Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπνάει χαράματα

despoina34

Recommended Posts

Καλημέρα μαμάδες... Όπως φαίνεται το θέμα ύπνος θα με απασχολεί για πολύ ακόμη.. Κοντεύουμε 20 μηνών... Έχει πόσο καιρό που ξυπνάει χαράματα. Κοιμάται 9-9+ κάτι. Παλιά κοιμόταν 8μιση σταθερά κάθε βράδυ. Ξυπνάει 6 με αποκορύφωμα σήμερα που ξύπνησε 5:20. Όσο κ να προσπαθώ δεν ξανακοιμαφαι με τίποτα. Εννοείται ότι κ το βράδυ ο ύπνος δεν είναι συνεχόμενος. Έχω δοκιμάσει να κοιμάται πιο αργά κ ξυπνάει παλι την ίδια ώρα, ήμαρτον δλδ. Ενώ φαίνεται ότι νυσταζει. Στην ηλικία της επίσης θα πρεπε να χει κόψει εδώ κ καιρό τον πρωινό ύπνος κ όμως ακόμη κοιμάται ένα μισάωρο γύρω στις 10 γτ πολύ απλά δεν χορταίνει τη νύχτα. Τι να κάνω; έχω πελαγώσει πια... 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, despoina34 είπε:

Καλημέρα μαμάδες... Όπως φαίνεται το θέμα ύπνος θα με απασχολεί για πολύ ακόμη.. Κοντεύουμε 20 μηνών... Έχει πόσο καιρό που ξυπνάει χαράματα. Κοιμάται 9-9+ κάτι. Παλιά κοιμόταν 8μιση σταθερά κάθε βράδυ. Ξυπνάει 6 με αποκορύφωμα σήμερα που ξύπνησε 5:20. Όσο κ να προσπαθώ δεν ξανακοιμαφαι με τίποτα. Εννοείται ότι κ το βράδυ ο ύπνος δεν είναι συνεχόμενος. Έχω δοκιμάσει να κοιμάται πιο αργά κ ξυπνάει παλι την ίδια ώρα, ήμαρτον δλδ. Ενώ φαίνεται ότι νυσταζει. Στην ηλικία της επίσης θα πρεπε να χει κόψει εδώ κ καιρό τον πρωινό ύπνος κ όμως ακόμη κοιμάται ένα μισάωρο γύρω στις 10 γτ πολύ απλά δεν χορταίνει τη νύχτα. Τι να κάνω; έχω πελαγώσει πια... 

Καλημέρα Δέσποινα! Πω πω σήμερα ξύπνησα με την ίδια απορία! Έχουμε παρόμοιο πρόβλημα, μόνο που εμένα δεν ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας... Εκεί που πάει να το στρώσει κ να ξυπνάει φυσιολογική ώρα, ξαφνικά πάλι ξυπνάει πολύ πολύ νωρίς κ δεν ξέρω γιατί! Κοιμάται 8.30-9 κ εννοείται ότι αν πάει λίγο πιο αργά, θα ξυπνήσει πιο νωρίς!

Πράγματα που έχω δοκιμάσει είναι τα εξής : να της βάλω σεντόνι πιο δροσερό που παρατήρησα ότι πριν λίγες μέρες κοιμόταν καλύτερα - δεν έπιασε,

να την ταισω λίγο περισσότερο το βράδυ μήπως ξυπνάει από πείνα - δεν έπιασε,

να την κοιμισω με λιγότερα ρούχα λόγω καύσωνα - δεν έπιασε.

Πείτε κ εσείς καμία ιδέα, να ξυπνάνε πιο νορμάλ ώρα... Δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να τη βάλω για υπνο 11-12 το βράδυ για να δω τι ώρα θα ξυπνήσει κ ούτε θέλω. Βλέπω δλδ, πως υπάρχουν μέρες που ξυπνάει 8 άρα αντέχει να κοιμηθεί τόσες ώρες, αλλά μετά κάτι γίνεται κ αρχίζει πάλι να ξυπνάει 6.30!! 

