Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θέλει να πάει στον παιδικό! HELP!

Recommended Posts

Η μικρή μου κλείνει τα 4 τον Δεκέμβριο και μεταξύ των επιλογών νηπιαγωγείο ή δημοτικός παιδικός σταθμός επέλεξα το δεύτερο λόγω της ηλικίας των παιδιών (ίσα ή μικρότερα) και του γεγονότος ότι θα μάθαινε να τρώει μόνη της και απο όλα. Την εστειλα για πρώτη φορά την προηγούμενη Δευτέρα. Την πρώτη μέρα τσίμπησε λιγάκι στο πρωινό, την άφησα μόνο για 1,5 ώρα και την πήρα. Δεν μου φάνηκε καθόλου ενθουσιασμένη και μάλιστα μου ζήτησε την επόμενη μέρα να μην πάει καθόλου στην τραπεζαρία, κάτι το οποίο ζήτησα από την βρεφοκόπο την επομένη ημέρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν ήταν η ώρα του πρωινού και όλα τα παιδάκια πήγαν στην τραπεζαρία την δικιά μου την έβαλαν σε ένα διπλανό δωμάτιο και της είπαν να διαβάσει ένα βιβλίο μόνη της. Φυσικά από τότε δεν θέλει να ξαναπάει στο σταθμό με τίποτα. Δεν ξέρω εάν η τραπεζαρία είναι η αφορμή αλλά σίγουρα δεν συμπάθησε τις κυρίες του παιδικού. Μάλιστα αυτή που την πρόσεχε μου είπε ότι θα πρέπει να βγάζω έξω περισσότερο την μικρή μου, χωρίς να καταλάβω καλά καλά τι εννοεί. Έτσι, δεν την ξαναπήγα στο σταθμό λόγω και μιας μικρής ίωσης που κόλλησε αμέσως. Έχετε παρόμοια εμπειρία?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα (ή καλημέρα; ;) )

Τα παιδάκια μας περνάνε μια φάση προσαρμογής. Καλό είναι σε εκείνη τη φάση να εμπιστευόμαστε λιγάκι τις δασκάλες τους. Καμιά φορά η δική μας ανάμειξη δυσκολεύει την προσαρμογή τους.

Μπορεί εκείνη (η μικρή σου), να "δικαιολόγησε" τι δεν της άρεσε και να σου ανέφερε την τραπεζαρία, χωρίς να είναι ο πραγματικός λόγος της δυσαρέσκειάς της. Κι έτσι όταν οι δασκάλες την άφησαν απ' έξω ενώ όλοι οι άλλοι ήταν μέσα, να αισθάνθηκε απομόνωση.

Το αν αρέσει ή όχι ο παιδικός σε ένα παιδί δε φαίνεται από την πρώτη μέρα σε καμία περίπτωση. Άρα ακολούθησε λίγο αυτά που σου λένε οι δασκάλες και μετά από λίγο καιρό βλέπεις την ανταπόκριση.

Ένα παιδί που δεν έχει εξοικειωθεί με τους χώρους και τους ανθρώπους, θα φανεί σαν ανορεξία στο φαγητό. Είναι δείκτης το φαγητό. Όταν νιώσει εμπιστοσύνη στο περιβάλλον τότε γίνεται πιο δεκτικό και πλησιάζει για φαγητό.

Συζήτα με τις δασκαλες και ρώτα τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για καλύτερη προσαρμογή στο σχολείο.

Ο παιδικός γενικά πώς είναι; Συμφωνείς με όσα βλέπεις; Τις δασκάλες πώς τις βλέπεις; Πώς δείχνουν να πλησιάζουν τα παιδιά;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Είναι καλό η μικρή σου να βρίσκεται σ ένα χώρο που πρωτίστως εσύ εμπιστεύεσαι και νιώθεις σιγουριά . Σίγουρα η άρνηση φαγητού δείχνει ότι το παιδάκι βρίσκεται σε μια φάση προσαρμογής κι αν μη τι άλλο, δεν μπορεί να φαει. Όμως καλό είναι να βρίσκεται στο χώρο ,χωρίς πίεση να φάει, απλώς για παρέα ...όταν είναι έτοιμη μόνη της θα ξεκινήσει να τρώει.Ωστόσο αν είναι η πρώτη επαφή της με το σχολικό περιβάλλον , θα πρέπει να της δώσετε τον χρόνο που η ίδια χρειάζεται για μια ομαλή προσαρμογή. Μην αγχώνεσαι , είναι ένα μεταβατικό στάδιο και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εύχομαι τα καλύτερα...

