Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπογονιμότητα: αντιμετώπιση με ενναλακτικές μεθόδους και βελτίωση της διατροφής


zinov

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα.. όλες έδω μέσα ΄τυραννίομαστε΄για να κρατήσουμε ένα μωράκι στα χέρια μας. Συμβουλεουόμαστε τους γιατρούς μας και ψαχνουμε συνέχεια για νεες πληροφορίες. Ετσι και εγώ στην αναζήτηση μου έπεσα στο θέμα διατροφή και υπογονιμότητα. Ο γιατρός μου ήταν αρνητικός και θεωρέι ότι τίποτα δεν μπορεί να ανστρέψει το δικό μου πρόβλημα (υψηλή fsh και χαμηλή amh). Παρόλαυτα αυτά εγω έχω κόψει την ζάχαρη, την καφείνη, το αλκοολ, τους ασπρους υδατάνθρακες, παίρνω βιταμίνες και κάνω και βελονισμό. Ο γιατρός γελάει κάθε φορά που του το λέω... Εννοείτε ότι κάνω την προσπάθεια μου με το γιατρό και παίρνω και τα φάρμακα που μου δινει. Αναρωτιέμαι όμως αν όλα αυτά είναι απλά ενα placebo για εμένα ή απλά ο γιατρός είναι μονόπλευρος και κολλημένος στα φάρμακα του...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κορίτσια καλημέρα.. όλες έδω μέσα ΄τυραννίομαστε΄για να κρατήσουμε ένα μωράκι στα χέρια μας. Συμβουλεουόμαστε τους γιατρούς μας και ψαχνουμε συνέχεια για νεες πληροφορίες. Ετσι και εγώ στην αναζήτηση μου έπεσα στο θέμα διατροφή και υπογονιμότητα. Ο γιατρός μου ήταν αρνητικός και θεωρέι ότι τίποτα δεν μπορεί να ανστρέψει το δικό μου πρόβλημα (υψηλή fsh και χαμηλή amh). Παρόλαυτα αυτά εγω έχω κόψει την ζάχαρη, την καφείνη, το αλκοολ, τους ασπρους υδατάνθρακες, παίρνω βιταμίνες και κάνω και βελονισμό. Ο γιατρός γελάει κάθε φορά που του το λέω... Εννοείτε ότι κάνω την προσπάθεια μου με το γιατρό και παίρνω και τα φάρμακα που μου δινει. Αναρωτιέμαι όμως αν όλα αυτά είναι απλά ενα placebo για εμένα ή απλά ο γιατρός είναι μονόπλευρος και κολλημένος στα φάρμακα του...

 

Γεια σου, Zinov! Κάνεις ακριβώς ό,τι έκανα εγώ (και εξακολουθώ να κάνω). Έχω κι εγώ χαμηλή (σχετικά) ΑΜΗ, καθώς είμαι 34 ετών, και ήδη είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου! Και τα δύο με φυσιολογική σύλληψη και δεν πήρα ποτέ μα ποτέ φάρμακα ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είχα εντρυφήσει βέβαια στα θερμοδιαγράμματα κλπ ώστε να καταλαβαίνω τι μου κάνει καλό και τι δεν με επηρεάζει καθόλου. Οι γιατροί φυσικά δεν παραδέχονταν τίποτα.

Θα σου πω και το άλλο: Εγώ δεν είμαι γιατρός, παρόλα αυτά, έχω καταφέρει με αυτόν τον τρόπο να μείνω έγκυος 2 φορές και, δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά. Μια ξαδέρφη μου γιατρός (μικρότερη σε ηλικία από εμένα) γελούσε όταν της τα έλεγα αυτά και μου έλεγε ότι κάνω αλχημείες και γιατροσόφια. Αυτή είχε ξεκινήσει να προσπαθεί για παιδάκι με τον άντρα της πολύ πριν απ' ότι ξεκίνησα εγώ για το πρώτο και τελικά μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, έκανε στα 29 της εξωσωματική. Αυτό σίγουρα κάτι λέει.

Σίγουρα η περίπτωση κάθε γυναίκας είναι διαφορετική και σίγουρα η διατροφή δεν μπορεί να σου αυξήσει την ΑΜΗ. Θεωρώ όμως ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των ωαρίων, όσο αυτή μπορεί να βελτιωθεί.

Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας και εύχομαι το 2017 να αποκτήσετε κι εσείς το παιδάκι σας!

M7X9p2.png OvOqp2.png
Link to comment
Share on other sites

Να σου πω οτι ο δικος μου ο γιατρος-εξωσωματικος, απο τους καλυτερους κατα τη γνωμη μου, οταν ειχαμε αποφασισει να προχωρησουμε σε εξωσωματικη μου ειχε πει να παιρνω τα pragnacare conseption για να βελτιωσουν την ποιοτητα των ωαριων. Αυξαναμε εστω κατα λιγο τις πιθανοτητες για εγκυμοσυνη, γιατι οταν η AMH ηταν 0.30 και fsh 14.30 οι πιθανοτητες ηταν ελαχιστες. Με βαση την ηλικια και τα διεθνη στατιστικα ειχα 5% πιθανοτητα για επιτυχια με εξωσωματικη.

Ομως μετα απο τις βιταμινες και καλη διατροφη καταφερα μεσα σε 2 μηνες και εμεινα εγκυος φυσιολογικα , αλλα παλινδρομησε στην 7η εβδομαδα. Την επομενη χρονια απευθυνθηκα σε μια γυναικολογο ολιστικο στην Αθηνα που ασχολειται με αυτα και αφου ειδε σε ποιες βιταμινες ειχα ελλειψη και τι ειχε αναγκη ο οργανισμος μου μου προτεινε συγκεκριμενες βιταμινες ειδικα για μενα και για μισο χρονο μονο , σε συνδυασμο και με το pregnacere conseption που μου ειπε να το παιρνω παλι , καταφερα μετα απο ενα 3-μηνο τελικα να ξαναμεινω εγκυος φυσιολογικα και να εχω μια τελειομηνη εγκυμοσυνη αυτη τη φορα.

