Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τράβηγμα αυτιού στο γυμναστήριο !

Recommended Posts

Απιστευτο...... τοσο θρασος? Βεβαια δεν εντυπωσιαζομαι γιατι προκειται για επαρχια και προσφατα μιλουσα με φιλη με τριχρονο σε παιδικο σε ενα χωριο που το αυτι το θεωρουν πταισμα παει και η σφαλιαρα συννεφο.

Μην την αφησεις ετσι μιλα σε γονεις και σε συλλογο που ανηκει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

o tempora, o mores...

λοιπόν, πρέπει να κάνουμε ένα πρωτοκολλο επιθέσεων, λεκτικών και σωματικών στα νήπια (παιδάκια, όχι τάξη) και να δούμε πόσες πληγές θα μετράμε στο τέλος της σχολικής σαιζόν...

για άλλη μια φορά speechless

αλήθεια, σε ποιο μέρος της ελλάδας έχει κάποιος την άνεση να αμύνεται υπέρ των τακτικών αυτών? ή μήπως είναι του κλάδου - σωματική καταπόνηση/σωματικός πόνος που οδηγεί μέσα από σκληρή δουλειά και πειθαρχεία στην λάξευση του σωστού αθλητή?

τώρα για την αποχώρηση από το γυμναστήριο, αν και δεν συμφωνώ με τις αποχωρήσεις από τις διαμάχες (έχω πια και μία φήμη να υπερασπιστώ:wink:) στην προκειμένη ήταν το καλύτερο που είχες να κάνεις.

να της κάνεις δώρο ένα μαυρο t-shirt με άσπρο στεφανάκι...

s-age.png

Ρε συ αλκυ

Γιατί δεν της μέτρησες την οδοντοστοιχία στο πάτωμα?

Κι αν σου'λεγε κάτι ας της έλεγες,

"εσύ τραβάς αυτιά, εγώ φτιάχνω καινούργια σφραγίσματα σε μασέλες"

Καταγγελία σε κα'να συνήγορο του παιδιού παίζει?

Περιττό να πω ότι τα νεύρα μου βαρέσανε κόκκινο

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Καλα και στην Αθηνα γινονται απλα στην επαρχια λογω του οτι ολοι γνωριζονται η ειναι χρονια στην ιδια θεση και δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες για τους γονεις λειτουργουν οπως γουσταρουν. Επιπλεον η μαμα που μου ανεφερε οτι πεφτει ξυλο σε παιδικο μου ειπε το ειδα αλλα δεν μιλησα και της λεω γιατι?

Γιατι θα βαλουν στο ματι το δικο μου παιδι μετα {ακου λογικη} και επιπλεον μπορει οι ιδιοι οι γονεις να συμφωνουν. Αυτα μου απαντησε και εληξα την κουβεντα.

Διαφημίσεις

Alcyon απορώ πως κράτησες την ψυχραιμια σου... σε καποια θεματα και εγώ μερικές φορές δίνω τοπο στην οργή ειδικά αμα εχεις να κανεις και με άτομα που δεν καταλαβαίνουν αλλα σε οτι εχει να κανει με παιδια μου γυρίζει το μάτι κατευθείαν.... εσύ και εγώ ως μητέρα έχουμε επιλέξει να μην σηκώσουμε ποτε χερι στα παιδιά μας (εφαρμόζοντας και τεχνικές :), ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΟΚΑΡΟ να σηκώσει χερι στο παιδί... νομιζω ότι το χειρίστηκες πολύ ψύχραιμα το θέμα.. εγώ εάν ήμουν στη θέση σου θα έμπαινα μέσα στο γυμναστήριο και θα της τράβαγα το αυτί κατευθείαν μπροστά σε ολους.... με το που θα έλεγε το παραμικρό θα της έλεγα οτι έκανα αυτή την κίνηση για να έχουμε ενα κοινο σημείο αναφοράς για να ξεκινήσει η κουβέντα... απο οτι καταλαβαινω το γυμναστήριο είναι ιδιωτικό... δεν ξέρω εάν ανήκει στο συγκεκριμέν βοδι (ζητάω συγνώμη από τα βόδια για την έκφραση) αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναπάω το παιδί μου εκεί.... προφανώς το τράβηγμα του αυτιού είναι μέθοδος εκπαιδευτικός του συγκεκριμένου βοδιού.... δεν νομιζω οτι αξιζει να ασχοληθεις αλλο με το συγκεκριμενο γυμναστηριο .. παιρνεις τα παιδιά σου και πας αλλού ... άσε που εγώ θα ζήταγα και τα λεφτά μου πίσω... δεν νομίζω ότι στο πρόγραμμα που πληρώσατε υπήρχε και αυτή η παροχή!!!!!!

