Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξαφνικά κοιμάται σερί ; (25 μηνών)

Recommended Posts

Καλησπερα εσάς ποσες ωρες κοιμάται εμείς σχεδόν 25 μηνών κοιμόταν το μεσημέρι 3 ωριτσες και το βράδυ έπεφτε κατά τις 11.30 και ξυπνούσε στις 7 εχθές κοιμήθηκε 7 το απόγευμα και ξυπνήσε  3 ηπιε γάλα και  μετά ξυπνησε το πρωι στις 7.... Και σήμερα παλι έχει κοιμηθεί 7 κάνω φασαρία μιλάμε τίποτα τον βλέπω για σερί παλι

S1Snp3.png

Διαφημίσεις

Just now, ποπη2 είπε:

Καλησπερα εσάς ποσες ωρες κοιμάται εμείς σχεδόν 25 μηνών κοιμόταν το μεσημέρι 3 ωριτσες και το βράδυ έπεφτε κατά τις 11.30 και ξυπνούσε στις 7 εχθές κοιμήθηκε 7 το απόγευμα και ξυπνήσε  3 ηπιε γάλα και  μετά ξυπνησε το πρωι στις 7.... Και σήμερα παλι έχει κοιμηθεί 7 κάνω φασαρία μιλάμε τίποτα τον βλέπω για σερί παλι

Αυτες τις μέρες που κοιμάται 7 το βράδυ κοιμάται το μεσημέρι; 

Βασικά δε κατάλαβα ποιος είναι ο προβληματισμος σου ότι κοιμάται στις 7 το απόγευμα; 

Εάν έχεις ελέγξει κ δεν έχει πυρετό πχ που φέρνει υπνηλία κ σε αυτές τις ηλικίες όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο δε το καταλαβαίνεις εγώ πχ πολλές φορές έχω καταλάβει πως τα παιδιά μου έχουν πυρετό επειδή κοιμούνται ώρες που δεν τις συνηθίζουν.. Εαν δεν ισχύει κάτι τέτοιο κ δε κοιμάται το μεσημέρι ίσως κόβει τον μέσημεριανο ύπνο κ το παίρνει σερί το βράδυ πολλά παιδιά εκεί κάπου στα δύο κόβουν τον μέσημεριανο ύπνο πάντως κ εφτά που κοιμάται εφοσων κλείνει 12 ώρες δε το λες κ νωρίς κ ειδικά τώρα που σκοτείνιαζει κ πιο νωρίς.. Σιγά σιγά θα βρει τους ρυθμούς του κ θα αντέχει κ πιο αργά.. Η ίσως να είναι απλά μια φάση κ θα περάσει..! 

Οχι κανονικά μέχρι τώρα ξαπλώνε το μεσημέρι και κοιμόταν για 3 ώρες και παλι το βράδυ 11 και ξυπνουσαμε 8 τώρα δν είχε κοιμηθεί το μεσημέρι καθόλου και κοιμήθηκε σερί από τις 7 μέχρι το πρωί

S1Snp3.png

Just now, ποπη2 είπε:

Οχι κανονικά μέχρι τώρα ξαπλώνε το μεσημέρι και κοιμόταν για 3 ώρες και παλι το βράδυ 11 και ξυπνουσαμε 8 τώρα δν είχε κοιμηθεί το μεσημέρι καθόλου και κοιμήθηκε σερί από τις 7 μέχρι το πρωί

Μου φαίνεται πολύ καλό! Πιο υγιές για ένα παιδάκι να κοιμάται στις 19.00 - κι ας είναι νωρίς, παρά στις 11-11.30 τη νύχτα. Αν κοιμηθεί μία ώρα το μεσημέρι,αντί για 3? ή να πάει λίγο νωρίτερα ο μεσημεριανός ύπνος;

Προσωπικά, θα προτιμούσα να μην κοιμάται μεσημέρι και να κοιμάται νωρίς το βράδυ και για μένα για να ξεκουράζομαι νωρίτερα! 

