Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φροντίδα λεχώνας σε ιδιωτικό μαιευτήριο

Recommended Posts

Γέννησα πριν δύο μήνες στο ..... edit admin .. φυσιολογικά. Ένας τοκετό τέλειος και ένα μωράκι τέλειο, μέσα σε 5 ώρες γέννησα για πρώτη φορά σε ένα πολύ ωραίο κλίμα με ηρεμία και χαμόγελα.

Ανέβηκα λοιπόν στον δωμάτιο του 6ου ορόφου είχα θεωρήσει τα δύσκολα είχαν περάσει και είχε σημανθεί λήξη συναγερμού...Αφού μου φέρνουν το βραδινό μου λέει η νοσοκόμα ότι όταν θα πάω τουαλέτα να ουρήσω να την φωνάξω να έρθει μαζί μου. Πέρασαν αρκετές ώρες και όταν είχα την ανάγκη δεν μπορούσα....Οπότε μου έκαναν καθετηριασμό ουροδόχου κύστης.  Το επόμενο πρωί πάλι δεν μπορούσα και ήρθε η πρωινή βάρδια των νοσοκόμων να με 'μαλώσει' ότι δεν θα κάνουμε συνέχεια καθετηριασμό και ότι πρέπει να φρουρήσω μόνη μου συν του ότι αποφεύγουν τον μόνιμο καθετήρα σε φυσιολογικό τοκετό. Εγώ όμως δεν μπορούσα αν και ήθελα... είχα για λίγο μια μικρή ροή και υποθέσαμε ότι επανήλθα. Μετά άρχισα να πονάω στην κοιλιά πολύ έντονα όπου οι μαίες ισχυρίζονταν ότι είναι από τις συσπάσεις της μήτρας για να επανέλθει στην θέση της και να κάνω υπομονή. Οι ώρες περνούσαν και ο πόνος χειροτέρευε μου έβαζαν ενδοφλέβια παυσίπονα το ένα μετά το άλλο. Την κλινική μου εικόνα την μετέφεραν οι μαίες στον γυναικολόγο όπου έδινε το ΟΚ για τις παυσίπονες. Τελικά έρχεται το βράδυ και ο πόνος επανέρχεται κάθε φορά μετά την επίδραση των παυσίπονων όπου κάποια στιγμή έκανα και εμετό , που δεν είχα κάνει ούτε μια φορά την εγκυμοσύνη. Η κοιλιά μου είναι πρησμένη σαν να είμαι πάλι έγκυος και τα πόδια  μου έχουν γίνει διπλάσια σε μέγεθος από το πρήξιμο. Τα δείχνω σε μία νοσοκόμα και μου λέει ότι είναι από τις ορμόνες. Εν τω μεταξύ έχουν έρθει δύο φορές οι προϊσταμένες μαιών να με 'μαλώσουν' ότι το παρακάνω και ότι  γέννησα  φυσιολογικά και θα έπρεπε να είναι όρθια και όχι ξαπλωμένη και ότι έφερα στο κόσμο μία νέα ζωή κλπ. Βασικά αυτές νόμιζαν ότι χαϊδευόμουν και ότι το παράκανα και δεν μου έδιναν σημασία όταν έλεγα ΠΟΝΑΩ. Μετά από μία τέτοια επίσκεψη επίπληξης μπαίνουν μέσα στο δωμάτιο δύο νοσοκόμες βγάζουν τον σύζυγο έξω και μου κάνουν καθετηριασμό πάλι, όπου έβγαλαν 2,7 λίτρα ούρα!!! Αν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι με εξέταζαν πόσο δύσκολο ήταν να τσεκάρουν την κύστη μου;;; Ο γυναικολόγος είχε πάρει τηλέφωνο και τις είπε να κάνουν καθετηριασμό... Την επόμενη ημέρα μου βάζουν μόνιμο καθετήρα το οποίο και δεν αποχωρίστηκα για 20 ημέρες που πήγα σπίτι μου. Ανά δύο ώρες άδειαζα την κύστη μου και ανά δύο ώρες τάιζα το μωρό. Η διάγνωση ήταν τελικά ότι είχε ατονίσει η κύστη μου από την επισκλειρίδιο και δεν συσπάται και ότι συμβαίνει πολύ σπάνια. Ναι, αλλά συμβαίνει για αυτό κάθεσαι τρεις ήμερες στο μαιευτήριο για να σε προσέχουν  όχι για να δοκιμάζεις την κουζίνα τους. Και φυσιολογικός τοκέτός εμφανίζει επιπλοκές λοχείας, εάν ήμουν καλά και δεν πονούσα δεν θα ζητούσα παυσίπονες θα είχα το μωρό αγκαλιά... Α! ναι ο θηλασμός άλλο ανέκδοτο....   με κυνηγούσαν να του δώσουν ξένο σε κάθε ευκαιρία ακόμα και όταν πήγα να κάνω υπέρηχο νεφρών για 5 - 10 λεπτά....Τραγικές απλά! Θελαν να πάρω την απόφαση εάν θα πάρω το χάπι να κόψω το γάλα μια μέρα πριν φύγω από το μαιευτήριο, τις αγνόησα. Μόνο μία μαία ήρθε με το μωρό αγκαλιά και με χαμόγελο να το βάλουμε στο στήθος και παρόλο τον πόνο μου με έκανε και το ξέχασα! Σε κάθε περίπτωση αναγκάστηκα να κόψω τον θηλασμό στις 10 ήμερες γιατί έπρεπε να πάρω φάρμακα για συσπαστεί κύστη μου....Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ενδονοσοκομειακή ουρολοίμωξη που έπαθα από τους ανεπαρκώς αποστειρωμένους καθετήρες που χρησιμοποιούν (Ψευδομονάδα ο νέος ένοικος της κύστης μου )!!! Μετά λέμε για τα δημόσια. Οπότε το .... edit admin .... δεν το λέω καθαρό μαιευτήριο, δεν έχει προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί σε λίγο πιο σπάνιες επιπλοκές λοχείας  και σίγουρα δεν είναι φιλικό στα βρέφη και στις μητέρες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 31 Μαΐου 2019 at 5:52 ΜΜ, cybernina είπε:

