Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φιλίες

Recommended Posts

πρίν από 23 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Ε εντάξει, αυτό που λες είναι πολύ διαφορετικό όμως. Δε νομίζω την @Έσπερος να την άφγηνε η μαμά να χάσει την επίσκεψη της θείας για να πάει στο κάτω διαμέρισμα ή πόσο μάλλον με αγνώστους στο δρόμο. Αν κατάλαβα τι περιγράφει.

βασικά στο κάτω διαμέρισμα έμεναν τα ξαδέρφια μου. δεν είναι όμως ότι δν μ άφηνε. αποκλείεται να το είχα ζητήσει. θα το θυμόμουν αν το είχα ζητήσει κ δεν μ άφηναν. πώς να το πω, δεν το σκεφτόταν κανείς ως ενδεχόμενο. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 150
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, Έσπερος είπε:

πέντε χρόνων δεν είχα τηλέφωνα φίλων!!! και 100% σε καμία ηλικία δεν ήρθε ποτέ συμμαθητής στο σπίτι να παίξουμε ούτε πηγα εγω εκτός από πάρτι. στα πάρτι όμως θυμάμαι ότι ήμασταν μόνοι μας, από νωρίς σχετικά στο δημοτικό.δλδ τα παιδάκια στο νηπιο

ζητανε τηλέφωνα φίλων; 

Κοίτα, συνήθως βλέπονται οι γονείς στην πρωινή προσέλευση ή στο σχόλασμα και θα ζητήσουν τηλέφωνα από τον γονιό του παιδιού που κάνει παρέα και ζητά το παιδί τους.

Αλλιώς χαρτάκι την τσάντα ή -πολύ συνηθισμένο επίσης- στην αρχη της χρονιάς ανταλλάσσουν όλοι οι γονείς τηλέφωνα και γίνονται γκρουπάκια στο viber, στο whatsup κλπ

πρίν από 24 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Όταν έρθει το παιδί από το σχολείο ή τον παιδικό και σου πει ότι παίζει με τον Γιάννη, και το ακούσεις 2-3 φορές, θα καλέσεις το Γιάννη, γιατί είναι η παρέα του παιδιού σου. Αν τύχει να ταιριάξεις με τη μαμά, τέλεια, αν όχι, παραμένει το παιδί όμως φίλος με το Γιάννη.

ναι οκ αυτό το κατάλαβα ότι ισχύει κ ευτυχώς που υπάρχει κ το φορουμ γιατί δεν θα μου περνούσε από το μυαλό. πώς καλείς όμως μια άγνωστη μαμα; αυτό αναρωτιέμαι. 

πρίν από 22 λεπτά , Έσπερος είπε:

ναι οκ αυτό το κατάλαβα ότι ισχύει κ ευτυχώς που υπάρχει κ το φορουμ γιατί δεν θα μου περνούσε από το μυαλό. πώς καλείς όμως μια άγνωστη μαμα; αυτό αναρωτιέμαι. 

Της λες καλημερα το πρωι που αφηνετε τα παιδια, η δινεις το τηλεφωνο σου στο παιδι να της το δωσει και να φερει πισω το δικο τους τηλεφωνο, η τη ρωτας αν εχει viber/instagram/facebook κλπ. 

πρίν από 5 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Της λες καλημερα το πρωι που αφηνετε τα παιδια, η δινεις το τηλεφωνο σου στο παιδι να της το δωσει και να φερει πισω το δικο τους τηλεφωνο, η τη ρωτας αν εχει viber/instagram/facebook κλπ. 

καλά ενταξει αυτό δεν το έχω κάνει τόσα χρόνια σε κανέναν, ούτε καν σε συναδέλφους, λες να πάω να το κάνω σε άγνωστες μαμάδες που σιγά μην έχουν όρεξη να μας γνωρίσουν; κάτσε να κάνουν παρέα το παιδί μου στο σχολείο για αρχή κ μετά βλέπουμε.

