Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθισμα αυτοκινήτου

Recommended Posts

2 ώρες πρίν, Deena είπε:

Εμείς έχουμε (εις διπλούν μάλιστα) της maxi cosi αλλά το 15-36 (με isofix) και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αλλά δεν ξέρω καθόλου για το 9-36. Τα δικα μας προέκυψαν τυχαία (το πρώτο το πήραμε με αλλαγές από κάποια δώρα από συγκεκριμένο μαγαζί βρεφικών που φέρνει μόνο maxi cosi) αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, τα καθίσματα στηρίζονται πολυ σταθερά με το σύστημα isofix και είναι πολύ άνετα για τα παιδιά, επίσης καθόλου ογκώδη.

Θέλω όμως να εφιστήσω την προσοχή σε όσους επιλέγουν κάθισμα 9-36 να παίρνουν με Isofix. Και αυτό γιατί όσο το παιδί δένεται με τους ιμάντες του καθίσματος και το κάθισμα δένεται με τις ζώνες του αυτοκινήτου, τότε είναι όλα εντάξει ως προς την σταθερότητα του καθίσματος ΑΛΛΑ όταν μεγαλώσει πια το παιδί και αρχίσει να δένεται το ίδιο με την ζώνη του αυτοκινήτου, τότε το κάθισμα στην ουσία δεν έχει καμια σταθερότητα, απλά κρατιέται στην θέση του από την ζώνη (η οποία ταυτόχρονα κρατά και το παιδί) και άνετα μπορεί να ταλανίζεται δεξιά και αριστερά, ειδικά αν το παιδί κουνιέται.

Έχω προσωπική εμπειρία από τα παραπάνω γιατί έχω και ένα πιο οικονομικό κάθισμα 15-36 χωρίς ιμάντες για το δεύτερο αυτοκίνητό μας, από το οποίο δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη για τον παραπάνω λόγο, τρέμει το φυλλοκάρδι μου για την ακρίβεια κάθε φορά που βάζω κάποιο παιδί εκεί και το χρησιμοποιώ πολύ σπάνια και ποτέ για μεγάλες διαδρομές (εκεί το αλλάζω με το καλό κάθισμα του βασικού αυτοκινήτου). Είναι επί της ουσίας ένα booster με πλάτη και πλαινά στηρίγματα. Ενδεχομένως σε ένα μικρό ατύχημα να είναι ΟΚ, π.χ. το παιδί δεν θα χτυπήσει δεξιά ή αριστερά, αλλά θα προστατευθεί από τα πλαινά, για ένα μεγάλο όμως τρακάρισμα (μακριά από εμάς) είμαι σίγουρη ότι ειναι απολύτως ακατάλληλο.

Για αυτό το λόγο ακριβώς θέλω να πάρω με ισοφιξ πριν ξεκινήσω την έρευνα αγοράς που δεν ήξερα ότι κ με τα 9-36 μπορεί να δεθεί σε μεγαλύτερη ηλικία κ με τη ζώνη του αυτοκινήτου δε με ένοιαζε όταν ενημερώθηκα πως γίνεται κ αυτό είπαμε με τον άντρα μου μόνο με ισοφιξ ..για να είμαστε καλυμμένοι...!!!!

1 hour ago, Lenia16 είπε:

Εμείς έχουμε το joie stages 0-36 rearfacing που δεν έχει isofix.Αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι σε μεγαλύτερη ηλικία που θα βγουν τα πολλά μαξιλάρια δεν θα είναι ασφαλές και θα πρέπει να το αλλάξουμε λόγω έλλειψης σταθερότητας; Σαν όμως αρχικό κάθισμα ακόμα κ για νεογέννητο είναι ασφαλες; Δηλαδή θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω στο επόμενο μωρό αντί του αυγού και στο μεγαλύτερο παιδί να πάρουμε με isofix; Πάντως δεν μας είπαν κάτι τέτοιο όταν το αγοράσαμε ούτε κ είχα δει κάτι αντίστοιχο όταν το έψαχνα προ αγοράς, όλες οι αξιολογήσεις το είχαν σαν από τα πιο ασφαλή καθίσματα, οφείλω να πω ότι ανησύχησα τώρα.