Γέννησα πριν δύο μήνες στο ..... edit admin .. φυσιολογικά. Ένας τοκετό τέλειος και ένα μωράκι τέλειο, μέσα σε 5 ώρες γέννησα για πρώτη φορά σε ένα πολύ ωραίο κλίμα με ηρεμία και χαμόγελα.

Ανέβηκα λοιπόν στον δωμάτιο του 6ου ορόφου είχα θεωρήσει τα δύσκολα είχαν περάσει και είχε σημανθεί λήξη συναγερμού...Αφού μου φέρνουν το βραδινό μου λέει η νοσοκόμα ότι όταν θα πάω τουαλέτα να ουρήσω να την φωνάξω να έρθει μαζί μου. Πέρασαν αρκετές ώρες και όταν είχα την ανάγκη δεν μπορούσα....Οπότε μου έκαναν καθετηριασμό ουροδόχου κύστης.  Το επόμενο πρωί πάλι δεν μπορούσα και ήρθε η πρωινή βάρδια των νοσοκόμων να με 'μαλώσει' ότι δεν θα κάνουμε συνέχεια καθετηριασμό και ότι πρέπει να φρουρήσω μόνη μου συν του ότι αποφεύγουν τον μόνιμο καθετήρα σε φυσιολογικό τοκετό. Εγώ όμως δεν μπορούσα αν και ήθελα... είχα για λίγο μια μικρή ροή και υποθέσαμε ότι επανήλθα. Μετά άρχισα να πονάω στην κοιλιά πολύ έντονα όπου οι μαίες ισχυρίζονταν ότι είναι από τις συσπάσεις της μήτρας για να επανέλθει στην θέση της και να κάνω υπομονή. Οι ώρες περνούσαν και ο πόνος χειροτέρευε μου έβαζαν ενδοφλέβια παυσίπονα το ένα μετά το άλλο. Την κλινική μου εικόνα την μετέφεραν οι μαίες στον γυναικολόγο όπου έδινε το ΟΚ για τις παυσίπονες. Τελικά έρχεται το βράδυ και ο πόνος επανέρχεται κάθε φορά μετά την επίδραση των παυσίπονων όπου κάποια στιγμή έκανα και εμετό , που δεν είχα κάνει ούτε μια φορά την εγκυμοσύνη. Η κοιλιά μου είναι πρησμένη σαν να είμαι πάλι έγκυος και τα πόδια  μου έχουν γίνει διπλάσια σε μέγεθος από το πρήξιμο. Τα δείχνω σε μία νοσοκόμα και μου λέει ότι είναι από τις ορμόνες. Εν τω μεταξύ έχουν έρθει δύο φορές οι προϊσταμένες μαιών να με 'μαλώσουν' ότι το παρακάνω και ότι  γέννησα  φυσιολογικά και θα έπρεπε να είναι όρθια και όχι ξαπλωμένη και ότι έφερα στο κόσμο μία νέα ζωή κλπ. Βασικά αυτές νόμιζαν ότι χαϊδευόμουν και ότι το παράκανα και δεν μου έδιναν σημασία όταν έλεγα ΠΟΝΑΩ. Μετά από μία τέτοια επίσκεψη επίπληξης μπαίνουν μέσα στο δωμάτιο δύο νοσοκόμες βγάζουν τον σύζυγο έξω και μου κάνουν καθετηριασμό πάλι, όπου έβγαλαν 2,7 λίτρα ούρα!!! Αν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι με εξέταζαν πόσο δύσκολο ήταν να τσεκάρουν την κύστη μου;;; Ο γυναικολόγος είχε πάρει τηλέφωνο και τις είπε να κάνουν καθετηριασμό... Την επόμενη ημέρα μου βάζουν μόνιμο καθετήρα το οποίο και δεν αποχωρίστηκα για 20 ημέρες που πήγα σπίτι μου. Ανά δύο ώρες άδειαζα την κύστη μου και ανά δύο ώρες τάιζα το μωρό. Η διάγνωση ήταν τελικά ότι είχε ατονίσει η κύστη μου από την επισκλειρίδιο και δεν συσπάται και ότι συμβαίνει πολύ σπάνια. Ναι, αλλά συμβαίνει για αυτό κάθεσαι τρεις ήμερες στο μαιευτήριο για να σε προσέχουν  όχι για να δοκιμάζεις την κουζίνα τους. Και φυσιολογικός τοκέτός εμφανίζει επιπλοκές λοχείας, εάν ήμουν καλά και δεν πονούσα δεν θα ζητούσα παυσίπονες θα είχα το μωρό αγκαλιά... Α! ναι ο θηλασμός άλλο ανέκδοτο....   με κυνηγούσαν να του δώσουν ξένο σε κάθε ευκαιρία ακόμα και όταν πήγα να κάνω υπέρηχο νεφρών για 5 - 10 λεπτά....Τραγικές απλά! Θελαν να πάρω την απόφαση εάν θα πάρω το χάπι να κόψω το γάλα μια μέρα πριν φύγω από το μαιευτήριο, τις αγνόησα. Μόνο μία μαία ήρθε με το μωρό αγκαλιά και με χαμόγελο να το βάλουμε στο στήθος και παρόλο τον πόνο μου με έκανε και το ξέχασα! Σε κάθε περίπτωση αναγκάστηκα να κόψω τον θηλασμό στις 10 ήμερες γιατί έπρεπε να πάρω φάρμακα για συσπαστεί κύστη μου....Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ενδονοσοκομειακή ουρολοίμωξη που έπαθα από τους ανεπαρκώς αποστειρωμένους καθετήρες που χρησιμοποιούν (Ψευδομονάδα ο νέος ένοικος της κύστης μου )!!! Μετά λέμε για τα δημόσια. Οπότε το .... edit admin .... δεν το λέω καθαρό μαιευτήριο, δεν έχει προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί σε λίγο πιο σπάνιες επιπλοκές λοχείας  και σίγουρα δεν είναι φιλικό στα βρέφη και στις μητέρες.

