Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθισμα αυτοκινήτου

Recommended Posts

Αγαπητή @little lamb μην βάζεις απαραίτητα ως πρώτο κριτήριο την τιμή. Φαντάζομαι ότι η διαφορά τιμής όσον αφορά την βάση isofix και χωρίς isofix θα είναι μικρή. Αν μπορείς να προτιμήσεις το isofix. Είναι οπως και να το κάνουμε πιο ασφαλές, εκτός κι αν είσαι 100% σίγουρη ότι έχεις δέσει το κάθισμα ολοσωστα με τις ζώνες. Εγώ δεν ήμουν, γι αυτό και το isofix είναι αδιαπραγματευτο. Τα περισσότερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί μετά το 2006 έχουν υποδοχείς isofix. Επίσης η βάση που χρησιμοποίησαμε για το αυγό είναι η ίδια που έχουμε τώρα και στο κάθισμα 0-18 οπότε θα την χρησιμοποιήσεις για  καιρό, αξίζει τα λεφτά της :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι δεν το βάζω ως κριτήριο. Απλώς επειδή άκουσα από οικογένειες που το αυτοκίνητό τους έχει isofix ότι πήραν καρεκλάκι χωρίς, αναρωτήθηκα γιατί να πάρει κάποιος καρεκλάκι χωρίς, αν το αυτοκίνητο έχει υποδομή. Και σκέφτηκα αυτά τα δύο: μήπως το έκαναν λόγω διαφοράς τιμής ή μήπως για να μπορεί να μπει και σε άλλα αυτοκίνητα. Το δεύτερο με απασχολεί κι εμένα, γιατί ας πούμε το δικό μας αυτοκίνητο έχει, αλλά αν χρειαστεί να πάμε κάπου με της μητέρας μου π.χ., δεν έχει. Αλλά κι εγώ υποθέτω ότι αφού το δικό μας αυτοκίνητο έχει, είναι κρίμα να πάρουμε καρεκλάκι χωρίς (μάλιστα όταν διάλεξε ο άντρας μου το αυτοκίνητο, προ γάμου, το είχε θεωρήσει σημαντικό προτέρημα το ότι είχε isofix, χωρίς να ξέρουμε τότε ούτε για βάσεις ούτε για καρεκλάκια γενικώς τίποτα :razz: Νομίζαμε ότι όλα τα καρεκλάκια μπαίνουν στα isofix! :razz: ) Και πραγματικά όπου κοιτούσαμε για καρότσια τώρα, και λέγαμε ότι κοιτάμε και με αυγό, ούτε ένα μαγαζί δεν μας ανέφερε ότι παίρνεις ΚΑΙ βάση! Δείχνανε απλώς το καρότσι, το πορτ μπεμπέ, το αυγό, τον λοιπό εξοπλισμό του καροτσιού (κουκούλες, τσάντες κλπ) χωρίς την παραμικρή αναφορά σε βάση! Μόνο ένα μαγαζί προχτές μας το είπε, όταν ρωτήσαμε -με αφορμή την εδώ συζήτηση- για ένα συγκεκριμένο αυγό αν είχε isofix!

Αν έχεις την τύχη να έχεις αυτοκίνητο με isofix είναι πιστεύω λίγο χαζό να μην πάρεις τέτοια βάση. Το αυγό θα χρησιμοποιηθεί για 1-1.5 χρόνο το πολύ. Εκεί σκεφτεσαι ποόσο πιθανό σε αυτό το διάστημα είναι να αποκτήσεις πχ δεύτερο αυτοκίνητο χωρίς isofix (παλιό μεταχειρισμένο δλδ) ή να μετακινηθείς με άλλο όχημα. Υπάρχει και μια μέση λύση νομίζω. Το δικό μας αυγό τουλάχιστον (inglesina) δένει και με τη ζώνη, χωρίς βάση. Σε μια περίπτωση ανάγκης δηλαδή, μπορείς να το βάλεις σε άλλο όχημα, χωρίς να έιναι η ιδανική λύση. Αλλά υποθέτω ότι ένα εφεδρικό όχημα ποτέ δεν είναι η ιδανική λύση και σίγουρα δεν είναι για ταξίδια ή μεγάλες αποστάσεις που δεν παίζεις με την ασφάλεια. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας και πάλι!

