Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαιτήσεις από babysitter

Recommended Posts

Καταρχάς καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες (και μπαμπάδες)! Διαβάζω με φοβερό ενδιαφέρον τα όσα γράφονται. Να παρακαλέσω και εγώ με τη σειρά μου να μου πείτε τι θα κάνατε στη θέση μου αν είχατε μια baby-sitter σε δίδυμα βρέφη 5 μηνών η οποία ξέχναγε να δώσει το χάπι στο ένα παιδάκι, δεν μπορούσε να τα καταφέρει με τον ατμομάγειρα γιατί της φαινόταν περίπλοκος (σε σχέση με την κλασική κατσαρόλα), μπέρδευε τα γεύματα και όταν ζόρισαν τα πράγματα με το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών μας ανακοίνωσε πως σταματάει γιατί θα πήγαινε ο άντρας της για δουλειά στη Σαλαμίνα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

15 ώρες πρίν, Delfinomanoula είπε:

Καταρχάς καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες (και μπαμπάδες)! Διαβάζω με φοβερό ενδιαφέρον τα όσα γράφονται. Να παρακαλέσω και εγώ με τη σειρά μου να μου πείτε τι θα κάνατε στη θέση μου αν είχατε μια baby-sitter σε δίδυμα βρέφη 5 μηνών η οποία ξέχναγε να δώσει το χάπι στο ένα παιδάκι, δεν μπορούσε να τα καταφέρει με τον ατμομάγειρα γιατί της φαινόταν περίπλοκος (σε σχέση με την κλασική κατσαρόλα), μπέρδευε τα γεύματα και όταν ζόρισαν τα πράγματα με το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών μας ανακοίνωσε πως σταματάει γιατί θα πήγαινε ο άντρας της για δουλειά στη Σαλαμίνα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν εξαιρέσεις τον ατμομάγειρα που δεν θεωρώ προϋποθεση γνώσεων ούτε αρμοδιότητα μιας νταντάς (δεν είναι υπηρέτρια), τα αλλά είναι πάρα πολύ σοβαρα. Για μένα είναι λόγος για άμεση αντικατάσταση. 

15 ώρες πρίν, Delfinomanoula είπε:

Αφού έχει σταματήσει από μόνη της, τι να κάνετε δηλαδή;

Γενικά μιλώντας το να ξεχνάει φάρμακα και γεύματα είναι μεγάλο πρόβλημα. Επιλέξατε κυρία που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε βρέφη, δίδυμα και μάλιστα με φαρμακευτική αγωγή; Αφήνατε οδηγίες γραπτά; Αυτό που γυρεύετε είναι σαφώς διαφορετικό από μία συνηθισμένη babysitter.

16 hours ago, Delfinomanoula said:

Το χάπι και το μπέρδεμα των γευμάτων είναι από μόνα τους πολύ σοβαροί λόγοι....αν έχει ένα πράγμα να κάνει είναι αυτό. Φυσικά είναι διαφορετικό αν έγινε ένα λάθος μια φορά ή αν έγινε συστηματικά....

Από κει και πέρα το μαγείρεμα δεν είναι δική της δουλειά, προσωπικά το θεωρώ υπερβολή να ζητάμε από κάποιον που προσέχει ένα μωρό (ή δύο) να κάνει και επιπλέον δουλειές, δη με συγκεκριμένο τρόπο που θέλουμε. Κανονικά θα έπρεπε να έχει έτοιμο το φαγητό στο ψυγείο και απλώς να το ζεσταίνει....όχι για να μην κουραστεί, αλλά πολύ απλά αν την ώρα που παλεύει με τον ατμομάγειρα χτυπήσει το μωρό, θα έχει δίκιο αν σου πει οτι διέφυγε της προσοχής της. Το ίδιο ισχύει και με οτιδήποτε άλλο έχω ακούσει κατά καιρούς οτι βάζουν τις babysitter να κάνουν, π.χ. καθάρισμα, σίδερο κλπ.

Σχετικά με την παραίτηση, ούτε αυτό είναι λόγος....μπορεί να φύγει για οποιον λόγο θέλει στο χρόνο που προβλέπεται από το συμβόλαιο (ή μάλλον αμέσως αν δεν υπάρχει συμβόλαιο), όπως αντίστοιχα μπορείς να τη διώξεις κι εσύ.

Just now, chocolate_eater said:

Το χάπι και το μπέρδεμα των γευμάτων είναι από μόνα τους πολύ σοβαροί λόγοι....αν έχει ένα πράγμα να κάνει είναι αυτό. Φυσικά είναι διαφορετικό αν έγινε ένα λάθος μια φορά ή αν έγινε συστηματικά....

Από κει και πέρα το μαγείρεμα δεν είναι δική της δουλειά, προσωπικά το θεωρώ υπερβολή να ζητάμε από κάποιον που προσέχει ένα μωρό (ή δύο) να κάνει και επιπλέον δουλειές, δη με συγκεκριμένο τρόπο που θέλουμε. Κανονικά θα έπρεπε να έχει έτοιμο το φαγητό στο ψυγείο και απλώς να το ζεσταίνει....όχι για να μην κουραστεί, αλλά πολύ απλά αν την ώρα που παλεύει με τον ατμομάγειρα χτυπήσει το μωρό, θα έχει δίκιο αν σου πει οτι διέφυγε της προσοχής της. Το ίδιο ισχύει και με οτιδήποτε άλλο έχω ακούσει κατά καιρούς οτι βάζουν τις babysitter να κάνουν, π.χ. καθάρισμα, σίδερο κλπ.

Σχετικά με την παραίτηση, ούτε αυτό είναι λόγος....μπορεί να φύγει για οποιον λόγο θέλει στο χρόνο που προβλέπεται από το συμβόλαιο (ή μάλλον αμέσως αν δεν υπάρχει συμβόλαιο), όπως αντίστοιχα μπορείς να τη διώξεις κι εσύ.

Καλά, το να "πετάει " λαχανικά και κρέας στον ατμομάγειρα για το παιδί, δεν είναι και καμιά σοβαρή δουλειά. Και εμένα όταν έτρωγε αλεσμένα, μέρα παρά μέρα η νταντά του έφτιαχνε το φαγητό στον ατμομάγειρα την ώρα που κοιμόταν. Μιλάμε για δουλειά εικοσαλέπτου στη χειρότερη. Προσωπικά και μόνο που θα την δυσκόλευε κάτι που και 10χρονο θα μπορούσε να κάνει, θα με έκανε να σκεφτώ ότι δεν είναι ικανή για πολλά. 

Επίσης θεωρώ απαράδεκτο να φεύγει η νταντά από τη μια μέρα στην άλλη, άσχετα αν υπάρχει συμβόλαιο. Πρέπει να δίνει το χρόνο να βρεις αντικαταστάτρια. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...