Επεξεργάστηκαν by irin

Just now, irin said:

Μου φαίνεται πολύ καλό! Πιο υγιές για ένα παιδάκι να κοιμάται στις 19.00 - κι ας είναι νωρίς, παρά στις 11-11.30 τη νύχτα. Αν κοιμηθεί μία ώρα το μεσημέρι,αντί για 3? ή να πάει λίγο νωρίτερα ο μεσημεριανός ύπνος;

Προσωπικά, θα προτιμούσα να μην κοιμάται μεσημέρι και να κοιμάται νωρίς το βράδυ και για μένα για να ξεκουράζομαι νωρίτερα! 

Αυτό βασικά! Η μεγάλη μου κόρη έκοψε τον μεσημεριανό ύπνο 20 μηνών περίπου και από τότε κοιμάται σερί 12 ώρες, συνήθως 19-7 ή 20-8. Η μικρή, 14 μηνών χθες δεν κοιμήθηκε για μεσημερι (είναι περίπτωση με τον ύπνο αυτό το παιδί) και πήγε για ύπνο 19 - 7. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να κοιμούνται 12 ώρες και ακόμη καλύτερο να κοιμούνται νωρίς. Αυτό που είπε η @irin ισχύει και για εμένα. Καλύτερα να μην κοιμάται μεσημέρια και να κοιμάται νωρίς για βράδυ. 

Διαφημίσεις

Πολύ νωρίς δεν είναι βρε κορίτσια 7 το απόγευμα για βραδινό ύπνο? ΄Δηλαδή 6.30 ξεκινάτε να ετοιμάζεστε για ύπνο? Δεν σας μένει χρόνος για τίποτα να κάνετε το απόγευμα έτσι. Να κάνει μια δραστηριότητα, ή να πάτε βόλτα το απόγευμα . Βασικά αν δουλεύετε δεν προλαβαίνετε και να τα δείτε. εμένα και το μεσημέρι να μην κοιμηθεί, 12ωρο δεν έχει κοιμηθεί ποτέ. 10 ώρες είναι το μέγιστο που μπορεί να κοιμηθεί για βράδυ.

Just now, Yovanna είπε:

Πολύ νωρίς δεν είναι βρε κορίτσια 7 το απόγευμα για βραδινό ύπνο? ΄Δηλαδή 6.30 ξεκινάτε να ετοιμάζεστε για ύπνο? Δεν σας μένει χρόνος για τίποτα να κάνετε το απόγευμα έτσι. Να κάνει μια δραστηριότητα, ή να πάτε βόλτα το απόγευμα . Βασικά αν δουλεύετε δεν προλαβαίνετε και να τα δείτε. εμένα και το μεσημέρι να μην κοιμηθεί, 12ωρο δεν έχει κοιμηθεί ποτέ. 10 ώρες είναι το μέγιστο που μπορεί να κοιμηθεί για βράδυ.

Είναι πολύ νωρίς! Δεν είναι λειτουργικό. αλλά αν αυτό αντέχει το παιδάκι; δεν θα είναι για πάντα έτσι, τώρα είναι 2 χρονών. μπορεί τον άλλο μήνα, ή σε 6 μήνες να έχει άλλες ανάγκες!

Μπορεί να υπάρξουν ημέρες που θα έχει το παιδί συσσωρευμένη κούραση οπότε και θα χρειάζεται αυτόν τον ύπνο, το ότι έγινε μία δύο φορές δεν σημαίνει πως θα είναι αυτό το πρόγραμμα του. Πάντως και εγώ θα προτιμούσα να κοιμάται νωρίτερα και να μην κοιμάται μεσημέρι (όχι ότι ποτέ είχα το περιθώριο επιλογής με τον ύπνο του γιου μου).

Μία φορά κοιμήθηκε η κόρη μου 18.15 στον καναπέ! Δεν ξυπνούσε με τίποτα! Ε...ξύπνησε 7 το πρωί. Μάλλον μόνο εγώ έχασα τον ύπνο μου από την αγωνία μου ότι θα ξυπνήσει 3 το πρωί με όρεξη για παιχνίδι!