Θα πω μόνο δυο λόγια και θα αποσυρθώ της συζήτησης γιατί ξέρω ότι κάτι τέτοια θέματα προκαλούν έντονες αντιδράσεις και δεν θέλω να αναλωθώ με τσακωμούς.

Το να μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι δεν αφήνουμε κανένα να μας αγγίζει το σώμα μας είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να τους μάθουμε είναι ποιο άγγιγμα είναι αποδεκτό και ποιο όχι (με ποιο τρόπο, σε ποια σημεία και από ποιους).

Τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκη το άγγιγμα (ακόμα και το τράβηγμα του αυτιού, κατά καιρούς) και είναι σημαντικό να το λαμβάνουν από άτομα και των δύο φύλων από το ευρύτερο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον τους, και όχι μόνο από τους γονείς και τους κοντινούς συγγενείς.

Το τράβηγμα του αυτιού μπορεί να γίνει με άσχημο τρόπο, μπορεί να γίνει και σαν χάδι-τιμωρία.

Προσωπικά θα ρωτούσα το γιο μου αν το άλλο παιδάκι πόνεσε, αν έκλαψε, αν η δασκάλα τραβάει αυτιά συνέχεια ή σπάνια, αν χτυπάει τα παιδιά, αν φωνάζει. Και αναλόγως θα αποφάσιζα αν θα άξιζε να της μιλήσω και σε τι τόνο.

Αυτά είχα να πω και αποχωρώ.

Διαφωνώ κάθετα σε ολα αυτά, το τράβηγμα του αυτιού ειναι μορφή σωματικής βίας ΞΕΚΑΘΑΡΑ... οι όροι χάδι και τιμωρία δεν νομίζω ότι μπορούν να συνυπάρξουν ταυτόχρονα γιατί το ένα αναιρεί το άλλο... το εάν πόνεσε ή έκλαψε είναι σημάδια αλλά δεν είναι τα μονα ενδεικτικά της ψυχολογικής κατάστασης που βιώνει ενα παιδι ... ποσες φορές σαν παιδιά μπορει να μας τύχαινε κατι και να σφίγγαμε τα δοντια για να μην κλάψουμε.. και στην τελική όσοι ασπάζονται αυτά που λες δεν νομίζω οτι έχουν το δικαίωμα να το εφαρμόσουν και μάλιστα σε ξένα παιδιά...

Απλά πρόκειται για μια απαράδεκτη παιδαγωγό!

Το θράσος της δεν περιγράφεται, έχω φουντώσει από τα νεύρα μου, περίμενα μια πολύ πιο καλή αντιμετώπιση από μέρους της.

Αυτό που έλεγε και ξανά έλεγε ότι έχεις πρόβλημα ήταν εντελώς προσβλητικό και μου δείχνει πως η γυναίκα είναι απλά γελοία και το επίπεδο της είναι κάτω του μηδενός.

Και εγώ δεν θα ξανά πήγαινα εκεί τα παιδιά μου.

Καλά έκανες και το μοιράστηκες μαζί μας, να μαθαίνουμε τι παίζει γύρω μας και να ψαχνόμαστε περισσότερο.

