονός ότι στη τελική είσαι μόνος/η και πρέπει να βασίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και μόνο, ακόμα κι όταν αδυνατείς να το κάνεις γιατί κανείς δεν είναι ''υποχρεωμένος'' να σε στηρίξει σε δύσκολή στιγμή. Μια κοινωνία απομόνωσης και αποξένωσης!! Δηλ. αν οι ίδιοι μας οι γονείς, πεθερικά, αδέρφια, ξαδέρφια, φίλοι δεν είναι ''υποχρεωμένοι'' να προσφέρουν βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε κάτι έχει πάει τελείως λάθος στην ανθρώπινη εξέλιξη μας. Γιατί η πρώτη ένδειξη του πολιτισμού είναι η βοήθεια και η στήριξη που προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας. 

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράψατε. Άντε γιατί το παίζουμε πολύ Σουηδία. Έχω πολλές φίλες με μικρά παιδιά κ οι πιο πολλές δυστυχώς μένουν κοντά με τις πεθερές. Σχεδόν καμία από αυτές δεν προσφέρει βοήθεια. Όλες για κάποιο ανεξήγητο λόγο μόλις παντρευτείς το γιο τους κάτι παθαίνουν .  .κρίμα πραγματικά. Φίλη μου με παιδί δύο χρονών που έχει χάσει τους γονείς της ,όταν έχει άρρωστο το παιδί βγαίνει μαζί του έξω να κάνει τα ψώνια κ η πεθερά μένει λίγο πιο κάτω κ δεν τη ρωτάει καν αν χρειαζεται κάτι. Τι να λεμε τώρα ...

Διαφημίσεις

Παιδιά εγώ θα πω οτι ο καθένας έχει δικαίωμα να μην μπορει να κανει κάποια πράγματα κ να μην μπορεί να βοηθήσει με την φυσική του παρουσια. Όμως να μην παραβλεψουμε το γεγονός όταν μας ζητάει καποιος βοηθεια η βοηθεια αυτή μπορεί να έρθει με διάφορους τρόπους εκτός από την φυσική μας παρουσια. 

Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ να μου ζητάει καποιος βοηθεια ητε γονείς ητε αδέρφια ητε φίλοι κ να την αρνουμε κάθετα. 

Μπορει να μην μπορώ να βοηθήσω καθαρίζοντας τζαμια αλλα μπορει να φτιάξω ένα φαγητό ακομα κ να προσλαβω εγω καθαρίστρια να πάει να βοηθήσει.  Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξεις ότι αφού δεν μπορείς να βοηθήσεις έχεις όλη την καλή θέληση να κάνεις κάτι για να δείξεις ότι έχεις καλή πρόθεση. 

Όταν βρεθεί καποιος σε μια ανάγκη μπορούμε με διάφορους τρόπους να δείξουμε ότι είμαστε δίπλα του. Αν δηλαδή μου πει μια φίλη μου θέλω βοηθεια θα της πω εγώ δεν μπορώ κ τέλος? Μπορει να μην μπορώ να της δώσω ακριβώς αυτό που θελει αλλα θα κάνω αλλα πραγματα για να δείξω ότι προσπαθώ καπως να συμβαλω. 

πρίν από 8 λεπτά , irin είπε:

Δεν είπα ότι με ρώτησες.. όλες εδώ μέσα συζητάμε, σχολιάζουμε, λέμε την άποψή μας σε ό,τι γράφεται κλπ.. συμφωνώ με όσα λες, το θυσία απλά εγώ το εκλαμβάνω ως "αφήνω τα πάντα για να βοηθήσω". ο καθένας μάλλον το εκλαμβάνει διαφορετικά.Και δεν λέω αν είναι καλό ή κακό, εμένα λέω ότι δεν μου αρέσει σαν ιδέα. Το "κακώς απάντησα" δεν το καταλαβαίνω, forum είναι, όποιος θέλει γράφει ό,τι θέλει, αρκεί να μην προσβάλει κανέναν. Και δεν νομίζω ότι μίλησα προσβλητικά..

