Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παπούτσια στο σπίτι

Recommended Posts

Με αυτά που διαβάζω μάλλον εγώ έχω πάρει πολύ χαλαρά κάποια θέματα.Η μικρή έχει ψωμάκι της πχ και τριγυρνάει.Το αφήνει στο πάτωμα, παίζει,το ξαναθυμαται και το τρώει.Και η αλήθεια είναι ότι την αφήνω με τη λογική ότι τα παιχνίδια τους κυλιούνται κάτω και τα παίρνει και τα βάζει στο στόμα.Το ίδιο πράγμα μου φαίνεται.Το σπίτι είναι σκουπισμενο και σφουγγαρισμενο κάθε μέρα. Παραειμαι χαλαρή;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 225
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ έχω κάνει καταγγελία στην "καθαρίστρια" του σχολείου μας, όταν είδα ιδίοις όμμασι με την ίδια σκούπα να "καθαρίζει" τις τάξεις, το προαύλιο, τις τουαλέτες, την χωμάτινη αυλή!!

Just now, elenip είπε:

Εγώ έχω κάνει καταγγελία στην "καθαρίστρια" του σχολείου μας, όταν είδα ιδίοις όμμασι με την ίδια σκούπα να "καθαρίζει" τις τάξεις, το προαύλιο, τις τουαλέτες, την χωμάτινη αυλή!!

Που να δεις τι θα κάνει με το ίδιο σφουγγάρι...

Just now, vanessaki4 said:

Με αυτά που διαβάζω μάλλον εγώ έχω πάρει πολύ χαλαρά κάποια θέματα.Η μικρή έχει ψωμάκι της πχ και τριγυρνάει.Το αφήνει στο πάτωμα, παίζει,το ξαναθυμαται και το τρώει.Και η αλήθεια είναι ότι την αφήνω με τη λογική ότι τα παιχνίδια τους κυλιούνται κάτω και τα παίρνει και τα βάζει στο στόμα.Το ίδιο πράγμα μου φαίνεται.Το σπίτι είναι σκουπισμενο και σφουγγαρισμενο κάθε μέρα. Παραειμαι χαλαρή;

Να της μάθεις να το βάζει σε πιατάκι έτσι ώστε να "εκπαιδεύεται" ότι δεν τρώμε φαγητό από κάτω. Άλλο το παιχνίδι που θα το βάλει στο στόμα και άλλο το φαγητό που θα το φάει.

Just now, erin0000 said:

Που να δεις τι θα κάνει με το ίδιο σφουγγάρι...

Δεν αντιλέγω, άμα ο άλλος είναι βρωμιάρης είναι βρωμιάρης, φαντάζομαι και στο σπίτι της τα ίδια θα κάνει.

Just now, erin0000 said:

Σοβαρά τώρα; Ποια χώρα είναι αυτή;;;

ΟΚ, εγώ μιλώ για Ελλάδα που θα πάει μετά το παιδί στον παιδικό όπου σίγουρα δεν έχει παντοφλάκια...

Το ξερω οτι στην Ελλαδα συμβαινει αυτο και εχοντας και εγω η ιδια μεγαλωσει σε ενα βρωμικο σπιτι (δεν ηταν μονο τα παπουτσια το προβλημα εκει ηταν και πολλα πολλα αλλα) δεν μου εκανε καμια εντυπωση πριν να μπαινω με τα παπουτσια ακομα και στο μπανιο. Τωρα ομως μετα απο τοσα χρονια συνηθειας (7 κλεισμενα) στην Σκανδιναβια το θεωρω απλα αδιανοητο. Ειναι και οπως μαθεις πιστευω λοιπον πια. 

Διαφημίσεις

Just now, elenip είπε:

Να της μάθεις να το βάζει σε πιατάκι έτσι ώστε να "εκπαιδεύεται" ότι δεν τρώμε φαγητό από κάτω. Άλλο το παιχνίδι που θα το βάλει στο στόμα και άλλο το φαγητό που θα το φάει.

