Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ΑΚΡΙΒΩς ΤΟ ΙΔΙΟ! ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ???????[/quote

Ειμαστε στο ίδιο club κορίτσια! βαρέθηκα, αμάν!!! Άσε που έχω πιει άπειρα φασκόμηλα και το γάλα - γάλα!!!:confused:

Εδώ μέσα έχω διαβάσει για το φασκόμηλο, αλλά από αλλού άκουσα και για δυόσμο. Ισχύει; Αν ναι, μπορώ να πίνω και από τα 2 για αλλαγή;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βοηθήστε μας γιατί τα εχω παίξει!!!

θηλάζω ταυτόχρονα την δευτερή μου κόρη που είναι 27 μηνών και τον 44 ημερών υιο!. χτες βγήκαμε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευτηκε για 7 ημέρες με διάγνωση βρογχιολίτιδα! κόλλησε σίγουρα απο την μικρή που ήταν και αυτή αρρωστη. αφού βγάλαμε έναν χειμώνα χωρίς ουτε έναν πυρετό αρρώστησε με το που γεννησα και μετα με συνάχι στην αρχη και με βήχα στην συνέχεια! Τις μέρες που ήμουν στο νοσοκομείο με τον μικρό έμενε μαζι με την μεγάλη και τον μπαμπά τους στο χωριό. συνεχίζει ακόμα τις μύξες χωρίς βήχα ευτυχώς και ο παιδίατρος έπιμένει στη διακοπή του θηλασμού της μεγάλης. Είναι η 8η μέρα σήμερα που είναι μακρυά μου και ενώ περνάει καλά την ημέρα το βράδυ λκαι όταν ξυπνάει με ζητάει και κλαίει. Ζητάει την μαμά της και γάλα! Την έφερε ο άντρας μου στο γιατρό και της έδωσε 3 μέρες aerolin και είπαμε μετά από αυτές τις μέρες να επιστρέψουν σπίτι. ΜΟυ λείπει, κλαίω όλη την ημέρα και ξέρω οτι και αυτή υποφέρει. ΔΕν την έχω αφήσει καμια άλλη φορα και συχαίνομαι που τις το κάνω αυτο.

Η αδερφή μου μου τη λέει συνέχεια για το οτι οι οικογένειες δεν χωρίζουν έτσι και οτι τα παιδιά δεν διώχνονται από το σπίτι όταν αρρωσταίνουν και αυτό κάναμε και εμείς γιαυτό και ήταν σπίτι παρόλο που ήταν άρρωστη με αποτέλεσμα να κολλήσει ο μικρός. το προβλημά μου είναι τι θα κάνουμε όταν θα έρθει πίσω. πως να της πω όχι. Ποτέ δεν μπόρεσα να της αντισταθώ και να της αρνηθώ. πως θα λέω όχι οταν θα έρχεται και θα με παρακαλάει. πως να γίνω τόσο σκληρη?

Πρόσεχα πιστευω πολύ με το που αρρώστησε και εγώ πλενόμουνα κάθε φορά που την θήλαζα και παρόλα αυτά δεν βοήθησε. Ο γιατρός λεει οτι δεν υπάρχει ασφάλής τρόπος να προστατευτεί το μικρό από τη στιγμή που θηλάζουν ταυτόχρονα.ο άντρας μου με προειδοποιει οτι δεν πρέπει όταν θα έρθει να υποκύψω ούτε μια φορά. τι να κάνω? αυτό το πλασματάκι το λατρεύω και θέλω να το προστατέψω αλλά πως να γυρίσω την πλάτη μου στην μικρή. Αν δεν αρρώσταινε ο μικρός ούτε που θα το σκεφτόμουνα να την σταματήσω. Είχα σκοπό να την αφήσω να αποφασίσει μόνη της και εξακολουθώ να μην θέλω να της το κόψω. τι να κάνω?????????????

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Κορίτσια γειά σας,

Έχω ένα κορίτσι 19 μηνών το οποίο αποθηλάζει σταδιακά. Είμαι πολύ υπέρ του θηλασμού και στεναχωριέμαι πολύ που η μικρή αποθηλάζει τοσο νωρίς αλλά δεν μπορώ να κάνει κάτι. Δοκίμασα διάφορα που έχω διαβάσει μέσα στο φόρουμ αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Τελικά αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλη της Αγλαίας η οποία μου πρότινε να σεβαστώ τις επιλογές της μικρής. Τώρα πια η μικρή θηλάζει 1-2 φορές τις μέρα για 5-6 λεπτά, αρκετές φορές δε θηλάζει καν απλά πιπιλάει. Οι απορείες μου είναι οι εξής:

Τι γάλα να δώσω μετά τον αποθηλασμό? Δοκίμασα γάλα φρέσκο σε ποτήρι με ή χωρίς καλαμάκι, σε εκπαιδευτικό ποτήρι και σε μπιμπερό αλλά τιποτα. Το μόνο που έχω καταφέρει είναι 50ml γαλα φρέσκο μαζί με δημητριακά σαν τρίτο γεύμα. 50ml γαλα ημερισίως δεν είναι πολύ λίγο? Γάλα σκόνη δε θέλω να της δώσω επειδή βασικά είμαι της υγιεινής διατροφής και με χαλάνε πολύ όλα αυτά τα πρόσθετα που έχουν μέσα. Αυτά τα γάλατα μοιάζουν σαν σουπερ-κοκτειλς κατ΄ εμένα. Μήπως είμαι προκατηλημένη και κάνω λάθος? Θα ήθελα πολύ την άποψη έμπειρων και διαβασμένων μαμάδων που θήλασαν αρκετά. Και αν τελικά η μικρή δεν πίνει τίποτα από ξένο γάλα τί κάνω?