 

Βελτιωση υπαρχει με τις βιταμινες, αλλα εξαρταται και απο ποσο υψηλη fsh εχεις. Εμεις εδω γραφουμε μια τιμη η οποια δεν προσδιοριζει την κατασταση των ωοθηκων και οι πιθανοτητεςδιαφερουν απο κοπελα σε κοπελα ας εχουν ιδιες τιμες.

 

Κατα την γνωμη μου κακως γελαει ο γιατρος σου, ομως κολλημενο και μονοπλευρο δεν θα χαρακτηριζα καποιον γιατρο που δεν περιμενει θαυματα. Ισως αυτο προσπαθει να σου πει , να σε προσγειωσει και να μην εγκαταλειψεις τις προσπαθειες σου. Πιο πολυ ανημερωτο θα τον χαρακτηριζα.

 

Σου ευχομαι καλη επιτυχια.

 

Υ.Γ.1Tα pregnace conseption τα εχει προτεινει γυναικολογος καθηγητης Πανεπιστημιου στην Αγγλια απο το 1992 , εαν θυμαμαι καλη την χρονολογια. Εχουν την υπογραφη του επανω. Οποτε δεν ειναι ματζουνι, ουτε καποιο γιατροσοφι απο ασχετο γιατρο η κομπογιαννιτη. Και ο δικος μου γιατρος ειχε δουλεψει πολλα χρονια στην Αγγλια που μου τα προτεινε. Πολλοι γιατροι γυναικολογοι και εξωσωματικοι δημοσιευουν αρθρα για τη διατροφη κατα καιρους. Αλλα δεν μενουμε μονο σε αυτα.

 

Υ.Γ.2 Ομως zinov μονο ο γιατρος μπορει να αξιολογησει την κατασταση σου, για να μην σου δινουμε και ψευτικες ελπιδες και παρασυρεσαι απο εμας. Εαν μια κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη, με τις βιταμινες δεν θα αντραπει, απλα θα υπαρχει μια μικρη βελτιωση.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα. Να προσθέσω κ εγώ την εμπειρία μου. Τα προβλήματα που είχα εγώ είναι τελείως διαφορετικά από τα δικά σας. Είχα φυσιολογική σύλληψη στο γιο μου κ όταν γέννησα ο γιατρός μου είπε ότι κάποιο πρόβλημα υπήρχε στον πλακούντα κ πριν πάω για δεύτερο έπρεπε να το ψάξουμε. Τελικά είχα έναν ιό κ ένα μικρόβιο στη μήτρα. Δεν ήθελα να πάρω αντιβίωση τόσο ισχυρή κ ξεκίνησα με διατροφή κ βιταμίνες... 1 χρόνο μετά είχα καθαρίσει κ ξεκίνησα προσπάθειες. 1 χρόνο προσπάθειες κ τίποτα... πάλι εξετάσεις κ πιθανότητες ενδομητρίωσης. Πριν μπω για λαπαροσκόπηση αποφάσισα να περιμένω 6 μήνες κ ξεκίνησα πάλι διατροφή κ ομοιοπαθητική. στο εξάμηνο έμεινα έγκυος κ τώρα έχω μια μπεμπούλα. Κ οδικός μου ο γιατρός ήταν μαζεμένος ακριβώς για να μην απογοητευτώ... κ όμως γίνεται ή μάλλον αρκετές φορές γίνεται.

 

Για τη διατροφή εγώ έκοψα τελείως ζάχαρη (άσπρη κ μαύρη), αλκοόλ κ το σιτάρι όχι μόνο το άσπρο αλλά κ το ολικής. Έπαιρνα από τα βιολογικά, προϊόντα μόνο με αλεύρι Ζέας, dinkel ή farro κ ακόμη κ από αυτά κατανάλωνα ελάχιστες ποσότητες. Επίσης όλα τα φρούτα κ τα λαχανικά τα έπαιρνα βιολογικά ιδιαίτερα αυτά που φυτρώνουν μέσα στη γη (καρότο, κρεμμύδι κτλ) κ απέφευγα όσο μπορούσα ότι ανεβάζει το γλυκαιμικό δείκτη (μέλι, πατζάρια κ γενικά όχι πολλά φρούτα) κ όλα αυτά με καθοδήγηση κ παρακολούθηση από εναλλακτικό γιατρό. Γιατί κορίτσια κ τα εναλλακτικά ή φυτικά εξακολουθούν, κατά μία έννοια, να είναι φάρμακα κ γιατροί δεν είμαστε να γνωρίζουμε...

 

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, σε όποια κοπέλα το επιθυμεί να τα καταφέρει, γιατί μπορεί να ταλαιπωρήθηκα για το δεύτερο παιδί κ όχι για το πρώτο, όμως η προσπάθειά μου κράτησε 3 χρόνια συνολικά κ καταλαβαίνω τα σκαμπανεβάσματα της ψυχολογίας. Καλή δύναμη εύχομαι, υπομονή κ επιμονή κ θα τα καταφέρεις!!!!

 

ΥΓ: θα συμφωνήσω με τη Λεμονιά, ακόμη κ οι εναλλακτικοί γιατροί μου είχα πει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν η κατάσταση δεν είναι πολύ προχωρημένη (της ενδομητρίωσης). Όμως εγώ είχα αποφασίσει να προσπαθήσω...

Link to comment
Share on other sites

Έχω και εγώ ήδη ένα παιδάκι 2 χρονών το οποίο απέκτησα φυσιολογικά και είμαι τώρα κοντά στα 36. Βέβαια τότε έιχε τύχει και είχα κάνει εξετάσεις και η fsh ήταν 11,7 (Ε2 33.6). Ο γιατρός με έστειλε για αμη και σαμπιγγογραφια τις οποίες δεν έκανα γιατί έμεινα έγκυος. Άλλαξα γιατρό και όταν του τις έδειξε μου είπε ότι δεν τις αξιολογούμε καν καθώς έμεινα έγκυος. Τώρα λοιπόν που επιθυμώ το δεύτερο παιδάκι και πονηρεμένη έκανα εξετάσεις και η fsh ήταν 16,7 (Ε2 14.9-LH 7.2). Στις επαναληπτικές έκανα και αμη η οποία ήταν 0,61 η fsh 8.6 (E2 39,9-LH 4.3) και οι σάλπιγγες καθαρές. Ξέρω ότι υπάρχουν μη αναστρέψιμες περιπτώσεις αλλά με το φτωχό μου το μυαλό πιστεύω ότι δεν είμαι μια από αυτές. Διάβασα πολλά ειδικά από το εξωτερικό που αναφέρουν για την διατροφή και την γονιμότητα και πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσω. Όταν ζήτησα από τον γιατρό να μου προτείνει κάποια βιταμίνη μου είπε κατά λέξη ότι δεν βοηθάνε. Τον πίεσα και μου πρότεινε το Profertil. Είναι όμως πολύ ακριβό οπότε ΛΕΜΟΝΙΑ θα δω και το σκεύασμα που γράφεις. Παραδόξως για τον βελονισμό δεν ήταν αρνητικός. Αλλά κάθε φορά που του τα λέω αυτά μου δίνει μια αρνητική αύρα. Εγώ θα συνεχίσω την προσπάθεια μου ενθαρρυμένη και από τις δικές σας προσπάθειες.

Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης αν πιστεύτε ότι θα πρέπει να απευθυνθώ σε γυναικολόγο εξωσωματιστή ή να συνεχίσω προς το παρόν με τον γιατρό μου? Ήδη αυτόν τον μήνα πήρα clomiphene και cyclacur. Έκανα 4 ωοθυλάκια τα οποία τα δύο προχώρησαν σε μέγεθος 20. Έκανα prengyl και τώρα περιμένω. Το πλάνο μας είναι να προσπαθήσουμε άλλες δυο φορές με φάρμακα και επαφή και μετά με σπερματέγχυση γιατί δείχνω να αντιδρώ καλά στα φάρμακα. Πιστεύετε όμως ότι θα έπρεπε εξαρχής να απευθυνθώ σε εξωσωματιστή που είναι πιο είδικος? Επίσης καθώς είμαι από επαρχία (Κρήτη) και για εξωσωματιστές δεν έχω πολλές επιλογές. Για γυναικολόγο ολιστικό θα με ενδιέφερε πολύ αλλά δεν νομίζω εδώ να έχω τέτοιες επιλογές. Λεμονια θα μπορούσες να μου πεις το όνομα του δικού σου μήπως και αποφασίσω να κάνω μια βόλτα στην Αθήνα (Ευχαριστώ προκαταβολικά)

Rosali πολλά συγχαρητήρια!!Εύχομαι καλή τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Ζεις μια πολύ όμορφη περίοδο στην ζωή σου και εύχομαι τα καλύτερα.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ μου μοιραστήκατε τις εμπειρίες σας. Εύχομαι τα καλύτερα για όλες μας!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έχω και εγώ ήδη ένα παιδάκι 2 χρονών το οποίο απέκτησα φυσιολογικά και είμαι τώρα κοντά στα 36. Βέβαια τότε έιχε τύχει και είχα κάνει εξετάσεις και η fsh ήταν 11,7 (Ε2 33.6). Ο γιατρός με έστειλε για αμη και σαμπιγγογραφια τις οποίες δεν έκανα γιατί έμεινα έγκυος. Άλλαξα γιατρό και όταν του τις έδειξε μου είπε ότι δεν τις αξιολογούμε καν καθώς έμεινα έγκυος. Τώρα λοιπόν που επιθυμώ το δεύτερο παιδάκι και πονηρεμένη έκανα εξετάσεις και η fsh ήταν 16,7 (Ε2 14.9-LH 7.2). Στις επαναληπτικές έκανα και αμη η οποία ήταν 0,61 η fsh 8.6 (E2 39,9-LH 4.3) και οι σάλπιγγες καθαρές. Ξέρω ότι υπάρχουν μη αναστρέψιμες περιπτώσεις αλλά με το φτωχό μου το μυαλό πιστεύω ότι δεν είμαι μια από αυτές. Διάβασα πολλά ειδικά από το εξωτερικό που αναφέρουν για την διατροφή και την γονιμότητα και πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσω. Όταν ζήτησα από τον γιατρό να μου προτείνει κάποια βιταμίνη μου είπε κατά λέξη ότι δεν βοηθάνε. Τον πίεσα και μου πρότεινε το Profertil. Είναι όμως πολύ ακριβό οπότε ΛΕΜΟΝΙΑ θα δω και το σκεύασμα που γράφεις. Παραδόξως για τον βελονισμό δεν ήταν αρνητικός. Αλλά κάθε φορά που του τα λέω αυτά μου δίνει μια αρνητική αύρα. Εγώ θα συνεχίσω την προσπάθεια μου ενθαρρυμένη και από τις δικές σας προσπάθειες.

Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης αν πιστεύτε ότι θα πρέπει να απευθυνθώ σε γυναικολόγο εξωσωματιστή ή να συνεχίσω προς το παρόν με τον γιατρό μου? Ήδη αυτόν τον μήνα πήρα clomiphene και cyclacur. Έκανα 4 ωοθυλάκια τα οποία τα δύο προχώρησαν σε μέγεθος 20. Έκανα prengyl και τώρα περιμένω. Το πλάνο μας είναι να προσπαθήσουμε άλλες δυο φορές με φάρμακα και επαφή και μετά με σπερματέγχυση γιατί δείχνω να αντιδρώ καλά στα φάρμακα. Πιστεύετε όμως ότι θα έπρεπε εξαρχής να απευθυνθώ σε εξωσωματιστή που είναι πιο είδικος? Επίσης καθώς είμαι από επαρχία (Κρήτη) και για εξωσωματιστές δεν έχω πολλές επιλογές. Για γυναικολόγο ολιστικό θα με ενδιέφερε πολύ αλλά δεν νομίζω εδώ να έχω τέτοιες επιλογές. Λεμονια θα μπορούσες να μου πεις το όνομα του δικού σου μήπως και αποφασίσω να κάνω μια βόλτα στην Αθήνα (Ευχαριστώ προκαταβολικά)

Rosali πολλά συγχαρητήρια!!Εύχομαι καλή τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Ζεις μια πολύ όμορφη περίοδο στην ζωή σου και εύχομαι τα καλύτερα.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ μου μοιραστήκατε τις εμπειρίες σας. Εύχομαι τα καλύτερα για όλες μας!!!

