Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρώτο βράδυ χωρίς πιπίλα

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα!Σημερα θα περασουμε το πρωτο βραδυ χωρις τημ πιπιλα..με το γιο μου (3.5ετων)Ειναι καιρος πια να την κοψουμε νομιζω και ετσι το πηρα τελικα αποφαση.

Ειμαι μαζι του στο δωματιο οπως λαθε βραδυ μονο που ΔΕΝ κοιμαται με τιποτα.Δεν κλαιει αλλα μιλαει ασταματητα και ενω νυσταζει δε σταματαειε τιποτα.Εσεις πως την κοψατε;Ποσο δυσκολο ειναι τελικα;καμια ιδεα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσωπικα δ εχω δωσει πιπιλα,στα ανηψια ακολουθησαν δυο δρομους.η τις κοβανε στη θηλη με αποτελεσμα να μην μπορει να πιπιλισει,τους εδειχναν κιολας οτι χαλασαν οποτε τις πεταξαν.η απλα μια μερα εξαφανιστηκαν κ καποιος της πηρε

Το αγορακι σου ειναι σε ηλικια που συνεννοειται μια χαρα οποτε δ θα προσπαθουσα να του πω κτ τετοιο.μπορεις να του πεις οτι καλο ειναι να μην την χρησιμοποιει γτ χαλαει τα δοντακια

Δ ξερω αν ειναι εφικτο σε ενα βραδυ.ουτε ξερω πως το πηραν τα ανηψια μου

Εχετε καποια ρουτινα υπνου;με την κορη μου που ειναι στην ιδια ηλικια διαβαζουμε παραμυθι κ μετα δ μιλαμε,απλα τη χαιδευουμε στην πλατη.αν αρχισει τα παιχνιδια της λεμε οτι θα φυγουμε να κοιμηθει μονη,συνηθως εχει νυσταξει οταν ξαπλωνουμε οποτε δ ειναι δυσκολο

Μου αρεσε η ιδεα με το κοψιμο της πιπιλας στη θηλη.Ο δικος μου ηταν και ειναι εξαιρετικα δυσκολος στον υπνο.Δεν κοιμοταν ευκολα ποτε.Συνηθως οταν ερθει η ωρα για υπνο τον αφηνω να δει ενα δεκαλεπτο απο καποιο παιδικο που του αρεσει μετα παμε στο δωματιο βαζουμε μουσικη(νανουρισματα)η του λεω ενα παραμυθι και κοιμαται.Ομως δε φευγω μεχρι να κοιμηθει.Πως το καταφερες και φευγεις;;;Μπραβο σου!!!!

1 ώρα πρίν, Eleni-thess είπε:

Κοριτσια καλησπερα!Σημερα θα περασουμε το πρωτο βραδυ χωρις τημ πιπιλα..με το γιο μου (3.5ετων)Ειναι καιρος πια να την κοψουμε νομιζω και ετσι το πηρα τελικα αποφαση.

Ειμαι μαζι του στο δωματιο οπως λαθε βραδυ μονο που ΔΕΝ κοιμαται με τιποτα.Δεν κλαιει αλλα μιλαει ασταματητα και ενω νυσταζει δε σταματαειε τιποτα.Εσεις πως την κοψατε;Ποσο δυσκολο ειναι τελικα;καμια ιδεα;

To θυμάμαι από την κόρη μου όταν έκοψε την πιπιλα. 2-3 μέρες έκανε ώρες να την πάρει ο ύπνος, αλλά μετά απλά επανήλθαμε στην κανονικότητα, οπότε θα έλεγα απλά υπομονή/

πρίν από 36 λεπτά , Eleni-thess είπε:

Μου αρεσε η ιδεα με το κοψιμο της πιπιλας στη θηλη.Ο δικος μου ηταν και ειναι εξαιρετικα δυσκολος στον υπνο.Δεν κοιμοταν ευκολα ποτε.Συνηθως οταν ερθει η ωρα για υπνο τον αφηνω να δει ενα δεκαλεπτο απο καποιο παιδικο που του αρεσει μετα παμε στο δωματιο βαζουμε μουσικη(νανουρισματα)η του λεω ενα παραμυθι και κοιμαται.Ομως δε φευγω μεχρι να κοιμηθει.Πως το καταφερες και φευγεις;;;Μπραβο σου!!!!