Κατ αρχας να σου ζήσει το μωράκι σου και σύντομα βρείτε του ρυθμούς σας!

Δεν εχω καμια άποψη απο τοκετό, αλλα ο γιατρος σου δεν ειναι ο υπεύθυνος για ολα, για ποιο λόγο επαναπαυοσουν στην επικοινωνία που ειχε με τις μαίες και δεν του έλεγες να έρθει να σε δει για να εχει κλινικη εικόνα;

Μπορει απλα να ηταν άπειρες οι κοπέλες, αλλα αντικειμενικά δεν είχαν αυτές την ευθύνη σου.

Οπως σε ολες τις δουλειές ειναι σε ποιανης την βάρδια θα τυχεις αυτός που πηρε τα 2.000 έπρεπε να ειναι απίκο!

Πιστεύω πως όταν νοσηλευεσαι σε ένα μεγάλο μαιευτήριο -νοσοκομείο υπεύθυνο είναι το προσωπικό του και δεν επιτρέπεται να είναι άπειρο. Ο μαιευτήρας δεν μπορεί να είναι απικο 24/7. Βεβαίως και έχει το overview αλλά η παραμονή μιας ασθενούς στο μαιευτήριο (και όχι πχ στο ιδιωτικό ιατρείο του μαιευτήρα) καθιστά υπεύθυνο το μαιευτήριο και το ιατρικό / νοσηλευτικο προσωπικό του. Επιπλέον, οι μαιες είναι επιφορτισμενες με την παρακολούθηση της λεχωνας εντός του μαιευτήριου. Αυτές την εξετάζουν κλπ και δίνουν αναφορά στον γιατρό.

Just now, maripoz είπε:

Πιστεύω πως όταν νοσηλευεσαι σε ένα μεγάλο μαιευτήριο -νοσοκομείο υπεύθυνο είναι το προσωπικό του και δεν επιτρέπεται να είναι άπειρο. Ο μαιευτήρας δεν μπορεί να είναι απικο 24/7. Βεβαίως και έχει το overview αλλά η παραμονή μιας ασθενούς στο μαιευτήριο (και όχι πχ στο ιδιωτικό ιατρείο του μαιευτήρα) καθιστά υπεύθυνο το μαιευτήριο και το ιατρικό / νοσηλευτικο προσωπικό του. Επιπλέον, οι μαιες είναι επιφορτισμενες με την παρακολούθηση της λεχωνας εντός του μαιευτήριου. Αυτές την εξετάζουν κλπ και δίνουν αναφορά στον γιατρό.

Συμφωνω στο κομμάτι οτι πληρώνεις και το μαιευτήριο και εχει ευθύνη στην νοσήλια σου.

Επισης οι κοπέλες που τελειώνουν μαίες σε ενα μεγάλο μαιευτήριο θα πάνε για να κανουν τα πρώτα βήματα τους. Αλλιώς πως θα τις προσλάβει ενας γιατρος για προσωπικη του μαια. Όλοι απο καπου ξεκινάνε και προφανώς θα διοριστούν αυτές που ειναι παλιές απόφοιτοι. Εξαιρούνται οι προϊσταμένες.

Και τελος θα δώσω ενα πολυ άκυρο παράδειγμα αλλα ενδεικτικό του τι μπορει να συμβεί. Εκεί που ψήφιζα την Κυριακή έρχεται ενας κύριος και ρωτάει την δικαστική αντιπρόσωπο αν εχει το δικαίωμα να ψηφίσει, καθως ανήκε σε μια κατηγορία. Παιρνει η δικαστική αντιπρόσωπος μπροστά μας τον έφορο τηλέφωνο καθως δεν ήξερε τι προέβλεπε ο νόμος και μεταφέρει τηλεφωνικά αυτα που της ειπε ο κύριος με εντελώς αλλαγμένο το νόημα. Ο κύριος φρικάρε και της έλεγε εγω δεν ειπα αυτο και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν.

