Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κάτι για σχολή μπαλετου

Recommended Posts

Yπάρχει κόσμος που πάει σε μουσικοκινητική και το φαντάζεται σαν εισαγωγή σε χορό ή κάποιο μουσικό όργανο,και φυσικά απογοητεύεται. Για παιδιά τόσο μικρά, είναι απλά παιχνίδι με μουσική και λίγο θέατρο και χορό κλπ. Πάντως επειδή το βλέπω χρόνια ένα τέτοιο τμήμα, γιατί τα παιδιά μου όλα ασχολούνται με μουσική και περνάμε ώρες σε ωδεία, μην το σκέφτεσαι σαν εισαγωγικό σε μουσικές σπουδές, πιο πολύ σε θέατρο ίσως αν πρέπει σώνει και καλά να το δεις με όρους δραστηριότητας που θα συνεχιστεί. 

Διαφημίσεις

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Yπάρχει κόσμος που πάει σε μουσικοκινητική και το φαντάζεται σαν εισαγωγή σε χορό ή κάποιο μουσικό όργανο,και φυσικά απογοητεύεται. Για παιδιά τόσο μικρά, είναι απλά παιχνίδι με μουσική και λίγο θέατρο και χορό κλπ. Πάντως επειδή το βλέπω χρόνια ένα τέτοιο τμήμα, γιατί τα παιδιά μου όλα ασχολούνται με μουσική και περνάμε ώρες σε ωδεία, μην το σκέφτεσαι σαν εισαγωγικό σε μουσικές σπουδές, πιο πολύ σε θέατρο ίσως αν πρέπει σώνει και καλά να το δεις με όρους δραστηριότητας που θα συνεχιστεί. 

Βασικά σαν εισαγωγή σε πλαίσιο τάξης το βλέπω. Και σαν έναν τρόπο να γνωρίσουμε άλλους γονείς, κι ας μην το συνεχίσουμε μετά. Για κανονικές μουσικές σπουδές έχουμε εδώ επαφές, ξέρουμε ποιους θα επιλέξουμε εάν τον ενδιαφέρει. Γενικά θα επέλεγα οποιαδηποτε δραστηριότητα για την ηλικία μας, δεν είναι αποκλειστικά για μουσική. 

Just now, love kids είπε:

Δε θες να γίνεται και φίλες, φαντάζομαι.

Έτσι που την ένιωσα στη συνομιλία μας, εκείνη σίγουρα δεν θέλει να γίνουμε φίλες!!! Αλλά είναι γενικά με όλους τους εκπαιδευτικούς των παιδιών της έτσι, μου είπαν να μην το πάρω προσωπικά!! (γιατι στην αρχή σκεφτόμουν μήπως κάποια φορά το αδίκησα ή του έκανα καμιά υπερβολική παρατήρηση ή κάτι τέτοιο). τελος πάντων αυτά σίγουρα δεν έχουν σχέση με τη δουλειά της, αλλά δεδομένης της κατάστασης δεν θα ήθελα να εμφανιστώ με ένα μη συνεργάσιμο παιδί για να σχολιάζει ότι οι καθηγητές κάνουν παρατήρηση για τα ξένα παιδιά και δεν μαζεύουν τα δικά τους. 

Just now, vicky86 είπε:

ναι κ η γραμματέας παίρνει την κορη της στο κδαπ, που είναι 4,κ μου είπε να πάω κ τον μικρο γτ θελει να κάνει αναρρίχηση, αλλα οχι στο κανονικό πλαίσιο.

Κι η φίλη μου αυτή μάλλον κάπως έτσι πηγαίνει, αν έχω καταλάβει καλά. σίγουρα δεν έχει γραφτεί. για το πόσο άτυπη είναι η επίσκεψή της, δεν το έχω καταλάβει. 

Just now, vicky86 είπε:

Επισης για την μουσική είναι πολύ εύκολο να δεις στο σπιτι με παιχνιδια-μουσικα όργανα αν ενδιαφερεται

έχουμε κάποια όργανα, δεν έχει αδιαφορήσει αλλα δεν θα έλεγα κιόλας ότι είναι η πιο αγαπημένη του δραστηριότητα, δεν είναι δλδ ότι ανακάλυψα κάποια κλίση που θελω να ενισχύσω. Και μαθήματα κεραμικής να ήταν, που εμένα δεν πιάνουν τα χέρια μου, πάλι θα σκεφτόμουν να πάμε επειδή είναι διαθέσιμη. 

