DIONI

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  334
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον DIONI

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Κεφαλονια
 • Χόμπι και Ελεύθερος χρόνος
  διακοσμηση,γυμναστικη
 1. Το να του δώσεις το APTAMIL μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα. Το μητρικό είναι το καλύτερο για ένα μωρό με ΓΟΠ γιατί και είναι πιο εύπεπτο αλλά έχει και επουλωτικές ιδιοτητες για να προφυλάσσει το μωρό από οισοφαγήτιδα. Το ότι είναι πιο εύπεπτο είναι τόσο σημαντικό γιατί σημαίνει ότι δεν μένει πολύ ώρα στο στομάχι του και έτσι βοηθάει το ήδη επιβαρυμένο και ανώριμο πεπτικό του. Και το να το δίνεις μια φορά την ημέρα τι ακριβώς σημαίνει?? Δηλαδή θηλάζεις κάνεις αποχή και να δίνεις αγελαδινο? Σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει αυτό, αναρωτιέμαι... Θα αυξήσει το βάρος του ένα μόνο γεύμα?? Είναι δυνατόν? Η ΓΟΠ είναι μια κατάσταση που μπορεί να επιμένεί ακομα και αν κάνεις όλα σωστά. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Θέλει υπομονή, μητρικό γάλα, αποχή απο γαλακτοκομικά, όρθια θέση ταίσματος, όρθια θέση μετά το φαγητο για ένα μισάωρο, θέση ύπνου με κλίση. Συνήθως με το χρόνο περνάει. Στο μεταξύ είναι σημαντικό να ανακουφίζεις το παιδί όσο μπορείς. Ο γιος μου έκανε εμμετούς ασταμάτητα και πονούσε κιόλας πολύ γιατί έκανε οισοφαγήτιδα. Κάποιες μέρες ήταν πιο εύκολες κάποιες πιο δύσκολες... Στους 7,5 μήνες εξαφανίστηκε η ΓΟΠ. Αγκαλιά όμως να το σηκώνεις. Δεν του κάνεις κακό. Ίσα ίσα που το μωρό την έχει ανάγκη. Θα το σηκώνει προσεκτικά, και αν κάνει ρουκέτα δεν πειράζει, θα βρει τη ζεστασία στην αγκαλιά. Η ηρεμία και η ψυχολογία τόσο η δική σου όσο και του μωρού είναι σημαντικος παράγοντας και οι μέρες είναι πολύ καλύτερες όταν μαμά και παιδί είναι χαρούμενοι και ξεκούραστοι... (προσοχή στα εμβόλια επιδεινώνουν την κατάσταση)
 2. Βloublou καλά είμαστε! Κόψε όλα τα γαλακτοκομικά και οτιδήποτε άλλο υποψιάζεσαι. Χρειάζεσαι ένα μήνα για να καθαρίσετε από τα γλακτοκομικά, θα παρατηρήσεις εσύ διαφορές ίσως και νωρίτερα όμως. Πρόσεχε τα κρυμμένα! Η σοκολάτα μια που το αναφέρεις είχε μέσα γάλα? Ακόμα και κάποιες που δεν είνα γάλακτος έχουν ίχνη. Αλλά όπως και να έχει η σοκολάτα είναι από αυτά που μπορεί να πειράζουν. Και τον δικό μου τον πείραζε πολύ! Βοήθησε όντως το ομοιοπαθητικό,ε? (Αντε να τα πούμε και από κοντά καμμιά φορά)

 3. Διαφημίσεις


 4. Υπάρχουν παιδίατροι που είναι και ομοιοπαθητικοί! Τέτοιος παιδίατρος μας παρακολουθεί κι εμάς.