Κι εγω λοιπόν ξαναλέω εχεις τοσο σοβαρό πρόβλημα και δεν παιρνεις απεύθειας τον γιατρο σου που σε ξεγεννησε τηλέφωνο για να μην τον ενοχλήσεις; Και αφήνεις τις μαίες που δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζι τους να μιλήσουν με τον γιατρο σου;

Επεξεργάστηκαν by Κάντι

Η πρώτη αρχή που διέπει τα επαγγέλματα υγείας είναι η προάσπιση της υγείας του ατόμου και η ανακούφιση του από τον πόνο. Σύμφωνα με την εξιστόρηση σου αυτό δεν τηρήθηκε. Ορθώς καταγγέλλεις δημοσίως το συμβάν. Το έχεις κάνει και εγγράφως στη Διοίκηση του νοσοκομείου; Στη θέση σου θα έπραττα πρώτα αυτό. Όχι τόσο γιατί θα αποσκοπούσα σε ηθική αποκατάσταση αλλά κυρίως ως χρέος μου προς την επόμενη γυναίκα που θα νοσηλευθεί στο μαιευτήριο αυτό (δημόσιο ή ιδιωτικό δεν έχει καμία σημασία). Ακόμη κι αν κάποιος εκλάβει την περιγραφή σου σχετικά με τη συμπεριφορά του προσωπικού προς το πρόσωπο σου, ως μη αντικειμενική και άρα δευτερευούσης σημασίας (προσωπικά την θεωρώ πρωτίστης σημασίας), μέσα από την εξιστόρηση σου,  προκύπτει ένα άλλο ζήτημα μείζονος σημασίας. Αυτό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Το μαιευτήριο θα πρέπει άμεσα να ενημερωθεί σχετικά με όλο αυτό και να επιληφθεί του θέματος (διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, αυστηρή τήρηση καθηκοντολογίου, επιμόρφωση προσωπικού, κλπ). Αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας! Εάν δεν το έχεις κάνει, κάνε το.

Τώρα, πιο συγκεκριμένα θα έλεγα πως η συμπεριφορά του προσωπικού δείχνει σοβαρή έλλειψη επαγγελματισμού και προβληματική επικοινωνία α) με τον νοσηλευόμενο και β) με τον θεράποντα ιατρό. Εάν θέλεις διευκρίνισε μας. Εφόσον εσύ συνέχιζες να πονάς -και εάν το άτομο πονά αυτό δεν παραβλέπεται ποτέ, είτε ο πόνος είναι σωματικής είτε ψυχικής αιτιολογίας- ο ιατρός σου, ο οποίος έχει την κύρια ευθύνη και είναι ο αρμόδιος να δώσει οδηγίες σχετικά με την οποιαδήποτε νοσηλευτική πράξη προς εσένα, πως σε αντιμετώπισε; Σε επισκεπτόταν καθημερινά; Σε άκουγε με προσοχή; Σε εξέταζε διεξοδικά; Απαντούσε στα ερωτήματα σου; Ποια θέση πήρε σχετικά με αυτό που συνέβη και ποια η θέση του όσον αφορά τους συνεργάτες του; Διότι το μαιευτικό-νοσηλευτικό προσωπικό και οι ιατροί-μαιευτήρες, είναι συνεργάτες. Είναι μια ομάδα που προκειμένου να φέρει εις πέρας το σπουδαιότατο έργο της, πρέπει η ίδια πρώτα-πρώτα να επικοινωνεί σωστά και να συνεργάζεται ομαλά. Εδώ φαίνεται πως η ομάδα αυτή χωλαίνει, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία που υπέστης εσύ, η οικογένεια σου και κατ’ επέκταση το νεογέννητο  βρέφος σου.

Λυπάμαι για αυτό που σας συνέβη. Δυστυχώς συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Θα μπορούσε να έχει συμβεί σε εμένα. Εύχομαι σύντομα να αναρρώσετε από την σωματική και ψυχική ταλαιπωρία και να προκύψει κάτι θετικό από όλο αυτό.

Διαφημίσεις

Λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συνέβη, πραγματικά απαράδεκτο! 

Πέρα από την απειρία του προσωπικού, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η απουσία φυσικής παρουσίας του μαιευτήρα. Δε θα έπρεπε να έχει έρθει να σε δει; Εμένα ερχόταν κάθε μέρα να με εξετάσει. Μάλιστα επειδή από το πρώτο βράδυ επανήλθα κανονικά και δεν ήθελα άλλο καθετήρα (έκανα καισαρική), το είπα στις νοσηλεύτριες και μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται. Ήρθε με είδε και ο ίδιος, του το είπα και κανόνισε με τις νοσηλεύτριες του θαλάμου να μου τον αφαιρέσουν, εφόσον όντως όλα ήταν καλά.

Εύχομαι όλα καλά από εδώ και στο εξής και να απαλλαγείς από τη λοίμωξη το συντομότερο.

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κορίτσια! Τον επόμενο μήνα γεννάω το τρίτο μου παιδακι με καισαρικη. Δεν θα έχω σύνοδο μαζί μου δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Δεν έχει ούτε επισκεπτήριο όποτε θα είμαι μόνη μου τελείως με το μωρό. Θα κάνω rooming in και στην δεύτερη καισαρικη μου ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούσα να φροντίσω και το μωρό και εμένα και το πρώτο μου παιδί χωρίς βοήθεια. Ξέρω ότι κάθε καισαρικη είναι διαφορετική και μπορεί σε αυτή να πάει κάτι διαφορετικά. Απλά ήθελα να σας ρωτήσω , επειδή από ότι μαθαίνω μπορεί να μην υπάρξει κάποιος που να μπορεί να έρθει να με πάρει όταν θα πάρω το εξιτήριο σκεφτόμουν να φύγω μόνη μου με το αμάξι. Πως σας φαίνεται αυτό ; Πιστεύεται είναι εφικτό ; Να οδηγήσω  μια ώρα μέχρι το σπίτι. 

