Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Bρέφος 33 ημερών κατέληξε από ασιτία και υποθερμία

Lisbet

Recommended Posts

http://www.inews.gr/261/kolafos-apo-ton-iatrodikasti-egklimatiki-i-paramelisi-tou-vrefous-apo-ti-lero.htm

Για εγκληματική παραμέληση του βρέφους απο την Λέρο που εξέπνευσε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο

ΠΑΓΝΗ, έκανε λόγο σήμερα ο ιατροδικαστής κ.Μιχαλοδημητράκης που διενέργησε νεκροψία-νεκροτομή στην σορό του.

Αφήνοντας υπόνοιες για «ανθρωποκτονία» , ο ιατροδικαστής τόνισε πως ο θάνατος του βρέφους των 35 ημερών επήλθε απο υποσιτισμό και συγκεκριμένα απο έλλειψη γάλακτος γεγονός που οδήγησε στην ολική ανατροπή του οργανισμού του βρέφους, το οποίο ξεψύχησε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να

το κρατήσουν στη ζωή.Όπως είπε , δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης, αλλά ήταν εμφανής η παραμέληση και εξωτερικά, απο την άποψη της υγιεινής, αφού έφερε συγκάμματα.

Μάλιστα διέψευσε τα όσα είχαν ειπωθεί τις προηγούμενες ημέρες περι «επταμηνίτικου» διευκρινίζοντας πως γεννήθηκε φυσιολογικά με βάρος 3.500 γραμμάρια.

Απο το μαιευτήριο εξήλθε με βάρος 3.470 γραμμάρια, ενώ όταν το Σάββατο διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ σε κωματώδη κατάσταση,με αεροδιακομιδή απο την Λέρο, το βάρος του ήταν μόλις 3.400 γραμμάρια, κάτι αδιανόητο για ένα βρέφος 35 ημερών.

Όπως είπε ο κ.Μιχαλοδημητράκης θα γίνουν και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το εαν είχε προσβληθεί απο κάποιο μικρόβιο, αλλά τόνισε πως ήταν απαράδεκτο το ότι η μητέρα του δεν ζήτησε άμεσα ιατρική συνδρομή βλέποντας τα προβλήματα του μωρού.

Πηγή: flashnews.gr

αντιγραφη το εκανα ανοιχτο να φαινεται

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 337
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• jo89

jo89 26 δημοσιεύσεις

• Lisbet

Lisbet 25 δημοσιεύσεις

• ekavi_

ekavi_ 17 δημοσιεύσεις

• Velv

Velv 16 δημοσιεύσεις

Αν το τελευταίο ανακοινωθέν ισχύει και το παιδί δεν τρεφόταν τις τελευταίες ημέρες 2 τινά συμβαίνουν :

1. Θάνατος από αμέλεια εκ μέρους της μάνας (και κατ'εμέ όχι αμέλεια αλλά ηλιθιότητα ) . Ναι ηλιθιότητα , γιατί ένα γατί έχεις στο σπίτι σου και καταλαβαίνεις πότε κάτι δεν πάει καλά , όχι το μωρό σου

2. Εγκληματική ενέργεια (δεν είμαστε όλες καλές μάνες , και δεν είναι όλες οι γυναίκες πλασμένες για μάνες ) Έχουν υπάρξει , υπάρχουν και θα υπάρχουν δυστυχώς μανες που δεν αγάπησαν τα παιδιά τους και τα θεωρούν βάρος.

Και στις δύο περιπτώσεις έγκλημα είναι γιατί και η ηλιθιότητα πολλές φορές εγκληματική είναι.

Απλά έχουμε την τάση να της δίνουμε ελαφρυντικά.

Και ξέρω ότι κάποιες από εσάς ίσως να διαφωνείτε που "κρίνω" τόσο αυστηρά αλλά δεν μπορώ : υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν χρειάζεται να σου πει κάποιος , υπάρχουν σημάδια που δεν μπορείς να αγνοήσεις , υπάρχει η ίδια η εικόνα του παιδιού σου που σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Και αν η επόμενη κίνησή σου είναι να ανοίξεις το PC και να μπεις σε ένα φόρουμ να σε βοηθήσουν τότε μάλλον τείνω προς την πρώτη πιθανότητα

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Εγώ δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω οποιαδήποτε "επίσημη" ερμηνεία των γεγονότων. Δεν πιστεύω ότι θα έβγαιναν έτσι εύκολα να κάψουν το Κέντρο Υγείας όπου απευθύνθηκε η μητέρα. Δυστυχώς, δεν έχω δει ποτέ να τιμωρούνται γιατροί για τα λάθη τους. Και η συγκεκριμένη μητέρα είναι και το τέλειο θύμα για κάτι τέτοιο, λόγω ηλικίας, μπερδεμένων αισθηματικών, συμμετοχής σε φόρουμ κλπ.

υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν χρειάζεται να σου πει κάποιος , υπάρχουν σημάδια που δεν μπορείς να αγνοήσεις , υπάρχει η ίδια η εικόνα του παιδιού σου που σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά.

δεν ηθελα να γραψω,να σχολιασω,με εχει πονεσει πολυ αυτο το θεμα,αυτες οι τρεις γραμμες ομως με καλυπτουν απολυτα...

fBaep3.png

uwK7p3.png

Και έτσι να είναι , και το κέντρο Υγείας να είναι ο "ένοχος" δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος από το περιβάλλον της δεν της είπε ότι τα βρέφη τρέφονται κάθε 2-3 ώρες. Δεν υπήρχε μια μάνα, μια θεία (σαν κι αυτή που έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ) , κάποιος βρε παιδί μου. Είναι το πρώτο πράγμα που σου λένε βρε κορίτσια όταν γεννάς... Υπάρχουν βέβαια και οι άνθρωποι που άλλα τους λένε και άλλα καταλαβαίνουν . Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι παιδίατρος της είπε εναλλάξ γάλα και χαμομήλι σε μωρό 33 ημερών. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ.

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Διαφημίσεις

Και έτσι να είναι , και το κέντρο Υγείας να είναι ο "ένοχος" δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος από το περιβάλλον της δεν της είπε ότι τα βρέφη τρέφονται κάθε 2-3 ώρες. Δεν υπήρχε μια μάνα, μια θεία (σαν κι αυτή που έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ) , κάποιος βρε παιδί μου. Είναι το πρώτο πράγμα που σου λένε βρε κορίτσια όταν γεννάς... Υπάρχουν βέβαια και οι άνθρωποι που άλλα τους λένε και άλλα καταλαβαίνουν . Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι παιδίατρος της είπε εναλλάξ γάλα και χαμομήλι σε μωρό 33 ημερών. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ.

Ούτε εγώ το πιστεύω, αλλά και ούτε ότι είχε απευθυνθεί στο κέντρο υγείας-νοσοκομείο (δεν ξέρω τι είναι). Εγραφε τα μεσάνυχτα ότι τώρα ξεκινάμε να πάμε και τελικά πήγε την άλλη μέρα το πρωί. Έχει γράψει τόσες ανακρίβειες που δεν πιστεύω το οτιδήποτε λεει αυτή και οι συγγενείς της.

Κι όμως, αυτές είναι οι οδηγίες που δίνονται συνήθως, γάλα στο 3ωρο κι αν πεινάσει ενδιάμεσα χαμομήλι. Όπως επίσης συνήθως συστήνουν θηλασμό 10 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά συμπλήρωμα. Γενικά, δεν πέφτω κι από τα σύννεφα με αυτές τις οδηγίες, τα έχουμε ακούσει πολλές φορές και δυστυχώς, όντως κάποιος μπορεί να τα παρερμηνεύσει.

Ούτε το ότι μπορεί να ήταν ολομόναχη με ξενίζει, πολλές κοπέλες βρίσκονται λεχώνες σε καινούριο μέρος, όπου δεν ξέρουν κανέναν, δεν έχουν κανένα συγγενή κοντά τους κλπ. Και η λοχεία σε συνδυασμό με τη μοναξιά μπορεί να έχει πολύ κακά αποτελέσματα.

Για μένα το θέμα δεν είναι τι έκανε λάθος η μητέρα, αλλά το ότι δεν υπάρχει ένα προστατευτικό δίχτυ για τις νέες μητέρες και τα μωρά τους, που να μπορεί να προλάβει τέτοιες καταστάσεις. Ευτυχώς τουλάχιστον δεν βλέπουμε συχνά τέτοια περιστατικά.