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που με απασχολεί πολύ αυτές τις μέρες είναι η πιπιλα. Εδώ και μια βδομάδα δεν τις δινω πιπίλα το απόγευμα και την νύχτα (είναι 3 μέρες που δεν της έδωσα ούτε τη μέρα) και με έχει κάνει πιπίλα της. Στην αρχή ενθουσιάστηκα γιατί νόμιζα ότι έτσι θα ξαναέβρισκε τον ενθουσιασμό της για θηλασμό. Όμως σύντομα κατάλαβα ότι η μικρή απλά πιπιλάει και δεν πινει γάλα. Δεν αντέχω άλλο την νύχτα η μικρή ξυπνάει συνέχεια, έχει πλέον μετακομίσει στο κρεβάτι μας (προηγουμένως κοιμόταν στο δομάτιο της) έχει νέυρα, χτυπιέται, κλέει, φωνάζει και θέλει να πιπιλάει τις θηλές μου συνέχεια καθώς κοιμάται. Έχω αρχίσει να πονάω. Την πιπίλα δεν την ζητάει αλλά όπως είπα έχω γίνει εγώ η πιπιλα της. Τί να κάνω? Το στήθος δεν θέλω να της το αρνηθώ επειδή φοβάμαι ότι θα Θυμώσει και θα κόψει και το θηλασμό. Μήπως δεν έπρεπε να κάνω προσπάθειες να κόψει την πιπίλα πριν αποθηλάσει τελείως? Να ξαναδώσω πιπίλα?

Τί με συμβουλεύεται?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

pbKOp2?r=1289202199

βοηθήστε μας γιατί τα εχω παίξει!!!

θηλάζω ταυτόχρονα την δευτερή μου κόρη που είναι 27 μηνών και τον 44 ημερών υιο!. χτες βγήκαμε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευτηκε για 7 ημέρες με διάγνωση βρογχιολίτιδα! κόλλησε σίγουρα απο την μικρή που ήταν και αυτή αρρωστη. αφού βγάλαμε έναν χειμώνα χωρίς ουτε έναν πυρετό αρρώστησε με το που γεννησα και μετα με συνάχι στην αρχη και με βήχα στην συνέχεια! Τις μέρες που ήμουν στο νοσοκομείο με τον μικρό έμενε μαζι με την μεγάλη και τον μπαμπά τους στο χωριό. συνεχίζει ακόμα τις μύξες χωρίς βήχα ευτυχώς και ο παιδίατρος έπιμένει στη διακοπή του θηλασμού της μεγάλης. Είναι η 8η μέρα σήμερα που είναι μακρυά μου και ενώ περνάει καλά την ημέρα το βράδυ λκαι όταν ξυπνάει με ζητάει και κλαίει. Ζητάει την μαμά της και γάλα! Την έφερε ο άντρας μου στο γιατρό και της έδωσε 3 μέρες aerolin και είπαμε μετά από αυτές τις μέρες να επιστρέψουν σπίτι. ΜΟυ λείπει, κλαίω όλη την ημέρα και ξέρω οτι και αυτή υποφέρει. ΔΕν την έχω αφήσει καμια άλλη φορα και συχαίνομαι που τις το κάνω αυτο.

Η αδερφή μου μου τη λέει συνέχεια για το οτι οι οικογένειες δεν χωρίζουν έτσι και οτι τα παιδιά δεν διώχνονται από το σπίτι όταν αρρωσταίνουν και αυτό κάναμε και εμείς γιαυτό και ήταν σπίτι παρόλο που ήταν άρρωστη με αποτέλεσμα να κολλήσει ο μικρός. το προβλημά μου είναι τι θα κάνουμε όταν θα έρθει πίσω. πως να της πω όχι. Ποτέ δεν μπόρεσα να της αντισταθώ και να της αρνηθώ. πως θα λέω όχι οταν θα έρχεται και θα με παρακαλάει. πως να γίνω τόσο σκληρη?

Πρόσεχα πιστευω πολύ με το που αρρώστησε και εγώ πλενόμουνα κάθε φορά που την θήλαζα και παρόλα αυτά δεν βοήθησε. Ο γιατρός λεει οτι δεν υπάρχει ασφάλής τρόπος να προστατευτεί το μικρό από τη στιγμή που θηλάζουν ταυτόχρονα.ο άντρας μου με προειδοποιει οτι δεν πρέπει όταν θα έρθει να υποκύψω ούτε μια φορά. τι να κάνω? αυτό το πλασματάκι το λατρεύω και θέλω να το προστατέψω αλλά πως να γυρίσω την πλάτη μου στην μικρή. Αν δεν αρρώσταινε ο μικρός ούτε που θα το σκεφτόμουνα να την σταματήσω. Είχα σκοπό να την αφήσω να αποφασίσει μόνη της και εξακολουθώ να μην θέλω να της το κόψω. τι να κάνω?????????????