Κοιμομασταν στο ιδιο κρεβατι δυο χρονια,χαχα

Απλα μετα τα δυο που μπορουσε να κοιμηθει σε μονο,το ειχαμε επιχειρησει το καλοκαιρι σε διακοπες σε διπλανα μονα,κ με τη μετακομιση μαζι φτιαξαμε το δωματιο της.πηγε πολυ καλα,μεχρι που γεννησα κ επεστρεψε.μετα απο κανενα εξαμηνο μαλλον μας βαρεθηκε κ προτιμησε να παει να απλωθει μονη της στο δικο της παλι

Μηπως τα παιδικα δ βοηθανε στο να κοιμηθει;

Συνηθως μας παιρνει ενα μισαωρακι με το παραμυθι κ τα χαδια

Καποιες φορες την πιανει να παιζει,κ πραγματι εχουμε φυγει απο το δωματιο,η πηγα τουαλετα κ μεχρι να γυρισω ειχε κοιμηθει

Ξερουμε πλεον οτι μπορει να κοιμηθει κ μονη,αλλα μικρουλα ειναι,μας αρεσει να περναμε μιση ωρα παρεα το βραδυ

Διαφημίσεις

Eγώ έκοψα την πιπίλα του γιου μου πριν 5 μήνες και ενώ δεν την ζήτησε ποτέ, περάσαμε δύσκολα 10-15 ημέρες, μετά όμως του πέρασε. Εγώ την έκοψα μαχαίρι αλλά για να είμαι ειλικρινής το μετάνιωσα γιατί πλέον τον θεωρώ πολυ απότομο και ίσως λίγο ''βίαιο'' τρόπο αυτό. Αν δεν την είχαμε κόψει θα επέλεγα τον τρόπο που λέει η βίκυ με το κόψιμο της θηλής.

Εγώ του την έκοψα λίγο μετά τα 2, μπορεί 2,5 δεν θυμάμαι καλά. Είχα και εγώ κόψει τη θηλή και του είπα ότι χάλασε και ότι δεν θα πάρουμε άλλη (άλλωστε όντως όλες πλέον χάλαγαν μέσα σε λίγες μέρες με το δάγκωμα που τους έκανε) γιατί είναι κλειστά τώρα το βράδυ τα μαγαζιά και τέτοια. Το δεχόταν και κοιμόταν.  Οι πρώτες νύχτες ήταν λίγο δύσκολες με λίγη γκρίνια μέχρι να κοιμηθεί αλλά γενικά ήταν κάτι απλό. Σε 1-2 εβδομάδες ούτε που θυμόταν ότι είχε ποτέ πιπίλα! Βέβαια την πρωινή την είχα κόψει αρκετά νωρίτερα για να μην του πέσουν όλα μαζί και ίσως για αυτό ήταν σχετικά απλό.  

Διαβάζω το θέμα γιατί με αφορά εμεσα και μελλοντικα. Έχουμε κι εμείς πιπιλα ο γιος μου είναι 15 μηνών. Βέβαια πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι μια καλή ηλικία να την κοψεις αλλά δεν ξέρω αν θα το αντέξω ακόμα. Μια ερώτηση ήθελα να κάνω που μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας το θέμα, πόσο και πότε χρησιμοποιούν πιπιλα τα παιδάκια σας? Ο γιός μου την παίρνει το βράδυ οταν νυσταζει αλλά πολύ σύντομα μετά που κοιμάται του φεύγει και δεν δινει σημασία  ούτε ξυπνάει. Ας πούμε υπάρχουν και παιδιά που ζητάνε να την έχουν όλη μερα? Μοιάζει χαζη η ερώτηση αλλά πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό. Επίσης, @Eleni-thess αν κρίνω από τον ανηψιο μου που το πρώτο βράδυ χωρίς πιπιλα (την οποία είχαν πετάξει στα σκουπίδια όλοι μαζί την ιδια μερα μετά από πάρτι για το πρώτο βράδυ χωρίς πιπιλα :-P) κατάφερε να τους βάλει στο αμάξι μεσονυχτιατικα να ψάχνουν διανυκτερευον να πάρουν καινουρια, είσαι σε πολύ καλό δρομο!:cool:

Λοιπον κοριτσια αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Αφου περασαν δυο ωρες τελικα κοιμηθηκε χθες χωρις να διαμαρτυρηθει ιδιαιτερα.Κατα τις 5 το πρωι ξυπνησε κλαιγοντας με λυγμους Κι ζητουσε την πιπιλα του.Δεν μπορουσα με τιποτα να τον κανω να ηρεμησει και στο τελος του ειπα οτι η καλη νεραιδα θα μας φερει μια πιπιλα αλλα θα πρεπει γρηγορα  να την παρει πισω.(ειχα κρατησει μια γιατι λογικα και εγω θα ετρεχα μες τη νυχτα να βρω φαρμακειο)του την εβαλα κοιμηθηκε φυσικα αμεσως και μετα πηγα και του την τραβηξα απαλα και την εκρυψα παλι.Οταν σηκωθηκε τελικα το πρωι την εψαχνε μετα μανιας παλι αλλα του ειπα οτι η νεραιδα την πηρε για να την παει σε ενα μωρακι που τξ χρειαζεται και οτι εσυ εισαι μεγαλος πια.Το δεχτηκε αλλα για να δουμε τι θα γινει και αποψε.Δεν ξερω αν εκανα καλα που του την εδωσα τελικα ομως δε γινοταν να σταματησει.Δεν ηξερα τι να κανω

3 hours ago, Romaina said:

Διαβάζω το θέμα γιατί με αφορά εμεσα και μελλοντικα. Έχουμε κι εμείς πιπιλα ο γιος μου είναι 15 μηνών. Βέβαια πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι μια καλή ηλικία να την κοψεις αλλά δεν ξέρω αν θα το αντέξω ακόμα. Μια ερώτηση ήθελα να κάνω που μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας το θέμα, πόσο και πότε χρησιμοποιούν πιπιλα τα παιδάκια σας? Ο γιός μου την παίρνει το βράδυ οταν νυσταζει αλλά πολύ σύντομα μετά που κοιμάται του φεύγει και δεν δινει σημασία  ούτε ξυπνάει. Ας πούμε υπάρχουν και παιδιά που ζητάνε να την έχουν όλη μερα? Μοιάζει χαζη η ερώτηση αλλά πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό. Επίσης, @Eleni-thess αν κρίνω από τον ανηψιο μου που το πρώτο βράδυ χωρίς πιπιλα (την οποία είχαν πετάξει στα σκουπίδια όλοι μαζί την ιδια μερα μετά από πάρτι για το πρώτο βράδυ χωρίς πιπιλα :-P) κατάφερε να τους βάλει στο αμάξι μεσονυχτιατικα να ψάχνουν διανυκτερευον να πάρουν καινουρια, είσαι σε πολύ καλό δρομο!:cool:

Εγώ του την έκοψα λίγο μετά τα δύο. Νωρίτερα δεν μου περνούσε καν απο το μυαλό να την κόψουμε λόγω του ότι ήταν μεγάλη παρηγοριά για τον καιρό που έβγαζε δόντια.

Εμένα μέσα στην ημέρα την ήθελε μόνο τότε, διαφορετικά μόνο το βράδυ, και φυσικά όταν ήταν άρρωστος.