 5. Αυτό είναι το υποαλλεργικό ή το πηχτο γάλα? Γιατί αν πρόκειται για το πηχτό,οι παιδογαστρεντερολόγοι το έχουν καταργήσει και το θεωρούν επικίνδυνο!!!!Όταν μιλάμε για ΓΟΠ εννοούμε ανώριμο πεπτικό. Και το πηχτό γάλα είναι τόσο δύσπεπτο που είναι εγκληματικό να το δώσεις σε μωρό με ανώριμο πεπτικό! Κανένα άλλο γάλα δεν μπορεί να δώσει στο παιδί όλα αυτά που του δίνει το μητρικό σου. Γιατί εκτός του ότι ειναι πολύ πιο εύπεπτο έχει όλα όσα χρειάζεται το μωρό από θρεπτικής αξίας, για να το ενισχύσει , να το δυναμώσει, να επουλώσει τις πληγές του. Κι επίσης είναι και η επαφή με εσένα που του δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στήριγμα. Γιατί ο πόνος τα φοβίζει, τα τρομάζει και χρειάζονται αυτή την επαφή. Μη το βάζεις κάτω, θα περάσει αυτό το δύσκολο διάστημα... Αυτό που κάνεις είναι το καλύτερο που μπορείς στην παρούσα φάση... Ναι να κόψεις όλα τα γαλακτοκομικά, και τα κατσικίσια για την ώρα. Το μοσχάρι μην το αφαιρέσεις ακόμα. Στην πορεία θα βλέπεις. Πριν που ΄λεγα για ημερολόγιο εννοούσα για τη δική σου διατροφή, ε? Ναι αμυγδαλόγαλα μπορείς να πίνεις. Τη σόγια να αποφεύγεις.Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο, και μόνο η ιδέα ότι περιορίζεσαι. Αλλά στην πορεία συνηθίζεις και δεν σου φαίνεται και τόσο. Ειδικά αν βλέπεις και το παιδί να πηγαίνει καλύτερα παίρνεις δύναμη! Τη στάση του την προσέχεις? Να είναι πάντα με κλίση, όταν κοιμάται, όταν τρώει? Όχι στα ριλάξ που είναι πολύ βαθειά και πιέζεται η κοιλιά του. (ο γιος μου δεν τα άντεχε ούτε λεπτό) Όχι στα στενά ρούχα στην κοιλιά, όχι στις αγκαλιές που "ταλαιπωρούν" και το κουνάνε πολύ. Γενικά να παρατηρείς τις ανάγκες του. Αν πεινάει να φάει να μη καθυστερήσει, το κλαμα το χειροτερεύει. Μπορεί να το δεις από μόνο του να κάνει διάλειμμά στο γεύμα. Ψάχνουν και βρίσκουν ενστικτωδώς αυτό που τα ανακουφίζει. Αν το παρατηρείς πολύ προσεκτικά το ίδιο το παιδί σε οδηγεί. Είπες νομίζω ότι πίνει αντλημένο. Αυτό γίνεται σε όλα τα γεύματα? Γιατί με το στήθος ελέγχει το ίδιο καλύτερα πως και πόσο τρώει και αυτό το βοηθάει. Κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι η ομοιοπαθητική. Τα φάρμακα είναι τελειώς άκακα και δεν έχεις παρενέργειες. Εγώ τότε δεν είχα ιδέα από ομοιοπαθητική. Τώρα κάνουμε οικογενειακώς και πλέον έμαθα οτι θα μπορούσα να τον είχα βοηθήσει έτσι και να μην είχε ταλαιπωρηθεί έτσι το μωρό μου.
