Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεγαλώνοντας εφήβους απο δωρεά ωαρίων / σπέρματος

Recommended Posts

Just now, vtgian said:

Δεν είναι μόνο ότι η υιοθεσία αργεί αλλά και κακά τα ψέματα, παίζει ρόλο ότι το γενετικό υλικό στη δωρεά είναι κατά το ήμισυ δικό σου. 

Ναι σωστά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, kotsifikos είπε:

Γενικά δεν είναι όλοι οι ΄άνθρωποι κατάλληλοι για να γίνουν γονείς.

Δεν είναι εύκολη επιλογή , πρέπει κάποιος να το έχει δουλέψει πολύ μέσα του, κάτι που φαίνεται να το έχει κάνει η θεματοθέτρια.

Αυτό ισχύει, και μάλιστα παίρνει πολλά χρόνια όλη η διαδικασία δυστυχώς. Ίσως αυτό εκμεταλλεύονται και τα κέντρα εξωσωματικής, φαντάζομαι πολλά ζευγάρια καταλήγουν στην λύση της δωρεάς σκεπτόμενοι πως η υιοθεσία θα αργήσει πάρα πάρα πολύ.

Εννοείται.εχω σκεφτει μηπως τα συμφέροντα ειναι ενας από τους λόγους.

Γεια σου, αρχικα σου ευχομαι οτι καλυτερο οποια αποφαση και αν παρεις. Ξερω δυο τετοιες περιπτωσεις, η μια στον παιδικο της κορης μου (παιδι με 2 μητερες), η αλλη στο ευρυτερο οικογενειακο περιβαλλον του αντρα μου (μονογονεικη οικογενεια). Ζουμε στο εξωτερικο απο οτι καταλαβαινεις. Στην δευτερη περιπτωση, το παιδι ειναι περιπου 11 ετων σημερα και σε μια κουβεντα που ειχα με την μητερα του, μου ειπε οτι του το αποκαλυψε αρκετα νωρις δεδομενου οτι ειχε μονο μητερα, γυρω στα 3-4, και οτι με τον καιρο του εξηγουσε οτι ερωτησεις ειχε σχετικα με τις λεπτομερειες της διαδικασιας καθως μεγαλωνε. Ολο αυτο το διαστημα, ειχε ερθει σε επαφη με παιδοψυχολογο και το ειχαν προσεγγισει μαζι. Το παιδι πλεον εχει πληρη επιγνωση και απο οτι μου ειπε το εχει δεχτει καλα, δεν ειχε καποιο ιδιαιτερο προβλημα ολα αυτα τα χρονια, περα απο τα ορια του φυσιολογικου. Αυτα ξερω. Αν θελεις, μπορω να την ρωτησω καποιες περισσοτερες λεπτομερειες. 

Να τονισω βεβαια οτι η κοινωνια εξω ειναι και πολυ πιο αποδεκτικη, οποτε δεν ξερω οι απαντησεις που θα παρεις αν θα μπορουν να σου λυσουν τις αποριες σου. Τωρα στην δικη σου περιπτωση βεβαια δεν ειναι τοσο θεμα, θελω να πω οτι για οποιον σας βλεπει και δεν γνωριζει, δεν ειναι δυνατον να γνωριζει για την δωρεα και αυτονοητα θα ειναι το βιολογικο παιδι και των δυο, οποτε το δικο σου παιδι ισως να μην χρειαστει να ερθει σε τοσο δυσκολη θεση λογω του κοινωνικου περιγυρου. Αλλα εδω η δωρεα γεννετικου υλικου πλεον δεν αντιμετωπιζεται ως ταμπου, οποτε ειναι και ευκολοτερο για το ιδιο το παιδι να το δεχτει ως κατι φυσιολογικο. 