Λεω τη γνώμη μου στην κοπέλα όπως κ εσείς . Δεν ήταν απαραίτητο να απαντήσετε σε μένα. Αυτό λέω. Τι τι θέλει όλα κάνει ο καθένας είναι δικαίωμα του. Κ πάλι θα το πω. Αν εσείς δεν γίνεστε θυσία για τα παιδιά σας καλά κάνετε. Εγώ θα γίνω κ πάντα θα μαι εκεί να προσφέρω τη βοήθεια μου 

πρίν από 11 λεπτά , despoina34 είπε:

Λεω τη γνώμη μου στην κοπέλα όπως κ εσείς . Δεν ήταν απαραίτητο να απαντήσετε σε μένα. Αυτό λέω. Τι τι θέλει όλα κάνει ο καθένας είναι δικαίωμα του. Κ πάλι θα το πω. Αν εσείς δεν γίνεστε θυσία για τα παιδιά σας καλά κάνετε. Εγώ θα γίνω κ πάντα θα μαι εκεί να προσφέρω τη βοήθεια μου 

Σε όποιον θέλω θα απαντάω. Αν δεν θέλεις να σου απευθύνουν το λόγο, να μη γράφεις σε δημόσιο forum. Φυσικά και είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Εγώ όχι, είμαι άκαρδη μάνα που θα παρατήσω τα παιδιά μου μόνα τους να ταλαιπωρούνται.. κι εσύ θα γίνεις θυσία και θα πάρεις βραβείο!

Πραγματικά, απορώ για την επίθεση, πρώτη φορά απαντάω έτσι γιατί δε μου ζήτησε κανείς το λόγο που έγραψα μία άποψη! 

2 ώρες πρίν, elemaxi είπε:

Προσωπικά σε πολύ παρόμοια περίπτωση ( είχε σπάσει το πόδι της η πεθερά μου) το έχω κάνει. Όχι να καθαρίσω τζάμια αλλά μια σκούπα - μάπα ίσα ίσα να μην τη φάει η βρώμα.

Δεν είναι το ίδιο. Ένα νέο ζευγάρι δεν κινδυνεύει να το φάει η βρώμα ακόμα κι αν η κοπέλα είναι ξάπλα για όλη την εγκυμοσύνη, εκτός πια αν ο άντρας της δουλεύει 18 ώρες το 24ωρο και γυρνάει σπίτι μόνο για να κοιμηθεί. 

Δεν ξέρω αν μας λείπουν κομμάτια της ιστορίας που δικαιολογούν το μένος της κοπέλας προς την πεθερά της. Ίσως λείπουν, δικαίωμά της είναι να μην αποκαλύπτει τα πάντα, αλλά με τις πληροφορίες που έχουμε, δεν φαίνεται να αρνήθηκε η πεθερά κάποια ουσιώδη βοήθεια σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, η επαφή του παππού με το εγγόνια είναι τελείως άσχσετη με το αν η "βοήθεια" που παρέχουν είναι στα γούστα των γονεων. 

Γενικά δεν έχω καταλάβει γιατί οι νέοι Έλληνες γονείς θεωρούν ότι η απόκτηση παιδιού είναι τόσο μεγάλη επιβάρυνση που δεν πορουν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη της αυτοσυντήρησής τους και χρειάζονται "βοήθεια" από του ςγονείς τους. ΕΓώ βοήθεια θεωρώ την οικονομική, αν το νέο ζευγάρι δεν έχει ικανοποιητικό μισθό, απασχόληση σε περίπτωση εργασίας των γονέων κι αυτό όχι απόλυτα, τη συμπαράσταση σε ένα θέμα υγείας. Από την άλλη, ποτέ δεν κατανόησα το γιατί κάποιοι παππούδες δεν έχουν ιδιαίτερη επιθυμία να αφιερώσουν χρόνο στα εγγόνια τους για να παίξουν, αλλά αυτό μόνο ως προς τη σχέση με το εγγόνι. Όχι ως προς το ότι οι γονείς έχουν ανάγκη τη βοήθεια. Και για να φέρω ένα παράδειγμα. Αν ο παππους - γιαγιά, οπιοασδήποτε πλευράς, μένει κοντά, και ας πούμε το παιδί τελειώνει το ολοήμερο στις 4, οι γονείς σχολάνε μετά τις 5, δεν υπάρχει άνεση για ιδιωτικό σχολείο, και η οικογένεια ζητήσει απλά να παραλάβουν το παιδί από το σχολείο και να το απασχολήσουν μια ωρίτσα, το θεωρώ λογική βοήθεια και δεν θα μου φαινόταν ωραίο να αρνηθούν, εκτός πια αν ήταν κανένα νήπιο υπερδραστήριο που δεν μπορούσαν να το κάνουν καλά. Αλλά δεν θα θεωρούσα αυτονόητο, με τις ίδιες συνθήκες, να το παραλαμβάνουν 1 που τελειώνει το ημερήσιο πρόγραμμα. Ούτε καν θα θεωρούσα αυτονόητο να το αναλαμβάνουν στις διακοπές των σχολείων, ειδικά αν είναι μικρό και θέλει πολύ παιχνίδι, τρέξιμο, έχει παραξενιές στο φαγητό κοκ. 