Just now, vicky86 είπε:

άντως αν σε αυτό το εξάμηνο εσεις κινηθείτε σε πιο πολλές κοινωνικές συναναστροφές νομιζω δ θα χάσει κτ με το να παει αργοτερα

ΑΥτό δυστυχώς δεν το ξέρω. πιστεύω ότι οι επαφές που προσπαθώ να κάνω κάποια στιγμή θα αποδώσουν, να σταματήσουν κ οι γρίπες κ τα μποφόρ για να είναι πιο άνετος ο κόσμος, και ίσως καταφέρουμε να κάνουμε κάποια playdates.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

αν μπαίνει και ο παράγοντας ότι το παιδί πρέπει να συμπεριφερθεί με τρόπο που να μην αμαυρώσει την τιμή της οικογένειας

oxi ρε παιδί μου, δεν εννοώ ότι το παιδί πρε΄πει να συμπεριφέρεται έτσι. αν όμως υπάρχει εκεί η απαίτηση να συμπεριφέρεται έτσι, δεν θα είναι καλό. γι αυτό αναρωτιέμαι. 

Just now, Έσπερος είπε:

Βασικά σαν εισαγωγή σε πλαίσιο τάξης το βλέπω. Και σαν έναν τρόπο να γνωρίσουμε άλλους γονείς, κι ας μην το συνεχίσουμε μετά. Για κανονικές μουσικές σπουδές έχουμε εδώ επαφές, ξέρουμε ποιους θα επιλέξουμε εάν τον ενδιαφέρει. Γενικά θα επέλεγα οποιαδηποτε δραστηριότητα για την ηλικία μας, δεν είναι αποκλειστικά για μουσική. 

Έτσι που την ένιωσα στη συνομιλία μας, εκείνη σίγουρα δεν θέλει να γίνουμε φίλες!!! Αλλά είναι γενικά με όλους τους εκπαιδευτικούς των παιδιών της έτσι, μου είπαν να μην το πάρω προσωπικά!! (γιατι στην αρχή σκεφτόμουν μήπως κάποια φορά το αδίκησα ή του έκανα καμιά υπερβολική παρατήρηση ή κάτι τέτοιο). τελος πάντων αυτά σίγουρα δεν έχουν σχέση με τη δουλειά της, αλλά δεδομένης της κατάστασης δεν θα ήθελα να εμφανιστώ με ένα μη συνεργάσιμο παιδί για να σχολιάζει ότι οι καθηγητές κάνουν παρατήρηση για τα ξένα παιδιά και δεν μαζεύουν τα δικά τους. 

Η απόλυτη παρανοια το μνμ σου. Στο πρώτο μισό, τι ωραια που το βλέπεις, κ αφου θα ξεκινήσετε το 21προνηπια μια χαρα κ τον σεπτεμβρη να κάνετε μια πρόβα σε μια δραστηριότητα, αν κ με την μαμα να συμμετέχει δ ειναι πολυ αντιπροσωπευτικο

Για το δεύτερο μισό ήθελα να σου γράψω αυτά που λέει κ η αργκ:oops:δ μπορω όταν διαβάζω τέτοια που γράφεις νιώθω μια πίεση, να ασφυκτιω. Κ φαντάζομαι θα την νιώσει κ το παιδι

Έτσι κ αλλιώς κ εσύ την σχολίασες την κυρία με την μουσικοκινητική, ότι θέλει τα νηπια να έχουν όρια, αλλά το παιδι της να μην το βάζουν σε καλουπια

Μην νοιάζεσαι τόσο για το τι θα πουν οι αλλοι

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

oxi ρε παιδί μου, δεν εννοώ ότι το παιδί πρε΄πει να συμπεριφέρεται έτσι. αν όμως υπάρχει εκεί η απαίτηση να συμπεριφέρεται έτσι, δεν θα είναι καλό. γι αυτό αναρωτιέμαι. 

Γι αυτό κι εγώ δεν καταλαβαίνω τις οργανωμένες δραστηριότητες για τόσο μικρά παιδιά, αν είναι κάτι πέρα από παιχνίδι. Δηλαδή γιατί το δίχρονο και το τρίχρονο με πειθαρχία να κάθεται μέσα σε μία αίθουσα να κουνάει πέρα δώθε μία κολοκύθα γεμιστή με ρύζι ή να παριστάνει τον ελέφαντα στο ρυθμό της μουσικής; Αν είναι τμήμα που αυτό είναι απλά παιχνίδι, στο ρυθμό του κάθε παιδιού, το καταλαβαίνω πιο πολύ ως δραστηριότητα για τη μαμά (το δίχρονο και το τρίχρονο θα είναι πιο ευτυχτισμενο αν σκαρφαλώνει σε μια τσουλήθρα ή πασαλείβεται με άμμο, αλλά όντως μπορεί ο γονιός να το βαριέται κάθε μέρα), αλλά αν μία τέτοια τάξη παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και απαιτεί πειθαρχία, ε, αμαρτία δεν είναι; 14 χρόνια από προνήπιο μέχρι Λύκειο θα τα φάει στα θρανία το παιδί, ακολουθώντας κανόνες άλλων, ας μην κάνει και το παιχνίδι με κανόνες.

