Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νυχτερινός αποθηλασμός και ύπνος

opal

Recommended Posts

Εμείς είμαστε 13 μηνών και ακόμη θηλάζουμε το βράδυ.Δεν κοιμάται ποτέ στο στήθος,ποτέ δεν έχει κοιμηθεί,πάντα τον βάζω ξύπνιο στην κούνια του αλλά έχω την αίσθηση ότι ο αποθηλασμός ειδικά ο βραδυνός θα είναι μεγάαααλη ανηφόρα...

μόνο βράδι θηλάζετε;από πόσο μηνών;

το πρωι τι γάλα πίνει;και πώς;σε ποτηράκι;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 115
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μόνο βράδι θηλάζετε;από πόσο μηνών;

το πρωι τι γάλα πίνει;και πώς;σε ποτηράκι;

Θηλάζει το πρωί πριν φύγω για την δουλειά και όταν επιστρέφω και το βράδυ όσες φορές ξυπνήσει (στην καλή περίπτωση τουλάχιστον 2). Αυτό το ωράριο πάει τώρα 15 μέρες που ξεκίνησα δουλειά.Πριν θήλαζε 4 φορές την ημέρα και το βράδυ όσο ήθελε. Δυστυχώς δεν πίνει άλλο γάλα,δοκίμασα επί 1 μήνα να του δίνει η κοπέλα που τον κρατάει φρέσκο αλλά ποτέ δεν ήπιε πάνω από 3 γουλιές.Και λέω δυστυχώς γιατί δεν θα ήθελα να σταματήσει να πίνει γάλα όταν αποθηλάσουμε.Κατά τα άλλα σταμάτησα προς το παρόν να προσπαθώ με το φρέσκο,ίσως ξανά μετά τις γιορτές και βλέπουμε..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Θηλάζει το πρωί πριν φύγω για την δουλειά και όταν επιστρέφω και το βράδυ όσες φορές ξυπνήσει (στην καλή περίπτωση τουλάχιστον 2). Αυτό το ωράριο πάει τώρα 15 μέρες που ξεκίνησα δουλειά.Πριν θήλαζε 4 φορές την ημέρα και το βράδυ όσο ήθελε. Δυστυχώς δεν πίνει άλλο γάλα,δοκίμασα επί 1 μήνα να του δίνει η κοπέλα που τον κρατάει φρέσκο αλλά ποτέ δεν ήπιε πάνω από 3 γουλιές.Και λέω δυστυχώς γιατί δεν θα ήθελα να σταματήσει να πίνει γάλα όταν αποθηλάσουμε.Κατά τα άλλα σταμάτησα προς το παρόν να προσπαθώ με το φρέσκο,ίσως ξανά μετά τις γιορτές και βλέπουμε..

κάνετε τρεις θηλασμούς δηλαδή

και φρέσκο με τίποτα

η δικιά μας είναι 9,5 μηνών θηλάζει πρωι βράδι

και σκέφτομαι μετά το χρόνο να της δώσω φρέσκο

πώς θα κοιμάται όμως δε ξέρω!χιχι

και αν θα το πίνει σε ποτηράκι.το νερό της σε ποτηράκι το πίνει

μπιμπερό έχει πιει 3-4 φορές που έλειψα

κάνετε τρεις θηλασμούς δηλαδή

και φρέσκο με τίποτα

η δικιά μας είναι 9,5 μηνών θηλάζει πρωι βράδι

και σκέφτομαι μετά το χρόνο να της δώσω φρέσκο

πώς θα κοιμάται όμως δε ξέρω!χιχι

και αν θα το πίνει σε ποτηράκι.το νερό της σε ποτηράκι το πίνει

μπιμπερό έχει πιει 3-4 φορές που έλειψα

Όχι δεν κάνουμε 3 θηλασμούς.Κάνουμε 2 και κάνουμε και μέσα στη μαύρη νύχτα τουλάχιστον 2-3 ακόμη..

Εγώ είχα στο νου μου αν τελικά έπινε το φρέσκο να του έδινα 2-3 φορές μέσα στην μέρα επίσης.Αλλά...κανόνιζα χωρίς τον ξενοδόχο...!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Όχι δεν κάνουμε 3 θηλασμούς.Κάνουμε 2 και κάνουμε και μέσα στη μαύρη νύχτα τουλάχιστον 2-3 ακόμη..