Πήγαμε χτες σε ένα κατάστημα και μας έδωσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα καθισματάκια, και θα ήθελα να τις μοιραστώ, μήπως φανούν χρήσιμες ή μήπως κάποια έχει ακούσει κάτι διαφορετικό (γιατί δεν πήγαμε σε δεύτερο κατάστημα να συγκρίνουμε τι θα μας πουν)

Μας είπαν λοιπόν ότι οι κατηγορίες 0-25 και 0-36 δεν είναι επίσημες θεσπισμένες κατηγορίες και επομένως οι καλύτερες λύσεις είναι

α) αυγό (0-13) και μετά 9-36

β) 0-18 και μετά 15-36

γ) μια καινούργια λύση που έχει βρεθεί τώρα και δεν υπολογίζει το παιδί με κιλά αλλά με ύψος, δηλαδή ένα κάθισμα από τη γέννηση μέχρι 1μέτρο ύψος και μετά 15-36 ή 9-36 ανάλογα το βάρος.

Υπάρχει λέει και μια κατηγορία 18-24 (νομίζω) αλλά τείνει να καταργηθεί γιατί παίρνουν όλοι το 15-36.

Μας είπε και διάφορα για το ποια κοιτάνε μπροστά ή πίσω ή και τα δύο αλλά δεν τα θυμάμαι.

Μας είπε επίσης ότι αν το αυγό δεν έχει isofix δεν είναι λιγότερο ασφαλές, απλώς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το έχεις δέσει σωστά (νομίζω το είχε πει και μια κοπέλα εδώ)

Επίσης ένα νέο σύστημα λέει αντί για ζώνες που κρατάνε το παιδί έχει ένα μαξιλάρι που το βάζεις μπροστά από το παιδί και το "σφηνώνεις" μέχρι τα 18 κιλά. (Προσωπικά μου φάνηκε λίγο αποπνικτικό και σκληρό για την κοιλιά)

Επίσης είπαν ότι είναι καλύτερα να εμπιστευόμαστε εταιρείες που εξειδικεύονται στα καθισματάκια και όχι εταιρείες όλων των βρεφικών ειδών. Μας είπε ότι οι εξειδικευμένες είναι τρεις συγκεκριμένες αλλά δεν ξέρω αν οι κανόνες του φόρουμ επιτρέπουν να τις αναφέρω. 

Επίσης μας σύγκρινε διάφορα (νομίζω 9-36) και μας είπε για κάποιο (δεν θυμάμαι ποιο) ότι είναι μεγάλο για 9-36 εν αντιθέσει με ένα άλλο που όταν μεγαλώνει το παιδί και ψηλώνεις την πλάτη, τα πρώην μαξιλάρια για το σώμα πάνε στο κεφάλι και ανοίγουν άλλα μαξιλάρια για το σώμα (δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς αλλά ακολουθούσε περισσότερο το σώμα σε σχέση με τα περισσότερα)

• 2 months later...

Καλημέρα! Κάναμε το λάθος να πάρουμε ένα μεγάλο και ακριβό καρότσι για το μωρό με αποτέλεσμα να μην χωράει στο αμάξι παρά μόνο στα πίσω καθίσματα. Αλλά εκεί έχουμε βάλει το κάθισμα του παιδιού. 

Ερώτηση.  

Μπορώ να μεταφέρω το κάθισμα του μωρού στην μπροστινή θέση ή είναι επικίνδυνο; Το μωρό είναι 2 μηνών. 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Νίκηη είπε:

Καλημέρα! Κάναμε το λάθος να πάρουμε ένα μεγάλο και ακριβό καρότσι για το μωρό με αποτέλεσμα να μην χωράει στο αμάξι παρά μόνο στα πίσω καθίσματα. Αλλά εκεί έχουμε βάλει το κάθισμα του παιδιού. 

Ερώτηση.  

Μπορώ να μεταφέρω το κάθισμα του μωρού στην μπροστινή θέση ή είναι επικίνδυνο; Το μωρό είναι 2 μηνών. 

Αν δεν έχεις αερόσακο στο μπροστινό κάθισμα, το καρεκλάκι που κοιτάει ανάποδα μπορεί να μπει μπροστά, δεν απαγορεύεται αλλά δεν είναι ιδανική θέση. Για το καθισματάκι για μεγαλύτερα παιδιά που κοιτάει μπροστά δεν ξέρω τι ισχύει. 

Μήπως το πίσω κάθισμα πέφτει το μισό ώστε να έχει χώρο για το καρότσι; Ή μήπως χωράει  καλύτερα αν βγάλετε τις ρόδες του καροτσιού; γιατί ξε΄ρω ότι γενικά στα ογκώδη καρότσια βγαίνουν οι ρόδες και έτσι πιάνουν κάπως λιγότερο χώρο, και τις ρόδες τις στριμώχνεις αλλού. Κι εμείς έχουμε τέτοιο καρότσι και όντως είδαμε διαφορά αν βγάλουμε τις ρόδες. 

• 11 months later...

Καλησπέρα! Η μπέμπα μας είναι 1 έτους, 10 κιλά και κάτι και επειδή το αυγό μας είναι μεταχειρισμένο λέμε να τη βάλουμε από τώρα σε 9-36 κ να μην κρατήσουμε το αυγό ως τα 13. Αρχίσαμε λοιπόν να ψάχνουμε.

