Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ιδιωτικά σχολεία και επίπεδο εκπαίδευσης

g1g1

Recommended Posts

Just now, bobonela είπε:

Γιατί εσύ ως εκπαιδευτικός ξέρεις ότι στο παιδί "χαράσσεται" ό,τι βιώνει μέχρι τα 8-10 χρόνια του και το ακολουθεί για πάντα. 

Το ξέρω πολύ καλά αυτό. Κι ενα παιδί που μεγαλώνει σε ένα τόσο προστατευμένο κ αποστειρωμένο περιβάλλον, θα διαμορφώσει μια εικόνα που θα δυσκολευτεί να αποβάλει στο μέλλον, αν δεν διευρύνει τις κοινωνικές επαφές του. Δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό, δεν θα καταδικάσω δηλαδή τον γονιό που το κάνει αυτό. Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι ευλογία μια τέτοια διαμόρφωση του χαρκατήρα. Εγώ πήγα σε πειραματικό σχολείο με παιδιά εκπαιδευτικών κατά βάση και γενικά παιδιά οικογενειών με υψηλή μόρφωση, όχι όμως οικονομική άνεση, σίγουρα παντως όχι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας. Δεν με βοήθησε σε κάτι στο μέλλον, σε συνδυασμό με τις σπουδές σε μια υψηλόβαθμη σχολή και το διδακτορικό σε πανεπιστήμιο της ελιτ στην Αγγλία. ΑΝτίθετα με δυσκόλεψε πολύ στη δουλειά μου στην τάξη, γιατί ξαφνικά έπρεπε να διαχειριστώ μαθητές από πολύ διαφορετικά μορφωτικά περιβάλλοντα, και συχνά προβληματικά, που μου προκάλεσαν μεγάλο σοκ στην αρχή. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Να της φέρουμε κοινωνική λειτουργό οπωσδήποτε. 

Υποθέτω ότι είσαι βέβαιη πως σε ένα ιδιωτικό σχολείο με συμμαθητές παιδιά πολιτικών και ποδοσφαιρικών παραγόντων, ένα αγνό και άδολο παιδί δεν θα γνωρίσει καθόλου τη βρωμιά της κοινωνίας. 

Συνεχίζεις να ειρωνεύεσαι.  Δεν σου απαντώ.  

Λυπάμαι που δεν μπορείς να καταλάβεις το βαθύτερο νόημα.  Ισως επειδή ισχύει η παροιμία....όσα δεν φτάνει η αλεπού.

Αναφορικά με τη γελοιότητα (μόνο έτσι μπορώ να τη χαρακτηρίσω) ότι στο σχολείο υπάρχουν μόνο τα παιδιά των ..."παραγόντων" ,   αυτό δείχνει πόσο εκτός κλίματος είσαι και εντελώς εκτός πραγματικότητας ιδ.σχολείων.  Είναι αστείο.... ούτε καν για σχολιασμό.  Πραγματικά γελάω μόνη μου που το διαβάζω....  Ακου παιδιά ποδοσφαιριστών...... που δημιουργούν βρωμιά στο σχολείο.... Θεέ μου τι άλλο θα ακούσω!

Σας καληνυχτώ όλες σας.  Πηγαίνετε τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, γιατί πλέον νύχτωσε, αφού δεν τις κάνουν νωρίς στο σχολείο και να γυρίζουν μόνο για λίγο διάβασμα και ύπνο.

Just now, bobonela είπε:

Ακου παιδιά ποδοσφαιριστών...... που δημιουργούν βρωμιά στο σχολείο....

Ποδοσφαιριστών δεν έγραψα πάντως. 

Το τι εννοείς εσύ ως βρωμιά δεν το καταλαβαίνω. Θεωρείς ότι είναι κάτι που συναντάται μόνο στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά μιλώντας; 

