Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Bρέφος 33 ημερών κατέληξε από ασιτία και υποθερμία

Lisbet

Recommended Posts

Καταρχην ευχαριστω πολυ για το βιντεο....

1ον λεει πως ειχαν εντολη απο τους γιατρους της Λερου να δινουν στο παιδι μια γαλα μια χαμομηλι εναλλαξ:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

2ον βγηκε λεει αποφαση πως το παιδι εφυγε απο ασιτια αλλα οχι με τον ορο που ξερουμε εμεις δηλαδη να ειναι τελειως νηστικο με απλα λογια πως δεν επαιρνε τα θρεπτικα συστατικα που θα επρεπε

3ον τα κιλα τα οποια ακουγονται δεν ισχυουν λεει η θεια υπαρχει μεσα γνωματευση πως το μωρο εφυγε 4100

4ον το μωρο οντως ηταν 7μηνητικο

Την θεια δεν θελω να την σχολιασω που ηταν λες και βγηκε απο παρτυ και δεν με νοιαζει αυτο...:rolleyes:

Κριμα κριμα κριμα για αλλη μια φορα....Ελλας το μεγαλειο σου

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 337
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• jo89

jo89 26 δημοσιεύσεις

• Lisbet

Lisbet 25 δημοσιεύσεις

• ekavi_

ekavi_ 17 δημοσιεύσεις

• Velv

Velv 16 δημοσιεύσεις

Μάλιστα. Εγώ δε βλέπω τίποτα περίεργο στο βίντεο. Μια πιτσιρίκα που μιλάει για ένα μωρό που δεν ήταν αίμα της. Από αμηχανία πιστεύω πως της βγαίνει αυτή η στάση. Βέβαια, αυτά τα περί αλλαγής πάνας καλύτερα να έλειπαν...δε θέλει πολύ μυαλό για να πάρεις ένα φακό να κάνεις τη δουλειά σου όταν κόβεται το ρεύμα...τέλοσπάντων. Αύριο θα μάθουμε για το πόρισμα.

Μάλιστα. Εγώ δε βλέπω τίποτα περίεργο στο βίντεο. Μια πιτσιρίκα που μιλάει για ένα μωρό που δεν ήταν αίμα της. Από αμηχανία πιστεύω πως της βγαίνει αυτή η στάση. Βέβαια, αυτά τα περί αλλαγής πάνας καλύτερα να έλειπαν...δε θέλει πολύ μυαλό για να πάρεις ένα φακό να κάνεις τη δουλειά σου όταν κόβεται το ρεύμα...τέλοσπάντων. Αύριο θα μάθουμε για το πόρισμα.

Ελα ενταξει δεν ηταν και μπροστα για να ξερει πως αλλαζε πανες και τι εκανε η κοπελα....προφανως στην προσπαθεια της να την δικαιολογησει στο θεμα με τις πανες τα εκανε χειροτερα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δεν μπορω να πιστεψω πως η μαμα θα αφηνε το παιδι με την ιδια πανα ποσες ωρες πια??μην τρελαθουμε τελειως...

Ο γιος μου οταν γεννηθηκε ειχε εκζεμα σχεδον σε ολο το σωμα μετα απο 15 μερες ξεφλουδιζε απο πανω μεχρι κατω και το δερμα του γινοταν σαν καμμενο καπως ...μην τρελαθουμε ποσες ωρες να αφησεις την πανα για να παθει ετσι το παιδι με ωρες δεν γινεται αυτο θελει μερες...Οποτε θεωρω πως και αυτο ειναι υπερβολη πιθανον να ειχε εκζεμα οπως ειπαν το παιδι και τα τραγικοποιησαν

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Η ιδια δεν θα το ελεγε στους γιατρους??Εγω παλι συνεχιζω να πιστευω πως το μωρο Δεν ηταν εφταμηνητικο...γιατι αν διαβασετε τα ποστ της κοπελας οχι στο θρεντ που ανοιξε ζητωντας βοηθεια αλλα πιο πριν περιγραφει την γεννα της και πως την πιασαν οι πονοι 2 ημερες πριν την πητ! Τι να πω....