1 hour ago, despoina34 είπε:

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράψατε. Άντε γιατί το παίζουμε πολύ Σουηδία. Έχω πολλές φίλες με μικρά παιδιά κ οι πιο πολλές δυστυχώς μένουν κοντά με τις πεθερές. Σχεδόν καμία από αυτές δεν προσφέρει βοήθεια. Όλες για κάποιο ανεξήγητο λόγο μόλις παντρευτείς το γιο τους κάτι παθαίνουν .  .κρίμα πραγματικά. Φίλη μου με παιδί δύο χρονών που έχει χάσει τους γονείς της ,όταν έχει άρρωστο το παιδί βγαίνει μαζί του έξω να κάνει τα ψώνια κ η πεθερά μένει λίγο πιο κάτω κ δεν τη ρωτάει καν αν χρειαζεται κάτι. Τι να λεμε τώρα ...

Αν ήμασταν ΣΟυηδία, καμία κοπέλα δεν θα αισθανόταν αβοήθητη επειδή δεν της καθαρίζει τα τζάμια μια άλλη γυναίκα, εφόσον ο σύζυγός της είναι υγιής, αρτιμελής και δεν έχει μπαρκάρει σε φορτηγο πλοιο που κάνει υπερατλαντικά ταξίδια. Το ότι υπάρχουν δυο άτομα σ' ένα αντρόγυνο, αλλά οι ευθύνες θα μοιραστούν μόνο μεταξύ γυναικών που ανήκουν σε άλλες οικογένειες, είναι δείγμα σεξισμού και πατριαρχίας. Αν οι πεθερές έχουν μια ευθύνη, είναι να μάθουν στους γιούς τους την ευθύνη απε΄ναντι στις γυναίκες τους. 

Διαφημίσεις

1 hour ago, despoina34 είπε:

Καλη μου δεν σε ρώτησα αν σου άρεσε αυτό που έγραψα η όχι. Κ κακώς απάντησες. Είπα τη γνώμη μου στη θεματοθετρια. Το γίνονται θυσία ,αν δεν το κατάλαβες ,πήγαινε στους γονείς μου με την έννοια ότι κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους κ το εγγόνι τους που είναι χαρά τους να το βλέπουν κ να το κρατάμε επειδή αυτοί το θέλουν κ όχι επειδή το ζητάμε εμείς. Για μένα ,σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή της εγκυμοσύνης ,ο όταν ειδικά έχεις χάσει τους γονείς σου όπως η κοπέλα , το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η πεθερά της είναι να τη στηρίξει κ να προσφέρει απλόχερα τη βοήθεια της. θα έπρεπε να θέλει η ίδια το κάνει κ να μην της το ζητήσει κανείς 

Υπερβολές,Η φίλη σου από τη στιγμή που έχει πεθερά σημαίνει πως έχει και σύζυγό όταν έχει το παιδί της άρρωστο να τον στέλνει για ψώνια η να τον αφήνει με το παιδί και να πηγαίνει μόνη της,δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να σε βοηθήσει εάν δεν θέλει,οι γονείς μας είχανε υποχρεώση να μεγαλωσουνε έμας εάν θέλουνε να μας παρέχουνε καποια βοήθεια με τα παιδια μας  κάλως εάν δεν θέλουνε πάλι καλώς γιατι δεν είναι υποχρέωση τους.

