Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 • Tell a friend

  Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδιωτικά σχολεία και επίπεδο εκπαίδευσης


Recommended Posts

Θα ήθελα να συζητήσουμε με όσους στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία με το ελληνικό σύστημα αν είναι τελικά ευχαριστημένοι με το επίπεδο εκπαίδευσης - προσοχής - εμβαθύνσης. 

 

Αν έχετε εμπειρία και με αντίστοιχα δημόσια σχολεία θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας. 

 

Τελικά αξίζουν τα λεφτά τους;

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κανονικά δεν πρέπει να πάρω μέρος στη συζήτηση γιατί ως εκπαιδευτικός του δημοσίου δεν θα ένιωθα καλά να υποστηρίζω την ιδιωτική εκπαίδευση.... 

 

Από την εποχή που έκανα ιδιαίτερα σε μαθητές ιδιωτικών σχολείων (ναι, χρειάζονται κι αυτοί ιδιαίτερο κάποιες φορές), είχα διαπιστώσει ότι κι εκεί τα τμήματα είναι μεγάλα, κι εκεί αν κάποιο παιδί χρειάζεται κάποια ξεχωριστή προσοχή ή λίγο πιο αργό ρυθμό ή πρόσθετες επεξηγήσεις (για παράδειγμα παιδιά με δυσκολία συγκέντρωσης ή παιδιά που γραφουν αργά δεν μπορούν να ακολουθήσουν το σύνολο), το ιδιωτικό σχολείο δεν μπορεί επισήμως να του προσφέρει κάτι εξατομικευμένο μέσα στο σχολικό πρόγραμμα. Οι μαθητές που είχα εγώ, από πολύ μεγάλα Γυμνάσια, είχαν δεχτεί ανεπίσημες προτάσεις να τους κάνει ιδιαίτερο.... ο καθηγητής του σχολείου. Ένα θετικό όμως είναι ότι κάποια από αυτά τα σχολεία είχαν δικό τους εκπαιδευτικό υλικό που συνήθως ήταν καλύτερο από τα σχολικά εγχειρίδια (δεν είναι σπουδαίο κατόρθωμα εδώ που τα λέμε να γράψεις βιβλία καλύτερα από τα σχολικά). Επιπλέον, απλοποιούσαν κάποιες διαδικασίες, έκοβαν τμήματα της ύλης που είναι κοινό μυστικό ότι δεν προλαβαίνουν να διδαχτούν, ή είναι ασύνδετα με τα επόμενα, ή γίνονται πρόχειρα. Πχ στα αρχαία από μετάφραση, κανονικά γίνονται δύο κείμενα, το ένα στα δύο πρώτα τρίμηνα και το άλλο στο τελευταίο (ή τους αντίστοιχους μήνες, τώρα που υπάρχουν τετράμηνα). Στην πράξη κανείς δεν προλαβαίνει να κάνει σωστά το δεύτερο κείμενο, το πολύ πολύ να κάνει μια βιαστική εισαγωγή και λίγα χαρακτηριστικά αποσπάσματα, κι αυτό τελείως επιφανειακά και πρόχειρα και αν συνεννοηθούν όλοι οι καθηγητές, δεν το κάνουν, αλλά πρέπει να συμφωνήσουν όλοι γιατί είναι άτυπο. Στα ιδιωτικά που είχα δει, το έχουν λύσει αυτό το θέμα. Δεν το διδάσκουν καν. Κάνουν αναλυτικά το ένα βασικό κείμενο χωρίς άγχος και προχειρότητα. Ή στη λογοτεχνία αντί για 15, αναλύουν 10 κείμενα, όμως τα κάνουν σωστά, με ομαδικές εργασίες, με project κλπ. Και στο Λύκειο συχνά αναμορφώνουν το πρόγραμμα για να κάνουν πειρσσότερο την κατεύθυνση. 