 6. Σοφία τα όσπρια γιατί τα έκοψες? Παρατήρησες ότι πειράζουν το μωρό σου? Γιατί γενικά δεν είναι από τα απαγορευμένα στη ΓΟΠ. Ήθελα να πω ότι το εμβόλιο που ανέφερες ήταν καθοριστικό για την επιδείνωση. Όταν ένας οργανισμός έχει να αντιμετωπίσει κάτι σαν τη ΓΟΠ και μετά έρχεται αντιμέτωπος με ιούς από το εμβόλιο δυσκολεύεται πολύ και φυσικά χειροτερεύει. Μπορείτε να καθυστερήσετε τα εμβόλια για αργότερα που θα έχει ξεπεράσει τη ΓΟΠ. Πραγματικά είναι κάτι που περνάει , να το σκέφτεσαι αυτό για να παίρνεις κουράγιο. Μέχρι τότε θέλει πολλή υπομονή, πολλές αγκαλιές, πολλή προσοχή στη στάση του σώματος του (είτε κοιμάται , είτε είναι ξύπνιο), προσοχή στη διατροφή σου εφόσον θηλάζεις αποκλειστικά. Το μητρικό είναι φυσικά το καλύτερο μια που είναι πιο εύπεπτο και δεν μένει πολύ στο στομάχι. Όταν ξεκινάς αποχή απο γαλακτοκομικά (και τα κρυμμένα, πρόσεξε το αυτό γιατί μπορεί να είναι κάπου που δεν το είχες σκεφτεί) χρειάζεσαι περίπου 40 μέρες για να καθαρίσει ο οργανισμός και των δύο από την πρωτείνη. Μπορεί να βλέπεις διαφορά και στο ενδιάμεσο. Ο καφές, η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, το αβγό , το ψάρι είναι στα αλλεργιογόνα. Επίσης παίζει ρόλο και η ποσότητα. Δηλαδή θα μπορούσε να μην το πειράξει η μια φορά που θα φας αβγό πχ αλλά να το πειράξει αθροιστικά. Αυτά θα τα παρατηρήσεις από μόνη σου σιγά σιγά. Το καλύτερο είναι να κόψεις και αν δεις ότι ηρεμεί μπορεί να προσθέσεις ένα ένα και να περιμένεις αντιδράσεις. Και δεν μετράει πάντα τι έφαγες την ίδια μέρα αλλά και την προηγούμενη. Θα σε βοηθούσε να κρατάς ένα ημερολόγιο με αυτά που τρως και τις αντιδράσεις που θα βλέπεις γιατί είναι δύσκολο να θυμάσαι αλλιώς. Με αυτό τον τρόπο βγάζεις πιο εύκολα συμπεράσματα. Το αίμα στα κακά που λες πάντως είναι ένα δείγμα αλλεργίας και θέλει πολλή προσοχή. Σε κάποιες περιπτώσεις το επαντορέν μπορεί να χειροτερεύει τα πράγματα. Δεν βοηθάει πάντα. Ο γιος μου είχε πολλή έντονη ΓΟΠ και κράτησε 7 - 8 μήνες. Υπήρχαν στιγμές που δεν έβλεπα φως πουθενά, είχε οισοφαγήτιδα από πολύ νωρίς και υπέφερε πολύ ο καημένος. Περάσαμε πολύ δύσκολα...Όταν σταματήσαμε το επαντορέν και τα εμβόλια μέσα σε 15 μέρες η ΓΟΠ εξαφανίστηκε! Είδα ένα άλλο παιδί. Ήρεμο και χαμογελαστό !!
