Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φροντίδα λεχώνας σε ιδιωτικό μαιευτήριο

Recommended Posts

1 hour ago, μαγιοπουλας είπε:

Έλα ντε θα ξαναπώ!

Τα ασθενοφόρα δεν είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν μωρά λίγων ημερών δεν εινσο ασφαλές σε καμια περίπτωση. 

Φυσικά κ οχιβσε διερχόμενο.εννουσε να ψάξει ίσως για κάποιο οδηγό εκ των προτέρων αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δηλαδή τα παιδιά δεν υπάρχει κανείς να τα κρατήσει?Αν θυμάμαι καλά έχει κ μαμα στην ηλικία μας περίπου.

Συγγνώμη.ουτε κ τότε σε παρέλαβε ο άντρας σου???Μου φαινεται παρα πολυ περίεργο.τα παιδιά ποιος θα τα κρατάει όταν θα πας να γεννήσεις?

Από θέμα κορονπθου χειρότερο το ασθενοφορο πουβποθος ξέρει τι είδους ασθενή έχει μεταφέρει πριν .Κ δεν νομίζω ότι το ασθενοφορο εκτελεί χρέη ταξί.

Το λογικό θα εινσι να πάει με το ασιενοφορο αν την πιάσουν πόνοι γιατι υποθετω οτιβουτε τότε θα προσφερθεί κάποιος....

Βρε συμφωνώ δίκαιο έχεις,το σωστό είναι να πάει κάποιος να πάρει την κοπέλα με το νεογέννητο να μην ταλαιπωρηθεί,το ειπα γιατι ξερω κοπελα που το έκανε,λεπτομερειες δεν γνωριζω,ητανε συναδελφος και απλα ετυχε να το αναφερει.προσωπικά δεν θα το εκανα,θα απαιτούσα να έρθει κάποιος να με πάρει ακόμη και αν δεν ητανε πρόθυμος(μαμά μπαμπά εννοώ) 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 9 λεπτά , Mamaloulou είπε:

Βρε συμφωνώ δίκαιο έχεις,το σωστό είναι να πάει κάποιος να πάρει την κοπέλα με το νεογέννητο να μην ταλαιπωρηθεί,το ειπα γιατι ξερω κοπελα που το έκανε,λεπτομερειες δεν γνωριζω,ητανε συναδελφος και απλα ετυχε να το αναφερει.προσωπικά δεν θα το εκανα,θα απαιτούσα να έρθει κάποιος να με πάρει ακόμη και αν δεν ητανε πρόθυμος(μαμά μπαμπά εννοώ) 

Τι ασθενοφορο?παραλογισμός .

Ισως ο συζυγος δεν οδηγεί?τι να πω..

πρίν από 16 λεπτά , little lamb είπε:

Το εγραψα επειδη ειπε οτι ισως ειναι πιο ηρεμο για τα παιδια. Μεταξυ των δύο, πιο ηρεμο θεωρω το να πανε στο μαιευτηριο, δεδομενου κιολας οτι η αλλη εναλλακτικη ειναι να οδηγησει η ιδια! Αν υπαρχει δυνατοτητα να ειναι σπιτι με καποιον τριτο ειναι αλλο, που εδω δεν γινεται δυστυχως. Οπότε στη θεση της θα διαλεγα το "ολοι μαζι".

Η αληθεια ειναι πως δεν ξερω, δεν εχει χρειαστει και μακαρι να μη χρειαστει σε κανεναν. Το ειπα λιγο υποθετοντας. Δεν μπορει να μην εχουν ασφαλη τροπο. Οταν χρειαζεται να μεταφερουν τοσο μικρα μωρα πώς τα μεταφερουν;

Άρρωστα μωρά  η μωρά που χρήζουν μεταφοράς σίγουρα θα υπάρχει ειδικός τρόπος.γθα την περίπτωση όμως δεν ενδυκνειται.ενα φρενάρισμα μπορεί να είναι μοιραίο.

Απορώ ομως τι συζητάμε τώρα.. μα το θεό!

πρίν από 18 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Άρρωστα μωρά  η μωρά που χρήζουν μεταφοράς σίγουρα θα υπάρχει ειδικός τρόπος.γθα την περίπτωση όμως δεν ενδυκνειται.ενα φρενάρισμα μπορεί να είναι μοιραίο.

Απορώ ομως τι συζητάμε τώρα.. μα το θεό!