Να σας ευχαριστήσω όλες για τις κουβέντες σας και τη συμμετοχή σας στο θέμα γιατί πραγματικά χρειαζόταν να στροφάρει το μυαλό μου και μάλιστα ψύχραιμα ενώ βρισκόμουν... εν θερμώ.

Ster... οι γυμνάστριες δεν είναι παιδαγωγοί (αν δεν κάνω λάθος), αν και θα έπρεπε.

Να πάρω λοιπόν τη δυνατότητα που μου έδωσε ο γερός ύπνος που έριξα (από τις 8:30 παρακαλώ!!! -γι' αυτό κάνω τώρα την κουκουβάγια) και να πω λίγα ακόμα,

Το βράδυ, πριν την καθιερωμένη μας ιστορία-παραμύθι-κουβεντούλες, είπα στα παιδιά πως εγώ μίλησα με τη γυμνάστρια. Πως στόχο είχα να μην ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Και με έκπληξη είδα πως η γυμνάστρια όχι μόνο δεν συμφώνησε, αλλά θεωρεί πως καλά έκανε. Δεν κατάλαβε το λάθος της.Πως εγώ τη μάλωσα για αυτό! Επομένως, εγώ, η μαμά, οφείλω να διαφυλάξω τα παιδιά μου από τέτοιες επικίνδυνες πρακτικες. Αυτός ο άνθρωπος κάνει κάτι παράνομο και κακό. Και δεν έχει σκοπό να το σταματήσει. Αυτή τη φορά ήταν ο ....(γιος).... την επόμενη όμως μπορεί να είναι η ... (κόρη) ή η ... (άλλη κόρη)... ή κάποιο άλλο παιδί. Από τη στιγμή λοιπόν που η ίδια δεν το σταματάει, οφείλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και να μη τον θέτουμε σε κίνδυνο. Και αφού δεν καταλαβαίνει αυτή να μαζέψει τα χέρια της, θα απομακρυνθούμε εμείς. Αν μείνουμε είναι σα να συμφωνούμε μαζί της και να της δίνουμε την άδεια να το ξανακάνει.

Τι νομίζετε;

-Εντάξει (είπανε όλα).

-Πώς σας φαίνεται αυτό που έκανε;

- Λάθος

- Έχει κάποιο παιδί διαφορετική γνώμη από το να αποχωρήσουμε από εκεί;

- Όχι.

Ρωτάει ο γιος:

-Και δε θα πάμε ξανά σε αυτό το γυμναστήριο, εε;

- Όχι. Μια άλλη μαμά είχε αντίστοιχα προβλήματα και μου είπε πως βρήκε ένα πολύ καλό γυμναστήριο. Πήρα ήδη πληροφορίες και λέω να δούμε και εκεί.

- Εκεί χτυπάνε παιδιά;

- Όχι. Δεν είναι συνηθισμένο να φέρονται έτσι στα παιδιά όταν πάνε γυμναστήριο. Εγώ τόσα χρόνια μέσα στα γυμναστήρια, ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ δε μου φέρθηκε έτσι, ούτε είδα να κάνουν έτσι σε άλλα παιδιά. Είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου ανθρώπου, δεν είναι όλοι οι γυμναστές έτσι.

- Α!!! Ωραία! Θα τους ακολουθήσουμε!!! (την άλλη οικογένεια εννοούσε, στο άλλο γυμναστήριο)

- Ναι. Θα πάω να δω πώς είναι και θα δούμε. Στο κάτω κάτω μου έχετε ζητήσει κι άλλα... χορό, μπαλέτο, ποδόσφαιρο, μπασκετ... Κάτι θα βρούμε! :)

Κι έτσι όλα τα παιδιά έπεσαν για ύπνο πολύ ήρεμα και χαρούμενα.