Just now, Chrysoum είπε:

Γεια σου, αρχικα σου ευχομαι οτι καλυτερο οποια αποφαση και αν παρεις. Ξερω δυο τετοιες περιπτωσεις, η μια στον παιδικο της κορης μου (παιδι με 2 μητερες), η αλλη στο ευρυτερο οικογενειακο περιβαλλον του αντρα μου (μονογονεικη οικογενεια). Ζουμε στο εξωτερικο απο οτι καταλαβαινεις. Στην δευτερη περιπτωση, το παιδι ειναι περιπου 11 ετων σημερα και σε μια κουβεντα που ειχα με την μητερα του, μου ειπε οτι του το αποκαλυψε αρκετα νωρις δεδομενου οτι ειχε μονο μητερα, γυρω στα 3-4, και οτι με τον καιρο του εξηγουσε οτι ερωτησεις ειχε σχετικα με τις λεπτομερειες της διαδικασιας καθως μεγαλωνε. Ολο αυτο το διαστημα, ειχε ερθει σε επαφη με παιδοψυχολογο και το ειχαν προσεγγισει μαζι. Το παιδι πλεον εχει πληρη επιγνωση και απο οτι μου ειπε το εχει δεχτει καλα, δεν ειχε καποιο ιδιαιτερο προβλημα ολα αυτα τα χρονια, περα απο τα ορια του φυσιολογικου. Αυτα ξερω. Αν θελεις, μπορω να την ρωτησω καποιες περισσοτερες λεπτομερειες. 

Να τονισω βεβαια οτι η κοινωνια εξω ειναι και πολυ πιο αποδεκτικη, οποτε δεν ξερω οι απαντησεις που θα παρεις αν θα μπορουν να σου λυσουν τις αποριες σου. Τωρα στην δικη σου περιπτωση βεβαια δεν ειναι τοσο θεμα, θελω να πω οτι για οποιον σας βλεπει και δεν γνωριζει, δεν ειναι δυνατον να γνωριζει για την δωρεα και αυτονοητα θα ειναι το βιολογικο παιδι και των δυο, οποτε το δικο σου παιδι ισως να μην χρειαστει να ερθει σε τοσο δυσκολη θεση λογω του κοινωνικου περιγυρου. Αλλα εδω η δωρεα γεννετικου υλικου πλεον δεν αντιμετωπιζεται ως ταμπου, οποτε ειναι και ευκολοτερο για το ιδιο το παιδι να το δεχτει ως κατι φυσιολογικο. 

Εκει η νομοθεσία τι προβλέπει για το θέμα?

Διαφημίσεις

Just now, μαγιοπουλας said:

Εκει η νομοθεσία τι προβλέπει για το θέμα?

Θα σε γελάσω, δεν το έχω ψάξει ποτέ. Ξέρω μόνο ότι στην περίπτωση που αναφέρομαι 11-12 χρονια πριν, έπρεπε να βρει τον δωρητή σε άλλη χώρα (κι όμως!), οπότε πήγε στην Δανία στην τράπεζα σπέρματος. Δεν γνωρίζω τι γίνεται σημερα. Επίσης ξέρω ότι το παιδί έχει το δικαίωμα να δει όλα τα αρχεία και να βρει τα στοιχεία του δωρητή όταν κλείσει τα 15. Αυτά γνωρίζω μόνο όμως.

Edit: τα διάβασα τώρα, μπορείς να το κάνεις και εδώ, απλά το σπερμα προέρχεται από την τράπεζα σπέρματος στην Δανία. Ενας δωρητής μπορεί να παρέχει μέχρι και 6 δωρεές σε διαφορετικές οικογένειες οι οποιες δεν είναι κοντά γεωγραφικά. Το παιδί έχει το δικαίωμα να συναντήσει τον δωρητή. Οι γονείς δεν έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος είναι ο δωρητής, μόνο εάν το παιδί επιθυμεί μετά τα 15 μπορεί να τους το αποκαλύψει. Ο δωρητής επιλέγεται με βάση τα εξωτερικά χαρακτήριστηκα του άνδρα (εφόσον υπάρχει). Υποθέτω ότι κάτι ανάλογο θα ισχύει και για τις δωρεές ωαρίων. 

2 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Θα σε γελάσω, δεν το έχω ψάξει ποτέ. Ξέρω μόνο ότι στην περίπτωση που αναφέρομαι 11-12 χρονια πριν, έπρεπε να βρει τον δωρητή σε άλλη χώρα (κι όμως!), οπότε πήγε στην Δανία στην τράπεζα σπέρματος. Δεν γνωρίζω τι γίνεται σημερα. Επίσης ξέρω ότι το παιδί έχει το δικαίωμα να δει όλα τα αρχεία και να βρει τα στοιχεία του δωρητή όταν κλείσει τα 15. Αυτά γνωρίζω μόνο όμως.