Κάποια καθίσματα αυτοκινήτου όπως πχ τα 9-36 μπορούν όταν φτάσει ένα παιδί στα 15 με 18 κιλά να να φύγουν οι υμαντες του καθίσματος κ το παιδί να φοράει τη ζώνη του αυτοκινήτου συνήθως το κάθισμα έχει μια υποδοχή ψηλά όπου περνάει η ζώνη του αυτοκινήτου κ μένει εκεί κ δένεται το παιδί .. για να γίνει όμως αυτό πρέπει το κάθισμα να λυθεί από τις ζώνες κ έτσι δε θα είναι σταθερό θα ακουμπάει απλά το κάθισμα του αυτοκινήτου ..!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 7 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Κάποια καθίσματα αυτοκινήτου όπως πχ τα 9-36 μπορούν όταν φτάσει ένα παιδί στα 15 με 18 κιλά να να φύγουν οι υμαντες του καθίσματος κ το παιδί να φοράει τη ζώνη του αυτοκινήτου συνήθως το κάθισμα έχει μια υποδοχή ψηλά όπου περνάει η ζώνη του αυτοκινήτου κ μένει εκεί κ δένεται το παιδί .. για να γίνει όμως αυτό πρέπει το κάθισμα να λυθεί από τις ζώνες κ έτσι δε θα είναι σταθερό θα ακουμπάει απλά το κάθισμα του αυτοκινήτου ..!!!

Αυτό ακριβώς...δεν είναι το ίδιο σταθερό. Το έχω δει με τα μάτια μου, μετά από ένα απότομο φρενάρισμα με το δεύτερο αυτοκίνητό μας όπου είχα πίσω δεμένη την κόρη μου στο απλό (χωρίς isofix) κάθισμα 15-36, όταν φτάσαμε στον προορισμό μας είδα ότι το κάθισμα είχε μετακινηθεί ελαφρώς προς τα μπροστά, με ταυτόχρονο αποτέλεσμα βέβαια ότι είχε χαλαρώσει και η ζώνη.

Ααα κ κάτι άλλο εγώ δε το ήξερα εσείς ίσως το γνωρίζεται .. αλλά θεωρώ πως πρέπει να ενημερώσω .. τα καθίσματα αυτοκινήτου έχουν ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΉΞΗΣ στα αυγά είναι γύρω στα 5 χρόνια κ στα υπόλοιπα ανάλογα με τον κατασκευαστη γύρω στα 7 με 12 χρόνια η ημερομηνία αναγράφεται κάπου στο κάθισμα αλλά ακόμα δεν έχω κοιτάξει τα δικά μου να δω γιατί κ εμείς στο δεύτερο αυτοκίνητο έχουμε μεταχειρισμένο κάθισμα που το χρησιμοποιούμε σπάνια βέβαια ..!!

πρίν από 35 λεπτά , Deena είπε:

ερος για το βασικό σας αυτοκίνητο να πάρετε σίγουρα με isofix θα έλεγα. Προσωπικά δεν "συμφωνώ" από άποψη ασφάλειας με τα καθίσματα ευρείας ηλικιακής κλίμακας (π.χ. 0-36 ή 9-36) αλλά προφανώς είναι πιο συμφέροντα οικονομικά. Για τα ταξίδια δεν κατάλαβα που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Με το δικό σας αυτοκίνητο δεν θα πηγαινετε? Ή θα είστε με άλλο αυτοκίνητο που πιθανόν να μην έχει isofix? Υπάρχουν πάντως και πιο οικονομικά isofix (ειδικά αν πρόκεται για περιστασιακή χρήση), με μια "βόλτα" στο skroutz.gr θα το καταλάβεις.