Να σχολιάσω πως το καμάρι του γιου μου δε λεγόταν! Εκείνη η αίσθηση πως η μαμά πήρε το μέρος του καθρεφτιζόταν στα μάτια του!!!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

δε ξερω που ζειτε και τι δυνατοτητες υπαρχουν αλλα το γυμναστηριο σαν εννοια μου καθεται πολυ στραβα σε μικρα παιδια

κοιτα το μπαλετο το ποδοσφαιρο το μπασκετ οπως λες ειναι πολυ πιο διασκεδαστικα και χρησιμα για μικρα παιδια και συνηθως αυτοι οι δασκαλοι εχουν εμπειρια με μικρα παιδια

Διαφημίσεις

Απιστευτο...... τοσο θρασος? Βεβαια δεν εντυπωσιαζομαι γιατι προκειται για επαρχια και προσφατα μιλουσα με φιλη με τριχρονο σε παιδικο σε ενα χωριο που το αυτι το θεωρουν πταισμα παει και η σφαλιαρα συννεφο.

Να με συγχωρείς αλλά δεν είναι ουγκάντα η επαρχία για να ΜΗΝ εντυπωσιάζεσαι...

Άλκυ... Εγώ θέλω πμ με πληροφορίες. Η κουμπάρα μου πάει την 4χρονη της σε ενόργανη, να σου πω που αν σε ενδιαφέρει (και κυρίως να μου πεις εσύ ΠΟΥ, μη τυχόν και έχει πέσει εκείνη σε αυτό το μπουμπούκι...).

Επίσης συμφωνώ για την καταγγελία - παράπονο ή ότι άλλο στον σύλλογο. Δε νομίζω πως είναι το αφεντικό η μαντάμ...

Μμμμ.... Ευτυχώς που δεν ήμουν εγώ εκεί όταν σου έλεγε πως έχεις πρόβλημα... Θα είχα ΕΓΩ πρόβλημα μετά... Μηνύσεις προσαγωγές κ.λπ.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Δεν ειπα οτι ειναι Ουγκαντα η επαρχια και το ξερω γιατι και εγω εχω μεγαλωσει σε επαρχια και ειπα οτι γινονται και στην Αθηνα αλλα λογω κλειστης κοινωνιας γινονται πιο ανεκτα καποια πραγματα και το εξηγησα παρακατω Ραβακι μην με παρερμηνευεις .

Επιπλεον επειδη εχω μεγαλωσει σε επαρχια και εχω ακομα σχεσεις με αυτην βλεπω ποσο φυσιολογικο θεωρειται απο τους περισσοτερους γονεις το να τρωνε ξυλο τα παιδια τους απο τους ιδιους αρχικα. Σιγουρα δεν λειτουργουν ολοι οι γονεις ετσι αλλα ειναι αρκετοι.

Αλκυώνη, ειλικρινά απορώ με την υπομονή και την αυτοσυγκράτησή σου.... ακούς εκεί να σου τη λέει κι από πανω.....μιλάμε για θράσος. μα κι εσύ να επιμένεις να σε διαβεβαιώσει ότι δε θα ξαναχτυπήσει παιδιά....

εγώ πάντως θα έβρισκα που υπάγεται αυτό το γυμναστήριο (ακόμη και σε σύλλογο ιδιοκτητών ιδιωτικών γυμναστηρίων), από πού έχει πάρει άδεια, κάτι τέλος πάντων και θα έκανα έγγραφη αναφορά. αλλιώς γκράφιτι που είπε κι η άλλη κοπέλα:D:D

ακούς εκεί να σηκώνει χέρι σε (ξένα) παιδιά κι αντί για συγγνώμη να βγάζει και γλώσσα και να σου λέει ότι έχεις πρόβλημα ως γονιός...

Alky πρέπει να δεχτείς συγχαρητήρια για την ψυχραιμία σου και την διατήρηση της αυτοκυριαρχίας σου κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες!! Έδεσες μαθήματα "ελέγχου θυμού" !!