Πέρσι που ρωτούσαμε σε διάφορα μαγαζιά, ένα πολύ γνωστό μαγαζί μας είχε πει τα εξής που είχα γράψει εδώ:

On 27/2/2019 at 11:55 ΠΜ, little lamb είπε:

Μας είπαν λοιπόν ότι οι κατηγορίες 0-25 και 0-36 δεν είναι επίσημες θεσπισμένες κατηγορίες και επομένως οι καλύτερες λύσεις είναι

α) αυγό (0-13) και μετά 9-36

β) 0-18 και μετά 15-36

γ) μια καινούργια λύση που έχει βρεθεί τώρα και δεν υπολογίζει το παιδί με κιλά αλλά με ύψος, δηλαδή ένα κάθισμα από τη γέννηση μέχρι 1μέτρο ύψος και μετά 15-36 ή 9-36 ανάλογα το βάρος.

Υπάρχει λέει και μια κατηγορία 18-24 (νομίζω) αλλά τείνει να καταργηθεί γιατί παίρνουν όλοι το 15-36.

κι επίσης ότι οι εταιρειες που πρέπει να εμπιστευόμαστε είναι 3 συγκεκριμένες (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω μάρκα) γιατί μόνο αυτές παράγουν αποκλειστικά καθισματακια.

Τώρα κοιτάζω και στην ομάδα "παιδί και οδική ασφάλεια" του fb, όπου έχουν μελετήσει πολύ ποια είναι τα έγκυρα καθισματα βάσει crash test και εκεί λενε τα εξής:

-Ότι το κάθισμα πρέπει να κοιτάζει προς τα πίσω μέχρι 4 ετων

-Οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάθισμα 9-36 που να κοιτάει πίσω. Μπορείς μόνο να παραγγείλεις 2 μοντέλα μιας εταιρείας που έρχονται με παραγγελία από εξωτερικό κ κοιτάνε πίσω ως τα 18 κιλα-περιπου 4 ετών δηλαδή (δεν είναι στις 3 μάρκες που μας ανέφερε το κατάστημα ως εγκυρες)

-οτι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 3 μοντέλα 0-36 από μια εταιρεία που κοιτάνε πίσω μέχρι τα 18, όλα τα άλλα κοιτάνε πίσω μόνο ως τα 13 (ούτε αυτή η εταιρεία είναι στις 3 που μας ανέφερε το κατάστημα κ μάλιστα το κατάστημα είχε πει ότι το 0-36 δεν είναι επίσημα θεσπισμενη κατηγορία)

-οτι αν το παιδί είναι πολύ ανεπτυγμένο κ αναμένεται να φτάσει τα 18 κιλα πριν τα 4, πρέπει να βρεις κάθισμα ανάποδο μέχρι τα 25, που όμως δεν υπάρχει κανένα που να γυρνάει μετά μπροστά.

Όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε!

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Just now, little lamb είπε:

Καλησπέρα! Η μπέμπα μας είναι 1 έτους, 10 κιλά και κάτι και επειδή το αυγό μας είναι μεταχειρισμένο λέμε να τη βάλουμε από τώρα σε 9-36 κ να μην κρατήσουμε το αυγό ως τα 13. Αρχίσαμε λοιπόν να ψάχνουμε.

Πέρσι που ρωτούσαμε σε διάφορα μαγαζιά, ένα πολύ γνωστό μαγαζί μας είχε πει τα εξής που είχα γράψει εδώ:

κι επίσης ότι οι εταιρειες που πρέπει να εμπιστευόμαστε είναι 3 συγκεκριμένες (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω μάρκα) γιατί μόνο αυτές παράγουν αποκλειστικά καθισματακια.

Τώρα κοιτάζω και στην ομάδα "παιδί και οδική ασφάλεια" του fb, όπου έχουν μελετήσει πολύ ποια είναι τα έγκυρα καθισματα βάσει crash test και εκεί λενε τα εξής:

-Ότι το κάθισμα πρέπει να κοιτάζει προς τα πίσω μέχρι 4 ετων

-Οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάθισμα 9-36 που να κοιτάει πίσω. Μπορείς μόνο να παραγγείλεις 2 μοντέλα μιας εταιρείας που έρχονται με παραγγελία από εξωτερικό κ κοιτάνε πίσω ως τα 18 κιλα-περιπου 4 ετών δηλαδή (δεν είναι στις 3 μάρκες που μας ανέφερε το κατάστημα ως εγκυρες)

-οτι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 3 μοντέλα 0-36 από μια εταιρεία που κοιτάνε πίσω μέχρι τα 18, όλα τα άλλα κοιτάνε πίσω μόνο ως τα 13 (ούτε αυτή η εταιρεία είναι στις 3 που μας ανέφερε το κατάστημα κ μάλιστα το κατάστημα είχε πει ότι το 0-36 δεν είναι επίσημα θεσπισμενη κατηγορία)

-οτι αν το παιδί είναι πολύ ανεπτυγμένο κ αναμένεται να φτάσει τα 18 κιλα πριν τα 4, πρέπει να βρεις κάθισμα ανάποδο μέχρι τα 25, που όμως δεν υπάρχει κανένα που να γυρνάει μετά μπροστά.

Όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε!

Νομίζω ότι αν θες να πας σε κάθισμα που να κοιτάει προς τα πίσω, όντως ισχύουν τα παραπάνω.

Το ότι τα καθίσματα που κοιτάνε προς τα πίσω είναι τα πλέον ασφαλή ισχύει, όχι όμως ότι τα άλλα είναι επικίνδυνα, αλίμονο!

Προσωπικά θα έπαιρνα ένα καλό 9-36 με isofix, που να κοιτάει προς τα μπροστά.

Επισης, ο γιος μου πάει Β δημοτικού και είναι 24 κιλά, δεν μπορώ να τον φανταστώ να είμαστε στο αυτοκίνητο και να κοιτάει προς τα πίσω, μου φαίνεται αδιανόητο.

Δεν λένε τόσο μεγάλο παιδί να κοιτάει πίσω, μέχρι 4 ετών μόνο. Απλώς λέει αν είναι 18 κιλα πριν τα 4, θες αυτό που μπορεί να είναι πίσω ως τα 25, αλλά μόλις πάει 4 χρόνων γυρνάει μπροστά, δεν χρειάζεται να φτάσει τα 25 απ'ο,τι κατάλαβα.

Συμφωνα με την ομαδα τα παιδια κατω των 4 δεν εχουν την ωριμότητα να ειναι δεμένα με ζωνη γιατι μπορει να τη λύσουν γι αυτο αποκλείουν το μπροστα ασχετως κιλών μεχρι τα 4 κ ειναι κ το θεμα της πιεσης στον αυχένα οπου υπερτερούν τα ανάποδης φορας. Ωστόσο εχω δει φωτο με παιδια καταστριμωγμενα με διπλωμένα ποδια κ πραγματικα το θεωρω καπως υπερβολικο. δεν μπορω να καταλαβω κιολας τι νοημα εχει να εισαι στο αυτοκινητο με αλλους κ να τους εχεις γυρισμένη πλατη. 

εμεις εχουμε cybex Pallas. 9-36. Η ομαδα το εχει στα προτεινόμενα για ανω των 25 κιλών. Αυτη την ομαδα παντως σταματησα να την παρακολουθω. μου φαινεται πιο φανατική ακομα κ απο της διατροφης. Θα μου πεις ειναι πιο σοβαρο ζητημα. αλλα εχω δει δημοσιευσεις που δεν λενε κουβεντα για κατι αυγα απο σετ 3 σε 1 μάρκας μ έκαψες κ αν ρωτησει κατι μια μαμα για μεγαλύτερο καθισματάκι, μόνο την πρόνοια δεν καλούν επειδή έχει βάλει χρονιάρικο παιδί να κοιτάει μπροστά. 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Συμφωνα με την ομαδα τα παιδια κατω των 4 δεν εχουν την ωριμότητα να ειναι δεμένα με ζωνη γιατι μπορει να τη λύσουν γι αυτο αποκλείουν το μπροστα ασχετως κιλών μεχρι τα 4 κ ειναι κ το θεμα της πιεσης στον αυχένα οπου υπερτερούν τα ανάποδης φορας. Ωστόσο εχω δει φωτο με παιδια καταστριμωγμενα με διπλωμένα ποδια κ πραγματικα το θεωρω καπως υπερβολικο. δεν μπορω να καταλαβω κιολας τι νοημα εχει να εισαι στο αυτοκινητο με αλλους κ να τους εχεις γυρισμένη πλατη. 

εμεις εχουμε cybex Pallas. 9-36. Η ομαδα το εχει στα προτεινόμενα για ανω των 25 κιλών. Αυτη την ομαδα παντως σταματησα να την παρακολουθω. μου φαινεται πιο φανατική ακομα κ απο της διατροφης. Θα μου πεις ειναι πιο σοβαρο ζητημα. αλλα εχω δει δημοσιευσεις που δεν λενε κουβεντα για κατι αυγα απο σετ 3 σε 1 μάρκας μ έκαψες κ αν ρωτησει κατι μια μαμα για μεγαλύτερο καθισματάκι, μόνο την πρόνοια δεν καλούν επειδή έχει βάλει χρονιάρικο παιδί να κοιτάει μπροστά. 