 7. marirena τα σκαμπανεβάσματα ναι , μπορεί να συμβούν και χωρίς να έχεις φάει κάτι. Βέβαια αν κάποια τροφή είναι η αφορμή μπορεί να δείξει αθροιστικά και να κρατήσει κάποιες μέρες η αναστάτωση. Οπότε μη σταματάς να παρατηρείς. Μπορεί να δεις και δύσκολη μέρα ξανά, αλλά προσπάθησε να μην σε πτοεί αυτό... Αν μπορώ να σου δώσω μια συμβουλή είναι πάρε τη μίκρη και βγείτε έξω βόλτα. Το έχω ξαναπει σε αυτό το τόπικ, και μια δύσκολη μέρα της μαμάς μπορεί να φανεί στο μωρό. Οι κεραίες τους είναι τόσο ευαίσθητες που πιάνουν το παραμικρό. Αν αγχώθηκες θα την επηρεάσει και αυτήν. Παρατήρησε το σε σχέση με τη δική σου διάθεση. Μια χαρούμενη και πιο ξεκούραστη μαμά εκπέμπει θετικά στο μωρό της και τότε οι ρουκέτες είναι λιγότερες, η διάθεση του καλύτερη. Μαμά και μωρό είναι ένα. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο πάντα. Πως μπορείς να μην ανησυχήσεις?? Κι εμένα με έπαιρνε απο κάτω πολλές φορές. Αλλά όταν χαλάρωνα όλα ήταν καλύτερα. Και στο βλέμμα του δεν έβλεπα εκείνη την έλφραση που με πονούσε. Οπότε μια βόλτα έξω θα ανανεώσει και τις δυο σας, πίστεψε με!
 8. Στη θέση σου θα την κρατούσα την αποχή όσο μπορούσα παραπάνω. Με τη λογική ότι είτε έχει θέμα με την αλλεργία είτε όχι της δίνεις χρόνο για να είναι πιο ώριμο το πεπτικό της και να μην κάνει πισωγύρισμα. Επίσης αν λες ότι βλέπεις μικροπράγματα μπορεί να θέλει λίγο ακόμα χρόνο για να επουλωθεί. Ακόμα κι αν πηγαίνει καλύτερα τώρα υπάρχει πιθανότητα να τη βοηθάς με την αποχή και είναι κρίμα να ρισκάρεις να τη γυρίσεις πίσω. Αυτό που περιγράφεις είναι μάλλον το "τόξο" που κάνουν. Και αν αφήνει το στήθος ενώ ακόμα δεν έχει χορτάσει αυτό δείχνει κάποια ενόχληση. Μην σε αγχώνει όμως αυτό, δε σημαίνει ότι θα αρχίσουν πάλι τα παλιά. Τα σκαμπανεβάσματα συμβαίνουν μέχρι να το ξεπεράσει τελείως. Και να έχεις το νου σου αν είναι να κολλήσει και να περνάει κάποια ίωση(έστω και ξώφαλτσα), αν κάνει κάποιο εμβόλιο, αν στρεσσαριστεί από κάτι ,αυτά επηρεάζουν. Το να φας κάτι σε ποσότητα και αυτό μπορεί να επηρεασει, ειδικά αν είναι και αλλεργιογόνο. Προσπάθησε να παρατηρήσεις. Για παράδειγμα μην φας αβγο για λίγες μέρες να δεις αν θα έχει ασιθητή διαφορά. Και μετά ξαναφάε να δεις αντιδράσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Μου θύμισες μια μέρα που είχα απελπιστεί και ήθελα να κλαίω. Παρόλο που είχε ηρεμήσει κάπου στον 7ο μήνα για λίγο καιρό, μια μέρα άρχισε πάλι τις αναγωγές. Οι ρουκέτες διαδέχονταν η μια την άλλη, και τον έβλεπα να γουρλώνει τα μάτια κάθε φορά και φοβήθηκα ότι γυρίσαμε στα παλιά. Η σκέψη αυτή και μόνο με τσάκιζε. Τελικά αυτο΄κράτησε μια μέρα και από ότι φάνηκε τον είχε πειράξει η σοκολάτα (μαύρη χωρίς γάλα) που είχα φάει. Είχε τύχει να την τσακίσω εκείνες τις μέρες.
 9. Marirena πόσο καιρό κάνεις αποχή? Και όλο αυτον τον καιρό πως τη βλέπεις τη μικρή σου? Είναι ήρεμη? Έχει σταματήσει τις γουλιές, την ανησυχία?