 

Για το αν αξίζουν τα λεφτά, πιστεύω ότι δεν υπάρχει μια γενική απάντηση. Εξαρτάται για ποιον σκοπό και για τι είδους μαθητή μιλάμε. Αν πιστεύεις ότι θα γλιτώσεις τα φροντιστήρια των Πανελληνίων, είναι μεγάλη ψευδαίσθηση γιατί αυτά τα παιδιά κάνουν και φροντιστήρια και ιδιαίτερα, εκτός αν ετοιμα΄ζονται για ΙΒ όπου ακολουθούν άλλου είδους προετοιμασία. Αν θες το παιδί σου να ευνοηθεί από ενα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, να αποφύγεις δημόσια σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών, να έχεις μια υποτυπώδη ηρεμία στην τάξη και γενικά περιορισμένα "παρατράγουδα", ίσως κι ένα μικρό οικονομικό ιδιωτικό να αξίζει τον κόπο. Αν πιστεύεις απλώς ότι το παιδί σου θα γίνει καλύτερος μαθητής μόνο και μόνο επειδή είναι πιο πιθανό να γίνεται σοβαρότερο μάθημα, δεν το θεωρώ και δεδομένο ότι αξίζει. 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πρίν, g1g1 είπε:

Θα ήθελα να συζητήσουμε με όσους στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία με το ελληνικό σύστημα αν είναι τελικά ευχαριστημένοι με το επίπεδο εκπαίδευσης - προσοχής - εμβαθύνσης. 

 

Αν έχετε εμπειρία και με αντίστοιχα δημόσια σχολεία θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας. 

 

Τελικά αξίζουν τα λεφτά τους;

 

 

Εγώ να σου πω την γνώμη μου που ήμουν από τα παιδιά που πήγαν και ιδιωτικό σχολείο και μετά ξαφνικά που μετακομίσαμε βρέθηκα στο δημόσιο .. είχα πάθει ένα πολιτισμικό σοκ. Από πλευράς καθηγητών ναι είναι αλήθεια σου δίνανε περισσότερη προσοχή στο ιδιωτικό .. ναι είναι αλήθεια πως οι γονοις ήταν περισσότερο ενήμεροι από το ιδιωτικό σχολείο για την πορεία μου στα μαθήματα παρά από το δημόσιο. Για εμένα ναι άξιζε τα λεφτά του και θα ήθελα και εγώ στο μέλλον αν έχω την δυνατότητα τα παιδιά μου να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Άλλο θέμα και αυτό βασικό για εμένα ήταν το θέμα της καθαριότητας. Όταν πήγα πρώτη μέρα στο δημόσιο δεν μπορούσα να πιστέψω πως κάνανε μάθημα τα παιδιά με τέτοια βρόμικα θρανία και τάξεις ... ας μην μιλήσω για τις τουαλέτες. Και φυσικά αν πάμε και σε θέμα ασφαλείας ... από το ιδιωτικό δεν έβγαινες χωρίς να είναι ενήμεροι οι γονοις και φυσικά δεν μπαίνανε εξωσχολικά άτομα όπως κάνουν στα δημόσια. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση μου δεν είναι η επιλογή ιδιωτικού η δημοσίου σχολείου αλλά ρωτάω αν έχετε βρει ελληνικό ιδιωτικό σχολείο που να προσφέρει όσα υπόσχεται, να γίνεται σωστό μαθημα, εξατομικευμένο στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και να μην σου μένει η αίσθηση της κάποιας προχειρότητας.... η του κάνουμε πράγματα απλά για να λέμε ότι τα κάνουμε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο βάθος  Όχι τόσο σε γυμνάσια-λυκειο αλλά στο δημοτικό. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή.... 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, g1g1 είπε:

 

.....ρωτάω αν έχετε βρει ελληνικό ιδιωτικό σχολείο που να προσφέρει όσα υπόσχεται, να γίνεται σωστό μαθημα, εξατομικευμένο στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και να μην σου μένει η αίσθηση της κάποιας προχειρότητας....

 

 

Σε αυτήν τη συγκεκριμένη ερώτηση/απορία,  η απάντηση είναι μία :  "Ο,τι πληρώσεις, παίρνεις".  Τέλος.