Παρόλα αυτά, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις καταγγελία για αυτό το θέμα όπου υπάγεται το συγκεκριμένο γυμναστήριο (μην αφήσεις να της περάσει έτσι μαλακά!!), πρέπει να ενημερώσεις όσους περισσότερους γονείς μπορείς για τις τακτικές που εφαρμόζουν εκεί (όπως ακριβώς προτείνει και το fistikaki !!!!!!), και να πεις στα παιδιά σου να το πουν και στους φίλους τους, για την περίπτωση που κάποιος γονιός πέσει στη λούμπα!!

Και πάλι μπράβο για την αυτοκυριαρχία σου!!

ακούς εκεί να σηκώνει χέρι σε (ξένα) παιδιά κι αντί για συγγνώμη να βγάζει και γλώσσα και να σου λέει ότι έχεις πρόβλημα ως γονιός...

Από κάτι τέτοια περιστατικά πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι όσο υπάρχουν γονείς που ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τις εφαρμόζουν σε παιδιά!!! Γι'αυτό πρέπει να φάει μια καταγγελιάρα και μια διαπόμπευση, για να μάθει να φέρεται!!!

Διαφημίσεις

Alcyon Μην το αφήσεις έτσι. Και πολύ ευγενική ήσουν

Εγώ θα της έλεγα ότι θα τα πει με τον δικηγόρο μου. Θα της έκανα καταγγελία όπου υπήρχε δυνατότητα και θα ενημέρωνα και τους υπόλοιπους γονείς.

Όχι απλώς το παραδέχτηκε, όχι απλώς δεν δικαιολογήθηκε, αλλά είπε και ότι θα συνεχίσει και σε πρόσβαλλε και από πάνω. Δεν αρκεί απλώς να πάρεις τα παιδιά από εκεί. Απορώ πως ήσουν τόσο ευγενική και τα άφησες και να κάνουν μάθημα... Έχω συγχυστεί απίστευτα...

επειδη διαβασα κι εγω το θεμα σου θελω να πω ενα μεγαλο μπραβο για την ολη αντιμετωπιση. Σωστα φερθηκες σαν κυρια και εδειξες στα παιδια σου οτι τα προβληματα λυνονται με διαλογο κι οχι βια(ασχετα αν ολες εδω μεσα θα θελαμε να ριξουμε μερικες σφαλιαρες στην ελ λογω γυμναστρια) ετσι τα παιδια σου καταλαβαινουν μεχρι που πρεπει να φτανουν οι τριτοι, οτι δεν ανεχομαστε τετοιες συμπεριφορες και προστατευουμε τον εαυτο μας, οτι ο ρολος του γονιου ειναι η προστασια και οχι η τιμωρια και προπαντων που θα αυξηθει ακομα πιο πολυ η εμπιστοσυνη που θα σου εχουν και που θα τους εχεις. Και παλι μπραβο αν και μπορω να πω πως εχω ανεβασει πιεση με την απαντηση της

Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε και πολλές μανούλες που ζουν σε μεγαλουπόλεις να χρησιμοποιούν λεκτική και σωματική βία:rolleyes:

Djccp2.png

67KIp2.png

Αλκυον εξαιρετική η προ ύπνου κουβεντουλα σας!!!

Απλά αν το αντέχεις κάνε αυτό που σου είπε το εμμάκι, είναι κρίμα να μένει αλωβητη η "κυρία". Την άλλη μητέρα τη βρήκες; Άλλος γονιος δεν σε ρώτησε τίποτα όταν άκουσε τον καβγα; Μου κάνει εντύπωση που δεν είχε ακουστει τίποτα ενώ απ'οτι φαίνεται το έκανε συστηματικά...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Να πω πως τα παιδιά πάνε σε άθλημα (ενόργανη). Το άθλημα εξασκείται σε γυμναστήριο.

ravT ... αν η κουμπάρα σου το πάει στο ένα και μοναδικό στάδιο της πόλης που έχουμε, τότε μήπως τη μικρή τη λένε Δ..... ;;; (Δύο είναι τα 4χρονα στο τμήμα. Ένα η δική μου και ένα η Δ...) Μίλαγα με τη γιαγιά της Δ.... που ήταν μπροστά στο σκηνικό. Άκουσε που συζητάγαμε με τη γυμνάστρια και μετά όταν υψώθηκαν οι τόνοι, μας άκουγαν κανονικά και έξω... Και μετά με ρώτησε. Οπότε της είπα τι έγινε. Το τι είπε η γυμνάστρια... το άκουσε μόνη της. (Βασικά κι αυτή προβληματιζόταν -είπε- να πάρει το παιδί από εκεί).