Καλα εγω δεν ειμαι υπερ του ασθενοφορου, ειπα οτι θα επελεγα το "ολοι οικογενειακως". Απλα μου εκανε εντυπωση να μην ειναι ασφαλες ενα ασθενοφορο. Να μην γινεται επειδη δεν ειναι μεσο μεταφορας υγιων ναι, αλλα μη ασφαλες μου φαινεται περιεργο, θα το θεωρουσα το πιο ασφαλες οχημα. Τελος παντων, ας πουμε οτι ειναι εκτος θεματος αυτα

πρίν από 14 λεπτά , little lamb είπε:

Καλα εγω δεν ειμαι υπερ του ασθενοφορου, ειπα οτι θα επελεγα το "ολοι οικογενειακως". Απλα μου εκανε εντυπωση να μην ειναι ασφαλες ενα ασθενοφορο. Να μην γινεται επειδη δεν ειναι μεσο μεταφορας υγιων ναι, αλλα μη ασφαλες μου φαινεται περιεργο, θα το θεωρουσα το πιο ασφαλες οχημα. Τελος παντων, ας πουμε οτι ειναι εκτος θεματος αυτα

Για νεογέννητο?να δεθεί που?

πρίν από 4 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Αφού δεν μπορεί να έρθει κάποιος, το ποιο σωστό όχημα θα ήταν σχολικο βρεφονηπιακόυ που έχει σωστό κάθισμα.ω ναι!

Είναι η καλύτερη επιλογή νομίζω.αν δε ήταν κ τ αδελφάκια μέσα ακόμη πιο τέλεια.:lol:

πρίν από 6 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Οπου τα δενουν οταν τα μεταφερουν λογω καποιου θεματος. Δεν μπορει να μην υπαρχει κατι τετοιο. Αλλο το αν δεν μπορει να γινει επειδη δεν προοριζονται για υγιεις. Αλλα τροπος να δεθει σιγουρα θα υπαρχει. Οπως αλλωστε θα ηταν και για την ιδια, θα μεταφεροταν σε θεση ασθενους υποθετω. Αλλα το πιο πιθανο ειναι οντως να μην το δεχονται, οχι απο θεμα ασφαλειας ομως. Απο πλευρας ασφαλειας λογικα εχουν τα παντα, πώς μεταφερουν ασθενεις (και νεογεννητα) αν δεν τους παρεχουν ασφαλεια;

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , little lamb είπε:

Οπου τα δενουν οταν τα μεταφερουν λογω καποιου θεματος. Δεν μπορει να μην υπαρχει κατι τετοιο. Αλλο το αν δεν μπορει να γινει επειδη δεν προοριζονται για υγιεις. Αλλα τροπος να δεθει σιγουρα θα υπαρχει. Οπως αλλωστε θα ηταν και για την ιδια, θα μεταφεροταν σε θεση ασθενους υποθετω. Αλλα το πιο πιθανο ειναι οντως να μην το δεχονται, οχι απο θεμα ασφαλειας ομως. Απο πλευρας ασφαλειας λογικα εχουν τα παντα, πώς μεταφερουν ασθενεις (και νεογεννητα) αν δεν τους παρεχουν ασφαλεια;

Δηλαδή να γυρίσει ξαπλωμένη,κ το μωρό θα το κράτα αγκαλιά ο νοσοκόμος?νομίζω υπάρχει κ θέση συνόδου.κ θα μεταφέρει το ασθενοφορο κ τη βαλιτσα?επίσης το παιδί πρέπει να δηλωθεί στο ληξιαρχείο που ει ναι μέσα στο νοσοκομειο.τι να πρωτοκανέι η λεχωνα.κ τέλος,γενικα μιλώντας,ο ασθενής συνοδεύεται συνήθως.ποιος θα πάρει τις αποφασεις αν χρειαστεί κάτι κατά διάρκεια του τοκετού?τώρα μάλλον βλακειες λέω γιατί δεν το χωράει ο νους μου ότι δεν θα είναι ο σύζυγος εκεί την ώρα της γέννας κ ρννοει ότι θα φύγει μετά.

πρίν από 20 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Δηλαδή να γυρίσει ξαπλωμένη,κ το μωρό θα το κράτα αγκαλιά ο νοσοκόμος?νομίζω υπάρχει κ θέση συνόδου.κ θα μεταφέρει το ασθενοφορο κ τη βαλιτσα?