Ναι τα έγραψα λίγο μπερδεμένα. Έχουμε ένα αυτοκίνητο με υποδοχές isofix κ κοιτάμε για καρεκλάκι isofix από αυτά που είναι για πανω απο 13 κιλά, δεν τα ξερω αυτά με τις κατηγορίες καθόλου πώς λέγονται. Ούτε πώς δένονται, δεν το έχω ψάξει, βασικά ο άντρας μου τα κοιτάει για τις προδιαγραφές κ εγώ ψάχνω αξιολογήσεις κ τιμές. Γενικά είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε κάποια χρήματα, δεν ψάχνουμε ντε κ καλά για το οικονομικό. Απλώς στο εγγύς μελλον θα παρουμε δεύτερο αυτοκίνητο που θα το έχουμε για σύντομες μετακινήσεις στο νήσί, μάλλον χωρίς το παιδί, αλλά κ για ταξίδια στην Αθήνα που δεν μας βολεύει το οικογενειακό από θέμα παρκαρίσματος (θα μεταφέρουμε δλδ το κάθισμα από το καλό στο μικρό αυτοκίνητο αν είναι να το χρησιμοποιόησουμε οικογενειακώς). Επειδή όμως δεν διαθέτουμε για καινούργιο, θα πάρουμε κάτι μεταχειρισμένο που μπορεί να είναι παλιό κ να μην έχει υποδοχές isofix. Αν είναι όμως να κάνουμε τη διαδρομή από και προς το λιμάνι με αυτό και με τα παιδιά μέσα, συν όσα δρομολόγια κάνουμε στην Αθήνα, θέλουμε κάτι όπου το κάθισμα να στερεώνεται με ασφάλεια. Άρα όταν δούμε με αυτοκίνητο να προτιμήσουμε πιο καινοόυργιο που να έχει κι αυτό isofix.

πρίν από 1 λεπτό , Έσπερος είπε:

Ναι τα έγραψα λίγο μπερδεμένα. Έχουμε ένα αυτοκίνητο με υποδοχές isofix κ κοιτάμε για καρεκλάκι isofix από αυτά που είναι για πανω απο 13 κιλά, δεν τα ξερω αυτά με τις κατηγορίες καθόλου πώς λέγονται. Ούτε πώς δένονται, δεν το έχω ψάξει, βασικά ο άντρας μου τα κοιτάει για τις προδιαγραφές κ εγώ ψάχνω αξιολογήσεις κ τιμές. Γενικά είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε κάποια χρήματα, δεν ψάχνουμε ντε κ καλά για το οικονομικό. Απλώς στο εγγύς μελλον θα παρουμε δεύτερο αυτοκίνητο που θα το έχουμε για σύντομες μετακινήσεις στο νήσί, μάλλον χωρίς το παιδί, αλλά κ για ταξίδια στην Αθήνα που δεν μας βολεύει το οικογενειακό από θέμα παρκαρίσματος (θα μεταφέρουμε δλδ το κάθισμα από το καλό στο μικρό αυτοκίνητο αν είναι να το χρησιμοποιόησουμε οικογενειακώς). Επειδή όμως δεν διαθέτουμε για καινούργιο, θα πάρουμε κάτι μεταχειρισμένο που μπορεί να είναι παλιό κ να μην έχει υποδοχές isofix. Αν είναι όμως να κάνουμε τη διαδρομή από και προς το λιμάνι με αυτό και με τα παιδιά μέσα, συν όσα δρομολόγια κάνουμε στην Αθήνα, θέλουμε κάτι όπου το κάθισμα να στερεώνεται με ασφάλεια. Άρα όταν δούμε με αυτοκίνητο να προτιμήσουμε πιο καινοόυργιο που να έχει κι αυτό isofix.

Υπάρχουν καθίσματα αυτοκινήτου στην αγορά που δένονται κ με τους δύο τρόπους δλδ έχει το κάθισμα αυτοκινήτου isofix αλλά κ υποδοχές για να δεθεί κ με τις ζώνες του αυτοκινήτου ..!!

Διαφημίσεις

πρίν από 29 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Υπάρχουν καθίσματα αυτοκινήτου στην αγορά που δένονται κ με τους δύο τρόπους δλδ έχει το κάθισμα αυτοκινήτου isofix αλλά κ υποδοχές για να δεθεί κ με τις ζώνες του αυτοκινήτου ..!!

Α δεν ισχύει για όλα αυτό; Νόμιζα ότι τα isofix έτσι κι αλλιώς δένονται με ζώνες. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου, η απορία μου είναι: λέτε δλδ ότι γενικά δεν είναι ασφαλές να έχουμε κάθισμα χωρίς isofix; Ξέρω ότι το isofix είναι καλύτερο, αλλά το χωρίς είναι επικίνδυνο; 

πρίν από 3 λεπτά , Έσπερος είπε:

Α δεν ισχύει για όλα αυτό; Νόμιζα ότι τα isofix έτσι κι αλλιώς δένονται με ζώνες. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου, η απορία μου είναι: λέτε δλδ ότι γενικά δεν είναι ασφαλές να έχουμε κάθισμα χωρίς isofix; Ξέρω ότι το isofix είναι καλύτερο, αλλά το χωρίς είναι επικίνδυνο; 

