Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

8 μηνών..ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ-ΠΑΙΖΕΙ!

maryj1234

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας..Ο μικρός είναι 8 μηνών και εδώ και μερικές μέρες όταν ξυπνάει τη νύχτα δεν κλαίει..αλλά στριφογυρνάει σαν τη σβούρα..του έβαλα πρόσφατα έναν αρκούδο στο κρεβατάκι του προκειμένου να τον συνδέσει με τον ύπνο και όταν ξυπνάει δεν κάνει τίποτα άλλο από το να φέρνει σβούρα την κούνια του, να παιζει με τον αρκούδο, με την πιπίλα του κοκ..πρόσφατα στριφογυρνάει πολύ έντονα και ανησυχώ όταν θα σηκωθεί στα πόδια του τί θα κάνω..έχουμε εξαντληθεί..στην αρχή ήταν ο θηλασμός..ξυπνούσε κάθε τρεις και λίγο..μετά έκοψα το θηλασμό τον μεταμεσονυκτιο και δε θέλω να του δινω γάλα για να μην μαθαίνει..μήπως ήταν λάθος αυτό με τον αρκούδο?έχω απελπιστεί..δεν μπορώ να λειτουργήσω πλέον από την αυπνία..σας παρακαλώ βοηθήστε με

Διαφημίσεις

"Μερικά παιδιά κοιμούνται πολύ ελαφριά, ή μπορεί να ξυπνούν επειδή δεν έχουν φάει καλά το απόγευμα, άστο αφού ηρεμεί μόνο του - μην του δίνεις σημασία, θα ξανακοιμηθεί" αυτά ήταν τα λογια της παιδιάτρου μας για το ίδιο πρόβλημα στην ηλικία των 10 μηνών περίπου.

Το απογευματινό μας πραγματικά παίζει ρόλο αλλά όχι πάντα.

Καλά έκανες και έβαλες τον αρκούδο, έχει παρέα το μωράκι σου και νιώθει πιο ασφαλές. Ετσι έχουμε κι εμείς τον "τίγρη" μας.

Τώρα που είναι 27 μηνών ακόμη μερικά βράδια ξυπνάει και μόνη της μιλάει κλπ ή προσπαθεί αληθινά να ξανακοιμηθεί και δεν μπορεί (εδώ στενοχωριέμαι πολύ πολύ) αλλά δεν επεμβαίνω πια, πέρα απ' το να ετοιμάσω γάλα αν μου το ζητήσει.

Εδώ γεννήθηκε η μικρή και θήλαζε αποκλειστικά αλλά πιο πολλές φορές ξύπναγα απ την μεγάλη παρά απ' το νεογέννητο... υπομονήηηηηη....

Είχαμε το ίδιο πρόβλημα σε παρόμοια ηλικία, αλλά όπως λέει η xena , αφού δεν κλαίει γιατί είστε άυπνοι? Αν τον αφήσεις κάποια ώρα δεν κοιμάται τελικά?

Εμάς επείδη τον έπαιρνα αγκαλιά να τον νανουρίσω όταν ξύπναγε, ξαφνικά στους 8 μήνες αντί να γέρνει στον ώμο μου μες στην νύχτα, ήταν ξύπνιος και γελαστός, ήθελε παιχνίδι. Τότε τον έβαζα στην κούνια, διαμαρτυρόταν αρκετά αλλά προσπαθούσα να τον κάνω να καταλάβει ότι την νύχτα δεν παίζουμε. Μετά τον ξαναέπαιρνα αγκαλιά και κοιμόταν τελικά. Κανά μήνα κράτησε αυτό. Μετά γυρω στον χρόνο αρχισε να στριφογυρίζει αλλά τότε τον έπαιρνα στο κρεβάτι μας και παρόλο που δεν έκλαιγε φοβόμουν ότι θα πέσει κάτω και ξαγρυπνούσα και ήταν πολύ ενοχλητικό.