Σε 12 μηνών πιστεύεις θα τα καταφέρω να την πείσω να έχει το ψωμάκι στο πιάτο;γτ ότι και να της δώσω σε πιάτο με φαγητό το αναποδογυρίζει και παίρνει το πιάτο για μασητικό,παιχνίδι κλπ

Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσοι γονείς έχουν πάει στον παιδικό / σχολείο κλπ να τσεκάρουν την καθαριότητα που παίζει σε κουζίνες, τουαλέτες κλπ και να δουν κάθε πότε και πως καθαρίζεται το σχολείο τους / παδικός κλπ... θα εκπλαγείτε αν το ψάξετε :sad:

Σε 12 μηνών πιστεύεις θα τα καταφέρω να την πείσω να έχει το ψωμάκι στο πιάτο;γτ ότι και να της δώσω σε πιάτο με φαγητό το αναποδογυρίζει και παίρνει το πιάτο για μασητικό,παιχνίδι κλπ

Εσύ θα της το δείχνεις συνέχεια και εάν πάει να φάει από κάτω θα της το παίρνεις, τα παιδιά εκπαιδεύονται

Οχι και εμενα τα ιδια κανει. Αν και πλεον δεν μου αρεσει να κυκλοφορει με το φαγητο στο σπιτι, οποτε τρωει μονο στο καρεκλακι της, στο τραπεζι. Αλλιως γεμιζει ο τοπος φαγητα ολη την ωρα αν της δωσω και εγω το πιατακι της με το ψωμι πχ. Οποτε το τρωμε στην κουζινα στο τραπεζι και ειμαστε οκ!

Just now, elenip είπε:

Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσοι γονείς έχουν πάει στον παιδικό / σχολείο κλπ να τσεκάρουν την καθαριότητα που παίζει σε κουζίνες, τουαλέτες κλπ και να δουν κάθε πότε και πως καθαρίζεται το σχολείο τους / παδικός κλπ... θα εκπλαγείτε αν το ψάξετε :sad:

Εσύ θα της το δείχνεις συνέχεια και εάν πάει να φάει από κάτω θα της το παίρνεις, τα παιδιά εκπαιδεύονται

Ευχαριστώ κορίτσι θα το προσπαθήσω και βλέπουμε!

Just now, elenip είπε:

Πάντως κ εμέναέχει τύχει να πάρει κάτι που του έπεσε από κάτω (σπάνια γιατί γενικά τρώει στο τραπέζι, αλλά κανένα φρούτο πχ σε ώρα που δεν είναι ώραγεύματος) και να μην τον προλάβω. Κι έχω την εντύπωση ότι αυτό το κάνουν όλα τα παιδάκια. Κι όπως λέει κ η @vanessaki4, αρχίζω να νιώθω τελείως βρωμιάρα γιατί δεν έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα για το μια στις τόσες που συμβαίνει. χμ επίσης έχει τύχει να παίζει κ να δει τον άντρα μου να τρώει φρούτο κ να το ζητήσει κ να μην πλυνει χέρια κ να το φάει έτσι. βέβαια δεν μένουμε σε πόλη οπότε έρχεται μόνο φυσική βρωμιά μέσα και  τυπικά δεν φοράμε παπούτσια σπίτι, αλλά στον κήπο κ τη βεράντα με τη σαγιονάρα μπαινοβγαίνουμε διαρκώς. 

Διαφημίσεις

Εμας το σπίτι μας είναι σπίτι άνευ παπουτσιών και άνευ τσιγάρου. Κανένας επισκέπτης μας δεν είχε ποτέ πρόβλημα να βγάλει τα παπούτσια του. Εννοώ ούτε όσοι φορούν σπίτι τους παπούτσια. Έχουμε παντόφλες και σαγιονάρες για τους επισκέπτες που θέλουν (τις πλένουμε ανά τακτά) οι υπόλοιποι με τις κάλτσες τους ή δανείζονται δικές μας. Οι μόνοι που μπαίνουν και δε βγάζουν παπούτσια είναι οι μάστορες, που τους δίνουμε σακούλες και δένουν πάνω από τα παπούτσια. Οι συνήθεις "βρωμιές" του πατώματος είναι σκόνη σε καμιά γωνία, τίποτα ψίχουλα στην κουζίνα και τρίχες κυρίως στις κρεβατοκάμαρες. Αλλά πολύ λίγα πράγματα καθώς σκουπίζουμε ανά τακτά διαστήματα (και βέβαια σε 2' έχουμε τελειώσει). Και @vanessaki4 εάν πέσει ψωμάκι κάτω, εμείς επειδή είναι σπίτι μας και ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι το πάτωμα, το τρώμε :).

Just now, vanessaki4 είπε:

Πιο εύκολα θα την μάθεις να μην τρώει κάτι που πέφτει κάτω (γενικώς και χωρίς εξαιρέσεις), παρά να διαχωρίζει ότι στο σπίτι επιτρέπεται ενώ αλλού απαγορεύεται...