Σαφώς δεν είπα ότι στα ιδιωτικά σχολεία συναντάς μόνο παιδιά πολιτικών και επιχειρηματιών, και φυσικά δεν υπονοούσα ότι οποιοδήποτε τέτοιο παιδί προέρχεται από διεφθαρμένη οικογένεια, ή ότι είνια υπεύθυνο για τις πράξεις των γονέων του. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω, είναι το από ποιο ακριβώς κοινωνικό μίασμα πιστεύεις ότι είναι απαλλαγμένο ένα παιδί σε ιδιωτικό σχολείο. Τι είναι αυτό που θα μολύνει την ψυχή του παιδιού σου; Οι αλλοδαποί; Οι φτωχοί; Τα παιδιά των αναλφάβητων; Τα παιδιά των αλκοολικών και των  ναρκομανών; Οι δυσλεκτικοί; Αυτοί που δεν ακούν κλασική μουσική; Ή απλώς και μόνο θες να είσαι ήσυχη για το ενδεχόμενο bullying; Και να μην τρέχεις σε απογευματινές δραστηριότητες; ΓΙατί αν είναι τα τελευταία, δεν χρειάζεται να κάνεις τέτοιες κοινωνιολογικές αναλύσεις. 

Just now, bobonela είπε:

Συνεχίζεις να ειρωνεύεσαι.  Δεν σου απαντώ.  

Λυπάμαι που δεν μπορείς να καταλάβεις το βαθύτερο νόημα.  Ισως επειδή ισχύει η παροιμία....όσα δεν φτάνει η αλεπού.

Αναφορικά με τη γελοιότητα (μόνο έτσι μπορώ να τη χαρακτηρίσω) ότι στο σχολείο υπάρχουν μόνο τα παιδιά των ..."παραγόντων" ,   αυτό δείχνει πόσο εκτός κλίματος είσαι και εντελώς εκτός πραγματικότητας ιδ.σχολείων.  Είναι αστείο.... ούτε καν για σχολιασμό.  Πραγματικά γελάω μόνη μου που το διαβάζω....  Ακου παιδιά ποδοσφαιριστών...... που δημιουργούν βρωμιά στο σχολείο.... Θεέ μου τι άλλο θα ακούσω!

Σας καληνυχτώ όλες σας.  Πηγαίνετε τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, γιατί πλέον νύχτωσε, αφού δεν τις κάνουν νωρίς στο σχολείο και να γυρίζουν μόνο για λίγο διάβασμα και ύπνο.

Περιστατικό βιασμού που συνέβη πριν λίγους μήνες σε σχολική εκδρομή πανάκριβου Λυκείου της Αθήνας και τελικά υποχρεώθηκε το θύμα να φύγει υπό τις απειλές μεγαλοδικηγόρων και την σαφή τοποθέτηση της διοίκησης υπέρ των θυτών, καθότι παιδιά πολύ γνωστών οικογενειών, μας κάνει; Φυσικά και θα μπορούσε να είχε γίνει σε οποιοδήποτε σχολείο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το επιχείρημα ότι τα ιδιωτικά κάπως είναι "αγνότερα" σε αξίες από τα δημόσια, δεν το είχα ξανακούσει τόσα χρόνια.

Just now, Έσπερος είπε:

Υποθέτω ότι είσαι βέβαιη πως σε ένα ιδιωτικό σχολείο με συμμαθητές παιδιά πολιτικών και ποδοσφαιρικών παραγόντων, ένα αγνό και άδολο παιδί δεν θα γνωρίσει καθόλου τη βρωμιά της κοινωνίας. 

???

Just now, Έσπερος είπε:

Ποδοσφαιριστών δεν έγραψα πάντως. 

????

Διαφημίσεις

Just now, bobonela είπε:

ποδοσφαιρικών παραγόντων

ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων που συνήθως είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ και διαπλεκόμενοι με πολιτικά συμφέροντα. ΤΙ σχέση έχει αυτό με τους ποδοσφαιριστές; ΓΙατί κολλήσαμε σε αυτό τώρα; 

Just now, Έσπερος είπε:

ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων που συνήθως είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ και διαπλεκόμενοι με πολιτικά συμφέροντα. ΤΙ σχέση έχει αυτό με τους ποδοσφαιριστές; ΓΙατί κολλήσαμε σε αυτό τώρα; 

Ουάου!!!!!!   Εχεις  μπροστά σου το μαθητολόγιο του σχολείου μου ???:wub:

Just now, bobonela είπε:

Ουάου!!!!!!   Εχεις  μπροστά σου το μαθητολόγιο του σχολείου μου ???:wub:

Όχι δεν έχω μαθητολόγιο κανενός ιδιωτικού  ούτε ξέρω πόσο χρονών είναι τα παιδιά των ιδιοκτητών ΠΑΕ της Ελλάδας και αν πηγαινουν σχολείο ή έχουν αποφοιτήσει. Θα μπορούσα να βάλω οποιαδήποτε κοινωνική-επαγγελματική ομαδα έχει συνδεθεί με φαινόμενα διαφθορας. Θα μου πεις, αυτό είναι κοινωνικός αυτοματισμός. Ναι είναι, γιατί σε μια τόσο διαστρεβλωμένη εικόνα της κοινωνικής πραγματικότητας, μόνο με ένα ακραίο αντιπαράδειγμα μπορώ να αντιδράσω για να καταδείξω την υπερβολή.