Just now, Έσπερος είπε:

Αν υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις, απλα σταματάτε την δραστηριοτητα

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Γι αυτό κι εγώ δεν καταλαβαίνω τις οργανωμένες δραστηριότητες για τόσο μικρά παιδιά, αν είναι κάτι πέρα από παιχνίδι. Δηλαδή γιατί το δίχρονο και το τρίχρονο με πειθαρχία να κάθεται μέσα σε μία αίθουσα να κουνάει πέρα δώθε μία κολοκύθα γεμιστή με ρύζι ή να παριστάνει τον ελέφαντα στο ρυθμό της μουσικής; Αν είναι τμήμα που αυτό είναι απλά παιχνίδι, στο ρυθμό του κάθε παιδιού, το καταλαβαίνω πιο πολύ ως δραστηριότητα για τη μαμά (το δίχρονο και το τρίχρονο θα είναι πιο ευτυχτισμενο αν σκαρφαλώνει σε μια τσουλήθρα ή πασαλείβεται με άμμο, αλλά όντως μπορεί ο γονιός να το βαριέται κάθε μέρα), αλλά αν μία τέτοια τάξη παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και απαιτεί πειθαρχία, ε, αμαρτία δεν είναι; 14 χρόνια από προνήπιο μέχρι Λύκειο θα τα φάει στα θρανία το παιδί, ακολουθώντας κανόνες άλλων, ας μην κάνει και το παιχνίδι με κανόνες.

Κοιτά εγώ πέρσι έτσι το σκέφτηκα όταν μου το πρωτοείπαν κ ειπα οτι δεν θελω να παει το παιδι τοσο μικρο σε οργανωμένη δεαστηριοτητα, εξαλλου γι αυτο δεν παμε κ σταθμο, για να γλιτώσει λιγο το σχολείο. Αλλα αφενος θεωρειται must εδω κ ειναι ενθουσιασμένοι οσοι συμμετέχουν, αφετερου ηπαιδιατρος το θεώρησε αναγκαιο. θα μου πεις τωρα, η παιδίατρος μπορει να ειναι κουμπαρα της, δεν ξερω! κι ο αντρας μ μη νομιζεις, πιο πολυ του ελεύθερου παιχνιδιου ειναι, αλλα αφου στην παιδικη δεν βγαλαμε ακρη, σκεφτηκα μηπως κατι καταφερουμε εκει. βεβαια γι αυτο μια δικη μου γνωμη ειναι σημαντική.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

το δίχρονο και το τρίχρονο θα είναι πιο ευτυχτισμενο αν σκαρφαλώνει σε μια τσουλήθρα ή πασαλείβεται με άμμο, αλλά όντως μπορεί ο γονιός να το βαριέται κάθε μέρα

δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι ευτυχισμένο -κάποιες μαμαδες βέβαια δεν είνναι, όπως μια γειτόνισσα που παίζαμε τις προάλλες έξω από το σπίτι κ πετούσαν πέτρες σε έναν νερόλακκο (ιδέα του δικού μου αυτό) κ εκείνη είχε γουρλώσει τα μάτια κ έψαχνε τα μωρομάντιλα για να σκουπίσει τις πιτσίλες από το μπουφάν. αυτό όμως δεν καλύπτει την ανάγκη για συνύπαρξη με παιδάκια. 

Πάντως @ΑΡΓΚ κ @vicky86 εχετε δικιο που λετε να νλεπω τι κανουν οι κανονικο γονεις κ οχι αυτα που διαβαζω στο ιντερνετ, γιαυι με αφορμη αυτο το παιδακι οου μια μαμα νεότερη απο μενα κ μεγαλωμένη στην εξοχη, μαλλον δεν αφηνει πολυ να λερωθεί στο παθχνιδι, συνειδητοποιησα οτι οντως ολοι κανουμε πολλα πραγματα διαφορετικα κ ολοι κανουμε "λαθη" οσο κι αν ενδιαφερόμαστε για το καλυτερο κ τελικα ολα τα παιδακια κατι εχουν στερηθει αναλογα με τον τροπο ζωης κ τις ιδιορρυθμίες των γονιων του. οπως το δικο μου εχει λιγοτερες κοινωνικες επαφες, αλλο εχει κιγοτερο ελευθερο παιχνιδι κλπ., κ αλλα πραγματα που εμεις τα κανουμε τελειως χαλαρα κ ανετα, αλλες οικογενειες τις ζορίζουν.  τελικα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα οπως τα φανταζομαι. 