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Eleni-thess είπε:

Λοιπον κοριτσια αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Αφου περασαν δυο ωρες τελικα κοιμηθηκε χθες χωρις να διαμαρτυρηθει ιδιαιτερα.Κατα τις 5 το πρωι ξυπνησε κλαιγοντας με λυγμους Κι ζητουσε την πιπιλα του.Δεν μπορουσα με τιποτα να τον κανω να ηρεμησει και στο τελος του ειπα οτι η καλη νεραιδα θα μας φερει μια πιπιλα αλλα θα πρεπει γρηγορα  να την παρει πισω.(ειχα κρατησει μια γιατι λογικα και εγω θα ετρεχα μες τη νυχτα να βρω φαρμακειο)του την εβαλα κοιμηθηκε φυσικα αμεσως και μετα πηγα και του την τραβηξα απαλα και την εκρυψα παλι.Οταν σηκωθηκε τελικα το πρωι την εψαχνε μετα μανιας παλι αλλα του ειπα οτι η νεραιδα την πηρε για να την παει σε ενα μωρακι που τξ χρειαζεται και οτι εσυ εισαι μεγαλος πια.Το δεχτηκε αλλα για να δουμε τι θα γινει και αποψε.Δεν ξερω αν εκανα καλα που του την εδωσα τελικα ομως δε γινοταν να σταματησει.Δεν ηξερα τι να κανω

Είναι πολύ καλό που κοιμήθηκε τελικά χωρίς πολλα πολλά. Δες και σήμερα τι θα γίνει και μην παραλείψεις να του υπενθυμίσεις πως πρακτικά δεν τη χρειάζεται πια για να κοιμηθεί αφού ήδη ένα βράδυ την αποχωριστηκε και παρ όλα αυτά κοιμήθηκε μια χαρά. Πιστεύω καλο θα ήταν ομως να μην του την ξαναεμφανισεις. Διαφορετικα θα καταλαβει οτι με τις φωνες και τα κλαματα παιρνει αυτό που θελει. Δοκιμασες να "αντικαταστησεις" την πιπιλα με ενα καινουριο παιχνιδι, κατι που του αρεσει; στη λογικη "τώρα πρεπει να αφησουμε πια την πιπιλα σε κάποιον που τη χρειάζεται και η νεραιδα θα σου φερει αυτο..."

Παντως, οτι θα υπήρχε καποια δυσκολία και δυσαρέσκεια από πλευράς του μικρού ήταν παραπάνω από σιγουρο. Προσπάθησε να είσαι απόλυτη. Σκέψου ότι σε μερικές μέρες θα έχει τελειώσει μια για πάντα το επεισόδιο πιπιλα.

Κορίτσια σήμερα δεν τη ζήτησε καθόλου.Βέβαια κάναμε και πολλές βολτες απο το απόγευμα και μετά και ίσως το ξέχασε.Μειώθηκε και η ώρα μέχρι να κοιμηθεί στα 45 λεπτά απόψε.Δεν ξέρω τι θα γίνει πάλι μες τη νύχτα αλλά προς το παρόν καλά είναι.Το δύσκολο θα είναι το πως θα τον ηρεμήσω πάλι αν ξυπνήσει.Οπως βλέπω πάντως ολες είχατε τις δυσκολίες σας

13 ώρες πρίν, Eleni-thess είπε:

Κορίτσια σήμερα δεν τη ζήτησε καθόλου.Βέβαια κάναμε και πολλές βολτες απο το απόγευμα και μετά και ίσως το ξέχασε.Μειώθηκε και η ώρα μέχρι να κοιμηθεί στα 45 λεπτά απόψε.Δεν ξέρω τι θα γίνει πάλι μες τη νύχτα αλλά προς το παρόν καλά είναι.Το δύσκολο θα είναι το πως θα τον ηρεμήσω πάλι αν ξυπνήσει.Οπως βλέπω πάντως ολες είχατε τις δυσκολίες σας

Αντε μπράβο, δίνεις κουράγιο για την ώρα που θα επιχειρησω να κόψω την πιπιλα! Μέσα στο βράδυ ξύπνησε σήμερα??

13 ώρες πρίν, Eleni-thess είπε:

Πατε ήδη πάρα πολύ καλά. Μακάρι όταν έρθει η ώρα και γι μας να έχουμε παρόμοιες αντιδράσεις. Εσύ βράχος τώρα διαφορετικά θα το πάρετε πάλι από την αρχή. 