Κι εμένα ο μεγάλος μου ξυπνούσε χαράματα,ο,τι ώρα και να κοιμόταν το βραδυ και φυσικά με ξυπνηματα το βραδυ.Οταν μεγαλωσε λίγο (μετά τα 3) αρχισε να ξυπνάει 7-7.30 αλλά ακόμη και τώρα (5,5) σπάνια μεν αλλά μπορεί να ξυπνήσει 6.30.Και ο μικρός επίσης συχνά πυκνά ξυπνάει χαραματα(είναι 2,5).Εγω απλά αποδεχθηκα την κατασταση.Εξαλλου φαίνεται οτι οι μικροί μας είναι πιο εναρμονισμενοι με τους φυσικούς ρυθμους μιας και το φυσιολογικο για τον οργανισμό είναι να ξυπνάμε χαραματα, όσο κι αν για κάποιους είναι δύσκολο γιατί κοιμουνται "αργα"(μετά τις 9-9.30).

1 hour ago, Νεκταρινακι είπε:

Καλημέρα Δέσποινα! Πω πω σήμερα ξύπνησα με την ίδια απορία! Έχουμε παρόμοιο πρόβλημα, μόνο που εμένα δεν ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας... Εκεί που πάει να το στρώσει κ να ξυπνάει φυσιολογική ώρα, ξαφνικά πάλι ξυπνάει πολύ πολύ νωρίς κ δεν ξέρω γιατί! Κοιμάται 8.30-9 κ εννοείται ότι αν πάει λίγο πιο αργά, θα ξυπνήσει πιο νωρίς!

Πράγματα που έχω δοκιμάσει είναι τα εξής : να της βάλω σεντόνι πιο δροσερό που παρατήρησα ότι πριν λίγες μέρες κοιμόταν καλύτερα - δεν έπιασε,

να την ταισω λίγο περισσότερο το βράδυ μήπως ξυπνάει από πείνα - δεν έπιασε,

να την κοιμισω με λιγότερα ρούχα λόγω καύσωνα - δεν έπιασε.

Πείτε κ εσείς καμία ιδέα, να ξυπνάνε πιο νορμάλ ώρα... Δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να τη βάλω για υπνο 11-12 το βράδυ για να δω τι ώρα θα ξυπνήσει κ ούτε θέλω. Βλέπω δλδ, πως υπάρχουν μέρες που ξυπνάει 8 άρα αντέχει να κοιμηθεί τόσες ώρες, αλλά μετά κάτι γίνεται κ αρχίζει πάλι να ξυπνάει 6.30!! 

Τουλάχιστον κοιμάστε σερί.... Τι να πω πραγματικά τα χω δει όλα!!! 

Διαφημίσεις

Είναι καλοκαίρι και ξημερώνει νωρίς, οπότε όπως γράφτηκε και πιο πάνω τα παιδιά προσαρμόζονται σ' αυτόν τον ρυθμό. Έχεις δοκιμάσει να κλείνεις τα πατζούρια; Το σκοτάδι μπορεί να βοηθήσει.

Τον πρωινό ύπνο κι εμένα φαίνεται να τον χρειάζεται ακόμα (22 μηνών), αλλά λόγω παιδικού σταθμού τον έκοψε στον χρόνο και δεν κάναμε προσπάθεια να τον επαναφέρουμε τα ΣΚ, για να κοιμάται πιο εύκολα το μεσημέρι. Αν αντέχεις, μην την βάζεις για ύπνο το πρωί, απασχόλησέ την και κοίμισέ την κατευθείαν για μεσημέρι γύρω στη 1.30. Το μεσημέρι κοιμάται κανένα δίωρο;

Σε αντίστοιχες φάσεις πολύ πρωινού ξυπνήματος τον αφήναμε να στριφογυρίζει στο κρεβάτι μαζί μας για κανένα 45λεπτο, μέχρι που στο τέλος σηκωνόταν όποιος απ' τους δύο άντεχε. 

Δεν μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Εγώ παρηγοριόμουν με το γεγονός ότι τουλάχιστον το να κοιμάται νωρίς του κάνει καλό, είναι το πιο ωφέλιμο πρόγραμμα για τα παιδιά σ' αυτήν την ηλικία. 

Σε τι φάση είσαι με τον θηλασμό; Σκέφτεσαι να αποθηλάσεις; Πολλές φορές ο αποθηλασμός φέρνει και καλύτερο ύπνο - όχι πάντα, αλλά συμβαίνει συχνά.