 

Έπαιρνα κι εγώ τα pregnacare conception, που λέει η Λεμονιά. Είναι πάρα πολύ καλά, αλλά έπαιρνα και άλλα, τα εξής:

- Pregnacare conception

- Inofert

- Βιταμίνη Ε

- Σίδηρο

- Μαγνήσιο

- Βιταμίνη C

Δεν θυμάμαι μήπως έπαιρνα και κάτι ακόμα. Πάντως ένιωθα ότι ο οργανισμός μου είχε γίνει τούρμπο. Το καταλάβαινα.

 

Εγώ θεωρώ ότι οι εξετάσεις σου δεν είναι κακές για φυσιολογική σύλληψη. Τώρα εξαρτάται και από το πόσο καιρό είσαι διατεθειμένη να προσπαθήσεις. Σίγουρα είναι καλύτερο να έχεις ένα παιδί από φυσιολογική σύλληψη, παρά από εξωσωματική, αλλά και η εξωσωματική υπάρχει για να μας βοηθάει όταν έχουμε προβλήματα. Η σπερματέγχυση είσαι σίγουρη ότι βοηθάει; Ξέρω ότι έχεις πιθανότητες λίγο παραπάνω από τη φυσιολογική σύλληψη. Σου είπαν ότι ενδείκνυται στην περίπτωσή σου;

M7X9p2.png OvOqp2.png
Link to comment
Share on other sites

Tην σπερματέγχυση μου την πρότεινε ο γυναικολόγος μου ο οποίος είναι απλός γυναικολόγος... δεν ξέρω δεν έχω μιλήσει και με κανέναν άλλον πιο ειδικό η αλήθεια είναι..

 

Έπαιρνα κι εγώ τα pregnacare conception, που λέει η Λεμονιά. Είναι πάρα πολύ καλά, αλλά έπαιρνα και άλλα, τα εξής:

- Pregnacare conception

- Inofert

- Βιταμίνη Ε

- Σίδηρο

- Μαγνήσιο

- Βιταμίνη C

Δεν θυμάμαι μήπως έπαιρνα και κάτι ακόμα. Πάντως ένιωθα ότι ο οργανισμός μου είχε γίνει τούρμπο. Το καταλάβαινα.

 

Εγώ θεωρώ ότι οι εξετάσεις σου δεν είναι κακές για φυσιολογική σύλληψη. Τώρα εξαρτάται και από το πόσο καιρό είσαι διατεθειμένη να προσπαθήσεις. Σίγουρα είναι καλύτερο να έχεις ένα παιδί από φυσιολογική σύλληψη, παρά από εξωσωματική, αλλά και η εξωσωματική υπάρχει για να μας βοηθάει όταν έχουμε προβλήματα. Η σπερματέγχυση είσαι σίγουρη ότι βοηθάει; Ξέρω ότι έχεις πιθανότητες λίγο παραπάνω από τη φυσιολογική σύλληψη. Σου είπαν ότι ενδείκνυται στην περίπτωσή σου;

Link to comment
Share on other sites

Tην σπερματέγχυση μου την πρότεινε ο γυναικολόγος μου ο οποίος είναι απλός γυναικολόγος... δεν ξέρω δεν έχω μιλήσει και με κανέναν άλλον πιο ειδικό η αλήθεια είναι..

 

Αν θες τη γνώμη μου, ρώτα και σε 2-3 γυναικολόγους ακόμα για την περίπτωσή σου. Φοβάμαι (δεν ξέρω, δεν είμαι γιατρός) μήπως δεν χρειάζονται οι σπερματεγχύσεις που κάνεις. Δεν είναι κακό να πάρεις δεύτερη γνώμη. Εγώ όταν με απασχολούν σημαντικά θέματα πηγαίνω σε 3-4 γιατρούς. Ρώτα και στην Αθήνα αν χρειάζεται. Θα σου πρότεινα, επίσης, να μην πας αρχικά σε εξωσωματικούς να ρωτήσεις, γιατί συμφέρον τους είναι βέβαια να κάνεις εξωσωματική, αλλά σε απλούς γυναικολόγους ή, ακόμα καλύτερα, σε γυναικολόγους που ασχολούνται με υπογονιμότητα. Εγώ όσες φορές είχα απορίες τέτοιες πήγα στο Τμήμα Στειρότητας-Γονιμότητας του Αλεξάνδρα και με βοήθησαν πάααρα πολύ. Μου έλεγαν την πραγματικότητα και, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, είχαν πέσει σε όλα μέσα.

M7X9p2.png OvOqp2.png
Link to comment
Share on other sites

Η γνωμη ειναι να απευθυνθεις σε εξωσωματικο. Αυτοι ειναι οι εξειδικευμενοι σε θεματα υπογονιμοτητας. Και για σπερματεγχυσεις. Οχι δεν θα σε βαλει κατευθειαν σε εξωσωματικη εαν δεν ειναι απαραιτητο.

 

Τους αλλους δεν τους εμπιστευομαι, πανε λιγο στα τυφλα και απο οτι ξερω παρα πολλοι εινα αυτοι που κανουν σπερματεγχυσεις. Ομως αν θελεις εγκυρη αποψη απευθυνεσαι σε εξωσωματικο , εξειδικευμενο σε θεματα υπογονιμοτητας. Και πιστευω οτι στην Κρητη θα βρεις. Δεν σημαινει επειδη η σαλπιγγογραφια σου ειναι καλη , η αιτια που δεν μενεις εγκυος ειναι η υψηλη fsh. Υπαρχουν χιλιοι δυο λογοι που μονο αυτοι ξερουν να σε κατευθυνουν σωστα ωστε να τους βρεις και οχι ενας γενικος γυναικολογος. πχ. που ξερεις εαν δεν εχεις καποια συμφηση στην μητρα που να μην επιτρεπει την δευτερη εγκυμοσυνη?