Δεν χρειάζεται τόση σκέψη, πραγματικά!

Πηγαίνετε να δοκιμάσετε....οδηγός σου σχετικά με το θα είναι πετυχημένο το εγχείρημα ή όχι θα είναι αν το παιδί είναι ευχαριστημένο, όχι εάν μείνει ευχαριστημένη η υπεύθυνη.

Για να είσαι προετοιμασμένη, τη πιθανότερο είναι ότι τις πρώτες φορές το παιδί θα είναι κολλημένο πάνω σου και θα είναι διστακτικό, σιγά - σιγά θα λυθεί!

Διαφημίσεις

Κατά τη γνώμη μου, περισσότερο ωφέλιμο στην ηλικία των δύο ετών είναι να λιθοβολει έναν νερολακκο και να λερώνεται με λάσπη, παρά να ακολουθεί πιστά τους κανόνες μίας "τάξης".

Αλλά κι εγώ είμαι της γνώμης, ότι μία δοκιμή θα είναι αυτό που θα σας πείσει εντέλει.

Επεξεργάστηκαν by Αννα 35

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

8 ώρες πρίν, Deena είπε:

Πηγαίνετε να δοκιμάσετε....οδηγός σου σχετικά με το θα είναι πετυχημένο το εγχείρημα ή όχι θα είναι αν το παιδί είναι ευχαριστημένο, όχι εάν μείνει ευχαριστημένη η υπεύθυνη.

Για να είσαι προετοιμασμένη, τη πιθανότερο είναι ότι τις πρώτες φορές το παιδί θα είναι κολλημένο πάνω σου και θα είναι διστακτικό, σιγά - σιγά θα λυθεί!

Το αν θα είναι κολλημένο πάνω μου είναι το μόνο που δεν με έχει απασχολήσει, το θεωρώ φυσιολογικό. πιο πολυ φοβάμαι μήπως την ώρα που πρέπει να μπει σε έναν κυκλο με τα αλλά παιδάκια θέλει να κάνει κάτι άλλο. Μη φαντάζεστε ότι είναι σαν τον Ντένις τον Τρομερό και τρέμω έτσι, καμία σχέση, απλώς έχει μάθει πολύ το έξω και το ελεύθερο παιχνίδι και γι αυτό θέλω να συνηθίσει σιγά σιγά κάποια πλαίσια. 

8 ώρες πρίν, Deena είπε:

Το αν θα είναι κολλημένο πάνω μου είναι το μόνο που δεν με έχει απασχολήσει, το θεωρώ φυσιολογικό. πιο πολυ φοβάμαι μήπως την ώρα που πρέπει να μπει σε έναν κυκλο με τα αλλά παιδάκια θέλει να κάνει κάτι άλλο. Μη φαντάζεστε ότι είναι σαν τον Ντένις τον Τρομερό και τρέμω έτσι, καμία σχέση, απλώς έχει μάθει πολύ το έξω και το ελεύθερο παιχνίδι και γι αυτό θέλω να συνηθίσει σιγά σιγά κάποια πλαίσια. 

8 ώρες πρίν, Αννα 35 είπε:

Κατά τη γνώμη μου, περισσότερο ωφέλιμο στην ηλικία των δύο ετών είναι να λιθοβολει έναν νερολακκο και να λερώνεται με λάσπη, παρά να ακολουθεί πιστά τους κανόνες μίας "τάξης".

καθολου δεν διαφωνω! ομως η πραγματικοτητα ειναι οτι πολλα δίχρονα πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, άρα έχουν μάθει να προσαρμόζονται σε πιο αυςτηρους κανόνες απο του σπιτιου και να ειναι μελη μιας ομαδας, οπως επίσης κ τα περισσότερα δίχρονα έχουν συνηθίσει σε playdates ή κ σε παρτι με πολλα παιδακια οπου επισης υπαρχουν καποιοι κανονες κ κώδικες συμπεριφορας. Τον σταθμο δεν τον θεωρουμε αναγκαιο, ομως δεν παυει να ισχυει οτι οσα παιδακια εχουν παει, που μαλλον ειναι η πλειοψηφία, θα ειναι ετοιμα για το προνήπιο. Το να είχαμε παρέες με παιδιά θα ήταν το ιδανικό αλλά από τη στιγμη που αυτο δεν ειναι ευκολο, καπως πρεπει να συνυπάρξει κ με αλλα παιδάκια. Μακάρι να είναι ωραια η δραστηριότητα, όποτε κι αν πάμε!