Οτι δεν στεκει για τη μεταφορα τους, ισχυει. Καθαρα για την ασφαλεια εγραψα, οτι δεν μπορει να μην ειναι ασφαλες. Ας μην το αναλυσουμε αλλο :-P

πρίν από 17 λεπτά , little lamb είπε:

Οτι δεν στεκει για τη μεταφορα τους, ισχυει. Καθαρα για την ασφαλεια εγραψα, οτι δεν μπορει να μην ειναι ασφαλες. Ας μην το αναλυσουμε αλλο :-P

Ναι.ας μην το αναλύσουμε άλλο.δεν μπορει να αναλυθεί άλλο η κατάσταση.

Καλημέρα!

Στο ασθενοφόρο το μωρό θα μπορούσε να δεθεί -βρισκόμενο μέσα στο πορτ μπεμπε του- πάνω στο φορείο μεταφοράς ασθενών, το οποίο "κλειδώνει" όταν το όχημα κινείται. Επίσης, υπάρχει θέση συνοδού στην καμπίνα όπου θα μπορούσε να είναι η μητέρα. Και ναι, μεταφέρεις και την βαλίτσα.

Εγώ έκανα λόγο για ιδιωτικό ασθενοφόρο. Όχι ασθενοφόρο του ...ΕΚΑΒ που πριν παραλάβει την λεχώνα έχει μεταφέρει πολυτραυματία, με αερομεταδιδόμενη τροπική ασθένεια (κάνω λίγο χιούμορ). Θεωρητικά το περιβάλλον εντός ιδιωτικού ασθενοφόρου, όπου έχει προκανονιστεί το ραντεβού και γνωρίζουν ότι θα μεταφέρουν λεχώνα με νεογεννητο, θα είναι πιο υγιεινό από οποιοδήποτε ταξί. Θεωρητικά...

Από την άλλη η λύση του ταξί (όχι διερχόμενου εννοείται) από εταιρεία, επίσης με προκαθορισμένο ραντεβού, που να γνωρίζει η εταιρεία/ ο οδηγός ότι θα μεταφέρει νεογέννητο, η λογική λέει θα είναι ok. Θα έχουν φροντίσει λογικά να έχουν καθαρίσει-αερίσει-να μην έχουν παραλάβει πελάτη για κάποιο χρονικό διάστημα... Θεωρητικά κι αυτό όμως.

Επίσης, αν ξέρεις οδηγό ταξί που δουλεύει με πελατολόγιο, έχει το αμάξι πεντακάθαρο, βάση isofix για αυγό/παιδικό κάθισμα (και παιδικό κάθισμα αν χρειαστεί και δεν υπάρχει), σοβαρό-υγιή άνθρωπο (υπάρχουν φυσικά, ξέρω προσωπικά έναν) τότε είσαι μια χαρά, το καλύτερο.

Υπάρχουν λύσεις πάντως αν δεν βρεθεί κατάλληλο συγγενικό/φιλικό άτομο. Μην αγνώνεσαι @Super.mum.

12 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Έλα ντε θα ξαναπώ!

Τα ασθενοφόρα δεν είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν μωρά λίγων ημερών δεν εινσο ασφαλές σε καμια περίπτωση. 

Φυσικά κ οχιβσε διερχόμενο.εννουσε να ψάξει ίσως για κάποιο οδηγό εκ των προτέρων αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δηλαδή τα παιδιά δεν υπάρχει κανείς να τα κρατήσει?Αν θυμάμαι καλά έχει κ μαμα στην ηλικία μας περίπου.

Συγγνώμη.ουτε κ τότε σε παρέλαβε ο άντρας σου???Μου φαινεται παρα πολυ περίεργο.τα παιδιά ποιος θα τα κρατάει όταν θα πας να γεννήσεις?

Από θέμα κορονπθου χειρότερο το ασθενοφορο πουβποθος ξέρει τι είδους ασθενή έχει μεταφέρει πριν .Κ δεν νομίζω ότι το ασθενοφορο εκτελεί χρέη ταξί.

Το λογικό θα εινσι να πάει με το ασιενοφορο αν την πιάσουν πόνοι γιατι υποθετω οτιβουτε τότε θα προσφερθεί κάποιος....

