Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική από επιλογή

Recommended Posts

On 7/14/2017 at 1:52 ΠΜ, Roulitsa1988 είπε:

Καλησπέρα!!!  Θα ήθελα να μοιραστώ ένα θέμα  που με απασχολεί πολύ αν και μάλλον οι περισσότεροι θα το βρουν λίγο ασυνήθιστο. Είμαι 29 ετών, και βρίσκομαι στην 11η εβδομάδα κύησης. Είναι ένα γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς μου αρέσουν τα παιδιά όμως έχω ήδη αρχίσει να αγχωνομαι για τον τρόπο που θα γέννησω. Ξέρω είναι πολύ νωρίς αλλά έχω αποφασίσει από τώρα ότι θέλω να γέννησω με καισαρική από επιλογή με ολική ναρκωση.Ακόμα κι αν δεν υπάρξει κάποια ένδειξη δηλαδή. Το νοσοκομείο που θέλω να πάω είναι το Πανεπιστημιακο νοσοκομείο του Ρίου. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω μήπως κάποια κοπέλα γνωρίζει αν θα είναι εύκολο να βρω εκεί κάποιον γιατρό που να δεχτεί να το κάνει. Και αν έχετε να μου προτείνετε κάποιον. Γιατί έχω ακούσει ότι στα δημόσια προτιμούν τους φυσιολογικους τοκετούς και έχω πανικοβληθει λίγο.

Ζητάς λοιπόν από το φόρουμ να σου υποδείξει μαιευτήρα (δημόσιο λειτουργό) που να δέχεται να δηλώσει ψευδώς ότι χρειάζεσαι καισαρική και μάλιστα με ολική ανασθησία. Αν δεν το γνωρίζεις, στα δημόσια νοσοκομεία ο μαιευτήρας πρέπει εγγράφως να δηλώσει τον λόγο για τον οποίο οδηγεί την επίτοκο σε καισαρική. Επίσης είναι σαφώς προτιμητέο όταν κάνεις προγραμματισμένα καισαρική, να μην κάνεις ολική αλλά ραχιαία καθώς α.έχεις ταχύτερη ανάρρωση β.τα φάρμακα είναι ελαφρύτερα και δεν επηρεάζουν το μωρό. Πλέον έτσι γίνεται στα δημόσια μαιευτήρια. Η ολική πλέον γίνεται  σε έκτακτες περιπτώσεις, συνήθως έχει ξεκινήσεις ο τοκετός φυσιολογικά και λόγω επιπλοκών πρέπει άμεσα να γίνει καισαρική. Εκεί δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για ραχιαία.

Στα λέω όλα αυτά έχοντας κάνει καισαρική με ραχιαία, όχι από επιλογή και έχοντας πραγματικά βιώσει σχεδόν μηδενικό πόνο. Δεν είχα καμία δυσκολία να σηκωθώ κατευθείαν, ήμουν πλήρως αυτόνομη, δεν ένιωσα ιδιαίτερο πόνο, μόνο κάτι τραβηγματάκια, η τομή ούτε που φαίνεται, δεν μουδιάζει, είναι σα να μην έκανα ποτέ χειρουργείο. Και πλέον δεν πονάω καθόλου στην περίοδο. Είμαι όμως πολύ τυχερή, όχι μόνο για αυτά αλλά και γιατί η τύχη ήταν με το μέρος μου και η κόρη μου βγήκε πολύ ανθεκτική και δεν είχαμε πρόβλημα στον θηλασμό.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί ο φυσικός τοκετός να φοβίζει, να νιώθεις ότι δεν θα αντέξεις τον πόνο ή ο,τι θα χαλάσει το σώμα σου. Είδα σε προηγούμενο σου σχόλιο σχετικά με τις εκτρώσεις να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα του εμβρύου στη ζωή. Μπορείς παράλληλα να ενημερωθείς και για τα δικαιώματα του νεογνού που θα φέρεις στον κόσμο. Ότι πχ η επιλογή σου για καισαρική αυξάνει τις πιθανότητες για αναπνευστικά προβλήματα, μειώνει τις πιθανότητες για αποκλειστικό θηλασμό, δεν εκθέτει το μωρό στο μικροβίωμα του κόλπου το οποίο του προσφέρει σημαντική ενίσχυση της άμυνάς του. Μπορεί εσένα προσωπικά να μη σε ενοχλεί να υποβάλλεις το σώμα σου σε ένα χειρουργείο, ο τοκετός όμως δεν αφορά μόνο εσένα αλλά και το μωρό σου για το οποίο είσαι πλέον υπεύθυνη να προσφέρεις το καλύτερο. Εφόσον τα έχεις σκεφτεί όλα αυτά, σου εύχομαι καλή τύχη στην αναζήτηση μαιευτήρα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καμιά κοπέλα δεν είπε ότι βρίσκει ηθική την έκτρωση!!!

