Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δώρο για γάμο

love kids

Recommended Posts

5 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Τι λες τώρα! Μοσχάρι κοκκινιστό πόση ώρα? Στη κατσαρόλα το βράζω πάνω από 2 ώρες. Κοτόπουλο λεμονάτο? Κάνεις και φακές? Έχω την χύτρα άθικτη αλλά δεν ξέρω που είναι το manual . Λύκειο πήγαινα όταν είχε έρθει σπίτι πωλητής της AMC και μου είχε αγοράσει η μαμά μου κατσαρόλες κτλ! Τις έχω ακόμη! αθάνατες! Θα δω μήπως μπορέσω να δω πώς λειτουργεί.

Όπως ακριβώς τα είπε η @Annitamik. Αν έχεις τον αριθμό του μοντέλου, δες μήπως βρεις το μάνιουαλ στο Ίντερνετ. 

• Like 1

Διαφημίσεις

Αχ τέλειο θέμα!! Μου αρέσουν πολύ τα δώρα-αντικειμενα αντί λεφτά! Να είναι χρήσιμα φυσικά. Κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς θυμάσαι το αντίστοιχο πρόσωπο. Συν η χαρά της έκπληξης στο άνοιγμα. Λοιπόν θα δω το αρχείο που τα είχα γράψει και θα σου πω ποια ήταν τα πιο χρήσιμα!

• Like 2

κουβερλί /καλοκαιρινό παπλωματάκι διπλό - θα βρείς και ακριβώς στην τιμή που θελεις

(πάπλωμα λογικά θα έχουν )

σκουπάκι μικρό

εμάς μας είχαν πάρει και 2 μπουρνούζια - αλλά δεν τα χρησιμοποιήσαμε, όμως σε κάποιον μπορεί να φανούν χρήσιμα

σετ με  2 ταψιά με βάση στήριξης, κάτι σαν πυρέξ (μου  είχαν πάρει, τα βρήκα φοβερά χρήσιμα ειδικά για τραπέζια) 

είναι και κάποια  ταψιά με βάση που παίρνουν ρεσώ από κάτω και κρατάς το φαγητό ζεστό - δεν ξέρω πως ονομάζεται. και αυτά σε τραπέζι συγγενούς τα έχω δει κ μου άρεσαν.  

• Like 2

On 12/5/2021 at 11:12 ΜΜ, love kids είπε:

Τα κάδρα μου αρέσουν αλλά είναι ρίσκο αν δεν ξέρεις το γούστο τους. Τα υπόλοιπα μια χαρά! Εμένα μου αρέσουν πολύ οι ωραίες κορνίζες. Τις αγοράζω και ως δώρο γέννησης αλλά και βάφτισης. Και χαίρομαι όταν τις βλέπω στο σπίτι τους με φωτογραφίες. 

Είχαν ως θέμα τα καράβια γιατί ο άντρας εργαζόταν στο πολεμικό ναυτικό.. Έχει κάποιο ρίσκο πάντως ναι. σε αυτούς άρεσε πολύ.

Επίσης σεντόνια, επιτραπέζιο δίσκο, κατσαρόλες θυμάμαι μου έφεραν πολλές στο δικό μου γάμο και μάλιστα μου έγραψαν την ευχή "να είναι πάντα γεμάτες" .. Πολύ γλυκό το βρήκα. 

• Like 1
2t7wp3.png

πρίν από 40 λεπτά , jellyfishch είπε:

Είχαν ως θέμα τα καράβια γιατί ο άντρας εργαζόταν στο πολεμικό ναυτικό.. Έχει κάποιο ρίσκο πάντως ναι. σε αυτούς άρεσε πολύ.

Επίσης σεντόνια, επιτραπέζιο δίσκο, κατσαρόλες θυμάμαι μου έφεραν πολλές στο δικό μου γάμο και μάλιστα μου έγραψαν την ευχή "να είναι πάντα γεμάτες" .. Πολύ γλυκό το βρήκα. 

Ναι, στην περίπτωση αυτή ήταν πολύ καλή επιλογή τα κάδρα. Και ωραία η ευχή που συνόδευε τις κατσαρόλες. 

• Like 1

Διαφημίσεις

Λοιπόν, μελέτησα τη λίστα μου και τα πορίσματα είναι τα εξής:

Σεντόνια: πολύ χρήσιμο, γιατί όσα κι αν έχεις χρησιμοποιούνται όλα, εν αντιθέσει με παπλώματα, παπλωματοθηκες, κουβερλιά, πικε κουβέρτες κλπ που αφ'ενός αρκούν λίγα (εκτός αν τα εναλλασσεις μέσα στα χρόνια) κι αφ'ετέρου πολλοί (όπως εγώ) θέλουν να ταιριάζουν με τα χρώματα του δωματίου

Πετσέτες: επίσης χρήσιμο γιατί όσες κι αν έχεις θα χρησιμοποιηθούν, καλύτερα σε ουδέτερα χρωματα αν δεν ξέρεις πώς είναι το μπάνιο τους, για τον ίδιο λογο

Τραπεζομάντηλα: όχι και τόσο καλή ιδέα γιατί μπορεί κάποιος να έχει πολύ μεγάλη τραπεζαρία που να μην χωράνε και τραπέζι κουζίνας να μην έχει καν (όπως εμείς που έχουμε νησίδα κι άλλοι φίλοι μας που τρώνε στην τραπεζαρία. Τώρα με τους ενιαίους χώρους συνηθίζονται αυτά, οπότε τα τραπεζομάντηλα τα καθημερινά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε τραπέζι μπαλκονιού και τα επίσημα αν δεν ταιριάζει το μέγεθος απλά θα πρέπει να τα αλλάξουν

Διακοσμητικά: είναι δύσκολο να βρεις κάτι πολύ safe. Θυμάμαι είχαμε αλλάξει και ένα πολύ φουτουριστικό βάζο και ένα πολύ κλασικό. Μόνο κάτι ενδιάμεσο είναι safe. Αλλά και πάλι πόσα να έχει κανείς; Συνήθως η ποσότητα είναι πρόβλημα, εκτός αν θεωρήσουμε ότι κάθε κάποια χρόνια τα εναλλασσεις. Για τον ίδιο λόγο θα απέρριπτα τα κάδρα, γιατί κατά τη γνώμη μου καθορίζουν τόσο πολύ τον χώρο που καλό είναι να τα διαλέξει κανείς μόνος (εξάλλου πολύ πιθανό να έχουν βάλει ήδη οπότε δύσκολο να χρησιμοποιηθούν τα νέα)

Το μόνο safe διακοσμητικό είναι οι κορνίζες κατά τη γνώμη μου. Αρκεί να μη σκεφτούν το ίδιο παρα πολλοί και τελικά πάρουν πολλές

Σερβίτσιο: το θεωρώ καλή ιδέα, αρκεί να μην είναι πολύ επίσημο γιατί μπορεί να φέρουν κι άλλοι και πόσα επίσημα να έχει κανείς;