Εγώ είχα στο νου μου αν τελικά έπινε το φρέσκο να του έδινα 2-3 φορές μέσα στην μέρα επίσης.Αλλά...κανόνιζα χωρίς τον ξενοδόχο...!!

σκέφτομαι πολύ το θέμα του ύπνου

το βράδι θηλάζει και κοιμάται

μπορεί όχι αμέσως στο στήθος,αλλά ο θηλασμός τη χαλαρώνει και τη βοηθά να κοιμηθεί

μετά δε ξέρω πως θα είναι!ούτε ξέρω φυσικά αν θα δεχτεί ξένο γάλα!;)

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Να'μαι πάλι..φτάσαμε 19μηνών σχεδόν και σκέφτομαι μήπως αποθηλάσουμε σιγά σιγά..αλλά πως να το κάνω που επειδή όλη μέρα λείπω θηλάζει μόνο το βράδυ?Να σημειώσω ότι δεν πίνει κανενός είδους άλλο γάλα όσο και αν προσπάθησα..Το θέμα είναι ότι εγώ μέσα μου δεν το έχω πάρει τόσο απόφαση..και ξέρω πως και εκείνος δεν είναι απόλυτα έτοιμος ακόμη αλλά αν επιβαρύνεται η τρέχουσα εγκυμοσύνη?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Να'μαι πάλι..φτάσαμε 19μηνών σχεδόν και σκέφτομαι μήπως αποθηλάσουμε σιγά σιγά..αλλά πως να το κάνω που επειδή όλη μέρα λείπω θηλάζει μόνο το βράδυ?Να σημειώσω ότι δεν πίνει κανενός είδους άλλο γάλα όσο και αν προσπάθησα..Το θέμα είναι ότι εγώ μέσα μου δεν το έχω πάρει τόσο απόφαση..και ξέρω πως και εκείνος δεν είναι απόλυτα έτοιμος ακόμη αλλά αν επιβαρύνεται η τρέχουσα εγκυμοσύνη?

το πρωι τι γάλα πίνει;

το πρωι τι γάλα πίνει;

Θηλάζει πριν να φύγω ή κάποια ώρα νωρίτερα.Όταν ξυπνήσει για πρωινό ΑΝ τον πετύχεις στις καλές του μπορεί να φάει καμια 10αριά κουταλιές κορν φλέικς με φρέσκο γάλα αλλά ως εκεί. Δεν πίνει κάτι άλλο..όσο και αν προσπάθησα δοκίμασα αγελαδινο,κατσικίσιο,παιδικά,ζεστό,κρύο,σε ποτήρι,σε μπιμπερό,με καλαμάκι..απλά δεν θέλει:rolleyes::rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Θηλάζει πριν να φύγω ή κάποια ώρα νωρίτερα.Όταν ξυπνήσει για πρωινό ΑΝ τον πετύχεις στις καλές του μπορεί να φάει καμια 10αριά κουταλιές κορν φλέικς με φρέσκο γάλα αλλά ως εκεί. Δεν πίνει κάτι άλλο..όσο και αν προσπάθησα δοκίμασα αγελαδινο,κατσικίσιο,παιδικά,ζεστό,κρύο,σε ποτήρι,σε μπιμπερό,με καλαμάκι..απλά δεν θέλει:rolleyes::rolleyes:

Προσπάθησε να επιμείνεις σε μία από αυτές τις επιλογές. Να καταλάβει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

μηπως δεν είναι έτοιμο το παιδί;να προσπαθήσετε αργότερα;μήπως δεν είσαι έτοιμη κι εσύ;

Διαφημίσεις

Εγω δεν ειμαι σιγουρα ευοιμη ακομη..ειδικα μετα την νεα εγλυμοσυνη και τις ενοχες που αισθανομαι.. και εκεινος δεν φαινεται να ειναι ετοιμος.

Κατερινα2 η πιεση και να του δωσω με το ζορι να πιει κτ που εχει κανει ξεκαθαρο οτι δεν θελει εδω κ ενα χρονο σχεδον δεν ειναι μεσα στις πρακτικες μου.Θα προτιμησω να μην του δωσω γαλα οταν αποθηλασει γενικοτερα.υπαρχει και αλλου ασβεστιο..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εγω δεν ειμαι σιγουρα ευοιμη ακομη..ειδικα μετα την νεα εγλυμοσυνη και τις ενοχες που αισθανομαι.. και εκεινος δεν φαινεται να ειναι ετοιμος.

