Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα Μη, τα Πρέπει και τα Ουφ! της εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Καλο ειναι να αποφευγουμε τα αναψυκτικα λογω ζαχαρης οχι μονο οι εγκυες αλλα οχι επειδη θα κουφαθει η τρομαξει το μωρο

Οπως ειπε κ η vtgian ο περιγυρος τις ειπε κτ τετοιο κ ο γιατρος της οτι δ εχει καποια βαση.αν ο δικος σου χρυσα το χει διαβασει καπου κ γω θα ηθελα να ξερω γτ στη δευτερη επινα λογω καουρων

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να διευκρινίσουμε όμως ότι άλλο τα αναψυκτικά τύπου κοκα κόλα, πορτοκαλάδα, κλπ, που περιέχουν ζάχαρη και άλλο τα ανθρακούχα νερά και οι σόδες που δεν περιέχουν. Αν μιλάμε για τη ζάχαρη συμφωνώ ότι καλό είναι να αποφεύγεται, αν μιλάμε απλά για το ανθρακικό, πολλοί γιατροί και μαίες το συνιστούν για τις καούρες.

Επεξεργάστηκαν by krakenaki

Γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τέτοιον ισχυρισμό. Γιατί το ανθρακικό πχ είναι δυνατότερο από τον άσχημο λόξυγκα; ή ένα δυνατό ρέψιμο (και μη μου πείτε ότι το πρώτο τρίμηνο δεν είχατε τέτοια!); Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, υπάρχει ένας χώρος που προσομοιάζει τη μήτρα και τους ήχους που ακούει το έμβρυο. Η καρδιά της μαμάς υπερκαλύπτει το οτιδήποτε. 

Όσο και αν ψάξεις, δεν υπάρχει πουθενά δημοσιευμένη έρευνα που να μπορεί να υποστηρίξει τέτοιο ισχυρισμό. Αντίθετα υπάρχει πλήθος γιατρών που το διαψεύδουν

α. ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία που το επαληθεύουν

β. επειδή το έμβρυο εκτίθεται σε ένα σωρό δυνατούς θορύβους από τις πρώτες εβδομάδες κιόλας, που αν ίσχυε αυτό, όλα τα μωρά θα είχαν νευρικό κλονισμό. Από την 24η εβδομάδα και μετά μπορούν να ακούσουν και ήχους έξω από το σώμα της μητέρας.

Δεν ξέρω πόσοι γιατροί το υποστηρίζουν, για την ακρίβεια ο δικός σου είναι ο 2ος που ακούω (εκτός και αν η άλλη περίπτωση που ξέρω αναφέρονταν στον ίδιο γιατρό). Αντίθετα οι περισσότεροι γυναικολόγοι που γνωρίζω, γελάνε πολύ με αυτόν το ισχυρισμό. Συνήθως ακούγεται ως δικαιολογία από άτομα όχι του ιατρικού χώρου. Δε χάνεις πάντως να τον ρωτήσεις πως τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο. Άλλωστε αυτός που μιλάει για κινδύνους είναι και αυτός που πρέπει να σου πει έγκυρα που βασίζεται. Όταν σου λένε απέφευγε τα αλμυρά σου το λένε γιατί υπάρχουν έρευνες που τα συνδέουν με υψηλή πίεση και κίνδυνο προεκλαμψίας.

Τα περί "καλού γιατρού που επιτρέπει τα πάντα" δεν καταλαβαίνω που κολλάνε, έγραψα εξ'αρχης ότι τα αναψυκτικά πρέπει να αποφεύγονται λόγω ζάχαρης. Αυτή είναι κοινή οδηγία όλων των γιατρών από όσο έχω διαπιστώσει και φυσικά είμαι απολύτως σύμφωνη.

Εμένα μου λένε να μην φτερνιζομαι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αποβαλω . (Όχι ο γιατρος αλλά καποιες γνωστές μου ) χαχαχαχ!!! Οταν το άκουσα πέθανα στα γέλια. Αν είναι δυνατόν δηλαδή.  Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Δηλαδή πιο παλιά οι μητερες μας που πηγαιναν μόνο για τα βασικά και τους μεγάλους υπερήχους τι επαθαν? Μια χαρά υγιέστατα παιδιά γέννησαν. Έχω αρχισει και εκνευριζομαι με όλα αυτά που μου λένε.

1.Να μην κοιμάμαι πολλές ωρες γιατί δεν κάνει καλό για το μωρο 

2. Να μην φτερνιζομαι όπως ανέφερα πιο πάνω 

3. Να μην περπατάω πολύ 

4. Να μην κάνω σεξ γιατί μπορεί να αποβαλω 

5. Να μην παω ταξίδι φέτος 

6. Να μην κοιμάμαι μπρουμυτα(ενώ η κοιλιά μου δεν φαίνεται καν. Είμαι στον 2ο )

7. Να αρχίσω να τσιμπαω τις θηλές μου για να έχω γάλα...

8. Να μην ξυρίζομαι μόνη μου γιατί μπορεί να πάθω μόλυνση . Αν είναι δυνατόν. 

Και άλλα που δεν θέλω καν να αναφερω !! 

ΧρύσαΜ  εχεις το κεφάλι σ ήσυχο που δεν το γνωρίζουν ολοι πραγματικά.  