Ποτήρια: το ίδιο, χρήσιμα αλλά όχι τα επίσημα. Τα κολονατα μας τα πήραμε με αλλαγές

Πυρεξ: πολύ χρήσιμο αλλά νομίζω πολύ συνηθισμένο, θα φέρουν πολλοί

Σαλατιερες: το ίδιο, μας έφεραν άπειρα, τα χρησιμοποιούμε σιγά σιγά αλλά ήταν πολύ must ανάμεσα στους καλεσμένους μας

Ορντεβριερες: το ίδιο ακριβώς

Μπωλ παγωτού: πολύ ωραίο και πρωτότυπο, μας το έφεραν κάποιο και μου φάνηκε ιδιαίτερο και χρήσιμο. Είναι με ψηλό πόδι, αλλά και γενικά τα μπωλάκια τα βρίσκω χρήσιμα. Στα χαμηλά βάζεις οτιδήποτε, όχι μόνο παγωτό, πχ φρουτοσαλάτα

Πιατέλα με πιατακια γλυκού: χρήσιμο αλλά συνηθισμένο, ίσως φέρουν πολλοί

Ηλεκτρικες συσκευές: οι μόνες που μας έφεραν ήταν ραβδομπλεντερ και τοστιέρα, χρήσιμες και οι δύο. Για κάτι ογκώδες θα το σκεφτόμουν μηπως δεν πολυθελουν λόγω χωρου (πχ κουζινομηχανη, μεγάλος κόφτης, καφετιέρα, αποχυμωτη)

Κανάτα θερμός: δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα αλλά λογικά θα μας φανεί χρήσιμη

Δωρα που δεν έφερε κανείς και πήραμε από αλλαγές ήταν κολονατα ποτήρια, ποτήρια ποτού (χαμηλά, νομίζω του ουίσκυ λέγονται) και καλά μαχαιροπήρουνα. Αλλά είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο που λογικά έχει κανείς μόνο ένα σετ οπότε όντως δεν είναι τόσο καλή ιδέα για δώρο, και για να μη μαζευτούν πολλά και για να τα διαλεξουν. Μαχαιροπήρουνα καθημερινά όμως μου φαίνεται πρωτότυπη ιδέα, δεν έφερε κανείς

Δώρα που δεν ήταν και τόσο χρήσιμα:

Σετ τσαγιου: δεν το αλλάξαμε, αλλά δεν ξέρω και πότε θα χρησιμοποιηθεί. Σπάνιο πλέον μια παρέα να θέλουν όλοι τσάι ώστε να βγάλεις την τσαγιέρα. Μπορείς και για γαλλικό, αλλά πάλι σπάνιο να θέλουν όλοι γαλλικό. Τα φλιτζάνια εντάξει θα χρησιμοποιηθούν για καφέ, αλλα συνήθως υπάρχουν πάρα πολλά κι από δώρα σετ φλιτζανιων ή σετ μαζί με σετ γλυκού ή και από "προίκα"

Ηλ. Μπρίκι: το αλλαξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά αν κάποιος δεν έχει μικρό μάτι μπορεί να του φανεί χρήσιμο

Σαμπανιερα-παγοθηκη: το αλλάξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη και θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να φανεί σε κάποιον χρήσιμο!

Τα δύο πιο πρωτότυπα ήταν ένα δερμάτινο άλμπουμ με ασήμι μπροστά που είχε τα αρχικά μας και βάλαμε τις φωτογραφίες του γάμου. Σε μερικούς όμως δίνει ο φωτογράφος άλμπουμ ή έχουν κανονίσει ψηφιακό

Το δεύτερο ήταν ένα καλαθι-σετ πικ νικ. Χρήσιμο ακριβώς δεν το λες αλλά αν μη τι άλλο πρωτότυπο.

Για την περίπτωση χρηματικού δώρου, αν θες να αποφύγεις το άχαρο φακελάκι και την ακόμα πιο άχαρη κατάθεση, κάτι πρωτότυπο ήταν μια δώροεπιταγή σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Και κάτι αλλο που μπορείς να κάνεις είναι να "συσκευασεις" τα χρήματα με πρωτότυπο τρόπο. Υπάρχουν στο ίντερνετ πολλές ιδέες που διπλώνεισ τα χαρτονομίσματα σαν νυφικό και κοστουμι σε ντουλάπα και κάτι τέτοια. Ή πιο απλά, παίρνεις κουτάκια που μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο και τα βάζεις στο πιο μικρό, ώστε να τα ανοίγουν όλα και να φτάσουν. Βάζεις και αποξηραμένα ή μικρές ξύλινες καρδούλες κλπ μέσα. Και θα τους μείνουν και τα κουτάκια για μικροπραγματα.

• Like 1

1 hour ago, little lamb είπε:

Υπάρχουν στο ίντερνετ πολλές ιδέες που διπλώνεισ τα χαρτονομίσματα σαν νυφικό και κοστουμι σε ντουλάπα και κάτι τέτοια

Τι εννοείς ότι υπάρχουν ιδέες για να διπλώσεις τα χαρτονομίσματα? Κ γιατί κάποιος να θέλει να πρωτοτυπήσει με αυτό το τρόπο? Κ αν χαλάσουν τα λεφτά? Θα πάνε χαμένα?

Είδα ότι κάποιες είπατε ότι σας αρέσουν περισσότερο τα δώρα από τα χρήματα αλλά δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό όταν το ζευγάρι ιδιαίτερα (που συμβαίνει πολύ συχνά) μένουν ήδη μαζί. Κ όλα αυτά τα δώρα μπορεί ήδη να τα έχουν κ να είναι άχρηστα.. Ενώ τα χρήματα θα τα διαθέσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

πρίν από 9 λεπτά , mama16 είπε:

Τι εννοείς ότι υπάρχουν ιδέες για να διπλώσεις τα χαρτονομίσματα? Κ γιατί κάποιος να θέλει να πρωτοτυπήσει με αυτό το τρόπο? Κ αν χαλάσουν τα λεφτά? Θα πάνε χαμένα?