Ναι ενδιάμεσα όχι στις 3 γάλα στις 6 χαμομήλι στις 9 γάλα.

Σου λένε ότι αν το έχεις ταίσει πχ στις 3 και πεινάσει ενδιάμεσα πριν τις 6 , δως του λίγο χαμομήλι. Μήπως της τα είπαν έτσι και τα κατάλαβε αλλιώς.

Πολλές φορές οι γιατροί τα λένε γρήγορα και πρέπει να ξαναρωτήσεις για να τα εμπεδώσεις...

Το μονο που διαφωνώ μαζί σου είναι ότι εγώ ρίχνω το βάρος στη μητέρα γιατί η ύπαρξη και η επιβίωση ενός βρέφους στηρίζεται κυρίως στη μάνα και μετά δευτερευόντως και σε άλλους.

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Εγώ δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω οποιαδήποτε "επίσημη" ερμηνεία των γεγονότων. Δεν πιστεύω ότι θα έβγαιναν έτσι εύκολα να κάψουν το Κέντρο Υγείας όπου απευθύνθηκε η μητέρα. Δυστυχώς, δεν έχω δει ποτέ να τιμωρούνται γιατροί για τα λάθη τους. Και η συγκεκριμένη μητέρα είναι και το τέλειο θύμα για κάτι τέτοιο, λόγω ηλικίας, μπερδεμένων αισθηματικών, συμμετοχής σε φόρουμ κλπ.

στο νοσοκομειο κατα τα λεγομενα θειας κλπ ειπαν καθε 2 ωρες να τρεφεται μια γαλα/μια χαμομηλι, αρα καθε 2 ωρες να τρωει το μωρο.αυτες ηταν οι πρωτες οδηγιες.μαλλον για την πρωτη/δευτερη μερα.

απο κει κ περα οταν παμε σπιτι συνηθιζεται να υπαρχει κ ενας παιδιατρος που συμβουλευομαστε για καθε απορια/ανησυχια/κ να εξεταζει το μωρο...(.κ ο γιατρος να ελειπε που μαλλον δεν ισχυει κ αυτο ενα τηλ σε ενα νοσοκομειο, ακομη κ αθηνας κατι καποια συμβουλη)

πχ μπορει το γαλα να μην 'κατσει στο μωρο' κι εγω το αλλαξα το συμπληρωμα αμεσως αφου εκανε τρομερη δυσκοιλιοτητα ο μικρος

(δεν ειμαστε εμεις γιατροι--ουτε καμμια γεννηθηκε μανα με πτυχιο γι αυτο ρωταμε) την παρασκευη επινε καθε 7 ωρες :shock::shock:κοιμοταν συνεχεια κλπ

διαβασα στο αλλο φορουμ κ ανατριχιασα....οι κοπελες ελεγαν παρε το μωρο κ τρεχα στο νοσοκομειο ΤΩΡΑ κ περιμενε το αυτοκινητο του συντροφου.....μεχρι κ τηλεφωνα για αεροδιακομηδη δωσανε....φυσικα η καθεμια μας ενεργει διαφορετικα αλλα ρε γμτ ενα ταξι δεν υπηρχε εκει??????????ενας γειτοναας??????

ενας παιδιατρος δεν ειπε στην κοπελα οτι στα νεογεννητα καθε τι περιεργο τρεχουμε νοσοκομειιο??????

Εγώ έχω περάσει δύο λοχείες μόνη μου. Θα προτιμούσα να πάω στη λεγεώνα των ξένων παρά να ξαναπεράσω άλλη μία! Γι' αυτό πιστεύω σε αυτό που λένε ότι χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα μωρό. Γιατί αν υπήρχε ένας αριθμός ανθρώπων, οικείων και επαγγελματιών, κοντά στη μητέρα, θα είχαν αποφευχθεί πιστεύω τα χειρότερα.

Η υπόθεση αυτή είναι πολύ μπερδεμένη και δεν νομίζω να μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι δεν γεννιούνται όλα τα μωρά από μαμάδες ικανές να τα μεγαλώσουν. Δεν μπορούμε όμως αυτά τα μωρά να τα καταδικάσουμε, με το να μην παρέχουμε ένα δίκτυο υπηρεσιών για τις λεχώνες και τα νεογνά.