Just now, Έσπερος είπε:

ΓΙατί κολλήσαμε σε αυτό τώρα; 

Είσαι τόοοοοσο  μα τόοοοοοσο  εκτός πραγματικότητας ιδ.σχολείων και οικογενειών που πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί που εκτός από πραγματικά αστείο (έκανες ανάλυση φοβερή πάντως για τους παράγοντες)  είναι ίσως χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας,  ότι δηλ. αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πάμε πίσω,  από ...άποψη.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

αλλά η αλήθεια είναι ότι το επιχείρημα ότι τα ιδιωτικά κάπως είναι "αγνότερα" σε αξίες από τα δημόσια, δεν το είχα ξανακούσει τόσα χρόνια.

Πραγματικά αυτό με έχει εξοργίσει κι εμένα και ταυτόχρονα αναρωτιέμαι αν είμαι τόσο ηλίθια και δεν υπονοείται αυτό ακριβώς που κατάλαβες κι εσύ.... 

Just now, bobonela είπε:

Είσαι τόοοοοσο  μα τόοοοοοσο  εκτός πραγματικότητας ιδ.σχολείων και οικογενειών που πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί που εκτός από πραγματικά αστείο (έκανες ανάλυση φοβερή πάντως για τους παράγοντες)  είναι ίσως χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας,  ότι δηλ. αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πάμε πίσω,  από ...άποψη.

Ας πούμε ότι εγώ είμαι εκτός πραγματικότητας, εξάλλου είμαι και κομπλεξική κατά τα λεγόμενά σου (όσα δε φτάνει η αλεπού..) Εσύ δηλαδή έχεις σαφή εικόνα για την ελληνική κοινωνία και το υπόβαθρο των μαθητών των δημοσιων σχολείων; 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Εσύ δηλαδή έχεις σαφή εικόνα για την ελληνική κοινωνία και το υπόβαθρο των μαθητών των δημοσιων σχολείων; 

Αν δεν είχα.... δεν θα σκιζόμουν να προσπαθώ να έχω το παιδί μου σε ένα καλό και "καθαρό" περιβάλλον

που δεν θα βρίσκει σύριγγες στις τουαλέτες,

που δεν θα έχει να κάνει με μουρλούς καθ/τές που έχουν  τα μπουρίνια τους και ξεσπάνε στα παιδιά (βλ. θέμα με απειλές για αποβολές που έχει ανοίξει μία κοπέλα)

που δεν θα κυνηγάμε τους καθ/τες με τα δώρα για να βάλουν ένα βαθμό που το παιδί τον αξίζει, απλά ο καθ/τής από ..... άποψη του τον κόβει,

που δεν θα βλεπει στην καθημερινότητά του μουντζουρωμένους τοίχους και αίθουσες και θρανία,

που θα έχει εγκ/σεις για να αθληθεί, όπως οφείλει ένα σοβαρό σχολείο να διαθέτει, 

που θα παίρνει  μέρος σε διαφορετικούς ομίλους και θα πηγαίνει σε διαγωνισμούς και θα αναδεικνύεται ολόκληρο το σχολείο και θα νιώθει περήφανος που είναι μέλος του,

που θα πηγαίνει με φίλους έξω στην εφηβεία και δεν θα φοβάμαι να μην τον μπλέξουν, αφού οι οικογένειες θα είναι γνωστές και ιδίων αντιλήψεων από χρόνια

αλλά.... τί να σου λέω τώρα.... άστο...  Εχετε άλλη άποψη....  πολυπολιτισμική...

Just now, Yovanna είπε:

! Αγενέστατα, αδιάφορα, τεμπέλικα , δεν σκάμπαζαν γρι σε τίποτα (όχι μόνο στα γαλλικά που δίδασκα εγώ), τραγωδία σκέτη. Σχεδόν όλα αυτά τα παιδιά τα άφησα εγώ, διότι δεν άντεχα να τους κάνω μάθημα. Επίσης τα σπίτια αυτά ήταν κέντρα διαρχομένων από καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Έφευγε ο ένας, έμπαινε ο άλλος. Μεγάλη επιτυχία σου λέω..