Διαφημίσεις

πρίν από 40 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εμένα μου έλεγε συνεχώς για μια φίλη της φέτος. Μόλις ξανανοιξαμε πήρα το θάρρος και έδωσα το τηλ μου στη μαμά της μήπως θέλανε να πάμε στο πάρκο-στεκι της γειτονιάς. Επίσης στο σχολασμα που περιμένεις πιανεις κουβέντα. κάπως έτσι γίνονται οι κινήσεις. Πρέπει να χεις και λίγο θάρρος, εγώ σε αυτά είμαι μανουλα αρκεί να χω όρεξη. Όταν δεν έχω όρεξη καλυτερα να μη με βλέπει να μη με ακουει άνθρωπος... Υπάρχουν περιόδοι που κάνω τη βιαστική γιατί δεν εχω όρεξη να μιλήσω καθολου η εχω τα νευρα μου κλπ

Εκεί πάω να τα μαζευω, βιάζομαι γεια σας, καλο σ/κ.

Απλώς εγώ ειμαι σε μια φάση επιλεκτικης μοναχικοτητας. Δηλαδή δε θέλω πολλα πολλα , θέλω ησυχία και λίγο κόσμο κι αυτό έρχεται σε αντίφαση με το ότι τα παιδια μου ΤΩΡΑ πρέπει να κοινωνικοποιουνται. Δηλαδή να κάνω "παρεα" και με ατομα που δεν ταιριάζω και παρα πολυ... Αλλά εντάξει μια απόφαση είναι... 

Απλώς βλέπω πως πλεον όσα ήθελα δεν μπορουμε να τα κανουμε. Πχ εκδρομές από δω κι από κει. Γιατί κάθε φορά θα προκυψει κάποια συνάντηση.... Προσπαθώ να κρατάω μια ισορροπία... 

πρίν από 5 λεπτά , diane2020 είπε:

Εμένα μου έλεγε συνεχώς για μια φίλη της φέτος. Μόλις ξανανοιξαμε πήρα το θάρρος και έδωσα το τηλ μου στη μαμά της μήπως θέλανε να πάμε στο πάρκο-στεκι της γειτονιάς. Επίσης στο σχολασμα που περιμένεις πιανεις κουβέντα. κάπως έτσι γίνονται οι κινήσεις. Πρέπει να χεις και λίγο θάρρος, εγώ σε αυτά είμαι μανουλα αρκεί να δω όρεξη. Όταν δεν έχω όρεξη καλυτερα να μη με βλέπει να μη με ακουει άνθρωπος... Υπάρχουν περιόδοι που κάνω τη βιαστική γιατί δεν εχω όρεξη να μιλήσω καθολου η εχω τα νευρα μου κλπ

Εκεί πάω να τα μαζευω, βιάζομαι γεια σας, καλο σ/κ.

Εγω λέω ένα «πάμε καμία φορά για καφέ» κ περιμενω κίνηση. δεν τολμώ κάτι παραπάνω γιατί φοβάμαι μήπως ο άλλος δεν με θέλει. οπότε όλο αυτό είναι δύσκολο για μένα! 

πρίν από 8 λεπτά , Έσπερος είπε:

καλά ενταξει αυτό δεν το έχω κάνει τόσα χρόνια σε κανέναν, ούτε καν σε συναδέλφους, λες να πάω να το κάνω σε άγνωστες μαμάδες που σιγά μην έχουν όρεξη να μας γνωρίσουν; κάτσε να κάνουν παρέα το παιδί μου στο σχολείο για αρχή κ μετά βλέπουμε.

Μα τι λες; Πώς θα κάνει παρέες το παιδί σε μικρές ηλικίες αν δε βοηθήσεις; Μου αρέσει που γράφεις σε άλλο θέμα ότι ήσουν περιθωριοποιημένη αλλά οι δικοί σου δεν ανησυχούσαν! 

πρίν από 8 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εμένα δυο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων το φθινόπωρο μου μίλησαν δυο μαμάδες κ μου ζήτησαν το τηλεφωνο.

πρίν από 1 λεπτό , Έσπερος είπε:

Εγω λέω ένα «πάμε καμία φορά για καφέ» κ περιμενω κίνηση. δεν τολμώ κάτι παραπάνω γιατί φοβάμαι μήπως ο άλλος δεν με θέλει. οπότε όλο αυτό είναι δύσκολο για μένα! 