Διαφημίσεις

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=187593&catid=4

Η πιο τελευταία ενημέρωση που βρήκα...

Και όσο σκέφτομαι πόσες κοπέλες διαβάζω και παρακολουθώ που αγωνιούν να κάνουν ένα παιδί .

Η είδηση αυτή ήταν γροθιά και για εμάς που έχουμε ήδη παιδιά και για τις κοπέλες που θέλουν πάρα πολύ να αποκτήσουν .

Γιατί όταν το αποκτήσουν θα το κρατήσουν σαν θησαυρό , σαν το μικρό τους θαύμα . Και το θαύμα σου δεν το αφήνεις ποτέ να χαθεί κι εσύ να στέκεσαι εκεί σαν απλός παρατηρητής ...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι δεν γεννιούνται όλα τα μωρά από μαμάδες ικανές να τα μεγαλώσουν. Δεν μπορούμε όμως αυτά τα μωρά να τα καταδικάσουμε, με το να μην παρέχουμε ένα δίκτυο υπηρεσιών για τις λεχώνες και τα νεογνά.

συμφωνώ απόλυτα. ας μην ξεχνάμε πως πολλές λεχώνες έρχονται αντιμέτωπες με την κατάθλιψη και χρειάζονται άτομα γύρω τους να τους συμπαρασταθούν και να τις βοηθήσουν. είναι πολύ δύσκολο ν' ανταπεξέλθει μια μάνα μόνη της μ' ένα βρέφος που χρειάζεται φροντίδα όλο το 24ωρο. η λοχεία είναι δύσκολη περίοδος.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

Θεωρώ σίγουρο ότι η μάνα ό,τι έκανε το έκανε εξ αμελείας. Αλλιώς ούτε πληροφορίες από το διαδίκτυο θα έψαχνε ούτε θα το πήγαινε στο νοσοκομείο. Προφανώς ήταν αδύνατον για αυτήν να φροντίσει μόνη της ένα βρέφος, για διάφορους λόγους που δεν ξέρουμε. Σαφώς ούτε η ίδια ούτε το οικογενειακό της περιβάλλον μπορούσε να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Και σίγουρα δεν είναι η μόνη σε αυτόν τον κόσμο.

Ναι άρχισε να ψάχνει όταν η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Πολύ βολικό να ψαχτείς για να μη σου μείνει το βρέφος στα χέρια και να πεθάνει εκτός σπιτιού. Συγγνώμη... βλέπω πολλά αστυνομικά...

Ακόμα και στο τρελλάδικο να το πήγαινε που τόσο απαξιωτικά αναφέρει κι εκεί γιατροί υπάρχουν και μάλιστα τα ληθαργικά επεισόδια είναι και μέσα στα πλαίσια της ειδικότητας τους. Για το παιδί μου θα κινούσα γη και ουρανό (όπως όλες μας) αλλά η συγκεκριμένη ούτε τον π@πό της δεν σήκωνε να πάει το παιδί στο νοσοκομείο αλλά περίμενε το αυτοκίνητο του άντρα της. Και ο κρατικός μηχανισμός στο θέμα λειτούργησε (άμεση αεροδιακομιδή) άσχετα από την έλλειψη παιδιάτρου που η μητέρα αναζήτησε όταν η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη (μέχρι τότε όλα καλά;; ).

Εύχομαι καμία μητέρα να μην βρεθεί στη θέση της γιατί αυτό θα σημαίνει ότι κάποιο μωρό βρέθηκε στη θέση του βρέφους. Και για το νεαρό της ηλικίας, εντάξει μικρή ήτανε δεν ήτανε καμιά παιδούλα. Υπάρχουν κοπέλες εδώ στο φόρουμ στην ηλικία της και πιο μικρές που είναι πιο ενημερωμένες και από μένα που γέννησα στα 30 και είμαι και στην Αθήνα.

Πραγματικά αισθάνομαι ότι εξαντλώ όλη μου την αυστηρότητα και δικαστής δεν είμαι. Εύχομαι η δική μου γνώμη να αποδειχτεί αργότερα εντελώς λανθασμένη.