ο γιος μου είναι έξι ετών και οι φορές που έχει ξυπνήσει μετά τις 7 το πρωί είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού..όταν ήταν στην ηλικία που είναι η κόρη σου τώρα σκέψου το 5:30 - 6:00 ήταν το στανταρ, και φυσικά μέσα στην ημέρα ούτε λόγος για ύπνο έστω μισάωρο. Όταν επιτέλους πήρα απόφαση πως στο παιδί μου δεν αρέσει ο ύπνος και το ίδιο δεν έχει ανάγκη πολλές ώρες ύπνου προκειμένου να ξεκουραστεί, όλα έγιναν καλύτερα, όταν σταμάτησα να έχω προσδοκίες ειλικρινά έγινε πολύ καλύτερη η ημέρα μας. Δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα όλη αυτή η προσπάθεια να κοιμηθεί ξανά και να μη τα καταφέρνω μου χαλούσε όλη την ημέρα, μέχρι που το σταμάτησα.

Τα δυο πρώτα καλοκαίρια ο γιος κου ξυπνούσε γύρω στις 6 κ ήταν απελπιστικό. Είχα δοκιμάσει πι εγω τα πάντα. Σίγουρα ήταν το φως, γιατί κ εγω ξυπνάω απ αυτό. Εμάς τα παντζουρθα μας δν έχουν γρίλιες κ έτσι δν μπορούμε να τα κλείσουμε, θα σκάσουμε. Οπότε απλα το υπέμεινα. Τα δυο επόμενα καλοκαίρια αλλαξε τελείως ωράριο κ το σταμάτησε. 

Πω πω κοριτσια εγω παραπονιεμαι αν ξυπνησει 7.30-8! Η δικια μας βεβαια κοιμαται μετα τις 10-10.30 κι εμεις 1. Παντως αν το ξυπνημα οφειλεται στο φως, υπαρχουν οι κουρτινες black out που κανουν πληρη συσκοτιση. 

Δειτε και το θετικο της υποθεσης: μπορειτε να απολαυσετε την ανατολη του ηλιου ;-) Εγω αν τυχαινε (ακομη και τωρα) να ξυπνησουν και οι δυο πριν ξημερωσει, τους επαιρνα στην παραλια κοντα μας και πηγαιναμε να δουμε την φωτια που βγαινει απο τη θαλασσα :)

Διαφημίσεις

πρίν από 23 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Δειτε και το θετικο της υποθεσης: μπορειτε να απολαυσετε την ανατολη του ηλιου ;-) Εγω αν τυχαινε (ακομη και τωρα) να ξυπνησουν και οι δυο πριν ξημερωσει, τους επαιρνα στην παραλια κοντα μας και πηγαιναμε να δουμε την φωτια που βγαινει απο τη θαλασσα :)

Αχ ποσο μαρεσεις ! Βέβαια αυτό μάλλον δεν θα άρεσε στις περισσότερες :p 

On 2/8/2021 at 6:20 ΠΜ, despoina34 είπε:

Εγώ πάντως δεν θα άφηνα να κοιμάται τα πρωινά που λες. Θα της έκοβα αυτό τον ύπνο να δω αν θα στρώσει λίγο ο βραδινός με αυτό τον τρόπο. Φαντάσου ότι εδώ το έκοψα στον μικρό μου που είναι 9 μηνών. Γιατί έτσι έκανε ξύπναγε χαράματα και μετά κύριος ξανά κοιμόταν κατά τις 10 για καμία ώρα και ήταν μια χαρά. Εγώ πάλι όχι :p όποτε τον έκοψε τώρα αυτόν τον ύπνο (συνεργάστηκε βέβαια) και τώρα ξυπνάει 7:30 με 8:00 και ξανά κοιμάται μεσημέρι 13:00 η ώρα με τον μεγάλο μαζί.   