Δε θα πεις στη μαμά παμε για καφε. Θα δεις ότι κάνουν παρέα, θα στον αναφέρει συχνά, θα δεις ποια ειναι η μαμά του, θα της μιλήσεις μερικές φορές κ μόλις αναπτυξετε οικειοτητα θα της προτείνεις βόλτα. Απλά. Αμα δε θέλει δεν τρέχει και κάτι. Θα φας και τα άκυρα, θα γίνεις κι αποδεκτή. Μια καλή αρχη ειναι να καλέσεις τα παιδακια αυτά σε παρτυ. Έτσι εκεί θα χεις το χρόνο να γνωρίστεις καλυτερα 

πρίν από 4 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Μα τι λες; Πώς θα κάνει παρέες το παιδί σε μικρές ηλικίες αν δε βοηθήσεις; Μου αρέσει που γράφεις σε άλλο θέμα ότι ήσουν περιθωριοποιημένη αλλά οι δικοί σου δεν ανησυχούσαν! 

Ρε συ αργκ τα ρουχα σου έχεις σήμερα? :mrgreen:

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

ε γι αυτό ρωτάω, για να μάθω! δεν ξέρω τι συνηθίζουν τώρα οι γονείς, από κάπου πρέπει να τα μάθω! έχω κάποιους που ξέρω που θα πάνε προνήπιο, ίσως κάποιοι έρθουν στο δικό μας, λογικά αυτούς θα προσέγγιζε πρώτα.

πρίν από 15 λεπτά , Έσπερος είπε:

Με τη διαφορά ότι τώρα δε θα θέλουν εσένα αλλά να παίξουν τα παιδιά σας. Αυτό το κίνητρο έχουν οι γονείς σε αυτή τη φάση και αν τύχει και ταιριάξουν κιόλας έχει καλώς. Γιατί τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση βρε κορίτσι μου; Κάνε την υπέρβαση να μιλήσεις με καμιά μαμά, στείλε κανά σημειωματάκι και αν δε βρεις ανταπόκριση σιγά το πράγμα.

πρίν από 51 λεπτά , Deena είπε:

Κοίτα, συνήθως βλέπονται οι γονείς στην πρωινή προσέλευση ή στο σχόλασμα και θα ζητήσουν τηλέφωνα από τον γονιό του παιδιού που κάνει παρέα και ζητά το παιδί τους.

Αλλιώς χαρτάκι την τσάντα ή -πολύ συνηθισμένο επίσης- στην αρχη της χρονιάς ανταλλάσσουν όλοι οι γονείς τηλέφωνα και γίνονται γκρουπάκια στο viber, στο whatsup κλπ

Ναι αυτό συμβαίνει γενικά... Φέτος ήμασταν κάπως αποστασιοποιημενοι. Δεν ξέρω κι εγώ που είμαι γενικά κοινωνική κάπου κολλησα γιατί ξέρεις ο κόσμος φοβάται κλπ όποτε είχαμε με ελάχιστες φίλες παρε δώσε... Ειδικά όταν άκουγα μαμάδες να λένε συνεχώς για τον κορωνοιο κ ποσο φοβουνται, εκεί σίγουρα δεν προτεινα... Και να θελα δηλαδή, μαζευομουν.. 

Εσυ deena αν δε πολυτρελαινεσαι με την οικογενεια των φιλεναδων των παιδιων σου η δεν ταιριάζετε παρα πολυ, πως το χειριζεσαι? Κανεις που λέμε υπομονή και βρίσκεις κάτι να πεις? 

Εμένα κάπως με ενοχλεί όταν βαθαίνει η συζήτηση, εκεί πρεπει λίγο να το προσεξω εγώ γιατί αν πω πχ την άποψη μου μετά μπορεί να παρςξηγηθει κλπ. Ευτυχώς δε μου χει συμβεί γτ το χω στον νου μου και προσεχω. Δεν ξέρω είναι λίγο μυστήριες καποιες μαμάδες, γενικά είναι μυστηριος ο κόσμος οπότε θέλει λίγο διπλωματικοτητα. Θελει θυσίες αποτι καταλαβαίνω η κατάσταση... Γιατί δεν είναι άτομα που σήμερα θα δεις κι αυριο όχι και δε σε νοιάζει. .. 