Just now, samsympan said:

Εμας το σπίτι μας είναι σπίτι άνευ παπουτσιών και άνευ τσιγάρου. Κανένας επισκέπτης μας δεν είχε ποτέ πρόβλημα να βγάλει τα παπούτσια του. Εννοώ ούτε όσοι φορούν σπίτι τους παπούτσια. Έχουμε παντόφλες και σαγιονάρες για τους επισκέπτες που θέλουν (τις πλένουμε ανά τακτά) οι υπόλοιποι με τις κάλτσες τους ή δανείζονται δικές μας. Οι μόνοι που μπαίνουν και δε βγάζουν παπούτσια είναι οι μάστορες, που τους δίνουμε σακούλες και δένουν πάνω από τα παπούτσια. Οι συνήθεις "βρωμιές" του πατώματος είναι σκόνη σε καμιά γωνία, τίποτα ψίχουλα στην κουζίνα και τρίχες κυρίως στις κρεβατοκάμαρες. Αλλά πολύ λίγα πράγματα καθώς σκουπίζουμε ανά τακτά διαστήματα (και βέβαια σε 2' έχουμε τελειώσει). Και @vanessaki4 εάν πέσει ψωμάκι κάτω, εμείς επειδή είναι σπίτι μας και ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι το πάτωμα, το τρώμε :).

Και πως θα εξηγήσεις / μάθεις στο παιδί ότι αυτό που κάνει στο σπίτι σας και είναι οκ δεν πρέπει να το κάνει σε ένα ξένο σπίτι / παιδικό κλπ??

Στο δικό σου σπίτι μπορεί το πάτωμα να λάμπει αλλά όπως θα έχεις καταλάβει δεν ισχύει και αλλού / παντού!

Just now, Έσπερος είπε:

Πάντως κ εμέναέχει τύχει να πάρει κάτι που του έπεσε από κάτω (σπάνια γιατί γενικά τρώει στο τραπέζι, αλλά κανένα φρούτο πχ σε ώρα που δεν είναι ώραγεύματος) και να μην τον προλάβω. Κι έχω την εντύπωση ότι αυτό το κάνουν όλα τα παιδάκια. Κι όπως λέει κ η @vanessaki4, αρχίζω να νιώθω τελείως βρωμιάρα γιατί δεν έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα για το μια στις τόσες που συμβαίνει. χμ επίσης έχει τύχει να παίζει κ να δει τον άντρα μου να τρώει φρούτο κ να το ζητήσει κ να μην πλυνει χέρια κ να το φάει έτσι. βέβαια δεν μένουμε σε πόλη οπότε έρχεται μόνο φυσική βρωμιά μέσα και  τυπικά δεν φοράμε παπούτσια σπίτι, αλλά στον κήπο κ τη βεράντα με τη σαγιονάρα μπαινοβγαίνουμε διαρκώς. 

Όλα τα παιδάκια το κάνουν. Απλώς εσύ το μαθαίνεις ότι αυτό απαγορεύεται. Άπαξ και έπεσε το φαγητό μας, το πετάμε. Τώρα να τύχει να σου ξεφύγει, δεν χάθηκε ο κόσμος. Άλλο αυτό και άλλο να του επιτρέπεις να τρώει από κάτω.

Τι εννοείς φυσική βρωμιά;

Just now, samsympan είπε:

Η πεθερά μου εφαρμόζει αυστηρά το χωρίς παπούτσια από τότε που φροντίζει τον ανιψιό μου. Και μάλιστα στα χαλιά χωρίς καν παντόφλες και στη βεράντα παπούτσια για να μην πατήσει με τις παντόφλες. είναι και αυστηρή με το φαγητό οπότε δεν κυκλοφορούν ψίχουλα. κι όμως ήμασταν το προηγούμενο σ/κ εκεί κ είχα ξεχάσει τις σαγιονάρες μου κ πατούσα ξυπόλητη. τα πόδια μου ήταν κατάμαυρα. και του παιδιού που είναι μόνιμα ξυπόλητο κ στο σπίτι μας είναι πα΄ντα σκονισμένα τα πόδια του αλλά όχι μαύρα. υποθέτω είναι το καυσαέριο κ όχι βρώμα, αλλά πραγματικά μου δημιούργησε την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο βρώμικο από το δικό μου που γεμίζει χώμα συνέχεια ακόμα κ από τις μπαλκονόπορτες, ασχέτως παπουτσιών δλδ. 