Είδα ότι κάποιες είπατε ότι σας αρέσουν περισσότερο τα δώρα από τα χρήματα αλλά δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό όταν το ζευγάρι ιδιαίτερα (που συμβαίνει πολύ συχνά) μένουν ήδη μαζί. Κ όλα αυτά τα δώρα μπορεί ήδη να τα έχουν κ να είναι άχρηστα.. Ενώ τα χρήματα θα τα διαθέσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Eξαρτάται τα δώρα και τη φάση της ζωής. Αν ας πούμε έχουν και οι δύο σταθερή δουλειά και στημένο σπιτικό μαζί, λίγη διαφορά θα κάνουν τα μικροδώρα σε χρήμα (άλλο από στενούς συγγενείς και σηματνικά ποσά). Ενώ ένα πρωτότυπο ή χρηστικό δώρο, μπορεί να καλύψει μια μικρή πολυτέλεια. Π.χ. ένα ωραίο πάπλωμα θα το εκτιμούσα περισσότερο από το αντίθστοιχο ποσό που πιο πιθανό είναι απλά να πήγαινε τελικά στο σούπερ μάρκετ. Βέβαια κάτι αχαρακτήριστα δώρα όλοι τα πήραμε και για μερικά που δεν αλλάζονταν κιόλας, οκ, και 2 ευρώ πιο χρήσιμα θα ήταν ;) 

• Like 1

πρίν από 14 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Eξαρτάται τα δώρα και τη φάση της ζωής. Αν ας πούμε έχουν και οι δύο σταθερή δουλειά και στημένο σπιτικό μαζί, λίγη διαφορά θα κάνουν τα μικροδώρα σε χρήμα (άλλο από στενούς συγγενείς και σηματνικά ποσά). Ενώ ένα πρωτότυπο ή χρηστικό δώρο, μπορεί να καλύψει μια μικρή πολυτέλεια. Π.χ. ένα ωραίο πάπλωμα θα το εκτιμούσα περισσότερο από το αντίθστοιχο ποσό που πιο πιθανό είναι απλά να πήγαινε τελικά στο σούπερ μάρκετ. Βέβαια κάτι αχαρακτήριστα δώρα όλοι τα πήραμε και για μερικά που δεν αλλάζονταν κιόλας, οκ, και 2 ευρώ πιο χρήσιμα θα ήταν ;) 

Εμάς τα χρήματα πήγαν σε διαφορα άσχετα με το σπίτι όπως η αποτυχημένη εξωσωματική... Δεν είναι ότι δεν έπιασαν τόπο αλλά τελικά κ από το σπίτι λείπουν πράγματα. Γι αυτό εκ των υστέρων εκτίμησα τη λίστα γάμου για την οποία είχα παλιά τη χειρότερη άποψη. Κ την εκτίμησα κ ως καλεσμένη ειδικά εδώ στο νησί που είναι πολύ χαλαρά. 

Επίσης εκ των υστέρων σκέφτηκα ότι κάποια δωρα θα μπορούσα να τα είχα αλλάξει. Κακόγουστα δεν είχαμε, απλώς κάποια πάρα πολύ ακριβά κρύσταλλα που δεν ταιριάζουν στο σπίτι μας, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, κ είναι σε κουτιά στην Αθήνα, θα μπορούσαν να είχαν γίνει κάτι άλλο. Τότε τα είχα κρατήσει γιατί πρώτον δν μ αρέσει ψυχολογικά να αλλάζω δωρα κ δευτερον γιατί είχα σκεφτεί ότι στο μέλλον θα θέλω κ κάποια επίσημα διακοσμητικά κ ίσως τότε δν θα μπω στο έξοδο. Μάλιστα οταν είχα ακούσει ότι η συννυφάδα μου είχε αλλάξει όλα τα κρυσταλλοειδή από την costa boda κ τα έκανε κάτι χρηστικό, είχα κάνει ένα πολύ ασχημο σχόλιο για την παιδεία κ την καταγωγή της. Εκ των υστέρων σκέφτομαι ότι εκείνη αν μη τι άλλο αποδείχτηκε πιο έξυπνη από εμένα. Ο άντρας μου θα ήθελε κ τότε να είχαμε αλλάξει αλλά παρασύρθηκε λίγο από το κλίμα γιατί τα δωρα τα ανοίγαμε στο πατρικό μου με όλη την οικογένεια από πάνω κ βασικά από ένα σημείο κ μετά βαρέθηκε όταν τελειώσαμε με τα δωρα αυτών που ήξερε κ σταμάτησε να ασχολείται. Μου το είπε μετά ότι έβλεπε πως δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό να αλλάξουμε δώρο κ γι αυτό δεν το συζήτησε, όπως κ για τη λίστα που είχα πει από την αρχή ότι δεν θέλω να κάνουμε. 

1 hour ago, little lamb said:

Σεντόνια: πολύ χρήσιμο, γιατί όσα κι αν έχεις χρησιμοποιούνται όλα, εν αντιθέσει με παπλώματα, παπλωματοθηκες, κουβερλιά, πικε κουβέρτες κλπ που αφ'ενός αρκούν λίγα (εκτός αν τα εναλλασσεις μέσα στα χρόνια) κι αφ'ετέρου πολλοί (όπως εγώ) θέλουν να ταιριάζουν με τα χρώματα του δωματίου

Πετσέτες: επίσης χρήσιμο γιατί όσες κι αν έχεις θα χρησιμοποιηθούν, καλύτερα σε ουδέτερα χρωματα αν δεν ξέρεις πώς είναι το μπάνιο τους, για τον ίδιο λογο

Τραπεζομάντηλα: όχι και τόσο καλή ιδέα γιατί μπορεί κάποιος να έχει πολύ μεγάλη τραπεζαρία που να μην χωράνε και τραπέζι κουζίνας να μην έχει καν (όπως εμείς που έχουμε νησίδα κι άλλοι φίλοι μας που τρώνε στην τραπεζαρία. Τώρα με τους ενιαίους χώρους συνηθίζονται αυτά, οπότε τα τραπεζομάντηλα τα καθημερινά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε τραπέζι μπαλκονιού και τα επίσημα αν δεν ταιριάζει το μέγεθος απλά θα πρέπει να τα αλλάξουν

Διακοσμητικά: είναι δύσκολο να βρεις κάτι πολύ safe. Θυμάμαι είχαμε αλλάξει και ένα πολύ φουτουριστικό βάζο και ένα πολύ κλασικό. Μόνο κάτι ενδιάμεσο είναι safe. Αλλά και πάλι πόσα να έχει κανείς; Συνήθως η ποσότητα είναι πρόβλημα, εκτός αν θεωρήσουμε ότι κάθε κάποια χρόνια τα εναλλασσεις. Για τον ίδιο λόγο θα απέρριπτα τα κάδρα, γιατί κατά τη γνώμη μου καθορίζουν τόσο πολύ τον χώρο που καλό είναι να τα διαλέξει κανείς μόνος (εξάλλου πολύ πιθανό να έχουν βάλει ήδη οπότε δύσκολο να χρησιμοποιηθούν τα νέα)

Το μόνο safe διακοσμητικό είναι οι κορνίζες κατά τη γνώμη μου. Αρκεί να μη σκεφτούν το ίδιο παρα πολλοί και τελικά πάρουν πολλές

Σερβίτσιο: το θεωρώ καλή ιδέα, αρκεί να μην είναι πολύ επίσημο γιατί μπορεί να φέρουν κι άλλοι και πόσα επίσημα να έχει κανείς;

Ποτήρια: το ίδιο, χρήσιμα αλλά όχι τα επίσημα. Τα κολονατα μας τα πήραμε με αλλαγές

Σαλατιερες: το ίδιο, μας έφεραν άπειρα, τα χρησιμοποιούμε σιγά σιγά αλλά ήταν πολύ must ανάμεσα στους καλεσμένους μας