πρίν από 10 λεπτά , Super.mum είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Τον επόμενο μήνα γεννάω το τρίτο μου παιδακι με καισαρικη. Δεν θα έχω σύνοδο μαζί μου δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Δεν έχει ούτε επισκεπτήριο όποτε θα είμαι μόνη μου τελείως με το μωρό. Θα κάνω rooming in και στην δεύτερη καισαρικη μου ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούσα να φροντίσω και το μωρό και εμένα και το πρώτο μου παιδί χωρίς βοήθεια. Ξέρω ότι κάθε καισαρικη είναι διαφορετική και μπορεί σε αυτή να πάει κάτι διαφορετικά. Απλά ήθελα να σας ρωτήσω , επειδή από ότι μαθαίνω μπορεί να μην υπάρξει κάποιος που να μπορεί να έρθει να με πάρει όταν θα πάρω το εξιτήριο σκεφτόμουν να φύγω μόνη μου με το αμάξι. Πως σας φαίνεται αυτό ; Πιστεύεται είναι εφικτό ; Να οδηγήσω  μια ώρα μέχρι το σπίτι. 

Άντε πλησιάζει ο καιρός!!!!! 

Κορίτσι μου δύσκολο μου φαίνεται κάτι τέτοιο.. Δεν θα μπορούσε να έρθει ο άντρας σου κ τα παιδάκια σου τα άλλα να τα κρατάει ή η μάνα σου η πεθερά σου? Σκέψου ότι θα έχεις κ την βαλίτσα μαζί σου κ το μωρό.. πως να τα πας όλα στο αυτοκίνητο μόνη σου μετά από καισαρική? Κ στο αυτοκίνητο μια ώρα μόνη σου ίσως πονάς. Κ αν πέφτεις κ σε καμία λακουβιτσα πως να συντονισεις τα πόδια σου την στιγμή που μπορεί να πονάς?

πρίν από 55 λεπτά , Super.mum είπε:

Καλησπέρα!

Το να είσαι μόνη σου στο δωμάτιο μου φαίνεται απλό, και στις 2 καισαρικές δεν με είχε βοηθήσει κανείς με κάτι. Μόνο  οι μαίες.

Το να φύγεις και να οδηγήσεις κλπ.. δύσκολο! 

3 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Καλησπέρα,το να οδηγήσεις πραγματικά μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο,εγώ μετά την καισαρική πονάγα πάρα πολύ,δεν μπορούσα ουτε το μωρό να φροντίσω,πολλές γυναίκες βέβαια τα καταφέρνουνε όπως και άλλωστε άλλα για να οδηγήσεις δε νομίζω να μπορείς.

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Απλά ήθελα να σας ρωτήσω , επειδή από ότι μαθαίνω μπορεί να μην υπάρξει κάποιος που να μπορεί να έρθει να με πάρει όταν θα πάρω το εξιτήριο σκεφτόμουν να φύγω μόνη μου με το αμάξι. Πως σας φαίνεται αυτό ; Πιστεύεται είναι εφικτό ; Να οδηγήσω  μια ώρα μέχρι το σπίτι. 

Ήθελα να σου πω, ότι γενικότερα (όχι μόνο για την περίπτωση σας) υπάρχει και η λύση του ιδιωτικού ασθενοφόρου. Δεν ξέρω πρακτικές λεπτομέρειες για περίπτωση σαν την δική σας, αλλά η λογική λέει ότι σίγουρα θα προσφέρεται η υπηρεσία για κάτι τέτοιο. Αν βλέπετε με τον σύζυγο αδιέξοδο, θα μπορούσατε να το σκεφθείτε. Δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια έρευνα αγοράς, να σε ενημερώσουν. Υπάρχουν πολλές εταιρείες και το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με την εταιρεία, την διάρκεια της διαδρομής, τυχόν στάσεις, κλπ (αν θυμάμαι καλά από 50€/ώρα κι άνω... ίσως και από κάτω από 50 να χρεώνουν κάποιες, δεν έχω καλή μνήμη). Τώρα που το ξανά σκέφτομαι, θα μπορούσες να ρωτήσεις και το μαιευτήριο που θα γεννήσεις εάν συνεργάζονται με κάποια εταιρεία. Κάποιες φορές λόγω συνεργασίας κάνουν πιο συμφέρουσες χρεώσεις.

Με το καλό εύχομαι!

11 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Πρακτικά εινσι δύσκολο.ποιος θα σου κουβαλήσει τη βαλίτσα,ποιος το μωρό,πως θα τρέξεις για το εξιτήριο κ στην τελική κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αποκλείεται να πονάς.Επισης θα πρέπει να έχεις κ τοναυτοκινητο μαζί σου από πριν?πολλές οι λεπτομέρειες.μονο κάποιο επιλεγμένο ταξί.