 

Σχετικα με τις βιταμινες, θελουν προσοχη. Δεν πρεπει να παιρνουμε ετσι στα τυφλα. Γιατι μπορει να παθουμε υπερβιταμινωση η οτιδηποτε αλλο. Επιβαρυνουν και αυτες τον οργανισμο. Εμενα μου ειχε δωσει βιταμινες αυτη η γυναικολογοςαναλογα με τις αναγκες του οργανισμου μου μετα απο μια εξεταση που εκανα , και απο το δευτερο μηνα εως τον 6ο θα τις επαιρνα σε μικροτερες ποσοτητες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι ολοι οι εξωσωματικοι το ιδιο δεν προτεινουν αμεσως εξωσωματικη κ ειδικα σε ενα κοριτσι που εχει ηδη ενα παιδακι! Εγω χωρις παιδακι κ με ψιλοχαμηλη αμη δεν μου προτεινε αμεσως εξωσωματικη. Ειναι αναλογα που θα πεσεις. Καλο ειναι να ρωτησεις εναν καλο εξωσωματικο γιατι σε τετοια θεματα εχουν δει πιο πολλα τα ματια τους. Κ φυσικα αφου εχεις παιδακι ειναι δικια σου αποφαση αν θα προχωρησεις σε εξωσωματικη ή οχι χωρις ανχος!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όλα εξαρτόνται από την αιτία της υπογονιμότητας, εννοείται ότι βοηθάει η σωστή διατροφή όμως από προσωπική εμπειρία δεν πιστεύω πως λύνει το κάθε πρόβλημα.

Πχ θεωρώ πως μία γυναίκα θα την βοηθήσει αν παράγει μέτρια ωάρια να παράξει καλά, και έναν άντρα που έχει μέτριο σπέρμα σε αριθμό και κίνηση να το κάνει καλό, όμως δεν πιστεύω πως θα βελτίωσει τα σοβαρά προβλήματα υπογονιμότητας (όπως σε αυτά κατατάσομαι εγώ) τόσο ώστε να μην καταλήξει το ζευγάρι σε εξωσωματική.

Έκανα διατροφή και έπαιρνα βιταμίνες (εγώ και ο σύζυγος) για αρκετά χρόνια, δεν μου έλυσε το πρόβλημα, εξωσωματική έκανα και πάλι όμως σίγουρα αυτό βοήθησε στο να έχουμε άριστα έμβρυα και να πετύχουμε εγκυμοσύνη.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με την κοτσιφικος οτι προβληματα υπογονιμοτητας κυριως σε ζευγαρια που δεν εχουν παιδακι σπανια λυνονται μονο με βιταμινες. Πρεπει να ειναι πολυ μικρο το προβλημα για να το λυσεις μονο με βιταμινες κ η ηλικια του ζευγαριου πολυ μικρη για να δοκιμασεις αποκλειστικα κ μονο αυτη την λυση. Φυσικα πρεπει να εχεις μια καλη εικονα κ γνωση του προβληματος εχοντας παρει αρκετες γνωμες απο πολυ εξειδικευμενους γιατρους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Να σου πω οτι ο δικος μου ο γιατρος-εξωσωματικος, απο τους καλυτερους κατα τη γνωμη μου, οταν ειχαμε αποφασισει να προχωρησουμε σε εξωσωματικη μου ειχε πει να παιρνω τα pragnacare conseption για να βελτιωσουν την ποιοτητα των ωαριων. Αυξαναμε εστω κατα λιγο τις πιθανοτητες για εγκυμοσυνη, γιατι οταν η AMH ηταν 0.30 και fsh 14.30 οι πιθανοτητες ηταν ελαχιστες. Με βαση την ηλικια και τα διεθνη στατιστικα ειχα 5% πιθανοτητα για επιτυχια με εξωσωματικη.

Ομως μετα απο τις βιταμινες και καλη διατροφη καταφερα μεσα σε 2 μηνες και εμεινα εγκυος φυσιολογικα , αλλα παλινδρομησε στην 7η εβδομαδα. Την επομενη χρονια απευθυνθηκα σε μια γυναικολογο ολιστικο στην Αθηνα που ασχολειται με αυτα και αφου ειδε σε ποιες βιταμινες ειχα ελλειψη και τι ειχε αναγκη ο οργανισμος μου μου προτεινε συγκεκριμενες βιταμινες ειδικα για μενα και για μισο χρονο μονο , σε συνδυασμο και με το pregnacere conseption που μου ειπε να το παιρνω παλι , καταφερα μετα απο ενα 3-μηνο τελικα να ξαναμεινω εγκυος φυσιολογικα και να εχω μια τελειομηνη εγκυμοσυνη αυτη τη φορα.

 

Βελτιωση υπαρχει με τις βιταμινες, αλλα εξαρταται και απο ποσο υψηλη fsh εχεις. Εμεις εδω γραφουμε μια τιμη η οποια δεν προσδιοριζει την κατασταση των ωοθηκων και οι πιθανοτητεςδιαφερουν απο κοπελα σε κοπελα ας εχουν ιδιες τιμες.

 

Κατα την γνωμη μου κακως γελαει ο γιατρος σου, ομως κολλημενο και μονοπλευρο δεν θα χαρακτηριζα καποιον γιατρο που δεν περιμενει θαυματα. Ισως αυτο προσπαθει να σου πει , να σε προσγειωσει και να μην εγκαταλειψεις τις προσπαθειες σου. Πιο πολυ ανημερωτο θα τον χαρακτηριζα.

 

Σου ευχομαι καλη επιτυχια.

 

Υ.Γ.1Tα pregnace conseption τα εχει προτεινει γυναικολογος καθηγητης Πανεπιστημιου στην Αγγλια απο το 1992 , εαν θυμαμαι καλη την χρονολογια. Εχουν την υπογραφη του επανω. Οποτε δεν ειναι ματζουνι, ουτε καποιο γιατροσοφι απο ασχετο γιατρο η κομπογιαννιτη. Και ο δικος μου γιατρος ειχε δουλεψει πολλα χρονια στην Αγγλια που μου τα προτεινε. Πολλοι γιατροι γυναικολογοι και εξωσωματικοι δημοσιευουν αρθρα για τη διατροφη κατα καιρους. Αλλα δεν μενουμε μονο σε αυτα.

 

Υ.Γ.2 Ομως zinov μονο ο γιατρος μπορει να αξιολογησει την κατασταση σου, για να μην σου δινουμε και ψευτικες ελπιδες και παρασυρεσαι απο εμας. Εαν μια κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη, με τις βιταμινες δεν θα αντραπει, απλα θα υπαρχει μια μικρη βελτιωση.

 

 

Καλησπέρα Λεμονιά,

 

Ελπίζω αυτό το μήνυμα να σε βρίσκει γερή και δυνατη καθως και την οικογένειά σου.