H Mommyfeb αναφέρθηκε σε αυτό (ως ατυχές παράδειγμα κατ' εμέ) και πάνω σε αυτό σχολίασαν τα κορίτσια.

Αν είναι δυνατόν! Να διαβάζουμε τι διαβάζουμε!

Ρουλίτσα, αν ο φόβος σου για το φυσιολογικό τοκετό έχει τέτοιο ψυχικό κόστος που μπορεί να κινδυνεύει από αυτό συνολικά η εγκυμοσύνη σου, τότε ναι ίσως αυτό πρέπει να κάνεις.  Στο κάτω κάτω εσύ αποφασίζεις για το σώμα σου και για το μωρό σου. ΌΜΩΣ, είναι αυτό ακριβώς, δικιά σου απόφαση και η κατά επιλογή καισαρική ΔΕΝ είναι σωστή για κανένα λόγο και κυρίως ιατρικά. 

Κι επειδή είσαι έγκυος και δεν πρέπει να ταράζεσαι, εγώ θα σταματήσω εδώ, ελπίζω και οι υπόλοιπες κοπέλες. Έχουν γραφτεί τα πάντα σχετικά και μπορείς να ενημερωθείς τόσο εσύ, όσο και κάποια άλλη κοπέλα που μπορεί να είναι/να έρθει στη θέση σου. Με το καλό σου εύχομαι!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

On 18/7/2017 at 4:22 ΜΜ, MommyFeb είπε:

Απλα κανεις ότι σου λεει ο γιατρός γλυκιά μου. Δε το θεωρώ μειονέκτημα. Σιγα το πράγμα. Αν δεν πρέπει να μείνεις αμέσως εγκυος δε θα μείνεις αμέσως έγκυος. Απλά.

Σέβομαι τη θέση σου πιστεύω όμως τόσο απλά δεν είναι.Η συγκεκριμένη κοπέλα με μια επαφή έμεινε ξανά έγκυος.Δεν το περίμενε.Επίσης μπορεί κάποια να θέλει να κάνει σύντομα και δεύτερο.Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η φύση γνωρίζει.Και παιδί θα φέρουμε στον κόσμο ας καταλάβουμε και κάτι.Τουλάχιστον ως προσ την ολική νάρκωση μου φαίνεται περίεργο.Να μην ακούσεις το πρώτο κλάμα του μωρού?Εννοείτε όμως αν χρειαστεί καισαρική είμαι υπέρ.Και όπως λες να κάνουμε ότι μας προτείνει ο γιατρός που εμπιστευόμαστε και όχι ότι εμείς νομίζουμε.