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Γεια σας,

μπορείτε να δείτε κι εδώ:

Άρνηση συμμετοχής στο παιδικό σταθμό-ατίθαση συμπεριφορά στο σπίτι

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=108870

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5,5 ΜΗΝΕΣ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35387

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΙ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=97448

Στον Παιδικό...με την μαμά.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=122620

ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=47448

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=43687

Το παιδί μου δεν θέλει να πάει παιδικό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21717

Δεν θελει να παει σχολειο !!!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=80783

Πρώτη φορά στο σχολείο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=122016

ξαφνικα δεν θελει να πηγαινει σχολειο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=112841

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63714

"οχι πάω σχολείο"

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=27513

Δεν θέλω να πάω σχολείο σήμερα...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24504

“ θέλω να είμαι για πάντα στο μικρό σχολείο”

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=50491

μάλιστα μου ζήτησε την επόμενη μέρα να μην πάει καθόλου στην τραπεζαρία, κάτι το οποίο ζήτησα από την βρεφοκόπο την επομένη ημέρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν ήταν η ώρα του πρωινού και όλα τα παιδάκια πήγαν στην τραπεζαρία την δικιά μου την έβαλαν σε ένα διπλανό δωμάτιο και της είπαν να διαβάσει ένα βιβλίο μόνη της. Φυσικά από τότε δεν θέλει να ξαναπάει στο σταθμό με τίποτα. Δεν ξέρω εάν η τραπεζαρία είναι η αφορμή αλλά σίγουρα δεν συμπάθησε τις κυρίες του παιδικού. Μάλιστα αυτή που την πρόσεχε μου είπε ότι θα πρέπει να βγάζω έξω περισσότερο την μικρή μου, χωρίς να καταλάβω καλά καλά τι εννοεί. Έτσι, δεν την ξαναπήγα στο σταθμό λόγω και μιας μικρής ίωσης που κόλλησε αμέσως. Έχετε παρόμοια εμπειρία?

Ένα πρόβλημα είναι αφορμή για καλύτερη προσαρμογή όταν χειριστεί σωστά.

το ζητάει ένα παιδί κάτι μπορεί να είναι απλώς μια παράπλευρη έκφραση αυτής της δυσαρέσκειας για την προσαρμογή σε ένα νέο περιβάλλον.

το να υλοποιηθεί αυτό μόνο επειδή το ζήτησε το παιδί θεωρώ ότι είναι μια βεβιασμένη κίνηση ειδικά μάλιστα όταν περιλαμβανε την απομάκρυνσή του απο τα άλλα παιδιά.

ιδανικά θα ήταν να συζητηθεί τι δεν της αρέσει στην τραπεζαρία και να χρησιμοποιηθεί αυτό το θέμα ως

αφορμή για να εμπιστευτεί τις δασκάλες μέσα απο το να συζητήσουν γιατί δεν της άρεσε εκεί και τι μπορούν να κανουν για να της αρέσει.

πως θα προσαρμοστεί το παιδάκι εάν εξαρχής αυτό που κάνουν οι ενήλικες,

είναι να της ενισχύσουν μια ευχή η οποία την απομακρύνει απο τα άλλα παιδιά?

ίσα ίσα ένα τέτοιο παρπαπονο παιδιού είναι μια πρόκληση για να αντιμετωπιστεί σωστά απο τις παιδαγωγούς = > σωστά => το να βρεθεί τι είναι αυτό που την έκανε να μην της αρέσει

και όταν το άτομο που θα βρεί το προβλημα , το λύσει για εκείνη,

θα είναι αφορμή για να αποκτήσει μια σχέση μαζί του .

τώρα αυτό που έγινε είναι να μην εκμεταλευτεί η ευκαιρία και το παιδί να νιώσει οτι τα άτομα αυτά δεν μπορούν να λύσουν ένα πιθανώς απλό πρόβλημα που ίσως έχει.

άλλη φορά αν κατι την ενοχλεί θα σκέφτεται ότι αν το πεί, αυτό ίσως την στείλει σε ένα απομονωμένο μέρος του σταθμού/μόνη της ?

οι πρώτες ημέρες είναι κρισιμες στο να αναδειχθεί στο παιδί, ότι τα άτομα αυτά μπορούν να του λύσουν τα προβλήματά του,

απο την πιο μικρή ενόχληση ως την πιο σοβαρή.

θεωρώ ότι έιναι λάθος κίνηση να γίνουν όλα αυτά που προαναφέρθηκαν στο quote χωρίς να εξαντληθεί πραγματικά το να λυθεί αυτό που προκάλεσε εξαρχής την δυσαρέσκεια στο παιδί.