Ναι, πράγματι το γράφει αυτό και γράφει ότι περίμενε κοριτσάκι! Σε άλλο τόπικ γράφει ότι ΠΗΤ είχε 23 Φεβρουαρίου και γέννησε 16 Δεκεμβρίου! Τρέχα-γύρευε δηλαδή. Αν αληθεύει αυτό, το μωρό ήταν 31 εβδομάδων ή και λιγότερο και αποκλείεται να ήταν όντως τόσων εβδομάδων και να είχε το βάρος που αναφέρεται σε εκείνο το ποστ, σε εκείνες τις εβδομάδες. Αυτό το βάρος ήταν πολύ έξω από την 99η καμπύλη. Επομένως κάτι δεν ήξερε ή δεν θυμόταν καλά σχετικά με την ΠΗΤ.

http://www.aafp.org/afp/1998/0801/afp19980801p453-f1.gif

Σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο, που βοηθούσε τις πρώτες μέρες, και μίλησε εκ των υστέρων στα κανάλια, δεν ήταν εφικτός ο θηλασμός λόγω προωρότητας.

Σε άλλο τόπικ, σε ποστ που γράφτηκε λίγες μέρες πιο πριν από αυτό που υπονοούσε προωρότητα 9 ή 10 εβδομάδων, γράφει ότι ήθελε να γεννήσει στην Αθήνα με το γιατρό της και εκείνος ο γιατρός της είπε ΠΗΤ 2 ημέρες μετά από αυτήν που την έπιασαν οι πόνοι. Όμως εκείνη καθόταν στη Λέρο και περίμενε και παραξενεύτηκε που είχε ενδείξεις τοκετού (αίμα) από την προηγούμενη μέρα. Βρισκόταν τότε 2 μέρες πριν την ΠΗΤ και έγραφε στο τόπικ να πάρει γνώμες. Είχε μιλήσει με το γιατρό της στην Αθήνα και ο γιατρός της είπε τι να σου κάνω που είσαι μακριά. Εκείνη δεν ήθελε να γεννήσει στη Λέρο, δεν είχε εμπιστοσύνη, δεν είχε γιατρό εκεί. Την επόμενη τελικά πήγε στο τοπικό νοσοκομείο με πόνους και με μεγάλη αιμορραγία αρκετών ωρών, όπου τελικά της έκαναν επι τόπου καισαρική.

Πάντως και πρόωρο πες να ήταν, που δεν ήταν, το παιδί έπαιρνε βάρος κανονικά στην αρχή, γιατί μέσα σε 3 εβδομάδες είχε πάει 3.300, από 2950. Και στη ΜΕΝΝ να ήταν, στην υποθετική περίπτωση που ήταν όντως πρόωρο, λογικά θα είχε δοθεί εξιτήριο στα 3.300. Οπότε για ένα διάστημα η πορεία του παιδιού ήταν καθησυχαστική, από τις πληροφορίες πάντα που γράφτηκαν από την ίδια τη μαμά, σε άσχετα τόπικ, πριν χειροτερέψει η κατάσταση. Τα αρχικά ρεπορτάζ πάντως μιλούσαν ότι οι γιατροί ανέφεραν αρχικό βάρος γέννησης τα 3,5 κιλά.

Εκ των υστέρων προκύπτει ότι τις μέρες πριν το παιδί οδηγηθεί στο νοσοκομείο, το παιδί έπαιρνε γύρω στα 300 γρ υγρά την ημέρα, εκ των οποίων τα μισά ενδεχομένως να ήταν χαμομήλι. Κανείς από τους συνομηλητές της στο φόρουμ δεν το εντόπισε αυτό γιατί δεν ειπώθηκε ευθέως! Κανείς βέβαια δεν τη ρώτησε και ευθέως, κάποια στιγμή ξεκάρφωτα αναφέρθηκε το χαμομήλι και το άφησαν να πέσει κάτω!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν έγιναν οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον παιδίατρο μπορεί ο παιδίατρος να έπαιρνε τέτοιες πληροφορίες, δηλαδή χωρίς ειρμό, οπότε να μην έδωσε και εκείνος με τη σειρά του οδηγίες ανάλογες της σοβαρότητας της κατάστασης. Υποτίθεται όταν κάποιος γράφει έχει και το χρόνο να σκεφτεί και να γράψει κάτι πιο σωστό, σε σχέση με το να μιλάει ταραγμένος πιθανόν, στο τηλέφωνο. Αλλά και ο γιατρός καλό θα ήταν να μπορούσε να πάρει τις πληροφορίες ο ίδιος, κάνοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις.