Αν πας σε φθηνό ιδιωτικό, σίγουρα δεν θα εμβαθύνει πολύ, δεν θα έχει φουλ δραστηριότητες/εκδηλώσεις/ομίλους, τα οποία προσδίδουν στο παιδί την υπεραξία του ως μαθητή.

Αντίστοιχα τα παιδιά των πιο ακριβών ιδιωτικών  "κάνουν τη διαφορά".  Η παιδεία και η εκπαίδευση που παρέχονται είναι η μέρα με τη νύχτα με τα κρατικά σχολεία.

Δυστυχώς στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς,  το "κρατικό"  είναι και το φθηνιάρικο, ενώ το "πληρωτικό"   και μάλιστα το ακριβό,  είναι αυτό που κάνει σωστά τη δουλειά.

Οποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση του παιδιού του (και φυσικά δεν ανήκει σε ευπαθείς ομάδες),  μόνο σε ένα καλό ιδιωτικό θα βρει σωστή και πολύπλευρη μόρφωση.   

 • Confused 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, bobonela είπε:

Οποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση του παιδιού του (και φυσικά δεν ανήκει σε ευπαθείς ομάδες)

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου μόνο οι ευπαθείς ομάδες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις καλών ιδιαωτικών σχολείων και για τα 12 (ή και 14) χρόνια της σχολικής ζωής των παιδιών τους; 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Just now, Έσπερος είπε:

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου μόνο οι ευπαθείς ομάδες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις καλών ιδιαωτικών σχολείων και για τα 12 (ή και 14) χρόνια της σχολικής ζωής των παιδιών τους; 

 

@Έσπερος και εγώ αυτήν την απορία είχα διαβάζοντας το μήνυμα της @bobonela

Εγώ και ο σύζυγος δεν ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες (έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον) αλλά δεν μπορούμε να οικονομικά να υποστηρίξουμε ιδιωτικό σχολείο για 12 έτη x 2 παιδιά (με ένα σχολικό έτος διαφορά). 

Ακόμα και "οικονομικό" ιδιωτικό. 

Κατά τα άλλα όμως, σε γενικές γραμμές είμαι υπέρ του ιδιωτικού,  και κάναμε τους απίστευτους "υπολογισμούς" πριν ξεκινήσουμε δημόσιο δημοτικό, αλλά τελικά δεν "βγαίνει".... για ένα παιδί, ναι, για δύο όχι..... 

Edited by annoulen
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θέλω να απαντήσω μόνο στην απορία κάποιας κοπέλας που πραγματικά είναι απορία πολλών ανθρώπων, αλλά στην ουσία είναι εντελώς εκτός θέματος "δημοσιο-ιδιωτικό".

Συγκεκριμένα,  για το γεγονός ότι στα παν/μια περνούν παιδιά από δημόσια.

Αυτό είναι καθαρά θέμα φροντιστηρίου και μεγάλης διαθέσης του παιδιού για μελέτη και αποστήθιση των απαράδεκτων βιβλίων που οφείλει να παπαγαλίσει για να περάσει και φυσικά αμέσως μετά δεν θυμάται τίποτα!  Είναι απόλυτα θέμα καλής οργάνωσης φροντιστηρίου, καθώς οι παν/νιες είναι απλή τεχνική.  Ακόμη και η έκθεση πλέον είναι τεχνικής μορφής και δεν έχει καμία σχέση με τα φιλολογικά κείμενα που ζητιούνταν κάποτε.

Αρα, παν/νιες περνάνε όσοι πάνε σε οργανωμένα φροντιστήρια και φυσικά στρώνονται να παπαγαλίσουν και να μάθουν τις τεχνικές επίλυσης ασκήσεων κλπ.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση και δεν πρέπει να συγχέεται  με την κουλτούρα, τη σωστή παιδεία και πολύπλευρη μόρφωση, τους ανοιχτούς ορίζοντες που αποκτά ένα παιδί σε ένα μεγάλο σχολείο. "Παγκόσμιος πολίτης με ελληνική ταυτότητα".

