Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Baby swimming

Recommended Posts

Εγώ πάντως συμφωνώ με την ΑΡΓΚ. Έχουμε ξεφυγει λιγο οσον αφορά τις δραστηριοτητες,ξεκιναμε ολο και απο μικροτερη ηλικια πλεον λες και δεν εχουν χρονια μπροστα τους.Ας τα αφησουμε λιγο μωρα ειναι ακομα, μια ζωη μετα θα τρεχουν απο τη μια δραστηριοτητα στην αλλη.Εγώ έχω μια κόρη 6,5 χρονων τωρα, την ξεκινησα 2,5 χρονων παιδικο κι απο 3,5 μουσικοκινητικη και ενοργανη, νωριτερα ουτε που ειχα σκεφτει κατι τετοιο.Τωρα εννοειται εχουμε καθε μερα κι απο καποια δραστηριοτητα.Κι εχω κι εναν γιο 16 μηνων υπερδραστηριο, βαριεται πανευκολα, εχουμε εξερευνησει ολα τα ντουλαπια πλυντηρια κλπ ολη μερα χορευουμε παμε κουνιες παιδοτοπο  βολτες γενικα και πηγαινοφερνουμε τη μεγαλη στις δραστηριοτητες της. Αλλα γενικα δεν ειχα σκεφτει ποτε να τον βαλω απο τωρα σε καποια δραστηριοτητα ουτε να τον τρεχω σε θεατρα.Αποψη μου ετσι και δεν κατηγορω οσους κανουν το αντιθετο απλα μηπως τα μπουκωνουμε απο πολυ νωρις πλεον...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 79
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ούτε εγώ είμαι της άποψης ότι τα παιδιά (ειδικά αυτά που πάνε σχολείο) πρέπει κάθε μέρα να τρέχουν σε 2-3 δραστηριότητες. Και εγώ τα δικά μου τα παιδιά είναι μετρημένες οι δραστηριότητες, τόσο όσο.

Η διαφωνία μου είναι στα ερεθίσματα, για ένα δίχρονο παιδάκι το να κοιτάζει το θάμνο δεν είναι ερέθισμα το να συμμετέχει / ασκεί μία δραστηριότητα όπως αυτές που αναφέρθησαν είναι ερέθισμα!

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να είναι πολύ ανασφαλής για να σκεφτεί ότι θα πάω το παιδί μου σε 100 διαφορετικές δραστηριότητες γιατί το πάνε και οι απέναντι! ο κάθε γονιός κάνει το καλύτερο για το παιδί του και βλέπει αν αυτό που του προσφέρει το διασκεδάζει ή το κουράζει!

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

3 ώρες πρίν, stevoulini είπε:

Ούτε εγώ είμαι της άποψης ότι τα παιδιά (ειδικά αυτά που πάνε σχολείο) πρέπει κάθε μέρα να τρέχουν σε 2-3 δραστηριότητες. Και εγώ τα δικά μου τα παιδιά είναι μετρημένες οι δραστηριότητες, τόσο όσο.

Η διαφωνία μου είναι στα ερεθίσματα, για ένα δίχρονο παιδάκι το να κοιτάζει το θάμνο δεν είναι ερέθισμα το να συμμετέχει / ασκεί μία δραστηριότητα όπως αυτές που αναφέρθησαν είναι ερέθισμα!

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να είναι πολύ ανασφαλής για να σκεφτεί ότι θα πάω το παιδί μου σε 100 διαφορετικές δραστηριότητες γιατί το πάνε και οι απέναντι! ο κάθε γονιός κάνει το καλύτερο για το παιδί του και βλέπει αν αυτό που του προσφέρει το διασκεδάζει ή το κουράζει!

Θα διαφωνήσω: το ελεύθερο παιχνίδι ειναι απαραίτητο, και μάλιστα πολύ περισσότερο από τις οργανωμλενες δραστηριότητες. Το να κοιτάξει το παιδί τον θάμνο, να μαζέψει φύλλα, να σκάψει στο χώμα, να ψάξει για καμιά μυρμηγκοφωλιά, να προσποιηθεί ότι η πέτρα είναι ο,τι λέει η φαντασία του, είναι πολύ πιο απαραίτητο και χρήσιμο από π.χ. τη μουσικοκινητική. 

Kαι να παραθέσω μερικά σχετικό Link, και για τα οφέλη του ελεύθερου παιχνιδιου αλλά  και για τα οφέλη της βαρεμάρας :)

https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/485902

http://www.bbc.com/news/education-21895704

http://pediatrics.aappublications.org/content/119/1/182

15 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Θα διαφωνήσω: το ελεύθερο παιχνίδι ειναι απαραίτητο, και μάλιστα πολύ περισσότερο από τις οργανωμλενες δραστηριότητες. Το να κοιτάξει το παιδί τον θάμνο, να μαζέψει φύλλα, να σκάψει στο χώμα, να ψάξει για καμιά μυρμηγκοφωλιά, να προσποιηθεί ότι η πέτρα είναι ο,τι λέει η φαντασία του, είναι πολύ πιο απαραίτητο και χρήσιμο από π.χ. τη μουσικοκινητική. 