Just now, Yovanna είπε:

καλα εμεvα που ξυπvαει κ με το παραμικρο αv κοιμοταv απο της 7 δεv θα καvαμε τιποτα ολη μερα στο σπιτι. Κ σκεψου καλοκαιρι 7 ειvαι ακομα  μεσημερι. Κ το πρωι τι ωρα ξυπvαvε 5-6? κ αυτο εξαvτλητικο!!!

Διαφημίσεις

Just now, irin said:

Μία φορά κοιμήθηκε η κόρη μου 18.15 στον καναπέ! Δεν ξυπνούσε με τίποτα! Ε...ξύπνησε 7 το πρωί. Μάλλον μόνο εγώ έχασα τον ύπνο μου από την αγωνία μου ότι θα ξυπνήσει 3 το πρωί με όρεξη για παιχνίδι!

Εγώ θα τον είχα ξυπνήσει! Όπως δεν τον αφήνω ποτέ να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο όταν γυρνάμε από την απογευματινή βόλτα γιατί ξέρω ότι θα υποφέρω το βράδυ για να κοιμηθεί. Εμένα πριν τις 9 για βράδυ, ούτε μωράκι δεν έχει κοιμηθεί. Το μεσημέρι μου αρέσει να κοιμάται έστω μια ώρα για να έχει περισσότερη ενέργεια το απόγευμα (που ούτως ή άλλως έχει) και γιατί το ΣΚ που είμαστε από το πρωί μαζί , αν δεν πάρουμε μια ανάσα το μεσημέρι δεν την παλεύουμε!

Εμένα (όπως ξέρετε οι περισσότερες κοπέλες πλέον χαχαχα) δεν κοιμήθηκε ποτέ το μεσημέρι! Ξάπλωνε όμως στο σχολείο και χαλάρωνε (χωρίς να κοιμάται) τώρα λόγω covid δεν ξαπλώνει, οπότε το βράδυ 9 θέλει να πάει στο κρεβάτι του και 9:15 έχει κοιμηθεί το αργότερο 9:30.Το καλοκαίρι επειδή ήμασταν σκ θάλασσα όλη την ημέρα και κουράζονταν πολυ, υπήρξαν 2-3 φορές που κοιμήθηκε στις 6 - 7 και ξύπνησε την επομένη 7 με το ζόρι! Έχω καταλήξει πως παρόλο που έχει αστείρευτη ενέργεια υπάρχουν κάποιες ημέρες που το σώμα του δεν μπορεί να ακολουθήσει και χρειάζεται ύπνο περισσότερες ώρες από ότι συνήθως . πχ προχθές το βράδυ κοιμήθηκε 11παρά και ξύπνησε 7 παρά, χθες ήμασταν θάλασσα όλή την ημέρα και κοιμήθηκε το βράδυ στις 8 αφού δεν άντεχε άλλο!

Just now, Yovanna είπε:

Εγώ θα τον είχα ξυπνήσει! Όπως δεν τον αφήνω ποτέ να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο όταν γυρνάμε από την απογευματινή βόλτα γιατί ξέρω ότι θα υποφέρω το βράδυ για να κοιμηθεί. Εμένα πριν τις 9 για βράδυ, ούτε μωράκι δεν έχει κοιμηθεί. Το μεσημέρι μου αρέσει να κοιμάται έστω μια ώρα για να έχει περισσότερη ενέργεια το απόγευμα (που ούτως ή άλλως έχει) και γιατί το ΣΚ που είμαστε από το πρωί μαζί , αν δεν πάρουμε μια ανάσα το μεσημέρι δεν την παλεύουμε!

Δεν ξυπνάει με κανέναν τρόπο!

Μία Παρασκευή φύγαμε από το σπίτι στις 18.00, κοιμήθηκε στο αμάξι, φτάσαμε σε φίλους την μεταφέραμε στον καναπέ, φάγαμε κλπ της φωνάζαμε να ξυπνήσει, τίποτα... τη βάλαμε στο αμάξι κατά τις 21.30, τη μεταφέραμε στο σπίτι, της αλλάξαμε ρούχα, και ξύπνησε το πρωί!