 10. Συνήθως τα μωρά με ΓΟΠ είτε υποσιτίζονται γιατί έχουν συνδυάσει το φαγητό με τον πόνο που νιώθουν μετά και προτιμούν να το αποφεύγουν, είτε υπερσιτίζονται γιατί με το πιπίλισμα κρατούν τα περιεχόμενα του στομάχου μέσα και το μητρικό τα ανακουφίζει σαν φυσικό αντιόξινο. Οπότε γι'αυτό είτε δεν παίρνουν αρκετό βάρος είτε παίρνουν πολύ παραπάνω. Πέρα όμως από τη ΓΟΠ είναι και στο παιδί, το πως τρώει, το πόσο βάρος παίρνει. Στην αρχή πάντως όλα παίρνουν πολύ περισσότερο και μετά πέφτουν οι ρυθμοί. Εσείς πάντως είστε σε μεγάλη καμπύλη, οπότε δεν έχεις να ανησυχείς για το βάρος. Είναι λογικό να πάρει λιγότερο, αλλιώς που θα έφτανε?? Δες και τις καμπύλες του who http://www.who.int/childgrowth/standards/weight_for_age/en/index.html
 11. Για το ψάξιμο συμφωνώ μαζί σου. Αλλά η αποχή απο γαλακτοκομικά συστήνεται όχι μόνο για ΓΟΠ αλλά γενικά γιατί πολλά μωρά είναι ευαίσθητα στις πρωτείνες γάλακτος. Και ανεξάρτητα με το αν έχουν τελικά αλλεργία ή όχι η αποχή ανακουφίζει ένα μωρό που έχει κολικούς, ανησυχία, ή ΓΟΠ. Ο γιος μου δεν νομίζω ότι είχε αλλεργία αλλά σίγουρα τον πείραζαν γιατί έδειξε να ανακουφίζεται με την αποχή. Όσον αφορά τα συμπτώματα της ΓΟΠ είχα βάλει πιο πίσω κάποιο λινκ. Όσα πιο πολλά παρατηρείς σε ένα μωρό είναι πιθανότερη και η ΓΟΠ. Βέβαια σε κάθε μωρό είναι διαφορετική αλλά είναι σχετικά εύκολο να συμπεράνεις και χωρίς υπέρηχο.Για παράδειγμα και η χαμηλή πρόσληψη βάρους αλλά και η μεγάλη πρόσληψη βάρους αποτελούν σύμπτωμα. Και όσον αφορά τα τέστ για την αλλεργία δυστυχώς δεν είναι ακριβή. Ειδικά μάλιστα όταν ένας οργανισμός δεν είναι εκτεθειμένος για καιρό σε κάποιο τρόφιμο μπορεί να βγει αρνητικό και να υπάρχει η αλλεργία. Ο πιο σωστός τρόπος για να συμπεράνεις είναι η ελλειπτική διατροφή και η παρατήρηση αντιδράσεων με την εισαγωγή των τροφών ξανά. Το ξέρω ότι ακούγεται δύσκολο, αλλά τελικά είναι εφικτό. Κι εγώ στην αρχή είχα δυσκολευτεί γιατί κατανάλωνα γαλακτοκομικά όμως στην πορεία συνήθισα και χωρίς αυτά. Ανακάλυψα εναλακτικές και ακόμα και τώρα που δεν χρειάζεται να κάνω αποχή σπάνια καταναλώνω. (συνειδητοποίησα ότι το γάλα με πειράζει κι εμένα παρόλο που το έπινα χρόνια, τώρα νιώθω πολύ καλύτερα χωρίς αυτό) Τα κρυμμένα θέλουν προσοχή αλλά έτσι κι αλλιώς αν δεν καταναλώνεις συσκευασμένα τρόφιμα δεν σε απασχολεί. Στην περίπτωση σου που δεν τρως κρέας είναι πιο δύσκολο. Έχω φίλη που δεν τρώει ούτε κρέας όυτε γαλακτοκομικά. Θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο. Το τοστ ας πούμε που λες είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση αλλά αντι για τυρί μπορείς να βάλεις αβοκάντο με ντομάτα πχ. ή κάποιο άλλο σαλατικό. Με μέλι και ταχίνι. Ρίξτε και μια ματιά κι εδώ http://www.kellymom.com/babyconcerns/food-sensitivity.html http://www.kellymom.com/babyconcerns/reflux.html
 12. Για να δεις αν πραγματικά υπάρχει βελτίωση πρέπει να κάνεις αποχή ένα μήνα. Γιατί τότε καθαρίζει το σώμα και των δύο και μπορείς να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα. Εμένα η παιδογαστρεντερολόγος μου είχε πει να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά. Μπορεί τα αγελαδινά να είναι από τα πρώτα αλλεργιογόνα αλλά και τα υπόλοιπα έχει παρατηρηθεί οτι επηρεάζουν. Και είναι πιο ασφαλής και ξεκάθαρη η παρατήρηση όταν γίνεται αποχή από όλα για ένα μήνα τουλάχιστον. Μετά μπορείς να δοκιμάσεις κάτι και να δεις αντιδράσεις. Ταμαρ να δώσεις σημασία κσι τη στάση.