Κορίτσια μου ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Το μαιευτήριο έχει παρκινγκ , όποτε σκεφτόμουν να το άφηνα εκεί το αμάξι όταν ήταν να πάω να γεννήσω και να έφευγα μόνη μου μόλις γένναγα πια. Το ξέρω ότι ακούγεται δύσκολο και είναι. Θα σκεφτώ τις επιλογές που θα έχω και αυτά που μου Προτείνατε . Ο άντρας μου προτείνει να έρθει εκείνος με τα μωρα. Αλλά οι ηλικίες τους είναι 2,5 ο ένας και 1,5 ο άλλος. Ήθελα να τους δω μια και καλή στο σπίτι που θα τους έχεις προετοιμάσει και ο άντρας μου ψυχολογικά για τον ερχομό του μωρού και να έρθω και να είναι όλα πιο χαλαρά. Από ότι τώρα να έρθει με τα μωρα μαζί να με πάρει και να ταλαιπωρηθούν στο δρόμο 1 ώρα και κάτι και μετά πίσω πάλι το ίδιο. Δεν ξέρω η κατάσταση μόνο ήρεμη δεν θα είναι λογικά .. 

On 28/1/2022 at 12:30 ΜΜ, Super.mum είπε:

Με το καλό κορίτσι μου.

Θα σου πω τη γνώμη μου. 

Γέννησα με καισαρική μετά από 15 ώρες προσπάθειας φυσιολογικού τοκετού. Δε με πτόησε καθόλου, αφού προσπαθήσαμε μέχρι τέλους..

Βγήκα μετά από 2 μέρες,ήμουν σαν να μην είχα γεννήσει..

Πήρα το σκύλο μου (50 κιλα) κ τον πήγα βόλτα,την επόμενη που γύρισα σπίτι..

Δε θα έπαιρνα όμως τέτοια Ριψοκίνδυνη απόφαση.

Είσαι στο δρόμο οδηγείς,κ ξαφνικά ζαλιζεσαι..βάζεις σε κίνδυνο το βρεφακι σου,πρώτα κ μετά εσένα..

Αν σε πιάσει ξαφνικός πόνος στην τομή, τι θα κάνεις?

Κάλεσε ένα ταξί κοριτσάκι μου να γυρίσετε σπιτάκι σας με ασφάλεια. 

Με το καλό να κρατήσεις το αγγελούδι σας αγκαλιά!

Διαφημίσεις

On 28/1/2022 at 12:30 ΜΜ, Super.mum είπε:

Πρακτικά μου φαίνεται δύσκολο για τους λόγους που αναφέρθηκανε παραπάνω,προσωπικά δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό να οδηγήσω δυο ημέρες μετά την καισαρική και να κουβαλησω βαλίτσα και μωρό μέχρι το αυτοκίνητο,θυμάμαι πως σίγουρα 10 ημέρες μετά τη γέννα μου ήτανε πολύ δύσκολο να καθίσω και να σηκωθώ από το κρεβάτι η τον καναπέ,αλλά γιατί κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός εσύ μπορεί να τα καταφέρεις εάν δεν πονάς.Μια καλή λύση θα ήτανε το ταξί αλλά λογο covid το θεωρώ λίγο επικυνδυνο,η άλλη λύση είναι το ιδιωτικό ασθενοφόρο,νομίζω το ανέφερε και κάποια άλλη κοπέλα πιο πάνω.

Συγγνώμη δεν υπάρχει ένας παππούς/θείος/γιαγιά/αδερφός/νονός να κάτσει 2-3 ώρες με τα παιδιά για να πάρετε εξιτήριο σαν άνθρωποι;;;

Ή έστω να έρθει να βοηθήσει εσένα την ημερα του εξιτηρίου;

Κι εγω δεν θα το τολμουσα. Θυμαμαι οταν γυρνουσαμε απο το μαιευτηριο και οδηγουσε ο αντρας μου ημουν πισω με το μωρο για να το βλεπω υποτιθεται και με πηρε κι εμενα ο υπνος! 

Χιλιες φορες θα προτιμούσα να ερθουν τα αλλα δυο παιδια. Μπορει να ειναι και ομαλοτερη η μεταβαση για εκεινα αν δουν πού ησουν τοσες μερες. Το μειον ειναι οτι δεν θα μπορει να κατσει καποιος πισω με το μωρο, θα ειναι το μωρο μαζι με τα αλλα.

3 ώρες πρίν, Deena είπε:

Συγγνώμη δεν υπάρχει ένας παππούς/θείος/γιαγιά/αδερφός/νονός να κάτσει 2-3 ώρες με τα παιδιά για να πάρετε εξιτήριο σαν άνθρωποι;;;

Έλα ντε!

Σούπερ μαμα πες μας ότι μας κάνεις πλάκα που θα οδηγήσεις μόνη σε επαρχιακό δρόμο κ θα κουβαλήσει κ τη βαλιτσα στο δωμάτιο κ θα τη φορτώσεις μετά μαζί με το μωρό.

4 ώρες πρίν, Mamaloulou είπε:

Πρακτικά μου φαίνεται δύσκολο για τους λόγους που αναφέρθηκανε παραπάνω,προσωπικά δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό να οδηγήσω δυο ημέρες μετά την καισαρική και να κουβαλησω βαλίτσα και μωρό μέχρι το αυτοκίνητο,θυμάμαι πως σίγουρα 10 ημέρες μετά τη γέννα μου ήτανε πολύ δύσκολο να καθίσω και να σηκωθώ από το κρεβάτι η τον καναπέ,αλλά γιατί κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός εσύ μπορεί να τα καταφέρεις εάν δεν πονάς.Μια καλή λύση θα ήτανε το ταξί αλλά λογο covid το θεωρώ λίγο επικυνδυνο,η άλλη λύση είναι το ιδιωτικό ασθενοφόρο,νομίζω το ανέφερε και κάποια άλλη κοπέλα πιο πάνω.