Εγώ θα έλεγα, αν τελικά καταλήγει να κλαίει μετά το στριφογύρισμα, όταν τον βλέπεις να παίζει και να στριφογυρίζει να μην τον πολυαφήνεις, να τον νανουρίζεις με τον ίδιο τρόπο που τον βάζεις για ύπνο για να ξανακοιμηθει. Αν όμως δεν κλαίει, αστον να στριφιογυρίσει μέχρι να ξανακοιμηθεί.

Επειδή έβαλες πρόσφατα τον αρκούδο..ναι πιστευω οτι φταίει αυτο! Το παιδι δεν εχει μάθει να εχει μαζι του παιχνίδι για να κοιμηθεί και δεν χρειάζεται τωρα ξαφνικά να αποκτήσει αυτή τη συνήθεια γιατι; Κι εγω του ειχα βάλει έναν αρκούδο απο την αρχή αλλα στην πορεία κατάλαβα οτι αδιαφορούσε πλήρως για τον αρκούδο αφού οταν έκλαιγε ημουν απο πανω στο κλάσμα δεν χρειαζόταν κάτι αλλο για να αισθανθεί ασφάλεια απο την παρουσία μου την στιγμή που το χρειαζόταν! Ο μικρος εχει μπερδευτεί γιατι ξαφνικά βρέθηκε ενα παιχνίδι στην κουνια του και το αξιοποιεί και καλα κανει!!! Να το πάρεις και να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του οταν το ζητήσει και μονο τότε θα νιώσει την ασφάλεια για να κοιμηθεί μόνος του και καπιοα στιγμή! Υπομονη και να θυμάσαι ολα φάσεις ειναι και περνάνε πρην καν το καταλάβουμε!!!

ξαφνικά στους 8 μήνες αντί να γέρνει στον ώμο μου μες στην νύχτα, ήταν ξύπνιος και γελαστός, ήθελε παιχνίδι.

Τι μου θύμισες τώρα!!! Εμείς αυτό το ξεπεράσαμε: δεν άναβα φως, δεν μίλαγα. Είχα τα μάτια μου κλειστά. Καθόμουν στο πάτωμα και έγερνα σε μια γωνία κάνοντας ότι κοιμάμαι. Μες τα σκοτάδια δεν έβλεπε καλά να παίξει - από πλευράς μου δεν υπήρχε ενδιαφέρον, την νύσταζε κι όλας η σκοτεινιά κι έτσι ηρεμούσε - μου ζητούσε να την βάλω στο κρεβάτι της, αγκαλιά τον τίγρη και νάνι..

Πάντως όλα τα μωράκι κατά περιόδους έχουν διάφορες τέτοιες ανησυχίες.