Edit: τα διάβασα τώρα, μπορείς να το κάνεις και εδώ, απλά το σπερμα προέρχεται από την τράπεζα σπέρματος στην Δανία. Ενας δωρητής μπορεί να παρέχει μέχρι και 6 δωρεές σε διαφορετικές οικογένειες οι οποιες δεν είναι κοντά γεωγραφικά. Το παιδί έχει το δικαίωμα να συναντήσει τον δωρητή. Οι γονείς δεν έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος είναι ο δωρητής, μόνο εάν το παιδί επιθυμεί μετά τα 15 μπορεί να τους το αποκαλύψει. Ο δωρητής επιλέγεται με βάση τα εξωτερικά χαρακτήριστηκα του άνδρα (εφόσον υπάρχει). Υποθέτω ότι κάτι ανάλογο θα ισχύει και για τις δωρεές ωαρίων. 

Έτσι μου εχουν πει φίλες

Πολυ οργανωμένα εκει.πολυ ανευθυνότητα εδω.Ξεκαθαρα κ με τις ευλογίες του κράτους γεμίζουν τις τσέπες κάποιων..χρησιμοποιουν μέχρι και τσιγγάνες.Μια φιλη μου το έβαλε σαν όρο αυτο.Να μην της δώσουν δηλαδη ωαρια από τσιγγάνα.

Έτσι μου εχουν πει φίλες

Πολυ οργανωμένα εκει.πολυ ανευθυνότητα εδω.Ξεκαθαρα κ με τις ευλογίες του κράτους γεμίζουν τις τσέπες κάποιων..χρησιμοποιουν μέχρι και τσιγγάνες.Μια φιλη μου το έβαλε σαν όρο αυτο.Να μην της δώσουν δηλαδη ωαρια από τσιγγάνα.

"Πάρτυ" έκαναν οι τσιγγάνες στο κέντρο που πηγαίναμε.. Την πρώτη φορά που τις είχα δει, δεν πίστευα στα μάτια μου.. Ήμουν μαζί με μια άλλη ασθενή του γιατρού μας, και κοιταζόμασταν αποσβολωμένες. Έβλεπα και το ανατολικό μπλοκ κάποια βράδια που πήγαινα για pregnyl. 

Έτσι μου εχουν πει φίλες

Πραγματικά δεν γνωρίζω, κρίμα όμως να είναι έτσι. Α διάβασα επίσης ότι ενώ οι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος είναι ο τελικός δωρητής, τους δίνετε μια λίστα με τους υποψήφιους δωρητές με λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά τους, επίπεδο εκπαίδευσης κλπ. Μπορούν επίσης να δηλώσουν και μια επιθυμία, αλλά την τελική αποφαση δεν την παίρνουν οι γονείς. 

Just now, Yovanna είπε:

"Πάρτυ" έκαναν οι τσιγγάνες στο κέντρο που πηγαίναμε.. Την πρώτη φορά που τις είχα δει, δεν πίστευα στα μάτια μου.. Ήμουν μαζί με μια άλλη ασθενή του γιατρού μας, και κοιταζόμασταν αποσβολωμένες. Έβλεπα και το ανατολικό μπλοκ κάποια βράδια που πήγαινα για pregnyl. 

Κι εγω τις είχα δει

Διαφημίσεις

Just now, ΑΡΓΚ said:

Και τα ωάρια από τσιγγάνες είναι κακά, διότι.... ;

Δεν είπε κανείς ότι είναι κακά. Προφανώς για να χρησιμοποιούν οι γιατροί, είναι καλά, και ικανά να δώσουν εγκυμοσύνη. Θα έπρεπε όμως νομίζω να ερωτηθώ πριν και να γνωρίζω αν θα μου φυτέψουν ωάριο μιας άλλης φυλής. Λέω τώρα εγώ. Και ωάριο αφρικάνας μπορούν να μου φυτέψουν, σίγουρα δίνουν ωραιότατες εγκυμοσύνες, αλλά, λέω τώρα εγώ, μήπως να ερωτηθώ πριν, αν θέλω να κάνω μαυράκι? Μπορεί να θέλω , μπορεί και όχι. 