Ο πρώτος μου γιος είχε μείνει τότε στο σπίτι με τον άντρα μου που είχε βγει θετικός σε κοβιντ και δεν μπορούσε να με συνοδέψει. Δεν μπορούσε κανείς άλλος γιατί όλοι έχουν τις δουλειές τους και επίσης έκανα rooming in ήταν όλα καλά με την καισαρικη και δεν μετάνιωσα ότι πήγα μόνη μου ασυνόδευτη. Με είχε πάει και με είχε πάρει τότε η μάνα μου από το μαιευτήριο. Για τώρα από όσα μου έχει πει τις κάνουν τους δύσκολους να της δώσουν άδεια και δουλεύει πολλές ώρες. Η πεθερά μου επίσης το ίδιο αν και η πεθερά μου δεν το έχει και πολύ με το αμάξι και δεν γνωρίζει από Αθήνα. Έχω τον αδερφό μου μετά που μένει και αυτός έξω από Αθήνα και αυτός δουλεύει σαν τρελός αλλά πιστεύω εκείνος θα μπορεί να πάρει άδεια να με πάρει. Όποτε τώρα συζητάμε αυτό σαν ενδεχόμενο. Σε αυτή την φάση μόνο ο άντρας μου μπορεί να κάτσει με τα παιδιά όπως καταλαβαίνετε όποτε πάλι δεν θα έχω συνοδό αλλά με απασχολεί το πως θα πάω και πως θα φύγω.. το να είμαι εκεί μόνη δεν με ενοχλεί. Επίσης αλλάζω μαιευτήριο δυστυχώς η ευτυχώς δεν ξέρω ..αλλά θα είναι άγνωστο το μέρος για εμένα εκεί .. είναι και αυτό ένα άγχος για μένα .. όσο να ναι στο προηγούμενο ήξερα τα κατατόπια και την διαδικασία με την χαρτούρα. 

Διαφημίσεις

πρίν από 12 λεπτά , Super.mum είπε:

Ο πρώτος μου γιος είχε μείνει τότε στο σπίτι με τον άντρα μου που είχε βγει θετικός σε κοβιντ και δεν μπορούσε να με συνοδέψει. Δεν μπορούσε κανείς άλλος γιατί όλοι έχουν τις δουλειές τους και επίσης έκανα rooming in ήταν όλα καλά με την καισαρικη και δεν μετάνιωσα ότι πήγα μόνη μου ασυνόδευτη. Με είχε πάει και με είχε πάρει τότε η μάνα μου από το μαιευτήριο. Για τώρα από όσα μου έχει πει τις κάνουν τους δύσκολους να της δώσουν άδεια και δουλεύει πολλές ώρες. Η πεθερά μου επίσης το ίδιο αν και η πεθερά μου δεν το έχει και πολύ με το αμάξι και δεν γνωρίζει από Αθήνα. Έχω τον αδερφό μου μετά που μένει και αυτός έξω από Αθήνα και αυτός δουλεύει σαν τρελός αλλά πιστεύω εκείνος θα μπορεί να πάρει άδεια να με πάρει. Όποτε τώρα συζητάμε αυτό σαν ενδεχόμενο. Σε αυτή την φάση μόνο ο άντρας μου μπορεί να κάτσει με τα παιδιά όπως καταλαβαίνετε όποτε πάλι δεν θα έχω συνοδό αλλά με απασχολεί το πως θα πάω και πως θα φύγω.. το να είμαι εκεί μόνη δεν με ενοχλεί. Επίσης αλλάζω μαιευτήριο δυστυχώς η ευτυχώς δεν ξέρω ..αλλά θα είναι άγνωστο το μέρος για εμένα εκεί .. είναι και αυτό ένα άγχος για μένα .. όσο να ναι στο προηγούμενο ήξερα τα κατατόπια και την διαδικασία με την χαρτούρα. 

Στην Αθήνα μπορείς να μπλέξεις κ στην κίνηση άσχημα.κ για το πήγαινε κ για το έλα.καλυτερα να έρθεις με μισθωμένο ταξί.

Να μην ρισκάρεις αν δεν αισθανθείς καλά.κ πάλι όμως στα μαιευτήρια της Αθήνας τα παρκιγκ εχουν μια απόσταση κ το μωρό βάρος για μια φρεσκοχειρουρφημενη..δηλαδή έχουν περάσει δύο φορές κορονοιο?