Γιατί; Γιατί συνεχίζουμε εμείς να γράφουμε εδώ; Γιατί καταρχήν μπορεί να γράφονται τέρατα και ανακρίβειες και εντυπωσιαμοί αλλού και να μένουν εντυπώσεις, που θα ήταν άδικες καταρχήν για τους γιατρούς οι οποίοι μπορεί να μείνουν σε ένα μικρό μέρος με μια ρετσινιά. Και γενικά οι γιατροί αυτοί επιτελούν σημαντικό έργο.

Από την άλλη, πιστεύω ότι τα νησιά μας δεν είναι και τόσο επικίνδυνα μέρη πια...

ναι, ναι, και ξεχωρίζω και άλλες γραμμές, όπως ανάμεσα στην ευγένεια και την κακεντρέχεια.

Συγχωρεσέ με που δεν καταλαβαίνω τη διατύπωση της προτασής σου!

Μη μου απαντήσεις, δεν χρειάζεται!

Δεν θα ασχοληθώ ξανα με το θέμα γιατι το θεωρώ ΤΡΑΓΙΚΟ, οπότε σε αφήνω να κάνεις πρόγραμμα ελεύθερα!

Καλή συνέχεια.......

Διαφημίσεις

Η ιδια δεν θα το ελεγε στους γιατρους??Εγω παλι συνεχιζω να πιστευω πως το μωρο Δεν ηταν εφταμηνητικο...γιατι αν διαβασετε τα ποστ της κοπελας οχι στο θρεντ που ανοιξε ζητωντας βοηθεια αλλα πιο πριν περιγραφει την γεννα της και πως την πιασαν οι πονοι 2 ημερες πριν την πητ! Τι να πω....

ουτε εγω πιστευω πως ηταν εφταμηνητικο το μωρο....ειτε ηταν 3,500 κιλα, ειτε 4(που λεει η θεια), για τελειομηνο δειχνει....εφταμηνητικο ουτε 2 κιλα δεν θα ειχε γεννηθει,(κ αν πηρε σε ενα μηνα τοσο βαρος, για ποια ασιτια μιλαμε?) γιατρος δεν ειμαι, αλλα αλλο εφταμηνητικο, αλλο 40+ εβδομαδων, οι γιατροι οσο ασχετοι κ να ειναι, δεν ειναι το πρωτο μωρο που ειδαν σε εκεινο το νοσοκομειο....3500 γεννηθηκε διαβασα κ τελικα επεσε κ απο τα 3 κιλα...εκει ηταν το προβλημα υποθετω,,,,τον πρωτο μηνα αντι να παρει βαρος, εχασε...

παντως διαβασα κ ποστ οτι ηταν 7 μηνων με πητ φεβρουαριο, πηγε για υπερηχο κ εκανε της εκαναν καισαρικη...μετα απο 4 μερες πηρε εξιτηριο:confused:

ποια ειναι η αληθεια, θα δειξει....ποιος ευθυνεται θα φανει, ελπιζω δλδ, αφου η καθε πλευρα θα υποστηριζει τα δικα της...αν η μητερα δεν εχει ευθυνη κ της ριχνουν τοση λασπη, τι να πω?ντροπη τους!!!

δυστυχως, το μωρακι δεν γυρναει πισω....κριμα η ψυχουλα...

Η θεια λεει πως δεν ισχυει οτι γραψανε για τα 3000 και τα 3500 κιλα το μωρο λεει εφυγε και ηταν 4100 υπαρχει και η γνωματευση μεσα ετσι ειπε....Οποτε για να το λεει ετσι θα ναι!

AthinaP εχεις δικιο ειναι μπερδεμενο τα χω χιλιοδιαβασει και εγω..

Οντως δεν ξερουμε τι μπορει να ειπε στον γιατρο και πως να τα μετεφερε αλλα εστω κατι θα τυ ειπε πως δεν ανοιγει τα ματια κτλ...ειπε η κοπελα πως ειπε πως κοιμαται 7 ωρες και δνε ξυπναει και ειπε για να κοιμαται τοσο θα χρειαζεται τον υπνο τι να πω!!

Οσο για την ρετσινια των γιατρων φυσικα και υπαρχουν καλοι γιατροι που τρεχουν κ κανουν καταπλκηκτικη δουλειθα στα νησια οπως κια το αντιθετο γιατροι εξαφανισμενοι ή ακομα και ανυπαρκτοι...

