Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρώτο βράδυ χωρίς πιπίλα

Recommended Posts

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

διαφορά στον τρόπο που κοιμάται και στην δική σου διάθεση σκεπτόμενη τον βραδυνο του ύπνο

Έχω καλύτερη διαθεση, χωρίς νεύρα κ καβγάδες, τακτοποιώ κ αυτά που δεν μαζεύει ο άντρας μου κ δεν χρειαζεται να σηκωνομαι στις 6 για να ειναι το σπίτι αξιοπρεπες για την κοπελα, που πριν δεν είχα κουράγιο να κάνω γιατί ήμουν ζαλισμένη κ μισό κοιμισμένη όπως ξαπλωνα δίπλα του. Ομως ο υπνος μετα τις 10 ειναι κατι που θελω να διορθωθεί. Εχω αποδεχτει οτι αφου κοιμαται μεσημερι κ το εχει αναγκη οπως φαινεται ακομα, δεν γινεται να κοιμαται στις 9 ή τις 9.30, ομως το 10.30 δεν ειναι φυσιολογικο για τοσο μικρο παιδι. Βεβαια τωρα που  εχει ζεστη, βγαινουμε αργα το απογευμα, σπανια πινει γαλα πριν τις 9 οπότε δεν γινεται κατι καλυτερο. τη μια βλεπουμε καποιον κ πιάνουμε κουβεντα, το ένα το αλλο, δύσκολο να μαζευτούμε πριν τις 8.30. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Έσπερος είπε:

ι. Βεβαια τωρα που  εχει ζεστη, βγαινουμε αργα το απογευμα, σπανια πινει γαλα πριν τις 9 οπότε δεν γινεται κατι καλυτερο. τη μια βλεπουμε καποιον κ πιάνουμε κουβεντα, το ένα το αλλο, δύσκολο να μαζευτούμε πριν τις 8.30. 

Σίγουρα αφού κοιμάται αρκετά το μεσημέρι δεν μπορεί να κοιμηθεί νωρίς το βράδυ. Κα τώρα το καλοκαίρι οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί. Ο δικός μου πχ ξύπνα κατά τις δέκα και χωρίς να κοιμάται καθόλου μέσα στην μερα αποκοιμιεται κατά τις δεκαμιση με έντεκα. Σίγουρα πρέπει να αλλάξει το ωράριο ύπνου του από Σεπτέμβριο που θα πάει προνηπια με το καλο. Βλεπουμε. Μεσολαβουν και δύο μήνες που ίσως δεις και κάποια αλλαγη στον μεσημεριανό ύπνο και να κινηθείς αναλογως. 

Σίγουρα αφού κοιμάται αρκετά το μεσημέρι δεν μπορεί να κοιμηθεί νωρίς το βράδυ. Κα τώρα το καλοκαίρι οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί. Ο δικός μου πχ ξύπνα κατά τις δέκα και χωρίς να κοιμάται καθόλου μέσα στην μερα αποκοιμιεται κατά τις δεκαμιση με έντεκα. Σίγουρα πρέπει να αλλάξει το ωράριο ύπνου του από Σεπτέμβριο που θα πάει προνηπια με το καλο. Βλεπουμε. Μεσολαβουν και δύο μήνες που ίσως δεις και κάποια αλλαγη στον μεσημεριανό ύπνο και να κινηθείς αναλογως. 

Το 12ωρο δηλαδή το θέλει κι ο δικός σου; Χωρίς μεσημεριανό πάντως, είναι δύσκολο να καλυφθεί σε φυσιολογικές ώρες ύπνου μόνο με το βράδυ, ένα 12ωρο. Αν ξυπνάει νωρίς, θα πρέπει να κοιμάται πολύ νωρίς, που το καλοκαίρι δεν βολεύει. Αν ξυπνάει αργά, έχει άλλες δυσκολίες. Ας πούμε πότε θα πας στη θάλασσα, αν ξυπνήσει 10; Εμείς πέρσι 10.30 φεύγαμε, και φέτος δεν νομίζω ότι θα καθόμαστε πιο αργά. Εδώ για περπάτημα αυτό το σ/κ στις 11 το πρωί, υπέφερα από τη ζέστη και τον ήλιο.

Η αλλαγή το μεσημέρι είναι ότι κοιμάται πιο αργά, δηλαδή και με την κοπέλα τώρα γύρω στις 12.30, ενώ μέχρι την καραντίνα εκείνη τον κοίμιζε άνετα στις 12. Όμως δεν ξυπνάει με τίποτα, δηλαδή και το δίωρο που τον ξυπνάω, γίνεται με πολλή δυσκολία. Δεν έχω πολλά περιθώρια όμως να μετατοπιστεί, γιατί μετά αν ξυπνήσει πιο αργά θα κοιμάται και πιο αργά. Αν το κάνει 1, θα πρέπει 2-2.30 το πολύ να τον ξυπνάω. Επομένως θα πρέπει το πρωί θα διατηρήσουμε ώρα αφύπνισης πριν τις 8. Μαζοχιστικό ακούγεται για καλοκαίρι αλλά έτσι τουλάχιστον δεν θα χάνουμε το πρωινό μπα΄νιο. Πέρσι το καλοκαίρι ξυπνούσε με το φως του ήλιου, συστηματικά πριν τις 7. Τότε είχα άλλη απελπισία, ήθελα να κλάψω κάθε κρωί που άκουγα το κλάμα, κάποιες φορές και στις 6.30. Με τίποτα δεν είμαι ευχαριστημένη!

Just now, Έσπερος said:

Έχω καλύτερη διαθεση, χωρίς νεύρα κ καβγάδες, τακτοποιώ κ αυτά που δεν μαζεύει ο άντρας μου κ δεν χρειαζεται να σηκωνομαι στις 6 για να ειναι το σπίτι αξιοπρεπες για την κοπελα, που πριν δεν είχα κουράγιο να κάνω γιατί ήμουν ζαλισμένη κ μισό κοιμισμένη όπως ξαπλωνα δίπλα του. Ομως ο υπνος μετα τις 10 ειναι κατι που θελω να διορθωθεί. Εχω αποδεχτει οτι αφου κοιμαται μεσημερι κ το εχει αναγκη οπως φαινεται ακομα, δεν γινεται να κοιμαται στις 9 ή τις 9.30, ομως το 10.30 δεν ειναι φυσιολογικο για τοσο μικρο παιδι. Βεβαια τωρα που  εχει ζεστη, βγαινουμε αργα το απογευμα, σπανια πινει γαλα πριν τις 9 οπότε δεν γινεται κατι καλυτερο. τη μια βλεπουμε καποιον κ πιάνουμε κουβεντα, το ένα το αλλο, δύσκολο να μαζευτούμε πριν τις 8.30. 