Διαφημίσεις

Maryj, περάσαμε μια παρόμοια φάση όταν ήταν 5 μηνών. Ήδη κοιμόταν μονος του στο δωμάτιό του και ξυπνούσε μια ή δυο φορές τη νύχτα όπου τον θήλαζα και ξανακοιμόταν αμέσως. Ξαφνικά όμως άρχισε να ξυπνάει νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα θηλασμού, κάποιες φορές τον άφηνα μήπως ξανακοιμηθεί κι άλλες τον θήλαζα έστω και νωρίτερα. Μην κάνεις το λάθος να δώσεις γάλα μέσα στη νύχτα αν το έχει κόψει γιατί μετά θα βρεθείς πάλι στο σημείο μηδέν. Δυστυχώς εγώ την πάτησα έτσι γιατί νόμιζα ότι του έφταιγε το εμβόλιο που κάναμε τότε ή ότι έβγαζε δόντια. Μετά όμως σκέφτηκα πιο ψύχραιμα και συνειδητοποίησα ότι ανεξάρτητα από την ώρα που τον θήλαζα αυτός κοιμόταν πάντα δυο ώρες μετά την ώρα που ξυπνούσε! Άρχισα λοιπόν να τον ξυπνάω όλο και πιο νωρίς το πρωί (από τις 9.30 φτάσαμε στις 7.30), να τον κρατάω πιο πολύ ώρα ξύπνιο (αντί ανά 2 ώρες τώρα κοιμάται ανα 3 ώρες μέσα στη μέρα) και να τον αφήνω να κοιμάται λιγότερο μέσα στη μέρα (κοιμόταν 4 ώρες και τώρα 3). Δοκίμασέ το, γιατί στους 9 μήνες αλλάζουν πάλι οι ανάγκες τους σε ύπνο και μπορεί να χορταίνει ύπνο μέσα στη μέρα και να αναπληρώνει το παιχνίδι τη νύχτα!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ..Το πρόγραμμα΄του είναι ως εξής: 20.30-6.30 ο νυχτερινός του ύπνος κατά τη διάρκεια του οποίου θα ξυπνήσει 1-2 φορές περίπου..άλλες θα κοιμηθεί αμέσως, άλλες όχι..πολλές φορές όταν νιώθω ότι αναδεύεται (κοιμάται σε κούνια δίπλα μας) ανοίγω το CD player που παίζει white noise..αλλά και αυτό είναι διασπαστικό για μένα έστω και αν πολλές φορές αποκοιμιέται αμέσως..ξυπνάω και αντε να ξανακοιμηθώ μετά..άλλες φορές θα κλάψει και θα αναγκαστώ να τον σηκώσω και να τον κουνήσω και άλλες θα σβουρίζει και θα παίζει..με έχει πιάσει απελπισία..αν κλαίει και δεν ηρεμεί, του δίνω γάλα σκόνη..έχει τύχει να πιεί και 200 μλ μέσα στη νύχτα!δεν ξέρω τί να κάνω πια..έχω δοκιμάσει τα πάντα..μόνο "κοιμήσου παιδί μου" δεν έκανα ακόμη..αυτό με το αρκουδάκι το ξεκίνησα αυτές τις μέρες..στην αρχή δεν του έδινε σημασία, εχτες τη νύχτα έπαιζε μαζί του..σήμερα το μεσημέρι τον άφησα να νανουριστεί μόνος του με πιπίλα και τον αρκούδο και κοιμηθηκε κάνα 2ωρο το μεσημέρι..μέσα στη μέρα κοιμάται το πρωί κατά τις 10-12 περ'ιπου και το μεσημέρι κάνα μιαμισάωρο...τα φώτα σας παρακαλώ!!!

Κοριτσι μου καλησπερα και απο μενα!Καταρχην να σου ζησει!Να ειναι ευλογημενο και καλοφωτιστο!

Η μικρη μου κοντευει τους 11 μηνες και ακομη τα βραδια ξυπναει,μπορει και 5 φορες!Της βαζω την πιπιλα και κοιμαται!Ολο το βραδυ εχουμε αυτο!

Θεωρω και γω λαθος τη επιλογη να βαλεις καποιο παιχνιδι κοντα του!Ισως δεν ειναι ακομη στη φαση να καταλαβει πως με αυτο μπορει να νανουριστει!Ακομη ανακαλυπτει τροπους να παιξει,οποτε λογικο το βρισκω να το θεωρει και αυτο μερος τους παιχνιδιου.Τα παιδια,κακα τα ψεμματα,οταν ξυπνουν τη νυχτα,δε ξερουν τροπους για να ξανακοιμηθουν,οπως εμεις οι μεγαλοι,που θα γυρισουμε πλευρο και υπνο!:-D

Στη θεση σου,δε θα του εδινα γαλα,δε σημαινει οτι πειναει,απλως εχει βρει ''παρηγορια'' σε αυτο για να ηρεμει.

Η αγκαλια,και παλι ειναι λαθος,θα του γινει συνηθεια και αυτο!Το εχω δοκιμασει.:rolleyes:

Το μονο που θα μπορουσες να κανεις σταδικα,ειναι η πιπιλα!Δε ξερω εαν παιρνει φυσικα!

Επισης,αφου κοιμαστε στο ιδιο δωματιο,να του κρατας το χερακι.Για να νιωθει τη δικη ασφαλεια.