πρίν από 26 λεπτά , mama16 είπε:

Αντε μπράβο, δίνεις κουράγιο για την ώρα που θα επιχειρησω να κόψω την πιπιλα! Μέσα στο βράδυ ξύπνησε σήμερα??

Ναι ξυπνησε αλλα δεν εκλαιγε οπως χθες.Καταλαβα ομως οτι την ψαχνει γιατι κοιταζε κατω απο το μαξιλαρι του,εψαχνε στην κουβερτα..Σηκωθηκα του χαιδεψα λιγο την πλατη και ησυχασε σχετικα γρηγορα οποτε ετσι οπως ηταν μες τον υπνο του ξαναπεσε στο μαξιλαρι και κοιμηθηκε..το πρωι δεν την εψαξε καθολου:)

πρίν από 7 λεπτά , Romaina είπε:

Πατε ήδη πάρα πολύ καλά. Μακάρι όταν έρθει η ώρα και γι μας να έχουμε παρόμοιες αντιδράσεις. Εσύ βράχος τώρα διαφορετικά θα το πάρετε πάλι από την αρχή. 

Αχ.....βραχος !!!!!τι να κανω;;;Οντως δε γινεται να υποχωρησω τωρα αν και καοοιες φορες ειναι δυσκολο...

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

Ο μικρός μου, 2,5 και ενός μήνα, αποφάσισε εδώ και 3 μέρες από μόνος του, να κόψει την πιπίλα! Δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη ψυχολογικά, να φανταστείτε το πρώτο βράδυ χρυσό τον έκανα να την βάλει, αλλά εκείνος ανένδοτος. Από τότε ούτε να την δει δεν θέλει. Δεν ξέρω πώς του ήρθε. Το θέμα είναι ότι δυσκολεύεται πολύ να αποκοιμηθεί. Πάνω από μια ώρα το μεσημέρι και σχεδόν μια ώρα το βράδυ , με πολύ νανούρισμα. Τον ρωτάω αν θέλει πιπίλα και μου λέει όχι. Οπότε το πήρα απόφαση και λέω να τις πετάξω , μην τυχόν και κάνει κανένα πισωγύρισμα αργότερα. Αλήθεια, είναι πολλά παιδάκια που την έκοψαν μόνα τους , ή είναι περίπτωση ο δικός μου? Μεγάλη ταλαιπωρία πάντως..

Just now, Yovanna είπε:

Ο μικρός μου, 2,5 και ενός μήνα, αποφάσισε εδώ και 3 μέρες από μόνος του, να κόψει την πιπίλα! Δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη ψυχολογικά, να φανταστείτε το πρώτο βράδυ χρυσό τον έκανα να την βάλει, αλλά εκείνος ανένδοτος. Από τότε ούτε να την δει δεν θέλει. Δεν ξέρω πώς του ήρθε. Το θέμα είναι ότι δυσκολεύεται πολύ να αποκοιμηθεί. Πάνω από μια ώρα το μεσημέρι και σχεδόν μια ώρα το βράδυ , με πολύ νανούρισμα. Τον ρωτάω αν θέλει πιπίλα και μου λέει όχι. Οπότε το πήρα απόφαση και λέω να τις πετάξω , μην τυχόν και κάνει κανένα πισωγύρισμα αργότερα. Αλήθεια, είναι πολλά παιδάκια που την έκοψαν μόνα τους , ή είναι περίπτωση ο δικός μου? Μεγάλη ταλαιπωρία πάντως..

Ο δικός μου δεν πήρε ποτέ πιπίλα αλλά θέλησα να σου γράψω μήπως κ βοηθηθείς από το σχόλιο μου. 