Just now, Έσπερος said:

Το 12ωρο δηλαδή το θέλει κι ο δικός σου; Χωρίς μεσημεριανό πάντως, είναι δύσκολο να καλυφθεί σε φυσιολογικές ώρες ύπνου μόνο με το βράδυ, ένα 12ωρο. Αν ξυπνάει νωρίς, θα πρέπει να κοιμάται πολύ νωρίς, που το καλοκαίρι δεν βολεύει. Αν ξυπνάει αργά, έχει άλλες δυσκολίες. Ας πούμε πότε θα πας στη θάλασσα, αν ξυπνήσει 10; Εμείς πέρσι 10.30 φεύγαμε, και φέτος δεν νομίζω ότι θα καθόμαστε πιο αργά. Εδώ για περπάτημα αυτό το σ/κ στις 11 το πρωί, υπέφερα από τη ζέστη και τον ήλιο.

Η αλλαγή το μεσημέρι είναι ότι κοιμάται πιο αργά, δηλαδή και με την κοπέλα τώρα γύρω στις 12.30, ενώ μέχρι την καραντίνα εκείνη τον κοίμιζε άνετα στις 12. Όμως δεν ξυπνάει με τίποτα, δηλαδή και το δίωρο που τον ξυπνάω, γίνεται με πολλή δυσκολία. Δεν έχω πολλά περιθώρια όμως να μετατοπιστεί, γιατί μετά αν ξυπνήσει πιο αργά θα κοιμάται και πιο αργά. Αν το κάνει 1, θα πρέπει 2-2.30 το πολύ να τον ξυπνάω. Επομένως θα πρέπει το πρωί θα διατηρήσουμε ώρα αφύπνισης πριν τις 8. Μαζοχιστικό ακούγεται για καλοκαίρι αλλά έτσι τουλάχιστον δεν θα χάνουμε το πρωινό μπα΄νιο. Πέρσι το καλοκαίρι ξυπνούσε με το φως του ήλιου, συστηματικά πριν τις 7. Τότε είχα άλλη απελπισία, ήθελα να κλάψω κάθε κρωί που άκουγα το κλάμα, κάποιες φορές και στις 6.30. Με τίποτα δεν είμαι ευχαριστημένη!

Και μένα 10.00-10.30 κοιμάται το βράδυ! Εμένα όμως το μεσημέρι κοιμάται την ώρα που ξυπνάει ο δικός σου !Ξυπνάει 4-4.30 και πέφτει ξερός το βράδυ! Εσένα χρειάζεται τόσες πολλές ώρες απόσταση μέχρι τον βραδινό ύπνο? τι ώρα ξυπνάει το πρωί? 

Πάντως με το θέμα της πιπίλας πάμε πολύ καλά! Έμαθα πριν ότι το μεσημέρι του πήρε 20 λεπτά για να κοιμηθεί!

Just now, Yovanna είπε:

Και μένα 10.00-10.30 κοιμάται το βράδυ! Εμένα όμως το μεσημέρι κοιμάται την ώρα που ξυπνάει ο δικός σου !Ξυπνάει 4-4.30 και πέφτει ξερός το βράδυ! Εσένα χρειάζεται τόσες πολλές ώρες απόσταση μέχρι τον βραδινό ύπνο? τι ώρα ξυπνάει το πρωί? 

Τον ύπνο του κανονικού μεσημεριού τον έκοψε από 13 μηνων. εξαρχής μας είχε βγει ένας μεγάλος πρωινός που μετατοπίστηκε για μεσημεριανος. Ξυπνάει κανονικά στις 7, βέβαια όσο αργούσε το βράδυ άρχισε να το καθυστερεί, τώρα πια τον ξυπναω στις 7.30 για να ετοιμαστεί πριν φυγουμε, σ/κ ξυπναει 8 περιπου. πιστεύω ότι κάτι πάει λάθος κ αργεί τόσο. Κάτι πήγε στραβά από Σεπτέμβρη κ μετα κ τελικα ξεφύγαμε τελειως. γιατί όταν ξαπλώσει, μετά από 5-10 λεπτά μένει ακίνητος σαν να κοιμάται κ ξαφνικά μετά από 5 λεπτά αρχίζει στριφογύρισμα κ τρίψιμο στα σεντόνια κ γενικά πολύ εκνευρισμό. δεν έχω καταλάβει τι φταίει εκεί. γιατι 9.30 επιδιώκω να σβήνουμε φως, αν δεν κάνει καμία βλακεία ο άντρας μου κ αργησουμε. Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί που νυστάζει να κοπανιεται επι  μια ωρα. 

Μπράβο σας πάντως. Ξεμπερδέψεις απο μεγαλο μπελα

Διαφημίσεις

On 6/21/2020 at 5:28 PM, Yovanna said:

Ο μικρός μου, 2,5 και ενός μήνα, αποφάσισε εδώ και 3 μέρες από μόνος του, να κόψει την πιπίλα! Δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη ψυχολογικά, να φανταστείτε το πρώτο βράδυ χρυσό τον έκανα να την βάλει, αλλά εκείνος ανένδοτος. Από τότε ούτε να την δει δεν θέλει. Δεν ξέρω πώς του ήρθε. Το θέμα είναι ότι δυσκολεύεται πολύ να αποκοιμηθεί. Πάνω από μια ώρα το μεσημέρι και σχεδόν μια ώρα το βράδυ , με πολύ νανούρισμα. Τον ρωτάω αν θέλει πιπίλα και μου λέει όχι. Οπότε το πήρα απόφαση και λέω να τις πετάξω , μην τυχόν και κάνει κανένα πισωγύρισμα αργότερα. Αλήθεια, είναι πολλά παιδάκια που την έκοψαν μόνα τους , ή είναι περίπτωση ο δικός μου? Μεγάλη ταλαιπωρία πάντως..