Προσπαθησε επισης να τον βαζεις πιο αργα για υπνο!Αν και δεν ειναι σιγουρο ενα θα πιασει!Στη δικια μου τουλαχιστον δεν ειχε αποτελεσματα!Εμεις κοιμαστε στις 9-9.30!Δοκιμασα στις 10/11 αλλα τιποτα!

Και καλο κουραγιο!Σε καταλαβαινω απολυτα!

Εγω εχω 3 βδομαδες που επιασα δουλεια και κουτουλαω ολημερις!:)

Η παιδιατρος μου ειχε πει,πως πολλα παιδια το εχουν συνηθεια να ξυπνουν!Υπομονη και γυρω στο χρονο στρωνουν!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Ξυπνάει, αυτοαπασχολείται... χμμμ μην το σκέφτεσαι... γύρνα πλευρό και κοιμήσου! :)

Θα αντιληφθεί μετά από λίγες μέρες πως τέτοια ώρα δεν υπάρχει δραστηριότητα στο σπίτι, οπότε θα επανέλθει το νυχτερινό mode. ;)

Μην του δίνεις ερεθίσματα με το να ξυπνάς και να ασχολείσαι μαζί του γιατί θα το ενισχύσεις.

Καλούς ύπνους! :) :) :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Επίσης αν θες να κοιμάται καλύτερα το βράδυ μείωσε τον τελευταίο μεσημεριανό ύπνο. Αν δηλαδή μπορείς να τον αποφύγεις θα ήταν βολικό... ή αν δεν τον αποφεύγεις ας τον μειώσεις σε διάρκεια (αυτό το τελευταίο θέλει λίγο προσοχή για το πώς θα γίνει)... τότε θα δεις πως ο βραδινός ύπνος θα γίνει πιο "συμπαγής".

Το 8:30 - 6:30 ακούγεται θαύμα για ωράριο ύπνου!! (κι ας έχει μικρά ξυπνήματα για φαγητό).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ξυπνάει, αυτοαπασχολείται... χμμμ μην το σκέφτεσαι... γύρνα πλευρό και κοιμήσου! :)

Θα αντιληφθεί μετά από λίγες μέρες πως τέτοια ώρα δεν υπάρχει δραστηριότητα στο σπίτι, οπότε θα επανέλθει το νυχτερινό mode. ;)

Μην του δίνεις ερεθίσματα με το να ξυπνάς και να ασχολείσαι μαζί του γιατί θα το ενισχύσεις.

Καλούς ύπνους! :) :) :)

ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ!!! κι αυτό είναι το κλειδί!

Να συμπληρώσω ως ανήσυχη μανούλα κι εγώ πως εάν μας κρατά ξύπνιες η ανησυχία αν ξεσκεπάζεται κλπ, ας του βάλουμε κι έναν υπνόσακο να κοιμηθούμε πιο ήσυχα!

• 4 χρόνια μετά...

Καλησπερα μανουλες.. η μικρη μας ειναι 8 μηνων και εχουμε θεματα με τον υπνο. Η ζουζουνα κοιμαται στο κρεβατι μας, ξυπνάει πολλες φορες μεσα στη νύχτα(7-8 φορες)και ξανακοιμαται μονο με το στήθος. Μεχρι 5 μηνων την ειχα στο κρεβατακι της κολλητα με το δικο μας απο τη μια μερια χωρις κάγκελο και ξυπνουσε 2-3 φορες για να θηλασει. Μετα πηγαμε διακοπές και μετακόμισε στο κρεβατι μας. Απο τότε δεν ξανακοιμαται στο κρεβάτι της. Αρχισε και να μπουσουλαει και θα ηθελα να τη βαλω στο κρεβατακι με τα καγκελα γτ φοβαμαι μη μου πεσει. Το προσπαθησα αλλα τπτ. Δεν κοιμαται χωρις εμενα ή κι αμα κοιμηθει και τη βαλω στο κρεβατι της μετα απο λιγο ξαναξυπναει κλαιγοντας. Ξερω οτι τα μωρακια σε αυτην την ηλικια περναν ενα αλμα και οτι μπορει να φταινε και τα δοντακια (προς το παρον δεν εβγαλε κανενα) αλλα η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη. Τα θεματα ειναι πολλα και δεν ξερω πως να τα αντιμετωπισω ή αν ειναι η καταλληλη στιγμη για να αρχισω τις αλλαγές. Είχε καμία σας αντιστοιχη εμπειρία και αν ναι τι κανατε; 