στην περίπτωση που αυτό έγινε ενδελεχώς αλλα απλώς δεν σημειώθηκε στις παραπάνω φράσεις, τότε αναθεωρώ,

και απλώς κρατήστε τα αυτά ως σκέψη !!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ...ΕΙΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ Ο,ΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ!!!!ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 2,5,ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΙΝ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ!Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΥΛΗΣΕ ΟΜΑΛΑ...ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΜΑ...ΑΡΝΗΣΗΣ!!ΕΚΛΕΙΓΕ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ!!ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ,,ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ!!ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩ ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ>¨ΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΑΙΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ""ΟΜΩΣ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ:::;ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ:?

Ένα πρόβλημα είναι αφορμή για καλύτερη προσαρμογή όταν χειριστεί σωστά.

το ζητάει ένα παιδί κάτι μπορεί να είναι απλώς μια παράπλευρη έκφραση αυτής της δυσαρέσκειας για την προσαρμογή σε ένα νέο περιβάλλον.

το να υλοποιηθεί αυτό μόνο επειδή το ζήτησε το παιδί θεωρώ ότι είναι μια βεβιασμένη κίνηση ειδικά μάλιστα όταν περιλαμβανε την απομάκρυνσή του απο τα άλλα παιδιά.

ιδανικά θα ήταν να συζητηθεί τι δεν της αρέσει στην τραπεζαρία και να χρησιμοποιηθεί αυτό το θέμα ως

αφορμή για να εμπιστευτεί τις δασκάλες μέσα απο το να συζητήσουν γιατί δεν της άρεσε εκεί και τι μπορούν να κανουν για να της αρέσει.

πως θα προσαρμοστεί το παιδάκι εάν εξαρχής αυτό που κάνουν οι ενήλικες,

είναι να της ενισχύσουν μια ευχή η οποία την απομακρύνει απο τα άλλα παιδιά?

ίσα ίσα ένα τέτοιο παρπαπονο παιδιού είναι μια πρόκληση για να αντιμετωπιστεί σωστά απο τις παιδαγωγούς = > σωστά => το να βρεθεί τι είναι αυτό που την έκανε να μην της αρέσει

και όταν το άτομο που θα βρεί το προβλημα , το λύσει για εκείνη,

θα είναι αφορμή για να αποκτήσει μια σχέση μαζί του .

τώρα αυτό που έγινε είναι να μην εκμεταλευτεί η ευκαιρία και το παιδί να νιώσει οτι τα άτομα αυτά δεν μπορούν να λύσουν ένα πιθανώς απλό πρόβλημα που ίσως έχει.

άλλη φορά αν κατι την ενοχλεί θα σκέφτεται ότι αν το πεί, αυτό ίσως την στείλει σε ένα απομονωμένο μέρος του σταθμού/μόνη της ?

οι πρώτες ημέρες είναι κρισιμες στο να αναδειχθεί στο παιδί, ότι τα άτομα αυτά μπορούν να του λύσουν τα προβλήματά του,

απο την πιο μικρή ενόχληση ως την πιο σοβαρή.

θεωρώ ότι έιναι λάθος κίνηση να γίνουν όλα αυτά που προαναφέρθηκαν στο quote χωρίς να εξαντληθεί πραγματικά το να λυθεί αυτό που προκάλεσε εξαρχής την δυσαρέσκεια στο παιδί.

στην περίπτωση που αυτό έγινε ενδελεχώς αλλα απλώς δεν σημειώθηκε στις παραπάνω φράσεις, τότε αναθεωρώ,

και απλώς κρατήστε τα αυτά ως σκέψη !!!