μπραβο!μου κανει μεγαλη εντυπωση!και ο δικος μου 2,5 ειναι..πριν την καραντινα ειμασταν σε καλο δρομο(απλα ειχε μειωσει την πιπιλα μεσ την μερα),μετα μεσ την καραντινα και ακομα δεν ξερω πως να τον κανω να την μειωσει,ολη την ωρα την ζηταει και αν δεν την δωσω ουρλιαζει...και θελει και δυο ταυτοχρονα...την μια να την καραταει και την αλλη στο στομα και αλλαζει καθε τοσο λεσ και ειναι φαγητο και δοκιμαζει μια απο το ενα μια απο το αλλο...και προχθες ειχε βαλει και τις δυο στομα...

Just now, sweety** said:

μπραβο!μου κανει μεγαλη εντυπωση!και ο δικος μου 2,5 ειναι..πριν την καραντινα ειμασταν σε καλο δρομο(απλα ειχε μειωσει την πιπιλα μεσ την μερα),μετα μεσ την καραντινα και ακομα δεν ξερω πως να τον κανω να την μειωσει,ολη την ωρα την ζηταει και αν δεν την δωσω ουρλιαζει...και θελει και δυο ταυτοχρονα...την μια να την καραταει και την αλλη στο στομα και αλλαζει καθε τοσο λεσ και ειναι φαγητο και δοκιμαζει μια απο το ενα μια απο το αλλο...και προχθες ειχε βαλει και τις δυο στομα...

Εμένα πολύ σπάνια την αναζητούσε μέσα στη μέρα. την είχαμε για τον ύπνο, το αυτοκίνητο (για να είναι ήσυχος) και αν χτύπαγε και έκλαιγε. Στο αυτοκίνητο την έκοψε επίσης μόνος του πριν κάνα μήνα. Την πήρε και την πέταξε. Στον ύπνο, είναι τελείως ανεξήγητο. Πάντως τα περισσότερα παιδιά αργούνε. Ο ανιψιός μου είναι 4,5 και δεν την αποχωρίζεται με τίποτα..

Just now, Yovanna said:

Εμένα πολύ σπάνια την αναζητούσε μέσα στη μέρα. την είχαμε για τον ύπνο, το αυτοκίνητο (για να είναι ήσυχος) και αν χτύπαγε και έκλαιγε. Στο αυτοκίνητο την έκοψε επίσης μόνος του πριν κάνα μήνα. Την πήρε και την πέταξε. Στον ύπνο, είναι τελείως ανεξήγητο. Πάντως τα περισσότερα παιδιά αργούνε. Ο ανιψιός μου είναι 4,5 και δεν την αποχωρίζεται με τίποτα..

4,5??? μαλιστα..στα ιδια μας βλεπω και μας!

Just now, Yovanna είπε:

Μπράβο στο παιδί που το αποφάσισε μόνο του!!! Εγώ θεωρούσα ότι είναι ευκολη υπόθεση γιατί και η δικιά μου εδώ και πάρα πολύ καιρό τη ζητάει μόνο στον ύπνο και δεν την κρατάει όλο το βράδυ στο στόμα. Πριν από λίγο καιρό λοιπόν ξεκινήσαμε να της το ψιλοσυζητάμε μπας και το κόψει. Της είπαμε ότι θα στραβώσουν τα δοντάκια, δεν πειράζει, μας λέει, να στραβώσουν, εγώ θέλω την πιπίλα. Μέχρι και για τη νεράιδα που παίρνει την πιπίλα από τα μεγάλα παιδάκια και την πάει στα μωρά καταντήσαμε να λέμε. Τζίφος! Και δώρο τάξαμε να φέρει η νεράιδα (το σπίτι της Πέπα όχι παίξε γέλασε), προτιμώ την πιπίλα μας είπε. Καμία τύχη. Μάλλον θα πάρει χρόνο. 

Για να είμαι ειλικρινής βέβαια δεν έχω πάθει καμία ψύχωση να την κόψει άμεσα. Πρόσφατα ξεκίνησε πάλι να κοιμάται μεσημέρι μετά από πολύ αγώνα και φοβάμαι μην τον ξανακόψει το μεσημεριανό ύπνο αν δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

6 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

......Μέχρι και για τη νεράιδα που παίρνει την πιπίλα από τα μεγάλα παιδάκια και την πάει στα μωρά καταντήσαμε να λέμε. Τζίφος! Και δώρο τάξαμε να φέρει η νεράιδα (το σπίτι της Πέπα όχι παίξε γέλασε), προτιμώ την πιπίλα μας είπε. .....

Πολύ γέλασα αγαπητή συνονόματη ! Ο μεγάλος μου πάντως την έκοψε στα 3,5 κατόπιν οδηγίας της δασκάλας του στον παιδικό σταθμό, γιατί είχε έρθει ένα μωράκι στον σταθμό πρόσφατα και "επειδή το μωράκι δεν είχε πιπίλα", του την πήρε για να την δώσει στο μωράκι. 

Και έτσι, ήσυχα και εύκολα, σωθήκαμε.... :)

Σημειώνω ότι την είχε ατελείωτες ώρες, όχι μόνο προ ύπνου κτλ.

Διαφημίσεις

Just now, annoulen είπε:

Πολύ γέλασα αγαπητή συνονόματη ! Ο μεγάλος μου πάντως την έκοψε στα 3,5 κατόπιν οδηγίας της δασκάλας του στον παιδικό σταθμό, γιατί είχε έρθει ένα μωράκι στον σταθμό πρόσφατα και "επειδή το μωράκι δεν είχε πιπίλα", του την πήρε για να την δώσει στο μωράκι. 

Τον λυπήθηκα τον κακομοίρη! Ευτυχώς μάλλον απ'ο,τι καταλαβαίνω δεν στρεσαριστηκε πολύ! Σας διαβάζω και σκέφτομαι πόσο καλά κάναμε που δεν δώσαμε καθόλου! Πριν κάνω μωρό μου φαινόταν χαριτωμένη η εικόνα των μωρών με πιπίλα αλλά όταν έκανα δεν ήθελα να δώσω, δεν ξέρω γιατί, δεν μου άρεσε.  Θυμάμαι σε ένα σουπερμάρκετ όταν ήταν μικρούλα περίπου 2 μηνών έκλαψε και την πήρα αγκαλίτσα και μια μαμά είπε στο παιδάκι της "κλαίει το μωράκι, θα του δώσουν πιπίλα" και για κάποιο λόγο μου είχε κακοφανει λιγο που το είπε με τόση σιγουριά!   Ευτυχως τελικά που δεν δωσαμε, γιατί μάλλον δεν γίνεται να μην εξαρτηθούν κ μετά πρέπει να τα στρεσαρεις ή "εκβιάσεις" συναισθηματικά με δώρα κλπ για να την κόψουν! @Anna3011 θεά η κόρη σου!