Μπωλ παγωτού: πολύ ωραίο και πρωτότυπο, μας το έφεραν κάποιο και μου φάνηκε ιδιαίτερο και χρήσιμο. Είναι με ψηλό πόδι, αλλά και γενικά τα μπωλάκια τα βρίσκω χρήσιμα. Στα χαμηλά βάζεις οτιδήποτε, όχι μόνο παγωτό, πχ φρουτοσαλάτα

Ηλεκτρικες συσκευές: οι μόνες που μας έφεραν ήταν ραβδομπλεντερ και τοστιέρα, χρήσιμες και οι δύο. Για κάτι ογκώδες θα το σκεφτόμουν μηπως δεν πολυθελουν λόγω χωρου (πχ κουζινομηχανη, μεγάλος κόφτης, καφετιέρα, αποχυμωτη)

Κανάτα θερμός: δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα αλλά λογικά θα μας φανεί χρήσιμη

Δωρα που δεν έφερε κανείς και πήραμε από αλλαγές ήταν κολονατα ποτήρια, ποτήρια ποτού (χαμηλά, νομίζω του ουίσκυ λέγονται) και καλά μαχαιροπήρουνα. Αλλά είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο που λογικά έχει κανείς μόνο ένα σετ οπότε όντως δεν είναι τόσο καλή ιδέα για δώρο, και για να μη μαζευτούν πολλά και για να τα διαλεξουν. Μαχαιροπήρουνα καθημερινά όμως μου φαίνεται πρωτότυπη ιδέα, δεν έφερε κανείς

Σετ τσαγιου: δεν το αλλάξαμε, αλλά δεν ξέρω και πότε θα χρησιμοποιηθεί. Σπάνιο πλέον μια παρέα να θέλουν όλοι τσάι ώστε να βγάλεις την τσαγιέρα. Μπορείς και για γαλλικό, αλλά πάλι σπάνιο να θέλουν όλοι γαλλικό. Τα φλιτζάνια εντάξει θα χρησιμοποιηθούν για καφέ, αλλα συνήθως υπάρχουν πάρα πολλά κι από δώρα σετ φλιτζανιων ή σετ μαζί με σετ γλυκού ή και από "προίκα"

Ηλ. Μπρίκι: το αλλαξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά αν κάποιος δεν έχει μικρό μάτι μπορεί να του φανεί χρήσιμο

Σαμπανιερα-παγοθηκη: το αλλάξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη και θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να φανεί σε κάποιον χρήσιμο!

Τα δύο πιο πρωτότυπα ήταν ένα δερμάτινο άλμπουμ με ασήμι μπροστά που είχε τα αρχικά μας και βάλαμε τις φωτογραφίες του γάμου. Σε μερικούς όμως δίνει ο φωτογράφος άλμπουμ ή έχουν κανονίσει ψηφιακό

Το δεύτερο ήταν ένα καλαθι-σετ πικ νικ. Χρήσιμο ακριβώς δεν το λες αλλά αν μη τι άλλο πρωτότυπο.

Για την περίπτωση χρηματικού δώρου, αν θες να αποφύγεις το άχαρο φακελάκι και την ακόμα πιο άχαρη κατάθεση, κάτι πρωτότυπο ήταν μια δώροεπιταγή σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Και κάτι αλλο που μπορείς να κάνεις είναι να "συσκευασεις" τα χρήματα με πρωτότυπο τρόπο. Υπάρχουν στο ίντερνετ πολλές ιδέες που διπλώνεισ τα χαρτονομίσματα σαν νυφικό και κοστουμι σε ντουλάπα και κάτι τέτοια. Ή πιο απλά, παίρνεις κουτάκια που μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο και τα βάζεις στο πιο μικρό, ώστε να τα ανοίγουν όλα και να φτάσουν. Βάζεις και αποξηραμένα ή μικρές ξύλινες καρδούλες κλπ μέσα. Και θα τους μείνουν και τα κουτάκια για μικροπραγματα.

Είχατε πολλούς καλεσμένους? Δεν έλαβα τίποτε από αυτά που έγραψες! Είχαμε λίγο παραπάνω από 100 καλεσμένους. Τα μόνα δώρα ήταν ένα βάζο (από το γραφείο), μια ταρτιέρα και φλιτζάνια του καφέ (επίσης από το γραφείο) ένας πίνακας (αίσχος), άλλος ένας πίνακας από τον ίδιο το ζωγράφο (πολύ ωραίος!) ένα πέτρινο διακοσμητικό τοίχου για βεράντα (αγνοείται), 2 κρυστάλλινα ποτήρια σαμπάνιας baccarat (στο κουτί τους ακόμη) και 2 κούπες και ένα πιάτο με τα ονόματα μας, την ημερομηνία του γάμου μας και τη χειροποίητη ζωγραφιά που υπήρχε στο προσκλητήριο (ειδική παραγγελία). Όλα τα υπόλοιπα δώρα ήταν χρήματα!

Α! Επίσης ο αδερφός του άντρα μου μας έκανε δώρο το γαμήλιο ταξίδι στη Βενετία!

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, little lamb είπε:

εντόνια: πολύ χρήσιμο, γιατί όσα κι αν έχεις χρησιμοποιούνται όλα, εν αντιθέσει με παπλώματα, παπλωματοθηκες, κουβερλιά, πικε κουβέρτες κλπ που αφ'ενός αρκούν λίγα (εκτός αν τα εναλλασσεις μέσα στα χρόνια) κι αφ'ετέρου πολλοί (όπως εγώ) θέλουν να ταιριάζουν με τα χρώματα του δωματίου

τα σεντόνια δεν τα συνδυάζεις κι αυτά με δωμάτιο κ κουβρλι; εγω δεν χρησιμοποιώ αυτά που δεν ταιριάζουν, όπως δεν χρησιμοποιώ κ τις πετσέτες. 

• Confused 1

6 minutes ago, Έσπερος said:

Εμάς τα χρήματα πήγαν σε διαφορα άσχετα με το σπίτι όπως η αποτυχημένη εξωσωματική... Δεν είναι ότι δεν έπιασαν τόπο αλλά τελικά κ από το σπίτι λείπουν πράγματα. Γι αυτό εκ των υστέρων εκτίμησα τη λίστα γάμου για την οποία είχα παλιά τη χειρότερη άποψη. Κ την εκτίμησα κ ως καλεσμένη ειδικά εδώ στο νησί που είναι πολύ χαλαρά. 