Στη μαμά ηδη κολλησαν την ρετσινια και δυστυχως δεν ειδα καμμια να προσπαθει να δει τα πραγματα και αλλιως οι περισσοτερες πεσαν να την φανε :(:( Λεγωντας πως δεν νοιαζοταν και εψαχνε πληροφοριες απο το ιντερνετ....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Στη μαμά ηδη κολλησαν την ρετσινια και δυστυχως δεν ειδα καμμια να προσπαθει να δει τα πραγματα και αλλιως οι περισσοτερες πεσαν να την φανε :(:( Λεγωντας πως δεν νοιαζοταν και εψαχνε πληροφοριες απο το ιντερνετ....

Καλημέρα.

Πολλές προσπαθούν να δουν τα πράγματα αλλιώς και να καταλάβουν τι συνέβη. Δεν φταίμε εμείς που οι σχετικές ειδήσεις είναι αντικρουόμενες και που η ίδια η κοπέλα έπεφτε σε αντιφάσεις. Εγώ, για παράδειγμα, εξακολουθώ να μη μπορώ να καταλάβω πώς ένα εφταμηνίτικο μωρό γεννήθηκε 3500 κιλά, έφτασε στο ΠΑΓΝΗ 4100 και πάλι, πέθανε από ασιτία...όπως κι αν την εξηγήσεις επιστημονικά, η ασιτία είναι ασιτία κι όταν ένα νεογέννητο δεν παίρνει θρεπτικά συστατικά, δεν παχαίνει!

Όταν πρωτομεταδόθηκε η είδηση, αυτή η εντύπωση δόθηκε, πως η κοπέλα, αντί να τρέξει να βρει γιατρό να δει το μωρό, ζητούσε συμβουλές από το φόρουμ. Όταν συνδυαστούν λοιπόν όλα αυτά, μαζί με το τραγικό γεγονός του θανάτου του παιδιού, δεν είναι λογικό να έχει κανείς κάποιες επιφυλάξεις; Κι εγώ είδα μια τάση να καταδικάσουν την κοπέλα με πολύ σκληρές εκφράσεις και διαφωνώ κάθετα με αυτό, αλλά, από την άλλη, εσύ (και οποιοσδήποτε άλλως) πώς μπορείς να είσαι τόσο απόλυτα σίγουρη πως δεν είχε καμια απολύτως ευθύνη για όλα αυτά;

Και η μια και η άλλη ακραία στάση είναι λάθος, για μένα. Κανείς από εμάς δεν ήταν μπροστά, για να ξέρει τι γινόταν πραγματικά.

Έχω συγκλονιστει κι εγώ...δε ξέρω τι έγινε στα αλήθεια κ έχω κι εγώ πολλές απορίες...η κοπέλα λέει ότι ήταν 7μηνιτικο ίσως μπορεί να το διαβεβαιώσει με κανέναν υπέρηχο β επιπέδου πχ η ο πρώην γυναικολόγος της στη Θεσσαλονίκη αλλά είναι δυνατόν 7μηνιτικο να μη χρειάστηκε αναπνευστική υποστήριξη; περιεργο μου φαίνεται εδω άλλες κανουνε ενέσεις κορτιζόνης για να αποφύγουν αναπνευστικά προβλήματα κ πάλι δεν τα αποφεύγουν. Επίσης ο παιδίατρος δε ζήτησε να ξαναδεί το παιδί στις 10 μέρες για εξέταση; πρέπει να χουν γίνει λάθη κ απ' τις 2 πλευρες...μα χαμομήλι εναλλάξ με γάλα; δηλαδή γάλα ανά 6 ώρες; τραγικό...την κοπριά τη λυπάμαι όπως κ να χει...

Kαλημερα...

Δεν γεννηθηκε 3500 κιλα γεννηθηκε 2900 κατι ειπε η θεια,

Μα τα θρεπτικα συστατικα καθως λενε ειναι αυτα που επαιξαν τον ρολο τους οταν το παιδι παιρνει μονο υγρο σκετο χωρις να του προσφερει κατι θρεπτικα αρχιζει να χανει δυναμεις... συνεπως αρχιζουν ολα στο σωμα του να υπολειτουργουν και συνεχιζοντας η κατασταση να οδηγηθει εκει που δυστυχως οδηγηθηκε:(:(

Δεν ειμαι σιγουρη πως δεν ειχε ευθυνη για ολα αυτα αλλα ειμαι σιγουρη πως δεν εγινε κατι εσκεμμενα οπως το παρουσιασαν καποιοι...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Διαφημίσεις

Kαλημερα...