Just now, Yovanna είπε:

Δεν είπε κανείς ότι είναι κακά. Προφανώς για να χρησιμοποιούν οι γιατροί, είναι καλά, και ικανά να δώσουν εγκυμοσύνη. Θα έπρεπε όμως νομίζω να ερωτηθώ πριν και να γνωρίζω αν θα μου φυτέψουν ωάριο μιας άλλης φυλής. Λέω τώρα εγώ. Και ωάριο αφρικάνας μπορούν να μου φυτέψουν, σίγουρα δίνουν ωραιότατες εγκυμοσύνες, αλλά, λέω τώρα εγώ, μήπως να ερωτηθώ πριν, αν θέλω να κάνω μαυράκι? Μπορεί να θέλω , μπορεί και όχι. 

Just now, Yovanna είπε:

Φυσικα και έχεις δικαίωμα να επιλέξεις την φυλή.το σημείωσαν.και την ίδια ομάδα αίματος εχουν και τα χαρακτηριστικά κοιτούν.αγτο το κανουν σίγουρα.

Φυσικα και έχεις δικαίωμα να επιλέξεις την φυλή.το σημείωσαν.και την ίδια ομάδα αίματος εχουν και τα χαρακτηριστικά κοιτούν.αγτο το κανουν σίγουρα.

Τί να σου πω.. δεν θα εμπιστευόμουν εύκολα. Προφανώς τα ωάρια από τις τσιγγάνες δεν προορίζονται για άλλες τσιγγάνες. Αυτές τις παντρεύουν οι γονείς τους στα 10 και στα 11 ξεκινούν να γεννοβολάνε. Δυσκολεύομαι να πιστέψω είναι πολλές που θα δέχονταν τα ωάρια τσιγγάνας. Μιας άλλης φυλής δηλαδή.

Just now, Yovanna είπε:

Τί να σου πω.. δεν θα εμπιστευόμουν εύκολα. Προφανώς τα ωάρια από τις τσιγγάνες δεν προορίζονται για άλλες τσιγγάνες. Αυτές τις παντρεύουν οι γονείς τους στα 10 και στα 11 ξεκινούν να γεννοβολάνε. Δυσκολεύομαι να πιστέψω είναι πολλές που θα δέχονταν τα ωάρια τσιγγάνας. Μιας άλλης φυλής δηλαδή.

Αυτο λεω.συμφωνω μαζί σου.ισως δεν εκφραστηκα σωστά.φυσικα κι εγω δεν θα ήθελα.εχουν και πολλές αιμομηξιες κ δεν ξερω αν μπορούν να μεταφέρουν κάτι ελαττωματικό.Εχει δικαίωμα το ζευγάρι να μπορεί να επιλέξει 

Διαφημίσεις

πρίν από 9 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Αυτο λεω.συμφωνω μαζί σου.ισως δεν εκφραστηκα σωστά.φυσικα κι εγω δεν θα ήθελα.εχουν και πολλές αιμομηξιες κ δεν ξερω αν μπορούν να μεταφέρουν κάτι ελαττωματικό.Εχει δικαίωμα το ζευγάρι να μπορεί να επιλέξει 

Αυτές οι απαιτήσεις είναι απόλυτα λογικές και ανθρώπινες.Στις δοτριες κανουν αραγε εξετασεις για στίγμα κ κυστική ινωση?θεωρώ ότι θα επρεπε.

Απο την αλλη υπαρχουν κ ζευγάρια που ζητάνε και παράλογα πράγματα. Δεν θυμάμαι ποιος μου έλεγε ότι μια γυναίκα ζητούσε η δότρια να εχει μεγαλο στήθος όπως όλες οι γυναίκες από το σόι της για να θεωρηθεί ότι το παιδί είναι δικο της αν είναι κοριτσι.

Απο αυτο καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η γυναίκα δεν ξερει να το χειριστεί το ζήτημα με το παιδι σωστά.

Εντωμεταξυ με έναν γρήγορο υπολογισμό κ χωρις να ξερω ποσο στοιχίζει αυτο σκέφτομαι οτι αν παει γυρω στα πέντε χιλιάρικα η διαδικασια,ένα κέντρο απο μια ωοληψια μπορει να βγάλει δέκα αφού τα ωάρια θα μοιραστούν σε δυο γυναίκες στην καλύτερη περίπτωση.