Για τον αυχένα καταλαβαίνω την λογική, ωστόσο αυτό για την ζώνη που κολλάει? Μέχρι τα 4 τα περισσότερα παιδιά δένονται με τους ιμάντες.

Just now, Deena είπε:

Για τον αυχένα καταλαβαίνω την λογική, ωστόσο αυτό για την ζώνη που κολλάει? Μέχρι τα 4 τα περισσότερα παιδιά δένονται με τους ιμάντες.

Δεν ξέρω, μήπως σε κάποια βγαίνουν οι ιμάντες πιο νωρίς; το δικό μας δεν έχει ιμάντες αλλά ένα μαξιλάρι σαν ασπίδα από το οποίο περνάει η ζώνη κ σκεπάζει την κοιλιά κ το στέρνο. 

Εγώ για το βάρος του κεφαλιού έχω δει ότι λένε μέχρι τα 4, δεν έχω δει για τη ζώνη. Το ότι είναι με την πλάτη δεν πειράζει γιατί απ'το μεγαλο τζαμί βλέπουν καλύτερα. Το ότι έχουν γυρισμένη πλάτη στους άλλους τι πειράζει; Αφού ούτως ή άλλως την πλάτη του οδηγού κ του συνοδηγού θα έβλεπαν! Τα στριμωγμένα πόδια τα σκέφτομαι κι εγω. Το χρονιαρικο μωρό ούτως ή άλλως δεν κοιτάει μπροστά, γιατί μέχρι τα 13 κοιτάνε όλα πίσω από,τι κατάλαβα, για μεταξύ 13-18 απ'ο,τι καταλαβαίνω είναι το θέμα. Αλλά κι εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να πιστέψω την ομάδα που προτείνει συστηματικά 2-3 μάρκες ή το μαγαζί που κι αυτό λογικά το συμφέρον του κοιτούσε.

Τα μάρκα μ'εκαψες δεν νομίζω ότι δεν τα σχολιάζουν, γιατί έχω δει ότι λένε συνεχώς για crash test. Κι επίσης λένε όχι στα μεταχειρισμένα, εμείς δεν το ακούσαμε βέβαια με το αυγό, βάλαμε του καροτσιου αλλά τώρα που θα είναι για πιο πολλά χρόνια θελουμε καλό. Απλα 2-3 μάρκες που προτείνουν πολυ δεν είναι οι ίδιες που μας είπε το μαγαζί κ δεν ξέρω τελικά ποιος λέει τις σωστές! Μπορώ να αναφέρω ονόματα εδώ, ξέρετε; Δεν είναι και ανοιχτοί για νέες δημοσιεύσεις αυτό το διάστημα, αλλιώς μπαίνεις και λες και τι αυτοκίνητο έχεις κ σου λένε ποια είναι συμβατά.

Εγώ για το βάρος του κεφαλιού έχω δει ότι λένε μέχρι τα 4, δεν έχω δει για τη ζώνη. Το ότι είναι με την πλάτη δεν πειράζει γιατί απ'το μεγαλο τζαμί βλέπουν καλύτερα. Το ότι έχουν γυρισμένη πλάτη στους άλλους τι πειράζει; Αφού ούτως ή άλλως την πλάτη του οδηγού κ του συνοδηγού θα έβλεπαν! Τα στριμωγμένα πόδια τα σκέφτομαι κι εγω. Το χρονιαρικο μωρό ούτως ή άλλως δεν κοιτάει μπροστά, γιατί μέχρι τα 13 κοιτάνε όλα πίσω από,τι κατάλαβα, για μεταξύ 13-18 απ'ο,τι καταλαβαίνω είναι το θέμα. Αλλά κι εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να πιστέψω την ομάδα που προτείνει συστηματικά 2-3 μάρκες ή το μαγαζί που κι αυτό λογικά το συμφέρον του κοιτούσε.

Τα μάρκα μ'εκαψες δεν νομίζω ότι δεν τα σχολιάζουν, γιατί έχω δει ότι λένε συνεχώς για crash test. Κι επίσης λένε όχι στα μεταχειρισμένα, εμείς δεν το ακούσαμε βέβαια με το αυγό, βάλαμε του καροτσιου αλλά τώρα που θα είναι για πιο πολλά χρόνια θελουμε καλό. Απλα 2-3 μάρκες που προτείνουν πολυ δεν είναι οι ίδιες που μας είπε το μαγαζί κ δεν ξέρω τελικά ποιος λέει τις σωστές! Μπορώ να αναφέρω ονόματα εδώ, ξέρετε; Δεν είναι και ανοιχτοί για νέες δημοσιεύσεις αυτό το διάστημα, αλλιώς μπαίνεις και λες και τι αυτοκίνητο έχεις κ σου λένε ποια είναι συμβατά.