Και μένα η κόρη μου την κράτησε μέχρι 3,5 ετών την πιπίλα και την έκοψε χωρίς κανένα θέμα.

Μέχρι 2 ετών δεν έκανα καμία κουβέντα, την έδινα όποτε την ζητούσε, περίμενα να ολοκληρωθεί η οδοντοφυία στην οποία η πιπίλα βοηθάει πολύ, επίσης ξεκίνησε 20 μηνών παιδικό και της την έδινα για παρηγοριά εκεί τον πρώτο καιρό. Λίγο πριν γίνει 2 άρχισα να της λέω ότι τα παιδάκια όταν γίνονται 2 ετών είναι πια μεγάλα για πιπίλα κλπ και μετά τα γενέθλιά της έπαψα να βγάζω την πιπίλα από την κούνια, την έδινα μόνο στον ύπνο και στο αυτοκίνητο. Ελάχιστη αντίδραση, κυρίως όταν ξυπνούσε και της την έβγαζα και την άφηνα στο κρεβάτι (εκεί μερικές φορές αντιδρούσε πιο έντονα) αλλά σε λίγα λεπτά το ξεχνούσε αφού την απασχολούσα με κάτι άλλο.

Φάνηκε ότι λειτουργούσε πολύ καλά με τα ορόσημα και την βοηθούσε η προετοιμασία γιατί λίγο μετά τα 3 άρχισα πάλι να της λέω ότι σε λίγο καιρό θα πάει προνήπιο και τα παιδιά του προνηπίου δεν φοράνε πιπίλα και ότι το καλοκαίρι πριν αρχίσει το προνήπιο θα δώσουμε τις πιπίλες σε μικρότερα παιδάκια που πάνε σε παιδικό σταθμό κλπ.

Τελικά την ημέρα ακριβώς που γινόταν 3,5 ζήτησα την πιπίλα, μου την έδωσε αδιαμαρτύρητα και κοιμήθηκε αμέσως όπως πάντα.

Προσωπικά δεν θεωρώ λάθος ούτε τραγικό ένα παιδί 2-3 ετών να χρειάζεται πιπίλα για να κοιμηθεί, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα την πετάνε μόλις αποκοιμηθούν, τα δικά μου τουλάχιστον έτσι έκαναν. Κι επειδή έχω δει κι εγώ παιδιά με προβλήματα στα δόντια και καθυστέρηση στην ομιλία λόγω πιπίλας, επρόκειτο πάντα για παιδιά που είχαν την πιπίλα όλη μέρα στο στόμα, για 3χρονα ή 4χρονα που παίζανε στην παιδική χαρά με πιπίλα κλπ.

Just now, little lamb said:

Τον λυπήθηκα τον κακομοίρη! Ευτυχώς μάλλον απ'ο,τι καταλαβαίνω δεν στρεσαριστηκε πολύ! Σας διαβάζω και σκέφτομαι πόσο καλά κάναμε που δεν δώσαμε καθόλου! Πριν κάνω μωρό μου φαινόταν χαριτωμένη η εικόνα των μωρών με πιπίλα αλλά όταν έκανα δεν ήθελα να δώσω, δεν ξέρω γιατί, δεν μου άρεσε.  Θυμάμαι σε ένα σουπερμάρκετ όταν ήταν μικρούλα περίπου 2 μηνών έκλαψε και την πήρα αγκαλίτσα και μια μαμά είπε στο παιδάκι της "κλαίει το μωράκι, θα του δώσουν πιπίλα" και για κάποιο λόγο μου είχε κακοφανει λιγο που το είπε με τόση σιγουριά!   Ευτυχως τελικά που δεν δωσαμε, γιατί μάλλον δεν γίνεται να μην εξαρτηθούν κ μετά πρέπει να τα στρεσαρεις ή "εκβιάσεις" συναισθηματικά με δώρα κλπ για να την κόψουν! @Anna3011 θεά η κόρη σου!

Εγώ αν έκανα δεύτερο, πάλι θα έδινα πιπίλα και θα προσπαθούσα και νωρίτερα γιατί ο δικός μου πήγε 5-6 μηνών για να τη δεχτεί! Σωτήρια η πιπίλα! Για τον ύπνο, για τα δόντια, για το κλάμα, για την ακατάσχετη γκρίνια, για όταν τσίριζε επειδή κάποια στιγμή έπρεπε να φύγουμε από την παιδική χαρά/πάρκο/εμπορικό .. Αυτός είναι και ο λόγος που αγχώθηκα όταν είπε το πρώτο βράδυ δεν τη θέλω και τον έκανα χρυσό να τη βάλει! Πάντως ποτέ δεν την είχε στο άσχετο , μέσα στο σπίτι ή στη βόλτα. Μόνο για τα παραπάνω.

Just now, little lamb είπε:

..... πόσο καλά κάναμε που δεν δώσαμε καθόλου! ...

ξεφεύγω από το θέμα, αλλά θέλω να δηλώσω ότι, ούσα μητέρα 2 παιδιών, έχω έρθει στο συμπέρασμα, ότι, ακόμα και στο θέμα της πιπίλας (όπως και σε πολλά άλλα θέματα), είναι στο παιδί αν θα τη θέλει, αν θα "κολλήσει" ή όχι. 

Εν αντιθέσει με τον μεγάλο μου, ο μικρός μου γιος (με διαφορά 18 μηνών από τον μεγάλο), την έφτυνε με το που τη τη βάζαμε στο στόμα. Δεν την ήθελε με τίποτα. 

Just now, Yovanna είπε:

Εγώ αν έκανα δεύτερο, πάλι θα έδινα πιπίλα και θα προσπαθούσα και νωρίτερα γιατί ο δικός μου πήγε 5-6 μηνών για να τη δεχτεί! Σωτήρια η πιπίλα! Για τον ύπνο, για τα δόντια, για το κλάμα, για την ακατάσχετη γκρίνια, για όταν τσίριζε επειδή κάποια στιγμή έπρεπε να φύγουμε από την παιδική χαρά/πάρκο/εμπορικό .. Αυτός είναι και ο λόγος που αγχώθηκα όταν είπε το πρώτο βράδυ δεν τη θέλω και τον έκανα χρυσό να τη βάλει! Πάντως ποτέ δεν την είχε στο άσχετο , μέσα στο σπίτι ή στη βόλτα. Μόνο για τα παραπάνω.