2 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Aν ισχυει, τοτε το μωρο με την παραμικρη δυσπεψια (να μην πω καν για τις ναυτιες που εχουν καποιες το πρωτο τριμηνο) και τους θορυβους της θα παθαιναν τα νευρα του. Δεν υπαρχουν στοιχεια (απ'οσο γνωριζω) που να αποδεικνυουν οτι οι μεγαλυτεροι ηχοι του στομαχιου προκαλουν κατι στο παιδι. Μπορει ετσι οπως το φανταζονται καποιοι να τους φαινεται λογικο και αν ακουσετε (υπαρχει σε ντοκιμαντερ) τι ηχους ακουει το μωρο απο το σωμα της μητερας θα τρομαξετε, αλλα ας μην ξεχναμε οτι και εμεις στο ιδιο μερος ημαστε, τους ιδιους ηχους ακουγαμε, αλλα μας καθησυχαζαν με την συνεχεια τους - οπως και ολα τα μωρα του κοσμου:)

Παρ'ολα αυτα πιστευω οτι πρεπει να αποφευγονται λογω ζαχαρης, συντηρητικων, χρωματων κλπ οχι μονο στην εγκυμοσυνη αλλα γενικως

Κι εγω αυτό νομιζω ότι καλο είναι να αποφεύγονται στα πλαισια μιας υγιεινης διατροφης. Αν και στο πρωτο τριμηνο της δευτερης εγκυμοσύνης μου μονο η κοκα κολα με ανακουφιζε (και κανονικα πινω δυο-τρεις φορες τον χρονο και αν..) :oops::oops::oops:.

Εγω παντως δεν ακουσα τιποτε περιεργο από κανεναν. Το μοναδικο πραγμα που με εκνευριζε και όταν το σκέφτομαι με κενευριζει ακομη είναι αυτό το κοίταγμα από πανω μεχρι κατω να δουν αν η κοιλια σου είναι μυτερη, αν παχυνες κτλ για να μαντεψουν το φυλο. Επισης θυμαμαι ένα περιστατικο, στη δευτερη παλι εγκυμοσυνη (αγορι), στο τελος του πρωτου τριμηνου επρεπε να παραβρεθώ σε μια παρουσιαση και ημουν χαλια, ενιωθα λες και ειχα πιει το προηγουμενο βραδυ 10 μπουκαλια ουίσκι και ερχεται μια <γλυκουλα> και με ρωτάει αν ξερω το φυλο ...λεω μαλλον αγορι ....... ε ναι μου λεει φαινεσαι!! εννοωντας ότι εχω τα χαλια μου:-D:-D:-D:-D:-D.υποστηριζε ότι οποιον γεννανε αγορι ασχημαινουν !!(μιλαμε για πολύ μορφωμενο ατομο με υψηλη θεση)

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , iouliana είπε:

Κι εγω αυτό νομιζω ότι καλο είναι να αποφεύγονται στα πλαισια μιας υγιεινης διατροφης. Αν και στο πρωτο τριμηνο της δευτερης εγκυμοσύνης μου μονο η κοκα κολα με ανακουφιζε (και κανονικα πινω δυο-τρεις φορες τον χρονο και αν..) :oops::oops::oops:.

Εγω παντως δεν ακουσα τιποτε περιεργο από κανεναν. Το μοναδικο πραγμα που με εκνευριζε και όταν το σκέφτομαι με κενευριζει ακομη είναι αυτό το κοίταγμα από πανω μεχρι κατω να δουν αν η κοιλια σου είναι μυτερη, αν παχυνες κτλ για να μαντεψουν το φυλο. Επισης θυμαμαι ένα περιστατικο, στη δευτερη παλι εγκυμοσυνη (αγορι), στο τελος του πρωτου τριμηνου επρεπε να παραβρεθώ σε μια παρουσιαση και ημουν χαλια, ενιωθα λες και ειχα πιει το προηγουμενο βραδυ 10 μπουκαλια ουίσκι και ερχεται μια <γλυκουλα> και με ρωτάει αν ξερω το φυλο ...λεω μαλλον αγορι ....... ε ναι μου λεει φαινεσαι!! εννοωντας ότι εχω τα χαλια μου:-D:-D:-D:-D:-D.υποστηριζε ότι οποιον γεννανε αγορι ασχημαινουν !!(μιλαμε για πολύ μορφωμενο ατομο με υψηλη θεση)

Eμενα το αντιθετο μου ελεγαν "ε αφου γλυκανες θα κανεις αγορι" και να καθομαι να τους εξηγω οτι ολες οι εγκυουλες λαμπουν λογω ορμονων :-), οχι εκει...αυτες που κανουν κοριτσι ασχημαινουν..τι να πεις...η αγνοια οδηγει σε περιεργες αντιληψεις... Καλα αυτο με το κοιταγμα της κοιλιας, αλλο πραγμα...οτι μπορουν να κανουν διαγνωση φυλου πανω απ'την κοιλια με το βιονικο τους ματι με ξεπερναει :-D

Ενα αλλο "πρεπει" της εγκυμοσυνης για πολλους γιατρους ειναι τα συμπληρωματα (βιταμινες, σιδηρο, ασβεστιο). Κατα την αποψη μου εαν κανεις μια καλη διατροφη δεν χρειαζεσαι τιποτα απο αυτα. Το μονο που πηρα ηταν φυλλικο οξυ (για 16-18 εβδομαδες) και αυτο με διαλειμματα μιας εβδομαδας (2 εβδ επαιρνα, 1 τα σταματουσα), γιατι ειμαι γενικως κατα των φαρμακων και ακομη κι αυτα τα επαιρνα με μιση καρδια. Κατι πολυβιταμινες που μου εδωσε ο ενας γιατρος (δειγμα ειχε 2 μεσα) τις πηρα να μην πανε χαμενες αλλα περα απο αυτα τιποτα αλλο. Για το σιδηρο ο ενας ο γιατρος ηταν πολυ καθετος οτι επρεπε να παρω (και ασβεστιο, τα ειχε στανταρ σε ολες τις εγκυες), αλλα παρακολουθουσα τον αιματοκριτη, συζητουσα με την μικροβιολογο και την γυναικολογο που με ανελαβε τελικα και αποφασισα να μην παρω. Πληροφοριακα ξεκινησα αιματοκριτη 35.8 και στον 8ο (που εκανα τις τελευταιες εξετασεις αιματος) ειχα 32. Πιστευω οτι με κρατησε η διατροφη πλουσια σε σιδηρο.