Σίγουρα είναι δύσκολο όταν αρρωσταίνει ένα τόσο μικρό μωρό αλλά είναι και λίγο τύχη το αν θα κολλήσει ή όχι αρρώστιες. Εμείς μέσα στο καταχείμωνο παρά τρίχα τη γλυτώσαμε. Το θέμα είναι ότι οι αρρώστιες κολλάνε πολύ εύκολα σε ανθρώπους που κινούνται στον ίδιο χώρο μέσω του αέρα και μέσω της επαφής (ποιος λέει ότι και τα δυο παιδιά δεν κόλλησαν από κάποιον τρίτο που δεν έπλυνε τα χέρια του, που φταρνίστηκε κοντά στο μωρό κτλ;; ) και η διακοπή του θηλασμού δεν είναι και τόσο απλή λύση. Όταν το ένα παιδί κολλήσει κάτι και θηλάζει, τότε μαζί με το γάλα παράγονται τοπικά στο στήθος αντισώματα που περνούν και στο άλλο παιδί, καθώς το στήθος έχει δικό του μηχανισμό για τα αντισώματα. Έτσι, δεν μεσολαβεί τόσος χρόνος, μέχρι να ενεργοποιηθεί ολόκληρο το ανοσοποιητικό της μητέρας. (πιστεύω ότι έτσι τη γλυτώσαμε εμείς, δεν ξέπλενα το στήθος μετά τους θηλασμούς - χώρια που οι συχνές πλύσεις ξηραίνουν το δέρμα και το κάνουν πιο ευάλωτο και εύκολο για τα μικρόβια να φωλιάσουν και να μεταδοθούν). Από την άλλη, είναι πολύ δύσκολο να έχεις ένα μωρό και ένα παιδί άρρωστο, που χρειάζεται περιποίηση και ο θηλασμός τα κάνει όλα πιο εύκολα. Και συνολικά, ένα παιδί που πιέζεται να αποθηλάσει έχοντας ένα νέο αδερφάκι, μπορεί να τα βρει όλα πολύ πιο δύσκολα.

Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, πιστεύω όμως ότι πρέπει να ακούσεις το ένστικτο σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

το ένστικτό μου μου φωνάζει να συνεχίσω αλλά είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι σε αυτό το θέμα και την γνώμη άλλων και μήπως έχω εγώ άδικο.

θα ήταν καλύτερα να μην πλενόμουνα δηλαδή γιατί ο παιδίατρος είπε στον άντρα μου οτι έπρεπε να πλένομαι με νερό που έχω βράσει για 10 λεπτα όπως δηλαδη στην αποστείρωση.

ακόμα μια μέρα. αυριο επιστρέφουν, νομίζω θα σπάσει η καρδιά μου που θα τους έχω πάλι εδώ....είμαι σίγουρη οτι δεν θα μπορέσω να τα καταφέρω και ούτε και θέλω

tBTkp3.png

Διαφημίσεις

το ένστικτό μου μου φωνάζει να συνεχίσω αλλά είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι σε αυτό το θέμα και την γνώμη άλλων και μήπως έχω εγώ άδικο.

θα ήταν καλύτερα να μην πλενόμουνα δηλαδή γιατί ο παιδίατρος είπε στον άντρα μου οτι έπρεπε να πλένομαι με νερό που έχω βράσει για 10 λεπτα όπως δηλαδη στην αποστείρωση.

ακόμα μια μέρα. αυριο επιστρέφουν, νομίζω θα σπάσει η καρδιά μου που θα τους έχω πάλι εδώ....είμαι σίγουρη οτι δεν θα μπορέσω να τα καταφέρω και ούτε και θέλω

Πιστεύω πως στη θέση σου δεν θα άντεχα να κόψω το θηλασμό σε μια τέτοια φάση. Θεωρώ ότι είναι ατυχία που κόλλησε και αυτό θα είχε γίνει και χωρίς το θηλασμό.

Υπάρχει περίπτωση να θηλάζεις τη μικρή μόνο από τον ένα μαστό; ώστε να μην χρειάζεται να καθαρίζεις συνέχεια; λέω εγώ τώρα...

GJMap2.png

Αν θέλεις διάβασε και εδώ:

http://www.kellymom.com/nursingtwo/faq/15germworries.html

Όταν ένα από τα δυο παιδιά εκδηλώσει μια αρρώστια, έχουν ήδη βρεθεί μαζί πολλές φορές, επομένως το μικρό έχει εκτεθεί πολύ πριν το μεγάλο εκδηλώσει την αρρώστια.

Για μένα ο παράλληλος θηλασμός έχει πολύ περισσότερα οφέλη από ατυχίες που μπορεί να συμβούν, είτε θηλάζει το μεγαλύτερο παιδί, είτε όχι.

με πήρε τηλ ο άντρας μου τώρα. την φέρνει εδώ , είναι στο δρόμο. δεν μπόρεσαν να την κρατήσουνε άλλο κλαίει από το πρωι και με ζητάει. πως μπόρεσα να της το κάνω αυτό. μεσα στο νοοκομείο αυτός ο απωχωρισμός φαινότανε λογικός, τώρα όλα παράλογα.... μου είπε στο τηλ να βάλω ξύδι στο στήθος, ακου ξύδι. σίγουρα η "γλυκιά" γιαγιά του θα το το είπε!!!!!!

tBTkp3.png

με πήρε τηλ ο άντρας μου τώρα. την φέρνει εδώ , είναι στο δρόμο. δεν μπόρεσαν να την κρατήσουνε άλλο κλαίει από το πρωι και με ζητάει. πως μπόρεσα να της το κάνω αυτό. μεσα στο νοοκομείο αυτός ο απωχωρισμός φαινότανε λογικός, τώρα όλα παράλογα.... μου είπε στο τηλ να βάλω ξύδι στο στήθος, ακου ξύδι. σίγουρα η "γλυκιά" γιαγιά του θα το το είπε!!!!!!

