Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υποψία ΓΟΠ σε μωρό 1 μηνός που θηλάζει συνέχεια

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι ενός μηνός κ η παιδίατρος υποψιάζεται ότι έχει γοπ. Παίρνει βάρος κανονικά χωρίς να βγάζει γουλιές. Αλλά έχει συριγμός στην αναπνοή της και δε ρεύεται σχεδόν ποτέ. Το το πρόβλημα είναι ότι εξαιτίας της γοπ θηλάζει συνεχώς. Μόλις την απομακρύνω από το στήθος μου γκρινιάζει και θέλει να το ξαναπιάσει χωρίς ωστόσο να φαίνεται πεινασμένη. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω γιατί έτσι λαμβάνει περισσότερη τροφή από όση θα έπρεπε. Προσπαθώ να την ξεγελάσω με την πιπίλα αλλά δεν την αποδέχεται με τίποτα. Έχει κάποια παρόμοια εμπειρία; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Διαφημίσεις

γειά σου! να σου ζήσει το μωράκι σου! 

.... θα έλεγα να διαγνωστει το μωρο αντι να υποθέτει απλώς η γιατρός κατι το οποιο εσυ μετά νομίζεις ότι ισχύει, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί. 

τα μωρά 1 μηνών θηλάζουν συνέχεια ακόμα. Το μωράκι ξέρει από μόνο του τι χρειάζεται,..εκτός και αν ειναι αδυναμο και δεν τρωει απο αδυναμια ή τεμπελιά/βολικό μωρό. 

Αν τρώει παραπάνω δεν ανησυχείς!    εμένα πχ δεν ετρωγε κ δε πηρε βαρος επειδη δεν εδειχνε να δυσφορει ή να πεινάει ή δεχόταν να πεινάει  - εκεί θέλει προσοχή!!

για την πιπίλα,  εάν εσύ πονάς ή δεν θέλεις τον θηλασμό δικη σου επιλογή, φυσικά, και να κάνεις όπως αισθάνεσαι,  αλλά κατά τα άλλα εάν θέλεις να συνεχίσεις θηλασμό, ούτε πιπίλα δεν χρειάζεται ούτε άλλη παρέμβαση στο πότε θηλάζει το μωρό εκτος και εάν υπάρξει κάποια σοβαρή ένδειξη όχι απλώς κάποια υποψία, που δεν έχει επιβεβαιωθεί όπως γράφεις.

α) λες στην παιδίατρο, να σου πει πως να επιβεβαιώσετε ή διαψεύσετε γοπ. συνήθως με υπερηχο, υπαρχει ενα εξειδικευμενο κοντά στο χίλτον

β) αν δεν έχει γόπ δεν εχεις λόγο παρεμβασεων στο ποτε θηλάζει το μωρό. αν κουράστηκες αν δεν αντέχεις αν θέλεις να ηρεμήσεις, είναι διαφορετικό πράγμα και εκεί συμβουλεύεσαι ιδανικά σύμβουλ θηλασμού για να σε βοηθήσει πως να προσαρμοσεις τα δικα σου θελω με του μωρου. Είναι λεπτή η ισορροπία! 

γ) να παρει περισσότερη τροφη απο αυτη που χρειαζεται ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! το μωρό έχει δικά του ένστικτα, το σώμα του θα αντιδράσει αν γεμίσει το στομάχι ή εάν αδειάσει το στομάχι. είναι ένας πλήρης άνθρωπος ήδη..  που θηλάζει και για παρηγοριά/συναισθηματική ανάγκη όχι μόνο για φαγητό 

ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ  το μωράκι σας να το χαίρεστε!!!

Τα μωράκια που θηλάζουν είναι "ενα" με την μανούλα. Mέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός θα περνάτε πολλές ώρες αγκαλίτσα. Τα πάτε πολύ καλά απο την στιγμή που το μωράκι παίρνει ικανοποιητικό βάρος. Εμένα έκανε έναν περίεργο ήχο σαν βραχνάδα .Άλλαξα στάση ταίσματος (δυστυχώς δεν θήλασα) έτσι ώστε να μην είναι ξαπλωτό τελείως το κορμάκι της ενώ τρώει, και επίσης την εχω στον ώμο μου για να ρευτεί τουλάχιστον 15 λεπτά μετά απο κάθε γεύμα. 

On 16/1/2019 at 9:20 ΠΜ, irresanna είπε:

Η κόρη μου είναι ενός μηνός κ η παιδίατρος υποψιάζεται ότι έχει γοπ. Παίρνει βάρος κανονικά χωρίς να βγάζει γουλιές. Αλλά έχει συριγμός στην αναπνοή της και δε ρεύεται σχεδόν ποτέ. Το το πρόβλημα είναι ότι εξαιτίας της γοπ θηλάζει συνεχώς. Μόλις την απομακρύνω από το στήθος μου γκρινιάζει και θέλει να το ξαναπιάσει χωρίς ωστόσο να φαίνεται πεινασμένη. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω γιατί έτσι λαμβάνει περισσότερη τροφή από όση θα έπρεπε. Προσπαθώ να την ξεγελάσω με την πιπίλα αλλά δεν την αποδέχεται με τίποτα. Έχει κάποια παρόμοια εμπειρία; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Τα περισσότερα μωρά τόσο μικρά θηλάζουν συνεχώς (που είναι και το επιθυμητό) και τα θηλάζοντα συνήθως δε ρεύονται. Μήπως απλά η παιδίατρός σας δεν έχει καμία μα καμία εμπειρία από θηλασμό; Πάρε μία δεύτερη γνώμη από παιδίατρο φιλικό στο θηλασμό.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...