πρίν από 9 λεπτά , Έσπερος είπε:

ε γι αυτό ρωτάω, για να μάθω! δεν ξέρω τι συνηθίζουν τώρα οι γονείς, από κάπου πρέπει να τα μάθω! έχω κάποιους που ξέρω που θα πάνε προνήπιο, ίσως κάποιοι έρθουν στο δικό μας, λογικά αυτούς θα προσέγγιζε πρώτα.

Θα δεις ποιους θα αναφέρει ο γιος σου τακτικά και αγάλι αγάλι θα κάνεις τις προσεγγισεις σου αν δε σε προσεγγισουν πρώτα εκεινοι

7 ώρες πρίν, irin είπε:

Ειχε φιλη η κορη μου που,δυστυχως,μου ηταν αντιπαθης. Και διαφωνουσα 100% με τις συνηθειες,τον τροπο ανατροφης κλπ. Οποτε απλα απεφευγα τα πολλα πολλα,βρισκονταν μονο στο σχολειο. Δυο φορες ηρθε σπιτι,και τις δυο το μετανοιωσα. Εμας δεν μας καλεσαν ποτε,οποτε δεν ενιωθα και ασχημα που δεν ξαναεκανα κινηση να βρεθουμε. Τελικα αλλαξαν σχολειο και λυθηκε το θεμα..

Τι έκανε αν επιτρέπεται? Εννοώ τι έκανε και δε σου αρεσε? Αν θελεις να πεις βέβαια! 

Ευχαριστώ για την απάντηση! 

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Οκ, και νομιζα οτι οι γονεις μου ηταν ακοινωνητοι. Οσο ζω μαθαινω. Δεν ειχες ουτε ενα φιλο ποτε απο το σχολειο που να ερθει σπιτι η να πας εσυ;

Αχ... Εγώ θυμάμαι να έρχονται να πηγαινω να κοιμουνται σπίτι μου (εμένα με άφησε η μαμά μου να κοιμηθώ σε σπίτι φίλης μου μετά τη γ γυμνάσιου..) τρώγαμε μαζί, παιζαμε, μιλουσαμε για αγόρια, κάναμε βιντεοκλιπ, διαβαζαμε περίοδικα.. Αλλά και πιο μικρή γινόταν χαμός από παιδομαζωμα σε αλανες, σπίτια, παρτυ... Ωραίες εποχές... 

Δυστυχώς έχουν αλλάξει τα πραγματα δραματικά.... 

πρίν από 16 λεπτά , diane2020 είπε:

Αχ... Εγώ θυμάμαι να έρχονται να πηγαινω να κοιμουνται σπίτι μου (εμένα με άφησε η μαμά μου να κοιμηθώ σε σπίτι φίλης μου μετά τη γ γυμνάσιου..) τρώγαμε μαζί, παιζαμε, μιλουσαμε για αγόρια, κάναμε βιντεοκλιπ, διαβαζαμε περίοδικα.. Αλλά και πιο μικρή γινόταν χαμός από παιδομαζωμα σε αλανες, σπίτια, παρτυ... Ωραίες εποχές... 

Δυστυχώς έχουν αλλάξει τα πραγματα δραματικά.... 

Πώς έχουν αλλάξει δηλαδή; Δε μπορώ να πω ότι έχω δει καμία αλλαγη, εκτός προφανώς τώρα με την καραντίνα.

πρίν από 15 λεπτά , Anna3011 είπε:

Με τη διαφορά ότι τώρα δε θα θέλουν εσένα αλλά να παίξουν τα παιδιά σας. Αυτό το κίνητρο έχουν οι γονείς σε αυτή τη φάση και αν τύχει και ταιριάξουν κιόλας έχει καλώς. Γιατί τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση βρε κορίτσι μου; Κάνε την υπέρβαση να μιλήσεις με καμιά μαμά, στείλε κανά σημειωματάκι και αν δε βρεις ανταπόκριση σιγά το πράγμα.