Το isofix κουμπώνει στο αυτοκίνητο δεν δένεται με τις ζώνες του αυτοκινήτου ... Τώρα για την άλλη ερώτηση σου μια χαρά ασφαλές είναι κ να μην έχεις ισοφιξ όσο το παιδί είναι δεμένο  με τις ζώνες που  έχει το κάθισμα  αυτοκινήτου . Για να κατσλαβεις καλύτερα αυτό που λέμε αν δεις στο ίντερνετ καρεκλακια αυτοκινήτου που είναι από 15 κιλά μέχρι 36 θα δεις ότι το κάθισμα δεν έχει δικές του ζώνες είναι σαν μπουστερ με πλάτη κ εκεί το παιδί πρέπει να δεθεί με τη ζώνη του αυτοκινήτου γι'αυτό είπαμε πως σε τέτοια περίπτωση ίσως είναι ποιο ασφαλές το ισοφιξ που κουμπώνει στο αυτοκίνητο 

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Τώρα κατάλαβα.

Αν πάρετε κάθισμα 9-18kg (έως 3,5 ετών περίπου), είναι σχετικά αδιάφορο αν θα είναι με isofix ή όχι, καθώς το παιδί θα δένεται με τους ιμάντες του καθίσματος και το κάθισμα θα στερεώνεται στο αυτοκίνητο είτε με isofix είτε με τις ζώνες (ίσως υπάρχουν και κάποια που δένονται ταυτόχρονα και με τους δύο τρόπους για έξτρα ασφάλεια). Το isofix υπερτερεί σε ασφάλεια αλλά δεν είναι επικίνδυνο το δέσιμο με τις ζώνες.

Αν όμως πάρετε 9-36kg, είναι κατ'εμέ απαραίτητο το isofix για όταν το παιδί ψηλώσει και αφαιρεθούν πια οι ιμάντες του καθίσματος οπότε θα πρέπει να δένεται με την ζώνη.

Σε αυτό το βίντεο φαίνεται ένα τυχαίο καρεκλάκι 9-36 που έχει isofix αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς αυτό και το πώς δένονται στα δύο διαφορετικά στάδια (έως 18kg και μετέπεια έως 36kg) το κάθισμα και το παιδί με και χωρίς isofix. Το συγκεκριμένο είναι νομίζω και έξτρα ασφαλές γιατί εκτός από το isofix έχει και έναν επιπλέον υμάντα για στήριξη του καθίσματος.

Επεξεργάστηκαν by Deena

15 ώρες πρίν, Deena είπε:

Αν πάρετε κάθισμα 9-18kg (έως 3,5 ετών περίπου), είναι σχετικά αδιάφορο αν θα είναι με isofix ή όχι, καθώς το παιδί θα δένεται με τους ιμάντες του καθίσματος και το κάθισμα θα στερεώνεται στο αυτοκίνητο είτε με isofix είτε με τις ζώνες (ίσως υπάρχουν και κάποια που δένονται ταυτόχρονα και με τους δύο τρόπους για έξτρα ασφάλεια). Το isofix υπερτερεί σε ασφάλεια αλλά δεν είναι επικίνδυνο το δέσιμο με τις ζώνες.

Αν όμως πάρετε 9-36kg, είναι κατ'εμέ απαραίτητο το isofix για όταν το παιδί ψηλώσει και αφαιρεθούν πια οι ιμάντες του καθίσματος οπότε θα πρέπει να δένεται με την ζώνη.

Ναι τώρα κατάλαβα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάνει καλή αναζήτηση ακόμα ούτε έχουμε μελετήσει τόσες λεπτομέρειες. Κάπου είχε διαβάσει ότι τα καρεκλάκια που είναι για ευρεία ηλικιακή γκάμα δεν είναι τόσο καλά γιατί δεν είναι εξειδικευμένα, ισχύει; Γενικά δηλαδή το 9-36 να μην το προτιμήσουμε; 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Ναι τώρα κατάλαβα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάνει καλή αναζήτηση ακόμα ούτε έχουμε μελετήσει τόσες λεπτομέρειες. Κάπου είχε διαβάσει ότι τα καρεκλάκια που είναι για ευρεία ηλικιακή γκάμα δεν είναι τόσο καλά γιατί δεν είναι εξειδικευμένα, ισχύει; Γενικά δηλαδή το 9-36 να μην το προτιμήσουμε; 