Νομίζω πως όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν το κράτος στο οποίο ζουμε είχε επισκέπτριες υγείας. Στο εξωτερικό ύπάρχει αυτός ο θεσμός και ουσιαστικά αφορά νοσηλεύτριες/μαίες οι οποίες είναι υποχρεωμένες να πάνε στην κατοικία του νεογέννητου μετά το εξιτήριο από το μαιευτήριο κάθε 1-2 εβδομάδες στην αρχή και αργότερα πιο αραιά για να δίνουν συμβουλές στη μητέρα, να μετράνε ύψος βάρος κτλ και γενικά να αξιολογούν την κατάσταση του βρέφους. Επίσης, εαν δουν ότι πέρα από την υγεία, οι υπόλοιπες συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει το παιδί δεν είναι οι κατάλληλες (συνθήκες υγιεινής κτλ) καλούν την πρόνοια.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως η συγκεκριμένη μάνα το έκανε επίτηδες.... αλλά από την άλλη εάν μία γυναίκα πάσχει από πολύ σοβαρή επιλόχειο κατάθλιψη έχει ξανα-ακουστεί να εγκαταλείψει τελείως το παιδί και να μη θέλει να ασχοληθεί με αυτό. Άρα η πολιτεία πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά και να υπερασπίζεται τα δικαιωματά τους (με πρώτο και βασικό το δικαίωμα στη ζωή)...

Το βασικό είναι πως το μωράκι πίσω δεν γυρνά και πως για μια ακόμα φορά βιώνουμε την έλλειψη πρόνοιας σε ότι αφορά τα δικαιώματα των παιδιών.

αυτά ακριβώς, χρειαζόμαστε δομες, αν τις είχαμε θα στηριζόταν και η μαμά και το μωρό...

τώρα όσο διαβάζω, τόσο μπερδεύομαι... και δεν είνα και η ουσία του θέματος για μένα....

s-age.png

Εγώ έχω περάσει δύο λοχείες μόνη μου. Θα προτιμούσα να πάω στη λεγεώνα των ξένων παρά να ξαναπεράσω άλλη μία! Γι' αυτό πιστεύω σε αυτό που λένε ότι χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα μωρό. Γιατί αν υπήρχε ένας αριθμός ανθρώπων, οικείων και επαγγελματιών, κοντά στη μητέρα, θα είχαν αποφευχθεί πιστεύω τα χειρότερα.

Η υπόθεση αυτή είναι πολύ μπερδεμένη και δεν νομίζω να μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι δεν γεννιούνται όλα τα μωρά από μαμάδες ικανές να τα μεγαλώσουν. Δεν μπορούμε όμως αυτά τα μωρά να τα καταδικάσουμε, με το να μην παρέχουμε ένα δίκτυο υπηρεσιών για τις λεχώνες και τα νεογνά.

Πραγματικα Peg Bundy ειναι πολυ περιπλοκη η υποθεση!

Και μενα με εχει επηρεασει πολυ αρνητικα!

Εαν καταλαβα καλα,η αδερφη του αντρα της βρισκοταν κοντα στη λεχωνα!Δηλαδη 3 ατομα πανω απο το μωρο!Κανεις δεν μπορεσε να διακρινει σημαδια αδυναμιας?

Δεν μπορω πραγματικα να κατηγορησω τη μανα,εξ'ολοκληρου!Πολλες φορες η απειρια μας κανει και πανικοβαλλομαστε,δεν μπορουμε να δουμε ξεκαθαρα καποιες καταστασεις και θεωρουμε πως ολα ειναι καλα!Οταν ομως υπαρχουν κι αλλα ατομα στον περιγυρο μας,στην περιπτωση της 2 ακομη,δεν μπορω να διανοηθω πως κανεις τους δεν εβλεπε σε τι κατασταση εφτανε το παιδι!Κανεις δεν αναρωτηθηκε?ΓΙΑΤΙ δεν τρωει?ΓΙΑΤΙ κοιμαται τοσο πολυ?

Και εαν η μανα επασχε απο επιλοχειο,αυτος ο αντρας της ΔΕΝ ειχα καταλαβει τιποτα?Δουλευω σε ψυχιατρικη ρε κοριτσια!Τα σημαδια της επιλοχειου καταθλιψης ειναι εμφανη!Δεν ειναι σχιζοφρενεια να σε μπερδεψει!

Και αυτοι οι γιατροι?Πως αφηνεις ενα βρεφος 34 ημερων χωρις να το κανεις καποια εξεταση?

