Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προγναθισμος-μασελακι


Recommended Posts

Η κόρη μου 6, 5 χρονών έχει την κάτω γναθο πιο έξω από την πάνω. Ο ορθοδοντικος μου συνέστησε μασελακι. Το φοράμε 3 μήνες τώρα. Πριν 2 μέρες μια φίλη μου που πήγε σε άλλον ορθοδοντικο το παιδί της με το ίδιο πρόβλημα ο γιατρός της είπε μετα τα 8 χρόνια διότι στην ηλικία των 6 δεν επιτρέπεται. Έχω λίγο μπερδευτεί και αγχωθει.....μήπως γνωρίζει κανείς από ποια ηλικία επιτρέπεται να φορέσει ενα παιδί μασελακι?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • 2 months later...

και το δικο μου εχει προγναθισμο πολυ και τα πανω 2 μπροστινα πολυ εξω δοντια (δεν κλεινει το στομα) και απο περυσι βαλαμε σιδερακια στην πανω σειρα ολη - ηταν 7 τωρα που μιλαμε ειναι 8+ εχει φτιαξει τα δοντακια και σε εναν μηνα (περιμενουμε να κλεισει ενα μικρο κενο αναμεσα στα δυο πανω ) θα βγαλουμε τα σιδερακια και θα βαλει ενα μασελακι με ελατηρια νομιζω frankel λεγεται το οποιο ειναι για την κατω γναθο για την ιδια παθηση με την δικη σας (προγναθισμο) μετα απο αυτο θα βαλουμε εξωστοματικο μηχανισμο για να φτιαχτει η πανω γναθος και στο τελος ισως βαλουμε για λιγο κατω σιδερακια ολο αυτο θα παει 3-4 χρονια και μονο λογω προγναθισμου εμεις ξεκινησαμε σχετικα νωρις αλλοι μετα τα 8 γιατι ειχαμε το προβλημα με τα δοντακια που εβγαιναν πολυ εξω και υπηρχε κινδυνος να πεσει και να χτυπησει ασχημα ..δεν νομιζω οτι πριν τα 7 βαζει κανεις σιδερακια-μασελακι γιατι υπαρχουν ακομα τα παιδικα δοντακια (εμεις οταν βαλαμε σιδερακια ειχαμε δυο κενα που ομως οταν κατεβηκαν τα καινουργια βαλαμε και σε αυτα σιδερακια..

Link to comment
Share on other sites

ο γιος μου το εβαλε σε ηλικια 5 ετων και μας ειπε η γιατρος μας που ειναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Αθηνων οτι αυτη ειναι η σωστη ηλικια για να προλαβουμε τα δευτερα δοντια να μην καβαλησουν τα αλλα ωστε να μην χριαστουμε και σιδερακια. ο γιος μου εχει μικρη την ανω γναθο με αποτελεσμα να ξεφευγει η κατω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 εβδομάδες μετά...

Χθες γυρίσαμε από τον ορθοδοντικό ιατρό αφού είχαμε πάει και σε άλλους ειδικούς και μας είπε το ίδιο...η άνω αριστερή γνάθος είναι πιο μέσα από την αντίστοιχη κάτω (ενώ η δεξιά είναι κανονική :confused:) με αποτέλεσμα όταν βγουν τα γερά μας δοντάκια να έχουμε πρόβλημα...είναι 7,5 χρονών και θα βάλουμε ειδικό μηχανισμό μόνιμο (προφανώς μασελάκι δεν πολυκατάλαβα θα μα τα εξηγήσει στο επόμενο ραντεβού ) για 8-10 μήνες μας είπε για να έρθουν τα νέα δόντια στη σωστή σειρά... μας εγγυήθηκε ότι σε ένα χρόνο τα δόντια του παιδιού θα είναι μια χαρά...δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια αν θα βάλουμε σιδεράκια ή όχι αλλά η γιατρός ήταν αισιόδοξη...θα δούμε....

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

Link to comment
Share on other sites

Και για την κόρη μου είπε κάποιος γενικός γιατρός ότι έχει αυτό το πρόβλημα, πήγαμε στην παιδοοδοντίατρο και μας είπε ναι το έχει αλλά περιμένετε μερικά χρόνια ακόμα (πήγαμε στα 6). Ίσως εξαρτάται από την σοβαρότητα του το τι και πότε θα κάνουν κάτι, ή μπορεί απλά να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις ανάμεσα σε ειδικούς....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...