 13. Αυτή η συμβουλή είναι πολύ επικίνδυνη ειδικά για μικρά μωράκια. Την παραγωγή τη ρυθμίζουν τα μωρά , αν επεμβούμε στο πότε θα τα ταίσουμε και ακόμα περισσότερο στο πότε μπορεί να επηρεάσουμε και την πρόσληψη βάρους αλλά και τη γαλουχία. Μπορεί να βοήθησε εσένα και το μωρό σου αλλά δεν μπορούμε να το γενικεύουμε. Η αποχή από τα γαλακτοκομικά από την άλλη και συστήνεται από γιατρούς γιατί αποδεδειγμένα είναι επιαρυντικά για ένα ανώριμο πεπτικό αλλά δεν έχει κανένα ρίσκο για το μωρό συγκεκριμένα. Εγω προσωπικά παρόλο που έκανα 7,5 μήνες αποχή απο γαλακτοκομικά δεν μπορώ να πω ότι έχασα κιλά (παρόλο που το ήθελα κιόλας). Είναι τόσα πράγματα που μπορεί να φας και να μην έχεις πρόβλημα ενέργειας. Κρέας, λαχανικά, όσπρια, φρούτα, δημητριακά.
 14. Χαίρομαι που πάτε καλύτερα. Την έκανες την αμαρτία, ε? Πάντως νομίζω θα ήταν καλύτερα να έκανες αποχή για 40 μέρες από όλα τα γαλακτοκομικά και μετά να έβαζες σιγά σιγά κατσικίσιο, ή πρόβειο να δεις την αντίδραση του. Τώρα αν τον πειράξει δε θα είσαι σίγουρη και θα σε μπερδέψει γιατί δεν έχει περάσει καιρός να καθαρίσει το σώμα και των δυο σας από το αγελαδινό. Βοηθάει πολύ να κρατάς ένα ημερολόγιο της διατροφής σου. Έτσι θα βγάζεις πιο εύκολα συμπεράσματα. Και για παγωτάκι μπορείς να φάς γρανίτες! Ή μπορείς να φτιάξεις με αμυγδαλόγαλα, γάλα καρύδας. Έφτιαξα χθες με γάλα καρύδας και κακάο και βγήκε πολύ ωραίο! Έκανα 7,5 μήνες αποχή και ξέρω ότι στην αρχή σου φαίνεται βουνό αλλά είναι μέχρι να συνηθίσεις τις εναλλακτικές.