Επίσης, σαφώς και ρωτάω κόσμο για τις εντυπώσεις που έχει για εκείνο το σύλλογο... και φυσικά αφήνω τις σχετικές συστάσεις. Γιατί μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος σύλλογος είχε φήμη ειρωνίας ως προς τα παιδιά και κάποιων "άστοχων" εκφράσεων. Δεν είχε ακουστεί όμως κάτι για τράβηγμα αυτιών!!

Σε όσους το συζήτησα βρήκα δύο "σχολές". Αυτούς που ξαφνιάστηκαν με την κίνησή της και ειδικά με το θράσσος της. Και τους άλλους που στάθηκαν μόνο στο θράσσος της και θεώρησαν το τράβηγμα ως μια κίνηση "οικειότητας".

Πραγματικά όταν ήρθα στην επαρχία το ένιωσα αυτό το πολιτισμικό "σοκ". Νοοτροπίες που στις μεγαλουπόλεις έχουν μειωθεί αρκετά (ή εκλείψει), στην επαρχία είναι εδραιωμένες και μάλιστα ισχυρά. Δυστυχώς διαιωνίζονται και από νέους ανθρώπους.

Αν θα το συνεχίσω... Δεν ξέρω.

Ακόμα δεν έχω κατεβάσει πίεση... και αποφεύγω να παίρνω αποφάσεις εν θερμώ. Σκεφτόμουν τι στοχεύω.

1. Τα παιδιά μου, οκ προστατεύτηκαν αφού απομακρυνόμαστε και δώσαμε και τη μάχη μας.

2. Τα άλλα παιδιά και μαμάδες. Κάποια μπορεί να τους φαίνεται "εντάξει", σε κάποια όχι. Δεν ξέρω.

Καλές οι αντιδράσεις και οι μάχες, αλλά να υπάρχει και ένα νόημα. Να της βάλω μυαλό... δεν πρόκειται. Δεν αλλάζει η συνήθεια μιας ζωής έτσι απλά και κυρίως αφού η ίδια δε θέλει, αλλά ούτε αντιλαμβάνεται το θέμα. Να κάνω κάτι για εκδίκηση; Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Αν ήθελα να βγω "από πάνω", θα την είχα κάνει φέτες από την αρχή και δε θα της μίλαγα κόσμια. (Πάντως... εδώ που τα λέμε αν την είχα πλακώσει... θα είχα εκτονωθεί και θα είχα πάρει το αίμα μου πίσω!:P)

Δεν επικαλέστηκα καν την ιδιότητά μου την επαγγελματική για να της δείξω πως ξέρω τι λέω και γιατί τα λέω. Γιατί απλά δεν είχε νόημα.

Το μόνο νόημα που βρίσκω είναι η ενημέρωση των γονέων για να αποφεύγουν τις κακοτοπιές ΟΣΟΙ δεν τα πλακώνουν στο ξύλο τουλάχιστον. Κι όταν λέω πλακώνω στο ξύλο εννοώ, αυτιά, ξυλιές, μπάτσες, σφαλιάρες, κτλ κτλ. Αυτό, ακόμα το σκέφτομαι. Τι θα μπορούσε να γίνει, πώς κτλ...

Προτάσεις δεκτές! Ακούω γνώμες... Τι κάνουμε the day after....;;

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε και πολλές μανούλες που ζουν σε μεγαλουπόλεις να χρησιμοποιούν λεκτική και σωματική βία:rolleyes:

η βια είναι ίδια παντού, η αναγκη να κρατώνται τα προσχήματα όχι.