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου δώσεις πληροφορίες για την ολιστική γυναικολόγο σου?

 

Χαιρετώ σε,:P

Link to comment
Share on other sites

"Αρχικό μήνυμα απο ΛΕΜΟΝΙΑ2 Εμφάνιση μηνυμάτων

Να σου πω οτι ο δικος μου ο γιατρος-εξωσωματικος, απο τους καλυτερους κατα τη γνωμη μου, οταν ειχαμε αποφασισει να προχωρησουμε σε εξωσωματικη μου ειχε πει να παιρνω τα pragnacare conseption για να βελτιωσουν την ποιοτητα των ωαριων. Αυξαναμε εστω κατα λιγο τις πιθανοτητες για εγκυμοσυνη, γιατι οταν η AMH ηταν 0.30 και fsh 14.30 οι πιθανοτητες ηταν ελαχιστες. Με βαση την ηλικια και τα διεθνη στατιστικα ειχα 5% πιθανοτητα για επιτυχια με εξωσωματικη.

Ομως μετα απο τις βιταμινες και καλη διατροφη καταφερα μεσα σε 2 μηνες και εμεινα εγκυος φυσιολογικα , αλλα παλινδρομησε στην 7η εβδομαδα. Την επομενη χρονια απευθυνθηκα σε μια γυναικολογο ολιστικο στην Αθηνα που ασχολειται με αυτα και αφου ειδε σε ποιες βιταμινες ειχα ελλειψη και τι ειχε αναγκη ο οργανισμος μου μου προτεινε συγκεκριμενες βιταμινες ειδικα για μενα και για μισο χρονο μονο , σε συνδυασμο και με το pregnacere conseption που μου ειπε να το παιρνω παλι , καταφερα μετα απο ενα 3-μηνο τελικα να ξαναμεινω εγκυος φυσιολογικα και να εχω μια τελειομηνη εγκυμοσυνη αυτη τη φορα.

 

Βελτιωση υπαρχει με τις βιταμινες, αλλα εξαρταται και απο ποσο υψηλη fsh εχεις. Εμεις εδω γραφουμε μια τιμη η οποια δεν προσδιοριζει την κατασταση των ωοθηκων και οι πιθανοτητεςδιαφερουν απο κοπελα σε κοπελα ας εχουν ιδιες τιμες.

 

Κατα την γνωμη μου κακως γελαει ο γιατρος σου, ομως κολλημενο και μονοπλευρο δεν θα χαρακτηριζα καποιον γιατρο που δεν περιμενει θαυματα. Ισως αυτο προσπαθει να σου πει , να σε προσγειωσει και να μην εγκαταλειψεις τις προσπαθειες σου. Πιο πολυ ανημερωτο θα τον χαρακτηριζα.

 

Σου ευχομαι καλη επιτυχια.

 

Υ.Γ.1Tα pregnace conseption τα εχει προτεινει γυναικολογος καθηγητης Πανεπιστημιου στην Αγγλια απο το 1992 , εαν θυμαμαι καλη την χρονολογια. Εχουν την υπογραφη του επανω. Οποτε δεν ειναι ματζουνι, ουτε καποιο γιατροσοφι απο ασχετο γιατρο η κομπογιαννιτη. Και ο δικος μου γιατρος ειχε δουλεψει πολλα χρονια στην Αγγλια που μου τα προτεινε. Πολλοι γιατροι γυναικολογοι και εξωσωματικοι δημοσιευουν αρθρα για τη διατροφη κατα καιρους. Αλλα δεν μενουμε μονο σε αυτα.

 

Υ.Γ.2 Ομως zinov μονο ο γιατρος μπορει να αξιολογησει την κατασταση σου, για να μην σου δινουμε και ψευτικες ελπιδες και παρασυρεσαι απο εμας. Εαν μια κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη, με τις βιταμινες δεν θα αντραπει, απλα θα υπαρχει μια μικρη βελτιωση."

 

 

Καλησπέρα Λεμονιά,

Ελπίζω αυτο το μηνυμα να βρίσκει εσενα και την οικογένεια σου γερους και δυνατους.Μηπώσ θα μπορουσεσ να μου στείλεισ πληροφοριεσ για την ολιστική γυναικολόγο σου,

 

Χαιρετώ σε

Link to comment
Share on other sites

Έχω και εγώ ήδη ένα παιδάκι 2 χρονών το οποίο απέκτησα φυσιολογικά και είμαι τώρα κοντά στα 36. Βέβαια τότε έιχε τύχει και είχα κάνει εξετάσεις και η fsh ήταν 11,7 (Ε2 33.6). Ο γιατρός με έστειλε για αμη και σαμπιγγογραφια τις οποίες δεν έκανα γιατί έμεινα έγκυος. Άλλαξα γιατρό και όταν του τις έδειξε μου είπε ότι δεν τις αξιολογούμε καν καθώς έμεινα έγκυος. Τώρα λοιπόν που επιθυμώ το δεύτερο παιδάκι και πονηρεμένη έκανα εξετάσεις και η fsh ήταν 16,7 (Ε2 14.9-LH 7.2). Στις επαναληπτικές έκανα και αμη η οποία ήταν 0,61 η fsh 8.6 (E2 39,9-LH 4.3) και οι σάλπιγγες καθαρές. Ξέρω ότι υπάρχουν μη αναστρέψιμες περιπτώσεις αλλά με το φτωχό μου το μυαλό πιστεύω ότι δεν είμαι μια από αυτές. Διάβασα πολλά ειδικά από το εξωτερικό που αναφέρουν για την διατροφή και την γονιμότητα και πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσω. Όταν ζήτησα από τον γιατρό να μου προτείνει κάποια βιταμίνη μου είπε κατά λέξη ότι δεν βοηθάνε. Τον πίεσα και μου πρότεινε το Profertil. Είναι όμως πολύ ακριβό οπότε ΛΕΜΟΝΙΑ θα δω και το σκεύασμα που γράφεις. Παραδόξως για τον βελονισμό δεν ήταν αρνητικός. Αλλά κάθε φορά που του τα λέω αυτά μου δίνει μια αρνητική αύρα. Εγώ θα συνεχίσω την προσπάθεια μου ενθαρρυμένη και από τις δικές σας προσπάθειες.

Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης αν πιστεύτε ότι θα πρέπει να απευθυνθώ σε γυναικολόγο εξωσωματιστή ή να συνεχίσω προς το παρόν με τον γιατρό μου? Ήδη αυτόν τον μήνα πήρα clomiphene και cyclacur. Έκανα 4 ωοθυλάκια τα οποία τα δύο προχώρησαν σε μέγεθος 20. Έκανα prengyl και τώρα περιμένω. Το πλάνο μας είναι να προσπαθήσουμε άλλες δυο φορές με φάρμακα και επαφή και μετά με σπερματέγχυση γιατί δείχνω να αντιδρώ καλά στα φάρμακα. Πιστεύετε όμως ότι θα έπρεπε εξαρχής να απευθυνθώ σε εξωσωματιστή που είναι πιο είδικος? Επίσης καθώς είμαι από επαρχία (Κρήτη) και για εξωσωματιστές δεν έχω πολλές επιλογές. Για γυναικολόγο ολιστικό θα με ενδιέφερε πολύ αλλά δεν νομίζω εδώ να έχω τέτοιες επιλογές. Λεμονια θα μπορούσες να μου πεις το όνομα του δικού σου μήπως και αποφασίσω να κάνω μια βόλτα στην Αθήνα (Ευχαριστώ προκαταβολικά)

Rosali πολλά συγχαρητήρια!!Εύχομαι καλή τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Ζεις μια πολύ όμορφη περίοδο στην ζωή σου και εύχομαι τα καλύτερα.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ μου μοιραστήκατε τις εμπειρίες σας. Εύχομαι τα καλύτερα για όλες μας!!!

 

Καλημερα ζινοβ

Επέτρεψε μου και ας με διορθώσουν τα κοριτσια που κανουν εξωςωματικη λογω χαμηλής ΑΜΗ κ υψηλησ fsh εάν κανω λαθος αλλα με τη χαμηλη ΑΜΗ δε θεωρω σωστό να κανεις πρόκληση ωορρηξίας 3 φορες για επαφες οπως λες και αλλες τοσες προφανως για σπερματεγχυση. Ευχομαι να τα καταφέρατε με τη πρωτη αλλα αν δε τα καταφέρατε πριν προχωρήσεις σε δευτερη πρόκληση ωορρηξίας κατευθειαν επισκεψου εναν εξωσωματικο να παρεισ Τη γνωμη του.

Αν δε χρειάζεσαι εξωςωματικη δε θα σε βαλει ντε και καλα να κανεις.

Οσο για τη διατροφη καλα κανεις.δεν θα αυξηθει η ΑΜΗ σου σε καμια περιπτωση επειδη κανεις διατροφη ομως σιγουρα πας με καλύτερες προϋποθέσεις.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια.

Σορυ για την παρεμβαση αλλα διαβαζω για τις βιταμινες που λετε κι εχω την εξης απορια: ποια διαφορα στις prengance απο τις κοινες πολυβιταμινες τυπου Solgar ας πουμε; Φανταζομαι λιγο πολυ περιεχουν τα ιδια.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα κοριτσια.

Σορυ για την παρεμβαση αλλα διαβαζω για τις βιταμινες που λετε κι εχω την εξης απορια: ποια διαφορα στις prengance απο τις κοινες πολυβιταμινες τυπου Solgar ας πουμε; Φανταζομαι λιγο πολυ περιεχουν τα ιδια.

 

Οι κοινες πολυβιταμινες δεν εμπεριεχουν τις ιδιες δοσολογιες απο τις βιταμινες που χρειαζετε μια γυναικα πριν την εγκυμοσυνη κ επισης περιεχουν κ βιταμινες Α που απαγορευονται πριν κ κατα την διαρκεια της συλληψης.

 

Οι pregnacare κ οι τετοιου τυπου βιταμινες για γυναικες πριν την συλληψη απο την αλλη εχουν κ αλλα ιχνοστοιχια που κανουν καλο ειδικα σε γυναικες που προσπαθουν. Ειναι παραπλησιες εχεις δικιο αλλα δεν ειναι το ιδιο εχουν διαφορες!

Link to comment
Share on other sites

Οι κοινες πολυβιταμινες δεν εμπεριεχουν τις ιδιες δοσολογιες απο τις βιταμινες που χρειαζετε μια γυναικα πριν την εγκυμοσυνη κ επισης περιεχουν κ βιταμινες Α που απαγορευονται πριν κ κατα την διαρκεια της συλληψης.

 

Οι pregnacare κ οι τετοιου τυπου βιταμινες για γυναικες πριν την συλληψη απο την αλλη εχουν κ αλλα ιχνοστοιχια που κανουν καλο ειδικα σε γυναικες που προσπαθουν. Ειναι παραπλησιες εχεις δικιο αλλα δεν ειναι το ιδιο εχουν διαφορες!

 

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

Αυτο για την βιταμινη Α δεν το γνωριζα.

Αυτες που παιρνω ειναι ειδικα για γυναικες, οχι συγκεκριμενα για αυτες που προσπαθουν, αλλα για γυναικες γενικα.

Δεν ειμαι σιγουρη οτι αναφερεται καπου η βιταμινη Α. Θα το ψαξω ομως.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

Αυτο για την βιταμινη Α δεν το γνωριζα.

Αυτες που παιρνω ειναι ειδικα για γυναικες, οχι συγκεκριμενα για αυτες που προσπαθουν, αλλα για γυναικες γενικα.

Δεν ειμαι σιγουρη οτι αναφερεται καπου η βιταμινη Α. Θα το ψαξω ομως.

καλησπερα!επειδη προσφατα πηγα στον ενδοκρινολογο εδωσε μεγαλη σημασία στην βιταμινη d...την εχεις κοιταξει?

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!επειδη προσφατα πηγα στον ενδοκρινολογο εδωσε μεγαλη σημασία στην βιταμινη d...την εχεις κοιταξει?

 

Η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω κοιταξει ποτε.