Just now, erin0000 είπε:

Τι εννοείς φυσική βρωμιά;

Εννοώ ότι είναι απλά χώμα. δεν είναι βρωμιά συγκοινωνίας ή πεζοδρομίου που μπορεί να έχει περιττώματα ζώων ή φτυσίματα πχ. 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος said:

Η πεθερά μου εφαρμόζει αυστηρά το χωρίς παπούτσια από τότε που φροντίζει τον ανιψιό μου. Και μάλιστα στα χαλιά χωρίς καν παντόφλες και στη βεράντα παπούτσια για να μην πατήσει με τις παντόφλες. είναι και αυστηρή με το φαγητό οπότε δεν κυκλοφορούν ψίχουλα. κι όμως ήμασταν το προηγούμενο σ/κ εκεί κ είχα ξεχάσει τις σαγιονάρες μου κ πατούσα ξυπόλητη. τα πόδια μου ήταν κατάμαυρα. και του παιδιού που είναι μόνιμα ξυπόλητο κ στο σπίτι μας είναι πα΄ντα σκονισμένα τα πόδια του αλλά όχι μαύρα. υποθέτω είναι το καυσαέριο κ όχι βρώμα, αλλά πραγματικά μου δημιούργησε την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο βρώμικο από το δικό μου που γεμίζει χώμα συνέχεια ακόμα κ από τις μπαλκονόπορτες, ασχέτως παπουτσιών δλδ. 

Εννοώ ότι είναι απλά χώμα. δεν είναι βρωμιά συγκοινωνίας ή πεζοδρομίου που μπορεί να έχει περιττώματα ζώων ή φτυσίματα πχ. 

Γιατί καλέ στην δική σας την αυλή δεν κατουράνε γατιά / σκυλιά? εκτός εάν είναι πλήρως περιφραγμένη και δεν μπαίνουν, μικρόβια παντού υπάρχουν Εσπερος και σε αυτό που περιγράφεις φυσική βρωμιά!

Προσωπικά δεν αφηνα τον μικρό να φάει τιποτα από κάτω και πλέον όταν του πέφτει φαγητό μου το λέει για να το πετάξω στα σκουπίδια. Παρότι δεν φοράμε εντός παπούτσια, σκουπιζω και σφουγγαριζω κάθε μέρα δεν θεωρώ πως είναι πεντακάθαρα για να τρώει απ το πάτωμα. Αντίθετα, είναι σε μία καλή κατάσταση για να μπορέσει να παίξει με τα παιχνίδια του και μετά πχ να ανέβει στους καναπέδες που έχω ριχταρια.  Στο κρεβάτι ανεβαινουμε με καθαρά ρούχα και συνήθως μετά το βραδυνό μπάνιο αλλά αν θέλει να ξαπλώσει ή να χοροπηδησει μες στην μέρα έχω κι εκεί ένα παπλωματακι σαν καλυμα που το βγάζω πριν κοιμηθουμε.

Ή λογική μου πια είναι πως μικρόβια και βρωμιά υπάρχουν παντού και όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο. Θα έρθει και ή στιγμή που θα πιάσει τα σκονισμένα αυτοκίνητα και θα βάλει χέρι στο στόμα αλλά αν μπορέσω θα τον προλαβω! 

Just now, elenip είπε:

Γιατί καλέ στην δική σας την αυλή δεν κατουράνε γατιά / σκυλιά? εκτός εάν είναι πλήρως περιφραγμένη και δεν μπαίνουν, μικρόβια παντού υπάρχουν Εσπερος και σε αυτό που περιγράφεις φυσική βρωμιά!

Συμφωνώ. Ίδια είναι η βρωμιά και της πόλης και του χωριού. Άντε στο χωριό να έχει λιγότερα καυσαέρια στην ατμόσφαιρα.. Κατά τα άλλα, μια χαρά μπορεί να περνάνε γάτες, ποντίκια, σκυλιά κτλ 

Just now, Έσπερος είπε:

πόδια μου ήταν κατάμαυρα. και του παιδιού που είναι μόνιμα ξυπόλητο κ στο σπίτι μας είναι πα΄ντα σκονισμένα τα πόδια του αλλά όχι μαύρα. 