Επίσης εκ των υστέρων σκέφτηκα ότι κάποια δωρα θα μπορούσα να τα είχα αλλάξει. Κακόγουστα δεν είχαμε, απλώς κάποια πάρα πολύ ακριβά κρύσταλλα που δεν ταιριάζουν στο σπίτι μας, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, κ είναι σε κουτιά στην Αθήνα, θα μπορούσαν να είχαν γίνει κάτι άλλο. Τότε τα είχα κρατήσει γιατί πρώτον δν μ αρέσει ψυχολογικά να αλλάζω δωρα κ δευτερον γιατί είχα σκεφτεί ότι στο μέλλον θα θέλω κ κάποια επίσημα διακοσμητικά κ ίσως τότε δν θα μπω στο έξοδο. Μάλιστα οταν είχα ακούσει ότι η συννυφάδα μου είχε αλλάξει όλα τα κρυσταλλοειδή από την costa boda κ τα έκανε κάτι χρηστικό, είχα κάνει ένα πολύ ασχημο σχόλιο για την παιδεία κ την καταγωγή της. Εκ των υστέρων σκέφτομαι ότι εκείνη αν μη τι άλλο αποδείχτηκε πιο έξυπνη από εμένα. Ο άντρας μου θα ήθελε κ τότε να είχαμε αλλάξει αλλά παρασύρθηκε λίγο από το κλίμα γιατί τα δωρα τα ανοίγαμε στο πατρικό μου με όλη την οικογένεια από πάνω κ βασικά από ένα σημείο κ μετά βαρέθηκε όταν τελειώσαμε με τα δωρα αυτών που ήξερε κ σταμάτησε να ασχολείται. Μου το είπε μετά ότι έβλεπε πως δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό να αλλάξουμε δώρο κ γι αυτό δεν το συζήτησε, όπως κ για τη λίστα που είχα πει από την αρχή ότι δεν θέλω να κάνουμε. 

Τί να τα κάνει τα kosta boda η κοπέλα? Να τα βάλει στο σύνθετο μαζί με τα ασημικά? Δεν έχουμε πια τα σπίτια των μαμάδων μας με τα σύνθετα, τις βιτρίνες και τις φοντανιέρες. Είναι εντελώς άχρηστα δώρα. 

• Like 2

πρίν από 2 λεπτά , Yovanna είπε:

Τί να τα κάνει τα kosta boda η κοπέλα? Να τα βάλει στο σύνθετο μαζί με τα ασημικά? Δεν έχουμε πια τα σπίτια των μαμάδων μας με τα σύνθετα, τις βιτρίνες και τις φοντανιέρες. Είναι εντελώς άχρηστα δώρα. 

Αχ εγω έχω μια ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα έχουμε ένα ωραίο κυριλέ σαλόνι κ θα τα βάζουμε! κ βιτρίνα πολύ θα ήθελα να έχω, έχουμε έπιπλο τηλεόρασης με βιτρίνα που έχω βάλει κάτι λίγα αλλά τελικά του βάλαμε μπροστά εμπόδια για να μην σπάσει κανένα τζαμί από τον μικρό...

@Yovanna για τις καλές κατσαρόλες που έγραφες ότι σου πήρε η μαμα σου, η δικια  μιυ προφανώς δεν θα μιυ έπαιρνε για να μην γίνω σκλάβα στην κουζινα :razz: αλλά όταν πια είχα μεγαλώσει κ άκουγε στο κομμωτηριο τις γειτονισσες να λενε τι είδη τετοια έχουν έτοιμα για τις κόρες τους την έπιανε λίγο ένα κόμπλεξ γιατί είχε δει ότι δεν είναι εύκολο τελικά ένα νέο ζευγάρι να στήνει το σπίτι από την αρχή όταν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές ανάγκες.... Γενικώς με τα πρακτικά ζητήματα δεν έχουμε καλή σχέση στην οικογενειά μου. 

• Confused 1

1 ώρα πρίν, mama16 είπε:

Κι εγώ δεν θα το έκανα αυτό με το δίπλωμα, για τον ίδιο λόγο, εκτός αν ήξερα ότι είναι κάποιος που του αρέσουν αυτά τα χαριτωμένα ή σε κάποιον πολύ στενό. Πάντως δεν χαλάνε, τι να πάθουν; Απλά τσαλακωνονται. Το άλλο με τα κουτάκια το έχω κάνει σε φίλη και τους άρεσε πολύ! Είναι ένας πιο χαριτωμένος τρόπος να δώσεις χρήματα για να μην είναι ένα ξενερωτο φακελάκι ή κατάθεση. Αν βέβαια κάποιος έχει βάλει στο προσκλητήριο iban τότε εντάξει δεν του φαίνεται ξενερωτη η κατάθεση. 

Τα περισσότερα ζευγάρια που μένουν ήδη μαζί και είναι 30ρηδες, μενουν λίγο καιρό μαζί και σε ένα στυλ πιο "φοιτητικό", δηλαδή δεν έχουν τόσο "καλά" πράγματα σαν αυτά που πάνε δώρα σε γάμους. Πχ ολόκληρα σερβίτσια, σετ πετσετών κλπ. Έχουν διαφορα σκόρπια πιάτα ή σκόρπιες πετσέτες. Εμένα μου αρέσουν τα δώρα. Αν κάποιος βάλει ΙΒΑΝ το καταλαβαίνω ότι προτιμάει λεφτά οπότε βάζω, αλλά σε άλλους παίρνω δώρα. Γενικά, ασχέτως γάμων, έχω μια περίεργη ψυχολογία με τα χρηματικά δώρα: απ'τη μια μου αρέσει πολύ η έκπληξη του πακέτου και η ενθύμηση αυτού που το έφερε κάθε φορά που το χρησιμοποιώ. Και τα λεφτά μου φαίνονται πολύ απρόσωπο. Από την άλλη, μου αρέσει να διαλέγω εγώ κάποια πράγματα κι έτσι μετά το γάμο ή τη γέννηση/βάφτιση της μικρής όταν έβλεπα σε κάποιο μαγαζί κάτι που μου άρεσε (πιάτο, διακοσμητικό, ρουχαλακια οτιδήποτε) σκεφτόμουν "αχ τι ωραίο, κρίμα που δεν μας το έφερε κανείς". Χαχα! Επίσης μου αρέσουν πολύ οι κάρτες. Τις έχω κολλήσει όλες σε άλμπουμ. Με τις σκέτες άσπρες καρτ βιζιτ δεν ενθουσιαζομουν. Αν ήταν με δώρο κάτι γίνεται, αν ήταν με λεφτά μου φαινόταν λίγο διεκπεραιωτικο, νομίζω δεν θα το έκανα εκτός αν για κάποιο λόγο δεν είχα προλάβει να οργανωθω καλύτερα.

1 hour ago, Έσπερος είπε:

τα σεντόνια δεν τα συνδυάζεις κι αυτά με δωμάτιο κ κουβρλι; εγω δεν χρησιμοποιώ αυτά που δεν ταιριάζουν, όπως δεν χρησιμοποιώ κ τις πετσέτες. 

Οχι εντάξει. Δεν έτυχε να έχουμε και κάποιο αταίριαστο βέβαια αλλά λογικά θα το χρησιμοποιούσα, δεν φαίνεται τόσο όσο το σκέπασμα.