Just now, annoulen είπε:

ξεφεύγω από το θέμα, αλλά θέλω να δηλώσω ότι, ούσα μητέρα 2 παιδιών, έχω έρθει στο συμπέρασμα, ότι, ακόμα και στο θέμα της πιπίλας (όπως και σε πολλά άλλα θέματα), είναι στο παιδί αν θα τη θέλει, αν θα "κολλήσει" ή όχι. 

Εν αντιθέσει με τον μεγάλο μου, ο μικρός μου γιος (με διαφορά 18 μηνών από τον μεγάλο), την έφτυνε με το που τη τη βάζαμε στο στόμα. Δεν την ήθελε με τίποτα. 

Εμείς δεν τη δοκιμάσαμε ποτέ, οπότε δεν ξέρω πώς θα της φαινόταν, αν θα την ήθελε κλπ. Δεν έχει δει ποτέ, δεν ξέρει τι είναι! Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ποτέ αυτά που λέει η Yovanna, ακατάσχετη γκρίνια, δυσκολία στα δόντια, πολύ κλάμα κλπ (θηλαζει όμως, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο) Ειδικά τα δόντια, βγαίνουν χωρίς καν να το καταλάβουμε, απλά τα βλέπουμε, ούτε μασητικά, ούτε αλοιφές, τίποτα. Ίσως ήμασταν τυχεροί, το επόμενο δεν ξέρω πώς θα είναι αλλά πάλι θα ήθελα να μην την ξεκινήσουμε για να μη χρειαστεί και να την κόψουμε.

Διαφημίσεις

Εγώ πριν γεννήσω ήμουν σίγουρη ότι θα δώσω πιπίλα, γιατί με ενοχλούσε όλο το πακέτο με τον ασταμάτητο θηλασμό χωρίς πιπίλα γατί το μωρό πρέπει να είναι όλη μέρα πάνω στη μαμά του, τα έχω αναλύσει αλλού αυτά, πάμε παρακάτω. 

Τελικά όμως δεν δώσαμε αμέσως για΄τι υποτίθεται ότι προσπαθούσαμε να θηλάσει, κι ενώ ε΄λεγα ότι μόνο θα θηλάζω και δεν θα με κάνει πιίλα, κατέληξα να μην πίνει γάλα από εμένα αλλά να με πιπιλάει. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην λες. Τελικά τη δώσαμε σε στιγμές απόγνωσης 2ο προς 3ο μήνα, στην μεγάλη έξαρση της παλινδρόμησης, για τον ύπνο κυρίως, γιατί άλλες ώρες τελικά δεν γκρίνιαζε. Ή μάλλον αντί πιπίλας στην πρώτη γκρίνια τον βάζαμε στο καρότσι και βγαίναμε έξω. Για τον ύπνο πάλι κάπου κεί άρχισα να τη χρησιμοποιώ συστηματικά, όταν σταμάτησε να νανουρίζεται με το μπιμπερό. Από την αρχή όμως είχα πει ότι δεν θα τη δίνω σε άσχετες ώρες και θα ποφεγύω να τη δίνω όταν είμαστε έξω, γιατί ενώ τα κορόιδευα πριν, μετά με έπιασαν τα ενοχικά ότι δεν είναι ωραίο να ταπώνεις το στόμα του παιδιού σου για να μην γκρινιάζει. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Και σε φωτογραφίες που έχει τύχει να φοράει πιπίλα, δεν μου αρέσει καθόλου, και ατυχώς είναι σε κάποιες σε οικογενειακές περιστάσεις που τις θέλουμε για ενθύμιο (γάμους, βαφτίσεις). Στο αυτοκίνητο τη δίναμε συστηματικά μέχρι πέρσι καλοκαίρι, όπως επίσης πέρσι καλοκαίρι και στην παραλία για να μην φάει βότσαλα. Ο άντρας μου είναι πιο χαλαρός και αν τους αφήσω, δεν θα του την πάρει ή δεν θα την κρύψει κ επίσης αναφέρει συχνά τη λέξη και τον ξεσηκώνει. Γενικά πάντως το τελευταίο 10μηνο, μετά το ξύπνημα του έλεγα απλά ότι δεν τη χρειαζόμαστε και την έπαιρνα, ακόμα και τώρα αν την κρατήσει λίγο, τον αφήνω και μετά του το λέω και μου τη δίνει. Από τον ύπνο του τη βγάζω λίγο αφού κοιμηθεί, αλλά μόλις ξυπνήσει τη ζητάει για λίγο. Γενικά δεν εξαρτήθηκε πολύ, αλλά με αγχώνει το κόψιμό της πιο πολύ από την πάνα, παρόο που είναι μόνο για τον ύπνο. Έχει κοιμηθεί πα΄ντως χωρίς πιίλα, μια φορά που ξέχασε να του τη δώσει η γιαγιά και μια δυο φορές που δοκίμασε η κοπέλα να δει αν θα τη ζητήσει, και μια φορά που είχε χτυπήσει στο στόμα και πονούσε. Αυτό ήταν πρόσφατα και πίστεψα ότι θα ήταν καλή αφορμή, όμως τη ξαναζήτησε. 

Just now, Έσπερος είπε:

Εγώ πριν γεννήσω ήμουν σίγουρη ότι θα δώσω πιπίλα, γιατί με ενοχλούσε όλο το πακέτο με τον ασταμάτητο θηλασμό χωρίς πιπίλα γατί το μωρό πρέπει να είναι όλη μέρα πάνω στη μαμά του, τα έχω αναλύσει αλλού αυτά, πάμε παρακάτω

Τελικά όμως δεν δώσαμε αμέσως για΄τι υποτίθεται ότι προσπαθούσαμε να θηλάσει, κι ενώ ε΄λεγα ότι μόνο θα θηλάζω και δεν θα με κάνει πιίλα, κατέληξα να μην πίνει γάλα από εμένα αλλά να με πιπιλάει. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην λες.

Εμάς πάντως ούτε ασταματητους θηλασμους έκανε ούτε ξυπνούσε τη νύχτα για γάλα και ώρες ώρες αναρωτιέμαι γιατί παντού διαβάζω τα αντίθετα. Νομίζω είναι η εξαίρεση και στο επόμενο παιδί θα τα δούμε όλα! (Τη μέρα όμως το θέλει πολυ, με το που κάτσω δίπλα της για παιχνίδι τραβάει μπλούζα!)