Αχ βρε κορίτσια μην τσακώνεστε, για όνομα του Θεού! η κοπέλα θα συζητήσει με τον γιατρό της, από το ιντερνετ νομίζετε ότι θα πάρει μία τόσο σημαντική απόφαση? Ρουλίτσα μου εγώ γέννησα με ΦΤ, αν φοβάσαι τον πόνο και μόνο αυτό, μην νομίζεις ότι και η καισαρική δεν έχει τα πονάκια της, η κουμπάρα της κολλητής μου γέννησε πρόσφατα και τα είχε τα πονάκια της! Μέχρι τώρα γυναικολόγο δεν είχες? αν δεν ξέρεις κάποιον, μήπως να ρώταγες κάποια γνωστή σου να σου συστήσει? από εκεί και πέρα ότι και να αποφασίσεις σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου με το καλό το μωράκι σου!! :)

Εγώ προσωπικά στενοχωρήθηκα πάντως με κάποια σχόλια, συγνώμη κορίτσια αλλά όπου μας συμφέρει οι γιατροί πρέπει να μας αποδείξουν και να μας πείσουν για το τι θα κάνουν όπου δεν μας συμφέρει ειναι αυθεντίες που πρέπει να υπογράψουν για να γίνει η καισαρική, καλέ εδώ υπογράφουν σε μαμάδες ότι τα παιδιά τους έχουν κάνει τα εμβόλια ενώ δεν τα έχουν κάνει, εκεί δεν μας πειράζει?? συγνώμη για το off topic, αλλά πιστεύω ότι το σωστό να λέγεται.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Βρε κορίτσια δε ξέρω πώς βρεθήκαμε να μιλάμε για εκτρώσεις, αλλά εχει πολλά θέματα το forum για διακοπή κύσης και οι κοπέλες είναι ήδη σε κακή ψυχική κατάσταση, ας προσέχουμε λίγο τι λέμε :(

Διαφημίσεις

Εννοείται και πως πειράζει αν γιατροί υπογράφουν ότι έχουν γίνει τα εμβόλια ενώ δεν έχουν γίνει.

Με καλή διάθεση, απορώ πως μπλέκεται στη συζήτηση κάτι τέτοιο! Όπως απόρησα πως μπλέχτηκε και η έκτρωση. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέονται, ειλικρινά!

Πρέπει να υπάρχει ιατρικός λόγος για να γίνει ένα χειρουργείο και άρα ναι, πρέπει να υπογράψει γιατρός για να γίνει μια καισαρική.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Καλημέρα κορίτσια, αρχικά να σας πω ότι ιατρικά η ολική νάρκωση ενέχει πολύ περισσότερους κινδύνους από την επισκληρίδιο, τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί, γιαυτό και δεν προτιμάται από τους γιατρούς. Επίσης, αν έχεις καλό και έμπειρο αναισθησιολόγο (που στα περισσότερα μαιευτήρια έτσι είναι), η επισκληρίδιος σε βοηθάει να μην πονάς καθόλου αλλά να καταλαβαίνεις όλες τις πιέσεις από το μωρό, οπότε είναι πολύ εντυπωσιακή εμπειρία! Εγώ ενώ είχα προγραμματίσει καισαρική γιατί είχα πολύ μεγάλο μωρό και δεν είχε κατέβει καθόλου, τελικά η μικρή αποφάσισε μόνη της να έρθει 4 ημέρες νωρίτερα! Είπαμε με το γιατρό πως εφόσον η φύση ξεκίνησε να κάνει τη δουλειά της, να αφήσουμε τον φυσιολογικό τοκετό να εξελιχθεί. Πόνεσα καμιά ώρα (για να γίνει σωστά η επισκληρίδιος πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι πόνοι) και στη συνέχεια είχα έναν πολύ ωραίο φυσιολογικό τοκετό που δεν πόνεσα ούτε δευτερόλεπτο! Την επόμενη ημέρα δε (γέννησα βράδυ) καθόμουν σταυροπόδι.

Πολλές φορές για να γλιτώσουμε από τις φοβίες μας υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μεγαλύτερους κινδύνους. Να εμπιστεύεστε τη φύση (και τον αναισθησιολόγο για την επισκληρίδιο :-P)!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...