On 2/8/2021 at 6:20 ΠΜ, despoina34 είπε:

Και εγώ συμφωνώ με τα κορίτσια δε μπορείς να κάνεις πάρα πολλά μόνο υπομονή και να την παίρνεις στο κρεβάτι να παίζει μέχρι να ξυπνήσετε και εσείς αυτό βασικά κάνω και εγώ όταν ξυπνάνε και θαλω να χουζουρεψω λίγο ακόμα τους παίρνω στο κρεβάτι μου αν δεν είναι ήδη... Πάντως να ξέρεις είναι φυσιολογική ώρα αυτή για τα παιδιά όσο κουραστική και αν είναι για εμάς.. Και εμένα τα δικά μου τέτοια ώρα ξυπνούσαν το πρωί.. Και ο μεγάλος μου πάρα πολύ καλό ύπνο μωρό    το πρωί όμως πάντα ξυονουσε 6 η ώρακαι κοιμόταν 9 το βράδυ χωρίς ενδιάμεσα ξύπνημα τα  αλλά τον πρωινό ύπνο τον έκοψε 22 μηνών ο μικρός από την άλλη που μπορεί κάποιες φορές να ξυπνήσει ακόμα το βράδυ σπάνιες βέβαια πλέον είναι 3,5 χρόνων περίπου, τον πρωινό ύπνο τον έκοψε αν θυμάμαι Καλά γύρω στον χρόνο και εκείνος με πρωινό εγερτήριο 6 η ώρα περίπου απλά κοιμόταν ποιο νωρίς για μεσημέρι εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό...!! Και πλέον κάνω αμάν να τους ξυπνήσω το πρωί για να πάμε στο σχολείο πχ... :lol:

Έισης κορίτσια, επειδή εγω έχω περάσει όλη μου τη ζωή (τη ζωή ως μητέρας) κοιτώντας συνεχώς το ρολόι κ αναλύοντας τις ώρες ύπνου ενός παιδιού που δεν είχε πρόβλημα στον ύπνο, μετά από πολλή περισυλλογή έχω καταλήξει ότι ποτέ δεν θα βρεθεί λύση που να μας καλύπτει. Τότε που σας έλεγα ότι ξυπνούσε έξι, κοιμόταν 9 χωρίς προσπάθεια και με μεσημεριανό ύπνο. Μετά όμως ο μεσημεριανός σήμαινε μετάθεση βραδινού που πλέον δεν είναι πριν τις 11 που για μένα είναι απελπισία αλλά ταυτόχρονα σημαίνει ότι το σ/κ κ στις διακοπές μπορώ να κοιμηθώ μέχρι τις 8 ή κ

παραπανω, το οποίο βέβαια με τη σειρά του σημαίνει ότι αν ξυπνήσει αργά θα χαθεί γ ώρα του μεσημεριανού γιατί αν κοιμηθεί αργά θα κοιμηθεί πιο αργά το βράδυ, οπότε εκείνες τις μέρες δεν κοιμάται μεσημέρι, που σημαίνει τσίτα όλη μέρα αλλά…. θα κοιμηθεί πριν τις 9 το βράδυ!!!! Εν ολίγοις, φτιάχνεις το ένα κ χαλαει το άλλο, τουλάχιστον απόλαυσε ο,τι σου προσφέρει αυτή η ώρα που έχει καθιερώσει! 

Εγώ έχω καταλήξει πως ανεξάρτητα από το τι θα κάνουμε εμείς στο τέλος το παιδί θα υιοθετήσει το ωράριο που εκείνο βολεύει.Εμένα όπως έχω πει πολλές φορές το παιδί μου δεν κοιμήθηκε ποτέ μέσα στην ημέρα, ούτε ως βρέφος, κοιμόταν νωρίς όμως ξυπνούσε πολύ πολύ νωρίς, εγώ ως άνθρωπος που λατρεύει τον ύπνο δεν μπορούσα να χωνέψω πως το παιδί μου δεν χρειάζεται πολύ ύπνο (κρίμα δηλαδή) , όσο και αν προσπάθησα τελικά εκείνος έχει το πρόγραμμα που θέλει ο ίδιος.  Τον χειμώνα θα πάει για ύπνο 9:00 - 9:30 και μπορεί να κάθεται στο κρεβάτι του ή να διαβάζει μέχρι 10:00-10:15, (σερί από το πρωί 6:30-7:00). Το καλοκαίρι πάει στο κρεβάτι 9:30 - 10:00 και θα κοιμηθεί (τις περισσότερες φορές ) μέσα σε τρία λεπτά.  Γονείς που αγαπάμε τον ύπνο συνήθως δυσκολευόμαστε να δεχθούμε πως μπορεί ένα παιδί να θέλει να κοιμηθεί λιγότερο, εγώ πάντως θυμάμαι ως παιδί να θέλω να έρθει η ώρα του ύπνου μετά από μία κουραστική ημέρα, μου αρέσει ο ύπνος πολύ, μπορώ να κοιμηθώ τώρα και να ξυπνήσω σε 24 ώρες! εύκολα! Δεν έχω φυσικά πλέον την δυνατότητα να το κάνω!στα νιάτα μου δηλαδή που έβγαινα πάρα πολύ και δούλευα πάρα πολύ υπήρχαν σκ που απλά κοιμόμουν.