1 hour ago, Yovanna είπε:

Δεν είναι έτσι καλε τα τωρινά κρύσταλλα! Καμία σχέση με των μαμάδων μας. Μπορεί να είναι πχ μια μεγάλη πιατέλα ή βάζο με περίεργο σχήμα με χρώματα μέσα. Βιτρίνα ναι δεν έχει κανείς αλλά στο κέντρο της τραπεζαρίας ή στο έπιπλο της τηλεόρασης ή στον μπουφέ κάτι βάζεις. Εμείς έχουμε κάτι κεραμικές πιατέλες και κορνίζες ας πούμε. Κρύσταλλο δεν μας έκαναν κάποιο ωραίο. Ένα πολύ φουτουριστικό κι ένα πολύ κλασικο σαν των μαμάδων μας που λες τα αλλάξαμε. Αν ήταν κάτι ωραίο θα το κρατούσα. Είδαμε ωραία μοντέρνα όταν πήγαμε για τις αλλαγές αλλά προτίμησα να πάρουμε περισσότερα πράγματα με το ίδιο ποσό παρά ένα ακριβό τέτοιο. Αν μου άρεσε όμως θα το κρατούσα για την τραπεζαρία πχ.

1 hour ago, Yovanna είπε:

Είχατε πολλούς καλεσμένους? Δεν έλαβα τίποτε από αυτά που έγραψες! Είχαμε λίγο παραπάνω από 100 καλεσμένους. Τα μόνα δώρα ήταν ένα βάζο (από το γραφείο), μια ταρτιέρα και φλιτζάνια του καφέ (επίσης από το γραφείο) ένας πίνακας (αίσχος), άλλος ένας πίνακας από τον ίδιο το ζωγράφο (πολύ ωραίος!) ένα πέτρινο διακοσμητικό τοίχου για βεράντα (αγνοείται), 2 κρυστάλλινα ποτήρια σαμπάνιας baccarat (στο κουτί τους ακόμη) και 2 κούπες και ένα πιάτο με τα ονόματα μας, την ημερομηνία του γάμου μας και τη χειροποίητη ζωγραφιά που υπήρχε στο προσκλητήριο (ειδική παραγγελία). Όλα τα υπόλοιπα δώρα ήταν χρήματα!

Α! Επίσης ο αδερφός του άντρα μου μας έκανε δώρο το γαμήλιο ταξίδι στη Βενετία!

Πήραμε δώρα και χρήματα από περίπου 120 "νοικοκυριά" (είναι και της μόδας ο όρος) αν τα υπολογίζω καλά τώρα. (Δεν σου λέω άτομα γιατί ένα δώρο μπορεί να ήταν από ένα άτομο κι ένα άλλο από πέντε). Δεν ήρθαν όλοι αυτοί, αλλά πολλοί που δεν ήρθαν έφεραν ή έστειλαν δώρο/λεφτά. Όπως και μερικοί ακαλεστοι γνωστοί της μάνας μου. Από όλα αυτά τα 120 "νοικοκυριά", περίπου 50 ήταν τα δώρα-αντικειμενα. Ίσως επειδή δεν είχαμε ΙΒΑΝ. Μερικοί πάντως μας ζήτησαν ΙΒΑΝ και πολλοί έδωσαν φακελάκια.

πρίν από 56 λεπτά , Yovanna είπε:

Είναι τελείως υποκειμενικά αυτά. Κι εμάς το σπίτι μας σύγχρονη αισθητική έχει, αλλά το σύνθετο (επίσης μοντέρνο, το φτιάξαμε σε φίλο που έχει εργοστάσιο επίπλων και το σχεδιάσαμε ακριβώς όπως θέλαμε) έχει βιτρίνες και μέσα έχω βάλει τα κρύσταλλα. Και καλό σερβίτσιο πήρα με τα χρήματα που μας έδωσαν οι κουμπάροι. Νομίζω πως έχει να κάνει με το πώς έχει μεγαλώσει κανείς - στη δική μου οικογένεια ας πούμε υπάρχει πολύ η επαρχιώτικη νοοτροπία ότι ένα σπίτι πρέπει να τα έχει αυτά. Προφανώς δεν θα κοροϊδέψω κάποια γυναίκα που δεν την απασχολεί, ούτε θα κρίνω από αυτό την καταγωγή και την ανατροφή της, απλά θα το αποδώσω σε διαφορετική αντίληψη. 

Αντίστοιχα κορόιδευα παλιότερα τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου που κεντούσαν τραπεζομάντιλα και πετσετάκια για την προίκα. Έλεγα πως δεν θα στρώσω ποτέ τέτοια πράγματα κι ότι δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο σπίτι. Ε, λοιπόν, όταν μου τα έφεραν λίγο πριν τον γάμο, κολλαρισμένα και μοσχοβολιστά, αφενός συγκινήθηκα πολύ, γιατί συνειδητοποίησα πόση αγάπη και πόσες ώρες δουλειάς είναι κλεισμένες σε εκείνη τη βαλίτσα. Και αφετέρου, εκτίμησα την ομορφιά τους. Δεν θα βάλω κι από ένα πετσετάκι σε κάθε ράφι του σύνθετου, αλλά στην τραπεζαρία κάτι πρέπει να στρώσεις - και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω να στρώσω κάτι χειροποίητο και πανέμορφο.

• Like 2

Διαφημίσεις

πρίν από 17 λεπτά , Ilaeira είπε:

στη δική μου οικογένεια ας πούμε υπάρχει πολύ η επαρχιώτικη νοοτροπία ότι ένα σπίτι πρέπει να τα έχει αυτά. Προφανώς δεν θα κοροϊδέψω κάποια γυναίκα που δεν την απασχολεί, ούτε θα κρίνω από αυτό την καταγωγή και την ανατροφή της, απλά θα το αποδώσω σε διαφορετική αντίληψη. 

Κοιτα να δεις τώρα πώς ο καθένας τα ερμηνεύει. Τη συννυφάδα που είπα ότι αλλαξε τα κρύσταλλα με κατσαρόλες, η μαμα μου την χαρακτήρισε ακριβώς για την “χωριάτικη νοοτροπία» που δεν είχε γούστο να εκτιμήσει τα ωραία κρύσταλλα, σε αντίθεση με εμάς τους καθωσπρεπει αστούς :P. (το ότι εγω που μεγάλωσα με αυτές τις τόσο αριστοκρατικές αντιλήψεις κατά τη γνώμη της, παρέμεινα για καιρό μετά το γάμο με την κατσαρόλα ότι να ναι του σουπερμάρκετ που αγοράσαμε όταν πρωτομείναμε μαζί, ειναι κάτι που προσπερνάει σαν πληροφορία γιατί δεν τη συμφέρει). 

• Haha 3

Κι εγώ βάζω κεντήματα της μαμάς μου στην τραπεζαρία. Μόνο τραβέρσες ή μικρό τετράγωνο σαν ρόμβο όμως, κανονικό τραπεζομάντηλο δεν ταιριάζει με τίποτα, είναι πολύ μοντέρνα. Μόνο σε τραπεζωμα στρώνουμε τραπεζομάντηλο. Μάλιστα τώρα μου κενταει μια τραβέρσα ακριβώς στα χρώματά μας για τον μπουφέ (μικρη επίσης, για να φαίνονται τα νερά του ξύλου που έχουν τα μοντέρνα επιπλα. Παλιά δεν είχαν, γι'αυτο τα κάλυπταν χωρίς σκέψη, τώρα είναι έργα τέχνης τα ξύλα). Δεν βάζω όμως πχ στο τραπεζάκι του σαλονιού, ούτε στα κομοδίνα πχ. (Η μάνα μου έχει τριγωνικό σε κάθε ράφι της βιβλιοθήκης-συνθετου). Ούτε στρώνω κάτι κάτασπρα σεντόνια που μου έδωσαν, σκέφτομαι μόνο να καθιερωσω να τα στρώνω Χριστουγεννα-Πασχα ή στην επέτειο έτσι για αλλαγή για να μην πηγαίνουν χαμένα.