Μα τα θρεπτικα συστατικα καθως λενε ειναι αυτα που επαιξαν τον ρολο τους οταν το παιδι παιρνει μονο υγρο σκετο χωρις να του προσφερει κατι θρεπτικα αρχιζει να χανει δυναμεις... συνεπως αρχιζουν ολα στο σωμα του να υπολειτουργουν και συνεχιζοντας η κατασταση να οδηγηθει εκει που δυστυχως οδηγηθηκε:(:(

Δεν ειμαι σιγουρη πως δεν ειχε ευθυνη για ολα αυτα αλλα ειμαι σιγουρη πως δεν εγινε κατι εσκεμμενα οπως το παρουσιασαν καποιοι...

Όχι, όχι εσκεμμένα, προς Θεού. Αν είναι κάποιος τόσο κακόψυχος και κακεντρεχής, για να βγάζει τέτοια συμπεράσματα, κακό του κεφαλιού του. Όμως όλοι βλέπουμε και καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν πολλές αντιφάσεις και κενά κι αν δεν βγει το πόρισμα του ιατροδικαστή, στον αέρα μιλάμε όλοι. Εδώ μετά από τόσες μέρες, ούτε αν όντως ήταν εφταμηνητικο το μωρό μπορέσαμε να καταλάβουμε, ούτε το βάρος του ούτε τίποτα. Αν η θεία λέει πως γεννήθηκε 2900, τότε το 4100 που αναφέρει στο βίντεο, πού κολλάει;

το ειδα και εγω,χαθηκε ενα μωρο ενα δακρυ δεν ειδα!δεν ειπα να κλειει μπροστα στην καμερα.ομως οταν μιλας για ενα μωρο που<εφυγε> αδικα βουρκωνεις.απο εχθες ποσες φορες βουρκωσα που το ακοσα.ειμαι μανα με ενα μωρο στα 25,ημουν 24 οταν ηρθε η μικρη χωρις βοηθεια τα καταφερα, η ηλικια δεν ειναι δικαιολογια αν ηταν 16 ετων ναι,οχι στα 24.

με κερι δεν μπορουσε να το αλλαξει?

Παιδιά, δεν το είπε για να την εκθέσει..το είπε για να την υποστηρίξει:!::!::!:

Είπε ότι το μωράκι δεν είχε πληγές ή πύον από την ασιτία που λένε όλοι, αλλά αυτό το "έγκαυμα" από τις πάνες τις οποίες η μαμά δεν άλλαζε για το λόγο που σας έγραψα πριν. :!::!:

Επίσης, είπε ότι και η Μαρία και Λευτέρης ήταν για πρώτη φορά γονείς και οι γιατροί φταίνε γιατί παρέλειψαν να τους δώσουν γραπτές οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνουν σχετικά με τη φροντίδα του παιδιού...και έτσι αυτοί δεν ήξεραν...

Θα ψάξω να βρω το λινκ να δείτε το βίντεο

Καλό παράδεισο στο μωρό !! Ήταν άτυχο...(όποιος και αν φταίει τελικά)

Πάντως όσο πιο πολλά διαβάζω για την υπόθεση, τόσο πιο σίγουρη είμαι ότι πρόκειται για αμέλεια πολλών εμπλεκομένων (γνώμη μου πάντα). Τώρα είναι λόγω ανικανότητας, λόγω αμάθειας, λόγω αδιαφορίας, λόγω ψυχολογικών θεμάτων... δεν ξέρω... και δεν μπορώ να το διανοηθώ...

άκου γραπτές οδηγίες...:evil::evil:

Πάντως όσο πιο πολλά διαβάζω για την υπόθεση, τόσο πιο σίγουρη είμαι ότι πρόκειται για αμέλεια πολλών εμπλεκομένων (γνώμη μου πάντα). Τώρα είναι λόγω ανικανότητας, λόγω αμάθειας, λόγω αδιαφορίας, λόγω ψυχολογικών θεμάτων... δεν ξέρω... και δεν μπορώ να το διανοηθώ...