7 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Είναι οι τσιγγάνοι άλλη φυλή; Τι λέμε βρε παιδιά; 

Καταλαβαίνω δηλαδή να πει κανείς ότι θέλει να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά ο δότης με το γονιό (που και πάλι να πω την αμαρτία μου, υποπτεύομαι ότι κάτι έχει μπερδέψει στο κεφάλι του ο υποψήφιος γονιός, άλλα έχει μια λογική). Αλλά ας μην κοροϊδευόματε ότι οι τσιγγάνες γι αυτό ενοχλούν, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ξέρουμε ότι δεν ξεχωρίζεις τις περισσότερες τσιγγάνες από τις περισσότερες "Ελληνίδες" οπτικά. Kαι επίσης επειδή μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα, φαντάζομαι ότι δότης, άγνωστος δότης και όχι συγγενής μας, είναι ο απελπισμένος, αυτός που θα είναι τσιγγάνος, οικονομικός μετανάστης, αμόρφωτος, σε άσκημη οικονομική θέση και χωρίς πολλές ηθικές αναστολές πιθανώς. Δε θα πάει η μεγαλογιατρός-φωτομοντέλο-υπψήφια για νόμπελ να πουλήσει ωάρια, ούτε ο βραβευμένος δικηγόρος-όλη τη μέρα στα κανάλια- υπερασπιστής των κατατρεγμένων να πουλήσει σπέρμα. Αν δηλαδή έχουμε προκαταλήψεις για το ρομά, το μετανάστη και γενικά τον "αποτυχημένο" σε επίπεδο γονιδίων, πού κολλάει η αναζήτηση δωρεάς ή και υιοθεσίας; Ο εντελώς απελπισμένος πουλά ωάρια ή εγκαταλείπει παιδιά, όχι ένας"σαν κι εμάς".

6 hours ago, μαγιοπουλας said:

Αυτές οι απαιτήσεις είναι απόλυτα λογικές και ανθρώπινες.Στις δοτριες κανουν αραγε εξετασεις για στίγμα κ κυστική ινωση?θεωρώ ότι θα επρεπε.

Όπως υποχρεούμαστε εμείς να κάνουμε αυτές τις εξετάσεις πριν προχωρήσουμε σε εξωσωματική το ίδιο ισχύει και για τους δότες. Για σκέψου να γεννηθεί παιδί με κυστική από δότες, δεν είναι μόνο το σκάνδαλο που θα δημιουργηθεί, είναι η καταστροφή της εκάστοτε κλινικής που θα το κάνει, υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλουν να κινούνται όσον αφορά αυτά τα θέματα.

Just now, ΑΡΓΚ said:

Καταλαβαίνω δηλαδή να πει κανείς ότι θέλει να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά ο δότης με το γονιό (που και πάλι να πω την αμαρτία μου, υποπτεύομαι ότι κάτι έχει μπερδέψει στο κεφάλι του ο υποψήφιος γονιός, άλλα έχει μια λογική). Αλλά ας μην κοροϊδευόματε ότι οι τσιγγάνες γι αυτό ενοχλούν, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ξέρουμε ότι δεν ξεχωρίζεις τις περισσότερες τσιγγάνες από τις περισσότερες "Ελληνίδες" οπτικά. Kαι επίσης επειδή μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα, φαντάζομαι ότι δότης, άγνωστος δότης και όχι συγγενής μας, είναι ο απελπισμένος, αυτός που θα είναι τσιγγάνος, οικονομικός μετανάστης, αμόρφωτος, σε άσκημη οικονομική θέση και χωρίς πολλές ηθικές αναστολές πιθανώς. Δε θα πάει η μεγαλογιατρός-φωτομοντέλο-υπψήφια για νόμπελ να πουλήσει ωάρια, ούτε ο βραβευμένος δικηγόρος-όλη τη μέρα στα κανάλια- υπερασπιστής των κατατρεγμένων να πουλήσει σπέρμα. Αν δηλαδή έχουμε προκαταλήψεις για το ρομά, το μετανάστη και γενικά τον "αποτυχημένο" σε επίπεδο γονιδίων, πού κολλάει η αναζήτηση δωρεάς ή και υιοθεσίας; Ο εντελώς απελπισμένος πουλά ωάρια ή εγκαταλείπει παιδιά, όχι ένας"σαν κι εμάς".