Για το "με κάνει πιπίλα" κάπου διάβασα πρόσφατα το εξής: ότι δεν στέκει σαν έκφραση το "κάνει το στήθος πιπίλα" γιατί η πιπίλα αντικαθιστα το στήθος, όχι το αντίθετο. Και σκέφτηκα ότι ισχύει.

14 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

. Την πήρε και την πέταξε. Στον ύπνο, είναι τελείως ανεξήγητο. Πάντως τα περισσότερα παιδιά αργούνε. Ο ανιψιός μου είναι 4,5 και δεν την αποχωρίζεται με τίποτα..

Ίσως και να αληθεύει πως για κάθε μετάβαση υπάρχει ένα "παράθυρο" που αν δεν το διαπιστώσει ο γονιός για να αδράξει την κάθε ευκαιρία μετά ή οποια μετάβαση γίνεται πολύ δυσκολότερη. Εγώ δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. 

20 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Δώδεκα ώρες πάνω κάτω κοιμάται κάθε νύχτα, είναι τρισιμιση κ τυχαίνει να ξυπνήσει κ στις δέκα ώρες αλλά να μην του λείπει ύπνος. 

Κοίταξε εμένα με βολευει να ξυπνήσει 10 ώστε να έχω τα βραδακια τώρα το καλοκαίρι πιο χαλαρα, να πάμε μία βολτουλα, να φαμε, να γυρίσουμε με την ησυχία μας και να μην είμαι με το ρολόι στο χέρι.

Για πρωινό μπάνιο ακόμα ούτε λόγος, για τα δικά μου δεδομενα που είμαι "κρυουλιαρα" δεν εχει μπει ακόμα για τα καλά το καλοκαίρι!

. Αν το κάνει 1, θα πρέπει 2-2.30 το πολύ να τον ξυπνάω

Εγώ πάντως δεν έχω καταφερει ποτέ να τον ξυπνησω. Δεν έχω τον σωστό τρόπο ή εκείνος δεν ξυπνά αν δεν είναι έτοιμος, ακόμα δεν έχω καταλαβει.

ξυπνούσε με το φως του ήλιου, συστηματικά πριν τις 7. Τότε είχα άλλη απελπισία, ήθελα να κλάψω κάθε κρωί

Το ξύπνημα αξημερωτα το θυμάμαι κι εγώ, πρέπει να ήταν γύρω στο χρόνο σε εμάς. Δεν υπήρχε χειρότερο! 

Κοίταξε εμένα με βολευει να ξυπνήσει 10 ώστε να έχω τα βραδακια τώρα το καλοκαίρι πιο χαλαρα, να πάμε μία βολτουλα, να φαμε, να γυρίσουμε με την ησυχία μας και να μην είμαι με το ρολόι στο χέρι.

Μια απορία που έχω προς όλες τις μαμάδες που κοιμούνται τα παιδιά τους αργά: πότε κοιμάστε εσείς; πώς συμπληρώνετε ύπνο; όταν κοιμόταν 9-9.30, προλάβαινα και κάποιες δουλειές να τελειώσω και να δούμε ταινία, ίσως και ολόκληρη, και να κοιμηθώ πριν τις 12 να κλείσω ένα 7ωρο. Όσο το καθυστερεί, και κουρασμένη είμαι για πολλά πολλά, και τις ταινίες αφήνω στη μέση, και δουελιές πολλές δεν κάνω, και τελικά κοιμάμαι στις 12 και ξυπνάω στις 6.30 το αργότερο γιατί με το άγχος που έχω μην δεν είναι το σπίτι όπως πρέπει, ξυπνάω τελικά πολύ νωρίτερα. Δεν μπορώ να φανταστώ να κοιμάται και πιο αργά δηλαδή!!!

Για πρωινό μπάνιο ακόμα ούτε λόγος, για τα δικά μου δεδομενα που είμαι "κρυουλιαρα" δεν εχει μπει ακόμα για τα καλά το καλοκαίρι!

Τώρα πηγαίνουμε απόγευμα, όμως μέχρι να φάει και να χωνέψει είναι αργά, πάμε μετά τις 5. Με τον άντρα μου μόνοι μας πηγαίναμε κατά τις 3-4 αλλά μπαίναμε κατευθείαν στη θάλασσα, οπότε όταν βγαίναμε έξω είχε πέσει ο ενοχλητικός ήλιος. Τώρα δεν αντέχω καθόλου τον ήλιο, αν βγούμε έξω μετά τις 11 ή πριν τις 7 υποφέρω. Όχι ότι δεν είμαι κρυουλιάρα. Αλλά όσο μεγαλώνω ο ήλιος με ενοχλεί όλο και πιο πολύ. Μάλλον φταίει ο ήλιος του Αιγαίου. 

γώ πάντως δεν έχω καταφερει ποτέ να τον ξυπνησω. Δεν έχω τον σωστό τρόπο ή εκείνος δεν ξυπνά αν δεν είναι έτοιμος, ακόμα δεν έχω καταλαβει.

Δεν το κάνω με μεγάλη επιτυχία και τον λυπάμαι πολύ κιόλας. Σήμερα από τις 2 και κάτι τον σήκωσα σχεδόν 3 και τον έβαλα με την τσίμπλα στο μάτι να φάει για να μη χάσουμε το μπάνιο. 

4 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Ωραίο κόλπο αυτό με το μωράκι. Λέω να το επιχειρήσω με κανένα μωρό φίλων μας αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μου ζητήσει μία από τις υπόλοιπες πιπίλες μόλις φτάσουμε σπίτι, γιατί έχουμε 3-4 πιπίλες και τη βάζω και διαλέγει τα βράδια την πιπίλα που θέλει (δίνω επιλογές και στην πιπίλα τρομάρα μου).

Σήμερα το πρωί πάντως που την ετοίμαζα να φύγουμε, ήρθε η κυρία που μας καθαρίζει το σπίτι και επηρεασμένη από τη χθεσινή συζήτηση της έλεγα ότι ακόμα η μικρή φοράει πιπίλα. Τότε εκείνη λες και την είχα δασκαλέψει της είπε ότι θα στραβώσουν τα δοντάκια και θα πρέπει να πάει στο γιατρό να βάλει σιδεράκια. Δεν ξέρω τι κατάλαβε η δικιά μου από όλο αυτό αλλά έρχεται και μου λέει "μαμά να μη βάζουμε συνέχεια πιπίλα, λίγες φορές". Περιμένω να δω τι σημαίνει το "λίγες φορές" και αν θα το θυμάται το βράδυ.