μένω σε δήμο παραθεσσαλονίκιο, 15 λεπτά από το κέντρο, αλλά χωριο στην νοοτροπία, δεν πάει μια 5ετία που είδα μαμά να ρίχνει σφαλιάρα στο 7-8 χρονο αγόρι της, μέσα στο σουπερμάρκετ, χωρίς να σοκάρεται κανείς ιδιαίτερα...

15 χιλιόμετρα παραπέρα μπορεί απλά η σφαλιάρα να έπεφτε μέσα στο σπίτι.

τώρα να πω και κάτι αλλο, το αυτί, η σφλιάρα και γενικώς το κεφάλι, εγώ το βλέπω κάπως... μου φαίνεται οτι είναι τα σημεία που προσβάλλουν πιο πολύ από άλλα την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου, παιδιου κτλ, έτσι το έβλεπα και σαν παιδί όταν έτρωγα ξύλο, και έχω φάει αρκετο! μετά από ένα σημείο ο πισινός δεν με ενοχλούσε καν, σαν να μήν τις έτρωγα καθόλου!

θυμάμαι όμως όλες τις σφαλιάρες που έχω φάει μία προς μία. Τρεις από αυτές μάλιστα δεν μου τις έδωσαν οι γονείς μου, μία μου την έδωσε δασκάλα του δημοτικού και νομίζω οτι ήταν αυτή που πόνεσε παραπάνω, άδικη εντελώς. Η συγκεκριμένη δασκάλα χαίρει ακόμη εκτίμησης και ζει εδώ.

Η στάση της γυμνάστριας μου θύμισε λοιπόν την νοοτροπία του 80, όταν εγώ ήμουν δημοτικό. Ή έχει μείνει πίσω, ή η σωματική καταπόνηση-τιμωρία έχει να κάνει με την αθλητική νοοτροπία.

ένας θεός ξέρει τι έχει στο κεφάλι της...

στον σύλλογο την έδωσες άλκυ? πες μας οτι φύγαν άλλα 10 παιδάκια να νιώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης!

s-age.png

και γι΄αυτό πρέπει να γίνει κάτι αλκυον, γιατί πολλοί γονείς δεν έμειναν άναυδοι όπως η προλλαλήσασα....

αλλά όπως λες και εσύ πολλοί γονείς έμειναν στο θράσσος... το ξύλο παραμενει εν μέρει απδεκτό...

s-age.png

Αλκυον εξαιρετική η προ ύπνου κουβεντουλα σας!!!

Απλά αν το αντέχεις κάνε αυτό που σου είπε το εμμάκι, είναι κρίμα να μένει αλωβητη η "κυρία". Την άλλη μητέρα τη βρήκες; Άλλος γονιος δεν σε ρώτησε τίποτα όταν άκουσε τον καβγα; Μου κάνει εντύπωση που δεν είχε ακουστει τίποτα ενώ απ'οτι φαίνεται το έκανε συστηματικά...

Κοίτα, αν είναι συνηθισμένη πρακτική στο σπίτι (που εδώ στην επαρχία είναι), τότε στα παιδιά φαίνεται φυσιολογικό. Άρα δε σχολιάζεται καν.

Αν δεν το συνηθίζουν, τότε ενδεχομένως τα παιδιά φοβούνται και δε λένε τίποτα.

Και ο δικός μου δε θα το έλεγε (τουλάχιστον όχι αμέσως). Η αδερφή του μου το είπε.

Να γιατί δεν έχει ακουστεί. Γιατί η συμπεριφορά αυτή... δε βγαίνει από τις πόρτες του γυμναστηρίου.