Γνώμη μου είναι να τον πας. Αν σας αρέσει συνεχίζετε, αν όχι σταματάτε. Πιστεύω κάτι θα πάρει. Έχετε όλες τις υπόλοιπες ώρες για να λιθοβολεί νερόλακους. Δεν είναι αυστηρά όπως το φαντάζεσαι. Αρέσει πολύ στα παιδάκια. Και μην ακούς την κάθε "πικραμένη " μαμά που μπορεί να της έκαναν κάποιο σχόλιο που δεν της άρεσε για το παιδί της.

Ο γιος μου ειναι 2.5 χρονων και ξεκινησαμε μουσικοκινητικη πριν τα χριστουγεννα.Πραγματι τρελαινεται να πηγαινει.χορος παιχνιδι.Ειναι μικρον το τμημα 8 παιδακια.Περαν απο την κοινωνικοποιηση, μαθαινει να μοιραζεται, να ακουει στους κανονες.Επισης εγω ειδα και βελτιωση στην ομιλια.

Έσπερος, με το χέρι στην καρδιά, θέλεις να ενταχθεί σε ομάδα επειδή κρίνεις ότι ουσιαστικά και ειλικρινά το έχει ανάγκη ή επειδή είναι πολύ διαδεδομένο στην τοπική κοινωνία και επιπρόσθετα ανησυχείς μήπως όταν έρθει η ώρα να ενταχθεί στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος δεν θα μπορέσει να προσαρμοστεί; Δηλαδή, η σκέψη για οργανωμένη δραστηριότητα πηγάζει από δική σου εσωτερική επιθυμία ή αντανακλά εξωτερικά έθιμα της τοπικής κοινωνίας και εξωτερικές προσδοκίες.

Αν συντρέχει η πρώτη περίπτωση, φυσικά να το δοκιμάσετε και εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Εάν ισχύει η δεύτερη συνθήκη, φοβουμαι πως στην ήδη αγχωδη προσωπικότητα σου θα προστεθεί μία ακόμη ανασφάλεια. "Γιατί ο Χ που είναι τέσσερις μήνες μικρότερος ακολουθεί με ευκολία τον τάδε κανόνα και ολοκληρώνει τη δεινά άσκηση;" "Θα με κρίνουν τώρα που ο μικρός αντί να ακολουθήσει τους κανόνες τρέχει άσκοπα κι άστοχα πέρα δώθε και δεν υπακούει;" Μην εγκλωβιστείς δηλαδή σε προβληματισμούς ακυρους, καθότι οι παραπάνω συμπεριφορές είναι καθόλα φυσιολογικές για ένα δίχρονο παιδάκι, και τις προβάλλεις ακολούθως στο παιδί σου.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Διαφημίσεις

Just now, Αννα 35 είπε:

σπερος, με το χέρι στην καρδιά, θέλεις να ενταχθεί σε ομάδα επειδή κρίνεις ότι ουσιαστικά και ειλικρινά το έχει ανάγκη ή επειδή είναι πολύ διαδεδομένο στην τοπική κοινωνία και επιπρόσθετα ανησυχείς μήπως όταν έρθει η ώρα να ενταχθεί στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος δεν θα μπορέσει να προσαρμοστεί; Δηλαδή, η σκέψη για οργανωμένη δραστηριότητα πηγάζει από δική σου εσωτερική επιθυμία ή αντανακλά εξωτερικά έθιμα της τοπικής κοινωνίας και εξωτερικές προσδοκίες.

Λίγο απ' όλα αυτά ή μάλλον όλα μαζί ισχύουν!  Προφανώς μου αρέσει η δραστηριότητα σαν ιδέα, αν ήταν baby yoga πχ δεν θα το συζητούσα καν -ίσως και να υπάρχει σε κάποιο γυμναστήριο πρόγραμμα για μαμάδες και παιδιά, δεν έχω ιδέα γιατί δεν μου αρέσουν οπότε δεν έχω ασχοληθεί. Αλλά ισχύει και το ότι από τη στιγμή που είναι διαδεδομένο, μου δίνει ένα κίνητρο να το δοκιμάσουμε, φυσικά περιμένω ότι θα ωφεληθεί σε διάφορες δεξιότητες, κυρίως διαπροσωπικές, αλλά ανησυχώ και για τη μελλοντική προσαρμογή στο σχολείο. Δεν νομίζω ότι σκέφτομαι διαφορετικά απ ό,τι οι περισσότεροι γονείς, εκτός φυσικά απο αυτούς που από ανάγκη ή επιλογή έστειλαν από νωρίς τα παιδιά τους σε σταθμό κι έτσι έχουν λύσει τελείως το θε΄μα της κοινωνικοποίησης και της προσαρμογής.