Τα κεντήματα, όπως και οι κεραμικές πιατέλες ή τα υφαντά χαλιά ταιριάζουν στα μοντέρνα-μινιμαλ σπίτια γιατί είναι και λίγο έθνικ (όχι στα loft βέβαια). Αυτά που δεν ταιριάζουν στα μοντέρνα είναι τα κοφτά, τα πλεχτα με βελονάκι, οι δαντέλες, τα οποία βέβαια είναι έργα τεχνης. Το πρόβλημα με αυτά που μας έδωσαν μαμάδες και γιαγιάδες είναι βασικά το πλήθος τους και το ότι κάποια είναι για έπιπλα που δεν υπάρχουν πια, πχ μικρό τετράγωνο τραπεζάκι ανάμεσα στους καναπέδες ή στρογγυλες τραπεζαριες.

Κατσαρολικα πάντως εμείς δεν έχουμε κάτι φοβερό. Κάτι από Vicko ή από τα εργενικα μας χρόνια ή από κάτι παππούδες που πέθαναν έχουμε (ηταν σε καλή κατάσταση εννοείται). Αλλά δεν είναι και το φόρτε μας το μαγείρεμα, δηλαδή μια χαρά βολευομαστε. Μόνο μια γάστρα σκεφτόμαστε ανά διαστήματα να πάρουμε.

πρίν από 6 λεπτά , Ilaeira είπε:

Είναι τελείως υποκειμενικά αυτά. Κι εμάς το σπίτι μας σύγχρονη αισθητική έχει, αλλά το σύνθετο (επίσης μοντέρνο, το φτιάξαμε σε φίλο που έχει εργοστάσιο επίπλων και το σχεδιάσαμε ακριβώς όπως θέλαμε) έχει βιτρίνες και μέσα έχω βάλει τα κρύσταλλα. Και καλό σερβίτσιο πήρα με τα χρήματα που μας έδωσαν οι κουμπάροι. Νομίζω πως έχει να κάνει με το πώς έχει μεγαλώσει κανείς - στη δική μου οικογένεια ας πούμε υπάρχει πολύ η επαρχιώτικη νοοτροπία ότι ένα σπίτι πρέπει να τα έχει αυτά. Προφανώς δεν θα κοροϊδέψω κάποια γυναίκα που δεν την απασχολεί, ούτε θα κρίνω από αυτό την καταγωγή και την ανατροφή της, απλά θα το αποδώσω σε διαφορετική αντίληψη. 

Αντίστοιχα κορόιδευα παλιότερα τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου που κεντούσαν τραπεζομάντιλα και πετσετάκια για την προίκα. Έλεγα πως δεν θα στρώσω ποτέ τέτοια πράγματα κι ότι δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο σπίτι. Ε, λοιπόν, όταν μου τα έφεραν λίγο πριν τον γάμο, κολλαρισμένα και μοσχοβολιστά, αφενός συγκινήθηκα πολύ, γιατί συνειδητοποίησα πόση αγάπη και πόσες ώρες δουλειάς είναι κλεισμένες σε εκείνη τη βαλίτσα. Και αφετέρου, εκτίμησα την ομορφιά τους. Δεν θα βάλω κι από ένα πετσετάκι σε κάθε ράφι του σύνθετου, αλλά στην τραπεζαρία κάτι πρέπει να στρώσεις - και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω να στρώσω κάτι χειροποίητο και πανέμορφο.

Η μάνα μου κένταγε από χόμπυ. Έχει κεντήσει απίστευτα πράγματα τα οποία όμως έχουν πάει άκλαυτα γιατί το σπίτι μου είναι σε πολύ μοντέρνα γραμμή και δεν παίζει πουθενά τραπεζομάντηλο. Όχι ότι τη νοιάζει, ίσως γιατί της αρέσει το σπίτι μου αλλά τώρα που το σκέφτομαι αν ήμουν του πιο παραδοσιακού θα έπιαναν τόπο.

Εγώ πάντως στους γάμους ανθρώπων που δεν πολυξέρω το στυλ τους, δίνω πάντα χρήματα. Σε κολλητούς, μου αρέσει να έχουν κάτι από εμένα για συναισθηματικούς λόγους αλλά ρωτάω πάντα πρώτα. Εγώ στο γάμο κυρίως χρήματα έλαβα τα οποία εκτιμήθηκαν δεόντως για το ταξίδι, αφού το σπίτι ήταν στημένο προ πολλού. Θα συμφωνήσω βέβαια με την @ΑΡΓΚ στο ότι κάποια δώρα είναι καλό που λαμβάνονται γιατί μόνος δε θα τα έπαιρνες ποτέ. Εμείς πχ λάβαμε μια τρελά ντιζαινάτη καφετιέρα (που σπανίως χρησιμοποιούμε γιατί έχει τρελή διαδικασία αλλά είναι πραγματικό στολίδι), πολυμίξερ πανάκριβο που δεν παίζει να έπαιρνα, μύλους πιπεριού και αλατιού αυτόματους και πανέμορφους, μαχαιροπίρουνα και διάφορα όμορφα πραγματάκια. Αλλάξαμε διακοσμητικά κυρίως που δεν μας ταιριαζαν και υπήρξαν βεβαίως και δώρα που απλά δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε τίποτα (στεφανοθήκη από συνάδελφο του άντρα μου ας πούμε- μα στεφανοθήκη;).

πρίν από 12 λεπτά , Έσπερος είπε:

Κοιτα να δεις τώρα πώς ο καθένας τα ερμηνεύει. Τη συννυφάδα που είπα ότι αλλαξε τα κρύσταλλα με κατσαρόλες, η μαμα μου την χαρακτήρισε ακριβώς για την “χωριάτικη νοοτροπία» που δεν είχε γούστο να εκτιμήσει τα ωραία κρύσταλλα, σε αντίθεση με εμάς τους καθωσπρεπει αστούς :P. (το ότι εγω που μεγάλωσα με αυτές τις τόσο αριστοκρατικές αντιλήψεις κατά τη γνώμη της, παρέμεινα για καιρό μετά το γάμο με την κατσαρόλα ότι να ναι του σουπερμάρκετ που αγοράσαμε όταν πρωτομείναμε μαζί, ειναι κάτι που προσπερνάει σαν πληροφορία γιατί δεν τη συμφέρει). 