Αρχικά να σου πω πως μάλλον έχεις γράψει σε λάθος θέμα. Καλύτερα να αναζητήσεις θεμα που να αφορά τον ύπνο,τη μεταφορά στο κρεβάτι της εαν αυτό ειναι που θέλεις.

Το πόσες φορές ξυπνάει το βράδυ εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες όπως λες και είναι άσχετο με το που κοιμάται.

Εμείς από νεογέννητο κοιμόμαστε μαζί γιατί δεν κοιμόταν μόνος του κ με βολεψε κιόλας. Έχουμε ενα προστατευτικό στο κρεβάτι κ τωρα κοντεύει τα 2.

Οι αλλαγες πανε αναλογα κ με τις ανάγκες σας, θα προσπαθήσεις κ θα δεις αν θα το δεχτεί

πρίν από 16 λεπτά , Vasilo είπε:

Αρχικά να σου πω πως μάλλον έχεις γράψει σε λάθος θέμα. Καλύτερα να αναζητήσεις θεμα που να αφορά τον ύπνο,τη μεταφορά στο κρεβάτι της εαν αυτό ειναι που θέλεις.

Το πόσες φορές ξυπνάει το βράδυ εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες όπως λες και είναι άσχετο με το που κοιμάται.

Εμείς από νεογέννητο κοιμόμαστε μαζί γιατί δεν κοιμόταν μόνος του κ με βολεψε κιόλας. Έχουμε ενα προστατευτικό στο κρεβάτι κ τωρα κοντεύει τα 2.

Οι αλλαγες πανε αναλογα κ με τις ανάγκες σας, θα προσπαθήσεις κ θα δεις αν θα το δεχτεί

Αχ ναι το δα μετα που το δημοσιευσα. Μήπως γνωριζεις πως μπορω να το σβησω ή να κανω αιτηση για μεταφορα στο σωστό θέμα;

Διαφημίσεις

Αφου δεν κλαιει κι απλα παιζει μόνος κι εγω συμφώνω πως δεν είναι τοσο πρόβλημα, παρολαυτα εγώ θα δοκίμαζα δυο πράγματα :

Θα προσπαθούσα να μετεθεσω τον βραδινό ύπνο λιγο αργότερα, δηλ απο 8:30 9:30 με 10.

Τι ωρα τρώει για βράδυ?  Εννοω οχι γαλα κανονικό φαγητό. Εμενα όταν ήταν περίπου 10-11 μηνών κ ξύπναγε τις νύχτες σταματησε οταν πρόσθεσα ενα έξτρα γεύμα κρέμας το απόγευμα κ μετεθεσα το βραδινό λιγο πιο αργα, γυρω στις 8 , και 9 με 930 το γάλα κ υπνος. Οπότε μάλλον πειναγε κ ξύπναγε γτ με αυτόν τον τρόπο σταμάτησε. 