Kαι να παραθέσω μερικά σχετικό Link, και για τα οφέλη του ελεύθερου παιχνιδιου αλλά  και για τα οφέλη της βαρεμάρας :)

Ελεύθερο παιχνίδι δεν είναι να κάθομαι να χαζεύω τον θάμνο :)

Συμφωνώ ότι το ελεύθερο παιχνίδι βοηθά πολύ τα παιδιά, αν αναλογιστούμε δε ότι σε παλαιότερες εποχές που δεν υπήρχε η πληθώρα ερεθισμάτων και παιχνιδιών για τα παιδιά ήταν μονόδρομος το ελεύθερο παιχνίδι!

Αυτό που θέλω να πω και ελπίζω να γίνομαι κατανοητή είναι ότι στην εποχή που ζούμε όλα είναι χρήσιμα για το παιδί. Και το ελεύθερο παιχνίδι και οι δραστηριότητες και το να κάτσει σπίτι κάποια στιγμή και να βαρεθεί. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ για μένα πρέπει να προσφέρεις στο παιδί τόσο όσο!

Να πω επίσης ότι η χρησιμότητα του ελεύθερου παιχνιδιού έχει τα δικά της καλά όπως και η μουσικοκινητική, δεν βλέπω τον λόγο να γίνεται σύγκριση και να τοποθετείται το ένα έναντι του άλλου!

Και στην παιδική χαρά μπορεί άνετα να παίζει το παιδί, διασκεδάζοντας τον ευατό του αλλά χρειάζεται σαφώς να έχει και άλλες προσλαμβάνουσες.

Όσο το παιδί είναι χαρούμενο και όχι αγχωμένο / κουρασμένο για να ανταποκριθεί στο πρόγραμμά του τότε όλα καλά! :)

Με ένα μισάωρο την εβδομάδα το ελεύθερο παιχνίδι δεν παρεμποδίζεται. Αντιθέτως σε ό,τι αντιπαρατέθηκε, το να πηγαίνεις το παιδί και κανένα θέατρο και σε καμιά δραστηριότητα ξεβόλεμα μεγάλο είναι για τον γονέα από την απλώς καθημερινή παιδική, με την οποία τίποτα δεν έχω, ειδικά για μαμάδες που εργάζονται και θέλουν το ΣΚ να ξεκουραστούν. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, stevoulini είπε:

Ελεύθερο παιχνίδι δεν είναι να κάθομαι να χαζεύω τον θάμνο :)

Η αρχη της μαθησης ξεκιναει απο την παρατηρηση. Οταν το παιδι απασχολειται σε φυσικο περιβαλλον πραγματοποιεται μαθηση σε πολλους τομεις, που συντελουν στην ολοκληρωτικη αναπτυξη του. Θα κοιταξει τον θαμνο, θα παρατηρησει τα κλαδια, τον ανεμο που φυσαει τα φυλλα, θα δει τα εντομα να περπατανε στα φυλλα, θα πιασει τα εντομα, θα πιασει τα φυλλα, θα επεξεργαστει ολα αυτα που βλεπει -αν φυσικα του δοθει η ευκαιρια, γιατι υπαρχουν και οι μαμαδες που προσεχουν μη τυχον και λερωθουν τα ρουχαλακια- και μεσω των εσωτερικων του πορορμησεων θα κατακτησει την γνωση.  Για μενα η ελευθερη απασχοληση στη φυση-εστω και με ενα θαμνο- δινει πολυτιμα μαθηματα ζωης, που δεν μπορουν ουτε στο ελαχιστο να στα προσφερουν οι οργανωμενες δραστηριοτητες, οι οποιες εχουν συγκεκριμενους στοχους και συγκεκριμενο προγραμμα. Δεν τις απορριπτω σαν τροπος μαθησης, στην πλειοψηφια προσφερουν θετικα στην αναπτυξη του παιδιου αλλα τουλαχιστον στα πρωτα χρονια της ζωης του (και μετεπειτα) ας το αφησουμε ελευθερο να μαθει στηριζομενο στον εαυτο του (με μικρη ενθαρρυνση απο εμας).

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

20 minutes ago, Sentir...natureza said:

Η αρχη της μαθησης ξεκιναει απο την παρατηρηση. Οταν το παιδι απασχολειται σε φυσικο περιβαλλον πραγματοποιεται μαθηση σε πολλους τομεις, που συντελουν στην ολοκληρωτικη αναπτυξη του. Θα κοιταξει τον θαμνο, θα παρατηρησει τα κλαδια, τον ανεμο που φυσαει τα φυλλα, θα δει τα εντομα να περπατανε στα φυλλα, θα πιασει τα εντομα, θα πιασει τα φυλλα, θα επεξεργαστει ολα αυτα που βλεπει -αν φυσικα του δοθει η ευκαιρια, γιατι υπαρχουν και οι μαμαδες που προσεχουν μη τυχον και λερωθουν τα ρουχαλακια- και μεσω των εσωτερικων του πορορμησεων θα κατακτησει την γνωση.  Για μενα η ελευθερη απασχοληση στη φυση-εστω και με ενα θαμνο- δινει πολυτιμα μαθηματα ζωης, που δεν μπορουν ουτε στο ελαχιστο να στα προσφερουν οι οργανωμενες δραστηριοτητες, οι οποιες εχουν συγκεκριμενους στοχους και συγκεκριμενο προγραμμα. Δεν τις απορριπτω σαν τροπος μαθησης, στην πλειοψηφια προσφερουν θετικα στην αναπτυξη του παιδιου αλλα τουλαχιστον στα πρωτα χρονια της ζωης του (και μετεπειτα) ας το αφησουμε ελευθερο να μαθει στηριζομενο στον εαυτο του (με μικρη ενθαρρυνση απο εμας).