Just now, Έσπερος είπε:

Μια απορία που έχω προς όλες τις μαμάδες που κοιμούνται τα παιδιά τους αργά: πότε κοιμάστε εσείς; πώς συμπληρώνετε ύπνο; όταν κοιμόταν 9-9.30, προλάβαινα και κάποιες δουλειές να τελειώσω και να δούμε ταινία, ίσως και ολόκληρη, και να κοιμηθώ πριν τις 12 να κλείσω ένα 7ωρο. Όσο το καθυστερεί, και κουρασμένη είμαι για πολλά πολλά, και τις ταινίες αφήνω στη μέση, και δουελιές πολλές δεν κάνω, και τελικά κοιμάμαι στις 12 και ξυπνάω στις 6.30 το αργότερο γιατί με το άγχος που έχω μην δεν είναι το σπίτι όπως πρέπει, ξυπνάω τελικά πολύ νωρίτερα. Δεν μπορώ να φανταστώ να κοιμάται και πιο αργά δηλαδή!!!

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή χάνεις τον ύπνο σου το πρωί από το άγχος μήπως δε βρει το σπίτι καθαρό η νταντά; Έχω ακούσει πολλούς λόγους αυπνίας αλλά σίγουρα όχι κάτι παρόμοιο :).

Στη θέση σου, δεδομένου του ωραρίου σου θα έκανα δουλειές μεσημεράκι-απογεύματάκι και σε καμία περίπτωση δε θα περίμενα να κοιμηθεί το παιδί και να κάνω δουλειές μέσα στη νύχτα. Εννοείται επίσης ότι δε θα καθάριζα έξτρα για να μη με παρεξηγήσει η νταντά. 

Και εγώ πάντως που έχω εντελώς άλλα ωράρια τόσο δουλειάς (στάνταρ 10ωρο εκτός σπιτιού) όσο και παιδιού (το αργότερο 9:30 έχει κοιμηθεί) δεν κοιμάμαι πάνω από 6-7 ώρες. Αργώ το βράδυ να κοιμηθώ γιατί μετά από την τσίτα όλης της ημέρας θέλω να αράξω ένα 2ωρο το βράδυ και να κάνω ότι με ευχαριστεί. Σαφώς το 2ωρο αυτό το κλέβω από ύπνο αλλά το προτιμώ.

Just now, Anna3011 είπε:

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή χάνεις τον ύπνο σου το πρωί από το άγχος μήπως δε βρει το σπίτι καθαρό η νταντά; Έχω ακούσει πολλούς λόγους αυπνίας αλλά σίγουρα όχι κάτι παρόμοιο :).

Στη θέση σου, δεδομένου του ωραρίου σου θα έκανα δουλειές μεσημεράκι-απογεύματάκι και σε καμία περίπτωση δε θα περίμενα να κοιμηθεί το παιδί και να κάνω δουλειές μέσα στη νύχτα. Εννοείται επίσης ότι δε θα καθάριζα έξτρα για να μη με παρεξηγήσει η νταντά. 

Γενικά δεν περιμένω να κοιμηθεί. αλλά ένα τελευταίο σκούπισμα σφουγγάρισμα καθάρισμα νεροχύτη κ τα τελευταία πλυσίματα σκευών γινονται εκ των πραγματων τοτε, αφου οσο κυκλοφορει δεν μπορω να σφουγγαρισω, κ βραδυνο τρωμε αφου κοιμηθει. ή πρέπει να πλυθούν οι κατσαρόλες από το μαγείρεμα, που συνηθως βραδυ βαζω το φαγητο στο ψυγειο. Ειναι αυτες ακριβως οι δουλειες που δεν κάνει ποτέ ο άντρας μου κ δεν τον νοιάζει φυσικά τι θα πει η νταντά γιατί δεν θα το πει για εκείνον. όποτε αν πρέπει να σηκωθώ εξημιση για να μαζέψω, τις περισσότερες φορές ξυπνάω πολύ πιο νωρίς από το άγχος μήπως δεν προλάβω. Που μιλάμε για 10 λεπτά υπόθεση, κ την ωρα που θελει να στεγνώσει. με αγχωνει ομως παρα πολυ, αλλα αν μεχρι τις 10.30 -11 κοιμιζω, δεν εχω κ πολλη ορεξη για νοικοκυριο μετα, θελω να κατσουμε λιγο. 

Just now, Έσπερος είπε:

Γενικά δεν περιμένω να κοιμηθεί. αλλά ένα τελευταίο σκούπισμα σφουγγάρισμα καθάρισμα νεροχύτη κ τα τελευταία πλυσίματα σκευών γινονται εκ των πραγματων τοτε, αφου οσο κυκλοφορει δεν μπορω να σφουγγαρισω, κ βραδυνο τρωμε αφου κοιμηθει. ή πρέπει να πλυθούν οι κατσαρόλες από το μαγείρεμα, που συνηθως βραδυ βαζω το φαγητο στο ψυγειο. Ειναι αυτες ακριβως οι δουλειες που δεν κάνει ποτέ ο άντρας μου κ δεν τον νοιάζει φυσικά τι θα πει η νταντά γιατί δεν θα το πει για εκείνον. όποτε αν πρέπει να σηκωθώ εξημιση για να μαζέψω, τις περισσότερες φορές ξυπνάω πολύ πιο νωρίς από το άγχος μήπως δεν προλάβω. Που μιλάμε για 10 λεπτά υπόθεση, κ την ωρα που θελει να στεγνώσει. με αγχωνει ομως παρα πολυ, αλλα αν μεχρι τις 10.30 -11 κοιμιζω, δεν εχω κ πολλη ορεξη για νοικοκυριο μετα, θελω να κατσουμε λιγο. 

Η πιθανότητα να κοιμίζει ο ένας και να μαζεύει την κουζίνα ο άλλος δεν παίζει; Γιατί εμείς κάπως έτσι τα μοιράζουμε το βράδυ και βγαίνει μια χαρά να χαλαρώσουμε μετά μαζί. Δεν έχουμε το φόβο της νταντάς βέβαια όποτε δεν είμαστε πάντα τόσο σχολαστικοί (σε πειράζω :)). Και φαντάσου ότι ο άντρας μου δεν έχει και πολύ σχέση με την τάξη, μόνο κουζίνα μαζεύει αλλά στη φάση αυτή εμένα μου φτάνει. Χρειάστηκε εκπαίδευση βέβαια. Στην αρχή ήταν απελπιστικός :).