σιγά μη βάλεις το βυζί στον αποστειρωτή :evil:

Επίσης να σου πω ότι δεν έχει και τόση σημασία αν αντέχεις να κόψεις τον θηλασμό του μεγαλύτερου παιδιού. Αν πίστευες ότι είχε νόημα, θα το έκανες από μόνη σου και θα ήσουν και σίγουρη (ακόμη κι αν ήταν λάθος).

Ξύδι σε αυτούς που θα θυμώσουν με την απόφαση σου!

Αν αρρώσταινες εσύ, τι θα γινόταν;

Διαφημίσεις

Επίσης να σου πω ότι δεν έχει και τόση σημασία αν αντέχεις να κόψεις τον θηλασμό του μεγαλύτερου παιδιού. Αν πίστευες ότι είχε νόημα, θα το έκανες από μόνη σου και θα ήσουν και σίγουρη (ακόμη κι αν ήταν λάθος).

Ξύδι σε αυτούς που θα θυμώσουν με την απόφαση σου!

Αν αρρώσταινες εσύ, τι θα γινόταν;

Aκριβώς! Αυτά συμβαίνουν και σε αδελφάκια που θηλάζουν ταυτόχρονα, και σε αδελφάκια που θηλάζει μόνο το μωρό, και σε αδελφάκια που κανένα δεν θηλάζει και σε οικογένειες που μόλις αρρωσταίνει ένα μέλος απομωνόνεται σε άλλο σπίτι, γιατί οι ιώσεις κολλάνε και (και σε πολλές περιπτώσεις κυρίως) στο χρόνο επώασης, δηλαδή πριν ακόμα εκδηλωθούν συμπτώματα και άρα δεν μπορείς να το ξέρεις και να πάρεις μέτρα!

Παραπάνω, η Αμαρέττο έγραψε τον μηχανισμό παραγωγής αντισωμάτων από τον οργανισμό της μητέρας! Εστίασε σ' αυτό! Το ένστικτό σου σε καθοδηγεί πολύ σωστά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Έχει δίκιο η amaretto, τα παιδιά έχουν έρθει σε επαφή πολλές φορές και πριν ακόμα εκδηλωθεί η αρρώστια. Το στήθος είναι το λιγότερο. Ενώ για το παιδάκι σουπου θηλάζει τόσο καιρό θα είναι μεγάλο σοκ να του το αρνηθείς νομίζω..Θα νιώσει απόρριψη και θα χάσει αυτό που τόσο καιρό ένιωθε "σπίτι" του...

Εγω στη θέση σου θα συνέχιζα κανονικά και δε θα άκουγα κανέναν!!

03HJp2.png

Κορίτσια γειά σας,

Έχω ένα κορίτσι 19 μηνών το οποίο αποθηλάζει σταδιακά. Είμαι πολύ υπέρ του θηλασμού και στεναχωριέμαι πολύ που η μικρή αποθηλάζει τοσο νωρίς αλλά δεν μπορώ να κάνει κάτι. Δοκίμασα διάφορα που έχω διαβάσει μέσα στο φόρουμ αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Τελικά αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλη της Αγλαίας η οποία μου πρότινε να σεβαστώ τις επιλογές της μικρής. Τώρα πια η μικρή θηλάζει 1-2 φορές τις μέρα για 5-6 λεπτά, αρκετές φορές δε θηλάζει καν απλά πιπιλάει. Οι απορείες μου είναι οι εξής:

Τι γάλα να δώσω μετά τον αποθηλασμό? Δοκίμασα γάλα φρέσκο σε ποτήρι με ή χωρίς καλαμάκι, σε εκπαιδευτικό ποτήρι και σε μπιμπερό αλλά τιποτα. Το μόνο που έχω καταφέρει είναι 50ml γαλα φρέσκο μαζί με δημητριακά σαν τρίτο γεύμα. 50ml γαλα ημερισίως δεν είναι πολύ λίγο? Γάλα σκόνη δε θέλω να της δώσω επειδή βασικά είμαι της υγιεινής διατροφής και με χαλάνε πολύ όλα αυτά τα πρόσθετα που έχουν μέσα. Αυτά τα γάλατα μοιάζουν σαν σουπερ-κοκτειλς κατ΄ εμένα. Μήπως είμαι προκατηλημένη και κάνω λάθος? Θα ήθελα πολύ την άποψη έμπειρων και διαβασμένων μαμάδων που θήλασαν αρκετά. Και αν τελικά η μικρή δεν πίνει τίποτα από ξένο γάλα τί κάνω?

Κι εμενα το μεγαλο παιδι που αποθηλασε σε αυτη την ηλικια δεν ηπιε ποτε γαλα.

Δοκιμασα μονο διαφορα φρεσκα αγελαδινα γαλατα, αλλα δεν ειχα επιτυχια με κανενα.

Τελικα επινε λιγο γαλα με κορν φλεικς το πρωι και αυτο συμβαινει ακομα και σημερα.

Ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι δεν πειραζει καθολου εφοσον κατα τα αλλα εχει μια ισορροπημενη διατροφη (που ειχε και εχει).

Οποτε δεν επεμεινα, διοτι στο φαγητο μπορεις με καποιο τροπο να πιεσεις αν χρειαστει αλλα στο γαλα...νομιζω οχι..!