Το μαγαζί προτείνει αυτά που ειναι γενικα διαθεσιμα. αυτα της ομαδας δεν ειναι ολα διαθεσιμα εδω. λογικα αν ρωτούσες για αναποδο θα σου ελεγαν αλλα. 

για το αναποδα μ φαινεται αδιανοητο. αν κοιταει μπροστα γυρναει ο γονιος κ το βλεπει ή αν ειναι αδερφια θα ειναι ολα μαζι. δεν ξερω εμενα μ φαινευαι τραβηγμένο. 

Δεν εχει νοημα να ρωτησεις την ομαδα αν δεν εισαι αποφασισμένος να παρεις ανάποδης φορας. Εχουν κ ενα απαραδεκτο υφος οι απαντησεις τους. 

Εμένα κορίτσια ο δικός μου 11 μηνών και εδώ και ένα μήνα δεν χωράει στο αβγό,όχι λογο κιλών αλλά λόγω ύψους τα ποδαράκια του έπρεπε να τα έχει μαζεμένα και ετσι από 10 μηνών κοιτάζει προς τα εμπρός,δεν είναι σωστό αλλά δεν ήθελα να πάρω κάθισμα που να κοιτάει προς τα πίσω γιατί θέλω να το χρησιμοποιήσω και τα επόμενα χρόνια.

Διαφημίσεις

Επίσης, τα βλέπουν όλα ανάποδα (απο τα πλαινα παράθυρα) και προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν ζαλίζονται. Εγώ ακόμα και στον ηλεκτρικό αν κάτσω με αντίθετη φορά από την κατεύθυνση του τρένου ανακατεύομαι.

Περαιτερω, ότι το παιδί είναι ανάποδα δημιουργεί διαφορά πρακτικά ζητήματα/προβλήματα, όπως πχ την πιπίλα που πρέπει να δώσεις ή ότι μπορεί αργοτερα σε ένα πιο μεγάλο ταξίδι να θες να γυρισεις προς τα πίσω να δωσεις ένα σνακ ή να παίξεις ένα παιχνίδι με το παιδι.

Τελος, αφού το παιδί σταματήσει να χωράει στο αυγό (μπορεί να γίνει πριν τα 13 κιλά) και αν δεν πάρεις ανάποδο κάθισμα, γυρίζεις μπροστά ακόμα κι αν δεν έχει χρονίσει. Εγώ τα γύρισα 11 μηνών και τα δυο, δεν ήταν μεν 13 κιλά αλλά στριμώχνονταν στο αυγό και επιπλέον επειδή είχαν σταματήσει πια να αποκοιμιούνται στο αμάξι γκρινιάζανε που δεν μας έβλεπαν.

πρίν από 11 λεπτά , Έσπερος είπε:

Δεν ξέρω, μήπως σε κάποια βγαίνουν οι ιμάντες πιο νωρίς; το δικό μας δεν έχει ιμάντες αλλά ένα μαξιλάρι σαν ασπίδα από το οποίο περνάει η ζώνη κ σκεπάζει την κοιλιά κ το στέρνο. 

Οι ιμάντες βγαίνουν όταν πια το παιδί δεν χωράει με τους ιμάντες, σπάνια πριν τα 4, σε παιδιά φυσιολογικής ανάπτυξης.

4 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Καλά ότι το ανάποδα δεν είναι τόσο πρακτικο δεν διαφωνώ, για το θέμα της ασφάλειας αναρωτιέμαι ποιος έχει δίκιο.

Το ανάποδο έχει περάσει απλώς μια έξτρα δοκιμασία με διαφορετικά κριτήρια. στη Σπυηδια είναι υποχρεωτικό. Τα αλλά καθίσματα ανάλογα με την ποιότητα τους έχουν περάσει πολλά τεστ κ έχουν κ αυτά κατηγοριοποιήσεις. Το θέμα είναι απλώς αν θες να ρισκάρεις αυτο το άβολο κατα τους περισσότερους πράγμα. Κριτικές στο Ίντερνετ έγινε θα τις θεωρούσα πιο κατατοπιστικές απο μια ομαδα που δεν δεχεται αλλη αποψη ή απο εναν υπάλληλο που θα πουλήσει αυτα που εχει το μαγαζι του. μπορεις να δεις τι τεστ εχει περασει το καθε καθισμα. δεν μπορω να φανταστω οτι τα παρα πολυ ακριβα απο τις καλες μαρκες υστερούν τοσο σε σχεση με τα αναποδα. 