Just now, irin είπε:

Δεν ξυπνάει με κανέναν τρόπο!

Μία Παρασκευή φύγαμε από το σπίτι στις 18.00, κοιμήθηκε στο αμάξι, φτάσαμε σε φίλους την μεταφέραμε στον καναπέ, φάγαμε κλπ της φωνάζαμε να ξυπνήσει, τίποτα... τη βάλαμε στο αμάξι κατά τις 21.30, τη μεταφέραμε στο σπίτι, της αλλάξαμε ρούχα, και ξύπνησε το πρωί!

Απίστευτο! Μην μου πεις ότι της πλύνατε και τα δόντια;!:-D Τα δικά μας ποτέ δεν συνεχίζουν ύπνο από αυτοκίνητο στο κρεβάτι... ποτέ... κλαψ :unsure:

Just now, samsympan είπε:

Απίστευτο! Μην μου πεις ότι της πλύνατε και τα δόντια;!:-D Τα δικά μας ποτέ δεν συνεχίζουν ύπνο από αυτοκίνητο στο κρεβάτι... ποτέ... κλαψ :unsure:

O γιος μου ποτέ! Είναι μικρότερος, και δεν κοιμάται εύκολα στο αμάξι. Αν κοιμηθεί, ξυπνάει την ώρα που παρκάρουμε. Από νεογέννητο. Η μεγάλη...αν κοιμηθεί απόγευμα την πατήσαμε! Οπότε παρακαλάμε πλέον να μην κοιμηθεί! Δόντια όχι...εκείνες τις φορές δεν έπλυνε! αλλά την καθαρίζω με μαντηλάκια χέρια-πόδια, βγάζω ρούχα, βάζω πιτζάμες...

Επεξεργάστηκαν by irin

Διαφημίσεις

Για εμάς το 19 δεν είναι πολύ νωρίς και είναι λειτουργικό. Το 20 ακόμη καλύτερα, αλλά και το 19 δεν μας χαλάει σ αυτή τη φάση. Δεν κάνουν δραστηριότητες ακόμα, είναι και πολύ μικρή η μικρή μου, και γενικά όλοι ως οικογένεια κοιμόμαστε νωρίς και σηκωνομαστε νωρίς. Οπότε είναι και το τι ταιριάζει στην κάθε οικογένεια. Από το 19 μέχρι το 23 όμως είναι τεράστια διαφορά. Στο θέμα της θεματοθετριας όμως, το να κοιμούνται 12 ώρες σερι σ αυτή την ηλικία είναι απόλυτα φυσιολογικό εάν δεν κοιμούνται για μεσημερι. Εάν το 19 σου φαίνεται πολύ νωρίς και δεν σου ταιριάζει, καντο λιγο πιο μετά και θα ξυπνάει πιο μετά, πχ 21 με 9. Μετά τις 21 βέβαια δεν είναι λίγο αργά να κοιμούνται; ισχύει αυτό που λένε με την μελατονίνη; δεν έτυχε ποτε να το ψάξω γιατί πάντα νωρίς κοιμόταν τα παιδιά μου, οπότε ίσως και απλά να είναι ράδιο αρβύλα, αλλά το ακούω από εδώ και από εκεί. Όταν βρω χρόνο θα προσπαθήσω να διαβάσω λίγο πάνω στο θέμα. 

9 ώρες πρίν, ποπη2 είπε:

Ο μεγάλος μου γιος που έκοψε τον μέσημεριανο ύπνο 2,5 χρόνων κ εμένα πριν κοιμόταν σχεδόν 3 ώρες το μεσημέρι κ από την μία μέρα στην αλλη  το έκοψε σχεδόν μαχαίρι βασικά δυσκολεύοταν παρα πολύ τα μεσημέρια να κοιμηθεί, εκείνη τη περίοδο λόγο έλευσης κ νέου μέλους στην οικογένεια είχαμε κάνει κ μετάβαση σε μόνο κρεβάτι κ του ήταν ακόμη ποιο δύσκολο αν κ κάποια σημάδια τα είχε δείξει ποιο νωρίς, κ έτσι κοιμόταν νωρίς το βράδυ γύρω στις 7,30 σιγά σιγά συνηθησε κ πήγε 8,30 κάποιες φορές κουραζοταν κ κοιμόταν τα μεσημέρια έστω κ μια ώρα κ μπορεί μετά να κοιμόταν κ 12 το βράδυ.. Σιγά σιγά βρήκε τους ρυθμούς τους... 