Ενταξει θα τα μάθω σιγά σιγά. Εδώ βέβαια είναι μικρό μέρος, σίγουρα θα έχουν ήδη παρέες κ γι αυτό φοβάμαι ότι κ τα παιδάκια θα είναι με τους φίλους τους κ θα έχουμε πρόβλημα. μου είναι τελείως ξένα όλα αυτά, γι αυτό έχω τόσο άγχος, κ δεν μπορώ να φανταστώ κ το παιδί μου σε 4 μήνες να έχει μεγαλώσει τόσο που να έχει φίλους κ δεν μπορώ να προβλέψω πώς θα εξελιχθεί.

Διαφημίσεις

Πώς έχουν αλλάξει δηλαδή; Δε μπορώ να πω ότι έχω δει καμία αλλαγη, εκτός προφανώς τώρα με την καραντίνα.

Ποια καραντίνα μωρε?

Καμμια επαφή.

Λέω! Οτι φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδια μας στους δρόμους μόνα, ότι φοβόμαστε να τα αφήσουμε να κοιμηθουν σε ξένα σπίτια. Μικρή αλλαγή είναι? Εγώ δημοτικό την εβγαζα στο δρόμο με το πατινι. Τώρα στους δρόμους δεν τα αφήνεις τόσο μικρά. Τότε όλοι γνωρίζονταν μεταξυ τους στις γειτονιές. Τώρα ουτε καλημέρα δε λένε! 

πρίν από 1 λεπτό , diane2020 είπε:

Ποια καραντίνα μωρε?

Καμμια επαφή.

Λέω! Οτι φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδια μας στους δρόμους μόνα, ότι φοβόμαστε να τα αφήσουμε να κοιμηθουν σε ξένα σπίτια. Μικρή αλλαγή είναι? Εγώ δημοτικό την εβγαζα στο δρόμο με το πατινι. Τώρα στους δρόμους δεν τα αφήνεις τόσο μικρά. Τότε όλοι γνωρίζονταν μεταξυ τους στις γειτονιές. Τώρα ουτε καλημέρα δε λένε! 

Χωρίς γενικα να έχω γνώση για το θέμα εμένα μ κάνουν εντύπωση τα πάρτι, που διαβάζω εδώ ότι συνοδεύουν γονείς σε μεγάλες ηλικίες ακόμα. εγω δεν θυμάμαι πάρτι με γονείς. θυμάμαι να γράφεται ώρα προσέλευσης κ αναχώρησης. 

πρίν από 3 λεπτά , Έσπερος είπε:

Ενταξει θα τα μάθω σιγά σιγά. Εδώ βέβαια είναι μικρό μέρος, σίγουρα θα έχουν ήδη παρέες κ γι αυτό φοβάμαι ότι κ τα παιδάκια θα είναι με τους φίλους τους κ θα έχουμε πρόβλημα. μου είναι τελείως ξένα όλα αυτά, γι αυτό έχω τόσο άγχος, κ δεν μπορώ να φανταστώ κ το παιδί μου σε 4 μήνες να έχει μεγαλώσει τόσο που να έχει φίλους κ δεν μπορώ να προβλέψω πώς θα εξελιχθεί.

Κοίτα, το θέμα μάλλον πρέπει να το δεις με τον εαυτό σου. Για διάφορους λόγους πολύ πολύπλοκους για να αναλύσω εδώ, έχω κρατήσει από την παιδική μου ηλικία ουσιαστικά μία καλή φίλη και από τα χρόνια του Πανεπιστημίου άλλη μία. Αν και είναι πραγματικά άνθρωποι που μπορώ να βασιστώ επάνω τους, δυσκολεύτηκα πολύ να αναπτύξω νέες σχέσεις και μάλιστα μάλλον τα τελευταία χρόνια το έχω κάπως καταφέρει. Με πολύ κόπο και στην αρχή πολύ άγχος. Αλλά δε μπορείς να ζεις σε ένα τόπο, από όσο καταλαβαίνω πολλά χρόνια πια και χωρίς προοπτική να φύγεις και να νιώθεις "τουρίστας", μπορείς; Για εσένα πρώτα απ΄ όλα.