12 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Έισης κορίτσια, επειδή εγω έχω περάσει όλη μου τη ζωή (τη ζωή ως μητέρας) κοιτώντας συνεχώς το ρολόι κ αναλύοντας τις ώρες ύπνου ενός παιδιού που δεν είχε πρόβλημα στον ύπνο, μετά από πολλή περισυλλογή έχω καταλήξει ότι ποτέ δεν θα βρεθεί λύση που να μας καλύπτει. Τότε που σας έλεγα ότι ξυπνούσε έξι, κοιμόταν 9 χωρίς προσπάθεια και με μεσημεριανό ύπνο. Μετά όμως ο μεσημεριανός σήμαινε μετάθεση βραδινού που πλέον δεν είναι πριν τις 11 που για μένα είναι απελπισία αλλά ταυτόχρονα σημαίνει ότι το σ/κ κ στις διακοπές μπορώ να κοιμηθώ μέχρι τις 8 ή κ

παραπανω, το οποίο βέβαια με τη σειρά του σημαίνει ότι αν ξυπνήσει αργά θα χαθεί γ ώρα του μεσημεριανού γιατί αν κοιμηθεί αργά θα κοιμηθεί πιο αργά το βράδυ, οπότε εκείνες τις μέρες δεν κοιμάται μεσημέρι, που σημαίνει τσίτα όλη μέρα αλλά…. θα κοιμηθεί πριν τις 9 το βράδυ!!!! Εν ολίγοις, φτιάχνεις το ένα κ χαλαει το άλλο, τουλάχιστον απόλαυσε ο,τι σου προσφέρει αυτή η ώρα που έχει καθιερώσει! 

Ισχύει αυτό που λες ! Από την μια καλό που κοιμούνται νωρίς γιατί το βράδυ θα προλάβεις να κανείς και και για σένα αν κοιμηθεί από τις 20:30 που λέει ο λόγος αλλά από την άλλη κακό να ξυπνήσει 6 το πρωί. Αλλά από την άλλη επίσης κακό να κοιμηθεί 23:00 την νύχτα γιατί τότε δεν θα προλάβεις να κανείς τίποτα γιατί θα πας και εσυ για ύπνο αλλά καλό γιατί θα ξυπνήσει λίγο αργότερα. 

2 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Εγώ έχω καταλήξει πως ανεξάρτητα από το τι θα κάνουμε εμείς στο τέλος το παιδί θα υιοθετήσει το ωράριο που εκείνο βολεύει.Εμένα όπως έχω πει πολλές φορές το παιδί μου δεν κοιμήθηκε ποτέ μέσα στην ημέρα, ούτε ως βρέφος, κοιμόταν νωρίς όμως ξυπνούσε πολύ πολύ νωρίς, εγώ ως άνθρωπος που λατρεύει τον ύπνο δεν μπορούσα να χωνέψω πως το παιδί μου δεν χρειάζεται πολύ ύπνο (κρίμα δηλαδή) , όσο και αν προσπάθησα τελικά εκείνος έχει το πρόγραμμα που θέλει ο ίδιος.  Τον χειμώνα θα πάει για ύπνο 9:00 - 9:30 και μπορεί να κάθεται στο κρεβάτι του ή να διαβάζει μέχρι 10:00-10:15, (σερί από το πρωί 6:30-7:00). Το καλοκαίρι πάει στο κρεβάτι 9:30 - 10:00 και θα κοιμηθεί (τις περισσότερες φορές ) μέσα σε τρία λεπτά.  Γονείς που αγαπάμε τον ύπνο συνήθως δυσκολευόμαστε να δεχθούμε πως μπορεί ένα παιδί να θέλει να κοιμηθεί λιγότερο, εγώ πάντως θυμάμαι ως παιδί να θέλω να έρθει η ώρα του ύπνου μετά από μία κουραστική ημέρα, μου αρέσει ο ύπνος πολύ, μπορώ να κοιμηθώ τώρα και να ξυπνήσω σε 24 ώρες! εύκολα! Δεν έχω φυσικά πλέον την δυνατότητα να το κάνω!στα νιάτα μου δηλαδή που έβγαινα πάρα πολύ και δούλευα πάρα πολύ υπήρχαν σκ που απλά κοιμόμουν.