Γιατί βρε παιδιά ασθενοφορο?άρρωστη θα είναι?

πρίν από 5 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Έλα ντε!

Σούπερ μαμα πες μας ότι μας κάνεις πλάκα που θα οδηγήσεις μόνη σε επαρχιακό δρόμο κ θα κουβαλήσει κ τη βαλιτσα στο δωμάτιο κ θα τη φορτώσεις μετά μαζί με το μωρό.

Ούτε είναι ασφαλές το ασθενοφορο.που θα μπει το αυγό?

πρίν από 55 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Έλα ντε!

Σκεφτόμουν μήπως με βοηθαγε κάποια νοσοκόμα να τα κατεβάσουμε μέχρι το αμάξι κάτω στο παρκινγκ. Γιατί θυμάμαι την προηγούμενη φορά που ήμουν πάλι μόνη με βοήθησαν να κουβαλήσω τα πράγματα μέχρι την έξοδο όπου με συνάντησε η μητέρα μου τότε. Το θέμα είναι ότι όλοι δουλεύουν και κανείς δεν προσφέρεται να πάρει άδεια. Όποτε γιατί να κάτσω να τους βάλω να κάνουν κάτι που δεν πολύ θέλουν .. θα τα καταφέρω και μόνη μου. 

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Κι εγω δεν θα το τολμουσα. Θυμαμαι οταν γυρνουσαμε απο το μαιευτηριο και οδηγουσε ο αντρας μου ημουν πισω με το μωρο για να το βλεπω υποτιθεται και με πηρε κι εμενα ο υπνος! 

Χιλιες φορες θα προτιμούσα να ερθουν τα αλλα δυο παιδια. Μπορει να ειναι και ομαλοτερη η μεταβαση για εκεινα αν δουν πού ησουν τοσες μερες. Το μειον ειναι οτι δεν θα μπορει να κατσει καποιος πισω με το μωρο, θα ειναι το μωρο μαζι με τα αλλα.

Αυτό σωστό δεν το είχα σκεφτεί. Δεν θα μπορώ να κάτσω πίσω με το μωρό. Και θα είναι το μωρό μαζί με τα αλλα δυο. Δεν μου φαίνεται καλή ιδέα.

4 ώρες πρίν, Deena είπε:

Δεν ψήνεται κανείς .. :/ 

πρίν από 19 λεπτά , Super.mum είπε:

Δεν πειραζει…ξύδι!

Ας ερθουν με μούτρα :roll:

Αν πια αποδειχθούν τόσο γαϊδούρια (sorry, αλλά για γαϊδούρια θα πρόκειται), βρες ένα ταξί πολυτελείας, από αυτά που δουλεύουν μόνο με ιδιωτική πελατεία, ώστε να έχεις δεσμεύσει τον οδηγό αρκετές ώρες και να σε βοηθήσει και στο κουβάλημα.

Θα σου πάει ο κούκος αηδόνι βεβαια, αλλά δεν θα έβαζα νεογέννητο σε διερχόμενο ταξί ούτε με covid, ούτε χωρίς.

1 hour ago, μαγιοπουλας είπε:

Υποθετω σε αυτη την περιπτωση δεν θα ηταν στο αυγο αλλα καπου ξαπλωμενο οπως μεταφερουν μωρα οταν χρειαζεται

Για τα "μεγαλα" παιδακια πιστευω θα ειναι πιο δυσκολο το να σκασεις μυτη με το νεο μελος ενω θα σε εχουν στερηθει τοσες μερες. Πιστευω θα νιωσουν καλυτερα ερχομενοι στο μαιευτηριο, βλεποντας το μωρο εκει και να φυγετε ολοι μαζι για το σπιτι, με τη νεα μορφη της οικογενειας σας. Θα νιωσουν και περισσοτερο οτι συμμετειχαν.

Όλα τα μεγαλύτερα αδέρφια έτσι την βλέπουν την μαμά τους, μαζί με το νεογέννητο όταν φτάνει στο σπίτι, συνήθως μαζί με τον μπαμπά τους και αφού έχουν μείνει κάποιες ώρες ή και μέρες με καποιον/α συγγενή.

Το σοκ με το νέο μέλος δεν το γλυτώνεις όπως κι αν γίνει η πρώτη γνωριμία.

Προτεραιότητα για τον τρόπο επιστροφής από το μαιευτήριο πρέπει να είναι η ασφάλεια και η άνεση της λεχώνας και τίποτα άλλο, πόσο μάλλον όταν αναρρώνει από μια καισαρική με τον πόνο και την δυσκολία στις κινησεις που συνεπάγεται αυτή.

Πραγματικά δεν μπορώ μα το χωνέψω ότι υπάρχουν συγγενείς και δεν είναι διατεθειμένος κανείς να βοηθήσει.

πρίν από 15 λεπτά , Deena είπε:

Όλα τα μεγαλύτερα αδέρφια έτσι την βλέπουν την μαμά τους, μαζί με το νεογέννητο όταν φτάνει στο σπίτι, συνήθως μαζί με τον μπαμπά τους και αφού έχουν μείνει κάποιες ώρες ή και μέρες με καποιον/α συγγενή.