@Super.mum πολλές φορές είτε γιατί δε θέλουμε να ενοχλούμε τους γύρω μας και να γινόμαστε βάρος, είτε γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε ιδιαίτερα δυνατοί και ανεξάρτητοι , επιλέγουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας χωρίς καμία βοήθεια. Σε αρκετές περιπτώσεις όλο αυτό το σκεπτικό είναι οκ, όμως όταν συζητάμε για την επιστροφή στο σπίτι ενός νεογέννητου και μιας χειρουργημένης λεχώνας με μια διαδρομή μάλιστα της μιας ώρας, αν κάτι θα έπρεπε να απορριφθεί εξαρχής είναι η επιλογή του να οδηγήσει η λεχώνα. Πολλές επιλογές ειπώθηκαν πιο πάνω από τα κορίτσια και σίγουρα αν το ψάξεις θα βοηθηθείς. Επίσης είσαι σίγουρη ότι έχεις εξαντλήσει όλες τις περιπτώσεις φίλων, συγγενών, οικείων που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδρομή; Εντάξει δε μπορεί όλος ο κύκλος σας να δουλεύει σε κάτεργο και να μη μπορεί να πάρει μια άδεια για να εξυπηρετήσει μια δύσκολη περίσταση. Κάποια κολλητή σου φίλη ίσως; Ένας φίλος καλός, ένας ξάδερφος; Μη ντρέπεσαι να ζητάς βοήθεια στα μεγάλα ζόρια. Προσωπικά θα απαιτούσα από τους στενούς συγγενείς μου να είναι εκεί αλλά αν εσύ δε νιώθεις για τους χ ψ λόγους άνετα να το κάνεις αναζήτησε βοήθεια αλλού αλλά προς Θεού μην οδηγήσεις βρε κορίτσι μου. Είναι επικίνδυνο και για εσένα και για το μωρό.

2 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Στην Αθήνα μπορείς να μπλέξεις κ στην κίνηση άσχημα.κ για το πήγαινε κ για το έλα.καλυτερα να έρθεις με μισθωμένο ταξί.

Να μην ρισκάρεις αν δεν αισθανθείς καλά.κ πάλι όμως στα μαιευτήρια της Αθήνας τα παρκιγκ εχουν μια απόσταση κ το μωρό βάρος για μια φρεσκοχειρουρφημενη..δηλαδή έχουν περάσει δύο φορές κορονοιο?

Ο άντρας μου σίγουρα δυο φορές (μια τότε και μια τώρα πριν 3 εβδομαδες)  , ο μεγάλος μου τότε έβγαινε αρνητικός και δεν είχε και συμπτώματα όποτε δεν νομίζω ότι είχε νοσήσει. Εγώ πάλι έβγαινα αρνητική τότε και δεν είχα συμπτώματα. Τώρα αυτή την φορά το περάσαμε όλοι , είμασταν όλοι θετικοί και εγώ βαριά το πέρασα .. ακόμα κάνω αγωγή για τον πόνο στο στήθος κατά την αναπνοή. 

1 hour ago, Anna3011 είπε:

@Super.mum πολλές φορές είτε γιατί δε θέλουμε να ενοχλούμε τους γύρω μας και να γινόμαστε βάρος, είτε γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε ιδιαίτερα δυνατοί και ανεξάρτητοι , επιλέγουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας χωρίς καμία βοήθεια. Σε αρκετές περιπτώσεις όλο αυτό το σκεπτικό είναι οκ, όμως όταν συζητάμε για την επιστροφή στο σπίτι ενός νεογέννητου και μιας χειρουργημένης λεχώνας με μια διαδρομή μάλιστα της μιας ώρας, αν κάτι θα έπρεπε να απορριφθεί εξαρχής είναι η επιλογή του να οδηγήσει η λεχώνα. Πολλές επιλογές ειπώθηκαν πιο πάνω από τα κορίτσια και σίγουρα αν το ψάξεις θα βοηθηθείς. Επίσης είσαι σίγουρη ότι έχεις εξαντλήσει όλες τις περιπτώσεις φίλων, συγγενών, οικείων που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδρομή; Εντάξει δε μπορεί όλος ο κύκλος σας να δουλεύει σε κάτεργο και να μη μπορεί να πάρει μια άδεια για να εξυπηρετήσει μια δύσκολη περίσταση. Κάποια κολλητή σου φίλη ίσως; Ένας φίλος καλός, ένας ξάδερφος; Μη ντρέπεσαι να ζητάς βοήθεια στα μεγάλα ζόρια. Προσωπικά θα απαιτούσα από τους στενούς συγγενείς μου να είναι εκεί αλλά αν εσύ δε νιώθεις για τους χ ψ λόγους άνετα να το κάνεις αναζήτησε βοήθεια αλλού αλλά προς Θεού μην οδηγήσεις βρε κορίτσι μου. Είναι επικίνδυνο και για εσένα και για το μωρό.