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που με απασχολεί πολύ αυτές τις μέρες είναι η πιπιλα. Εδώ και μια βδομάδα δεν τις δινω πιπίλα το απόγευμα και την νύχτα (είναι 3 μέρες που δεν της έδωσα ούτε τη μέρα) και με έχει κάνει πιπίλα της. Στην αρχή ενθουσιάστηκα γιατί νόμιζα ότι έτσι θα ξαναέβρισκε τον ενθουσιασμό της για θηλασμό. Όμως σύντομα κατάλαβα ότι η μικρή απλά πιπιλάει και δεν πινει γάλα. Δεν αντέχω άλλο την νύχτα η μικρή ξυπνάει συνέχεια, έχει πλέον μετακομίσει στο κρεβάτι μας (προηγουμένως κοιμόταν στο δομάτιο της) έχει νέυρα, χτυπιέται, κλέει, φωνάζει και θέλει να πιπιλάει τις θηλές μου συνέχεια καθώς κοιμάται. Έχω αρχίσει να πονάω. Την πιπίλα δεν την ζητάει αλλά όπως είπα έχω γίνει εγώ η πιπιλα της. Τί να κάνω? Το στήθος δεν θέλω να της το αρνηθώ επειδή φοβάμαι ότι θα Θυμώσει και θα κόψει και το θηλασμό. Μήπως δεν έπρεπε να κάνω προσπάθειες να κόψει την πιπίλα πριν αποθηλάσει τελείως? Να ξαναδώσω πιπίλα?

Τί με συμβουλεύεται?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το μεγαλο παιδι επαιρνε πιπιλα. Η μικρη οχι.

Του την εκοψα 2 ετων οταν πλεον συννενοουμασταν και του εξηγησα οτι μεγαλωσε και δεν τη χρειαζεται πια. Τοτε ειχε αποθηλασει τελειως .Τις πρωτες μερες δεν τη ζητουσε, αλλα μετα αρχισε να τη ζηταει εντονα, να κλαιει, να μην κοιμαται, να φωναζει. Επεμεινα εκεινες τις ημερες και μετα απο 1 εβδομαδα περιπου το ειχε ξεπερασει το θεμα.

θηλάζω ταυτόχρονα την δευτερή μου κόρη που είναι 27 μηνών και τον 44 ημερών υιο!. χτες βγήκαμε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευτηκε για 7 ημέρες με διάγνωση βρογχιολίτιδα! κόλλησε σίγουρα απο την μικρή που ήταν και αυτή αρρωστη.

To μωρό κόλλησε από την μικρή? Εμάς το μωρό μας είναι 2,5 μηνών. Όταν ήταν 47 μερών κόλλησε από τον 3χρονο γιο μου κάποια ίωση και είχε πυρετό, βήχα και μύξες για 4 μέρες.Δεν θηλάζω ακόμα τον μεγάλοκκαι όμως κόλλησε...στο ίδιο περιβάλλον ζούνε! Και κάτι άλλο... η μικρή πήγε στη γιαγιά όταν αρρώστησε? Νομίζω πάντως ότι δεν θα της πεις όχι όταν σου ζητήσει στηθοςκαι αυτό ελπίζω να κάνεις....ούτως ή άλλως καλοκαιράκι έρχεται.Πάνε οι ιώσεις!

Έλεος!! Βάλε τον άντρα σου να διαβάσει το άρθρο που έβαλε η αμαρετο! Άκου την καρδούλα σου! Η μαμά ξερει πάντα καλύτερα!

5Aqjp3.png

πωπω κορίτσια...δεν αντέχω άλλο...κουράστηκα...προσπαθώ από την Πέμπτη να αποθηλάσω και το παιδί μου έχει αλλάξει εντελώς...κλαίει..οδήρεται..θέλει ανα μια ώρα στήθος...ακόμα και την νύχτα...στο τέλος υποκύπτω και της δίνω...οπότε μια τρύπα στο νερό κάνω...πρέπει να είμαι πιο σταθερή ε?τσάμπα πάει το κλάμα.δεν το περίμενα τόσο δύσκολο ..ούτε ότι θα το έπαιρνε τόσο στραβά...μπήκαμε στον 14ο μήνα.πραγματικά....την λυπάμαι..αλλά για να μην λυπηθώ περισσότερο τον εαυτό μου...πρέπει να το κάνω..ε?δεν με ευχαριστεί πια ο θηλασμός...ξέρω ότι κάθε μέρα που περνάει..της κάνω κακό..που δεν το κόβω..και έτσι έχει προβλήματα και στον βρεφικό...και οι γιαγιάδες δεν την κρατάνε καθόλου λόγω θηλασμού και καλά..και άλλα πολλά...που δεν μπορώ να σας πω..νιώθω υπευθυνη..πρέπει να απεξαρτηθεί λιγάκι..ουφ!

Διαφημίσεις

πωπω κορίτσια...δεν αντέχω άλλο...κουράστηκα...προσπαθώ από την Πέμπτη να αποθηλάσω και το παιδί μου έχει αλλάξει εντελώς...κλαίει..οδήρεται..θέλει ανα μια ώρα στήθος...ακόμα και την νύχτα...στο τέλος υποκύπτω και της δίνω...οπότε μια τρύπα στο νερό κάνω...πρέπει να είμαι πιο σταθερή ε?τσάμπα πάει το κλάμα.δεν το περίμενα τόσο δύσκολο ..ούτε ότι θα το έπαιρνε τόσο στραβά...μπήκαμε στον 14ο μήνα.πραγματικά....την λυπάμαι..αλλά για να μην λυπηθώ περισσότερο τον εαυτό μου...πρέπει να το κάνω..ε?δεν με ευχαριστεί πια ο θηλασμός...ξέρω ότι κάθε μέρα που περνάει..της κάνω κακό..που δεν το κόβω..και έτσι έχει προβλήματα και στον βρεφικό...και οι γιαγιάδες δεν την κρατάνε καθόλου λόγω θηλασμού και καλά..και άλλα πολλά...που δεν μπορώ να σας πω..νιώθω υπευθυνη..πρέπει να απεξαρτηθεί λιγάκι..ουφ!