Ίσως να ειναι το καυσαέριο! Ένα διάστημα είχα κι εγώ αυτό το πρόβλημα και βρήκα την λύση στο να αλλάζω συχνότερα σφουγγαρίστρα. Πάντως στο εξοχικό μας που δεν είναι κοντά σε πόλη ποτε δεν διαπιστωσα μαύρα πατουσακια ή καλτσακια. Άρα παίζει μεγάλο ρόλο το καυσαέριο!

Just now, elenip είπε:

Και πως θα εξηγήσεις / μάθεις στο παιδί ότι αυτό που κάνει στο σπίτι σας και είναι οκ δεν πρέπει να το κάνει σε ένα ξένο σπίτι / παιδικό κλπ??

Στο δικό σου σπίτι μπορεί το πάτωμα να λάμπει αλλά όπως θα έχεις καταλάβει δεν ισχύει και αλλού / παντού!

Σωστά! Εννοείται πως δεν ισχύει παντού. Όταν έφτασε σε ηλικία να καταλαβαίνει της το έλεγα ακριβώς έτσι όπως το λες. Το ίδιο και για όταν πηγαίνουμε τουαλέτα εκτός σπιτιού (οτι δεν ακουμπάμε πουθενά). Εντυπώθηκε στο παιδί. Άλλωστε μιλάμε για το ψωμάκι ή κάτι στεγνό τελοσπάντων που μπορεί να πέσει στο πάτωμα της κουζίνας ή του σαλονιού. Μπορεί να τρώμε με τα χέρια (όπως έγραψα σε άλλο post), να τρώμε στο πάτωμα ενίοτε (ala picnic) αλλά δεν τρώμε και από το πάτωμα... είμαστε πρωτόγονοι αλλά έως ενός ορίου :D.

Αν και δεν φοράμε συνήθως παπούτσια μέσα στο σπίτι, κάποια πράγματα τα θεωρώ υπερβολές και δεν ειμαι σίγουρη αν κάνουν τελικά καλό ή κακό στο παιδί. Όταν έρθουν επισκέπτες δε ζητάμε να βγάλουν παπούτσια. Όταν έχουμε χαλια συνήθως το κάνουν από μόνοι τους. Όταν δεν έχουμε δεν το θεωρώ τραγικό να πατήσουν. Όσο για το αν θα φάει κάτι από κάτω ή αν θα βάλει κάτι στο στόμα του από κάτω... Είναι το μόνο σίγουρο! Ο γιος μου πιο μικρός σπάνια έβαζε πράγματα στο στόμα. Τώρα που είναι 5 βάζει τα πάντα και τα χέρια του. Σίγουρα το κάνει και στο σχολείο όταν παίζει στην αυλή και γενικότερα. Κάποια στιγμή θα έρθει σε επαφή με μικρόβια οπότε δεν θεωρώ ιδανικό το να μεγαλώνει ένα παιδί σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζονται υπερβολές. Παν μέτρον άριστον. 

Στον κήπο μας η αλήθεια είναι ότι σκυλιά δεν μπαίνουν γιατί είναι πυκνοφυτεμένος κ έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε αδέσποτα εδώ. Οι γάτες τον αποφεύγουν επίσης γιατί είναι πυκνοφυτεμένος και δεν έχουν χώρο, εξάλλου έχουν και τη γωνίτσα που τρώνε ή κοιμούνται οπότε δεν λερώνουν εκεί. Ποντίκια λόγω των γατιών δεν υπάρχουν. Οπότε ο κήπος μας είναι σχετικά καθαρός. Για το φαγητό από κάτω, η αλ΄ληθεια έιναι ότι πιο πολύ με αγχώνει η ιδέα του πνιγμού από άσχετο αντικείμενο και σε αυτό εστίασα στο να μην τρώμε απ΄ο κάτω, παρά στην καθαριότητα. πάντως αν έχεις χαλιά είναι διαφορετικό. εκεί πιστεύω ότι θα βάλω πιο αυστηρό κανόνα αλλά επ ουδενί δεν μπορώ να διανοηθώ να ζητήσω από άνθρωπο που θα έρθει σπίτι μου ντυμένος να βγάλει παπούτσια. 