Είστε πάντως και εσύ και η μαμά σου με τον καλό το λόγο! Το φάγατε το κορίτσι :-P. Ευτυχώς που δε σας έχω συγγενείς γιατί χωρίς βιτρίνα και κρύσταλα στο σπίτι μου θα με χαρακτηρίζατε στάνταρ βλαχάρα :mrgreen:.

• Haha 1

πρίν από 6 λεπτά , Anna3011 είπε:

στεφανοθήκη από συνάδελφο του άντρα μου ας πούμε- μα στεφανοθήκη;

χαχα λοιπόν εγω έχω κολλήσει ότι έπρεπε να είχαμε μια στεφανοθηκη για να κρεμάσουμε τα στέφανα στο υπνοδωμάτιο. Η πεθερά μου είπε ευθέως ότι αυτό της φαίνεται τελείως “χωριό” (ένα θεματάκι με τον κοινωνικό ρατσισμό το έχουν οι συμπεθέρες). ο άντρας μου ενώ φτιάχνει οτιδήποτε, αυτό το έχει παρακάμψει κ μάλλον καταλαβαίνω το γιατί! 

πρίν από 8 λεπτά , Anna3011 είπε:

το σπίτι μου είναι σε πολύ μοντέρνα γραμμή και δεν παίζει πουθενά τραπεζομάντηλο

πρέπει να βαλω τη μαμα μου να το διαβάσει γιατί έχει καημό που δεν στρώνουμε (στρώνω μόνο τραβέρσες ή ρόμβους στην κουζινα κ έξω σουπλα), είναι σίγουρη ότι σε όλα τα καθωσπρεπει σπίτια στρώνουν, εγω κ η αδερφή μου δν στρώνουμε κ έχει ακούσει κ τους άντρες μας ότι δν τους αρέσουν οπότε καταλαβαίνετε ποιος φταίει..... 

Εμάς τα στέφανα ήταν από μόνα τους σε ένα άσπρο πλακέ κουτί που μπροστά είναι διαφανές. Οπότε τύπωσα μια φωτογραφία του γάμου σε μεγαλύτερο μέγεθος, την έβαλα στο κουτί και μπροστά τα στέφανα και το έχω όρθιο πάνω σ'ένα έπιπλο.

πρίν από 5 λεπτά , little lamb είπε:

Εμάς τα στέφανα ήταν από μόνα τους σε ένα άσπρο πλακέ κουτί που μπροστά είναι διαφανές. Οπότε τύπωσα μια φωτογραφία του γάμου σε μεγαλύτερο μέγεθος, την έβαλα στο κουτί και μπροστά τα στέφανα και το έχω όρθιο πάνω σ'ένα έπιπλο.

Κι εγω έτσι το έχω αλλά νόμιζα ότι όλοι το κάνουν κορνίζα ή κάτι άλλο κ το κρεμάνε στο υπνοδωμάτιο!!! 

πρίν από 5 λεπτά , Έσπερος είπε:

χαχα λοιπόν εγω έχω κολλήσει ότι έπρεπε να είχαμε μια στεφανοθηκη για να κρεμάσουμε τα στέφανα στο υπνοδωμάτιο. Η πεθερά μου είπε ευθέως ότι αυτό της φαίνεται τελείως “χωριό” (ένα θεματάκι με τον κοινωνικό ρατσισμό το έχουν οι συμπεθέρες). ο άντρας μου ενώ φτιάχνει οτιδήποτε, αυτό το έχει παρακάμψει κ μάλλον καταλαβαίνω το γιατί! 

πρέπει να βαλω τη μαμα μου να το διαβάσει γιατί έχει καημό που δεν στρώνουμε (στρώνω μόνο τραβέρσες ή ρόμβους στην κουζινα κ έξω σουπλα), είναι σίγουρη ότι σε όλα τα καθωσπρεπει σπίτια στρώνουν, εγω κ η αδερφή μου δν στρώνουμε κ έχει ακούσει κ τους άντρες μας ότι δν τους αρέσουν οπότε καταλαβαίνετε ποιος φταίει..... 

Έχω πολύ καιρό να δω σπίτι συνομήλικων με τραπεζομάντηλα (είμαστε ίδιοι με τους φίλους μας τελικά). Πες το στη μαμά σου να εξιλεωθείς. Πες της ότι είμαστε και μορφωμένοι άνθρωποι αυτοί που τα κάνουμε αυτά τα αίσχη, είμαστε και φεμινίστριες :mrgreen:.

Η στεφανωθήκη είναι το μόνο πδώρο που αναρωτηθήκαμε με τον άντρα μου γιατί μας το πήραν. Μου κάνει αναχρονιστικό αλλά περί ορέξεως... Να γιατί αποφεύγω τα διακοσμητικά για δώρα.

Σε μια φίλη μου έκαναν δώρο 3 στεφανοθηκες! Σε εμάς κανένας. Καλύτερα, γιατί το έκανα όπως περιέγραψα κ δεν χρειάστηκε.

Για τα "άντυτα" συγχρονα σπίτια η μαμά μου λέει ότι είναι σαν εκθέσεις επίπλων :-P

4 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις τόσα πολλά! Όλες σας οι ιδέες θα βοηθήσουν πολύ μιας και αρχίζει η περίοδος γάμων αλλά και βαφτίσεων που είναι άλλο θέμα. 

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Συμφωνώ ότι ένα πρωτότυπο δώρο μπορεί να δώσει μια νότα πολυτέλειας και μπορεί να είναι κάτι που ίσως δε θα αγόραζε εύκολα το ζευγάρι. Αν υπάρχει IBAN στο προσκλητήριο, καταλαβαίνω πως επιθυμούν χρήματα και κάνω κατάθεση.

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Δε νομίζω πως το ύφος που προτιμά κάποιος για τον προσωπικό του χώρο δείχνει την παιδεία του. Όσο για την καταγωγή, γιατί να τη σχολιάσω; Με ποιο σκεπτικό; Ότι είναι ανώτεροι όσοι κατάγονται από την πρωτεύουσα και τα αστικά κέντρα και κατώτεροι όσοι κατάγονται από χωριό; 

πρίν από 11 λεπτά , Anna3011 είπε:

Έχω πολύ καιρό να δω σπίτι συνομήλικων με τραπεζομάντηλα (είμαστε ίδιοι με τους φίλους μας τελικά). Πες το στη μαμά σου να εξιλεωθείς.

Ούτε εγω έχω δει! και γενικα το δικό μας δεν είναι από τα πιο μοντέρνα που υπάρχουν. Κ μάλλον βαρύ θα το χαρακτήρισε κανεις γιατί έχουμε αριέτα διακοσμητικά, κορνίζες κ άλλα, όχι παλιομοδίτικα απλώς είναι πολλά σε σχέση με το μέγεθος του σπιτιου κ την ποσότητα των επίπλων. Δλδ είμαι κοντά στα γούστα της μαμάς μου ώς ένα σημείο. κάποιες φορές έχω σκεφτεί ότι θα έπρεπε να ξαλαφρώσει κάπως, να εναλλάσσω κάποια διακοσμητικά.