πρίν από 59 λεπτά , irin είπε:

Σε όποιον θέλω θα απαντάω. Αν δεν θέλεις να σου απευθύνουν το λόγο, να μη γράφεις σε δημόσιο forum. Φυσικά και είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Εγώ όχι, είμαι άκαρδη μάνα που θα παρατήσω τα παιδιά μου μόνα τους να ταλαιπωρούνται.. κι εσύ θα γίνεις θυσία και θα πάρεις βραβείο!

Πραγματικά, απορώ για την επίθεση, πρώτη φορά απαντάω έτσι γιατί δε μου ζήτησε κανείς το λόγο που έγραψα μία άποψη! 

Δεν έχω διάθεση να συνεχίσω ούτε σας έκανα επιθεση. καλό απόγευμα 

On 12/2/2022 at 5:12 ΠΜ, Banoffee είπε:

Γεννάω σε 2 βδομάδες σε ιδ.μαιευτήριο, ευτυχώς θα μπορεί να είναι συνοδός για όσο καθίσω ο σύζυγος, επίσης πήρε ήδη άδεια σχεδόν μήνα για να μείνει σπίτι όσο θα είμαι λεχώνα για να με βοηθάει.

ΔΙαβάζοντας πιο προσεκτικά την αρχική ανάρτηση, τώρα που δεν έχω και προέγκριση και γράφω άνετα, ειναι πολλά που  μου κάνουν εντύπωση.

Γιατί είναι είδηση το ότι ο σύζυγος θα είναι συνοδός; Αν δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού, ποιος θα ήταν; 

Το ότι ο μέλλων πατέρας έχει καταφέρει να λείψει έ΄να μήνα από τη δουειά του για να είναι με τη γυναίκα του, είναι κάτι που δεν θεωρείται αυτονόητο στις περισσότερες οικογένειες. Πολλές μάλλον θα ζήλευαν αυτήν την τύχη, και δεν θα σκέφτονταν καν ότι δεν υπάρχει βοήθεια. 

ΑΚόμη και σήμερα που είμαι 8,5 μηνών της ζήτησε ο σύζυγος να έρθει να καθαρίσει κάτι που εγώ δεν μπορούσα και δεν ήρθε!

Γιατι δεν το έκανε ο σύζυγος και το ζήτησε από τη  μητέρα του; 

πρίν από 10 λεπτά , Mamaloulou είπε:

Υπερβολές,Η φίλη σου από τη στιγμή που έχει πεθερά σημαίνει πως έχει και σύζυγό όταν έχει το παιδί της άρρωστο να τον στέλνει για ψώνια η να τον αφήνει με το παιδί και να πηγαίνει μόνη της,δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να σε βοηθήσει εάν δεν θέλει,οι γονείς μας είχανε υποχρεώση να μεγαλωσουνε έμας εάν θέλουνε να μας παρέχουνε καποια βοήθεια με τα παιδια μας  κάλως εάν δεν θέλουνε πάλι καλώς γιατι δεν είναι υποχρέωση τους.

Μίλησα για υποχρέωση; Την υπερβολή που την είδες; Όταν ένας σύζυγος εργάζεται από το πρωί ως το βράδυ κ κανείς δεν προσφέρει βοήθεια τότε ναι η φίλη μου θα βγει με άρρωστο το παιδί να πάρει αυτά που χρειάζεται. Θέλεις δλδ να μου πεις ότι η πεθερά σου μένει δίπλα σου ,εσένα το παιδί σου ψήνεται στον πυρετό κ αυτή δεν σε παίρνει καν ένα τηλέφωνο να ρωτήσει αν χρειάζεσαι κάτι κ εσύ δεν έχεις θέμα.μπραβο ρε κορίτσι μου 

Ε λοιπόν χθες φέραμε μπογιατζή να βάψει το δωμάτιο του μωρού, και ενώ τα κάναμε όλα μόνοι μας. καθαρίσαμε, τακτοποιήσαμε κλπ με παίρνει τηλέφωνο και τι μου λέει; Θα έρθω αύριο μόλις τελειώσει ο μπογιατζής να δω το δωμάτιο πως έγινε!!! 