Just now, Έσπερος είπε:

Λίγο απ' όλα αυτά ή μάλλον όλα μαζί ισχύουν!  Προφανώς μου αρέσει η δραστηριότητα σαν ιδέα, αν ήταν baby yoga πχ δεν θα το συζητούσα καν -ίσως και να υπάρχει σε κάποιο γυμναστήριο πρόγραμμα για μαμάδες και παιδιά, δεν έχω ιδέα γιατί δεν μου αρέσουν οπότε δεν έχω ασχοληθεί. Αλλά ισχύει και το ότι από τη στιγμή που είναι διαδεδομένο, μου δίνει ένα κίνητρο να το δοκιμάσουμε, φυσικά περιμένω ότι θα ωφεληθεί σε διάφορες δεξιότητες, κυρίως διαπροσωπικές, αλλά ανησυχώ και για τη μελλοντική προσαρμογή στο σχολείο. Δεν νομίζω ότι σκέφτομαι διαφορετικά απ ό,τι οι περισσότεροι γονείς, εκτός φυσικά απο αυτούς που από ανάγκη ή επιλογή έστειλαν από νωρίς τα παιδιά τους σε σταθμό κι έτσι έχουν λύσει τελείως το θε΄μα της κοινωνικοποίησης και της προσαρμογής.

Μα τι ανησυχία να έχεις για το σχολείο!??? Δύο χρόνων ειναι το παιδάκι!! Βρε Έσπερος... 

Άστο να κάνει τα διάφορα του. Κι εγώ γενικά είμαι της άποψης να μην καλουπωνονται από τόσο νωρίς. Πήγαινε τον, δες τις αντιδράσεις του, άμα του αρέσει μένετε εκεί άμα όχι τέλος. Τι σε νοιάζει τι θα πει η δασκάλα εκεί?άμα ειβαι έτσι κλειστόν σε μια γυάλα και κάνε του εσύ μαθήματα συμπεριφοράς. Βρε συ εσπερο άμα δεν πάει και δεν έρθει σε επαφή με παιδια είτε τώρα είτε μετά πως θα μάθει? Μέσα από ομάδα θα Μάθει συν το σπίτι φυσικά αλλά κυρίως μέσα από τη διάδραση με άλλα παιδάκια. Δηλαδή άμα αργότερα έρθει κ σου πει η δασκάλα είναι υπερκινητικος η δαγκώνει η δέρνει τα άλλα παιδιά το θα κάνεις εκεί? Οϊμέ τι κακό μας βρήκε με τη κοινωνία και την τύχη μου? Έτσι είναι τα παιδιά το καθένα με τα δικά του. Προχωράμε προσπαθούμε ότι προκύπτει το αντιμετωπίζουμε. Εσύ κάθεσαι και σκέφτεσαι πως και τι και γιατί. Τσάμπα χρόνος τσάμπα κοπος και στο τέλος μηδέν στο πηλίκο, δε θα βγάλεις κάτι. Απλώς αναλώνεσαι έτσι.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

πρίν από 3 λεπτά , Έσπερος είπε:

Δεν νομίζω ότι σκέφτομαι διαφορετικά απ ό,τι οι περισσότεροι γονείς, εκτός φυσικά απο αυτούς που από ανάγκη ή επιλογή έστειλαν από νωρίς τα παιδιά τους σε σταθμό κι έτσι έχουν λύσει τελείως το θε΄μα της κοινωνικοποίησης και της προσαρμογής.

Δεν ξέρω ούτε έναν γονιό που να αναρρωτιόταν αν το παιδί του θα προσαρμοστεί στο προνήπιο και τι προετοιμασία να του κάνει στα 2 ή στα 3, οπότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς λίγο το ανσκέφτεσαι διαφορετικά ή όχι...

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν ξέρω ούτε έναν γονιό που να αναρρωτιόταν αν το παιδί του θα προσαρμοστεί στο προνήπιο και τι προετοιμασία να του κάνει στα 2 ή στα 3, οπότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς λίγο το ανσκέφτεσαι διαφορετικά ή όχι...

Πριν από κάποιες μέρες πάντως, το συζητούσαμε εδώ σε άλλο θέμα αυτό!! 

Αλλά οκ ας πούμε ότι ένα υπερβολικο αγχος για το θεμα, το εχω. Δεν παυει ομως να ισχυει, οτι τα νήπια χρεθαζονται και παιδικη συντροφιά, μεσα απο την οποια οχι  μονο διασκεδάζουν αλλα αναπτύσσουν και καποιες κοιμωνικές δεξιοτητες. το ιδανικο ειναι αυτο να γινει με παθδακια του  συγγενικού περιβαλλοντος που μεγαλωνουν μαζί ή με φιλικες οικογένειες αλλα αν αυτο δεν ειναι εφικτο, η οικογενεια πρεπει να φροντισει να γινει με αλλους τροπους, δεν καταλαβαινω πού ειναι υπερβολική η σκέψη μου. 