Το παιδάκι είναι 4 μηνών! :confused:

In any case, δεν διαφωνώ με την παρατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος ως τρόπος μάθησης αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ζεις μέσα σε αυτό!

Αν μία κοπέλα μένει στα κάτω Πατήσια ή στην Κυψέλη που θα τον βρει τον θάμνο? Θα πρέπει να πάρει το παιδί και να πάει στο πλησιέστερο πάρκο, αν υπάρχει σε ακτίνα χιλιομέτρου κοντά της!

Οι οργανωμένες δραστηριότητες πέραν της ανάπτυξης των δεξιοτήτων ενός παιδιού συμβάλουν τα μάλα και στην κοινωνικοποίησή του καθώς, ειδικά τα μοναχοπαίδια, έχουν την ανάγκη να έρθουν σε επαφή και με άλλα παιδιά, κάτι που επιτυχγάνεται μέσω των ομαδικών παιχνιδιών / δραστηριοτήτων.

Από εκεί και πέρα, ένα παιδί με όλα είναι καλό να έρχεται σε επαφή! :)

14 minutes ago, Sentir...natureza said:

Οχι, ειναι 17-18 μηνων:)

Καλέ το μωρό της ninika84 είναι 4 μηνών :)

αχ για άλλο μωρό μιλάω εγώ για άλλο εσείς!

On 30/1/2018 at 2:24 ΜΜ, lazariska είπε:

Εγώ πάντως συμφωνώ με την ΑΡΓΚ. Έχουμε ξεφυγει λιγο οσον αφορά τις δραστηριοτητες,ξεκιναμε ολο και απο μικροτερη ηλικια πλεον λες και δεν εχουν χρονια μπροστα τους.Ας τα αφησουμε λιγο μωρα ειναι ακομα, μια ζωη μετα θα τρεχουν απο τη μια δραστηριοτητα στην αλλη.Εγώ έχω μια κόρη 6,5 χρονων τωρα, την ξεκινησα 2,5 χρονων παιδικο κι απο 3,5 μουσικοκινητικη και ενοργανη, νωριτερα ουτε που ειχα σκεφτει κατι τετοιο.Τωρα εννοειται εχουμε καθε μερα κι απο καποια δραστηριοτητα.Κι εχω κι εναν γιο 16 μηνων υπερδραστηριο, βαριεται πανευκολα, εχουμε εξερευνησει ολα τα ντουλαπια πλυντηρια κλπ ολη μερα χορευουμε παμε κουνιες παιδοτοπο  βολτες γενικα και πηγαινοφερνουμε τη μεγαλη στις δραστηριοτητες της. Αλλα γενικα δεν ειχα σκεφτει ποτε να τον βαλω απο τωρα σε καποια δραστηριοτητα ουτε να τον τρεχω σε θεατρα.Αποψη μου ετσι και δεν κατηγορω οσους κανουν το αντιθετο απλα μηπως τα μπουκωνουμε απο πολυ νωρις πλεον...

ωραια τα λες αλλα τι γινετε στην περιπτωση μ που ειναι πλεον 18 μηνων ειμαι ολη μερα μονη μ και εγκυος στο δευτερο 6μηνων ....ειναι ενα παιδι δραστιριο που εχει πολυ ενεργεια ....και βαριετε παρα πολυ ...και δυστηχως η ευτυχως δεν εχω φιλες ...με παιδια ...και ειμαι μικρη σε ηλικια και δεν γνωριζω τι να κανω για να μην βαριετε και πρωσπαθω να βρω στο σπιτι διαφορα πραγματα αλλα και παλι τι να πρωτοκανω να ασχοληθω με το παιδι με τον εαυτο μ με το σπιτι με τα συζηγικα μ καθηκοντα και αλλες εξωτερικες υποχρεωσεις ...αντε οταν εχει καλο καιρο παμε μια βολτα στο παρκο .αντε και μια φορα στο τοσο παιδοτοπο λογο οτι δν εχω με ποιον να παω αλλα δν μ αρεσει και πολυ γοα διαφορουε λογους..γτ οικονομικα ειμαστε θα ελεγα πολυ καλα ...αλλα ως εκει δν ξερω τι αλλο να κανω ..και για αυτο τον λογο εχω κανει εγραφη στο φορουμ για να περνω ιδεες ...και να μαθενω πραγματα ...δν λεω να το φορτοσω μα ασχετα πραγματα .μπας και τον ξεφορτωθο λιγο αλλα θελω κατι που να μπορω να ασχολουμαστε και η δυο να μαθει και να αποκτησει καπια πραματα ...και να ξεφυγουμε απο το καθημερινο προγραμα 

αλλα εγω πρωσοπικα συμφωνο σχετικσ με ολες σας ....