Διάβαζα στο άλλο τόπικ τα προβλήματα στον βρεφικό. Τα προβλήματα που έχουν αυτοί που κρατάνε το παιδί (βρεφικός, γιαγιάδες) δεν έχουν σχέση με τον θηλασμό. Τα παιδιά προσαρμόζονται και μαθαίνουν να παίζουν και να κοιμούνται με διαφορετικό τρόπο στον καθένα. Η εξάρτηση από σένα επίσης είναι πολύ φυσιολογική, μιας και σε αποχωρίζεται για τόσες ώρες και προφανώς δεν ενδιαφέρονται για αυτήν αρκετά (στον βρεφικό) αλλά κυρίως είναι η ηλικία που κάνει τα πράγματα τόσο δύσκολα. Με το συχνό θηλασμό αναπληρώνει την επαφή και πιθανώς οι προσπάθειες αποθηλασμού εντείνουν την ανασφάλεια, γι'αυτό προσκολλάται πιο έντονα.

Γενικά ο αποθηλασμός αποφεύγεται, όταν υπάρχουν παράλληλα τέτοιες αλλαγές, όπως προσαρμογή στον παιδικό, μετακόμιση, επιστροφή στη δουλειά, αρρώστιες κτλ. Το σίγουρο είναι ότι κανένα κακό δεν κάνεις, όταν ανταποκρίνεσαι στην ανάγκη της για επαφή και επιβεβαίωση. Τα περισσότερα προβλήματα δεν έχουν σχέση με το θηλασμό αυτό καθαυτό. Αν σε κούρασε ή σε ενοχλεί η ίδια η επαφή του θηλασμού είναι άλλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, έχεις καλύτερες πιθανότητες για αποθηλασμό χωρίς δράματα, αν προχωρήσεις σταδιακά και σύμφωνα με την ανταπόκριση του παιδιού. Συνήθως το "Δεν αρνούμαι-Δεν προσφέρω" είναι η πρώτη τεχνική και ανάλογα με την ανταπόκριση μπορείς να προχωρήσεις σε αντιπερισπασμούς και άλλα μέσα.

Eve σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση και συγνώμη που καθυστέρησα να σου απαντήσω. Για το γάλα μας βλέπω να ακολουθούμε το δικό σας δρόμο. Δυστυχώς η μικρή δεν ανταποκρίνεται θετικά στο ξένο γάλα. Κάθε φορά που δοκιμάζει, παίρνει ένα ύφος λες και αηδιάζει.

Ούτε με την πιπίλα είχαμε θετική εξέλιξη. Έχουν περάσει σχεδόν 2 βδομάδες και ακόμα έχει πολύ άστατο ύπνο. Εξακολουθεί να ξυπνάει συνέχεια και όπως είπα με έχει κάνει πιπίλα. Νιώθω ότι κάνω μια τρύπα στο νερό αφού ουσιαστικά έχει αντικαταστήσει την πιπιλα με το στήθος. Με επιχειρήματα δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να την πείσω μιας και δεν έχει μιλήσει πολύ καλά ακόμα και δεν υπάρχει η απαιτούμενη συνεννόηση. Αν συνεχίσουμε έτσι με βλέπω να της ξαναδίνω πιπίλα και να δοκιμάζω ξανά όταν μεγαλώσει ακόμα λίγο. Πάντως τη λυπάμαι πολύ, ταλαιπωρείται το μωρό μου και με κοιτάει με παράπονο, τις νύχτες μάλιστα τρώω και ξύλο.

Αλήθεια δεν υπάρχει καμιά μαμά στο φόρουμ που να έχει καταφέρει να κόψει τη πιπίλα σε μωρό που θήλαζε?

Μάλλον γράφω σε λάθος θεματική ενότητα.

Φιλάκια

pbKOp2?r=1289202199

πωπω κορίτσια...δεν αντέχω άλλο...κουράστηκα...την λυπάμαι..αλλά για να μην λυπηθώ περισσότερο τον εαυτό μου...πρέπει να το κάνω..ε?δεν με ευχαριστεί πια ο θηλασμός... !

να σε ρωτησω γιατι δεν σε ευχαριστει πια ο θηλασμος?

για μενα, ο,τι αξιζει πιο πολυ στο θηλασμο ειναι "ο θηλασμος περαν του ετους". ειλικρινα. ειναι εκει που απλουστευεται εντελως το ολο θεμα, το παιδι τρωει απ ολα, δεν εχεις κανενα προγραμμα, δεν εχεις κανενα αγχος ποτε θα το θηλασεις , μπορεις να λειψεις απο το σπιτι..κλπ...γι αυτο σε ρωταω..

Δεν αμφισβητω οτι μπορει να εχεις τους λογους σου ή απλως να μην θελεις αλλο και ειναι σεβαστο, απλα ρωταω.