Καλησπέρα κορίτσια..!Η αδερφή μου,έχει ακριβώς το ίδιο σύστημα,στο σπίτι της Όταν υπάρχουν χάλια δεν μπαίνει κανένας με παπούτσια.. Παιδιά δεν έχει,έχει ο όμως σκύλο, γάτα,κουνέλι, μες το σπιτι και διαφορά αλλά ζωάκια!Δεν με πειράζει καθόλου σέβομαι απόλυτα την άποψη του καθενός όσον αφορά το σπιτι του...Εγώ λοιπόν ζω σε χωριό με άντρα αγρότη (όλη μέρα στις λάσπες και στα χωματα) με αραχνουλες και σαμιαμιδακια και 2 παιδιά...Ο μεγάλος μου είναι 7 ο μικρός 14μηνων και όλη μέρα μπουσουλαει περπατάει κάτω...ήθελα πολύ να το εφαρμόσω και γω αυτά αλλά καταρχήν ήταν πολύ δύσκολο για τον άντρα μου γιατί έρχεται συνέχεια σπίτι και δεν είναι και το καλύτερο να θες να μπεις τουαλέτα και να βγάζεις αρβύλες και να τις ξαναβάλεις μετά και επίσης δεν νομίζω ότι θα το έκαναν πράξει γενικά εδώ το να βγάζουν τα παπούτσια τους...οπότε φροντίζω να σκουπιζω και να σφόυγγαριζω κάθε μέρα και ανάλογα μπορεί να συμβεί και 2 με 3 φορές την ημέρα αυτό.. 

Just now, Νένα 27 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια..!Η αδερφή μου,έχει ακριβώς το ίδιο σύστημα,στο σπίτι της Όταν υπάρχουν χάλια δεν μπαίνει κανένας με παπούτσια.. Παιδιά δεν έχει,έχει ο όμως σκύλο, γάτα,κουνέλι, μες το σπιτι και διαφορά αλλά ζωάκια!Δεν με πειράζει καθόλου σέβομαι απόλυτα την άποψη του καθενός όσον αφορά το σπιτι του...Εγώ λοιπόν ζω σε χωριό με άντρα αγρότη (όλη μέρα στις λάσπες και στα χωματα) με αραχνουλες και σαμιαμιδακια και 2 παιδιά...Ο μεγάλος μου είναι 7 ο μικρός 14μηνων και όλη μέρα μπουσουλαει περπατάει κάτω...ήθελα πολύ να το εφαρμόσω και γω αυτά αλλά καταρχήν ήταν πολύ δύσκολο για τον άντρα μου γιατί έρχεται συνέχεια σπίτι και δεν είναι και το καλύτερο να θες να μπεις τουαλέτα και να βγάζεις αρβύλες και να τις ξαναβάλεις μετά και επίσης δεν νομίζω ότι θα το έκαναν πράξει γενικά εδώ το να βγάζουν τα παπούτσια τους...οπότε φροντίζω να σκουπιζω και να σφόυγγαριζω κάθε μέρα και ανάλογα μπορεί να συμβεί και 2 με 3 φορές την ημέρα αυτό.. 

Ναι αυτό ακριβώς εννοω! κ ο δικός μου άντρας συχνά κάνει δουλειές στον κήπο ή μαστορεύει κ μπαινοβγαίνει για να παρει καποιο εργαλείο ή να πλυθεί ή να πιει νερο, δεν μπορω να φανταστω να βαζει κ να βγαζει παπουτσια ετσι! 

Βεβαια κ εγω 2-3 φορες σκουπιζω κ μια τουλ σφουγγαριζω καθημετινα...

Θυμάμαι μόλις εμπαινα στο σπίτι απο το σχολείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βάλω παντοφλες και να πλύνω τα χερια μου. Αυτη την συνηθεια την κουβαλαω ακόμα, την έχω περάσει κ στον άντρα μου. Τώρα όσον αφορά τους καλεσμένους που έρχονται στο σπίτι, οι περισσότεροι ευτυχώς κάνουν τα ίδια χωρίς να τους το ζητήσουμε. Αν όχι, τότε εξαρτάται από την περίπτωση. Για παράδειγμα εάν ο καλεσμενος είναι πχ ενας θείος του άντρα μου που θα έρθει να πιει έναν καφε μιση ώρα ακουνητος στον καναπέ και ξέρω οτι δεν θα παίξει με την μπέμπα, παρά μονο θα τις κάνει κουπεπε από μακριά, δεν θα πω τίποτα. Εάν από την άλλη, είναι καμια ξαδέρφη μου που θα θέλει να κυλιστει με το μωρό στο χαλι παίζοντας,τότε θα της ζητησω να πλυνει χέρια κ να βγαλει τα παπούτσια. Το σπίτι μου αν μη τι άλλο μονο αποστειρωμενο δεν το λες με δυο σκυλάκια, αλλά ο καθένας οτι μπορεί και όπως νιώθει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...