άκου γραπτές οδηγίες...:evil::evil:

γραπτές οδηγίες δεν είναι αυτές εδώ στη φωτογραφία? έγγραφο νοσοκομείου δεν είναι? παλιότερα είχε γίνει θέμα κάπου εδώ στο φόρουμ αλλά επειδή δεν το βρήκα σας βάζω φωτο από το ιντερνετ

http://ariadni144.files.wordpress.com/2011/02/diatrofi-neognou-dramas.jpg

πηγη : http://goneis-paidia.com/2011/03/01/drama-i-katastasi/

γραπτές οδηγίες δεν είναι αυτές εδώ στη φωτογραφία? έγγραφο νοσοκομείου δεν είναι? παλιότερα είχε γίνει θέμα κάπου εδώ στο φόρουμ αλλά επειδή δεν το βρήκα σας βάζω φωτο από το ιντερνετ

http://ariadni144.files.wordpress.com/2011/02/diatrofi-neognou-dramas.jpg

πηγη : http://goneis-paidia.com/2011/03/01/drama-i-katastasi/

Ναι αλλά δεν μπορεί κάποιος να επικαλεστεί ότι δεν είχε γραπτές οδηγίες, τα μπέρδεψε και τελικά σαν αποτέλεσμα αρώστησε το παιδί του βαριά... Αν είναι δυνατόν, δεν είναι ηλεκτρική συσκευή το παιδί...

Και εγώ είχα γραπτές οδηγίες για τη διατροφή του μωρού μου επικουρικά και χωρίς να είναι απαραίτητες. Αν έβλεπα ότι δεν τρώει το παιδί ή δεν παίρνει βάρος, ή παθαίνει κάποια αλλεργία θα βασιζόμουν στις γραπτές οδηγίες; Υποτίθεται χρησιμοποιούμε την κοινή λογική. Και όταν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά ζητάμε βοήθεια εγκαίρως.

Η αληθεια ειναι οτι κανεις δεν μπορει να γνωριζει πως εγιναν τα πραγματα.ειχα παρακολουθησει κι εγω το φορουμ και τις ερωτησεις της μαμας και η αληθεια ειναι οτι μου θυμιζει περιπτωση κοπελας που δεν ειχε ιδεα απο μωρα και οχι μιας αδιαφορης μανας.γιατι δυστυχως υπαρχουν και κοπελες οι οποιες δεν ειναι μεγαλωμενες με τις καλυτερες συνθηκες κι εγω δεν μπορω να ξερω αν αυτη η κοπελα ειναι απο "μεγαλο τζακι" ή αν μεγαλωσε στους δρομους.για να συνομιλει παντως και να ψαχνει απαντησεις στο διαδυκτιο προφανως δεν υπαρχε καποιο κοντινο της προσωπο ωστε να συμβουλευτει εστω μεσω τηλεφωνου για μια τοσο σοβαρη κατασταση.το θεμα ειναι οτι αυτο το μικρο αγγελουδι δυστυχως εφυγε,και πισω εμεινε μια μητερα με - ο Θεος ξερει ποσες τυψεις - ψυχολογικα προβληματα και πανω απο ολα μια μεγαλη πικρα για τον χαμο του μωρου της.ευχομαι να μην υπαρξουν αλλες τετοιες περιπτωσεις.

Απο τότε που ήρθες στην ζωή μου ο ήλιος δεν έδυσε ποτέ ξανά!

KMYWp2.png

Διαφημίσεις

Ναι αλλά δεν μπορεί κάποιος να επικαλεστεί ότι δεν είχε γραπτές οδηγίες, τα μπέρδεψε και τελικά σαν αποτέλεσμα αρώστησε το παιδί του βαριά... Αν είναι δυνατόν, δεν είναι ηλεκτρική συσκευή το παιδί...

Και εγώ είχα γραπτές οδηγίες για τη διατροφή του μωρού μου επικουρικά και χωρίς να είναι απαραίτητες. Αν έβλεπα ότι δεν τρώει το παιδί ή δεν παίρνει βάρος, ή παθαίνει κάποια αλλεργία θα βασιζόμουν στις γραπτές οδηγίες; Υποτίθεται χρησιμοποιούμε την κοινή λογική. Και όταν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά ζητάμε βοήθεια εγκαίρως.

σε αυτο συμφωνω αν και δεν ειμαι απο τους βασικους κατηγορους της μητερας...

Αλλα ολες αυτες τις ημερες προσπαθω να καταλαβω πως γινεται να μην βλεπετε οτι η κοπελα αυτη εκανε ενεργειες να το σωσει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ.

Δεν εχουμε ολοι οι ανθρωποι την ιδια λογικη....για αυτο και δεν κανουμε τα ιδια πραγματα.