Η αλήθεια είναι ότι όσο μικρότερη ηλικιακή γκάμα καλύπτει ένα κάθισμα τόσο πιο ασφαλές είναι. Ένα νεογέννητο είναι πιο ασφαλές να μπει σε αυγό (0-13) παρά σε ένα 0-18 που είναι στην ουσία ένα κάθισμα για μεγαλύτερο παιδί, βαλμένο ανάποδα και με έξτρα μαξιλαράκια για νεογέννητο. Δεν είναι απαραιτήτως επικίνδυνο, δεν είναι απλώς το ίδιο ασφαλές.

Προσωπικά θεωρούσα αδιαπραμάτευτο το αυγό (0-13), δεν ήθελα να βάλω νεογέννητο σε "μεγάλο" κάθισμα όσα μαξιλαράκια κι αν είχε. Όταν κοιτούσα - όπως εσύ τώρα - για επόμενο κάθισμα, είχα σκεφθεί τα 9-36 αλλά στο κατάστημα με είχαν αποτρέψει να πω την αλήθεια, με το παραπάνω σκεπτικό. Δεν νομίζω ότι ήταν για να πουλήσουν, γιατί στην τελική εκείνη την στιγμή τους συνέφερε να πάρω το 9-36 που ήταν πιο ακριβό από το 9-18 που κοιτούσα (ποιος ξέρει εάν 2 χρόνια μετά που θα ξαναχρειαζόμουν κάθισμα θα ξαναπήγαινα στο ίδιο μαγαζί). Τελικά το δίλλημά μου είχε λυθεί από μόνο του γιατί δύο συγγενικά μας πρόσωπα συνεργάστηκαν και μας έκαναν δώρο το κάθισμα 9-18 για την βάφτιση του γιου μου.

Απαντώντας στο ερώτημά σου, προσωπικά θα πρότεινα, αν σας παίρνει οικονομικά να προτιμήσετε 9-18. Υπάρχουν καλά και όχι πολύ ακριβά ειδικά αυτά που δεν είναι με isofix.

Επίσης, όπως βλέπεις και στο βίντεο που ανέβασα, τα 9-36 με isofix είναι συνήθως πάνω σε μία βάση, πράγμα που τα κάνει αρκετά ογκώδη και ψηλά και όχι τόσο βολικά όταν το παιδί μεγαλώσει και αρχίσει να μπαίνει και βγαίνει μόνο του κλπ., ενώ δεν μεταφέρεται και καθόλου εύκολα αν θες να το βάλεις σε άλλο αυτοκίνητο

Αντιθέτως, ένα κάθισμα 15-36 είναι πλήρως προσαρμοσμένο στην σωματική διάπλαση ενός μεγαλύτερου παιδιού, μέχρι και την προεφηβεία. Το δικό μου για παράδειγμα μπαίνει και βγαίνει πανεύκολα, μπορώ να το βάλω στο port baggage αν χρειαστεί για οποιονδήποτε λόγο, μπορώ να το μεταφέρω σε ένα λεπτό στο αυτοκίνητο του παππού κλπ. Παρεπιμπτόντως, μιας και μιλάμε για καθίσματα, τα δικά μου ήταν / είναι αυτά (καταπληκτικά και τα δύο):

https://www.kidscom.gr/product/4589/paidiko-kathisma-aytokinitoy-recaro-young-expert-graphite/ (9-18)

https://www.baby-avenue.gr/kathisma-autokinitou-15-36-rodifix-airprotect-black-grid (15-36kg)

Επεξεργάστηκαν by Deena

Σε αυτές τις κατηγοίες κοιτάμε τα κιλά ή την ηλικία; Ο δικός μας 14 μηνών περίπου έχει περάσει τα 11.5 κιλά (δηλαδή οριακά χρησιμοποιούμε ακόμα το αυγό). Μας συμφέρει το 9-18; Γιατί όλο λέμε ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει να αναπτύσσεται τόσο γρήγορα αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω, ακόμα είναι φορές που παίρνει ένα κιλό το μήνα. 