Πιστευω πως θα τον βοηθούσε να κοιμηθεί πιο ευκολα αν προηγουμένως ακολουθουσες κάποια βηματα που τον χαλαρωνουν.  Πχ ένα βιβλίο ή ένα προφορικο παραμυθι, ένα μπανακι ή  μασάζ. Ισως κ να μην χρειάζεται καν νανούρισμα/ κουνημα. Πχ χαμηλός φωτισμος και να ξαπλωνετε στο/α κρεβάτι/α σας ή εσύ να κάθεσαι σε μια καρέκλα δίπλα του (δεν ξέρω πως σας βολευει). Θα στριφογυρίζει λίγο ώσπου θα αποκοιμηθεί.  Είναι δύσκολα τώρα στην αρχη, αργότερα θα βρει τον τρόπο να κοιμάται μόνος του. 

On 11/4/2018 at 11:35 ΠΜ, Endelweiss είπε:

.Δεν ξερω αν εκανα καλα που του την εδωσα τελικα ομως δε γινοταν να σταματησει.Δεν ηξερα τι να κανω

Καλα έκανες! Κάπου είχα διαβάσει ότι αφού την πιπίλα τη μαθαίνουμε στο παιδι για δική μας ευκολία, μετά δεν πρέπει να είμαστε απαιτητικοί αλλά να πηγαίνουμε με τους ρυθμούς του για να την κόψει.

Εμείς πιπίλα δεν βάλαμε αλλά παρόμοιο θέμα έχουμε με το στήθος, έτσι κοιμάται. Πραγματικά απορώ πώς στο καλό θα κοιμάται όταν σταματήσει να θηλάζει, αλλά μου λένε ότι μια χαρά βρίσκουν τρόπο και μετά.

Just now, Mama_Anesti_ said:

Ο δικός μου δεν πήρε ποτέ πιπίλα αλλά θέλησα να σου γράψω μήπως κ βοηθηθείς από το σχόλιο μου. 

Πιστευω πως θα τον βοηθούσε να κοιμηθεί πιο ευκολα αν προηγουμένως ακολουθουσες κάποια βηματα που τον χαλαρωνουν.  Πχ ένα βιβλίο ή ένα προφορικο παραμυθι, ένα μπανακι ή  μασάζ. Ισως κ να μην χρειάζεται καν νανούρισμα. Πχ χαμηλός φωτισμος και να ξαπλωνετε στο/α κρεβάτι/α σας ή εσύ να κάθεσαι σε μια καρέκλα δίπλα του (δεν ξέρω πως σας βολευει). Θα στριφογυρίζει λίγο ώσπου θα αποκοιμηθεί.  Είναι δύσκολα τώρα στην αρχη, αργότερα θα βρει τον τρόπο να κοιμάται μόνος του. 

Τα κάνω όλα αυτά. Το μεσημέρι τον αφήνω στο κρεβάτι και κοιμάται μόνος του. Πρώτα κοιμόταν στα 10 λεπτά, τώρα θέλει μια ώρα τουλάχιστον και με γκρίνια. Το βράδυ καθόμαστε πρώτα αγκαλίτσα στον καναπέ που έχει στο δωμάτιο του (κλειστά φώτα) , λέμε κάνα τραγουδάκι , κάνα παραμυθάκι και όταν μισοκοιμηθεί, το βάζω στο κρεβάτι του. Τώρα χωρίς την πιπίλα δυσκολεύεται να κοιμηθεί και με ζητάει, οπότε τον νανουρίζω και τον αφήνω κοιμισμένο.

18 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Τα κάνω όλα αυτά. Το μεσημέρι τον αφήνω στο κρεβάτι και κοιμάται μόνος του. Πρώτα κοιμόταν στα 10 λεπτά, τώρα θέλει μια ώρα τουλάχιστον και με γκρίνια. Το βράδυ καθόμαστε πρώτα αγκαλίτσα στον καναπέ που έχει στο δωμάτιο του (κλειστά φώτα) , λέμε κάνα τραγουδάκι , κάνα παραμυθάκι και όταν μισοκοιμηθεί, το βάζω στο κρεβάτι του. Τώρα χωρίς την πιπίλα δυσκολεύεται να κοιμηθεί και με ζητάει, οπότε τον νανουρίζω και τον αφήνω κοιμισμένο.