mariagiorgis νομιζω οτι ο τροπος που το χειριζεσαι δεν ειναι ο ενδεδειγμενος. Και η τιμωρια και η επιβραβευση Ισως να κανει το παιδι να νιωθει ασχημα, δεν θα εχει μακροπροθεσμα αποτελεσματα κια δεν το κανει να συνειδητοποιει οτι το σχολειο δεν ειναι θεμα διαπραγματευσης. Το οτι θα παει πρεπι να ειναι δεδομενο εφοσον το εχετε αποφασισει, και γιαυτο η σταση σας θα πρεπι να ειναι σταθερη, να μην μπαλατζερνεις . Απο κει και περα υπαρχουν πραγματα που θα μπορουσατε να κανετε και να πειτε στο σπιτι σε σχεση με το σχολειο για να το προετοιμασετε καλυτερα,(θα αναφερω παρακατω) και δυστυχως η ευτυχως μετα ειναι θεμα χρονου αλλα και χειρισμων απο τους εκπαιδευτικων στο σχολειο. Μη νομιζεις οτι αυτα που σου λεω τα λεω εξω απο το χορο και αβασανιστα. Η κορη μου ειναι 3 (παρα ενα μηνα) και εφοσον καθαρισε αποφασισαμε να την γραψουμε σε κρατικο παιδικο σταθμο απεναντι απο το σπιτι μας σχεδον. Η τακτικη του σταθμου για την προσαρμογη ειναι τις πρωτες μερες 10 με 11μισι, και τα εχουν εξω στην αυλη με τις τσουληθρες κουνιες και παιχνιδια οπως στον παιδοτοπο. Εκει δεν αντιμετωπισαμε προβλημα. Να πω οτι επειδη εγω εργαζομαι εκτος πολης την προσαρμογη εχει αναλαβει ο μπαμπας. Επειδη λοιπον η μικρη ηταν μια χαρα σε αυτο το μοτιβο μας ειπαν προχθες να αυξησουμε λιγο την ωρα παραμονης, αντι δηλαδη να παει ο αντρας μου 11μισι να παει 12 και τεταρτο. Καναμε το λαθος ομως και δεν το ειπαμε στην μικρη, δεν την προετοιμασαμε. Αποτελεσμα ηταν στις 11μισι ακριβως με το που δεν ειδε τον μπαμπα της αρχισε να κλαιει με λυγμους ξαφνικα μεχρι την ωρα που πηγε να την παρει. Το μεσημερι στον υπνο της παραμιλουσε (μπαμπα γιατι δεν ερχεσαι να με παρεις?). Τεσαπ χθες εγω λογω αργιας δεν δουλευα οποτε ημουν σπιτι. Οταν εφτασε η ωρα να ετοιμαστεουμε αρχισε να λεει δεν θελω στο σχολειο κτλ. Εγω εκανα την κινεζα την εκανα να ξεχαστει ετοιμαστηκαμε και την πηγε ο μπαμπας της. Μας τηλεφωνησαν μετα απο 45 λεπτα να παμε να την παρουμε γιατι εκλαιγε λεει με λυγμους χωρις να παιρνει αναπνοη. Να μην στα πολυλογω, πηγαμε και οι δυο και η αντιμετωπιση που ειχαμε οταν πηγαμε ηταν...πως να το πω? η διευθυντρια φαινοταν εκνευρισμενη και ειπε στον αντρα μου οτι το παιδι κλαιει πολυ και αναστατωνει τα υπολοιπα, κι εγω ειδα την μικρη γαντζωμενη σε μια δασκαλα με τις μυξες και ολα τα σχετικα. Το πρωτο πραγμα που μου ειπε η διευθυντρια ηταν "δεν την εχετε μαθει να παιζει με παιδακια", γιατι ηταν η πρωτη μερα που, λογω καιρου δεν τα ειχαν στην αυλη αλλα στην ταξη μεσα. Πηγα μαζι της(με την κορη μου) στην ταξη της να παρουμε την ζακετα της και εκει προσπαθησα να την παρακινησω να δει τα παιχνιδα τα παιδακια ...Η αληθεια ειναι οτι ψιλοενδιαφεροταν με βασικη προυποθεση την παρουσια μου μεσα στην ταξη, διαφορετικα την επιανε παλι το κλαμα.Να πω εδω οτι δεν ειναι και τελειως αρνητικη με την ολη διαδικασια, μου εδειξε που ειναι η ταξη της, που αφηνει την τσαντα της, που κρεμαει την ζακετα της, εκδηλωνε ενιδαφερον για πραγματα εκτος ταξης καιμε την δικη μας παρουσια μονο. Στο σπιτι εμεις της αναφεραμε οτι κι εμεις οταν πρωτοπηγαμε σχολειο κλαιγαμε δεν μας αρεσε κτλ κτλ αλλα μετα ειδαμε τι ωραια παιχνιδια που εχει ποσους φιλους καναμε κτλ κτλ και αρχισαμε να πηγαινουμε με χαρα κτλ κτλ.ΑΣκεφτομαι να παρω παραμυθακια η βιβλιαρακια που αφηγουνται ιστοριες με παιδια πιυ πανε στο σχολειο για πρωτη φορα να διαωβασουμε, ελπιζω να βρω. Τετοια πραγματα μπορουμε να κανουμε εμις ως γονεις στο σπιτι, επειτα να δωσουμε λιγο χρονο στα παιδια μας και μετα...ευτυχως η δυστυχως ειναι πολυ βασικοι και οι χειρισμοι των εκπαιδευτικων στο σχολειο...τι αλλο να πω?οποιαδηποτε γνωμη η κατι που θα μπορουσε να βοηθησει απο πιο εμπειρες μαμαδες η ειδικους θα το εκτιμουσα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...