πρίν από 23 λεπτά , Έσπερος είπε:

Σε αυτές τις κατηγοίες κοιτάμε τα κιλά ή την ηλικία; Ο δικός μας 14 μηνών περίπου έχει περάσει τα 11.5 κιλά (δηλαδή οριακά χρησιμοποιούμε ακόμα το αυγό). Μας συμφέρει το 9-18; Γιατί όλο λέμε ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει να αναπτύσσεται τόσο γρήγορα αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω, ακόμα είναι φορές που παίρνει ένα κιλό το μήνα. 

Τα κιλά κ το ύψος κοιτάμε .. ο μεγάλος μου είναι 3 χρόνων 98 εκατοστά κ περίπου 14 κιλά στο 0-18 που του έχουμε τώρα χωράει σίγουρα ένα χρόνο ακόμα η τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη που κλείνει τα 4 ..αλλά ο λόγος που θέλω να τον μεταφέρω σε μεγαλύτερο είναι γιατί δε ξέρω πόσο καιρό θα χωράει το μωρό ακόμα στο αυγό .. βασικά προβληματιστηκα πάλι που ο μικρός σου είναι 14 μηνών κ χοραει στο αυγό .. γιατί ιδανικά θα ήθελα στον μεγάλο να πάρω κατευθείαν 15 - 36 .. αν κ είναι αδύνατος πολύ κ πιστεύω πως μια χαρά θα βολεύει κ στο 9 - 36 σε μεγαλύτερη ηλικία ..!!

πρίν από 31 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

βασικά προβληματιστηκα πάλι που ο μικρός σου είναι 14 μηνών κ χοραει στο αυγό

Οριακά χωράει, το πολύ ένα - ενάμιση μήνα δίνουμε κρίνοντας από το ύψος του, άσχετο δηλαδή από το αν θα φτάσει τα 13 κιλά. Αλλά δεν έχουμε μεγάλες διαδρομές για να δυσφορήσει αν στριμώχνεται. Αν ήμασταν στην Αθήνα ή αν ήταν εδώ περίοδος καλοκαιριού που έχει πολλή κίνηση και υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι στο δρόμο, δεν θα δίναμε καν αυτόν τον μήνα περιθώριο. Πάντως ο ανιψιός μου, με κανονικό ύψος αλλά αρκετά αδύνατο παιδάκι, στο αυγό έμεινε μέχρι τα 2 περίπου. 

Οδηγός σου είναι κυρίως τα κιλά και ειδικά για το αυγό και το ύψος. Κι εγώ ξέρω κοριτσάκι -αρκετά μινιόν βέβαια- που έμεινε στο αυγό μέχρι 20 μηνών περίπου.

Φυσιολογικός είναι πάντως @Έσπερος και ο δικός μου 14 μηνών ήταν 11,5 kg και τελικά στα δεύτερα του γενέθλια ανήμερα τον ζυγίσαμε στον παιδίατρο 13 κιλά, 3 ετών ήταν 15 κιλά και ακόμα χωρούσε άνετα στο 9-18, τον βγάλαμε 2 μήνες μετά για να το χρησιμοποιήσουμε για την μικρή.

@xaroumenh mama το μωρό πόσο είναι? Λογικά μέχρι τον χρόνο σίγουρα σας βγάζει το αυγό, όσο περισσότερο μείνει βασικά τόσο το καλύτερο. Ο δικός μου πάντως 15 κιλά -αν και υποτίθεται είναι το κατώτατο όριο - μια χαρά ήταν στο 15-36.

Σε κάθε περίπτωση κορίτσια, τα αγόρια σας από άποψη μεγέθους μια χαρά θα χωράνε και στο 9-36, απλά φροντίστε να είναι με isofix και να μην είναι υπερβολικά ογκώδες ώστε να βολέψει και αργότερα. Το maxi cosi 9-36 με isofix που γκούκλισα από περιέργεια πάντως φαίνεται πολύ ωραίο και στα δύο στάδια.

Επεξεργάστηκαν by Deena

Διαφημίσεις

πρίν από 37 λεπτά , Deena είπε:

Οδηγός σου είναι κυρίως τα κιλά και ειδικά για το αυγό και το ύψος. Κι εγώ ξέρω κοριτσάκι -αρκετά μινιόν βέβαια- που έμεινε στο αυγό μέχρι 20 μηνών περίπου.

Φυσιολογικός είναι πάντως @Έσπερος και ο δικός μου 14 μηνών ήταν 11,5 kg και τελικά στα δεύτερα του γενέθλια ανήμερα τον ζυγίσαμε στον παιδίατρο 13 κιλά, 3 ετών ήταν 15 κιλά και ακόμα χωρούσε άνετα στο 9-18, τον βγάλαμε 2 μήνες μετά για να το χρησιμοποιήσουμε για την μικρή.