Διαφημίσεις

@Aggeliki21 αν το πας κολυμβητήριο θα πρέπει να μπείς μαζί του μέσα στην πισίνα, θα είσαι σε θέση να το κάνεις?

Όλα τα παιδιά στην ηλικία αυτή είναι δραστήρια και βαριούνται εύκολα, μην νομίζεις πως με το κολυμβητήριο θα αλλάξει κάτι, σε αυτές τις ηλικίες τα μαθήματα είναι μισάωρα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, οπότε πάλι θα πρέπει να βρεις με τι θα τον ψυχαγωγείς.

το κολυμβητιριο ηταν παραδειγμα και ενας λογος για να ξεπερασει τον φοβο του νερου..με αυτην την λογικη ..αλλα αμα υπαρχει και κατι αλλο ρωτησα ....δν ειμαι καθετη σε κατι ειμαι ανοιχτη σε γνωμες και συμβουλες ....και αναλογως βλεπωντας και κανοντας.. 

14 minutes ago, Aggeliki21 said:

το κολυμβητιριο ηταν παραδειγμα και ενας λογος για να ξεπερασει τον φοβο του νερου..με αυτην την λογικη ..αλλα αμα υπαρχει και κατι αλλο ρωτησα ....δν ειμαι καθετη σε κατι ειμαι ανοιχτη σε γνωμες και συμβουλες ....και αναλογως βλεπωντας και κανοντας.. 

Στην ηλικία που είναι ο μικρούλης σου νομίζω αρκετά παιδάκια έχουν θέμα με το νερό, ειδικά αυτό να μην τους ρίξεις νερό στο κεφάλι! για την θάλασσα μην το σκέφτεσαι και μιας φίλης μου η κόρη και ο ένας μου γιος την πρώτη φορά που τα πήγαμε θάλασσα καθόντουσαν όλο το καλοκαίρι απέξω και την κοιτάζανε και παίζανε με τα κουβαδάκια στην άμμο :) την άλλη χρονιά αμέσως τρέξανε και μπήκανε μέσα, καμία σχέση...

τώρα για δραστηριότητες θα πρέπει να δεις τι παίζει στην περιοχή που είσαι, γιατί όντας και έγκυος θα είναι πιο δύσκολο να μετακινείσαι σε πιο μακρινές περιοχές..

Αγγελική, εμάς γύρω στους 20 μήνες ξεπέρασε το θέμα με το νερό, με παιχνίδια μπάνιου κ.λπ., με το να ελέγχει μόνος του πότε θα ρίξει νερό στο κεφαλάκι του, με το να πλένεται και να ξεπλένεται μόνος.

Την αντιπαράθεση για τις δραστηριότητες τη βρίσκω ειλικρινά λίγο άνευ ουσίας, μιας και οι μαμάδες που τα τρέχουν σε δραστηριότητες είναι κατ' εξοχήν εκείνες που δεν θα τα αφήσουν μέσα κλεισμένα με βιντεάκια και τηλεόραση, είναι συνήθως εκείνες που και μέσα όταν είναι θα παίζουν στο χαλί και θα διαβάζουν βιβλία και γενικώς θα περνούν ουσιαστικό χρόνο με το παιδί. Για ένα παιδί, όσα παιχνίδια κι αν έχει, καμία σημασία δεν έχει αν δεν κάτσει κι ο γονιός κάτω μαζί του, αν δεν σκαρφιστεί παιχνίδι ρόλων και φαντασίας με ουσιαστικά ανύπαρκτα αντικείμενα. Όλα αυτά απαιτούν ουσιαστικό χρόνο και ξεβόλεμα και πότε πότε να σπάει τη μονοτονία της βόλτας στη γειτονιά μια βόλτα σε πάρκο ή δραστηριότητα παραπέρα. Δεν χρειάζεται το δικό μας βόλεμα να το θεωρητικοποιούμε τόσο πολύ. Τα παιδιά δίνουν τον τόνο για ελεύθερο αδόμητο παιχνίδι 18 ώρες το 24ωρο. Οπότε 1 ώρα την εβδομάδα σε αυτές τις άπειρες ώρες είναι εξαιρετικό έναυσμα για συζήτηση, εμπειρίες, συναισθήματα.

GCqDp3.png qpsdp2.png

1 ώρα πρίν, stevoulini είπε:

Στην ηλικία που είναι ο μικρούλης σου νομίζω αρκετά παιδάκια έχουν θέμα με το νερό, ειδικά αυτό να μην τους ρίξεις νερό στο κεφάλι! για την θάλασσα μην το σκέφτεσαι και μιας φίλης μου η κόρη και ο ένας μου γιος την πρώτη φορά που τα πήγαμε θάλασσα καθόντουσαν όλο το καλοκαίρι απέξω και την κοιτάζανε και παίζανε με τα κουβαδάκια στην άμμο :) την άλλη χρονιά αμέσως τρέξανε και μπήκανε μέσα, καμία σχέση...

τώρα για δραστηριότητες θα πρέπει να δεις τι παίζει στην περιοχή που είσαι, γιατί όντας και έγκυος θα είναι πιο δύσκολο να μετακινείσαι σε πιο μακρινές περιοχές..