Κατερινα2 η πιεση και να του δωσω με το ζορι να πιει κτ που εχει κανει ξεκαθαρο οτι δεν θελει εδω κ ενα χρονο σχεδον δεν ειναι μεσα στις πρακτικες μου.Θα προτιμησω να μην του δωσω γαλα οταν αποθηλασει γενικοτερα.υπαρχει και αλλου ασβεστιο..

Όταν είπα να επιμείνεις, δεν εννοούσα να τον πιέσεις. Απλά να επιλέξεις ένα από όλα όσα ανέφερες και να του το προσφέρεις κάθε μέρα σταθερά, όχι όμως να μην τον θηλάζεις. Σε μάς αυτό έπιασε. Το παιδί δε δυσανασχέτισε γιατί έγινε ομαλά και χαλαρά μέσα σε ενάμιση μήνα.

Προφανώς όμως προτείνω να κάνεις αυτό που σου λέει το ένστικτό σου και σου εύχομαι καλή επιτυχία με τη λιγότερη δυνατή πίεση για σένα και το γιο σου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κατερινα αυτο ακριβως εκανα για δυο μηνες καυε μερα οταν ητανε περιπου 10μηνων κ θα ξεκινουσα δουλεια. οχι για να αποθηλασω τοτε αλλα για να πινει κ λιγο γαλα οσο ελειπα να χαλαρωνει.και μαλιστα δεν το εδινε εγω αλλα η κοπελα που τον κρατουσε η γιαγια η ο μπαμπας του. Αλλα αρνιοταν να πιει πανω απο 2 γουλιες..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

τότε γιατί να αποθηλάσεις;λόγω της εγκυμοσύνης;και γιατι βρε καλή μου ενοχές;είναι κακό να κάνετε ένα 2ο παιδάκι;

εγώ θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι και σιγά σιγά και όταν θα το επιθυμείτε θα αποθηλάσετε!κι εμείς ένα μήνα κάναμε να αποθηλάσουμε!ήταν πολύ δεκτική αλλά δεν ήθελα να γίνει έτσι απότομα!εμένα ήπιε αμέσως βέβαια το γάλα της!αλλά επέλεξα μια περίοδο που δε δούλευα ώστε να έιμαστε όλη μέρα μαζί και να μη νιώθει ότι την αφήνω!

όταν λείπεις δεν πίνει γάλα;μήπως αν μια μέρα φύγεις χωρίς να θηλάσει;θα πιει γάλα;το πολύ πολύ να θηλάσει όταν γυρίσεις!;)

Ντεμι οχι οταν λειπω δεν πινει γαλα. τοτε που προσπαθουσα να του δωσω δεν τον θηλαζα πριν φυγω και παλι δεν επινε. μιλησα με τον γιατρο μου και μου ειπε πως μπορω να θηλασω ακομη ειναι νωρις να επηρρεασει την ςγκυμοαυνη οποτε αναβαλλεται :-)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Ντεμι οχι οταν λειπω δεν πινει γαλα. τοτε που προσπαθουσα να του δωσω δεν τον θηλαζα πριν φυγω και παλι δεν επινε. μιλησα με τον γιατρο μου και μου ειπε πως μπορω να θηλασω ακομη ειναι νωρις να επηρρεασει την ςγκυμοαυνη οποτε αναβαλλεται :-)

μια χαρά τότε!θα δεις θα μάθει να πίνει το γάλα του!μην ανησυχείς!

• 4 χρόνια μετά...

Τα  μωρά σας  σταμάτησαν να θηλάζουν το βράδυ όταν αποθηλασαν ή και νωρίτερα?

Ο δικός μου (13.5 μηνών) αν εξαιρεσω τις φορές που ξυπνά από δόντια, όνειρα κτλ θηλάζει τρεις φορές την νύχτα. Παρόλο που μαμαδες μου είπαν πως δεν χρειάζεται το νυχτερινό γάλα αν τρώει ικανοποιητικα την μέρα εγώ βλέπω πως καταπίνει και δεν πιπιλα απλά για να αποκοιμηθεί. Σκοπεύω να ακολουθησω τις ανάγκες του. Συγκεκριμένα μία ξαδελφη μου αναφερε πως αν δεν αποθηλασω δεν θα παψει να σηκωνεται τα βράδια οπως έκανε και το μωρό της. Αληθεύει?