 

Το θέμα όμως εδώ δεν είναι "τεχνικό" αλλά ουσιαστικό.  Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ.  Θεώρησα ότι η θεματοθέτρια αναρωτιέται για την ποιότητα της παιδείας και της εκπαίδευσης σε ένα ιδιωτικό σχολείο.  Ακριβώς σε αυτό πάνω απάντησα.  Αυτό είναι καθαρά "ό,τι πληρώνεις παίρνεις".

Αν δηλ. δεν σε ενδιαφέρει καθαρά η εισαγωγή σε ένα οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα, βάσει μονάδων,  αλλά η ουσιαστική εκπαίδευση του παιδιού σου, τότε κοιτάς με διαφορετικό μάτι και κριτική σκέψη τα προσφερόμενα προγράμματα των ιδιωτικών σχολείων.

 

Τα υπόλοιπα αναφορικά με το πόσα παιδιά έχει ο καθένας και το αν ανήκει σε οικονομικά ασθενείς ομάδες.....  δεν βοηθάνε τη συζήτηση, απλά την υποβαθμίζουν με μεγάλη δόση ειρωνίας.  Δεν θα απαντήσω σε κανένα σχόλιο τέτοιου είδους,  δεν με αφορά.  

Οποιος γνωρίζει από ιδιωτική εκπαίδευση σε βάθος,   θα καταλάβει ακριβώς τί λέω και οπωσδήποτε θα συμφωνήσει, όπως συμφωνούν όλοι οι γονείς με τους οποίους μιλάμε συχνά.   Οι υπόλοιποι....  να είχαμε ...να λέγαμε....  

 

Μην χαλάτε τη συζήτηση.  Αν έχετε κάτι επί του θέματος που είναι χρήσιμο, καλώς.  Αλλιώς η σιωπή είναι χρυσός.

Edited by bobonela
Link to comment
Share on other sites

Bobobela σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έπιασες ακριβώς το νόημα της ερώτησης μου. 

 

Όμως δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου γιατί στέλνω το παιδί μου σε ένα σχολείο που οικονομικό δεν το λες κι έχει απ' όλες τις δραστηριότητες και παροχές  Όμως δεν ανήκει στα δύο πιο ακριβά (ελληνικά). 

 

Έχεις προσωπική εμπειρία από συγκεκριμένα σχολεία ούτως ώστε να πάρουμε τη συζήτηση σε προσωπικό μνμ;

 

Σε ευχαριστώ και πάλι. 

Edited by g1g1
Link to comment
Share on other sites

Just now, g1g1 είπε:

Bobobela σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έπιασες ακριβώς το νόημα της ερώτησης μου. 

 

Όμως δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου γιατί στέλνω το παιδί μου σε ένα σχολείο που οικονομικό δεν το λες κι έχει απ' όλες τις δραστηριότητες και παροχές  Όμως δεν ανήκει στα δύο πιο ακριβά (ελληνικά). 

 

Έχεις προσωπική εμπειρία από συγκεκριμένα σχολεία ούτως ώστε να πάρουμε τη συζήτηση σε προσωπικό μνμ;

 

Σε ευχαριστώ και πάλι. 

 

Χαίρομαι που διαφωνείς!:-D  (Βολταίρος)

 

Κοίτα... δεν είναι μόνο δύο τα καλά ιδιωτικά που προσφέρουν αυτά που προανέφερα.  Απλά δύο μπορεί να έχουν ακουστεί, πιθανόν και για άσχημες αιτίες. 

Δυνατό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με ανοιχτούς ορίζοντες μελλοντικά, ώστε να είναι "παγκόσμιοι πολίτες με ελληνική ταυτότητα"  παρέχουν κι άλλα μεγάλα σχολεία.

Είναι αυτό που σου είπα.... καθαρά οικονομικό το θέμα.  Δεν νομίζω ότι υπάρχει ακριβό σχολείο που δεν παρέχει αυτά που οφείλει.  Είναι de facto αυτές οι παροχές.  Ειδικά με την κρίση.... ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα.