 15. Σοφία να σου ζήσει ο μικρός σου! Αυτό που σου είπε ο γιατρός , να δίνεις από μπουκάλι δεν το καταλαβαίνω! Σε τι θα εξυπηρετούσε?? Ίσα , ίσα που στο στήθος πάνω και θα φάει με το λιγότερο δυνατό αέρα, και θα ηρεμήσει με την επαφή ή τουλάχιστον θα ηρεμήσει περισσότερο. Θα μπορούσε να σου πει να προσέξεις τη στάση όσο το ταΐζεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν το παιδί είναι οριζόντια θα δυσκολεύεται ιδιαίτερα, με κλίση όμως θα ανακουφίζεται. (γενικά η κλίση είναι λέξη κλειδί για τη ΓΟΠ) Όσον αφορά το συμπλήρωμα δε θα το σχολιάσω. Ειδικά σε ένα μωρό με ΓΟΠ που η μαμά το θηλάζει είναι το λιγότερο εγκληματικό. Το μητρικό είναι η πλέον ενδεδειγμένη τροφή γιατί είναι πιο εύπεπτη καταρχήν. Και το γάλα comfort είναι αγελαδινό και φυσικά άδικά έκανες αποχή αν έδινες αυτό. Οπότε καλύτερα που σκέφτηκες να πάρεις και δεύτερη γνώμη και σταμάτησες το συμπλήρωμα. Για ομοιοπαθητική αντιμετώπιση δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένα γιατί εγώ δεν είχα ξεκινήσει ομοιοπαθητική τότε που είχαμε το πρόβλημα. Έχω ακούσει όμως περιπτώσεις που είδαν αποτέλεσμα. Η αποχή από τα γαλακτοκομικά θα βοηθήσει λογικά, θα δεις διαφορά μετά από ένα μήνα τουλάχιστον μέχρι να καθαρίσει ο οργανισμός. Υπάρχουν και άλλα αλλεργιογόνα όπως ο καφές, η σοκολάτα, τα ψάρια, ξηροί καρποί. Τα όσπρια δε νομίζω ότι δημιουργούν κάποιο πρόβλημα. Αλλά βασικά εσύ θα παρατηρήσεις τί είναι αυτό που μπορεί να πειράζει το μωρό σου. Και όσον αφορά το τάισμα και το ρέψιμο πάλι θα σου πω ότι έχει να κάνει με το παιδί. Το μπρούμυτα βοηθάει (εφόσον είναι με κλίση πάντα) αλλά πρέπει να δεις τι είναι αυτό που βολευει περισσότερο την περίπτωση σας. Στο γιο μου βοηθούσε όταν τον κρατούσα για αρκετή ώρα στη στάση ρεψίματος, 20 λεπτά και πάνω. Επίσης είναι βασικό να μην ξαπλώνει ποτέ σε τελειώς φλάτ θέση. Ρίξε μια ματιά εδώ. Το έχω ξαναβάλει το λινκ, τα έχει ωραία συγκεντρωμένα http://www.pollywogbaby.com/ Έχει και σε pdf το Living with Infant Reflux desease. Θα σε βοηθήσει και με τη σωστή στάση αλλά και με το να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα και να μην πηγαίνει αλλού το μυαλό σου. Αν το μωρό σου παίρνει κανονικά βάρος τότε δεν έχεις λόγο να φοβάσαι μήπως δεν χορταίνει και γι'αυτό είναι αναστατωμένο. Το πιο πιθανό είναι να είναι από τη ΓΟΠ. Σε γενικές γραμμές ακολούθησε το μωρό σου. Στο πότε θα φάει, πόσο, για όση ώρα θέλει. Όσο είναι ήρεμο τόσο καλύτερα. Η αγκαλιά σου του δίνει σιγουριά και το βοηθάει να φοβάται λιγότερο. Η σωστή στάση το ανακουφίζει και δεν το επιβαρύνει. Ακόμα και η δική σου διάθεση παίζει σημαντικό ρόλο. Οι κεραίες των μωρών είναι πολύ ευαίσθητες και αν η μαμά είναι καλά τότε κι εκείνα είναι καλύτερα. Εύχομαι να το ξεπεράσετε γρήγορα!