@xaroumenh mama το μωρό πόσο είναι? Λογικά μέχρι τον χρόνο σίγουρα σας βγάζει το αυγό, όσο περισσότερο μείνει βασικά τόσο το καλύτερο. Ο δικός μου πάντως 15 κιλά -αν και υποτίθεται είναι το κατώτατο όριο - μια χαρά ήταν στο 15-36.

Σε κάθε περίπτωση κορίτσια, τα αγόρια σας από άποψη μεγέθους μια χαρά θα χωράνε και στο 9-36, απλά φροντίστε να είναι με isofix και να μην είναι υπερβολικά ογκώδες ώστε να βολέψει και αργότερα. Το maxi cosi 9-36 με isofix που γκούκλισα από περιέργεια πάντως φαίνεται πολύ ωραίο και στα δύο στάδια.

9,5 μηνών είναι γύρω στα 8,5 κιλά πρέπει να είναι δε ξέρω ακριβώς τη Δευτέρα έχουμε παιδιατρο. Μέχρι τον χρόνο σκέφτομαι να τον κρατήσω στο αυγό αν δε παραπονιέται απλά στο μεγάλο το ψάχνουμε τώρα λόγο εκπτώσεων κ επειδή δεν έχω γυρίσει ακόμα στη δουλειά μου κ εχω χρόνο να ασχοληθώ καλύτερα ...!!!

Σε αναζήτηση και εμείς δεύτερου καθίσματος, αν και έχουμε καιρό ακόμα. Η κόρη μου (15 μηνών - γύρω στα 11 kg) τώρα είναι στο 0-18 kg, από το αυγό βγήκε γύρω στον 8ο μήνα. Το θέμα μας δεν είναι τα κιλά, είναι τα ρούχα! Πολύ το κρύο εδώ που μένουμε, πολλά και τα ρούχα ή μάλλον χοντρά για την ακριβεία. Το isofix για εμάς είναι αδιαπραγματευτο. Κοιτάω για 9-25 kg να σας πω την αλήθεια. Γιατί αν συνεχίσει να φοράει τα ρούχα που φοράει τώρα (μεγαλώνοντας φοράνε "μόνο" μπουφάν, τώρα φοράει τα ολόσωμα) δεν θα χωράει καλά πάνω από τα 2 στο 0-18. Είναι και το κάθισμα τετοιο που είναι στενό, οπότε ίσως φταει κι αυτό. Δεν έχω ιδεα ποιο θα είναι το επόμενο, θα δω όλα όσα έχουν προταθεί πιο πάνω για να πάρουμε μια γνώμη :) 

Καλησπέρα! @Chrysoum νομίζω κάπου είχα διαβάσει ότι το παιδί (και όλοι μας) δεν πρέπει να φοράει μπουφάν στο αυτοκίνητο γιατί δεν μπορούν να δράσουν σωστά οι ζώνες. Δεν το θυμάμαι ακριβώς, αν θέλεις ψάξ'το. Πρακτικά καταλαβαίνω όμως πως αν έχει κρύο ούτε εμείς δεν αντέχουμε να βγάλουμε το πανωφόρι μας στο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον τα παιδιά!

Επεξεργάστηκαν by little lamb

19 minutes ago, little lamb said:

Καλησπέρα! @Chrysoum νομίζω κάπου είχα διαβάσει ότι το παιδί (και όλοι μας) δεν πρέπει να φοράει μπουφάν στο αυτοκίνητο γιατί δεν μπορούν να δράσουν σωστά οι ζώνες. Δεν το θυμάμαι ακριβώς, αν θέλεις ψάξ'το. Πρακτικά καταλαβαίνω όμως πως αν έχεις κρύο ούτε εμείς δεν αντέχουμε να βγάλουμε το πανωφόρι μας στο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον τα παιδιά!