Ναι βρε κορίτσια μου αλλά αν στον άλλον δεν δίνουν άδεια από την δουλειά του εγώ τι πρέπει να κάνω να του βάλω το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν μπορεί δεν μπορεί. Δεν θα τους παρακαλέσω .. πιο πολύ σκέφτομαι την λύση του ταξί αν δεν μπορέσει τελικά και ο αδερφός μου παρά να απαιτήσω να πάρουν άδεια για να με εξυπηρετήσουν. Έχω δυο φίλες , η μια είναι έγκυος και αυτή και η άλλη δεν οδηγάει. Τώρα ο κάθε ξάδερφος και ο κάθε θείος που δεν πολύ μιλαμε δεν θέλω να ζητήσω τέτοια χάρη. 

πρίν από 42 λεπτά , Super.mum είπε:

Ο άντρας μου σίγουρα δυο φορές (μια τότε και μια τώρα πριν 3 εβδομαδες)  , ο μεγάλος μου τότε έβγαινε αρνητικός και δεν είχε και συμπτώματα όποτε δεν νομίζω ότι είχε νοσήσει. Εγώ πάλι έβγαινα αρνητική τότε και δεν είχα συμπτώματα. Τώρα αυτή την φορά το περάσαμε όλοι , είμασταν όλοι θετικοί και εγώ βαριά το πέρασα .. ακόμα κάνω αγωγή για τον πόνο στο στήθος κατά την αναπνοή. 

Ναι βρε κορίτσια μου αλλά αν στον άλλον δεν δίνουν άδεια από την δουλειά του εγώ τι πρέπει να κάνω να του βάλω το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν μπορεί δεν μπορεί. Δεν θα τους παρακαλέσω .. πιο πολύ σκέφτομαι την λύση του ταξί αν δεν μπορέσει τελικά και ο αδερφός μου παρά να απαιτήσω να πάρουν άδεια για να με εξυπηρετήσουν. Έχω δυο φίλες , η μια είναι έγκυος και αυτή και η άλλη δεν οδηγάει. Τώρα ο κάθε ξάδερφος και ο κάθε θείος που δεν πολύ μιλαμε δεν θέλω να ζητήσω τέτοια χάρη. 

Όσο θα γέννας θα είσαι μόνη?

Την αλληωφορα έβγαλες μονηβτο εξιτήριο,έκανες τη δήλωση στο ληξιαρχείο κτλ?

Γεια σας, πρώτη φορά γράφω εδώ αν και διαβάζω από παλιά. Μου έκανε εντύπωση η συζήτηση. Καταρχάς είχα την εντύπωση ότι απαγορεύεται η οδήγηση σε λεχώνες με καισαρική λόγω της πίεσης που μπορεί να ασκηθεί στην τομή σε περίπτωση απότομης κίνησης. Δεν ισχύει αυτό; 

Είχε χρειαστεί να μεταφέρουμε τη νεογέννητο κόρη μου για επείγουσα εξέταση και ο άντρας μου έλειπε (μένουμε σε επαρχιακή πόλη και γέννησα στο πατρικό μου όπου και παρέμεινα μέχρι να ελεγχθεί το μωρό για διάφορα). Γι αυτόν τον λόγο δεν οδήγησα εγω τότε και καλέσαμε ταξί, έμπιστο δικό μας που έχουμε για τέτοιες περιπτώσεις. Βάλαμε τη βάση του αυγού κλπ και μας περίμενε μέχρι το τέλος της επέμβασης. Όμως δεν ήταν κορονοιος τότε και δεν ήταν και χειμώνας για να φοβόμαστε ιώσεις. Οι συγγενείς άλλοι δεν οδηγούν άλλοι δεν αναλάμβαναν, οπότε αυτό το αίσθημα να μην υπάρχει ουσιαστική έμπρακτη βοήθεια παρα τα λόγια, το καταλαβαίνω. 