Just now, Έσπερος είπε:

Αλλά οκ ας πούμε ότι ένα υπερβολικο αγχος για το θεμα, το εχω. Δεν παυει ομως να ισχυει, οτι τα νήπια χρεθαζονται και παιδικη συντροφιά, μεσα απο την οποια οχι  μονο διασκεδάζουν αλλα αναπτύσσουν και καποιες κοιμωνικές δεξιοτητες. το ιδανικο ειναι αυτο να γινει με παθδακια του  συγγενικού περιβαλλοντος που μεγαλωνουν μαζί ή με φιλικες οικογένειες αλλα αν αυτο δεν ειναι εφικτο, η οικογενεια πρεπει να φροντισει να γινει με αλλους τροπους, δεν καταλαβαινω πού ειναι υπερβολική η σκέψη μου. 

Αυτό το μνμ σου είναι στα πλαίσια του λογικού. Γτ κ εγω ειχα μια ανησυχία πως θα παει η μεγάλη πρώτη φορά προνηπια, ένα παιδί που ως τα 2,5ηταν συνέχεια μαζί μου, όπως κ ο μικρος που ξεκίνησε παιδικο περίπου σε εκεινη την ηλικια

Νομιζω κάποιες μαμαδες κυρίως, την έχουν αυτήν την "ανησυχία", αν θα κλαίει το παιδακι, αν θα καθεται η μονίμως θα περιφέρεται, αν θα ακολουθεί οδηγίες από την δασκάλα, αν θα συνεργάζεται με άλλα παιδάκια, ακομη κ αν θα μπορεί να κάνει τις "εργασίες"

Στο πιο πάνω μνμ σου όμως, καπου ξεφεύγεις. Γτ ακομη κ στα προνηπια, δίνουν χρόνο να προσαρμοστεί το παιδι, δλδ κ να παει ένα καθόλου δουλεμένο, μεχρι τον Δεκέμβρη θα εγκλιματιστει.ισως πιο δύσκολα από ένα πιο δουλεμένο, αλλα κ παλι όχι απαραιτητα

Απλα μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις, κ μην περιμένεις από ένα τμήμα μουσικοκινητικης να καναι θαυματα

Τα παιδακια σε αυτην την ηλικια παίζουν παράλληλα συνηθως, οποτε μπορει να μην βοηθήσει καθόλου στην κοινωνικοποιηση:neutral:

Just now, Έσπερος είπε:

Υπερβολική δεν είναι η σκέψη σου, υπερβολικό είναι το άγχος σου. Και αν αυτό περιοριζόταν μόνο στο θέμα της κοινωνικοποίησης θα έλεγα οκ, αλλά εσύ πεθαίνεις στο άγχος για όλα βρε κορίτσι μου. Ειλικρινά δε μπορούσα να φανταστώ πως ένας γονιός θα χρειαζόταν να υπεραναλύσει αν πρέπει να πάει το παιδί του σε μάθημα μουσικοκινητικής και να κάνει γκάλοπ σε όλες τις μαμάδες που ξέρει, λες και επιλέγει φροντιστήριο για πανελλήνιες. Αργότερα δηλαδή στις σοβαρότερες δραστηριότητες, στις ξένες γλώσσες, στις περισσότερες επιλογες χόμπυ και φροντιστηρίων τι θα κάνεις; Πήγαινε, δες, αν ο μικρός περάσει καλά συνεχίστε, αν όχι μην ξαναπάτε. Τόσο απλά. Τώρα αν φοβάσαι ότι ο μικρός θα είναι απείθαρχος και θα χαλάσει το πρότυπο του καλού παιδιού εκπαιδευτικών (γιατί κάπου διάβασα να λες ότι φοβάσαι ενδεχόμενη "αποτυχία" του μικρού στη μουσικοκινητική και φρίκαρα - μα αποτυχία το 2χρονο;) τότε συγγνώμη αλλά εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Είναι πραγματικά κρίμα να αποκλείεις το παιδί σου από δραστηριότητες σκεπτόμενη τι θα πει ο κάθε άσχετος ή να το χρεώνεις με αποτυχία επειδή δε φέρθηκε με την ωριμότητα που οφείλει να έχει το παιδί της καθηγήτριας. Ακόμα δεν καταλαβαίνει, στο μέλλον όμως που θα καταλάβει θα ήθελες να ζει μέσα στο άγχος προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της μαμάς του που στην πραγματικότητα είναι οι προσδοκίες της γειτόνισσας; 