Να είσαι σίγουρη ότι λόγω ειδικότητας (γαλλικά = 2η γλώσσα στα παιδιά)   και σε παιδιά του δημοσίου να πήγαινες, το ίδιο θα αντιδρούσαν.

Ολα αυτά που περιγράφεις και περιγράφετε όλες για μία πολλή συγκεκριμένη κατηγορία παιδιών,  έχει να κάνει με την φθίνουσα τροχιά κάποιων νεόπλουτων οικογενειών που δρούσαν κυρίως και προ κρίσης.  Τα παιδιά αυτά πρέπει να πάνε σε κάποιο σχολείο.... είτε σας αρέσει είτε όχι.  Οπως και τα αθιγγανάκια..... παρεμπιπτόντως.    Το αν λοιπόν τα παιδιά αυτά πάνε σε ένα δύο πολύ γνωστά σχολεία,  δεν σημαίνει αυτόματα ότι το σχολείο έχει πρόβλημα και είναι κακό, ούτε ότι δεν έχει υποδομές και δεν δίνει αρχές στα παιδιά.

Πάνε χιλιάδες παιδιά σε αξιοπρεπέστατα ιδιωτικά και περιορίζεστε σε πολύ λίγα που το πρόβλημα ξεκινάει από τις οικογένειες που δεν μπορούν να διαχειριστούν τη φήμη, τον πλούτο κλπ.    Γιατί δεν κάνετε το αντίστοιχο και στις προβληματικές οικογένειες των δημοσίων σχολείων?   Προσπαθήστε .  Θα βρείτε πολλές.   Είναι άδικη η μονομερής αναφορά.

Επεξεργάστηκαν by bobonela

Just now, bobonela είπε:

Αν δεν είχα.... δεν θα σκιζόμουν να προσπαθώ να έχω το παιδί μου σε ένα καλό και "καθαρό" περιβάλλον

που δεν θα έχει να κάνει με μουρλούς καθ/τές που έχουν  τα μπουρίνια τους και ξεσπάνε στα παιδιά (βλ. θέμα με απειλές για αποβολές που έχει ανοίξει μία κοπέλα)

που δεν θα κυνηγάμε τους καθ/τες με τα δώρα για να βάλουν ένα βαθμό που το παιδί τον αξίζει, απλά ο καθ/τής από ..... άποψη του τον κόβει,

που δεν θα βλεπει στην καθημερινότητά του μουντζουρωμένους τοίχους και αίθουσες και θρανία,

που θα έχει εγκ/σεις για να αθληθεί, όπως οφείλει ένα σοβαρό σχολείο να διαθέτει, 

που θα παίρνει  μέρος σε διαφορετικούς ομίλους και θα πηγαίνει σε διαγωνισμούς και θα αναδεικνύεται ολόκληρο το σχολείο και θα νιώθει περήφανος που είναι μέλος του,

που θα πηγαίνει με φίλους έξω στην εφηβεία και δεν θα φοβάμαι να μην τον μπλέξουν, αφού οι οικογένειες θα είναι γνωστές και ιδίων αντιλήψεων από χρόνια

αλλά.... τί να σου λέω τώρα.... άστο...  Εχετε άλλη άποψη....  πολυπολιτισμική...

Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις δεν τα αρνείται κανείς κ είναι κ αρκετά σοβαροί λόγοι για την προτίμηση ενος ιδιωτικού. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι το μεγαλυτερο ποσοστο ου μαθητικού δυναμικου που φοιτά στα δημοσια ειναι εξαρχης κατεστραμμένο ηθικά κ μορφωτικά. Αυτα τωρα για τα μπλεξίματα κ τις οικογενειες που γνωριζεις απο καιρο κλπ, δεν τα σχολιαζω. Σε οτιδηποτε μπορει να μπλεξει οποιοδηποτε παιδι, εχεις κανει κατ αρχας background check για ολους τους συμμαθητες τους ή θεωρεις οτι λογω ιδιωτικού ειναι ολοι υπεράνω υποψίας; 

Αυτο στο οποιο αντιδρούμε δεν ειναι η αναγνωριση της υπεροχής των ιδιωτικων σε αρξετα σημεια , οσο η σχηματική αντιληψη σου με ορους ηθικής. 