Ακριβώς και βλέπεις και την διαφορά από παιδί σε παιδί. Ας πούμε εμένα ο μεγάλος μου όταν έρθει η ώρα του ύπνου θα τους χαιρετίσει όλους ακόμα και αν έχουμε κόσμο στο σπίτι και θα πάει στο κρεβάτι του αλλά όλη την μέρα θα με έχει ξεζουμίσει ..όλη μου την ενέργεια γιατί είναι φουλ υπερκινητικός. Αλλά για ύπνο δεν το συζητάμε πάμε αμέσως. Ο μικρός μου όμως που όλη μέρα θα είναι ήσυχος απλά θα ακολουθεί τον μεγάλο,  θα παρατηρεί κλπ όταν έρθει η ώρα του ύπνου μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θέλει ακόμα και ας μην έχει κοιμηθεί και το μεσιμερι , μπορεί ξαφνικά να θέλει να κάτσει μέχρι τις 00:00 βέβαια είναι και η ηλικία είναι πολύ μικρό ακόμα. Αλλά βλέπω από τώρα ότι με τον ύπνο δεν πολύ ψήνεται. 

Διαφημίσεις

πρίν από 43 λεπτά , Super.mum είπε:

Ισχύει αυτό που λες ! Από την μια καλό που κοιμούνται νωρίς γιατί το βράδυ θα προλάβεις να κανείς και και για σένα αν κοιμηθεί από τις 20:30 που λέει ο λόγος αλλά από την άλλη κακό να ξυπνήσει 6 το πρωί. Αλλά από την άλλη επίσης κακό να κοιμηθεί 23:00 την νύχτα γιατί τότε δεν θα προλάβεις να κανείς τίποτα γιατί θα πας και εσυ για ύπνο αλλά καλό γιατί θα ξυπνήσει λίγο αργότερα. 

Υπαρχει και η περιπτωση (η δικια μας) που το παιδι κοιμαται 11, αλλα καθεσαι κιολας να κανεις ο,τι θες μεχρι 1, κοιμασαι κατα τη 1.30 κι ετσι οταν ξυπναει 7.30 παραπονιεσαι!

πρίν από 43 λεπτά , little lamb είπε:

Υπαρχει και η περιπτωση (η δικια μας) που το παιδι κοιμαται 11, αλλα καθεσαι κιολας να κανεις ο,τι θες μεχρι 1, κοιμασαι κατα τη 1.30 κι ετσι οταν ξυπναει 7.30 παραπονιεσαι!

Τον χειμώνα κοιμόταν 11, καθόμασταν βλέπαμε καμία σειρά πήγαινε 12, μ έπαιρνε ύπνος στον καναπέ κ πήγαινα μέσα αλλά με την μετακίνηση μου έβγαινε ο ύπνος οπότε χάζευα λίγο να χαλαρώσω, μπορεί να πήγαινε 1, το πρωί 6.30 ξυπνούσα για να ετοιμαστώ κ να ετοιμάσω το σπίτι ή για να ασχοληθώ με τα μαθήματα, κάθε φορά έλεγα ότι δεν θα ξανά χαζέψω  μόνη μου κ κάθε φορά είναι τόσο δελεαστικός ο προσωπικός χρόνος! 