Συμφωνώ και επαυξάνω! Όσοι πιστεύουν ότι οι δότριες είναι Ελληνίδες με σπουδές και μορφωτικό επίπεδο, ζουν απλά στο συννεφάκι τους. αλλά όχι και ότι δεν ξεχωρίζουν οι Τσιγγάνοι. Μπαμ κάνουν.. και δεν εννοώ μόνο το τι φοράνε κτλ.

On 18/1/2021 at 10:28 ΜΜ, μαγιοπουλας είπε:

Γενικά δεν ξερω ποσοι ειναι κατάλληλοι γθα γονεις.Για να το κάνεις ομως αυτο πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το θέλεις.

Πιστεύεις ότι εσκεμμένα εχει κολλήσει η διαδικασία?μήπως αυτό εξυπηρετεί τα κε τα εξωσωματικής?

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και σχετικά με την υιοθεσία.Σε σχεση με παλιά προχωράνε πιο γρήγορα οι διαδικασίες?πόσο καιρό κανει ένα ζευγάρι για να πάρει παιδι?έχω ακούσει ότι δίνουν από τριών και άνω. 

Μπράβο σου παντως για την διαύγεια σου και για την ώριμη απόφαση σου.Τυχερο το παιδακι που θα σε έχει μαμα του.

Έχω γνωρίσει μέσω fb ένα ζευγάρι που έχουν υιοθετήσει δυο κοριτσάκια από την Γκανα.Αυτους μου θυμιζεις.Ειστε ωραίοι ανθρωποι.Καθαροι .Ανώτεροι.Πολυ σας θαυμάζω. 

Βρε κορίτσια δεν σας προλαβαίνω!!

Οπως αντιλαμβάνομαι, δική μου εκτίμηση καθαρά, κανείς δεν βιάζεται για να λειτουργήσει σωστά το μητρώο.

Μάνο δυσκολίες θα φέρει στα κέντρα...

όλοι κάνουν μια χαρά  την δουλεια τους... γιατί να περιοριστούν??...

Για την υιοθεσία δεν μπορώ να αου πω οτι η διαδικασία πάει πιο γρήγορα αν δεν ολοκληρωθεί, για να συγκρίνω τον χρόνο.

Οι εξαγγελίες λένε οτι θα πάνε πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Εμείς έχουμε κάνει αίτηση από τον 11/2019 κι ακόμα περιμένουμε..

Υπάρχουν άλλα προβλήματα εκεί... υπάρχει ένα μητρωο που φτιαχτηκε προσφατα και που κι αυτο εχει θεματα κι ελλειψεις.

Εχω φτιαξει ενα θεμα στο parentscafe "Υιοθεσια", ειμαστε δυο τρεις κοπελες και τα λεμε ολα αναλυτικα για τις εξελιξεις που εχουμε

6 hours ago, μαγιοπουλας said:

Απο την αλλη υπαρχουν κ ζευγάρια που ζητάνε και παράλογα πράγματα. Δεν θυμάμαι ποιος μου έλεγε ότι μια γυναίκα ζητούσε η δότρια να εχει μεγαλο στήθος όπως όλες οι γυναίκες από το σόι της για να θεωρηθεί ότι το παιδί είναι δικο της αν είναι κοριτσι.

Απο αυτο καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η γυναίκα δεν ξερει να το χειριστεί το ζήτημα με το παιδι σωστά.

Εντωμεταξυ με έναν γρήγορο υπολογισμό κ χωρις να ξερω ποσο στοιχίζει αυτο σκέφτομαι οτι αν παει γυρω στα πέντε χιλιάρικα η διαδικασια,ένα κέντρο απο μια ωοληψια μπορει να βγάλει δέκα αφού τα ωάρια θα μοιραστούν σε δυο γυναίκες στην καλύτερη περίπτωση.

Στάνταρ τα μοιράζονται με άλλες.

16 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφιρες!!

Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα!

Αν γνωρίζεις σε παρακαλώ, πεσμου αν τα παιδιά επιθυμούν να αναζητήσουν τους δότες και ετεροθαλή αδέρφια που ίσως να έχουν...

Βεβαία μάλλον ειναι μικρά ακόμα ... και αυτά τα θέματα θα τα απασχολήσουν από εδώ και πέρα.... 