Just now, Έσπερος είπε:

, εχεις κανει κατ αρχας background check για ολους τους συμμαθητες τους 

Εχω διαθέσιμο το ποινικό τους μητρώο και πληροφορίες για φάκελο στην ασφάλεια.:ph34r:

Just now, bobonela είπε:

Πάνε χιλιάδες παιδιά σε αξιοπρεπέστατα ιδιωτικά και περιορίζεστε σε πολύ λίγα που το πρόβλημα ξεκινάει από τις οικογένειες που δεν μπορούν να διαχειριστούν τη φήμη, τον πλούτο κλπ.    Γιατί δεν κάνετε το αντίστοιχο και στις προβληματικές οικογένειες των δημοσίων σχολείων?   Προσπαθήστε .  Θα βρείτε πολλές.   Είναι άδικη η μονομερής αναφορά.

Η αλήθεια είναι ότι ισχύει και το αντίθετο: το μέσο δημόσιο δεν έχει σύριγγες στις τουαλέτες, ούτε μουρλούς καθηγητές, και σαφώς τις οικογένειες τις γνωρίζεις πολύ καλύτερα και ξέρεις με ποιον και που βρίσκεται το παιδί σου.

Διαφημίσεις

Just now, bobonela είπε:

Εχω διαθέσιμο το ποινικό τους μητρώο και πληροφορίες για φάκελο στην ασφάλεια.:ph34r:

ΜΙας κ ευθυμήσαμε, εσύ αδικείς μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας. Δεν λέω ότι αδικείς το δημόσιο σχολείο γιατί έχει πολλά στραβά. Καλό θα ήταν να το σκεφτείς λίγο.

Με μπέρδεψες πάντως.Στην αρχή σκέφτηκα ότι είσαι συγγενής ποδοσφαιριστή κ το πήρες προσωπικά. Μετά είπες "το σχολείο μου" και σκέφτηκα ότι είσαι ιδιοκτήτρια ή καθηγήτρια. Τώρα αναρωτιέμαι αν είσαι στην αστυνομία ή ιδιωτική πράκτορας. :-D

Just now, Έσπερος είπε:

Με μπέρδεψες πάντως.Στην αρχή σκέφτηκα ότι είσαι συγγενής ποδοσφαιριστή κ το πήρες προσωπικά. Μετά είπες "το σχολείο μου" και σκέφτηκα ότι είσαι ιδιοκτήτρια ή καθηγήτρια. Τώρα αναρωτιέμαι αν είσαι στην αστυνομία ή ιδιωτική πράκτορας. :-D

Αν με είχες παρακολουθήσει εδώ και μία δεκαετία που είμαι στο φόρουμ και κυρίως γράφω σε θέματα για σχολεία,  θα διαπίστωνες ότι δεν είμαι τίποτα από τα τρία.  Απλά μία μαμά που σκίζεται για την καλύτερη παιδεία και εκπαίδευση του παιδιού της και δόξα τω Θεώ δεν έχω παράπονο.  Ολα πήγαν όπως τα είχα προγραμματίσει.  Η εφηβεία μας βγαίνει άνετα και το παιδί έχει πλέον κρίση να ξεχωρίζει το άσχημο, έχοντας βιώσει το ωραίο τόσα χρόνια.  Δεν έχει αηδιάσει από πιθανά προβλήματα που θα ανέκυπταν σε ένα δημόσιο,  αυτά που ακούμε σε γνωστούς και συναδέλφους και φρίττουμε.  Κι όμως πρόκειται για  μέσο δημόσιο σχολείο και σε καλές περιοχές!   Απλά δεν μπορείς να είσαι πάντα τυχερός και να έχεις 12 καθηγητές επί έξι χρόνια  και να είναι όλοι άψογοι!

Τέτοια προβλήματα εμείς δεν είχαμε, οπότε εστιάσαμε σε άλλα πιο σημαντικά.  Συν  όλα αυτά που έχει αποκομίσει τόσα χρόνια από ένα  άκρως υγιές περιβάλλον, χωρίς παρενοχλήσεις κάθε είδους......  που συμβαίνουν σε άλλες περιπτώσεις.  Γιατί απλά όλοι οι καθ/τές είναι αυστηρά επιλεγμένοι.  