21 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Καλησπερα μανουλες.. η μικρη μας ειναι 8 μηνων και εχουμε θεματα με τον υπνο. Η ζουζουνα κοιμαται στο κρεβατι μας, ξυπνάει πολλες φορες μεσα στη νύχτα(7-8 φορες)και ξανακοιμαται μονο με το στήθος. Μεχρι 5 μηνων την ειχα στο κρεβατακι της κολλητα με το δικο μας απο τη μια μερια χωρις κάγκελο και ξυπνουσε 2-3 φορες για να θηλασει. Μετα πηγαμε διακοπές και μετακόμισε στο κρεβατι μας. Απο τότε δεν ξανακοιμαται στο κρεβάτι της. Αρχισε και να μπουσουλαει και θα ηθελα να τη βαλω στο κρεβατακι με τα καγκελα γτ φοβαμαι μη μου πεσει. Το προσπαθησα αλλα τπτ. Δεν κοιμαται χωρις εμενα ή κι αμα κοιμηθει και τη βαλω στο κρεβατι της μετα απο λιγο ξαναξυπναει κλαιγοντας. Ξερω οτι τα μωρακια σε αυτην την ηλικια περναν ενα αλμα και οτι μπορει να φταινε και τα δοντακια (προς το παρον δεν εβγαλε κανενα) αλλα η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη. Τα θεματα ειναι πολλα και δεν ξερω πως να τα αντιμετωπισω ή αν ειναι η καταλληλη στιγμη για να αρχισω τις αλλαγές. Είχε καμία σας αντιστοιχη εμπειρία και αν ναι τι κανατε; 

Γυρω στους 10 μηνες θεωρειται οτι ειναι μια καλη ηλικια για αλλαγες στον υπνο. Κανε υπομονη 2 μηνες ακομη και δοκιμασε να την βαλεις στο κρεβατι της. Ειναι φυσιολογικο να ξυπναει κατα την μεταφορα. Δοκιμασε να ξεκολλησεις το κρεβατακι απο το κρεβατι σας, να βαλεις μονο το ενα καγκελο και στην ελευθερη πλευρα βαλε ενα προστατευτικο ετσι ωστε να χωρας να "μπαινοβγαινεις". Θα την θηλαζεις για να κοιμηθει και οταν αποκοιμηθει θα σηκωνεσαι. Εμεις παντως ετσι ειμαστε απο 9 μηνων μεχρι σημερα (2,5 χρονων).

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας,

Κοντεύω να τρελαθώ. Μωράκι 8 μηνών που δε μας είχε απασχολήσει ως τώρα ο ύπνος του. Αποκλειστικός θηλασμός και πλέον και στερεές. Το μόνο μας θέμα ως τώρα ήταν ότι ξεκινούμε τον ύπνο αργά όταν πηγαίναμε και εμείς για ύπνο. Κοιμόταν σερί η με νορμάλ αφυπνίσεις για θηλασμό και κοιμόταν ξανά απευθείας. 

Ξαφνικά έχει 3 ημέρες που ξυπνάει μετά από μια ώρα ύπνο. Πχ θα κοιμηθεί 10 και θα ξυπνήσει 11 12 και μένει ξύπνιος μέχρι τις 4 και 5 το πρωί. Τις πρώτες 3 ώρες παίζει, γελάει, χοροπηδάει, και τις υπόλοιπες δεν ξέρει τι θέλει. Γκρινιάζει κλαίει τρίβει συνέχεια μάτια.

Δεν έχει βγάλει και δόντια και έχουν φουσκώσει λίγο. 

Έχω τρομάξει ότι δεν ξεκουράζεται, ότι θα συνεχίσει έτσι για πάντα και τα σχετικά. Είναι πάρα πολλές οι ώρες. 

On 29/11/2020 at 2:28 ΠΜ, Ivi 77 είπε:

Καλησπέρα σας,

Κοντεύω να τρελαθώ. Μωράκι 8 μηνών που δε μας είχε απασχολήσει ως τώρα ο ύπνος του. Αποκλειστικός θηλασμός και πλέον και στερεές. Το μόνο μας θέμα ως τώρα ήταν ότι ξεκινούμε τον ύπνο αργά όταν πηγαίναμε και εμείς για ύπνο. Κοιμόταν σερί η με νορμάλ αφυπνίσεις για θηλασμό και κοιμόταν ξανά απευθείας. 