Στο συγκεκριμένο σύλλογο έχει πινακίδα που αφήνει τους γονείς έξω με κλειδωμένη πόρτα. Κανένας δεν έχει πρόσβαση την ώρα του μαθήματος μέσα. Πότε-πότε μπορεί να αφήσουν κανέναν να δει (έχω μείνει κι εγώ 1-2 φορές, με το πρόσχημα να δω πως τα πάει το 4χρονο, γιατί δεν ήθελα να το βάλω γυμναστήριο από τέτοια ηλικία, αλλά λύσαξε να πάει λόγω των αδερφών του). Όσες φορές έμεινα, μου φάνηκε πως "κρατιόταν" και πως φιλτράριζε τη συμπεριφορά της. Όταν έπιανα συζήτηση, με άλλους για τη συμπεριφορά της, έδειχναν να μη δίνουν σημασία στην έλλειψη τακτ. Κι έτσι το άφησα να εξελιχθεί, αφού και τα παιδιά δεν διαμαρτύρονταν και πήγαιναν με όρεξη.

Όμως είχα ενδείξεις για μη αρμόζουσα συμπεριφορά. Νόμιζα όμως πως εξαντλείτο σε λεκτικό επίπεδο.

π.χ. τη θυμάμαι να δικαιολογείται σε γονιό που έφευγε άρον-άρον με το παιδί του, (σχεδόν τον κυνηγούσε από πίσω), και του έλεγε, να είδατε το αγωνιστικό τμήμα και εδώ τα πιέζουμε λίγο περισσότερο, δεν είναι το κανονικό μας αυτό...

(ένα το κρατούμενο)

Άλλη μαμά πήρε το παιδί της επειδή το προσέβαλε. Επειδή έδειξε μια άσκηση και τα 7χρονα παιδιά δεν κατάλαβαν, τα ειρωνευόταν και έλεγε "μα το έχετε ακατοίκητο;" (κάνοντας χαρακτηριστική χειρονομία) και "ευτυχώς που έχουμε και μερικά έξυπνα εδώ, γιατί αν περιμέναμε από τα άλλα... είπαμε ακατοίκητο."

(δύο τα κρατούμενα)

Μια άλλη μου έλεγε εχθές πως, όταν κάτι τους έλεγε (4χρονα, 5χρονα), και εκείνα ρώτησαν "γιατί", αυτή απάντησε "γιατί κλάνει το γατί".

(τρία τα κρατούμενα)

Ότι δεν ήταν καλή στη συμπεριφορά φαινόταν. Απλά δε φαντάστηκα πόσο πολύ!! Ήμουν όμως σε σχετική εγρήγορση. Ναι μεν δεν επέμενα να είμαι μέσα, αλλά βασιζόμουν στην αριθμητική υπεροχή των παιδιών μου. Αν δε μου το πει το ένα, θα το ξεφουρνίσει το άλλο! ;) Ρώταγα τις γυμνάστριες κάθε φορά, για να δω τι θα μου πουν αλλά και να δω αν φαίνονται εκνευρισμένες (από την τριβή τους με τα παιδιά).

Τέλος πάντων... θα δω...

Κι έτσι όλα τα παιδιά έπεσαν για ύπνο πολύ ήρεμα και χαρούμενα.

Να σχολιάσω πως το καμάρι του γιου μου δε λεγόταν! Εκείνη η αίσθηση πως η μαμά πήρε το μέρος του καθρεφτιζόταν στα μάτια του!!!

Μπράβο κορίτσι! Αυτό ήταν το σημαντικό και το μόνο σημαντικό!!! Μπράβο και ξαναμπράβο και αν το είχα διαβάσει χθες θα σου έλεγα το 4... ευτυχώς που το χειρίστηκες όπως το χειρίστηκες όμως γιατί σου αφήνει περιθώριο να το προχωρήσεις αν θες! Επίσης αν ακολουθούσες το 4 θα έχανες και στα μάτια των παιδιών εφόσον εκείνη το έκανε δμόσιο θέαμα. Τέλος να πω πως κάνεις λάθος: Οι γυμναστές ειναι ΚΑΙ παιδαγωγοί.... Ανήκει στα παιδαγωγικά η γυμναστική ακαδημία!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...