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό τόπικ!!! απλά θέλω κάπου να τα πω! πριν μια εβδομάδα έμαθα ότι είμαι έγκυος... δεν ήταν κάτι που επιδιώκαμε αλλά όχι και κάτι που δεν θέλαμε! Ο γιός μου είναι 11 μηνων και θηλάζουμε όποτε το ζητάει... τον τελευταίο καιρό αυτό μεταφράζεται σε 4 τουλάχιστον φορές στη διάρκεια της μέρας και 4-5 φορές στη διάρκεια της νύχτας. Βέβαια οι 2 της ημέρας είναι για να κοιμηθεί, δεν μπορεί να κοιμηθεί με άλλο τρόπο αν είμαι μαζί του, και στη διάρκεια της νύχτας θηλάζει σχεδόν κοιμισμένος μάλλον γιατι ξύπνησε και θέλει να ξανακοιμηθεί!

Η γυναικολόγος μου από την πρώτη μέρα που μαθαμε για την νεα εγκυμοσύνη μου είπε να κόψω το θηλασμό. Είχα μια παλινδρομη κύηση πριν το γιο μου αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με συσπάσεις μήτρας κλπ. Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχετικά τόπικ και βλέπω ότι πολλες μαμάδες καταφεραν να θηλάζουν το μωρακι τους στη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Καποιες φορές εκνευρίζομαι που κολλάει στο στηθος μου για ώρα το μωρό μου αλλά δεν θέλω να αποθηλάσω. Νομίζω ότι το μωρό μου είναι πολύ μικρό για να το βάλω σε μια τετοια διαδικασία. Μου αρέσει πάρα πολύ η όλη διαδικασία και η φατσούλα του όταν μου δείχνει ότι θέλει να θηλάσει!!!

Μπήκα στη διαδικασία να διαβάζω για τον αποθηλασμό, αλλά δεν πιστευω ότι τελικά θα το επιχειρήσω...

r1iFp3.png

mamounaki καλημέρα! Με το καλό να υποδεχτείτε το καινούργιο σας μωράκι.

Λοιπόν, για θηλασμό και εγκυμοσύνη μπορείς να διαβάσεις εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42023 θα διαβάσεις πολλές και διαφορετικές εμπειρίες και σίγουρα κάποια θα σου ταιριάζει.

(άμα βρεις γυναικολόγο να είναι ενημερωμένος για τον θηλασμό, να μου τον προτείνεις κι εμένα :wink:)

Αν θες να κάνεις tandem διάβασε αυτό: http://parents.org.gr/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=2040988

ο δικός μου εγκατέλειψε τον θηλασμό όταν ήμουν 5 μηνών έγκυος, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν με στεναχώρησε ιδιαίτερα. Νομίζω ήμασταν και οι δύο έτοιμοι να προχωρήσουμε...! Και τώρα που με βλέπει να θηλάζω την μικρή δεν μου ζητάει ποτέ, παρά μόνο της λέει "πιε μπέμπα γάλα κος σου" (πιές μπέμπα γάλα είναι δικό σου)

μακαρι να γίνει έτσι και με εμάς!!! δεν με πειραζει να αποθηλάσει αν το κάνει μόνος του και όταν είναι έτοιμος! αυτό που δεν θέλω έιναι να τον αναγκάσω να αποθηλάσει! sonar μου να σου κάνω μια ερώτηση; του έδινες και ξένο γάλα; και αν ναι από πότε;

r1iFp3.png

να σε ρωτησω γιατι δεν σε ευχαριστει πια ο θηλασμος?

για μενα, ο,τι αξιζει πιο πολυ στο θηλασμο ειναι "ο θηλασμος περαν του ετους". ειλικρινα. ειναι εκει που απλουστευεται εντελως το ολο θεμα, το παιδι τρωει απ ολα, δεν εχεις κανενα προγραμμα, δεν εχεις κανενα αγχος ποτε θα το θηλασεις , μπορεις να λειψεις απο το σπιτι..κλπ...γι αυτο σε ρωταω..

Δεν αμφισβητω οτι μπορει να εχεις τους λογους σου ή απλως να μην θελεις αλλο και ειναι σεβαστο, απλα ρωταω.

δεν με ευχαριστεί...όλες τις ώρες...εννοώ...η μπέμπα ανά πάσα στίγμη θέλει γάλα...θέλει να κάθεται και να ηρεμεί στο στήθος...είναι και ολόκληρο παιδί..και νιώθω κάτι σαν καταπίεση..πήγαμε χθες στην παιδίατρο...μου είπε ότι είναι πολύ καλά που θήλασε εώς τώρα..13 μηνών!μου είπε να πάρω χάπι...είμαι πολύ προβληματισμένη...έχει πάρει καμία?πείτε μου την εμπειρία σας..

δεν με ευχαριστεί...όλες τις ώρες...εννοώ...η μπέμπα ανά πάσα στίγμη θέλει γάλα...θέλει να κάθεται και να ηρεμεί στο στήθος...είναι και ολόκληρο παιδί..και νιώθω κάτι σαν καταπίεση..πήγαμε χθες στην παιδίατρο...μου είπε ότι είναι πολύ καλά που θήλασε εώς τώρα..13 μηνών!μου είπε να πάρω χάπι...είμαι πολύ προβληματισμένη...έχει πάρει καμία?πείτε μου την εμπειρία σας..

Πέρα από την επίδραση που έχουν τα χάπια αυτά στον οργανισμό της μαμάς (σκέψου ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που επιτρέπει ακόμα την κυκλοφορία τους...), αν πάρεις χάπι πρέπει να σταματήσεις να θηλάζεις αμέσως. Αυτό πρακτικά σημαίνει βίαιο αποθηλασμό για το παιδί. Ο βίαιος αποθηλασμός είναι τραυματικός ακόμα και για το βρέφος, πόσο μάλλον για ένα παιδάκι 13 μηνών...