Αυτη ΝΟΜΙΖΕ οτι επραξε σωστα... εγω δεν ξερω αν επραξε η οχι, προφανως οχι αν δουμε το αποτελεσμα, αλλα συμφωνα με τη λογικη μου θα εκανα αλλα πραγματα.

Το μητρικο ενστικτο ειναι αυτο που πυροδοτει το ενδιαφερον μαζι με τα ομορφα συναισθηματα. δεν σου εξασφαλιζει ομως οτι θα πραξεις ΣΩΣΤΑ.

Δυστυχως το μωρακι επεσε θυμα πολλων παραγοντων και ασχημων συγκυριων...

Αλλα ολες αυτες τις ημερες προσπαθω να καταλαβω πως γινεται να μην βλεπετε οτι η κοπελα αυτη εκανε ενεργειες να το σωσει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ.

Δεν εχουμε ολοι οι ανθρωποι την ιδια λογικη....για αυτο και δεν κανουμε τα ιδια πραγματα.

Αυτη ΝΟΜΙΖΕ οτι επραξε σωστα... εγω δεν ξερω αν επραξε η οχι, προφανως οχι αν δουμε το αποτελεσμα, αλλα συμφωνα με τη λογικη μου θα εκανα αλλα πραγματα.

Το μητρικο ενστικτο ειναι αυτο που πυροδοτει το ενδιαφερον μαζι με τα ομορφα συναισθηματα. δεν σου εξασφαλιζει ομως οτι θα πραξεις ΣΩΣΤΑ.

Αυτό ήθελα να πω με το λινκ που έβαλα. Μου δίνει ο γιατρός έστω γραπτές οδηγίες. Τις ακολουθώ αλλά βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά. Θα συνεχίσω να τις ακολουθώ? Σύμφωνα με τη δική μου λογική όχι, θα προσπαθήσω να βρω τι πάει στραβά και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για το παιδί μου. Σύμφωνα με τη δική της λογική όμως μπορεί να σκέφτηκε πως αφού έτσι είπαν οι γιατροί αυτό είναι το σωστό άρα έτσι κάνω. Και προφανώς όταν έφτασε στο παρα πέντε η υπόθεση τότε άρχισε να ψάχνεται.

Κρίμα για το μωράκι, μόνο αυτό. :(

Όχι το βλέπω ότι έπραξε συμφωνα με τη "λογική" της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει το ακαταλόγιστο.

Κάποιος όμως που δεν έχει αυτό το ένστικτο που λες ή την κοινή λογική και οδηγίες γραπτές να πάρει, πάλι θα τις μπερδέψει ή θα τις ακολουθεί κατά γράμμα ό,τι κι αν συμβεί...

Έχει κανείς να μου δώσει το λινκ της συνέντευξης της θείας του μωρού;

Το συμβάν είναι πραγματικά συγκλονιστικό και απίστευτα τραγικό.Δεν ξέρω κάτω από ποιές συνθήκες έφυγε αυτό το αγγελούδι από τη ζωή.Δεν ξέρω,ούτε μπορώ να πάρω θέση για το ποιός φταίει για ένα τόσο τραγικό συμβάν.

Ο αδερφός μου είναι γιατρός.Όταν έκανε το αγροτικό του σε ένα χωριό,του πήγαν ένα κοριτσάκι που είχε πολύ χαμηλή αναπνοή και ήταν πραγματικά έτοιμο να "φύγει".Έπεσαν όλοι οι γιατροί πάνω στο παιδί και δεν σας μιλάω για παιδιάτρους.Ο αδερφός μου π.χ. που ασχολήθηκε με το θέμα μόλις είχε τελειώσει τη σχολή,ούτε ειδικότητα είχε ούτε τίποτα.Αφού κάπως το σταθεροποιήσανε το έστειλαν στο κοντινότερο νοσοκομείο,γιατί εκεί ήταν κέντρο υγείας.Ο αδερφός μου μίλησε με τον πατέρα και ο πατέρας του είπε ότι το παιδί βρισκόταν σε μια τέτοια κατάσταση,δηλαδή με μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή,ήδη για 4 μέρες!!!!Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον αδερφό μου να μου λέει ότι τρελάθηκε όταν το άκουσε αυτό!Ήθελε να φωνάξει ,να βρίσει,σκεπτόμενος ότι μπορεί ένα παιδί να έφευγε από τη ζωή τόσο άδικα,απλά δηλαδή επειδή οι γονείς δεν έκριναν σωστά τη σοβαρότητα της κατάστασης.Ηρέμησε μόνο όταν μετά από ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο,το κοριτσάκι ευτυχώς σώθηκε.Θυμάμαι χαρακτηριστικά,ότι ήταν Μεγάλη Εβδομάδα και ενώ ο αδερφός μου δεν είναι πολύ της εκκλησίας,πήγαινε και προσκηνούσε.Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο τον είχε επηρεάσει αυτό το περιστατικό.Τι θέλω να πω με αυτό το παράδειγμα?Αν το παιδάκι χανόταν,θα σήμαινε ότι οι γονείς του ήθελαν να χάσουν το παιδί τους?Όχι φυσικά!!!!Όμως οι ενέργειές τους θα είχαν οδηγήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.Επίσης είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ειδικά στη επαρχία,ακριβώς επειδή δεν έχουν πολλά μέσα,αν υπάρξει παριστατικό με παιδί και πόσο μάλλον με μωρό,δεν μένουν αδιάφοροι.Όπως κανένας γονιός δεν θέλει να χάσει το παιδί του,έτσι και κανένας γιατρός δεν θέλει να πεθάνει κανένα -ειδικά παιδί-στα χέρια του.