Just now, Anna3011 είπε:

Η πιθανότητα να κοιμίζει ο ένας και να μαζεύει την κουζίνα ο άλλος δεν παίζει; Γιατί εμείς κάπως έτσι τα μοιράζουμε το βράδυ και βγαίνει μια χαρά να χαλαρώσουμε μετά μαζί. Δεν έχουμε το φόβο της νταντάς βέβαια όποτε δεν είμαστε πάντα τόσο σχολαστικοί (σε πειράζω :)). Και φαντάσου ότι ο άντρας μου δεν έχει και πολύ σχέση με την τάξη, μόνο κουζίνα μαζεύει αλλά στη φάση αυτή εμένα μου φτάνει. Χρειάστηκε εκπαίδευση βέβαια. Στην αρχή ήταν απελπιστικός :).

Ο δικός μου παραδίδει άψογη κουζίνα όταν μαγειρευει. αλλιως ομως δεν παιζει να σφουγγαρισει. το θεωρει περιττο πρωτα πρωτα. και παλι ομως αφου τρωμε αφου κοιμηθει, μενουν πολλα, κ εν δεν τελειωσει το πλυσιμο δεν εχει νοημα το σφουγγαρισμα γιατι θα ξαναγίνει χαλια οταν τα πλυνω. μάλλον πρέπει να γίνω λιγότερο ατσουμπαλη γιατί με το που πατήσω το πόδι μου στην κουζίνα, το σπίτι καταληγει βομβαρδισμένο. δεν νομιζω οτι σε αλλα σπιτια θελει σφουγγαρισμα 3-4 φορες τη μερα το κομματι νεροχυτης-κουζινα-ψυγείο. κάτι κάνω πολύ λάθος. γιατί το καθιστικό, που μάλιστα περνάμε και με τα παπούτσια, είναι άψογο. 

Just now, Έσπερος είπε:

Εμάς κοιμαται αργά, δηλαδη κατά τις 9.15-9.30 ξεκινάμε να θηλάσει, την παίρνει ο ύπνος σχετικά γρήγορα συνήθως, όμως δυσκολεύομαι να της βγάλω το στήθος απ'το στόμα ή να σηκωθώ όπως είχα γράψει και αλλού κι έτσι άλλες φορές μπορεί να φύγω 10, άλλες κοντά 11. (Κάποιες φορές που δεν καταφέρνω να την κοιμιζω με τίποτα και έχει περάσει πάνω από 1 ωρα αναλαμβάνει ο άντρας μου με αγκαλίτσα κ πάει σιγουρα 11) Τρώω συνήθως πριν κι αν δεν έχω φάει και είναι αργά τρώω κάνα γιαουρτακι ή κορν φλεικς. Μετά κάνω δουλίτσες αλλά τα βασικά όπως το συγυρισμα και ίσως κάποια πλυσίματα στο χέρι (τα ρούχα που λερώνονται από φαγητά κ τα έχουμε πλυνε-βαλε). Μετά ίσως χαζεψουμε ίντερνετ ή τηλεόραση (όλο λέω ότι θα διαβάσω και κανένα βιβλίο αλλά το fb και το φόρουμ είναι μάστιγα) και κατά τη 1 πέφτουμε. Το πρωί ξυπνάει το μωρό (13-14 μηνών) συνήθως μεταξύ 8 και 9 (λιγες φορές πριν τις 8 ή μετά τις 9), όσο καλοκαιριαζει και νωρίτερα γιατί μπαίνει φως, θηλαζει στο κρεβάτι κάνα μισάωρο και σηκωνόμαστε (αν έχει ξυπνήσει απ'τις 7.30 προσπαθώ να χουζουρεψουμε παραπάνω να πάει 9 για να σηκωθούμε αλλά δεν πετυχαίνει παντα!) Αλλά δεν δουλεύω όπως καταλάβατε.

Just now, Έσπερος είπε:

δεν νομιζω οτι σε αλλα σπιτια θελει σφουγγαρισμα 3-4 φορες τη μερα το κομματι νεροχυτης-κουζινα-ψυγείο. κάτι κάνω πολύ λάθος. γιατί το καθιστικό, που μάλιστα περνάμε και με τα παπούτσια, είναι άψογο. 

Και σε εμας γεμίζει στάμπες από νερά εκεί και είναι το χειρότερο σημείο του σπιτιού, αλλά δεν το σφουγγαριζουμε τόσο συχνά. Δεν μπουσουλαει/περπατάει και ακόμα το μωρό ώστε να πάει προς τα εκεί. Κι επειδή δεν περιμένουμε νταντά το πρωί δεν αδειάζουμε πάντα το βράδυ το νεροχύτη. 

Just now, Έσπερος είπε:

δεν νομιζω οτι σε αλλα σπιτια θελει σφουγγαρισμα 3-4 φορες τη μερα το κομματι νεροχυτης-κουζινα-ψυγείο. κάτι κάνω πολύ λάθος. γιατί το καθιστικό, που μάλιστα περνάμε και με τα παπούτσια, είναι άψογο. 

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Just now, Έσπερος είπε:

Ο δικός μου παραδίδει άψογη κουζίνα όταν μαγειρευει. αλλιως ομως δεν παιζει να σφουγγαρισει. το θεωρει περιττο πρωτα πρωτα. και παλι ομως αφου τρωμε αφου κοιμηθει, μενουν πολλα, κ εν δεν τελειωσει το πλυσιμο δεν εχει νοημα το σφουγγαρισμα γιατι θα ξαναγίνει χαλια οταν τα πλυνω. μάλλον πρέπει να γίνω λιγότερο ατσουμπαλη γιατί με το που πατήσω το πόδι μου στην κουζίνα, το σπίτι καταληγει βομβαρδισμένο. δεν νομιζω οτι σε αλλα σπιτια θελει σφουγγαρισμα 3-4 φορες τη μερα το κομματι νεροχυτης-κουζινα-ψυγείο. κάτι κάνω πολύ λάθος. γιατί το καθιστικό, που μάλιστα περνάμε και με τα παπούτσια, είναι άψογο. 

Μα καλά τώρα σφουγγαρίζεις για την νταντά; Πόσο χάλια δηλαδή μπορεί να γίνει το σημείο μπροστά από το νεροχύτη; Χαλάκι δεν υπάρχει;

Επισης, μπορείς να βάζεις όλα τα σκεύη στο πλυντήριο και να πλένει το βράδυ ή όσο κάθεστε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...