Είναι αυτό που είπα εξ αρχής,  είναι το τί θέλεις και από τί θέλεις να το προστατέψεις.  Εγώ απλά δεν αφήνω τίποτα στην τύχη.  Και πράκτορας θα γίνω....:mrgreen: αν χρειαστεί προκειμένου να είναι ασφαλές το παιδί μου και να βγει με γερά πόδια στην κοινωνία και όχι ξύλινα.  Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο.

Just now, bobonela said:

Να είσαι σίγουρη ότι λόγω ειδικότητας (γαλλικά = 2η γλώσσα στα παιδιά)   και σε παιδιά του δημοσίου να πήγαινες, το ίδιο θα αντιδρούσαν.

Ολα αυτά που περιγράφεις και περιγράφετε όλες για μία πολλή συγκεκριμένη κατηγορία παιδιών,  έχει να κάνει με την φθίνουσα τροχιά κάποιων νεόπλουτων οικογενειών που δρούσαν κυρίως και προ κρίσης.  Τα παιδιά αυτά πρέπει να πάνε σε κάποιο σχολείο.... είτε σας αρέσει είτε όχι.  Οπως και τα αθιγγανάκια..... παρεμπιπτόντως.    Το αν λοιπόν τα παιδιά αυτά πάνε σε ένα δύο πολύ γνωστά σχολεία,  δεν σημαίνει αυτόματα ότι το σχολείο έχει πρόβλημα και είναι κακό, ούτε ότι δεν έχει υποδομές και δεν δίνει αρχές στα παιδιά.

Προφανώς και έχω πάει και σε παιδιά δημοσίων σχολείων. Καμία σχέση . Η μέρα με την νύχτα. Μιλάω για τα παιδιά των πολύ ακριβών σχολείων και δεν ήταν 2-3. Έχω πάει σε πολλά τέτοια . Και δεν τα πήγαιναν καλά σε κανένα μάθημα Δεν ακυρώνω τα σχολεία αυτά, προς θεού. Όμως κατάλαβα ότι δεν αρκεί με τίποτα ένα ακριβό σχολείο για να αποκτήσει ένα παιδί μόρφωση και παιδεία. Αντίθετα γνώρισα πολλά παιδιά των δημοσίων σχολείων που είχαν και τα 2.

Πάντως @bobonela βρήκα παλιότερους προβληματισμούς σου για το ποιο λύκειο θα μπορούσε να τελειώσει ένα παιδί που να βαραίνει το βιογράφικο του ως ενήλικα, ανεξαρτήτως του τι σπουδές θα κάνει μετά,  και καλύφθηκα :)  Εκεί δε συζητάμε φαντάζομαι για καθαριότητα και χώρους, μάλλον συζητάμε για το "πώς θα μπει το παιδί μου στην ελίτ" που καμία σχέση δεν έχει με το επίπεδο σπουδών του σχολείου ούτε καν με το σχολείο, και σίγουρα όχι με το θέμα. (hint: το παιδί δεν μπαίνει στην ελίτ, γεννιέται ;) )

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Πάντως @bobonela βρήκα παλιότερους προβληματισμούς σου για το ποιο λύκειο θα μπορούσε να τελειώσει ένα παιδί που να βαραίνει το βιογράφικο του ως ενήλικα, ανεξαρτήτως του τι σπουδές θα κάνει μετά,  και καλύφθηκα :)  Εκεί δε συζητάμε φαντάζομαι για καθαριότητα και χώρους, μάλλον συζητάμε για το "πώς θα μπει το παιδί μου στην ελίτ" που καμία σχέση δεν έχει με το επίπεδο σπουδών του σχολείου ούτε καν με το σχολείο, και σίγουρα όχι με το θέμα. (hint: το παιδί δεν μπαίνει στην ελίτ, γεννιέται ;) )

Αφού σε κάλυψα.... χαίρομαι.

Αν έχεις και την καλή διάθεση κάνε μου μία αντιγραφή αυτών των δημοσιεύσεων,  γιατί ειλικρινά ποτέ δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο που υπονοείς.  Ο συνειρμός σου... με εξαφάνισε!