Όλοι μας μπορεί να κάνουμε διάφορα πράγματα επιδιώκοντας διαφορετικό αποτέλεσμα,αλλά τελικά να έρθει ένα άλλο.Δεν ξέρω ποιός ευθύνεται το επαναλαμβάνω και δεν μπορώ να δεχτώ ούτε ότι η μάνα ήθελε να χάσει το παιδί της,ούτε όμως ότι οι γιατροί υπήρξαν τόσο αδιάφοροι απέναντι σε ένα μωρό.Και τα δύο μου φαίνονται εξωπραγματικά και γι'αυτό έδωσα και το παράδειγμα που έζησα εμμέσως από την εμπειρία του αδερφού μου.Τι να πω άλλο δεν ξέρω.Ο Θεός ας αναπάυσει την ψυχούλα αυτού του αθώου πλάσματος!!!!

Συμφωνω κι εγω με τη Λαιδα, δεν εχουμε ολοι οι ανθρωποι τον ιδιο δεικτη νοημοσυνης.

Τοσα της ''εκοψε'' τοσα εκανε η κοπελα, δεν νομιζω απο αδιαφορια αλλα απο αφελεια και σιγουρα η απειρια και η ελλειψη βοηθειας επιβαρυναν την κατασταση. Ωστοσο αν ειχε παρει σωστες οδηγιες εξ αρχης πιστευω οτι το μωρο μπορει να ειχε γλιτωσει. Αν ηξερε πως να το ταιζει και αν ειχε την δυνατοτητα να επικοινωνει με παιδιατρο οποτε τον χρειαζοταν, το μωρακι ουτε πληγουλες θα ειχε, ουτε θα πειναγε..

Ολοι μπορουμε να γινουμε γονεις, ομως οπως παρα πολυ σωστα ειπατε δεν ειναι αυτονοητο οτι θα φερθουμε παντα σωστα, το θεμα ειναι πως το κρατος και οι αρμοδιοι προστατευουν αυτα τα πλασματακια.

Ειναι δυνατον να δινονται γραπτως τετοιες οδηγιες απο νοσοκομεια και να μην τους ταραξουν στις καταγγελιες? Ειναι δυνατον οι παιδιατροι να μην γνωριζουν τις διατροφικες ιδιαιτεροτητες των παιδιων?? Το διαβαζω συχνα σε πολλα θεματα και ειλικρινα νομιζω οτι ειναι μεγαλο κενο στις γνωσεις τους απο τη στιγμη που οι συμβουλες τους ειναι εις βαρος της υγειας των ασθενων τους.

Kαλημερα...

αν συνέβη αυτό, είναι τόσο κρίμα, είναι τόσο άδικο, τόσο τραγικό. :(

όσο για αυτούς που κανιβάλισαν με την περίπτωση του μωρού, τι να πω, ντρέπομαι που θεωρούνται άνθρωποι.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

Συγγνώμη,αλλά τώρα είδα το βίντεο της θείας του μωρού.Δηλαδή αυτή η έρημη η μάνα είναι με ηρεμιστικά επειδή την κατηγορούν όλοι ή επειδή έχασε το μονάκριβο παιδί της?Ας μην βγαίνει καλύτερα να μιλάει.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...