Εσεις; Τι πηρατε; Ποια ηταν η γνωμη των γιατρων σας για τα συμπληρωματα;

Κι εμένα ο γιατρός μου μόνο φυλλικό μου έδωσε κι αυτό μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο. Για τα υπόλοιπα δύο τρίμηνα υπάρχουν και έρευνες που υποστηρίζουν ότι η λήψη δεν βοηθάει και δεν συνιστάται.

Δεν πήρα τίποτα άλλο, ούτε μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, το οτιδήποτε, με προτροπή του γιατρού μου, όχι δική μου (εγώ καμιά πολυβιταμίνη για περιορισμένο διάστημα γενικώς θα την έπαιρνα, δεν με ένοιαζε, αλλά ο γιατρός ήταν αντίθετος). Αιματοκρίτη ξεκίνησα 43 και έφτασα 37 το χαμηλότερο, αν και για τη λήψη σιδήρου αυτό που μετράει είναι μια συνεκτίμηση αιματοκρίτη και αιμοσφαιρίνης.

GCqDp3.png qpsdp2.png

Εμένα ο αιματοκρίτης μου είναι ανέκαθεν οριακός και ίσως λίγο πιο κάτω. Από την αρχή της εγκυμοσίνης μου έπαιρνα φυλλικό οξύ και μια πολυβιταμίνη με φολικό οξύ, ω3 κ.α.. Από την 11η εβδομάδα παίρνω σίδηρο και ασβέστιο, ενώ μόλις έκανα την β επιπέδου μου είπε να κόψω το φυλλικό.

Και για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, vtgian είσαι και εσύ γιατρός, ή εμβρυολόγος ή κάτι τέτοιο; γιατί η σιγουριά με την οποία λες ότι δεν έχει γραφτεί τίποτα σχετικό πουθενά, κάτι τέτοιο προδίδει... Αν ναι, οκ σέβομαι τα όσα ξέρεις γιατί εγώ δεν είμαι σχετική με το θέμα. Αν όμως όχι, θα σε παρακαλούσα και εσένα να σεβαστείς τα πτυχία και τα χαρτιά κάποιων ανθρώπων που, αν μη τι άλλο, έχουν έναν αριθμό γυναικών να εμπιστεύονται στα χέρια τους την υγεία των εμβρύων τους.

Θεωρείτε ότι είμαι υπερβολική; ναι ίσως και να είμαι.. Επιτρέψτε μου όμως, αλλά και εγώ με τη σειρά μου θεωρώ απαράδεκτο το ύφος σου. Δε μπορεί ο καθένας μας να αμφισβητεί και να ακυρώνει έτσι κάποιον

Εμένα ο καλός γιατρουλης μου έδωσε μόνο φυλλικο οξύ για το 1ο τρίμηνο.αλλά συμπληρώματα δεν παίρνω. Και εγώ είμαι κατά στ να παίρνω αλλά και ο γιατρος μου εφοσον κανω καλή διατροφή τρώω πολλά φρούτα ,λαχανικά και γυμνάζομαι (προς τ παρών ) δεν υπάρχει λόγος. :-P 

Όσο για τον αιματοκριτη. Πάντα είχα 39-40. Και τώρα έχω πέσει στο 34

Επεξεργάστηκαν by Thommyarg

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , ΧρύσαΜ είπε:

γιατί η σιγουριά με την οποία λες ότι δεν έχει γραφτεί τίποτα σχετικό πουθενά, κάτι τέτοιο προδίδει... Αν ναι, οκ σέβομαι τα όσα ξέρεις γιατί εγώ δεν είμαι σχετική με το θέμα. Αν ομως όχι, θα σε παρακαλούσα και εσένα να σεβαστείς τα πτυχία και τα χαρτιά κάποιων ανθρώπων που, αν μη τι άλλο, έχουν έναν αριθμό γυναικών να εμπιστεύονται στα χέρια τους την υγεία των εμβρύων τους.

Θεωρείτε ότι είμαι υπερβολική; ναι ίσως και να είμαι.. Επιτρέψτε μου όμως, αλλά και εγώ με τη σειρά μου θεωρώ απαράδεκτο το ύφος σου. Δε μπορεί ο καθένας μας να αμφισβητεί και να ακυρώνει έτσι κάποιον

Θα επεμβω καθως θελω να σχολιασω καποια πραγματα :wink: Ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας και αλλοι επισημοι φορεις ανεβαζουνε αρθρα απο μελετες, ερευνες κα που ειναι αλλωστε αυτα που διαβαζουν και οι γιατροι. Γιατρος δεν ειναι οποιος πηρε ενα πτυχιο, αλλα οποιος ενημερωνεται και επιμορφωνεται σχετικα με τα νεα δεδομενα συνεχως. Κατι που το εμαθε οταν σπουδαζε πριν 20 χρονια, μπορει να αναιρεθει απο νεες ερευνες. Δυστυχως, υπαρχουν πολλοι γιατροι που δεν ασχολουνται με αυτο το κομματι της δουλειας τους που ειναι το πιο σημαντικο. Επισης, πιστευω πως ειναι χρεος μας σαν ασθενεις να αμφισβητουμε τους γιατρους μας. Δεν καταλαβαινω γιατι πηρες τοσο αμυντικη σταση, δεν βλεπω να σου κανει επιθεση η @vtgian ετσι οπως σχολιαζει. Απλα παραθετει οτι δεν υπαρχει καποια σχετικη ερευνα και νομιζω οτι μπορει να το υποστηριξει ο οποιοσδηποτε που το εψαξε ακομη κι αν δεν ειναι γιατρος:)