Προφανώς δεν έχεις ιδέα από βιογραφικά παιδιών που επιθυμούν να σπουδάσουν έξω και το τί φοβερά πράγματα ζητάνε τα παν/μια και τι ξεσκαρτάρισμα γίνεται....  Μάλλον όταν πήγες εσύ, ήταν πιο απλά.  Κάτι τέτοιο προφανώς θα έγραψα και θα έψαχνα πληροφορίες.  Αλλά αυτό που λες να βάλω το παιδί στην ελίτ.....  απορώ πού το είδες γραμμένο από μένα?  Μάλλον δικά σου συμπεράσματα είναι...μια και δεν έχεις κάτι καλύτερο να πεις.  Διάβασε κι άλλα ποστ δικά μου για τα σχολεία, θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις πολλά πράγματα από ένα παράλληλο σύμπαν.

Just now, bobonela είπε:

γιατί ειλικρινά ποτέ δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο που υπονοείς.  Ο συνειρμός σου... με εξαφάνισε!

Το να αναρωτιέσαι μέσω ποιου σχολείου θα μπει το παιδί σου στην ελίτ, είναι πάντως πολύ πιο ήπιος συλλογισμός σε σχέση με κάποιες άλλες σκέψεις που διατύπωσες.

Just now, bobonela είπε:

είναι το τί θέλεις και από τί θέλεις να το προστατέψεις.  Εγώ απλά δεν αφήνω τίποτα στην τύχη.  Και πράκτορας θα γίνω....:mrgreen: αν χρειαστεί προκειμένου να είναι ασφαλές το παιδί μου και να βγει με γερά πόδια στην κοινωνία και όχι ξύλινα.

πραγματικά εύχομαι τα καλύτερα για τα παιδιά σου, αλλά δεν θα ήμουν τόσο σίγουρη ότι θα βγει με γερά πόδια στην κοινωνία έχοντας μια οικογένεια που πιστεύει ότι προγραμματίζει και προστατεύει με τέτοιον βαθμό τελειοθηρίας. 

8 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Προφανώς και έχω πάει και σε παιδιά δημοσίων σχολείων. Καμία σχέση . Η μέρα με την νύχτα. Μιλάω για τα παιδιά των πολύ ακριβών σχολείων και δεν ήταν 2-3. Έχω πάει σε πολλά τέτοια . Και δεν τα πήγαιναν καλά σε κανένα μάθημα Δεν ακυρώνω τα σχολεία αυτά, προς θεού. Όμως κατάλαβα ότι δεν αρκεί με τίποτα ένα ακριβό σχολείο για να αποκτήσει ένα παιδί μόρφωση και παιδεία. Αντίθετα γνώρισα πολλά παιδιά των δημοσίων σχολείων που είχαν και τα 2.

Τα παλιά τα χρόνια, που ήμουν μαθήτρια, ήταν συγκεκριμένα σχολεία από τα οποία έβγαιναν μαθητές με γενικά πολύ κακή νοοτροπία. Του Μωραϊτη είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, καθότι είχα και πολλούς γνωστούς εκεί, που πραγματικά τους ξεχώριζες από π.χ. τα παιδιά του Κολλεγίου, που ήταν σχολεία σε παρόμοια χρήματα.

Σήμερα έχω την αντίστοιχη πολύ κακή εντύπωση για το Κολλέγιο , ενώ Εράσμειος, Ουρσουλίνες αλλά και το Pierce από το μικρό δείγμα που έχω, και μέσω φίλων αλλά και από εκπαιδευτικούς, έχουν αρκετά διαφοτερική νοοτροπία τα παιδιά.  Δεν ξέρω αν είναι θέμα μόδας, δηλαδή για κάποιο λόγο αποφασίζουν άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει τελικά η μόρφωση να διαλέξουν το Α ή το Β σχολείο και μοιραία διαμορφώνουν και το κακό κλίμα στο σχολείο, ή αν το ίδιο το σχολείο κάποια στιγμή αποφασίζει να κάνει εκπτώσεις στο επίπεδο για να προσελκύσει ένα συγκεκριμένο κοινό.

Πραγματικά δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη του ποστ! ( Όχι ότι με πειράζει, κάθε συζήτηση έχει το ενδιαφέρον της) Χεχε

Μπορώ να επανέλθω λίγο στο θέμα και να απαντήσουν μόνο αυτοί που έχουν προσωπική εμπειρία από ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση αν είστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο διδασκαλίας / εξατομίκευσης / προσοχής για τα λεφτά που δίνετε; 

Καμία αναφορά σε δημόσια σχολεία αν γίνεται... :)

σας ευχαριστώ πολύ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...