πρίν από 40 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Τα  μωρά σας  σταμάτησαν να θηλάζουν το βράδυ όταν αποθηλασαν ή και νωρίτερα?

Ο δικός μου (13.5 μηνών) αν εξαιρεσω τις φορές που ξυπνά από δόντια, όνειρα κτλ θηλάζει τρεις φορές την νύχτα. Παρόλο που μαμαδες μου είπαν πως δεν χρειάζεται το νυχτερινό γάλα αν τρώει ικανοποιητικα την μέρα εγώ βλέπω πως καταπίνει και δεν πιπιλα απλά για να αποκοιμηθεί. Σκοπεύω να ακολουθησω τις ανάγκες του. Συγκεκριμένα μία ξαδελφη μου αναφερε πως αν δεν αποθηλασω δεν θα παψει να σηκωνεται τα βράδια οπως έκανε και το μωρό της. Αληθεύει?

Θεωρώ πως κατά μεγάλο ποσοστό ισχύει. Χτες μάλιστα το συζητούσα με φίλη μου που θηλαζε το γιο της 18 μήνες κ ξύπναγε συνέχεια το βράδυ κ μόλις αποθηλασε τελείως άρχισε να κοιμάται σερι 8ωρα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, σίγουρα παίζει ρόλο κ το παιδί αλλά δεν μπορεί να συμβαίνει σε τόσο κόσμο χωρίς βάση. Από κει και πέρα, εγω ξεκινησα διαδικασία αποθηλασμου ένα μήνα τώρα και έχω καταφέρει τα μισά βραδια να κοιμάται χωρίς θηλασμό. Μέσα στο βράδυ ξυπνάει μια φορά για νερό κ ξανακοιμάται κ μια φορά για να έρθει στο κρεβάτι μας. Εκεί, πανω από τις μισές φορές θα ζητήσει στήθος και όντως πινει. Ωστόσο, θεωρώ οτι δεν πειναει κ το κάνει από συνήθεια. Σιγά σιγά θα προσπαθήσω να της το κόψω και θα δούμε.

Η κορη μου μετα τους 18μηνες κοιμηθηκε 6ωρα κ 8ωρα.κ στην ουσια εγιναν σχεδον ταυτοχρονα.δλδ εφοσον αρχισε να κοιμαται τοσες ωρες μειωθηκαν οι θηλασμοι απο 7περιπου σε 2-3γτ ταυτοχρονα εκοψε κ τον ημερησιο υπνο οποτε μειωσε κ αλλο θηλασμους

Μεσα στην ημερα μπορουσε να το διαχειριστει γτ επινε νερο,ετρωγε καλα,ηταν κ καλοκαιρι που ειμασταν γενικα εξω κ με παρεα.το βραδυ ζητουσε η νερο,η φρεσκο γαλα,η απλα αγκαλια,η μια φορα να θηλασει,μεχρι να καταλαβει οτι μπορει να ξανακοιμηθει χωρις το στηθος

Ειδικα οταν καταλαβε οτι κ στον πρωτο υπνο μπορει χωρις θηλασμο,αποθηλασε

Χρονικα δλδ μεσα σε ενα διμηνο αρχισε να κοιμαται σχεδον σερι,το επομενο διμηνο μειωθηκαν κατα πολυ οι θηλασμοι,κ το επομενο διμηνο αποθηλασε

13 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

αν δεν αποθηλασω δεν θα παψει να σηκωνεται τα βράδια οπως έκανε και το μωρό της. Αληθεύει?

Συνηθίζεται, απλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Και να αποθηλάσεις μπορεί και πάλι να ξυπνάει τη νύχτα. Είναι αλήθεια όμως πως τα μωρά που θηλάζουν έχουν συνδέσει πάρα πολύ την έλευση και τη διατήρηση του ύπνου με το θηλασμό που για αυτό πολλές φορές όταν αποθηλάζουν σταματάνε και τα πολλά ξυπνήματα.