 

Αν θέλεις κάτι πιο συγκεκριμένο, ευχαρίστως να ανταλλάξουμε π.μ.

Link to comment
Share on other sites

On 1/28/2020 at 2:08 PM, g1g1 said:

Θα ήθελα να συζητήσουμε με όσους στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία με το ελληνικό σύστημα αν είναι τελικά ευχαριστημένοι με το επίπεδο εκπαίδευσης - προσοχής - εμβαθύνσης. 

 

Αν έχετε εμπειρία και με αντίστοιχα δημόσια σχολεία θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας. 

 

Τελικά αξίζουν τα λεφτά τους;

 

 

 

Κοίταξε να δεις, όλα έχουν τα συν και τα πλην! Άλλα θετικά θα βρεις στο δημόσιο άλλα θετικά στο ιδιωτικό, άλλα αρνητικά θα βρεις στο δημόσιο άλλα αρνητικά θα βρεις στο ιδιωτικό. Οπότε νομίζω ότι ζυγιάζεις τα πράγματα και επιλέγεις.

Σίγουρα στα ιδιωτικά υπάρχει καλύτερη υποδομή σε εγκαταστάσεις, σε δραστηριότητες που γίνονται μέσα στο σχολείο, σε θέματα ασφάλειας, προγραμματισμού, εξειδίκευσης κλπ.

Κάποιοι επιλέγουν τα ιδιωτικά με μοναδικό κριτήριο το χρήμα, κατ’ εμέ δεν είναι έτσι. Γιατί άλλο πράγμα η εκπαίδευση και άλλο η παιδεία.

Την εκπαίδευση ένα παιδί την λαμβάνει στο σχολικό περιβάλλον, όπου στα ιδιωτικά γίνεται πολύ καλή δουλειά, δουλειά όμως που μπορείς (χρειάζεται και λίγη τύχη εδώ) να βρεις και στο δημόσιο σχολείο.

Την παιδεία την λαμβάνει από το σπίτι του και πολλές φορές βλέπουμε ότι αυτά τα δύο δεν συγκλίνουν!

Εάν είσαι στην φάση επιλογής σχολείου (δεν ξέρω και σε ποια βαθμίδα ψάχνεις) καλό είναι να παίρνεις γνώμες!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πρέπει επίσης να συνυπολογίσεις αν υπάρχει βοήθεια στο σπίτι αν εσύ εργάζεσαι.

Τους πρώτους 2 μήνες σε πολλά γυμνάσια λόγω έλλειψης καθηγητών τα παιδιά έφευγαν από το σχολείο στις 11.

Αφήνεις έναν 12 χρονο μόνο του στο σπίτι; Στα ιδιωτικά αυτό δεν γίνεται, το παιδί έχει πλήρες ωράριο απο την πρώτη μέρα.

 

 

8HQvp2.png
Link to comment
Share on other sites

Just now, Έσπερος είπε:

 Ή θεωρείς κοινωνικά ευπαθή ομάδα οποιονδήποτε δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δίδακτρα ιδιωτικού σχολείου; 

 

 

Κάπως έτσι....  

Σημειωτέον ότι εγώ δεν προσέβαλα κανέναν. Αντίθετα εσύ θεωρείς υποτιμητικό να ανήκει κάποιος σε μία ευπαθή ομάδα. Ισως φταίει και η πολλή τηλεόραση σ'αυτό....

Οι άνθρωποι αυτοί, τους οποίους με κάθε τρόπο βοηθάμε όλοι μας,   είναι αξιέπαινοι,  γιατί σε περίοδο κρίσης, κατάφεραν να επιβιώσουν.

Οπωσδήποτε δεν είναι το ιδιωτ. σχολείο η καθημερινή μέριμνά τους...   Οχι ότι δεν θα το ήθελαν, απλά πραγματικά δεν μπορούν.