πρίν από 5 λεπτά , Έσπερος είπε:

Γιατι ποια μπορεί να προβλεψει το μέλλον του παιδιου της? Απλώς η αργκ κ η Άννα έχουν μεγαλυτερα παιδια και κάποια παραπανω εμπειρία. Αυτό είναι όλο... Εσυ μπορεί τελικά να εξελιχθείς σε κοινωνικοτερη όλων! 

πρίν από 21 λεπτά , diane2020 είπε:

Τι έκανε αν επιτρέπεται? Εννοώ τι έκανε και δε σου αρεσε? Αν θελεις να πεις βέβαια! 

Τι εκανε ε;; Πολλα... αρχικα να πω οτι μιλουσε απαισια στη μανα της,και τριων χρονων την αποκαλουσε «μανα». Η δικια μου,αρκετα αβγαλτη, τα εβλεπε αυτα και της εκαναν εντυπωση,οποτε οταν ημασταν μαζι μιλουσε κι εκεινη σε μενα ασχημα. 
Οταν ερχοταν στο σπιτι μας αποφασιζε τι θα παιξουν,αποφασισε οτι τωρα θελει να δει τηλεοραση τρωγοντας στον καναπε (που εγω το απαγορευω). Εξω επαιρναν απειρα γλυκα-γαριδακια-αναψυκτικα και κερνουσαν και τη δικια μου και.. πειτε με χαζη αλλα δεν μπορουσα να πω μπροστα στο παιδι μου οχι για να μη νιωσει ασχημα. Γενικα πολυ θρασος,τη δευτερη φορα που ηρθε σπιτι μας,η ιδια η κορη μου μου ειπε οτι θελει να φυγουν,και να μην ξαναερθουν σπιτι,να βρισκονται μονο εξω!

πρίν από 3 λεπτά , diane2020 είπε:

Ποια καραντίνα μωρε?

Καμμια επαφή.

Δεν έχω ιδεά για ποιο θέμα μιλάς, σοβαρά μιλάω. Και τώρα γνωρίζονται οι γείτονες, και τώρα τα παιδιά κοιμούνται σε άλλα σπίτια, και τώρα παίζουν στο πάρκο και την πλατεία, και τότε υπήρχαν ανώμαλοι, τροχαία ατυχήματα και γενικά όλοι οι κίνδυνοι.

πρίν από 9 λεπτά , Έσπερος είπε:

Τα παιδακια 4 χρονων αλλαζουν φιλους καθε τρεις και λιγο. Μπορει να εχουν ηδη φιλους αλλα να κανουν φιλο και τον γιο σου. θα δεις οτι ειναι εντελως ακυρο αυτο που λες οτι θα εχουν ηδη παρεες και θα εχετε προβλημα. Αλλα ναι,αν εσυ το πιστευεις αυτο,τοτε θα εχετε προβλημα! Γιατι θα φαινεται οτι δεν εισαι ανοιχτη σε παρεες

πρίν από 8 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Δεν έχω ιδεά για ποιο θέμα μιλάς, σοβαρά μιλάω. Και τώρα γνωρίζονται οι γείτονες, και τώρα τα παιδιά κοιμούνται σε άλλα σπίτια, και τώρα παίζουν στο πάρκο και την πλατεία, και τότε υπήρχαν ανώμαλοι, τροχαία ατυχήματα και γενικά όλοι οι κίνδυνοι.

Ήμασταν πολυ πολυ πιο ελευθερα τα παιδιά τότε! Εγώ εκεί που μεγάλωσα δεν ειχε τοσα αμάξια δεν είχε εγκληματικότητα δεν υπήρχαν οι ανώμαλοι η δεν ακουγαμε δεν είχαμε περιστατικα. Μέσα στην πολη αυτά! Τώρα καμμια σχέση, ήταν πιο ανυποψιαστοι οι άνθρωποι τοτε, τώρα είναι πιο Δυσπιστοι με τόσα που γίνονται, από κει ξεκιναει

πρίν από 1 λεπτό , diane2020 είπε:

Ήμασταν πολυ πολυ πιο ελευθερα τα παιδιά τότε! Εγώ εκεί που μεγάλωσα δεν ειχε τοσα αμάξια δεν είχε εγκληματικότητα δεν υπήρχαν οι ανώμαλοι η δεν ακουγαμε δεν είχαμε περιστατικα. Μέσα στην πολη αυτά! Τώρα καμμια σχέση, ήταν πιο ανυποψιαστοι οι άνθρωποι τοτε, τώρα είναι πιο Δυσπιστοι με τόσα που γίνονται, από κει ξεκιναει

Απλά ο κόσμος τότε τα κουκούλωνε πιο εύκολα, μετά ανακαλύφτηκε το ιντερνετ. Τίποτα άλλο δεν άλλαξε.