Δε ξερω με ποιον να τα βαλω,πραγματικα!Ακομη και με τους γονεις της κοπελας ειμαι θυμωμενη!Γιατι δεν ηταν διπλα της?24 χρονων κοπελα!Μια βοηθεια να τις προσφερουν,αφου δεν ειχαν κανεναν εκει τα παιδια!

Ας με συγχωρεσει ο Θεος,δεν πρεπει να κρινουμε κανεναν,παρα μονο τον εαυτο μας!Αλλα διαβαζω τα μηνυματα σας κοριτσια και κυριως τις αναρτησεις απο τα ειδησεογραφικα και κοντευω να τρελαθω.Συμφωνω πως δεν θα μαθουμε ποτε την αληθεια και πως μια παιδικη ψυχουλα δε θα γυρισει πισω...Να μην ξανασυμβουν ομως τετοια περιστατικα!

Επεξεργάστηκαν by Μαρία_thess
Διορθωση
0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

ειναι πραγματικα τραγικο αυτο που συνεβη...σιγουρα πολλοι οι παραγοντες που επαιξαν ρολο

-πρωτομανα νεα σε ηλικια χωρις στηριξη και πιθανα διαταραγμενη συναισθηματικα λογω των ορμονων της η και των συνθηκων στο περιβαλλον της

-απομακρυσμενο νησι ως χωρος τοποθεσιας με οτι αυτο συνεπαγεται

-ιατρικο προσωπικο ισως απειρο-αν στο νοσοκομειο εκει τις περισοτερες ωρες ειναι ειδικευομενοι/απειροι γιατροι

-ενας πατερας απων στην ουσια του πραγματος

ολα αυτα μαζι αρκετα δεν ειναι?

κριμα παντως να χανεται μια ψυχουλα απο οπου και αν το δει κανεις:(

Νομίζω πως όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν το κράτος στο οποίο ζουμε είχε επισκέπτριες υγείας. Στο εξωτερικό ύπάρχει αυτός ο θεσμός και ουσιαστικά αφορά νοσηλεύτριες/μαίες οι οποίες είναι υποχρεωμένες να πάνε στην κατοικία του νεογέννητου μετά το εξιτήριο από το μαιευτήριο κάθε 1-2 εβδομάδες στην αρχή και αργότερα πιο αραιά για να δίνουν συμβουλές στη μητέρα, να μετράνε ύψος βάρος κτλ και γενικά να αξιολογούν την κατάσταση του βρέφους. Επίσης, εαν δουν ότι πέρα από την υγεία, οι υπόλοιπες συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει το παιδί δεν είναι οι κατάλληλες (συνθήκες υγιεινής κτλ) καλούν την πρόνοια.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως η συγκεκριμένη μάνα το έκανε επίτηδες.... αλλά από την άλλη εάν μία γυναίκα πάσχει από πολύ σοβαρή επιλόχειο κατάθλιψη έχει ξανα-ακουστεί να εγκαταλείψει τελείως το παιδί και να μη θέλει να ασχοληθεί με αυτό. Άρα η πολιτεία πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά και να υπερασπίζεται τα δικαιωματά τους (με πρώτο και βασικό το δικαίωμα στη ζωή)...

Το βασικό είναι πως το μωράκι πίσω δεν γυρνά και πως για μια ακόμα φορά βιώνουμε την έλλειψη πρόνοιας σε ότι αφορά τα δικαιώματα των παιδιών.

ολοσωστα αυτα που λες...για να φτασουμε εμεις ομως σε αυτα τα επιπεδα θελουμε τουλαχιστον να περασουν 100 χρονια!

κριμα πολυ κριμα για το μωρο...και αυτη η μανα βοηθεια χρειαζοταν την οποια κανεις δεν ηταν ευκαιρος να της την δωσει! δυστυχως σε καποιες περιπτωσεις δεν ειναι αρκετο μονο το μητρικο ενστικτο.