Τυχερή είσαι, ίδια ηλικία είμαστε κ αναρωτιέμαι πώς θα κόψω την πιπίλα τώρα το καλοκαίρι. 

Θα έλεγα πάντως να μην αντικαταστήσεις την πιπίλα με άλλη εξάρτηση. Η αγκαλιά, το νανούρισμα, θα του μείνουν πάλι και θα σκέφτεσαι πώς να τα κόψεις. Καλύτερα να τον βάλεις στο κρεβάτι και να ξαπλώνεις δίπλα, να τον χα|¨ιδεύεις λίγο στην αρχή κλπ. Ας κάνει 1 ώρα. Όχι να κλαίει, αλλά από το να βιάζεσαι και να τον κάνεις να κοιμηθεί νωρίτερα και μετά να σκέφτεσαι πώς θα το αλλάξει, καλύτερα να πάς κατευθείαν στη μετάβαση. 

Άσχετο, αλλά εγώ πλέον βγαίνω από το δωμάτιο. κάθομαι λίγο, ένα τετρτάκι μέχρι να σταματήσει το πολύ στριφούρισμα, μετά φεύγω, δεν με έχει ζητήσει και νομίζω ότι κοιμάται και κάπως πιο γρήγορα. Δεν έχω καταφέρει να κοιμάται στις 10 που είναι ο στόχος μου, αλλά τουλάχιστον αν βγω εγώ από το δωμάτιο γύρω στις 10, έχω χρόνο μετά για να ηρεμήσω, να μην φάω αργά, να δούμε μια ταινία, ίσως να καλέσουμε και κανέναν άνθρωπο σπίτι, πολύ καλύτερα. 

Just now, Έσπερος said:

Τυχερή είσαι, ίδια ηλικία είμαστε κ αναρωτιέμαι πώς θα κόψω την πιπίλα τώρα το καλοκαίρι. 

Θα έλεγα πάντως να μην αντικαταστήσεις την πιπίλα με άλλη εξάρτηση. Η αγκαλιά, το νανούρισμα, θα του μείνουν πάλι και θα σκέφτεσαι πώς να τα κόψεις. Καλύτερα να τον βάλεις στο κρεβάτι και να ξαπλώνεις δίπλα, να τον χα|¨ιδεύεις λίγο στην αρχή κλπ. Ας κάνει 1 ώρα. Όχι να κλαίει, αλλά από το να βιάζεσαι και να τον κάνεις να κοιμηθεί νωρίτερα και μετά να σκέφτεσαι πώς θα το αλλάξει, καλύτερα να πάς κατευθείαν στη μετάβαση. 

Άσχετο, αλλά εγώ πλέον βγαίνω από το δωμάτιο. κάθομαι λίγο, ένα τετρτάκι μέχρι να σταματήσει το πολύ στριφούρισμα, μετά φεύγω, δεν με έχει ζητήσει και νομίζω ότι κοιμάται και κάπως πιο γρήγορα. Δεν έχω καταφέρει να κοιμάται στις 10 που είναι ο στόχος μου, αλλά τουλάχιστον αν βγω εγώ από το δωμάτιο γύρω στις 10, έχω χρόνο μετά για να ηρεμήσω, να μην φάω αργά, να δούμε μια ταινία, ίσως να καλέσουμε και κανέναν άνθρωπο σπίτι, πολύ καλύτερα. 

Ναι, εννοείται δεν θέλω να δημιουργήσω άλλη εξάρτηση! Βασικά δεν κάνω κάτι διαφορετικό το βράδυ (μεσημέρι τον αφήνω μόνο του όπως πριν), παρά να τον κρατάω  παραπάνω αγκαλιά από ότι πριν. Χθες ήδη στο μισάωρο είχε κοιμηθεί. Μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες που έκανε μια ώρα. Και το μεσημέρι του πήρε 40 λεπτά αντί για πάνω από ώρα που του πήρε τις προηγούμενες μέρες. Το μόνο που ζητάει τώρα γιατί το έκανα τυχαία και είδε ότι τον χαλαρώνει, είναι να του χαιδεύω τη μασχαλίτσα! Πρώτα με την πιπίλα , μου τράβαγε τα μαλλιά για να χαλαρώσει. Από τότε που την έκοψε δεν το κάνει καθόλου. Οπότε ψάχνεται να δει τι τον βοηθάει. του λέω κλείσε τα ματάκια σου αγάπη μου και μου λέει θέλω αλλά δεν μπορώ! Βράχος όμως! Ούτε να ακούσει για πιπίλα! Ο επόμενος στόχος μόλις αρχίσει να κοιμάται πάλι σχετικά γρήγορα, είναι να κοιμάται απευθείας στο κρεβάτι του.