Προτεραιότητα για τον τρόπο επιστροφής από το μαιευτήριο πρέπει να είναι η ασφάλεια και η άνεση της λεχώνας και τίποτα άλλο, πόσο μάλλον όταν αναρρώνει από μια καισαρική με τον πόνο και την δυσκολία στις κινησεις που συνεπάγεται αυτή.

Πραγματικά δεν μπορώ μα το χωνέψω ότι υπάρχουν συγγενείς και δεν είναι διατεθειμένος κανείς να βοηθήσει.

Έλα ντε θα ξαναπώ!

πρίν από 38 λεπτά , little lamb είπε:

Υποθετω σε αυτη την περιπτωση δεν θα ηταν στο αυγο αλλα καπου ξαπλωμενο οπως μεταφερουν μωρα οταν χρειαζεται

Για τα "μεγαλα" παιδακια πιστευω θα ειναι πιο δυσκολο το να σκασεις μυτη με το νεο μελος ενω θα σε εχουν στερηθει τοσες μερες. Πιστευω θα νιωσουν καλυτερα ερχομενοι στο μαιευτηριο, βλεποντας το μωρο εκει και να φυγετε ολοι μαζι για το σπιτι, με τη νεα μορφη της οικογενειας σας. Θα νιωσουν και περισσοτερο οτι συμμετειχαν.

Τα ασθενοφόρα δεν είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν μωρά λίγων ημερών δεν εινσο ασφαλές σε καμια περίπτωση. 

πρίν από 45 λεπτά , Deena είπε:

Δεν πειραζει…ξύδι!

Ας ερθουν με μούτρα :roll:

Αν πια αποδειχθούν τόσο γαϊδούρια (sorry, αλλά για γαϊδούρια θα πρόκειται), βρες ένα ταξί πολυτελείας, από αυτά που δουλεύουν μόνο με ιδιωτική πελατεία, ώστε να έχεις δεσμεύσει τον οδηγό αρκετές ώρες και να σε βοηθήσει και στο κουβάλημα.

Θα σου πάει ο κούκος αηδόνι βεβαια, αλλά δεν θα έβαζα νεογέννητο σε διερχόμενο ταξί ούτε με covid, ούτε χωρίς.

Φυσικά κ οχιβσε διερχόμενο.εννουσε να ψάξει ίσως για κάποιο οδηγό εκ των προτέρων αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δηλαδή τα παιδιά δεν υπάρχει κανείς να τα κρατήσει?Αν θυμάμαι καλά έχει κ μαμα στην ηλικία μας περίπου.

1 hour ago, Super.mum είπε:

Σκεφτόμουν μήπως με βοηθαγε κάποια νοσοκόμα να τα κατεβάσουμε μέχρι το αμάξι κάτω στο παρκινγκ. Γιατί θυμάμαι την προηγούμενη φορά που ήμουν πάλι μόνη με βοήθησαν να κουβαλήσω τα πράγματα μέχρι την έξοδο όπου με συνάντησε η μητέρα μου τότε. Το θέμα είναι ότι όλοι δουλεύουν και κανείς δεν προσφέρεται να πάρει άδεια. Όποτε γιατί να κάτσω να τους βάλω να κάνουν κάτι που δεν πολύ θέλουν .. θα τα καταφέρω και μόνη μου. 

Αυτό σωστό δεν το είχα σκεφτεί. Δεν θα μπορώ να κάτσω πίσω με το μωρό. Και θα είναι το μωρό μαζί με τα αλλα δυο. Δεν μου φαίνεται καλή ιδέα.

Συγγνώμη.ουτε κ τότε σε παρέλαβε ο άντρας σου???Μου φαινεται παρα πολυ περίεργο.τα παιδιά ποιος θα τα κρατάει όταν θα πας να γεννήσεις?

6 ώρες πρίν, Mamaloulou είπε:

Από θέμα κορονπθου χειρότερο το ασθενοφορο πουβποθος ξέρει τι είδους ασθενή έχει μεταφέρει πριν .Κ δεν νομίζω ότι το ασθενοφορο εκτελεί χρέη ταξί.

Το λογικό θα εινσι να πάει με το ασιενοφορο αν την πιάσουν πόνοι γιατι υποθετω οτιβουτε τότε θα προσφερθεί κάποιος....

1 hour ago, Deena είπε:

Το εγραψα επειδη ειπε οτι ισως ειναι πιο ηρεμο για τα παιδια. Μεταξυ των δύο, πιο ηρεμο θεωρω το να πανε στο μαιευτηριο, δεδομενου κιολας οτι η αλλη εναλλακτικη ειναι να οδηγησει η ιδια! Αν υπαρχει δυνατοτητα να ειναι σπιτι με καποιον τριτο ειναι αλλο, που εδω δεν γινεται δυστυχως. Οπότε στη θεση της θα διαλεγα το "ολοι μαζι".

1 hour ago, μαγιοπουλας είπε:

Τα ασθενοφόρα δεν είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν μωρά λίγων ημερών δεν εινσο ασφαλές σε καμια περίπτωση. 

Η αληθεια ειναι πως δεν ξερω, δεν εχει χρειαστει και μακαρι να μη χρειαστει σε κανεναν. Το ειπα λιγο υποθετοντας. Δεν μπορει να μην εχουν ασφαλη τροπο. Οταν χρειαζεται να μεταφερουν τοσο μικρα μωρα πώς τα μεταφερουν;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...