Ναι το εχω διαβασει και εγω και ρωτησα εδω τον γιατρο μας. Αλλα μου ειπε πρακτικα οτι ειναι αδυνατον, εφαρμοζεται σε χωρες με πιο ηπιο κλιμα. Με  -10 και -15 εξω ειναι προτιμοτερο να φοραει το πανωφορι, παρα να το βαλεις χωρις μεσα στο αυτοκινητο. Εμεις εχουμε τα ρουχα μεταφορας, που ναι μεν ειναι πιο λεπτά απο αυτα που φοραει οταν περπαταει εξω, αλλα και παλι δεν παυει να ειναι ολοσωμο που πιανει χωρο. Εννοειται οτι ζεσταινουμε το αυτοκινητο για κανενα 5' πριν ξεκινησουμε, αλλα και παλι, εχει κρυο! 

Να ρωτήσω τώρα κάτι κι εγώ γιατί μπερδευτήκαμε με τον άντρα μου! Εμείς τώρα περιμένουμε μωρό οπότε κοιτάμε για το πρώτο καρεκλάκι. Δεν έχουμε καταλήξει αν θα πάρουμε σκέτο κάθισμα ή αυγό που μπαίνει σε καρότσι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου. Βλέποντας λοιπόν σε ένα μαγαζί ένα καρότσι με αυγό, ρωτήσαμε αν έχει isofix. Μας είπε ότι το συγκεκριμένο δεν έχει, αλλά και ότι άλλα που έχουν, πχ το αυγό του inglesina trilogy που έτυχε να έχει εκεί, αλλά και όλα γενικώς απ'ό,τι είπε, δεν έχουν τα isofix ενσωματωμένα αλλά αγοράζεις μια βάση με isofix ξεχωριστά. Ισχύει; 

Ναι γιατί το αυγό πατάει στη βάση που κουμπώνει με το isofix. Το αυγό τηςInglesina έχει κ βάση για αυτοκίνητα χωρίς isofix. Δενει κ χωρις βαση το συγκεκριμένο, για αλλά δεν γνωριζω. 

Να δω τι άλλο θα σκεφτούν για να παίρνουν λεφτά! Μέχρι τώρα δεν μας το είχε ξαναπεί κανένα μαγαζί ότι χρειάζεται βάση που την παίρνεις ξεχωριστά! Οπότε αν έτσι κι αλλιώς πρέπει να πάρουμε βάση, καλύτερα να την πάρουμε με isofix υποθέτω.

11 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Να δω τι άλλο θα σκεφτούν για να παίρνουν λεφτά! Μέχρι τώρα δεν μας το είχε ξαναπεί κανένα μαγαζί ότι χρειάζεται βάση που την παίρνεις ξεχωριστά! Οπότε αν έτσι κι αλλιώς πρέπει να πάρουμε βάση, καλύτερα να την πάρουμε με isofix υποθέτω.

Εμείς έχουμε πάρει βάση για το αυγό χωρίς isofix κ είναι μια χαρά είναι δεμενη με τις ζώνες του αυτοκινήτου κ κουμπώνει το αυγό πάνω στη βάση ..!!!

Τώρα έχω δύο ερωτήσεις:

1. Οι βάσεις με isofix είναι πιο ακριβές από αυτές χωρίς;

2. Οι βάσεις με isofix μπαίνουν και σε αμάξι που δεν έχει isofix; (το δικό μας έχει, ρωτάω για περίπτωση μετακίνησης με άλλο)

Αν δεν έχουν τεράστια διαφορά τιμής και μπαίνουν και σε αμάξι χωρίς isofix, τότε υποθέτω να πάρουμε με isofix, αφού το αυτοκίνητό μας έχει.

πρίν από 58 λεπτά , little lamb είπε:

Τώρα έχω δύο ερωτήσεις:

1. Οι βάσεις με isofix είναι πιο ακριβές από αυτές χωρίς;

2. Οι βάσεις με isofix μπαίνουν και σε αμάξι που δεν έχει isofix; (το δικό μας έχει, ρωτάω για περίπτωση μετακίνησης με άλλο)

Αν δεν έχουν τεράστια διαφορά τιμής και μπαίνουν και σε αμάξι χωρίς isofix, τότε υποθέτω να πάρουμε με isofix, αφού το αυτοκίνητό μας έχει.

Οι βάσεις isofix πρέπει να είναι ποιο ακριβές από αυτές χωρίς . Δε θυμαμαι πόσο είχαμε πάρει τη δική μας βάση η 50 η 100 ευρώ αλλά δε μπορώ να θυμηθώ .. 

Κ οι βάσεις isofix μπενουν μόνο σε αυτοκίνητο που έχει isofix 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...