ναι ειδικα στο κεφαλι να κλεει με μαυρο δακρυ και εκει που καποτε.κρατουσε ποση ωρα το μπανιο τωρα κραταει δεν κραταει 5 λεπτα ισα ισα και στην θαλασσα καθοταν στο φουσκοτο αλλα αμα το εβγαζα απο εκει εκλεγε ...μην τυχον και βρεξει το κεφαλι του....αλλα οσο για τα υπολειπα ειμαι μπερδεμενη πολυ ...γτ και εγω δν εχω το κουραγιο να παιζω μαζι τ καθως του αρεσουν πολυ τα εντονα παιχνιδια και οχι τα ηρεμα ασε για το κινητο μην τυχον και το παρω στα χερια μ θα το θελει και μεχρι να το παρει να σκασει στο κλαμα.μεχρι που πνιγετε...το μονο καλο ειναι οτι οταν μπορουν να.ανηψια ερχοντε και παιζουν και χορτενει ειτε στο σπιτι η στο παρκο η στο παιδοτοπο η οπουδιποτε αλλου η οταν ειναι ο μπαμπας η  η αδερφη μ  ..γτ αλλιως .....βλεπωντας και κανοντας κοριτσια ...

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Aggeliki21 είπε:

ωραια τα λες αλλα τι γινετε στην περιπτωση μ που ειναι πλεον 18 μηνων ειμαι ολη μερα μονη μ και εγκυος στο δευτερο 6μηνων ....ειναι ενα παιδι δραστιριο που εχει πολυ ενεργεια ....και βαριετε παρα πολυ ...και δυστηχως η ευτυχως δεν εχω φιλες ...με παιδια ...και ειμαι μικρη σε ηλικια και δεν γνωριζω τι να κανω για να μην βαριετε και πρωσπαθω να βρω στο σπιτι διαφορα πραγματα αλλα και παλι τι να πρωτοκανω να ασχοληθω με το παιδι με τον εαυτο μ με το σπιτι με τα συζηγικα μ καθηκοντα και αλλες εξωτερικες υποχρεωσεις ...αντε οταν εχει καλο καιρο παμε μια βολτα στο παρκο .αντε και μια φορα στο τοσο παιδοτοπο λογο οτι δν εχω με ποιον να παω αλλα δν μ αρεσει και πολυ γοα διαφορουε λογους..γτ οικονομικα ειμαστε θα ελεγα πολυ καλα ...αλλα ως εκει δν ξερω τι αλλο να κανω ..και για αυτο τον λογο εχω κανει εγραφη στο φορουμ για να περνω ιδεες ...και να μαθενω πραγματα ...δν λεω να το φορτοσω μα ασχετα πραγματα .μπας και τον ξεφορτωθο λιγο αλλα θελω κατι που να μπορω να ασχολουμαστε και η δυο να μαθει και να αποκτησει καπια πραματα ...και να ξεφυγουμε απο το καθημερινο προγραμα 

Eιλικρινά έγκυος δε  θα έμπαινα για πρώτη φορά σε πισίνα, και μάλιστα σε πισίνα που δεν έχω ξαναπάει, δε γνωρίζω από εμπειρία το επίπεδο καθαριότητας, και είναι δεδομένο ότι καμιά 10αρία μωράκια κατουράνε στο μάθημα...

2 ώρες πρίν, Aggeliki21 είπε:

Αφού έρχεται και άλλο μωρό συντομα, ψάξε για πράγματα που δεν πρέπει να έχεις ενεργή συμμετοχή. Με τα λεφτα του Babyswimming, που γενικά είναι ακριβό χόμπυ, μάλλον μπορείς π.χ. να πληρώσεις κάποια κοπέλα να έρχεται μία ώρα τη μέρα να παίζουν μαζί, να ξεκουράζεσαι και λίγο, και να φεύγει λίγη ενέργεια από το παιδί.

Θεωρώ πως οι οργανωμένες δραστηριότητες πράγματι προσφέρουν σε ερεθίσματα και κοινωνικοποίηση, ωστόσο υπό συνθήκες. Σε ο,τι με αφορά είμαι SAHM και μάλιστα με εξωτερική βοήθεια στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος μου είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στα παιδιά μου. Στην μπέμπα 24/7, στα δίδυμα από την ώρα που θα επιστρέψουν από το σχολείο μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούν. Φρονώ, λοιπόν, πως έχω την πολυτέλεια να διαθέσω κάποιες - όχι ατελείωτες - ώρες την εβδομάδα σε οργανωμένη δραστηριότητα, καθότι ο χρόνος που έχω για να αλληλεπιδρώ με τα παιδιά μου ημερησίως είναι πολύς.

Εάν εργαζόμουν κι επέστρεφα στις 5-6 το απόγευμα στο σπίτι και μέχρι τις 8-9, που θα έπρεπε να κοιμηθούν τα παιδιά μου, καλούμουν να χωρέσω δραστηριότητες, οικοκυρικά, κλπ. μάλλον θα ήμουν πολύ φειδωλή ως προς την προσφορά οργανωμένων δραστηριοτήτων στα παιδιά και θα επέλεγα κατά προτίμηση τέτοιες που θα με συμπεριλαμβάνουν, αφενός γιατί θα ήθελα να έχω προσωπικό χρόνο μαζί τους κι αφετέρου γιατί οι δυνάμεις μου κάποια στιγμή θα με εγκατέλειπαν.