Ξαφνικά έχει 3 ημέρες που ξυπνάει μετά από μια ώρα ύπνο. Πχ θα κοιμηθεί 10 και θα ξυπνήσει 11 12 και μένει ξύπνιος μέχρι τις 4 και 5 το πρωί. Τις πρώτες 3 ώρες παίζει, γελάει, χοροπηδάει, και τις υπόλοιπες δεν ξέρει τι θέλει. Γκρινιάζει κλαίει τρίβει συνέχεια μάτια.

Έχω τρομάξει ότι δεν ξεκουράζεται, ότι θα συνεχίσει έτσι για πάντα και τα σχετικά. Είναι πάρα πολλές οι ώρες. 

Θεωρεί ότι είναι  απογευματινός ύπνος. Πότε κοιμάται μέσα στη μέρα; 

Το 12 είναι πολύ αργά για να ξυπνά για πρωί, θα πρέπει σιγά σιγά να το φαίρεται 3-4 ώρε νωριτερα.

Καλησπέρα σας,

Γύρω σε αυτή την ηλικία πολλά μωράκια έχουν άστατο ύπνο. Πιστεύω είναι φάση κ θα περάσει? Όταν ξυπνάει εσύ τι κάνεις, θηλάζεις η περιμένεις να κοιμηθεί μόνο του? Στον δεύτερο γιο μου που θήλαζα δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο, με το που τον έβαζα στο στήθος αμέσως χαλάρωνε κ το πολύ στην μισή ώρα τον έπαιρνε ο ύπνος!

Καλησπέρα σας,

Οι 8 μήνες είναι θεωρώ(και οι πιο πολλές μαμάδες) η πιο δύσκολη περίοδος για τον ύπνο, το λεγόμενο sleep regression των 8-10 μηνών.Συμβαινουν τόσα πολλά εκείνη την περίοδο στα μωράκια μας, εγκεφαλικά, συναισθηματικά, σωματικά. Ειναι πολύ κοντά σε μεγάλες κατακτήσεις (μπουσουλημα,όρθια στάση, περπάτημα), ο εγκέφαλος τους υπερλειτουργει και είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί ο ύπνος.Μαλιστα  σε συνδυασμό με το άγχος αποχωρισμού που μπορεί να εκδηλωθεί στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό στάδιο, αλλά και την οδοντοφυια η κατάσταση γίνεται μια πρόκληση! Δεν θα είναι έτσι για πάντα :), μην τρελαθείς.Τις ώρες που είναι ξύπνιος καλο είναι να μην ξεσηκωνεστε πχ μην ανοίγεις τα φώτα,αν χρειαστεί να μιλησεις μίλα ψιθυριστά,μην βγαίνετε από το κρεβάτι ή το δωμάτιο,μην φέρνετε παιχνίδια στο κρεβατι (ίσως κάτι που θα χουζουρεψει μόνο) και λογικά κάποια στιγμή θα ηρεμήσει.Δεν μου έτυχε να μένει κάποιο από τα παιδιά μου τόσες ώρες ξύπνιο (ήταν βέβαια και πάλι ο χειροτερος ύπνος εκείνους τους 2 μήνες) αλλά έχω ακούσει να συμβαίνει, ακόμη και σε μεγαλύτερα παιδάκια κι έτσι όπως ξεκινάει κάποια στιγμή σταματάει. Δοκίμασε να του δώσεις να φάει πριν κοιμηθεί πχ τραχανά η χυλοπίτες, κάτι ελαφρύ αλλά χορταστικό για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο της πείνας.

10 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Θεωρεί ότι είναι  απογευματινός ύπνος. Πότε κοιμάται μέσα στη μέρα; 

Το 12 είναι πολύ αργά για να ξυπνά για πρωί, θα πρέπει σιγά σιγά να το φαίρεται 3-4 ώρε νωριτερα.

Δεν κατάλαβα να εννοεί ότι ξυπνάει 12 το πρωί.Ειναι η πρώτη βραδυνή αφύπνιση, ας διευκρινιστει κιόλας.

• 5 months later...