πρίν από 8 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Θα επεμβω καθως θελω να σχολιασω καποια πραγματα :wink: Ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας και αλλοι επισημοι φορεις ανεβαζουνε αρθρα απο μελετες, ερευνες κα που ειναι αλλωστε αυτα που διαβαζουν και οι γιατροι. Γιατρος δεν ειναι οποιος πηρε ενα πτυχιο, αλλα οποιος ενημερωνεται και επιμορφωνεται σχετικα με τα νεα δεδομενα συνεχως. Κατι που το εμαθε οταν σπουδαζε πριν 20 χρονια, μπορει να αναιρεθει απο νεες ερευνες. Δυστυχως, υπαρχουν πολλοι γιατροι που δεν ασχολουνται με αυτο το κομματι της δουλειας τους που ειναι το πιο σημαντικο. Επισης, πιστευω πως ειναι χρεος μας σαν ασθενεις να αμφισβητουμε τους γιατρους μας. Δεν καταλαβαινω γιατι πηρες τοσο αμυντικη σταση, δεν βλεπω να σου κανει επιθεση η @vtgian ετσι οπως σχολιαζει. Απλα παραθετει οτι δεν υπαρχει καποια σχετικη ερευνα και νομιζω οτι μπορει να το υποστηριξει ο οποιοσδηποτε που το εψαξε ακομη κι αν δεν ειναι γιατρος:)

Συμφωνώ ως προς το κομμάτι που λες για την ενημέρωση. Ο καθένας στον τομέα του πρέπει να ενημερώνεται και να μη μένει με αυτά που έμαθε πριν 800 χρόνια. Ωστόσο η στάση μου είναι αυτή γιατί μπορεί να μην είχε πρόθεση με προσβάλλει, αλλά εγώ αυτόν τον άνθρωπο τον εμπιστεύομαι και με κάνει να νιώθω ασφάλεια. Δε θεωρώ, λοιπόν, σωστό και πρέπον να ακυρώνουμε κάποιον επειδή δεν έχει δει κάτι σχετικό στο ίντερνετ ή οπου και αν έχει ψάξει. Άλλο να πεις "δεν ξέρω αν ισχύει γιατί εγώ δεν έχω δει τίποτα τέτοιο" και άλλο "εφόσον δεν το έχω δει, δεν ισχύει"

πρίν από 17 λεπτά , ΧρύσαΜ είπε:

Συμφωνώ ως προς το κομμάτι που λες για την ενημέρωση. Ο καθένας στον τομέα του πρέπει να ενημερώνεται και να μη μένει με αυτά που έμαθε πριν 800 χρόνια. Ωστόσο η στάση μου είναι αυτή γιατί μπορεί να μην είχε πρόθεση με προσβάλλει, αλλά εγώ αυτόν τον άνθρωπο τον εμπιστεύομαι και με κάνει να νιώθω ασφάλεια. Δε θεωρώ, λοιπόν, σωστό και πρέπον να ακυρώνουμε κάποιον επειδή δεν έχει δει κάτι σχετικό στο ίντερνετ ή οπου και αν έχει ψάξει. Άλλο να πεις "δεν ξέρω αν ισχύει γιατί εγώ δεν έχω δει τίποτα τέτοιο" και άλλο "εφόσον δεν το έχω δει, δεν ισχύει"

Εμενα μου φανηκε οτι τον αμφισβητησε και απλα σου προτεινε να τον ρωτησεις πού στηριζει τα λεγομενα του, λεγοντας παραλληλα την αποψη του γιατρου της. Για το συγκεκριμενο θεμα (το πως αντιλαμβανεται το παιδι τους ηχους που ακουει μεσα στη κοιλια) συμφωνα με αυτα που γνωριζουμε πλεον και αν κοιταξουμε λιγο την λογικη, θα δουμε τα πραγματα πιο καθαρα και θα συνειδητοποιησουμε οτι ειναι υπερβολικη η πεποιθηση οτι ενα αναψυκτικο μπορει να τρομαξει το παιδι. Με την ιδια λογικη επειδη το αναψυκτικο προκαλει αερια, οταν θα ακουγε το εντερο μας θα παθαινε ανακοπη :-P. Τωρα αν εσυ εμπιστευεσαι τοσο πολυ τον γιατρο σου, ωστε να μην αμφισβητεις τα λεγομενα του, τοτε δεν θα σε μεταπεισουμε εμεις, ουτε μπορουμε να σε κανουμε με αυτα σου παραθετουμε να το δεις λιγο πιο χαλαρα, οτι υπαρχει η πιθανοτητα να κανει λαθος. 

7 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Ναι όμως, γιατί αποκλείεις το ενδεχόμενο να κάνει λάθος ο δικός σου ο γιατρός και εν τέλει όντως να υπάρχει και αυτός ο κίνδυνος; :-P

Προφανώς, για να μην το λέει μόνκ ο γιατρός μου και να υπάρχουν και άλλοι που το λένε, σημαίνει ότι δεν το έβγαλρ από την κοιλιά του και ότι έχει κάποια βάση. Τώρα αν ο γιατρός σου, και κάποιοι άλλοι γιατροί, δεν πιστεύουν ότι μπορεί να προκληθεί κάτι τέτοιο είναι δικό τους καπέλο, το οποίο θα έχει αντίκτυπο σε εσάς, είτε αυτό είναι καλό είτε όχι (που το απευχόμαστε).

Γενικά το σκεπτικό του "ο γιατρός που δεν απαγορεύεο τίποτα, είναι ο πιο καλός" δε με βρίσκει σύμφωνει. Και σαφώς δε μπορώ να αμφισβητήσω έναν άνρθωπο με τόσο μεγάλη εμπειρία, πόσο μάλλον όταν με καλύπτουν οι απαντήσεις του. Δε μου λέει δράκους, αλλά πράγματα που μου φαίνονται λογικά...

Καλώς ή κακώς, και ως ασθενείς και ως έγκυες (όταν υπάρχει δυνατότητα επιλογής) επιλέγουμε συνήθως και το γιατρό που μας ταιριάζει. 

Ανάλογα με το τι λέει, με τον τρόπο που μιλάει, με το πόσο μας ενδιαφέρει η επιστημονική τεκμηρίωση, οι εξηγήσεις, ο τόνος της φωνής κλπ κλπ διαλέγουμε ή απορριπτουμε το γιατρό που ταιριάζει στην περίπτωσή μας.