Αυτά επί του γενικού του θέματος. Συγκεκριμένα για τη θεματοθετρια, το baby swimming είναι μια πολύ όμορφη δραστηριότητα μαμάς και παιδιού, την έχω επιλέξει μεταξύ άλλων και εγώ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μία έρευνα στην περιοχή σου για το τι προγράμματα και που προσφέρονται κι αν καλύπτεσαι να την επιλέξεις.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

18 ώρες πρίν, Aggeliki21 είπε:

Ως έμπειρη πλέον μαμά που πραγματικά τα 'εχουμε κάνει ΟΛΑ ( ότι υπάρχει το έχουμε κάνει....)  θα σου πω ότι στην πραγματικότητα το μόνο που αξίζει και  που προσφέρει ουσιαστικά αυτά που ζητάς  στο παιδί σου σήμερα 18 μηνών πρωινές ώρες  είναι ο  βρεφικός -παιδικός σταθμός. 

Κάνουν όλες τις δραστηριότητες που αναλύουμε και είναι με παιδιά - φίλους και μαθαίνουν και ουσιαστικά κάτι.Τολμώ να το πω εγγυημένα!

Τα θέματα τώρα περί ιώσεων , αν κουράζονται , αν θες και εσυ να συμμετέχεις  κλπ είναι ενα αλλο  βέβαια θέμα....

Εγω δεν τα πήγα παιδικό είχα γιαγια αλλα για το λίγο  που πήγε το ένα πραγματικά ενθουσιάστικα και αναθεώρησα αρκετά πράγματα.

13 ώρες πρίν, Αννα 35 είπε:

SAHM και μάλιστα με εξωτερική βοήθεια στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος μου είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στα παιδιά μου. Στην μπέμπα 24/7, στα δίδυμα από την ώρα που θα επιστρέψουν από το σχολείο μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούν. Φρονώ, λοιπόν, πως έχω την πολυτέλεια να διαθέσω κάποιες - όχι ατελείωτες - ώρες την εβδομάδα σε οργανωμένη δραστηριότητα, καθότι ο χρόνος που έχω για να αλληλεπιδρώ με τα παιδιά μου ημερησίως είναι πολύς.

Εάν εργαζόμουν κι επέστρεφα στις 5-6 το απόγευμα στο σπίτι και μέχρι τις 8-9, που θα έπρεπε να κοιμηθούν τα παιδιά μου, καλούμουν να χωρέσω δραστηριότητες, οικοκυρικά, κλπ. μάλλον θα ήμουν πολύ φειδωλή ως προς την προσφορά οργανωμένων δραστηριοτήτων στα παιδιά και θα επέλεγα κατά προτίμηση τέτοιες που θα με συμπεριλαμβάνουν, αφενός γιατί θα ήθελα να έχω προσωπικό χρόνο μαζί τους κι αφετέρου γιατί οι δυνάμεις μου κάποια στιγμή θα με εγκατέλειπαν.

Αυτά επί του γενικού του θέματος. Συγκεκριμένα για τη θεματοθετρια, το baby swimming είναι μια πολύ όμορφη δραστηριότητα μαμάς και παιδιού, την έχω επιλέξει μεταξύ άλλων και εγώ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μία έρευνα στην περιοχή σου για το τι προγράμματα και που προσφέρονται κι αν καλύπτεσαι να την επιλέξεις.

Ένα σχόλια να κάνω...

Ακούγεται περίεργο Κι όμως οι περισσότερες που εργαζόμαστε πολλές ώρες δεν είμαστε καθόλου φειδωλές ως προς την προσφορά οργανωμένων δραστηριοτήτων στα παιδιά εφόσον υπάρχει το αντίτιμο δηλαδή το χρήμα . Αντίθετα θα έλεγα. Και σίγουρα υπερ -φορτωνόμαστε  και κουραζόμαστε για να τα χωρέσουμε όλα  δεν το συζητώ αυτό ....αλλα δεν αγκομαχούμε . 

Η επιλογή προσφοράς δραστηριοτήτων  περισσότερο έχει να κάνει με την κουλτούρα της κάθε οικογένειας  και τις αξίες  όπως τις εχει ιεραρχήσει και προπάντων παίζει ρόλο η οικονομική ευχέρεια του καθενός.

Πάρα πολύ σωστά αναφέρθηκαν παραπάνω μαμάδες ότι τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας  δεν χρειάζονται για να πάρουν ερεθίσματα οργανωμένες πληρωμένες δραστηριότητες .... αλίμονο..... Εαν περισσεύουν χρήματα απλά εμπλουτίζουμε αυτές με διάφορα κόνσεπτ για να αλλάζουμε παραστάσεις.

2 ώρες πρίν, ferby είπε:

Η επιλογή προσφοράς δραστηριοτήτων  περισσότερο έχει να κάνει με την κουλτούρα της κάθε οικογένειας  και τις αξίες  όπως τις εχει ιεραρχήσει και προπάντων παίζει ρόλο η οικονομική ευχέρεια του καθενός.