Είναι κάποιο είδος ηρωισμού το να τακτοποιήσουν δυο γονείς το μελλοντικό παιδικό δωμάτιο; Ειλικρινά πόσα άτομα χρειάζονται για αυτή τη δουλειά, που πρέπει να εκνευριστείς που δεν προσφέρθηκε η πεθερά; 

πρίν από 7 λεπτά , despoina34 είπε:

Μίλησα για υποχρέωση; Την υπερβολή που την είδες; Όταν ένας σύζυγος εργάζεται από το πρωί ως το βράδυ κ κανείς δεν προσφέρει βοήθεια τότε ναι η φίλη μου θα βγει με άρρωστο το παιδί να πάρει αυτά που χρειάζεται. Θέλεις δλδ να μου πεις ότι η πεθερά σου μένει δίπλα σου ,εσένα το παιδί σου ψήνεται στον πυρετό κ αυτή δεν σε παίρνει καν ένα τηλέφωνο να ρωτήσει αν χρειάζεσαι κάτι κ εσύ δεν έχεις θέμα.μπραβο ρε κορίτσι μου 

Αυτό το παράδειγμα που αναφέρεις είναι άσχετο, είναι πραγματικά κάτι που θα μπορούσε να προσφερθεί μια βοήθεια, αν ο πατέρας δουλεύει πολλές ώρες. Δεν συζητάμε όμως για τέτοια πράγματα. 

πρίν από 9 λεπτά , sofy είπε:

Είναι κάποιο είδος ηρωισμού το να τακτοποιήσουν δυο γονείς το μελλοντικό παιδικό δωμάτιο; Ειλικρινά πόσα άτομα χρειάζονται για αυτή τη δουλειά, που πρέπει να εκνευριστείς που δεν προσφέρθηκε η πεθερά; 

Αυτό το παράδειγμα που αναφέρεις είναι άσχετο, είναι πραγματικά κάτι που θα μπορούσε να προσφερθεί μια βοήθεια, αν ο πατέρας δουλεύει πολλές ώρες. Δεν συζητάμε όμως για τέτοια πράγματα. 

Γιατι είναι άσχετο; Μιλάμε για παροχή βοήθειας σε μια στιγμή ανάγκης. Αυτό είναι το νόημα του ποστ. Γτ είναι άσχετο; 

πρίν από 7 λεπτά , despoina34 είπε:

Γιατι είναι άσχετο; Μιλάμε για παροχή βοήθειας σε μια στιγμή ανάγκης. Αυτό είναι το νόημα του ποστ. Γτ είναι άσχετο; 

Γιατί δεν είναι ίδια στιγμή ανάγκης να είσαι κλεισμένη σπίτι με άρρωστο παιδί και ο άντρας σου να λείπει όλη μέρα στη δουλειά, με το να παρεξηγείσαι επειδη΄τακτοποιησες το παιδικό δωμάτιο μόνη σου με τον άντρα σου και  πεθερά τόλμησε να θέλει να έρθει να το δει έτοιμο. ΠΟύ βρίσκεις εσύ την ομοιότητα; 

πρίν από 7 λεπτά , sofy είπε:

Γιατί δεν είναι ίδια στιγμή ανάγκης να είσαι κλεισμένη σπίτι με άρρωστο παιδί και ο άντρας σου να λείπει όλη μέρα στη δουλειά, με το να παρεξηγείσαι επειδη΄τακτοποιησες το παιδικό δωμάτιο μόνη σου με τον άντρα σου και  πεθερά τόλμησε να θέλει να έρθει να το δει έτοιμο. ΠΟύ βρίσκεις εσύ την ομοιότητα; 

Καλα εγώ άλλο έγραφα μιλώντας σε άλλη κοπέλα . Δν αναφέρομαι στο δωμάτιο μόνο. Μιλάμε στη γενικότερη διάθεση να βοηθήσεις τη νύφη σου.  Μην εστιάζεις στο συγκεκριμένο παράδειγμα . Εγώ γενικευσα λέγοντας πως πολλές δεν έχουν καμία διάθεση να βοηθήσουν. Πχ δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει στην καθαριότητα παρά μόνο θέλησε να πάει όταν το δωμάτιο τελείωσε. Όπως κ η δικιά μου θυμήθηκε λίγες μέρες πριν γεννήσω να ρωτήσει αν όλα είναι έτοιμα. Δεν ασχολήθηκε όμως νωρίτερα να ρωτήσει αν χρειάζομαι βοήθεια δεδομένου ότι δν έχω κοντά τη μητέρα μου . Δεν το συνεχίζω άλλο . Η καθεμία έχει την άποψη της. Καλό απόγευμα 