1 ώρα πρίν, little lamb είπε:

Πω πω να σου πω την αλήθεια εγώ περισσότερο θα παραπονιόμουν αν τα δικά μου πηγαίνανε αργά για ύπνο παρά αν ξύπναγαν νωρίς. Να ξυπνάνε νωρίς με βολεύει κιόλας μαρεσει γιατί αρχίζω την μέρα νωρίς μου φαίνεται ότι τα προλαβαίνω όλα και τις δουλειές και το παιχνίδι και την βόλτα. Αλλά αν πάνε αργά με σκοτώνει γιατί είναι η ώρα που θέλω και εγώ να κάνω ένα μπάνιο , να χαλαρώσω , να κάτσω με τον άντρα μου. 

7 minutes ago, Super.mum said:

Πω πω να σου πω την αλήθεια εγώ περισσότερο θα παραπονιόμουν αν τα δικά μου πηγαίνανε αργά για ύπνο παρά αν ξύπναγαν νωρίς. Να ξυπνάνε νωρίς με βολεύει κιόλας μαρεσει γιατί αρχίζω την μέρα νωρίς μου φαίνεται ότι τα προλαβαίνω όλα και τις δουλειές και το παιχνίδι και την βόλτα. Αλλά αν πάνε αργά με σκοτώνει γιατί είναι η ώρα που θέλω και εγώ να κάνω ένα μπάνιο , να χαλαρώσω , να κάτσω με τον άντρα μου. 

Και εγώ το προτιμούσα αυτό, δεν το συζητώ!! Τώρα βέβαια στα 6 τα πράγματα είναι πιο βατά σε αυτό το θέμα, ακόμα και αν δεν κοιμάται , απλά κάθεται στο κρεβάτι,  δεν με χρειάζεται εκεί οπωσδήποτε, είναι εντελώς ανεξάρτητος πλέον. 

πρίν από 30 λεπτά , kotsifikos είπε:

Και εγώ το προτιμούσα αυτό, δεν το συζητώ!! Τώρα βέβαια στα 6 τα πράγματα είναι πιο βατά σε αυτό το θέμα, ακόμα και αν δεν κοιμάται , απλά κάθεται στο κρεβάτι,  δεν με χρειάζεται εκεί οπωσδήποτε, είναι εντελώς ανεξάρτητος πλέον. 

Α είναι μεγάλος ο δικός σου .. είχα την εντύπωση ότι είναι πιο μικρός. 

Just now, Super.mum είπε:

Η έχεις και μικρότερο ; Δεν θυμάμαι 

4 minutes ago, Super.mum said:

Η έχεις και μικρότερο ; Δεν θυμάμαι 

Ένα έχω απλά πιάνει για πολλά μαζί !!!χαχαχαχαχαχαχαχαχ!!

Είναι έξι πλέον! μεγάλωσε πια.

1 hour ago, Super.mum είπε:

Οχι εγω το αντιθετο. Μισω το πρωινο ξυπνημα. Δηλαδη τις μερες που δεν εχει καποιος να παει σε καποια υποχρεωση, θεωρω οτι η λογικη ωρα να σηκωθει ειναι 9, οχι πιο πριν! Πιο πριν δεν σηκωνομαι ευκολα απο το κρεβατι, θελω κι αλλο, ακομα κι αν εχω πεσει στις 12. Ενω απο 9 και περα ξυπναω πιο ευκολα ακομα και με λιγες ωρες υπνου.

Δεν γίνεται να κοιμούνται νωρίς και να ξυπνάνε αργά? :lol: 

Να πω πως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά οι ώρες ύπνου που τους είναι απαραιτητες για να ξεκουραστούν ελαττώνονται. 

Είχαμε περάσει κι εμείς φάση που ξυπνούσε νωρίς (επτά παρά) δεν νομίζω να έκανα κάτι πάρα άλλαξε ξανά το πρόγραμμα του. 

Συμφωνώ πως τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα όταν αποδεχόμαστε στην κατάσταση. Επίσης κι εγώ έπαιρνα τον μικρό στο κρεβάτι για να χουζουρεψουμε λιγάκι αν ξυπνούσε νωρίς, του είχα και κάποια παιχνιδάκια,βιβλία και έπαιζε πολύ ήσυχα. Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο και οι λευκοί ήχοι αν ένα παιδί έχει συνηθίσει να κοιμαται έτσι. 