Την ολικη εννοεις;

Μηπως ο γιατρος σου εξηγησε για ποιον λογο της δινεις τοση σημασια;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 23/12/2016 at 2:14 ΜΜ, ΛΕΜΟΝΙΑ2 said:

Η γνωμη ειναι να απευθυνθεις σε εξωσωματικο. Αυτοι ειναι οι εξειδικευμενοι σε θεματα υπογονιμοτητας. Και για σπερματεγχυσεις. Οχι δεν θα σε βαλει κατευθειαν σε εξωσωματικη εαν δεν ειναι απαραιτητο.

 

Τους αλλους δεν τους εμπιστευομαι, πανε λιγο στα τυφλα και απο οτι ξερω παρα πολλοι εινα αυτοι που κανουν σπερματεγχυσεις. Ομως αν θελεις εγκυρη αποψη απευθυνεσαι σε εξωσωματικο , εξειδικευμενο σε θεματα υπογονιμοτητας. Και πιστευω οτι στην Κρητη θα βρεις. Δεν σημαινει επειδη η σαλπιγγογραφια σου ειναι καλη , η αιτια που δεν μενεις εγκυος ειναι η υψηλη fsh. Υπαρχουν χιλιοι δυο λογοι που μονο αυτοι ξερουν να σε κατευθυνουν σωστα ωστε να τους βρεις και οχι ενας γενικος γυναικολογος. πχ. που ξερεις εαν δεν εχεις καποια συμφηση στην μητρα που να μην επιτρεπει την δευτερη εγκυμοσυνη?

 

Σχετικα με τις βιταμινες, θελουν προσοχη. Δεν πρεπει να παιρνουμε ετσι στα τυφλα. Γιατι μπορει να παθουμε υπερβιταμινωση η οτιδηποτε αλλο. Επιβαρυνουν και αυτες τον οργανισμο. Εμενα μου ειχε δωσει βιταμινες αυτη η γυναικολογοςαναλογα με τις αναγκες του οργανισμου μου μετα απο μια εξεταση που εκανα , και απο το δευτερο μηνα εως τον 6ο θα τις επαιρνα σε μικροτερες ποσοτητες.

Καλημερα Λεμονια,θα μπορουσες να μου πεις το ονομα της ολιστικης γυναικολογου που επισκεφθηκες η εδω η σε πμ?Σε ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 χρόνια μετά...
On 23/12/2016 at 8:46 ΠΜ, Αναιδα είπε:

Να σου πω οτι ο δικος μου ο γιατρος-εξωσωματικος, απο τους καλυτερους κατα τη γνωμη μου, οταν ειχαμε αποφασισει να προχωρησουμε σε εξωσωματικη μου ειχε πει να παιρνω τα pragnacare conseption για να βελτιωσουν την ποιοτητα των ωαριων. Αυξαναμε εστω κατα λιγο τις πιθανοτητες για εγκυμοσυνη, γιατι οταν η AMH ηταν 0.30 και fsh 14.30 οι πιθανοτητες ηταν ελαχιστες. Με βαση την ηλικια και τα διεθνη στατιστικα ειχα 5% πιθανοτητα για επιτυχια με εξωσωματικη.

Ομως μετα απο τις βιταμινες και καλη διατροφη καταφερα μεσα σε 2 μηνες και εμεινα εγκυος φυσιολογικα , αλλα παλινδρομησε στην 7η εβδομαδα. Την επομενη χρονια απευθυνθηκα σε μια γυναικολογο ολιστικο στην Αθηνα που ασχολειται με αυτα και αφου ειδε σε ποιες βιταμινες ειχα ελλειψη και τι ειχε αναγκη ο οργανισμος μου μου προτεινε συγκεκριμενες βιταμινες ειδικα για μενα και για μισο χρονο μονο , σε συνδυασμο και με το pregnacere conseption που μου ειπε να το παιρνω παλι , καταφερα μετα απο ενα 3-μηνο τελικα να ξαναμεινω εγκυος φυσιολογικα και να εχω μια τελειομηνη εγκυμοσυνη αυτη τη φορα.

 

Βελτιωση υπαρχει με τις βιταμινες, αλλα εξαρταται και απο ποσο υψηλη fsh εχεις. Εμεις εδω γραφουμε μια τιμη η οποια δεν προσδιοριζει την κατασταση των ωοθηκων και οι πιθανοτητεςδιαφερουν απο κοπελα σε κοπελα ας εχουν ιδιες τιμες.

 

Κατα την γνωμη μου κακως γελαει ο γιατρος σου, ομως κολλημενο και μονοπλευρο δεν θα χαρακτηριζα καποιον γιατρο που δεν περιμενει θαυματα. Ισως αυτο προσπαθει να σου πει , να σε προσγειωσει και να μην εγκαταλειψεις τις προσπαθειες σου. Πιο πολυ ανημερωτο θα τον χαρακτηριζα.

 

Σου ευχομαι καλη επιτυχια.

 

Υ.Γ.1Tα pregnace conseption τα εχει προτεινει γυναικολογος καθηγητης Πανεπιστημιου στην Αγγλια απο το 1992 , εαν θυμαμαι καλη την χρονολογια. Εχουν την υπογραφη του επανω. Οποτε δεν ειναι ματζουνι, ουτε καποιο γιατροσοφι απο ασχετο γιατρο η κομπογιαννιτη. Και ο δικος μου γιατρος ειχε δουλεψει πολλα χρονια στην Αγγλια που μου τα προτεινε. Πολλοι γιατροι γυναικολογοι και εξωσωματικοι δημοσιευουν αρθρα για τη διατροφη κατα καιρους. Αλλα δεν μενουμε μονο σε αυτα.

 

Υ.Γ.2 Ομως zinov μονο ο γιατρος μπορει να αξιολογησει την κατασταση σου, για να μην σου δινουμε και ψευτικες ελπιδες και παρασυρεσαι απο εμας. Εαν μια κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη, με τις βιταμινες δεν θα αντραπει, απλα θα υπαρχει μια μικρη βελτιωση.

καλησπέρα @Αναιδα. θα ήθελα να σε ρωτήσω πως λέγεται η ολιστική γιατρός που απευθύνθηκες στην Αθήνα επειδή και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια - προσπάθεια τεκνοποίησης). ή εάν θα μπορούσα να επικοινωνήσω με κάποιο τρόπο μαζί σου για να μάθω το όνομα. ευχαριστώ πολύ

Επεξεργάστηκαν by LDR
όνομα χρήστη
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...