Σε άλλο θέμα αναφέρουμε τις μάρκες από τα καρεκλακια, γτ να μην μπορείς κ εδω; 

Νομιζω καλύτερα να δεις μόνη τα αποτελέσματα των κρας τεστ για να αποφασισεις

Εμενα η μεγάλη λόγω ύψους δ χωρούσε στο αυγο από 6μ οποτε πηραμε ένα joei 0-25.την είχα να κοιτάει πίσω αλλά όχι μέχρι να φτάσει τα 18κ(μπορείς να δεις, αν υπάρχει κάποιο καλό σε κατηγορία 9-18 η 9-25)

(τα 9-36που προτείνουν στην σελίδα είναι καλά, ασχέτως αν δ τα προτείνουν στα καταστήματα, γτ πολύ απλά δ τα φερνουν. Αλλα υπάρχουν κ αλλες επιλογές αν δ θες να παραγγείλεις εκείνα) 

Αναλογα κ τι σκέφτεστε, θέλετε να την γυρίσετε τώρα μπροστά; η θα θέλατε ιδανικά να κοιτάει λιγο ακομη πίσω; (οχι απαραιτητα ως τα 18κ)

Τώρα μου φαίνεται πολύ μικρή για μπροστά, είναι μόνο 12 μηνών κ δεν περπατάει, ούτε μπουσουλαει ούτε στέκεται καλά όρθια, οπότε φοβάμαι για το κεφάλι της. Αλλά ούτως ή άλλως είναι μόνο 10 κιλά, οπότε μέχρι τα 13 οποίο και να πάρουμε δεν θα είναι ανάποδα; Ή δεν είναι όλα αναποδα ως τα 13; Έτσι είχα καταλάβει. Ο άντρας μου λέει ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο που μπορεί να είναι ανάποδο ως τα 18 και απλά να μην το αφήσουμε μέχρι τόσο πολύ αν δεν θέλουμε, να το γυρίσουμε νωρίτερα βλέποντας κ κάνοντας. Ή δεν γίνεται; 

Τα joie λοιπόν είναι που προτείνει η ομάδα κ είναι ανάποδα ως τα 18 αλλά είναι 0-36. Στο κατάστημα μας είπαν ότι τα 0-36 δεν είναι επίσημη κατηγορία. Τρέχα γυρευε! Για 9-36 ανάποδο ως 18 προτείνει ένα klippand (κάπως έτσι, δεν είμαι σίγουρη) που το παραγγελνεις από εξωτερικό. Οι μάρκες που είπε το κατάστημα είναι Britax, cybex, Concord.

Μέχρι 25 δεν θέλω, για να μην αγοράσουμε κι άλλο μετά, να εχει το ίδιο μέχρι τα 36 που απ'ο,τι κατάλαβα είναι και το τελευταίο.

Εμείς εξαντλήσαμε σχεδόν το ανάποδα, κοντά 13κ το κρστησαμε σε μεγάλο αυγό της inglesina, περίπου 16 μηνών το αλλάξαμε κ οσοι ξεραμε τα ειχαν γυρισει απο πολυ νωριτερα. Γενικά όμως δεν μπορώ να φανταστώ να μην τον βλέπαμε κ να μη μας έβλεπε τώρα πια. 

Οκ πες ότι το ως τα 4 είναι υπερβολή.

Οι απορίες μου λίγο πιο κωδικοποιημένα γιατί τα είπα μπερδεμένα (επειδή είμαστε μπερδεμένοι) είναι:

1. Οποιο και να πάρουμε δεν θα είναι ανάποδα ως τα 13; Ή όχι; Γιατί ως τα 13 θα ήθελα οπωσδήποτε.

2. Τι γίνεται τελικά με τα 0-36, είναι ή δεν είναι επίσημη κατηγορία;

3. Τα 9-36 είναι ανάποδα ως τα 13 ή κοιτάνε μόνο μπροστά; Υποθέτω ανάποδα ως τα 13, δεν μπορώ να φανταστώ μωρό 9 κιλών να κοιτάει μπροστά.

4. Όσα είναι ανάποδα ως τα 18 μπορείς να τα γυρίσεις νωρίτερα αν θες;

5. Για να ψάξουμε μόνοι μας πώς είμαστε σίγουροι ποιες μάρκες είναι οι έγκυρες κ δεν μας λένε απλά ο,τι συμφέρει τον καθένα; Θα δούμε crash test, αλλά θέλω να πω από ποιες μάρκες ξεκινάς; Γιατί δεν μπορείς να τα δεις όλα προφανώς. Να ξεκινήσω από τις 3 που είπε το μαγαζί συν την joie ;