Αυτοκίνητα δεν καταλαβαίνω καμιά διαφορά, εκτός αν είσαι 70 χρονών και μας το κρύβεις ;) Η από κάποια ήσυχη κωμόπολη ή προάστιο που έτυχε να αναπτυχθεί πρόσφατα.

πρίν από 16 λεπτά , irin είπε:

Τι εκανε ε;; Πολλα... αρχικα να πω οτι μιλουσε απαισια στη μανα της,και τριων χρονων την αποκαλουσε «μανα». Η δικια μου,αρκετα αβγαλτη, τα εβλεπε αυτα και της εκαναν εντυπωση,οποτε οταν ημασταν μαζι μιλουσε κι εκεινη σε μενα ασχημα. 
Οταν ερχοταν στο σπιτι μας αποφασιζε τι θα παιξουν,αποφασισε οτι τωρα θελει να δει τηλεοραση τρωγοντας στον καναπε (που εγω το απαγορευω). Εξω επαιρναν απειρα γλυκα-γαριδακια-αναψυκτικα και κερνουσαν και τη δικια μου και.. πειτε με χαζη αλλα δεν μπορουσα να πω μπροστα στο παιδι μου οχι για να μη νιωσει ασχημα. Γενικα πολυ θρασος,τη δευτερη φορα που ηρθε σπιτι μας,η ιδια η κορη μου μου ειπε οτι θελει να φυγουν,και να μην ξαναερθουν σπιτι,να βρισκονται μονο εξω!

Ωχ παναγια μου να κάτι τέτοια δεν μπορώ κι εγώ, να με το περιστατικό με το κοριτσάκι που μας σουφρωνει τα φορέματα της μπαρμπι.. Θα δω πως θα παει και με αυτή. Απλώς μωρε δεν ξέρω , είναι ελάχιστες οι φίλες της και τη θέλει ειδικά τώρα με την καραντίνα κάνω τα στραβά μάτια, είναι φιλιά εξ ανάγκης, ειδεμι θα ειχα κόψει η θα τη βλέπαμε πιο αραιά.. 

Αλλα είχες δίκιο!!! Κι εγώ θα φρίκαρα με αυτά 

Απλά ο κόσμος τότε τα κουκούλωνε πιο εύκολα, μετά ανακαλύφτηκε το ιντερνετ. Τίποτα άλλο δεν άλλαξε.

Αυτοκίνητα δεν καταλαβαίνω καμιά διαφορά, εκτός αν είσαι 70 χρονών και μας το κρύβεις ;) Η από κάποια ήσυχη κωμόπολη ή προάστιο που έτυχε να αναπτυχθεί πρόσφατα.

Είμαι αρκετά νεότερη σου(καμμια 45αρια δεν είσαι?)και δεν έζησα σε προαστιο η ησυχη κωμόπολη. Μια νορμαλ περιοχη όπου τώρα γίνεται ο χαμός. Τι να σου πω , πρωτη φορα ακουω να μου λένε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία 20-25 χρόνια. 

Δεν τα έκρυβαν, δε συνέβαιναν αλλιώς θα τα ακουγαμε! Δεν είχαμε τέτοιους φόβους! Τώρα φοβόμαστε! 

Πηγαίναμε εκδρομές με χαρά χωρίς άγχος οι γονείς μας... 

Τώρα εμένα οι εκδρομές με φοβίζουν. Φυσικά και θα τα αφήνω και τα αφήνω αλλά δεν παυω να φοβάμαι. Ένας λόγος που έχουν από μικρά κινητά μαζί τους. Να χουν επαφή με τους γονείς.. 

Εμείς δεν είχαμε τότε... 

Οι κίνδυνοι σήμερα είναι πολυ πολυ μεγαλυτεροι! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...