Just now, Anna3011 είπε:

Τώρα αν φοβάσαι ότι ο μικρός θα είναι απείθαρχος και θα χαλάσει το πρότυπο του καλού παιδιού εκπαιδευτικών (γιατί κάπου διάβασα να λες ότι φοβάσαι ενδεχόμενη "αποτυχία" του μικρού στη μουσικοκινητική και φρίκαρα - μα αποτυχία το 2χρονο;) τότε συγγνώμη αλλά εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Είναι πραγματικά κρίμα να αποκλείεις το παιδί σου από δραστηριότητες σκεπτόμενη τι θα πει ο κάθε άσχετος ή να το χρεώνεις με αποτυχία επειδή δε φέρθηκε με την ωριμότητα που οφείλει να έχει το παιδί της καθηγήτριας.

Κάτι δεν διατύπωσα καλά. Δεν αναφέρομαι σε αποτυχία του παιδιού. Αναφέρομαι σε αποτυχία του εγχειρήματος να ξεκινήσουμε τη δραστηριότητα, στην περίπτωση που πάμε τώρα την Άνοιξη, και το παιδί δυσκολευτεί να ακολουθήσει την ομάδα (πράγμα που θεωρώ αυτονόητο και απόλυτα φυσιολογικό) και η υπεύθυνη δείξει με τη στάση της ότι την εμποδίζουμε και ότι έχουμε πρόβλημα συμπεριφοράς, όπως είχε κάνει στο παιδί της συναδέλφου μου. Αυτό εννοώ. Είναι κρίμα να πάμε με την καλύτερη διάθεση και να μας το χαλάσει εκείνη, γι αυτό αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερο να το αφήσουμε για τον Σεπτέμβρη, που θα είναι κι άλλα καινούργια παιδάκια και υποθέτω -ελπίζω θα υπάρχει υπομονή και κατανόηση. Αλλά ρωτάω κιόλας για να ξέρω τι αναμένεται σε τέτοιες δραστηριότητες, πόσο εύκολα μπαίνουν τα παιδιά σε κατι δομημένο, για να ξέρω τι να περιμένω από το δικό μου παιδί αλλά και από την υπεύθυνη. θα δω και κάποια βιντεάκια που ανεβάζει στο προφίλ της, να δω πώς κινείται η ομάδα, αν υπάρχουν παιδάκια που κάνουν τα δικά τους κλπ. μΟύτε γκαλοπ έκανα βέβαια, απλώς προέκυψε μια συζήτηση και άκουσα για πρώτη φορά ότι δεν είναι όλοι οι γονείς ενθουσιασμένοι, πράγμα βέβαια πολύ υποκειμενικό. Η μόνη μου επιφύλαξη για το αν θα πάμε έχει σχέση με το ύφος της όταν μιλήσαμε στο σχολείο για το παιδί της, μήπως αυτό συντελέσει κάπως στη συνεργασία. Αλλιώς δεν με επηρεάζουν οι απόψεις άλλων γονέων, μόνο στο βαθμό του να επιλέξω την κατάλληλη εποχή για να το ξεκινήσουμε. 

πρίν από 50 λεπτά , vicky86 είπε:

Απλα μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις, κ μην περιμένεις από ένα τμήμα μουσικοκινητικης να καναι θαυματα

Η παιδίατρος σχεδόν σαν θαυματουργό μας το παρουσίασε, ακόμα και για παιδιά στο φάσμα. Βεβαια είπαμε εδώ είναι στενός κύκλος, μπορεί να είναι και συγγενείς και να μην το ξέρω! 

πρίν από 51 λεπτά , vicky86 είπε:

Τα παιδακια σε αυτην την ηλικια παίζουν παράλληλα συνηθως, οποτε μπορει να μην βοηθήσει καθόλου στην κοινωνικοποιηση:neutral:

ΕΝτάξει όμως μ αυτή τη λογική και το να παίζει με τα ξαδέρφια του ή τα παιδάκια στην παιδική χαρά, αν παίζουν παράλληλα, δεν το βοηθάει στην κοινωνικοποίηση. Εξάλλου κοινωνικοποίηση δεν είναι και το να μαθαίνεις ότι σε κάποιους χώρους υπάρχουν άλλα όρια, ότι κάποια πράγματα δεν είναι δικά μας, δεν ενοχλούμε τους άλλους κ τέτοια; Σε αυτά φαντάζομαι βοηθάει πολύ και καλύπτει το κενό του παιδικού σταθμού. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...