Θεωρώ απόλυτα λογικό να μείνει ο πατέρας με τα παιδάκια. Αν έχω καταλάβει καλά είναι επίσης μικρά αφού το ένα γεννήθηκε επι κορονοϊού επίσης. Φυσικά χρειάζονται έμπιστο άτομο και προέχει η δική τους ανάγκη. Δεν καταλαβαίνω όμως τη δυσκολία να έρθουν όλοι να σας πάρουν. Από όλες τις λύσεις που προτάθηκαν θεωρώ πώς είναι η πιο σίγουρη. Μόνο θέμα η τοποθέτηση των καθισμάτων. Αυτό είναι σοβαρό αλλά υποθέτω έχετε ένα πλάνο για οικογενειακές μετακινήσεις εφεξής. Ένα βρέφος με δυο νήπια πίσω ακούγεται επίφοβο. Ίσως το αυγό μπροστά με απενεργοποιημένο αερόσακο (δεν απαγορεύεται, απλώς δεν θεωρείται ιδανική λύση) και η μαμά πίσω ακριβώς ώστε να το βλέπει. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο και αυτό θα πρέπει  να το έχετε διευθετήσει εξαρχής. 

Σε περίοδο κορονοϊού δεν θεωρώ σωφρον να έρθει σε επαφή με το νεογέννητο και την οικογένεια κανένα άλλο άτομο, εκτός αν έχει μείνει σπίτι του 5-6 μέρες, που καταλαβαίνω ότι δεν είναι εφικτό. Άρα δεν θα συζητούσα ούτε για τρίτο άτομο στο μαιευτήριο, ούτε με τα παιδιά στο σπιτι, ούτε να παραλάβει το μωρό. 

Διαφημίσεις

@Super.mum το να είσαι μόνη στο μαιευτήριο δεν μου φαίνεται δύσκολο, αυτή την εποχή που επιτρέπεται ένας σύνοδος μόνο κι εγώ θα προτιμούσα να είναι ο άντρας μου με τα παιδιά και να μην έχω την μητέρα μου ή οποιονδήποτε άλλο μαζί μου. Όσο για το ληξιαρχείο, που είναι το πρόβλημα να αφήσεις το μωρό με τις μαίες και να πας μόνη; Φαντάζομαι ότι στις ίδιες τις λεχώνες θα δίνουν και προτεραιότητα.

Για το εξιτήριο όμως, αν το θέμα δεν είναι η πρόθεση, αλλά η άδεια από την δουλειά, πολύ απλά κανονίζεις την καισαρική σου σε τέτοια μέρα που το εξιτήριο σου να πέφτει Σ/Κ.

6 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Όσο θα γέννας θα είσαι μόνη?

Την αλληωφορα έβγαλες μονηβτο εξιτήριο,έκανες τη δήλωση στο ληξιαρχείο κτλ?

Ναι όλα μόνη μου τα έκανα 

πρίν από 51 λεπτά , Deena είπε:

@Super.mum το να είσαι μόνη στο μαιευτήριο δεν μου φαίνεται δύσκολο, αυτή την εποχή που επιτρέπεται ένας σύνοδος μόνο κι εγώ θα προτιμούσα να είναι ο άντρας μου με τα παιδιά και να μην έχω την μητέρα μου ή οποιονδήποτε άλλο μαζί μου. Όσο για το ληξιαρχείο, που είναι το πρόβλημα να αφήσεις το μωρό με τις μαίες και να πας μόνη; Φαντάζομαι ότι στις ίδιες τις λεχώνες θα δίνουν και προτεραιότητα.

Για το εξιτήριο όμως, αν το θέμα δεν είναι η πρόθεση, αλλά η άδεια από την δουλειά, πολύ απλά κανονίζεις την καισαρική σου σε τέτοια μέρα που το εξιτήριο σου να πέφτει Σ/Κ.

Πιο νωρίς δεν μπορώ να το βάλω ο γιατρός λέει όχι και πιο αργά δεν γίνεται γιατί πρέπει να προλάβω τον γάμο της φίλης μου την Κυριακή. Ναι θα πάω λεχώνα σε γάμο μην το σχολιάσετε. 

πρίν από 12 λεπτά , Super.mum είπε:

Πιο νωρίς δεν μπορώ να το βάλω ο γιατρός λέει όχι και πιο αργά δεν γίνεται γιατί πρέπει να προλάβω τον γάμο της φίλης μου την Κυριακή. Ναι θα πάω λεχώνα σε γάμο μην το σχολιάσετε. 