Για να μην αναφερθώ στα παραδείγματα εδώ και γίνει προσωπικό υπέρ/κατά καποιας κοπέλας που ανέφερε παράδειγμα, έχει τύχει π.χ. να ακούσω γνωστό πολύ χαρούμενο γιατί ο ωριλάς του του πρότεινε ομοιοπαθητικά φάρμακα. Αν τα είχε προτείνει γιατρός σε εμένα, θα είχα φύγει τρέχοντας χωρίς να πληρώσω. Η άλλο παράδειγμα, η παιδίατρός μας ήταν κάθετη από την αρχή ότι θεωρεί το μητρικό γάλα μακράν ανώτερο της φόρμουλα. Εμένα μου άρεσε η λογική (ακόμη και σε μωρό που δεν μπόρεσα να θηλάσω αποκλειστικά), γνωστή μου απέρριψε αυτή τη γιατρό γιατί ένιωθε ότι την επικρίνει.

Τελικά πολλές φορές δεν είναι μόνο ότι λένε άλλα οι γιατροί, είναι και ότι ως άνθρωποι λογικά διαλέγουμε και το γιατρό που εμάς μας ταιριάζει.

πρίν από 7 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Εμενα μου φανηκε οτι τον αμφισβητησε και απλα σου προτεινε να τον ρωτησεις πού στηριζει τα λεγομενα του, λεγοντας παραλληλα την αποψη του γιατρου της. Για το συγκεκριμενο θεμα (το πως αντιλαμβανεται το παιδι τους ηχους που ακουει μεσα στη κοιλια) συμφωνα με αυτα που γνωριζουμε πλεον και αν κοιταξουμε λιγο την λογικη, θα δουμε τα πραγματα πιο καθαρα και θα συνειδητοποιησουμε οτι ειναι υπερβολικη η πεποιθηση οτι ενα αναψυκτικο μπορει να τρομαξει το παιδι. Με την ιδια λογικη επειδη το αναψυκτικο προκαλει αερια, οταν θα ακουγε το εντερο μας θα παθαινε ανακοπη :-P. Τωρα αν εσυ εμπιστευεσαι τοσο πολυ τον γιατρο σου, ωστε να μην αμφισβητεις τα λεγομενα του, τοτε δεν θα σε μεταπεισουμε εμεις, ουτε μπορουμε να σε κανουμε με αυτα σου παραθετουμε να το δεις λιγο πιο χαλαρα, οτι υπαρχει η πιθανοτητα να κανει λαθος. 

Δεκτή η συμβουλή σου. Η άποψή του, ωστόσο, δεν είναι ότι τρομάζει το έμβρυο, αλλά ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ζημιά στη ακοή του. Τι να πω, εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται λογικό

Διαφημίσεις

Κ ομως ειναι απολυτα παραλογο.ο πιο δυνατος ηχος ειναι της καρδιας μας κ γι αυτο ηρεμουν μετα οταν τα εχουμε πανω μας

Αν ηταν ετσι ο γιος μου,της ιουλιανας κ καποιων αλλων θα ειχαν κουφαθει.ο γιατρος της κουνιαδας μου της ειπε το ιδιο,διευθυντης κλινικης σε πανεπιστημιακο

Εχουμε ελεγξει την ακοη με ακουογραμμα,οχι γι αυτο το λογο

Κ γω πιστευω οτι ειναι καλο να αμφισβητεις το γιατρο σου

Στην πρωτη εγκυμοσυνη επαιρνα πολλα φαρμακα κ το μετανιωνω.αν κ το μονο περιττο ηταν το ασβεστιο γτ δ ειχα κανει εξετασεις

Στη δευτερη φυλικο για το πρωτο τριμηνο κ σιδηρο απο το δευτερο ως τελους.η ενδοκρινολογος ηθελε κ θυροειδη αλλα δεν το επαιρνα.κ γενικα δ ημουν συνεπης.στην πρωτη πηρα κ βιτ για λιγο

Ολα αυτα με την προβλεψη του φυλου πολυ με ενοχλουν

2 hours ago, ΧρύσαΜ said:

Εμένα ο αιματοκρίτης μου είναι ανέκαθεν οριακός και ίσως λίγο πιο κάτω. Από την αρχή της εγκυμοσίνης μου έπαιρνα φυλλικό οξύ και μια πολυβιταμίνη με φολικό οξύ, ω3 κ.α.. Από την 11η εβδομάδα παίρνω σίδηρο και ασβέστιο, ενώ μόλις έκανα την β επιπέδου μου είπε να κόψω το φυλλικό.

Και για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, vtgian είσαι και εσύ γιατρός, ή εμβρυολόγος ή κάτι τέτοιο; γιατί η σιγουριά με την οποία λες ότι δεν έχει γραφτεί τίποτα σχετικό πουθενά, κάτι τέτοιο προδίδει... Αν ναι, οκ σέβομαι τα όσα ξέρεις γιατί εγώ δεν είμαι σχετική με το θέμα. Αν όμως όχι, θα σε παρακαλούσα και εσένα να σεβαστείς τα πτυχία και τα χαρτιά κάποιων ανθρώπων που, αν μη τι άλλο, έχουν έναν αριθμό γυναικών να εμπιστεύονται στα χέρια τους την υγεία των εμβρύων τους.

Αχ κοπέλα μου καλά κάνεις και ακούς τον γιατρό σου και εμένα μου είχε δώσει και στις 2 εγκυμοσύνες σίδηρο και ασβέστιο, μου είχε εξηγήσει ότι τους τελευταίους ειδικά μήνες το μωράκι, πως να το πω, τραβάει πολλά στοιχεία από την μητέρα, δεν ξέρω αν το γράφω καλά. Βρε κορίτσια είναι δυνατόν να λέμε στους γιατρούς να μας παραθέσουν έρευνες για ότι μας λένε? καλέ θα μας περάσουν για τρελές :) και άντε αυτοί να μας εξηγήσουν με ιατρικούς όρους κάτι, εμείς τι θα καταλάβουμε? θα πρέπει να είμαστε και οι ίδιοι γιατροί για να μπορέσουμε να το σχολιάσουμε και να τοποθετηθούμε. Πάντως είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε τον γιατρό μας, εφόσον φυσικά έχει αποδείξει ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης μας... αχ κοπέλα μου με το καλό το μωράκι σου!!!