Μετά που ξεκίνησε παιδικό πάλι κουραζοταν κ αν δε τον προλάβαινα μπορεί να τον επερνε ο ύπνος στον καναπε γύρω στις 7 30 με 8 η ώρα..

Γενικά θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί ίσως αν ο γιος σου κοιμόταν μια ώρα το μεσημέρι να άντεχε μέχρι της 9 το βράδυ που ίσως είναι κ ποιο λειτουργικό για την οικογένεια σου.. Αν δε γίνει αυτό πιστεύω δεν χρειάζεται να ανυσηχεις απλά απόλαυσε λίγες ώρες χαλάρωσης για όσο κρατήσει αυτό το πρόγραμμα.. :-o

6 ώρες πρίν, irin είπε:

Κ εμένα μια φορά ο γιος μου κοιμήθηκε 6,30 το απόγευμα μέχρι την άλλη μέρα το πρωί κ έκανα το λάθος να το πω στη μαμά μου κ ξεκίνησε να μου λέει ότι βάζεις νωρίς το παιδί να κοιμηθεί για να το ξεφορτωθείς κ το αφήνεις νυστικο τόσες ώρες :shock::confused:  

Εε από τότε οπότε με ρωτάει τη ώρα κοιμήθηκαν τα παιδιά της λέω γύρω στης 9 κ ας έχουν κοιμηθεί κ ποιο νωρίς... :mrgreen:

και 12 και 13  ώρες σερί είναι αναμενόμενες σε αυτή την ηλικία. Επίσης το 19-7 είναι η πιο φυσιολογική ώρα για το "βιολογικό ρολόι " των παιδιών τώρα το αν βολεύει είναι άλλη ιστορία.

Μου φαίνεται φυσιολογικό  να κοιμάται τόσες ώρες,είναι μικρούλι ακόμη,  19:00 είναι φυσιολογικό να κοιμάται και όχι στης  23:00,ο γιος μου είναι 16 μηνών κοιμάται δυο με τρεις ώρες το μεσημέρι και για βράδυ κοιμάται 20:00 με 20:30 λέει της 9 το πρωι

Εμενα σε αυτη την ηλικια υπνος βραδινος απο 11.00 - 9. 

Μεσημερι ενα 2ωρο υπνο σιγουρα..

Σερί ανεκαθεν..

Just now, Mamaloulou είπε:

Μου φαίνεται φυσιολογικό  να κοιμάται τόσες ώρες,είναι μικρούλι ακόμη,  19:00 είναι φυσιολογικό να κοιμάται και όχι στης  23:00,ο γιος μου είναι 16 μηνών κοιμάται δυο με τρεις ώρες το μεσημέρι και για βράδυ κοιμάται 20:00 με 20:30 λέει της 9 το 

9 ώρες πρίν, irin είπε:

Είναι πολύ νωρίς! Δεν είναι λειτουργικό. αλλά αν αυτό αντέχει το παιδάκι; δεν θα είναι για πάντα έτσι, τώρα είναι 2 χρονών. μπορεί τον άλλο μήνα, ή σε 6 μήνες να έχει άλλες ανάγκες!

Και μένα μου φαίνεται παρα πολυ νωρις αλλα οπως βολευεται το καθε παιδι. Εγω δεν ξερω ποτέ δεν προσπαθησα να τα κοιμησω γιατι οσες φορες το επεδιωξα ,δεν...

Κοιμουνται οταν νυστάζουν, έχει τύχει κι απο τις 8.30 αλλα δεν ειναι και το συνηθισμένο!

7 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Κι Εμενα ανετα....

8 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

The same πανω κατω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...