Το ότι νιώθεις πιεσμένη είναι κατανοητό. Όλες μας το έχουμε νιώσει λιγότερο ή περισσότερο σε τόσους μήνες θηλασμού. Προσπάθησε να δεις γιατί έχει ανάγκη από θηλασμό το μωρό τόσο πολύ: π.χ. μήπως βαριέται, μήπως δεν έχει τι άλλο να κάνει, μήπως είστε πολύ κλεισμένοι μέσα, μήπως λείπεις πολλές ώρες και προσπαθεί να αναπληρώσει, μήπως όταν είστε μαζί προσπαθείς να κάνεις δουλειές και το παιδί νιώθει ότι δεν είσαι διαθέσιμη, μήπως περνάει κάποιο άλλο ζόρι και προσπαθεί να νιώσει ασφάλεια μέσω του θηλασμού κλπ.

Όπως και να χει, το καλύτερο για το μωρό είναι να αποθηλάσεις σταδιακά.

καλημερα και απο μενα

μετα απο 11 μηνες αποκλειστικου θηλασμου νιωθω ετοιμη σκεφτομαι να αποθηλασω. ο μικρος δεν εχει προβλημα ουτε με το μπιμπερο ουτε με το ξενο γαλα (ελειψα για 2 μερες και επειδη ειχε τελειωσει το αποθεμα μου αναγκαστικα να του δωσω ξενο).

εδω και ενα μηνα θηλαζου

με πρωι , βραδυ και σπανια το μεσημερι. εδω και μια βδομαδα εχω σταματησει τον πρωινο θηλασμο και του δινω μπουκαλι.σηνηθως ξυπναει στισ 7-7.30, εχουμε θηλασει στισ 5 και του δινω το γαλα μεχρι τις 8. σημερα ηπιε 170-πρωτη φορα. τη νυχτα ξυπναει 2-3, αλλα δε μπορω να πω οτι τρωει, περισσοτερο ζηταει τη θηλη για νανουρισμα.

θα ηθελα να ρωτησω

1. πρεπει να ακολουθησω συγκεκριμμενο προγραμμα αποθηλασμου και ποιο?

2. ο μικρος μου νανουριζεται και αποκοιμιεται στο στηθος. ειδικα τη ωυχτα οσες φορες εχω προσπαθησει να μην τον θηλασω δεν κοιμαται με τιποτα, γκρινιαζει και τελικα ξαγρυπνα. πως πρεπει να νατιμετωπισω αυτην την κατασταση?

3.ποσα γευματα πρεπει να του δινω? 2 πρωι και βραδυ?

γενικα δεν πινει πολυ γαλα απο το μπουκαλι

wn7Rp3.png

Πέρα από την επίδραση που έχουν τα χάπια αυτά στον οργανισμό της μαμάς (σκέψου ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που επιτρέπει ακόμα την κυκλοφορία τους...), αν πάρεις χάπι πρέπει να σταματήσεις να θηλάζεις αμέσως. Αυτό πρακτικά σημαίνει βίαιο αποθηλασμό για το παιδί. Ο βίαιος αποθηλασμός είναι τραυματικός ακόμα και για το βρέφος, πόσο μάλλον για ένα παιδάκι 13 μηνών...

Το ότι νιώθεις πιεσμένη είναι κατανοητό. Όλες μας το έχουμε νιώσει λιγότερο ή περισσότερο σε τόσους μήνες θηλασμού. Προσπάθησε να δεις γιατί έχει ανάγκη από θηλασμό το μωρό τόσο πολύ: π.χ. μήπως βαριέται, μήπως δεν έχει τι άλλο να κάνει, μήπως είστε πολύ κλεισμένοι μέσα, μήπως λείπεις πολλές ώρες και προσπαθεί να αναπληρώσει, μήπως όταν είστε μαζί προσπαθείς να κάνεις δουλειές και το παιδί νιώθει ότι δεν είσαι διαθέσιμη, μήπως περνάει κάποιο άλλο ζόρι και προσπαθεί να νιώσει ασφάλεια μέσω του θηλασμού κλπ.

Όπως και να χει, το καλύτερο για το μωρό είναι να αποθηλάσεις σταδιακά.

όχι...και βόλτες πήγαινει ...και στη θάλασσα τα απογευματα να ρίχνουμε βοτσαλάκια...και βρεφικό...και στην αυλή της πήραμε κούνια και τσουλίθρα.όλη τη μέρα παίζουμε.ξέρεις τι κατάλαβα...το κάνει αυτό επείδή είναι σχεδόν συνέχεια ψιλοάρρωστη από το βρεφικό..με τη μυτούλα της και λαιμουδάκο...και μάλλον πονάει..θέλει παρηγοριά.έχει δύο μέρες που έχει στρώσει πάρα πολύ!είναι η πάλια καλή μπέμπα!!φαίνεται ανάρρωσε...σήμερα την έστειλα πάλι σχολείο...για να δω πως θα μου γυρίσει...!όσο για τον αποθηλασμό...θα πρέπει να γίνει.λέτε όχι χάπι έ?όταν παίρνεις το χάπι..δεν κάνει να το βάλεις το παιδί στο στήθος?γιατί εγώ νόμιζα ότι το βάζεις στο στήθος...ρουφάει...και δεν έχει γάλα.μάλλον δεν είναι όσο απλό νόμιζα....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...