 

Οι υπόλοιποι όμως,  αυτοί που φέρνουν 2χιλ., 3χιλ., 4χιλ.  στο σπίτι κάθε μήνα (έχω πάμπολλα παραδείγματα)   δεν έχουν κάποια σοβαρή δικαιολογία, απλά ότι "δεν θα τα βγάλουμε πέρα αν μπούμε στη διαδικασία αυτή,  μετά είναι και τα φροντιστήρια κλπ κλπ".    Αυτούς ήθελα να διαχωρίσω από τους πραγματικά ανήμπορους.   Αυτή η κατηγορία ειλικρινά με ξεπερνάει!  Είναι αυτοί που απλά θέλουν να μην χάσουν τη...βολή τους, τα σινεμά, τα ταβερνάκια, την Αράχωβα...  κ.α.   Οταν ακούς υπάλληλος με 1500 αυτή και αυτός καθ/τής με άλλα 2000+++ (αναλόγως αν κάνει και ιδιαίτερα)  και επειδή έχουν 2 παιδιά, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα μέτριο ιδιωτικό..... με δικά τους σπίτια και εξοχικά επιπλέον.

Αλλη περίπτωση,   αυτός στο υπουργείο και αυτή  καλοπληρωμένη υπάλληλος, με ένα παιδί.  Τα ίδια. 

Αλλη περίπτωση,  αυτός γιατρός, αυτήν δεν δουλεύει, αλλά έχει πατρική περιουσία. Τα ίδια.

Αλλη περίπτωση,  αυτός φαρμακοποιός, αυτή οδοντίατρος. Ενα παιδί.  Τα ίδια.

 

Ε....όχι.   Αυτοί οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη μόρφωση και παιδεία του παιδιού τους.  

Συγγνώμη αλλά δεν μου αλλάζεις γνώμη.

 

Ηξερα πατέρα που προσπαθούσε να πάρει για το γιο του μία υποτροφία και φιλούσε κατουρημένες ποδιές για να το πετύχει, είχε βέβαια προϋποθέσεις,  αλλά προσπάθησε υπερβολικά και τελικά πήρε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία.  Και το παιδί όμως αστέρι!.  Αυτός είναι γονιός!  Τον είχαμε λυπηθεί τον άνθρωπο για τον αγώνα που έκανε γιαυτό το παιδί.  Εικόνισμα πρέπει να του κάνει το παιδί μεγαλώνοντας. Μπορούσε απλά να του εξηγήσει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, όντας άνεργος εκείνα τα δύσκολα χρόνια της βαθιάς κρίσης, οπότε  φυσικά πρέπει να πάει στο δημόσιο.  Ηταν κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο μυαλό.  Δεν είναι το θέμα αν θα πήγαινε σε ένα φροντιστήριο για να μάθει μία γελοία τεχνική και να περάσει τις παν/νιες.   Το παιδί αυτό θα διαπρέψει κάποτε, επειδή έχει ένα δυνατό background πίσω του.

 

Μην θίγεσαι λοιπόν,  εγώ δεν έθιξα κανέναν.  Μόνο όσοι έχουν τύψεις ίσως..... θίγονται. (Δεν αναφέρομαι σε σένα, γενικά μιλάω).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by bobonela
 • Confused 2
Link to comment
Share on other sites