πρίν από 1 λεπτό , ΑΡΓΚ είπε:

Δε θα πάει η μεγαλογιατρός-φωτομοντέλο-υπψήφια για νόμπελ να πουλήσει ωάρια, ούτε ο βραβευμένος δικηγόρος-όλη τη μέρα στα κανάλια- υπερασπιστής των κατατρεγμένων να πουλήσει σπέρμα. Αν δηλαδή έχουμε προκαταλήψεις για το ρομά, το μετανάστη και γενικά τον "αποτυχημένο" σε επίπεδο γονιδίων, πού κολλάει η αναζήτηση δωρεάς ή και υιοθεσίας; Ο εντελώς απελπισμένος πουλά ωάρια ή εγκαταλείπει παιδιά, όχι ένας"σαν κι εμάς".

Εχεις δίκιο...

Στοιχεία δεν υπάρχουν βέβαια, αφού το μητρώο ξεκίνησε να λειτουργεί τον 9/2020, αλλά επί της ουσίας υπολειτουργεί...

αλλά και για εμένα είναι ξεκάθαρο οτι οι δότριες είναι κοπέλες που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια...

Συν κάποιες νέες κοπέλες που λόγω κακού σπέρματος μπαίνουν στη διαδικασία της εξωσωματικής και κάνουν egg sharing για να μειώσουν το κόστος..

20 ώρες πρίν, λουκουμαδάκι είπε:

Πολλά είπα δεν ξέρω αν βγάζουν νόημα βγήκα και λίγο εκτός θέματος. Κάπου γράφτηκε για οικογενειακό μυστικό. Όλα μαθαίνονται. Τίποτα δεν μένει πλέον κρυφό. Σε μερικά χρόνια το dna θα το δίνουν χαρτογραφημενο στο μαιευτήριο. Όλα στη φόρα. Λέμε πάντα την αλήθεια. Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην οικογένεια έχει μεγαλύτερη αξία από την αγάπη. Θωρακίζουμε το παιδί με τη γνώση αυτή για ότι μέλλει γενέσθαι μελλοντικά. Από μια ασθένεια μέχρι σύντροφο κλπ κλπ.  

Συμφωνώ απόλυτα!

πρίν από 28 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Συζητώντας για τα προφίλ των ανδρών δοτών στο εξωτερικό, είναι στη λογική ότι πληρώνεις παίρνεις. Υπάρχουν δότες ανοιχτού προφίλ που έχουν ιατρικά στοιχεία για 2 γενιές πριν, φωτογραφίες τους από όταν ήταν μωρά, τι χόμπυ έχουν, ηχητικό κλιπ που μπορείς να ακούσεις τη φωνή τους, δότες με ακαδημαϊκές επιτυχίες και μπορείς να τους δεσμεύσεις να μην δώσουν ξανά σπέρμα. Ωστόσο, είχε γίνει θέμα πριν κάποια χρόνια με τα δεδομένα δοτών εταιρίας εξωτερικού καθώς τα προφίλ ήταν εν τέλει ψεύτικα, αφορούσαν μετανάστες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου άντρες και δεν ίσχυαν τα ιατρικά δεδομένα τους.

Σχετικά με τις τσιγγάνες, όχι ρε συ δεν είναι η μέση Ελληνίδα σαν τσιγγάνα, (ούτε σαν Ουκρανή, Ρωσίδα ή ότι άλλο του ανατολικού μπλοκ που αναφέρθηκε πιο πάνω). Στα μάτια του Σουηδού, μπορεί, εδώ όχι. Αν με ρωτάς, τις περισσότερες τσιγγάνες τις βρίσκω πολύ όμορφες αλλά πχ στην υποθετική περίπτωση που η αδελφή μου έπρεπε να χρησιμοποιήσει δότρια και υπερίσχυαν τα γενετικά χαρακτηριστικά της βιολογικής μάνας, το παιδί θα ήταν ξεκάθαρα εντελώς διαφορετικό από τους γονείς του. Η επιλογή δότη βάσει των φυσικών χαρακτηριστικών των νέων γονιών του θεωρείται δεδομένη στη χώρα που ζουν οι φίλοι μου, επειδή μάλιστα ο άντρας της κοπέλας μοιάζει με τους ντόπιους, οι γιατροί χάρηκαν γιατί θα είχαν ελευθερία επιλογών (στη συγκεκριμένη κλινική διαλέγουν οι γιατροί τον δότη, δεν έχει επιλογή ο γονέας).