Maria thess, συμφωνώ με αυτά που λες και, με όσα έχουμε διαβάσει, δεν βλέπω να προκύπτει από κάπου επιλόχειος κατάθλιψη. Νομίζω πως η μάνα ήταν ανίδεη, μπορεί να μην της έκοβε και πολύ...και η "θεία", ακόμα πιο ανίδεη από τη μάνα. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει πως ένα υγιές νεογέννητο που πεινάει και δεν το ταϊζεις, στριγκλίζει, δεν πέφτει σε κώμα κατευθείαν. Δεν ξέρω ρε παιδιά, πολλά δε μου κολλάνε...δεν ξέρω τι να πρωτοϋποθέσω. Ένα πάντως μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά, αν αυτή η κοπέλα έχει δικούς της, μάνα, αδελφή, που την παράτησαν έτσι, θα έπρεπε να ντρέπονται από εδώ και στο εξής να κυκλοφορήσουν στον κόσμο. Ό,τι κι αν είχαν με την κοπέλα, θα έπρεπε να της συμπαρασταθούν, έστω και τις ώρες που ήταν στην εντατική στο Ηράκλειο. Μου φαίνεται ανήκουστο να ενδιαφέρεται μόνο η πλευρά του μέλλοντος συζύγου, που δεν ήταν καν βιολογικός πατέρας του μωρού κι από την πλευρά της μάνας, σιγήν ιχθύος.

Και δε θα δικαιωθεί ποτέ αυτός ο θάνατος, να το δείτε. Οι γιατροί θα ισχυριστούν ότι δεν κατανόησε τις οδηγίες, άργησε να ζητήσει βοήθεια κλπ, οι δικηγόρος της κοπέλας θα αναφέρει το νεαρό της ηλικίας, την απειρία, τη λοχεία κλπ και όλα θα τελειώσουν εκεί.

Έντιτ κι εγώ πιστεύω πως αυτή η ζωούλα μπορεί να γλύτωνε αν υπήρχε ο θεσμός των επισκεπτριών υγείας, αλλά πού...ειδικά τώρα πια.

Lisbet ειλικρινα,ΔΕΝ μου κολλαει τιποτα!

Εχω εδω και ωρα που διαβαζω τα μηνυματα της κοπελας!Ειναι ολα τοσο περιπλοκα!Δεν εχουν συνοχη!

Οπως και να χει,ας μας γινει βιωμα πως οταν κατι δε μας αρεσει στην κλινικη εικονα του παιδιου μας και βλεπουμε πως δεν εχουμε την καταλληλη αντιμετωπιση απο τους αρμοδιους να το απαιτουμε με καθε τροπο!

Επειτα να ενημερωνομαστε οσο πιο πολυ μπορουμε!

Παντως εγω μετα το περιστατικο,εχω παραγγειλει βιβλια σχετικα με την περιποιηση και την φροντιδα ενος βρεφους!Δεν αγχωνομουν καθολου κοριτσια!Ελεγα πως οτι απορια εχω θα ρωταω,θα μαθαινω,αλλα μετα απο αυτο,φοβαμαι παρα πολυ!

Για μια ακομη φορα η προσευχε μας να συνοδευουν το μικρο αγγελουδι και οι γονεις να ξεπερασουν το σοκ και να τους βοηθησει Ο Θεος να σταθουν στα ποδια τους και να αναπληρωσουν τον πονο με ενα νεο παιδι!

Ριγω σε καθε μου σκεψη....:cry:

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Καλά, ότι δεν της έκοβε και πολύ είναι προφανές, αλλά δεν είναι λόγος να την καταδικάσουμε, και μάλιστα στη φάση της ζωής της που χρειάζεται συμπαράσταση και αγάπη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Για μια ακομη φορα η προσευχε μας να συνοδευουν το μικρο αγγελουδι και οι γονεις να ξεπερασουν το σοκ και να τους βοηθησει Ο Θεος να σταθουν στα ποδια τους και να αναπληρωσουν τον πονο με ενα νεο παιδι!

Έτσι ακριβώς.

εγω προσωπικα εχω βρεθει πολλες φορες στην πορτα για το παιδων και καποιος με σταματαει γιατι μου λεει οτι ειμαι υπερβολικη...μπορει και να ειμαι δε λεω!Αλλα δεν παω ποτε...Παντως δεν μπορει καμια μας να ξερει ακριβως τι συνεβη.και σαν "ρομαντικη" θελω να πιστευω οτι μανα αυτη δεν μπορουσε να πιστεψει τι ερχεται και οτι αν ηξερε δεν θα το αφηνε να συμβει.ηθελα να ξερα παιδιατρος ολο αυτο το μηνα δεν ειχε δει το μωρο να κρινει τι εκανε αυτη η μανα?Αν εκανε κατι λαθος?Αν εδινε χαμομηλι αντι γαλα?αν ειχε καταθλιψη?Αν ηταν τρελη για δεσιμο?