@bobonela δεν θεωρώ προσβλητικό να ανήκει κανείς σε ευπαθή ομάδα, προσβλητική θεωρώ την αίσθηση της κοινωνικής πραγματικότητας που έχεις. Μια οικογενεια μπορει να μη θελει να δωσει χρηματα σε ενα μέτριο ιδιωτικο (που δεν προσφερει κατ ανάγκην κάποια ιδιαίτερη μορφωτική εμπειρία στα παιδιά της), γιατί ίσως θέλει να επενδύσει σε εξωσχολικές δραστηριοτητες που θα προσφερουν μια ευρύτερη καλλιεργεια και που δεν παρέχονται σε ενα μέτριο ιδιωτικο. Ή πχ εγω κ ο αντρας μου (εκπαιδευτικοι του δημοσιου βεβαια, μαλλον δεν θα μας θεωρεις και πολυ περιωπης), με μηνιαίο οικογενειακό εθσοδημα κάτι παραπάνω από 2000, και με εξοδα babysitter που αναλογούν σε δίδακτρα οχι ακριβού σχολείου, σίγουρα δεν μπορούμε να το συνεχίσουμε για καιρο αυτο, διακοπες έχουμε χρόνια να κάνουμε σε ξενοδοχείο, σε ταβερνα πηγαμε τελευταια φορα μεσα στον Οκτωβρη, και παλι μετα βίας πληρώνουμε την κοπελα, αλλα αποταμιεύουμε για μελλοντική χρήση από το παιδί με στόχο ίσως σπουδές στο εξωτερικο. ενδιαφερόμαστε για τη μόρφωση του παιδιου μας αραγε;  

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Just now, Έσπερος είπε:

ενδιαφερόμαστε για τη μόρφωση του παιδιου μας αραγε;  

 

Αφού μου ζητάς την άποψή μου.... η απάντηση είναι    - Οχι.  Ενδιαφέρεστε μόνο για τις μελλοντικές σπουδές και αντίστοιχη επαγγελματική αποκατάσταση. Θεωρείτε ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα "εισπράξει" μέσα από την κοινωνία, σταδιακά.  Και αν χάσει και μερικά...δεν πειράζει.   Και αν συμβούν και σοβαρά περιστατικά στο σχολείο....  δεν πειράζει, όλα στη ζωή είναι.  Θεωρείτε  ότι πρέπει να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που θα τα έχει όλα....  βρωμιά, βία, σκουπίδια,  προβληματικές συμπεριφορές κ.α.   

 

Εγώ πάλι θεωρώ ότι ένα παιδί πρέπει να μένει κάποια χρόνια "παιδί".  Να  γνωρίζει το αγνό, το καθαρό, το τίμιο, το άδολο.  Να μαθαίνει και να μπαίνει σταδιακά στη βρωμιά της κοινωνίας και στην κατάλληλη ηλικία όπου θα έχει πλέον αποκτήσει κρίση, ώστε να μπορεί να απορρίψει το κακό και να υιοθετήσει το καλό που ήδη θα έχει γνωρίσει και βιώσει από μικρό.  Γιατί εσύ ως εκπαιδευτικός ξέρεις ότι στο παιδί "χαράσσεται" ό,τι βιώνει μέχρι τα 8-10 χρόνια του και το ακολουθεί για πάντα. 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

 

. Λες να μην ξέρουμε από μόρφωση και εκπαίδευση και να έχουμε μπερδευτεί;

Γιατί δεν στέλνουμε τα παιδιά σε ιδιωτικά, όπως και οι γονείς μου;

 

 

 

Επειδή η ερώτησή σου είναι καθαρά ρητορική και δεν ζητάς την άποψή μου,  δεν θέλω να απαντήσω,  αν και θα μπορούσα να σου πω τί πιστεύω,   γιατί σίγουρα θα παρεξηγηθώ. 

Περιορίζομαι μόνο στο να σου πω  "Κρίμα". 

Οπωσδήποτε δεν είσαι 30 χρονών....  είσαι πολύ περισσότερο, οπότε καταλαβαίνεις ότι την εποχή που πήγαινες κι εσύ κι εγώ στο σχολείο, τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως σήμερα.  Από άποψη.... έχεις καταδικάσει τα παιδιά σου.  Κρίμα.

Link to comment
Share on other sites

Για να επανέλθω πάντως στο αρχικό θέμα, θα έλεγα στη θεματοθέτρια να αναζητήσει γονείς με μεγαλύτερα παιδιά από σχολεία που την ενδιαφέρουν. Είναι πιο εύκολο να κρίνεις εκ των υστέρων, όταν έχεις δει όλη την πορεία του παιδιού μέσα στο σχολείο. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, εκτός αν μιλάς για καθαρά υποδομές σε κτίρια. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...