44 minutes ago, vicky86 said:

Κ ομως ειναι απολυτα παραλογο.ο πιο δυνατος ηχος ειναι της καρδιας μας κ γι αυτο ηρεμουν μετα οταν τα εχουμε πανω μας

Αν ηταν ετσι ο γιος μου,της ιουλιανας κ καποιων αλλων θα ειχαν κουφαθει.ο γιατρος της κουνιαδας μου της ειπε το ιδιο,διευθυντης κλινικης σε πανεπιστημιακο

Εχουμε ελεγξει την ακοη με ακουογραμμα,οχι γι αυτο το λογο

Κ γω πιστευω οτι ειναι καλο να αμφισβητεις το γιατρο σου

Στην πρωτη εγκυμοσυνη επαιρνα πολλα φαρμακα κ το μετανιωνω.αν κ το μονο περιττο ηταν το ασβεστιο γτ δ ειχα κανει εξετασεις

Στη δευτερη φυλικο για το πρωτο τριμηνο κ σιδηρο απο το δευτερο ως τελους.η ενδοκρινολογος ηθελε κ θυροειδη αλλα δεν το επαιρνα.κ γενικα δ ημουν συνεπης.στην πρωτη πηρα κ βιτ για λιγο

Ολα αυτα με την προβλεψη του φυλου πολυ με ενοχλουν

Αχ βρε κορίτσια τι λέμε τώρα? αν είναι να αμφισβητούμε τον γιατρό μας, τι σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να υπάρξει? Μία κοπέλα δεν πάει πρώτη φορά στον γυναικολόγο της όταν μένει έγκυος, θεωρώ πως τον ξέρει χρόνια, έχει κάνει εξετάσεις, έχει κάνει ΠΑΠ, τον ξέρει, πως αλλιώς να το πω! είναι κρίμα πάντως γιατί διαβάζουν και εγκυούλες, είναι δυνατόν να τις αγχώνουμε και να λέμε να μην εμπιστεύονται τον γιατρό τους? εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι τους γιατρούς που έχω επιλέξει γιατί σίγουρα από εμένα ξέρουν καλύτερα! δεν λέω τυφλή εμπιστοσύνη αλλά δεν νομίζω ότι εγώ έχω τα εφόδια να κρίνω την δουλειά του, άμα ήμουν γιατρός αλλάζει το πράγμα!

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

πρίν από 55 λεπτά , ΧρύσαΜ είπε:

Δεκτή η συμβουλή σου. Η άποψή του, ωστόσο, δεν είναι ότι τρομάζει το έμβρυο, αλλά ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ζημιά στη ακοή του. Τι να πω, εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται λογικό

Συγνωμη αλλα δεν μπορω να μην το σχολιασω, θα προκληθει ζημια στην ακοη του; :shock: Εγω που πηγα σε συναυλια στον 8ο τι επρεπε να γινει δηλαδη; Μου φαινονται τελειως παραλογα ολα αυτα αλλα ο καθενας κανει τις επιλογες του στο ατομο που θα εμπιστευτει, τι να πω...

πρίν από 7 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Βρε κορίτσια είναι δυνατόν να λέμε στους γιατρούς να μας παραθέσουν έρευνες για ότι μας λένε? καλέ θα μας περάσουν για τρελές :) και άντε αυτοί να μας εξηγήσουν με ιατρικούς όρους κάτι, εμείς τι θα καταλάβουμε? θα πρέπει να είμαστε και οι ίδιοι γιατροί για να μπορέσουμε να το σχολιάσουμε και να τοποθετηθούμε. 

Φυσικα και ειναι δυνατον. Για καποια ατομα (συμπεριλαμβανομενου και εμενα) που τους αρεσει να ψαχνονται και να διαβαζουν, μπορουν να αποκτησουν γνωσεις και να εκφερουν αποψη ή εστω να συμμετεχουν σε συζητηση με τον γιατρο τους. Δεν μιλαω για εξειδικευμενες συζητησεις μεταξυ χειρουργων, αλλα πχ για την ακοη του βρεφους στην κοιλια ευκολα μπορεις να βρεις στοιχεια στο διαδικτυο και να δημιουργησεις την αποψη σου, και για τοσα αλλα θεματα που αφορουν μια εγκυμονουσα. Προσωπικα, παρ'ολο που δεν ειμαι γιατρος, με ενδιαφερει πολυ η μαιευτικη και διαβαζω πολυ γι'αυτην, σε ερευνες, σε βιβλια (και ιατρικα), ακομη και σε σημειωσεις σπουδαστων...Ετσι με την γιατρο μου συζητουσα ανετα σχεδον για ολα θεματα (και ειχα αποψη να διαφωνησω σε καποια) σε βαθμο που αν δεν γνωριζα κατι μου την ελεγε κιολας  "Δεν ηρθες διαβασμενη σημερα :-)". Εαν καποιος ενδιαφερεται πολυ να διευρυνει τις γνωσεις του υπαρχουν τα μεσα και καποια, οπως το ιντερνετ, βρισκονται μπροστα μας.

4 minutes ago, Sentir...natureza said:

Συγνωμη αλλα δεν μπορω να μην το σχολιασω, θα προκληθει ζημια στην ακοη του; :shock: Εγω που πηγα σε συναυλια στον 8ο τι επρεπε να γινει δηλαδη; Μου φαινονται τελειως παραλογα ολα αυτα αλλα ο καθενας κανει τις επιλογες του στο ατομο που θα εμπιστευτει, τι να πω...