πρίν από 9 λεπτά , despoina34 είπε:

Καλα εγώ άλλο έγραφα μιλώντας σε άλλη κοπέλα . Δν αναφέρομαι στο δωμάτιο μόνο. Μιλάμε στη γενικότερη διάθεση να βοηθήσεις τη νύφη σου.  Μην εστιάζεις στο συγκεκριμένο παράδειγμα . Εγώ γενικευσα λέγοντας πως πολλές δεν έχουν καμία διάθεση να βοηθήσουν. Πχ δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει στην καθαριότητα παρά μόνο θέλησε να πάει όταν το δωμάτιο τελείωσε. Όπως κ η δικιά μου θυμήθηκε λίγες μέρες πριν γεννήσω να ρωτήσει αν όλα είναι έτοιμα. Δεν ασχολήθηκε όμως νωρίτερα να ρωτήσει αν χρειάζομαι βοήθεια δεδομένου ότι δν έχω κοντά τη μητέρα μου . Δεν το συνεχίζω άλλο . Η καθεμία έχει την άποψη της. Καλό απόγευμα 

Ναι, υπάρχουν πολλοί που δεν βοηθούν, όπως και πολλοί που δεν θέλουν να παίζουν με τα εγγόνια τους. Από την άλλη όμως, δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη περί του τι συνιστά ανάγκη για βοήθεια. Κατά τη γνώμη μου, όλα όσα αναφέρθηκαν στην αρχική συζήτηση, δεν συνιστούν κάποια επείγουσα ανάγκη για βοήθεια τέτοια, ώστε να υπάρχει τόση ένταση. Να έχεις ένα παράπονο, ας πούμε είναι κατανοητό. Να σκέφτεσαι ουσιαστικά πώς θα αποκόψεις την πεθερά από το εγγόνι, όχι δεν δικαιολογείται ούτε από αυτό το περιστατικό, ούτε από άλλα. Και στο κάτω-κάτω, ο ρόλος του γονέα είναι ένας, ο ρόλος του παππού είναι άλλος. Αν κάποιος είναι ψυχρός και απόμακρος, θα το καταλάβει το παιδί. Και θα ρυθμίσουν τη σχέση μόνοι τους. Κι εμένα η μια γιαγιά μου, μάλλον απόμακρη ήταν, δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη διάθεση όταν ήμασταν μικρά να παίξουμε. ΈΜενε και πιο μακριά βέβαια. Μετά όταν μεγαλώσαμε μας διεκδικούσε αλλά με έναν φορτικό τρόπο και κάπως σαν να ήταν για να επιβεβαιώσει οτι τη βλέπουμε σαν γιαγιά. Μας έχει βοηθήσει πολύ οικονομικά και με δώρα βέβαια. Αυτός ειναι ο τρόπος της. Για να πω την αλήθεια, άλλες πιο μακριν΄ςε θείες των γονέων μου, τις ένιωθα πιο κοντά, κι ας τις έβλεπε όσο συχνά και τη γιαγιά μου, επιεδή ήταν άλλοι τύποι, πιο ζεστοί. Αυτό είναι προσωπικό συναίσθημα δικό μου όμως. Δεν μου το επέβαλε κάποιος. 

πρίν από 36 λεπτά , despoina34 είπε:

Εγω το θεωρώ υπερβολή ολο αυτο με το παιδί βγήκε μόνη κτλ ενω η πεθερά μένει δίπλα.Προσωπικα δεν περιμένω τίποτα από κανέναν και ειδικά από την πεθερά μου ίσως γι'αυτό μου φανηκε παραξενο και παραλογο κατα καποιο τροπο.Δηλαδη και διπλα μου να εμενε δεν θα περίμενα κάτι.Εσυ λογικά  το βλέπεις αλλιώς γιατί μπορεί να έχεις κάποια άλλη σχέση με την πεθερά σου να σου προσφέρει κάποια βοήθεια  και θεωρείς πως κάπως έτσι  θα επρεπε να κανουνε ολες .Το κατανοώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...