Πάρα πολύ σωστά αναφέρθηκαν παραπάνω μαμάδες ότι τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας  δεν χρειάζονται για να πάρουν ερεθίσματα οργανωμένες πληρωμένες δραστηριότητες .... αλίμονο..... Εαν περισσεύουν χρήματα απλά εμπλουτίζουμε αυτές με διάφορα κόνσεπτ για να αλλάζουμε παραστάσεις.

Θα συμφωνήσω. Σε αυτή την ηλικία το ίδιο του κάνει του γιου μου να περπατάμε μέχρι την πλατεία  και να σταματάμε σε κααααάθε πόρτα και θάμνο και ότι άλλο βρούμε στο δρόμο μας για να το παρατηρεί και να το αγγίζει (ότι γίνεται) και το ίδιο να πάμε σε παιδικό θέατρο πχ. Παίρνει ερεθίσματα εκατέρωθεν και -το πιο βασικό- περνάει χρόνο με τη μαμά και το μπαμπά. Αν οι γονείς είναι δραστήριοι τύποι γενικώς, θα αναζητήσουν και την έξτρα δραστηριότητα με όσο σηκώνει η τσέπη τους και προς αλλαγή παραστάσεων. Δεν είναι όμως πως σε αυτή την ηλικία το έχουν ανάγκη. Εγώ πάντως περιμένω να μεγαλώσει λίγο για να τον πάω σε πιο οργανωμένες δραστηριότητες αν και το κοιτάζω ήδη. Επίσης, δεν νομίζω πως παίζει ρόλο το αν εργάζεσαι, προσωπικά το ΣΚ τουλάχιστον φροντίζω οπωσδήποτε να βγούμε έξω οικογενειακώς, λιγότερο για κάποια δραστηριότητα της ηλικίας του πχ θέατρο και περισσότερο απλά επίσκεψη σε πάρκο, σε φίλους κλπ κλπ, έξω από το σπίτι με ενδιαφέρει να είναι και να υπάρχει συναναστροφή με κόσμο, παιδάκια και μεγάλους. Ίσως ισχύει για τις καθημερινές γιατί όταν σχολάς αργά είναι κοντά κι η ώρα της βραδινής ρουτίνας οπότε δεν βολεύει να βγείτε εκείνη την ώρα. Και πάλι όμως το μωρό πρέπει να βγαίνει καθημερινά με το φροντιστή του. Τον δικό μας τον βγάζει κάθε μέρα -εκτός αν βρέχει- μπορεί και δυο φορές.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

19 hours ago, Aggeliki21 said:

ναι ειδικα στο κεφαλι να κλεει με μαυρο δακρυ και εκει που καποτε.κρατουσε ποση ωρα το μπανιο τωρα κραταει δεν κραταει 5 λεπτα ισα ισα και στην θαλασσα καθοταν στο φουσκοτο αλλα αμα το εβγαζα απο εκει εκλεγε ...μην τυχον και βρεξει το κεφαλι του....αλλα οσο για τα υπολειπα ειμαι μπερδεμενη πολυ ...γτ και εγω δν εχω το κουραγιο να παιζω μαζι τ καθως του αρεσουν πολυ τα εντονα παιχνιδια και οχι τα ηρεμα ασε για το κινητο μην τυχον και το παρω στα χερια μ θα το θελει και μεχρι να το παρει να σκασει στο κλαμα.μεχρι που πνιγετε...το μονο καλο ειναι οτι οταν μπορουν να.ανηψια ερχοντε και παιζουν και χορτενει ειτε στο σπιτι η στο παρκο η στο παιδοτοπο η οπουδιποτε αλλου η οταν ειναι ο μπαμπας η  η αδερφη μ  ..γτ αλλιως .....βλεπωντας και κανοντας κοριτσια ...

Θα προσπαθήσω με ένα post να απαντήσω σε όλα όσα γράφτηκαν, καταρχάς 18 μηνών δεν είναι το παιδάκι σου? ρωτάω για να μην ξαναμπλέξουμε τα μωρά :)

Εγώ καταρχάς δεν έχω κάτι με τους θάμνους, αλλά το να πάμε ένα παιδάκι βόλτα κάθε μέρα για να κοιτάει τους θάμνους όχι δεν παίρνει ερεθίσματα!

Το να παρακολουθήσει ένα θέατρο ναι λαμβάνει ερεθίσματα. Χωρίς να θέλω να αυτοπροβληθώ, ξέρετε τι άνθρωπος χαμηλών τόνων είμαι, όταν πήγα πρώτη μέρα τον πρώτο γιό στο σχολείο ξέρετε τι μου είπαν? ότι το παιδί είναι "δουλεμένο"! Και το ίδιο είπαν και σε μία κολλητή μαμά που πήγε τον δικό της γιο στο σχολείο (σε διαφορετικό) που με την συγκεκριμένη μαμά μαζί τα πηγαίναμε σχεδόν παντού. Λένε κάποιοι: μα καλά πας το δίχρονο στο θέατρο? δεν καταλαβαίνει! μα καλά πας το τρίχρονο σε αυτή την παράσταση? δεν καταλαβαίνει! και όμως κορίτσια στο πλαίσιο που μπορεί ο καθένας να το κάνει, σε ένα παιδί θα πρέπει να προσφέρουμε όσα περισσότερα ερεθίσματα μπορούμε! 