Την πάνα προσπαθώ να κόψω, την πιπίλα έκοψε..

Just now, Yovanna είπε:

Την πάνα προσπαθώ να κόψω, την πιπίλα έκοψε..

Εγώ θέλω να τα κόψω και τα δύο το καλοκαίρι. Πάνα δεν έχω ξεκινήσει, περιμένω να κλείσουν τα σχολεία. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο επείγει πιο πολύ.... ΤΗν πιπίλα θα ήθελα οπωσδήποτε να ξεφορτωθιούμε, από την άλλη η πάνα είναι καλή εποχή και λόγω καλοκαιριού και γιατί θα είμαι στο σπίτι οπότε δεν θα χρειαστεί να εμπλακεί άλλος εκτός από εμάς. 

Just now, Έσπερος said:

Εγώ θέλω να τα κόψω και τα δύο το καλοκαίρι. Πάνα δεν έχω ξεκινήσει, περιμένω να κλείσουν τα σχολεία. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο επείγει πιο πολύ.... ΤΗν πιπίλα θα ήθελα οπωσδήποτε να ξεφορτωθιούμε, από την άλλη η πάνα είναι καλή εποχή και λόγω καλοκαιριού και γιατί θα είμαι στο σπίτι οπότε δεν θα χρειαστεί να εμπλακεί άλλος εκτός από εμάς. 

Ναι, εννοείται πάνα τώρα το καλοκαίρι που θα μπορείς να τον έχεις σπίτι με το βρακάκι μόνο και δεν θα κάνει τα ρούχα του χάλια. Θα πάει και παιδικό εμάς το Σεπτέμβρη, οπότε θα ήθελα να έχουμε καθαρίσει από αυτό. Την πιπίλα δεν είχα σκεφτεί καν να την κόψω!

Just now, Yovanna είπε:

Ναι, εννοείται πάνα τώρα το καλοκαίρι που θα μπορείς να τον έχεις σπίτι με το βρακάκι μόνο και δεν θα κάνει τα ρούχα του χάλια. Θα πάει και παιδικό εμάς το Σεπτέμβρη, οπότε θα ήθελα να έχουμε καθαρίσει από αυτό. Την πιπίλα δεν είχα σκεφτεί καν να την κόψω!

Εγώ είχα ενοχές και που την έδωσα. Βέβαια ήμουν πολύ αυστηρή στη χρήση της κυρίως για ύπνο, από πέρσι τέτοια εποχή σταματήσαμε οριστικά τη χρήση της σε άσχετες ώρες, έτσι δεν υπάρχει μεγάλη εξάρτηση. Αλλά την έχω πάρει στραβά, ούτε να είναι έξω με πιπίλα μετά τους 5-6 μήνες δεν μου άρεσε.

@Έσπερος κ @Yovanna σίγουρα αυτή ή εποχη κ ή ηλικία των παιδιών είναι κατάλληλες για την εκπαίδευση τουαλέτας! 

Σύμφωνα κι εγώ πως δεν χρειάζεται να αντικαταστήσεις την πιπίλα με υποκατάστατο που θα χρειαστεί ξανά να κόψεις. Λίγη αγκαλιά, παραμυθακια, λίγο στριφογυρισμα κ θα κοιμηθεί.

Εσπερος πιστεύω βλέπεις διαφορά στον τρόπο που κοιμάται και στην δική σου διάθεση σκεπτόμενη τον βραδυνο του ύπνο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...