Φυσικα και ειναι δυνατον. Για καποια ατομα (συμπεριλαμβανομενου και εμενα) που τους αρεσει να ψαχνονται και να διαβαζουν, μπορουν να αποκτησουν γνωσεις και να εκφερουν αποψη ή εστω να συμμετεχουν σε συζητηση με τον γιατρο τους. Δεν μιλαω για εξειδικευμενες συζητησεις μεταξυ χειρουργων, αλλα πχ για την ακοη του βρεφους στην κοιλια ευκολα μπορεις να βρεις στοιχεια στο διαδικτυο και να δημιουργησεις την αποψη σου, και για τοσα αλλα θεματα που αφορουν μια εγκυμονουσα. Προσωπικα, παρ'ολο που δεν ειμαι γιατρος, με ενδιαφερει πολυ η μαιευτικη και διαβαζω πολυ γι'αυτην, σε ερευνες, σε βιβλια (και ιατρικα), ακομη και σε σημειωσεις σπουδαστων...Ετσι με την γιατρο μου συζητουσα ανετα σχεδον για ολα θεματα (και ειχα αποψη να διαφωνησω σε καποια) σε βαθμο που αν δεν γνωριζα κατι μου την ελεγε κιολας  "Δεν ηρθες διαβασμενη σημερα :-)". Εαν καποιος ενδιαφερεται πολυ να διευρυνει τις γνωσεις του υπαρχουν τα μεσα και καποια, οπως το ιντερνετ, βρισκονται μπροστα μας.

αχ βρε κοπέλα μου καλά κάνεις και ενημερώνεσαι αλλά με το να διαβάσουμε 5 βιβλία και 10 σημειώσεις δεν μας κάνει και επιστήμονες! συμφωνώ μαζί σου ότι καλό είναι να ψαχνόμαστε και μπράβο σου και εγώ ψάχνομαι πολύ και διαβάζω αλλά αν θέλω να διευρύνω τις γνώσεις μου θα χρησιμοποιήσω με μεγάλη φειδώ το ιντερνετ, αφού αναφέρθηκες εκεί γιατί ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει. Εγώ προσωπικά επιλέγω μόνο καταξιωμένους επιστήμονες και συγγραφείς να διαβάζω, γιατί ακόμη και έρευνες πολλές φορές αναλόγως ποιος τι κάνει και τι θέλει να δείξει ακόμη και εκεί τα αποτελέσματα μπορεί να προβληθούν αναλόγως μερικές φορές και τι συμφέροντα εξυπηρετούν κορίτσια!

πρίν από 24 λεπτά , zaxaroulini είπε:

αχ βρε κοπέλα μου καλά κάνεις και ενημερώνεσαι αλλά με το να διαβάσουμε 5 βιβλία και 10 σημειώσεις δεν μας κάνει και επιστήμονες! συμφωνώ μαζί σου ότι καλό είναι να ψαχνόμαστε και μπράβο σου και εγώ ψάχνομαι πολύ και διαβάζω αλλά αν θέλω να διευρύνω τις γνώσεις μου θα χρησιμοποιήσω με μεγάλη φειδώ το ιντερνετ, αφού αναφέρθηκες εκεί γιατί ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει. Εγώ προσωπικά επιλέγω μόνο καταξιωμένους επιστήμονες και συγγραφείς να διαβάζω, γιατί ακόμη και έρευνες πολλές φορές αναλόγως ποιος τι κάνει και τι θέλει να δείξει ακόμη και εκεί τα αποτελέσματα μπορεί να προβληθούν αναλόγως μερικές φορές και τι συμφέροντα εξυπηρετούν κορίτσια!

Συμφωνω απόλυτα μαζί σου. Μεγάλη προσοχή στις πηγές ενημέρωσης.  Πολλές φορές γράφουν ότι τους συμφέρει!!  Ο καθένας έχει μια λογική και κρίση ώστε να κρινει αυτό που βλέπει αν συμφωνεί ή διαφωνεί και πράττει αναλόγως !! Καλό θα ήταν να το δείτε το παρακάτω ντοκιμαντέρ καθως λέει πολύ σημαντικά πράγματα (για όσους δεν το έχουν δει)

πρίν από 55 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Εννοείται ότι δεν είμαστε επιστήμονες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε.Οταν ενημερωνόμαστε από διαφορες πηγες (ανάμεσα τους και το ιντερνετ που διαθέτει πληθώρα πληροφοριών) μπορούμε να δημιουργήσουμε μια άποψη και να την στηρίξουμε με επιχειρηματα.Υποτιθεται ότι διαθέτουμε τη κριτική σκέψη να διακρίνουμε σκοπιμότητες.

1 ώρα πρίν, zaxaroulini είπε:

Αχ κοπέλα μου καλά κάνεις και ακούς τον γιατρό σου και εμένα μου είχε δώσει και στις 2 εγκυμοσύνες σίδηρο και ασβέστιο, μου είχε εξηγήσει ότι τους τελευταίους ειδικά μήνες το μωράκι, πως να το πω, τραβάει πολλά στοιχεία από την μητέρα, δεν ξέρω αν το γράφω καλά. Βρε κορίτσια είναι δυνατόν να λέμε στους γιατρούς να μας παραθέσουν έρευνες για ότι μας λένε? καλέ θα μας περάσουν για τρελές :) και άντε αυτοί να μας εξηγήσουν με ιατρικούς όρους κάτι, εμείς τι θα καταλάβουμε? θα πρέπει να είμαστε και οι ίδιοι γιατροί για να μπορέσουμε να το σχολιάσουμε και να τοποθετηθούμε. Πάντως είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε τον γιατρό μας, εφόσον φυσικά έχει αποδείξει ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης μας... αχ κοπέλα μου με το καλό το μωράκι σου!!!