κορίτσια μου το έλεγε συνέχεια ο παιδίατρος μου : o καλύτερος γιατρός είναι η μαμά γιατί αυτή ξέρει πως/πόσο τρώει, κοιμάται, έχει γενική καλή εικόνα το παιδί .Και την ανεκτίμητη διαίσθηση της μάνας που όλοι οι παιδίατροι την εμπιστεύονται. ο παιδίατρος το βλέπει στην καλύτερη περίπτωση 1 φορά τον μήνα στο εμβόλιο. Την ''ρουτίνα'' του παιδιού την ξέρει μόνο η μάνα.

Παντως δεν μπορει καμια μας να ξερει ακριβως τι συνεβη.και σαν "ρομαντικη" θελω να πιστευω οτι μανα αυτη δεν μπορουσε να πιστεψει τι ερχεται και οτι αν ηξερε δεν θα το αφηνε να συμβει.

Και εγώ το ίδιο. Δεν μπορώ, δεν θέλω να διανοηθώ ότι μπορεί να είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και όχι μόνο άφηνε τόσες μέρες το μωρό να σβήνει αλλά είχε και την ψυχραιμία να σκεφτεί να γράψει στο φόρουμ για να καλυφθεί. Θέλω να πιστεύω ότι μία σειρά ατυχών συγκυριών οδήγησαν σε αυτό το τραγικό περιστατικό. Τουλάχιστον με αφορμή αυτό καλό θα ήταν όταν μιά γυναίκα γεννάει το περιβάλλον της (γιατί από το κράτος δεν περιμένω τέτοια επαγρύπνηση αν και θα ήταν το ιδανικό) να έχει το νού του, και σε εκείνη και στο μωρό γιατί δυστυχώς ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εχουν πονέσει τα μάτια μου να διαβάζω τόσες μέρες στο άλλο φόρουμ τις αναρτήσεις της εν λόγω μητέρας και των υπόλοιπων μελών. Ωρες-ώρες έβγαινα εκτός εαυτού αλλά δεν τόλμησα να αναμειχθώ καθώς δεν είμαι και μέλος του συγκεκριμένου φόρουμ. Θα πω όμως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, εδώ.

Οταν το παιδί μας είναι βαριά άρρωστο, δεν καθόμαστε μπροστά σ' ένα φόρουμ να αναζητούμε απαντήσεις. Βασικά ο υπολογιστής είναι το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε εκείνη την ώρα. Τρέχουμε στο νοσοκομείο. Αν είμαστε μόνοι μας και δεν υπάρχει διαθέσιμος γιατρός, αρχίζουμε να χτυπάμε τις πόρτες των γειτόνων για βοήθεια. Κάποιος χριστιανός θα βρεθεί να συνδράμει. Κάνουμε κάτι άμεσα τέλος πάντων.

Οσο για το άτυχο μωράκι... να πω καλό παράδεισο? τον έχει σίγουρα.

ηθελα να ξερα παιδιατρος ολο αυτο το μηνα δεν ειχε δει το μωρο να κρινει τι εκανε αυτη η μανα?Αν εκανε κατι λαθος?Αν εδινε χαμομηλι αντι γαλα?αν ειχε καταθλιψη?Αν ηταν τρελη για δεσιμο?

Ακριβως αυτο αναρωτιεμαι και γω!Και ειδικα εαν το παιδι γεννηθηκε προωρο(Εδω καπου φασκει και αντιφασκει η μανα,διοτι τι μια λεει πως γενναει σε 2 μερες και την αλλη πως ειχε ΠΗΤ μεσα με τελη Φεβρουαριου και αρα γεννησε 2 μηνες πιο νωρις)!

Αλλα περαν απο αυτο,εσεις που εχετε παιδια,απο τη στιγμη που θα γεννηθει ενα παιδι,ποσες φορες πρεπει να το δει παιδιατρος?

Μιας και ειμαι και μελλουσα μαμα,με ενδιαφερει αρκετα να μαθω!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...