Τώρα μου φαίνεται πολύ μικρή για μπροστά, είναι μόνο 12 μηνών κ δεν περπατάει, ούτε μπουσουλαει ούτε στέκεται καλά όρθια, οπότε φοβάμαι για το κεφάλι της. Αλλά ούτως ή άλλως είναι μόνο 10 κιλά, οπότε μέχρι τα 13 οποίο και να πάρουμε δεν θα είναι ανάποδα; Ή δεν είναι όλα αναποδα ως τα 13; Έτσι είχα καταλάβει. Ο άντρας μου λέει ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο που μπορεί να είναι ανάποδο ως τα 18 και απλά να μην το αφήσουμε μέχρι τόσο πολύ αν δεν θέλουμε, να το γυρίσουμε νωρίτερα βλέποντας κ κάνοντας. Ή δεν γίνεται; 

Τα joie λοιπόν είναι που προτείνει η ομάδα κ είναι ανάποδα ως τα 18 αλλά είναι 0-36. Στο κατάστημα μας είπαν ότι τα 0-36 δεν είναι επίσημη κατηγορία. Τρέχα γυρευε! Για 9-36 ανάποδο ως 18 προτείνει ένα klippand (κάπως έτσι, δεν είμαι σίγουρη) που το παραγγελνεις από εξωτερικό. Οι μάρκες που είπε το κατάστημα είναι Britax, cybex, Concord.

Μέχρι 25 δεν θέλω, για να μην αγοράσουμε κι άλλο μετά, να εχει το ίδιο μέχρι τα 36 που απ'ο,τι κατάλαβα είναι και το τελευταίο.

Όλα τα καρεκλάκια που γυρίζουν μπροστά από τα 9 κιλά μπορείς να τα γυρίσεις μπροστά.. Όταν ρωτούσαμε εμείς για κάθισμα μας είχε πει ο άνθρωπος πως καλό είναι να κοιτάμε τις οδηγίες του κατασκευαστεί γιατί όλα αυτά τα καρεκλάκια πχ 0_25  είναι κατασκεύασμα έτσι ώστε στα 9 με 10 κιλά να κοιτάνε μπροστά γιατί η πλάτη τους δεν έχει την απαιτούμενη στηρίξη που χρειάζεται σε μια σύγκρουση(μακριά από όλους μας βέβαια) κ όταν κάνεις έρευνα κ δεις τα νέα καθίσματα που κοιτάνε μόνο ανάποδα θα καταλάβεις τη διαφορά σε εκείνα έχουν πολλά στηρίγματα στη πλάτη κ το κάθισμα είναι ποιο φαρδύ κ βαθύ για να είναι άνετα το παιδί μέσα.. 

Για μόνο ανσποδα δεν ενδιαφερομαστε, γιατί θέλουμε ένα καθισμα να το έχει μέχρι τα 36 που τελειώνουν τα καρεκλακια (0-36 ή 9-36 δηλαδη). Για όσα είναι για ανάποδα μέχρι 13 κ μετά γυρνάνε το έχω ακούσει ότι το γυρνάς και πιο πριν αν θες (αν κι εμένα θα μου φαινόταν μικρή στα 9 κιλά). Αυτό που ρωτάω είναι για αυτά που προορίζονται για ανάποδα ως 18. Αυτά αν μπορεις να τα γυρίσεις νωρίτερα ή πρέπει να φτάσει απαραιτήτως το παιδί 18 κιλα. (Μήπως πάρουμε δηλαδή τέτοιο να βρίσκεται και αναλόγως βλέποντας κ κάνοντας το γυρίσουμε όποτε θελήσουμε αν δεν βολεύει).

Για μόνο ανσποδα δεν ενδιαφερομαστε, γιατί θέλουμε ένα καθισμα να το έχει μέχρι τα 36 που τελειώνουν τα καρεκλακια (0-36 ή 9-36 δηλαδη). Για όσα είναι για ανάποδα μέχρι 13 κ μετά γυρνάνε το έχω ακούσει ότι το γυρνάς και πιο πριν αν θες (αν κι εμένα θα μου φαινόταν μικρή στα 9 κιλά). Αυτό που ρωτάω είναι για αυτά που προορίζονται για ανάποδα ως 18. Αυτά αν μπορεις να τα γυρίσεις νωρίτερα ή πρέπει να φτάσει απαραιτήτως το παιδί 18 κιλα. (Μήπως πάρουμε δηλαδή τέτοιο να βρίσκεται και αναλόγως βλέποντας κ κάνοντας το γυρίσουμε όποτε θελήσουμε αν δεν βολεύει).

Αν πάρεις καρεκλάκι 0 _18 κιλά που μπαίνει κ από τις δύο μεριές ναι μπορείς να το γυρίσεις μπροστά αν θες μετά που το παιδί θα φτάσει τα 9 με 10 κιλά, τώρα αν πάρεις τα καινούρια καθίσματα που έχουν βγει που είναι για ανάποδα μέχρι 18 κιλά νομίζω πως αυτά δε γυρίζουν μπροστά 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...