Βίκυ μου δίνεις κουράγιο!! 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Από την εμπειρία που έχω με την κόρη μου θα σου πω ότι σταμάτησε να ξυπνάει και να πρέπει να θηλάσει για να ξανακοιμηθεί, γύρω στους 18 μήνες. Σταμάτησε να ξυπνάει γενικώς όταν ήταν γύρω στα 2 με 2,5. Αποθήλασε μόνη της όταν έβγαλε και τα τελευταία δόντια (λίγο πριν τα 3). Τελικά έχω καταλήξει ότι η ικανότητα διατήρησης του ύπνου είναι ανεξάρτητη από τον θηλασμό. Απλά αν ο θηλασμός χρησιμοποιείται για να κοιμήσει ένα μωρό, αυτον αναζητά ως τρόπο για να ξανακοιμηθεί. Αυτό δε πάει να πει ότι αν σταματήσει να θηλάζει θα σταματήσει να ξυπνά.

Ίσως πολύ χειρότερα να θέλει άλλους τρόπους για να ξανακοιμηθεί μιας και δε θα έχει ακόμα κατακτήσει την ικανότητα να αποκοιμιέται μόνο του.

22 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Θεωρώ πως κατά μεγάλο ποσοστό ισχύει. Χτες μάλιστα το συζητούσα με φίλη μου που θηλαζε το γιο της 18 μήνες κ ξύπναγε συνέχεια το βράδυ κ μόλις αποθηλασε τελείως άρχισε να κοιμάται σερι 8ωρα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, σίγουρα παίζει ρόλο κ το παιδί αλλά δεν μπορεί να συμβαίνει σε τόσο κόσμο χωρίς βάση. Από κει και πέρα, εγω ξεκινησα διαδικασία αποθηλασμου ένα μήνα τώρα και έχω καταφέρει τα μισά βραδια να κοιμάται χωρίς θηλασμό. Μέσα στο βράδυ ξυπνάει μια φορά για νερό κ ξανακοιμάται κ μια φορά για να έρθει στο κρεβάτι μας. Εκεί, πανω από τις μισές φορές θα ζητήσει στήθος και όντως πινει. Ωστόσο, θεωρώ οτι δεν πειναει κ το κάνει από συνήθεια. Σιγά σιγά θα προσπαθήσω να της το κόψω και θα δούμε.

Δηλαδή από την στιγμή που προσπαθείς να αποθηλασεις ξυπνά λιγοτερες φορές από πριν ή το ίδιο?

20 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Η κορη μου μετα τους 18μηνες κοιμηθηκε 6ωρα κ 8ωρα.κ στην ουσια εγιναν σχεδον ταυτοχρονα.δλδ εφοσον αρχισε να κοιμαται τοσες ωρες μειωθηκαν οι θηλασμοι απο 7περιπου σε 2-3γτ ταυτοχρονα εκοψε κ τον ημερησιο υπνο οποτε μειωσε κ αλλο θηλασμους

Μεσα στην ημερα μπορουσε να το διαχειριστει γτ επινε νερο,ετρωγε καλα,ηταν κ καλοκαιρι που ειμασταν γενικα εξω κ με παρεα.το βραδυ ζητουσε η νερο,η φρεσκο γαλα,η απλα αγκαλια,η μια φορα να θηλασει,μεχρι να καταλαβει οτι μπορει να ξανακοιμηθει χωρις το στηθος

Ειδικα οταν καταλαβε οτι κ στον πρωτο υπνο μπορει χωρις θηλασμο,αποθηλασε

Χρονικα δλδ μεσα σε ενα διμηνο αρχισε να κοιμαται σχεδον σερι,το επομενο διμηνο μειωθηκαν κατα πολυ οι θηλασμοι,κ το επομενο διμηνο αποθηλασε

Απο οτι κατάλαβα αποθηλασατε πολύ ομαλά! Επειδή κοιμόταν σερι μείωσε θηλασμους! Ή αλήθεια είναι πως μας δίνεις κουραγιο πως κάποτε θα κοιμηθούμε ξανά έστω και έξι ολόκληρες ώρες!  

9 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Συνηθίζεται, απλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Και να αποθηλάσεις μπορεί και πάλι να ξυπνάει τη νύχτα. Είναι αλήθεια όμως πως τα μωρά που θηλάζουν έχουν συνδέσει πάρα πολύ την έλευση και τη διατήρηση του ύπνου με το θηλασμό που για αυτό πολλές φορές όταν αποθηλάζουν σταματάνε και τα πολλά ξυπνήματα.