@athinais είναι εντελώς κουλό αλλά τυχαίνει πρώτη μου ξαδέλφη να έχει παιδιά από δότη, για την ακρίβεια τρία. Μένει Αμερική βέβαια, με τη γυναίκα της σε προοδευτική πολιτεία και αντίστοιχο περιβάλλον. Δεν έτυχε ποτέ να τη ρωτήσω, τα παιδιά τους τα είχα στο νου μου ως απλώς τα παιδιά τους, η σκέψη του δότη είχε διαγραφεί από το μυαλό μου. Το θυμήθηκα μετά το σχόλιο της chrysoum! Τα παιδιά είναι πολύ μικρά ακόμα (το μεγαλύτερο είναι 6, το μικρότερο 1) αλλά θα μπορούσα αν θέλεις να τη ρωτήσω πως το έχει χειριστεί, στην περίπτωσή τους βέβαια έχουν δύο "θέματα" να αντιμετωπίσουν, και τον δότη αλλά και τους γονείς ίδιου φύλου. 

Just now, vtgian είπε:

Σχετικά με τις τσιγγάνες, όχι ρε συ δεν είναι η μέση Ελληνίδα σαν τσιγγάνα, (ούτε σαν Ουκρανή, Ρωσίδα ή ότι άλλο του ανατολικού μπλοκ που αναφέρθηκε πιο πάνω). Στα μάτια του Σουηδού, μπορεί, εδώ όχι. Αν με ρωτάς, τις περισσότερες τσιγγάνες τις βρίσκω πολύ όμορφες αλλά πχ στην υποθετική περίπτωση που η αδελφή μου έπρεπε να χρησιμοποιήσει δότρια και υπερίσχυαν τα γενετικά χαρακτηριστικά της βιολογικής μάνας, το παιδί θα ήταν ξεκάθαρα εντελώς διαφορετικό από τους γονείς του. Η επιλογή δότη βάσει των φυσικών χαρακτηριστικών των νέων γονιών του θεωρείται δεδομένη στη χώρα που ζουν οι φίλοι μου, επειδή μάλιστα ο άντρας της κοπέλας μοιάζει με τους ντόπιους, οι γιατροί χάρηκαν γιατί θα είχαν ελευθερία επιλογών (στη συγκεκριμένη κλινική διαλέγουν οι γιατροί τον δότη, δεν έχει επιλογή ο γονέας).

Επειδή ζω σε περιοχή με αρκετούς ρομά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση τους ανθρώπους που ζουν σε κανονικά σπίτια, φορούν δυτικά ρούχα κλπ, όχι τους ταλαιπωρημένους νομάδες, να τους ξεχωρίσεις από "Έλληνες" (προσβλητικό μου φαίνεται και ότι το γράφω, λες και είναι αλλοδαποί). Προσωπικά, είμαι αρκετά πιο σκουρόχρωμη στο δέρμα, και δεν είμαι καν πολύ σκουρόχρωμη σε σχέση με άλλες Ελληνίδες. Γι αυτό, καταλαβαίνω να πεις "θέλω να ταιριάζει ο τόνος του δέρματος με τη δότρια", αλλα τον αποκλεισμό με κριτήρια "φυλής" δεν τον καταλαβαίνω.

Just now, ΑΡΓΚ said:

Επειδή ζω σε περιοχή με αρκετούς ρομά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση τους ανθρώπους που ζουν σε κανονικά σπίτια, φορούν δυτικά ρούχα κλπ, όχι τους ταλαιπωρημένους νομάδες, να τους ξεχωρίσεις από "Έλληνες" (προσβλητικό μου φαίνεται και ότι το γράφω, λες και είναι αλλοδαποί). Προσωπικά, είμαι αρκετά πιο σκουρόχρωμη στο δέρμα, και δεν είμαι καν πολύ σκουρόχρωμη σε σχέση με άλλες Ελληνίδες. Γι αυτό, καταλαβαίνω να πεις "θέλω να ταιριάζει ο τόνος του δέρματος με τη δότρια", αλλα τον αποκλεισμό με κριτήρια "φυλής" δεν τον καταλαβαίνω.

Μα είναι φυλή οι ρομά! Και στη wikipedia αν κοιτάξεις αναφέρεται σε εκείνους ως φυλή. Πρώτη φορά ακούω να αμφισβητείται αυτό. Γιατί άλλωστε μας αποκαλούν μπαλαμούς εμάς ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...