Εμένα είναι τεσσεράμιση, δεν εχουμε συγκεκριμένη ώρα ύπνου τώρα το καλοκαίρι. Αν έχουμε βγει βόλτα νωρίς κοιμάται κατά τις έντεκα, αν βγούμε αργά δώδεκα και αν μείνουμε σπιτι μπορεί να κοιμηθεί και από τις δέκα. Το πρωί ξυπνά κατά τις δέκα παρά οπότε δέκα με έντεκα ώρες ύπνου το βράδυ του φτάνουν από ότι φαίνεται.  

Αυτο που λετε οτι τα παιρνατε στο κρεβατι και καθονταν ησυχα μεχρι τι ηλικια γινοταν; Εμας το πολυ μεχρι εναμισι. Τωρα αν θελει να σηκωθει, θελει να σηκωθει, τελος. Θα φωναζει μεχρι να σηκωθουμε. Εκτος αν τη θηλασω, που μπορει να κατσουμε και καμια ωρα ετσι, αλλα υποτιθεται οτι θελω να αποθηλασει οποτε δεν το πολυπροτεινω αν δεν ζητησει.

Εμενα δεν με ενοχλει να κοιμαται αργα, αρκει να μην προσπαθω να την κοιμισω απο πιο νωρις και παλευω κανα μιαμισαωρο. Αν ηξερα εξ αρχης οτι θα κοιμηθει 11+ οκ. Αν παλευω απο τις 10 παρα τοτε με ενοχλει.

Το κακο ειναι οτι πολλες φορες κανει ενα ξυπνημα κατα τις 12-1, μολις ετοιμαζομαστε για υπνο ή μολις μας εχει παρει, και μετα μου φευγει η νυστα και μπορει να παει και 3 να κοιμηθω. Ειδικα αν παλευω μια ωρα να κοιμηθει πριν και μετα πρεπει να ξανακοιμισω δευτερο γυρο ειναι χαλια.

Το καλυτερο ειναι οταν γυρναμε μετα τις 9.30-10 απο καπου, κοιμαται στο αυτοκινητο, τη μεταφερουμε κοιμισμενη και τελος. Παλι βεβαια μπορει να ξυπνησει κατα τις 12-1.

Εμένα ο ύπνος αργά μου κακοφαίνεται, από την άλλη όμως ήταν βολικό γυρνώντας απ το σχολείο να τον πετυχαίνω κοιμισμένο για καμία ώρα. Έτσι δεν τον έκοψα τον μεσημεριανό, όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα μπορούσε να κοιμάται και στις 10.30 αντί θα 11. Όμως ο άντρας μου ελεγε ότι είναι βλακεία να τον έχω στο κρεβάτι να κοπανιέται μια ώρα ενώ αν πάμε αργότερα θα κοιμηθεί πιο γρήγορα, κ γενικώς κάποια στιγμή συνηθίσαμε αυτή τη ρουτίνα. Όμως το σ/κ δν έμπαινα στον κόπο να τον κοιμισω μεσημέρι κ απολάμβανα να κοιμάται κ πριν τις 9 κ να ξυπνάει αργά, που το δικό του αργά είναι το 8.30-9, αν περάσει 9 ανησυχούμε! Τώρα φέτος αλλά κ πέρσι, απολαμβάνω που μπορούμε να βγούμε βράδυ για μια μπιριτσα επιτέλους, κι ας κοιμηθεί αργά! όμως τον χειμώνα το αποφάσισα ότι δν θα κοιμάται μεσημέρι για να πέφτει από τις 9 κ πιο πριν ίσως. 

Ο δικός μου ιδανικός ύπνος είναι 11.30 το πολύ 12 με 7.30-8, αν ξυπνήσω 8.30 είναι μεγάλη κραιπάλη, αν πλησιάσει 9 θα ξυπνήσω με τρόμο ότι έχασα μια μέρα από τη ζωή μου. Απλώς το 11.30-12 είναι απατηλό όνειρο πλέον. Το 7.30 είναι του σαββατοκύριακου κ των διακοπών, στις εργάσιμες ξυπνάω το πολύ 6.45

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...