Παιδιά μου έτυχε κάποιες μέρες σερί και δε ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Ξυπνάει αξημερωτα και θέλει να παίξει. Της λέμε ότι είναι νύχτα , προσπαθούμε να την νανουρισουμε, αλλά αυτή ζητάει τα παιχνίδια της και κλαίει αν δε της τα δώσουμε. Κάποιες φορές απηυδισαμε και της μιλούσαμε αυστηρά, αυτή έκλαιγε. Σήμερα της είπαμε ότι εμείς θα κοιμηθούμε, εσύ πήγαινε να παίξεις, πάλι έκλαιγε, ήθελε να πάω μαζί της( δε θα την αφήναμε όντως, απλά της το είπαμε έτσι)Μια νύχτα αναγκάστηκα γιατί δεν υποφεροταν να πάω μαζί της να παίξουμε ως τα χαράματα που νυσταξε τελικά. Δε ξέρω τι γίνεται. Είναι σχεδόν 17 μηνών. Μήπως είναι άλμα ανάπτυξης; Έτυχε σε καμία;

πρίν από 30 λεπτά , Annitamik είπε:

Παιδιά μου έτυχε κάποιες μέρες σερί και δε ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Ξυπνάει αξημερωτα και θέλει να παίξει. Της λέμε ότι είναι νύχτα , προσπαθούμε να την νανουρισουμε, αλλά αυτή ζητάει τα παιχνίδια της και κλαίει αν δε της τα δώσουμε. Κάποιες φορές απηυδισαμε και της μιλούσαμε αυστηρά, αυτή έκλαιγε. Σήμερα της είπαμε ότι εμείς θα κοιμηθούμε, εσύ πήγαινε να παίξεις, πάλι έκλαιγε, ήθελε να πάω μαζί της( δε θα την αφήναμε όντως, απλά της το είπαμε έτσι)Μια νύχτα αναγκάστηκα γιατί δεν υποφεροταν να πάω μαζί της να παίξουμε ως τα χαράματα που νυσταξε τελικά. Δε ξέρω τι γίνεται. Είναι σχεδόν 17 μηνών. Μήπως είναι άλμα ανάπτυξης; Έτυχε σε καμία;

Μου έχει τύχει στον μικρό μου σε κάποιες περιόδους να το κάνει αυτό, να μην κοιμάται καθόλου κ να ζητάει να πάμε μέσα, μια φορά κιόλας του έλεγα όχι κ είχε χειρότερα αποτελέσματα, έκλαιγε ασταμάτητα. Οπότε το πήρα απόφαση κ οπότε το κάνει αυτό σηκώνομαι κ μετά ξανά κοιμάται μετά από 2-3 ώρες.

2 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Μου έχει τύχει στον μικρό μου σε κάποιες περιόδους να το κάνει αυτό, να μην κοιμάται καθόλου κ να ζητάει να πάμε μέσα, μια φορά κιόλας του έλεγα όχι κ είχε χειρότερα αποτελέσματα, έκλαιγε ασταμάτητα. Οπότε το πήρα απόφαση κ οπότε το κάνει αυτό σηκώνομαι κ μετά ξανά κοιμάται μετά από 2-3 ώρες.

Ναι νομίζω ότι έτσι δούλεψε καλύτερα. Αλλά μήπως δεν μπαίνουν όρια έτσι;

πρίν από 10 λεπτά , Annitamik είπε:

Ναι νομίζω ότι έτσι δούλεψε καλύτερα. Αλλά μήπως δεν μπαίνουν όρια έτσι;

Δεν ξέρω να σου απαντήσω η αλήθεια σε αυτό αλλά δεν θα το κάνουν κ μεγαλώνοντας. Δεν ξέρω τι κάνουν βεβαια άλλες κοπέλες αλλά σε μένα όταν άρχισε να κλαίει ξύπνησε κ η μεγάλη κ μετά άντε να κοιμηθεί κ αυτή.. Οπότε για μένα καλύτερα με βολεύει να ξύπνησε μόνο εγώ παρά όλη η οικογένεια!!! :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...