Θα πας λεχώνα σε γάμο, με νεογνό στο σπίτι και τον κορονοιο σε έξαρση; Και μάλιστα αυτό είναι κριτήριο για την ημερομηνία του τοκετού; 

Νομίζω ότι σαν οικογένεια πρέπει να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες σας και συγγνώμη για το θάρρος. 

1 ώρα πρίν, Super.mum είπε:

Ναι όλα μόνη μου τα έκανα 

Δηλαδή έχεις προσδιορίσει ακριβώς την ημερομηνία από τώρα?πόσο εβδομάδων είσαι?

πρίν από 22 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Δηλαδή έχεις προσδιορίσει ακριβώς την ημερομηνία από τώρα?πόσο εβδομάδων είσαι?

Την έχουμε κλείσει την ημερομηνία. Σε δυο εβδομαδες περίπου. Τώρα είμαι 37 εβδομάδων 

Κι αφού νωρίτερα θα ειναι πολυ νωρις, τότε γιατί δεν γίνεται αμεσως μετά από εκεινο τον γαμο ας πουμε; Για να πας στο γαμο εγκυος και οχι εχοντας νεογεννητο. Παντως μην εισαι σιγουρη για τις ημερομηνιες. Η αδελφη μου γεννησε λιγες μερες νωριτερα απο την προγραμματισμενη καισαρικη της (που την ειχαν βαλει και νωρις, πανω απο 2 βδομαδες πριν την πητ)

πρίν από 6 λεπτά , little lamb είπε:

Κι αφού νωρίτερα θα ειναι πολυ νωρις, τότε γιατί δεν γίνεται αμεσως μετά από εκεινο τον γαμο ας πουμε; Για να πας στο γαμο εγκυος και οχι εχοντας νεογεννητο. Παντως μην εισαι σιγουρη για τις ημερομηνιες. Η αδελφη μου γεννησε λιγες μερες νωριτερα απο την προγραμματισμενη καισαρικη της (που την ειχαν βαλει και νωρις, πανω απο 2 βδομαδες πριν την πητ)

Ο γιατρός δεν συμφωνεί να πάμε πιο μετά , μου λέει την εβδομάδα που είναι να πάω και διαλέγουμε την μέρα. Επίσης είναι Τρίτη καισαρικη δεν ξέρω αν παίζει και αυτό το ρόλο του ότι δεν μπορούμε να πάμε πολύ πάνω κάτω στις ημερομηνίες. 

πρίν από 7 λεπτά , Super.mum είπε:

Την έχουμε κλείσει την ημερομηνία. Σε δυο εβδομαδες περίπου. Τώρα είμαι 37 εβδομάδων 

Τωρα το βλεπω αυτο. Δεν θελω να σε αγχωσω, αλλα κι εγω και η αδερφη μου γεννησαμε στις 37+2 η μια και 37+4 η αλλη. Οπότε οργανωθειτε για την εξοδο σου με οποιονδηποτε τροπο (ταξι, ασθενοφορο, συζυγος, μπάρμπας, γειτονας :-P ) αμεσα! Με το καλο!

πρίν από 10 λεπτά , little lamb είπε:

Τωρα το βλεπω αυτο. Δεν θελω να σε αγχωσω, αλλα κι εγω και η αδερφη μου γεννησαμε στις 37+2 η μια και 37+4 η αλλη. Οπότε οργανωθειτε για την εξοδο σου με οποιονδηποτε τροπο (ταξι, ασθενοφορο, συζυγος, μπάρμπας, γειτονας :-P ) αμεσα! Με το καλο!

Αλήθεια λες ; Νωρίς δεν είναι το 37+ κάτι ... με έχεις αγχώσει τώρα ...ένα σου λέω δεν έχω πλύνει ούτε ρούχα για νεογέννητο , ούτε σιδερώσει , ούτε βαλίτσα μαιευτηρίου έχω φτιάξει , ούτε κρεβατακι έχω ετοιμάσει ..τίποτα δεν έχω κάνει σε αυτή την εγκυμοσύνη :p 

Απο 37 και μετα θεωρειται οριακα νωρις, δεν θεωρειται προωρο,λεγεται "πρωιμο" και δεν μπαινει θερμοκοιτιδα συνηθως, θεωρειται οκ. Αλλα για να μην σου εχει πει ο γιατρος σου να εισαι ετοιμη ανα πασα στιγμη ισως ειναι ακομα ψηλα, τι να πω. Μην αγχωνεσαι και γεννησεις απο το αγχος :razz: Απλα βαλε κανα πλυντηριακι αυριο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...