και μιλάω για αυτές τις ηλικίες, μην το μπλέκουμε με πιο μεγάλα παιδιά που δραστηριότητες πάνε για άλλους λόγους!

Θα συμφωνήσω ότι και ο παιδικός είναι ένα "εργαστήριο" ερεθισμάτων, τώρα που με το καλό θα έρθει και το δεύτερο μωράκι σπίτι, σκέψου το ενδεχόμενο να τον πας! Γενικά ψάξου στην περιοχή που μένεις να δεις τι δραστηριότητες υπάρχουν γι' αυτή την ηλικία που είσαστε!

Από εκεί και πέρα Αννα35, αν κατανόησα καλά αυτό που είπες, επίτρεψέ μου να πω ότι το εάν εργάζεται ή όχι μία μαμά δεν έχει καμία σχέση με τα ερεθίσματα που είναι διατεθειμένη να προσφέρει στο παιδί της. Ξέρω μαμάδες που δεν εργάζονται και έχουν τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι βλέποντας μαζί τηλεόραση και ξέρω και μαμάδες που από τις 6 που ξυπνάνε το πρωί κοιμούνται στις 12 το βράδυ για να προλάβουν τα πάντα μέσα στην ημέρα, μεταξύ αυτών και οι δραστηριότητες των παιδιών!

19 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Αφού έρχεται και άλλο μωρό συντομα, ψάξε για πράγματα που δεν πρέπει να έχεις ενεργή συμμετοχή. Με τα λεφτα του Babyswimming, που γενικά είναι ακριβό χόμπυ, μάλλον μπορείς π.χ. να πληρώσεις κάποια κοπέλα να έρχεται μία ώρα τη μέρα να παίζουν μαζί, να ξεκουράζεσαι και λίγο, και να φεύγει λίγη ενέργεια από το παιδί.

Wrong, again! :)

δεν κοστίζει παραπάνω από όσο κοστίζει μία μέση δραστηριότητα!

Βρε. Ο θάμνος είναι ένα παράδειγμα. Κοιτάς το θάμνο και χάνεις το δάσος. :)

Όλα είναι ερεθίσματα για έναν μικρό άνθρωπο, αρκεί να τον αφήνεις να τα επεξεργαστεί, όπου κι αν είναι, ότι κι αν βλέπει.

Για το θέατρο συμφωνώ βέβαια μιας και την πρώτη φορά που τον πήγα ήταν 7 μηνών στην πολύ ωραία βρεφική παράσταση "θα βγω από το αβγό".

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

1 minute ago, marakiz said:

Βρε. Ο θάμνος είναι ένα παράδειγμα. Κοιτάς το θάμνο και χάνεις το δάσος. :)

Όλα είναι ερεθίσματα για έναν μικρό άνθρωπο, αρκεί να τον αφήνεις να τα επεξεργαστεί, όπου κι αν είναι, ότι κι αν βλέπει.

Για το θέατρο συμφωνώ βέβαια μιας και την πρώτη φορά που τον πήγα ήταν 7 μηνών στην πολύ ωραία βρεφική παράσταση "θα βγω από το αβγό".

Ναι, το άλλο παράδειγμα ήταν τα σπίτια και τα μαγαζιά :? μα θα κάτσει το μωρό να χαζεύει τα μαγαζιά?

Μην κοιτάς που δεν τα σχολιάζω όλα και αφήνω και πράγματα να περνάνε στο ντούκου! Τεσπα, υπάρχουν καταπληκτικές παραστάσεις ακόμη και για βρεφάκια! εμείς είχαμε πάει σε μία παράσταση και έκτοτε "ακολουθώ" αυτή την θεατρική ομάδα, θα πω το όνομα δεν ξέρω αν θα θεωρηθεί διαφήμιση, λέγεται "μικρός νότος" όπου τα πιτσιρίκια είχαν περάσει φοβερά, οι ηθοποιοί ήταν απλώς φανταστικοί!

εμείς τα δικά μας τα πηγαίναμε μία φορά την εβδομάδα θεατράκι, τα είχαμε γυρίσει όλα, πολλά κάνουν και προσφορές, π.χ. στο αβατον θυμάμαι μου έστελναν sms με τις επικείμενες παραστάσεις και αν έκλεινες νωρίς ήταν με 5 ευρώ αν θυμάμαι καλά!

οντως και εγω εχω ακουσει για θεατρο για βρεφη και δν το γνωριζα καν..προσφατα το εμαθα ...οντως αυτο με το θεατρο σιγουρα θα το βαλω στο προγραμμα μας ειτε με καμια θεια ειτε με τον μπαμπα ειτε με καποιο αλλο πρωσοπο μια χαρα θα ειναι ...και δν κοστιζει τοσο πολυ ....οσο για το παρκο και τους θαμνους οκ θα τα δει θα παιξει αλλα μεχρι ποτε ??? για καφε και βολτα στα μαγαζια ειναι ρισκος γτ καποιες φορες καθετε αλλες φορες δεν καθετε ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...