Αχ βρε κορίτσια τι λέμε τώρα? αν είναι να αμφισβητούμε τον γιατρό μας, τι σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να υπάρξει? Μία κοπέλα δεν πάει πρώτη φορά στον γυναικολόγο της όταν μένει έγκυος, θεωρώ πως τον ξέρει χρόνια, έχει κάνει εξετάσεις, έχει κάνει ΠΑΠ, τον ξέρει, πως αλλιώς να το πω! είναι κρίμα πάντως γιατί διαβάζουν και εγκυούλες, είναι δυνατόν να τις αγχώνουμε και να λέμε να μην εμπιστεύονται τον γιατρό τους? εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι τους γιατρούς που έχω επιλέξει γιατί σίγουρα από εμένα ξέρουν καλύτερα! δεν λέω τυφλή εμπιστοσύνη αλλά δεν νομίζω ότι εγώ έχω τα εφόδια να κρίνω την δουλειά του, άμα ήμουν γιατρός αλλάζει το πράγμα!

Πολλές φορές έχουμε κάποιον γιατρό, αλλά όταν έρχεται εγκυμοσύνη ψάχνουμε για αλλον.Το τεστ Παπ και οι εξετασεις συνηθως δεν αλλαζουν και πολυ μεταξυ των γιατρων, αλλά το πώς αντιμετωπίζεται η  εγκυμοσυνη και ο τοκετος μπορεί να είναι η μέρα με τη νυχτα. Επίσης, καλό είναι να τα διαβάζουν οι εγκυουλες για να μην νιώθουν άσχημα αν αμφισβητουν τον γιατρό τους και να παρουν θαρρος να τον αλλάξουν αν κάτι δεν τους φαίνεται σωστό.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

H αλήθεια πάντως ειναι οτι και από το internet ο καθένας κρατάει ότι του αρέσει :)

Μπορεί 2 γονείς να ψάχνουν το internet για το θέμα των εμβολίων, ο ένας να καταλάβει ότι δεν πρέπει να κάνει ούτε του τετάνου αλλά να δώσει στο παιδί βιταμίνες, ο άλλος να ξεκινήσει προχωπική εκστρατεία ενημέρωσης γνωστών και φίλων για τους κινδύνους του αντιεοικοινωνιακού κινήματος.

1 hour ago, ΑΡΓΚ said:

H αλήθεια πάντως ειναι οτι και από το internet ο καθένας κρατάει ότι του αρέσει :)

Μπορεί 2 γονείς να ψάχνουν το internet για το θέμα των εμβολίων, ο ένας να καταλάβει ότι δεν πρέπει να κάνει ούτε του τετάνου αλλά να δώσει στο παιδί βιταμίνες, ο άλλος να ξεκινήσει προχωπική εκστρατεία ενημέρωσης γνωστών και φίλων για τους κινδύνους του αντιεοικοινωνιακού κινήματος.

Αχ κοπέλα μου τα λες τόσο ωραία, χαίρομαι να σε διαβάζω!! είναι όπως το λες, ο καθένας κρατάει αυτό που θέλει, το θέμα είναι να έχει την κριτική σκέψη στο τι να κρατήσει. Από εκεί και πέρα εγώ δεν συμφωνώ ότι άμα διαβάσουμε κάτι έχουμε και άποψη για να σταθούμε σε μία επιστημονική συζήτηση, γιατί κορίτσια όπως και να το κάνουμε "η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας"!

Πάντως το θέμα είναι όλες οι εγκυούλες να έχουν μία τέλεια εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα και να κρατήσουν τα ζουζουνάκια τους στην αγκαλίτσα τους είτε ακούν τον γιατρό τους είτε όχι :)

1 ώρα πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Συμφωνω μαζι σου. Οταν μιλαω για ενημερωση απο το ιντερνετ εννοω την ευρεση και αναγνωση πολλων αρθρων και διαφορετικων αποψεων -εξαλλου αυτο ειναι το νοημα του διαδικτυου(σε αντιθεση με την τηλεοραση που πλασαρει συνηθως μια οπτικη), για την καλυτερη δυνατη ολιστικη προσεγγιση του θεματος. Φυσικα ο καθενας εχει το δικο του νου και μπορει να τα ερμηνευσει οπως θελει, γι'αυτο ειναι σημαντικη η κριτικη σκεψη. Αλλα κακα τα ψεματα το ιντερνετ αν ξερεις να το χρησιμοποιεις μπορει να φανει παρα πολυ χρησιμο στον εμπλουτισμο γνωσεων.

14 minutes ago, Sentir...natureza said:

Συμφωνω μαζι σου. Οταν μιλαω για ενημερωση απο το ιντερνετ εννοω την ευρεση και αναγνωση πολλων αρθρων και διαφορετικων αποψεων -εξαλλου αυτο ειναι το νοημα του διαδικτυου(σε αντιθεση με την τηλεοραση που πλασαρει συνηθως μια οπτικη), για την καλυτερη δυνατη ολιστικη προσεγγιση του θεματος. Φυσικα ο καθενας εχει το δικο του νου και μπορει να τα ερμηνευσει οπως θελει, γι'αυτο ειναι σημαντικη η κριτικη σκεψη. Αλλα κακα τα ψεματα το ιντερνετ αν ξερεις να το χρησιμοποιεις μπορει να φανει παρα πολυ χρησιμο στον εμπλουτισμο γνωσεων.

Ναι το ιντερνετ βοηθάει πολύ και πολύ κόσμο στο να βρεις πολλές φορές ότι πληροφορίες θέλεις, θα διαφωνήσω μόνο στο γεγονός ότι η τηλεόραση παρουσιάζει συνήθως μία οπτική. Στην τηλεόραση π..χ αν παρακολουθείς ΕΡΤ καταλαβαίνεις προς τα που θα πάει η πληροφόρηση όπως επίσης και αν βλέπεις ΣΚΑΙ :)

ομοίως και στο ιντερνετ, υπάρχουν και ιστοσελίδες και άλλα χίλια δυο που αναλόγως τι θέλουν να προωθήσουν τα παρουσιάζουν όπως θέλουν τα πράγματα! αχ μία μανούλα βομβαρδίζεται από τόσες ειδήσεις και πληροφορίες, εγώ γι' αυτό λέω ότι καλό είναι να ακούμε τον γιατρό μας, αφού βέβαια έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...