Βίκυ μου δίνεις κουράγιο!! 

Δεν σκοπεύω να αποθηλασω ακόμη και ας μην έχω κοιμηθεί ακόμα ολόκληρο βράδυ! Άσε που συνηθισα πια να ξυπναω. Τυχαίνει καμιά φορά να κοιμηθεί τεσσερεις ώρες ο μικρός και εγώ παρ όλα αυτά σηκώνομαι από μόνη μου στο τριωρο!:shock:

4 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Από την εμπειρία που έχω με την κόρη μου θα σου πω ότι σταμάτησε να ξυπνάει και να πρέπει να θηλάσει για να ξανακοιμηθεί, γύρω στους 18 μήνες. Σταμάτησε να ξυπνάει γενικώς όταν ήταν γύρω στα 2 με 2,5. Αποθήλασε μόνη της όταν έβγαλε και τα τελευταία δόντια (λίγο πριν τα 3). Τελικά έχω καταλήξει ότι η ικανότητα διατήρησης του ύπνου είναι ανεξάρτητη από τον θηλασμό. Απλά αν ο θηλασμός χρησιμοποιείται για να κοιμήσει ένα μωρό, αυτον αναζητά ως τρόπο για να ξανακοιμηθεί. Αυτό δε πάει να πει ότι αν σταματήσει να θηλάζει θα σταματήσει να ξυπνά.

Ίσως πολύ χειρότερα να θέλει άλλους τρόπους για να ξανακοιμηθεί μιας και δε θα έχει ακόμα κατακτήσει την ικανότητα να αποκοιμιέται μόνο του.

Ή ικανότητα αυτή σε ποια ηλικία κατακτάται? 

Ο δικός μου θέλει να θηλασει πάντα για να αποκοιμηθεί την πρώτη φορά. Στα επόμενα ξυπνηματα μπορεί να στριφογυρνα μέσα στην κούνια μέχρι να κοιμηθεί. Αν δεν τα καταφέρει παρεμβαινω. 

Πρέπει να είχατε κι εσείς ομαλό αποθηλασμο!  :) Θήλαζε μόνο την μέρα τελευταία? Συνήθως από μαμαδες ακούω πως ο νυχτερινός αποθηλασμος γίνεται στο τέλος. 

πρίν από 33 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Δηλαδή από την στιγμή που προσπαθείς να αποθηλασεις ξυπνά λιγοτερες φορές από πριν ή το ίδιο?

Όχι ξυπνά λιγότερο από τότε που την έβαλα και κοιμάται στο πάτωμα.:rolleyes:

Ναι ηταν πολυ ομαλο.οπως λεω δ εχω εμπειρια σε αποθηλασμο γτ αποθηλασε μονη της.ημουν προετοιμασμενη για ταντεμ.μπορει κ να μειωθηκε κ απο την εγκυμοσυνη το γαλα,αλλα επειδη ηταν ετοιμη δ την ενοχλησε.ειχε εναλλακτικες.οταν τον μαρτη ηταν αρρωστη με αποτελεσμα να θηλαζει 6φορες τη μερα κ ανα τριωρο τη νυχτα κ τον μαη κοιμοταν ενα 8ωρο οποτε στην ουσια ξυπνουσε μια φορα μονο τη νυχτα,ημουν εκπληκτη.βοηθησε κ οτι εκοψε υπνους,παρολο που ηταν μικρη κ ηταν καλοκαιρι

Κ ακομη ετσι ειναι οι ωρες τις.12ωρες ξυπνια 12ωρες κοιμαται.βεβαια οταν λεω σερι,ξυπναει για νερο η τσισα,αλλα κοιμαται στο 5'.μπορει κ μονη να κοιμηθει αλλα παντα θα παει καποιος για ενα παραμυθι,λιγα χαδια.το πρωι θα ερθει για χουζουρι,κ σπανια απο κανενα ονειρο η μπουμπουνητα φοβαται να κοιμηθει μονη

Προσωπικα νομιζω οτι ενα "οροσημο" ειναι μετα τους 18μηνες.που αρχιζουν κ κοιμουνται πιο καλα.ειδικα αν εχει περασει το αγχος αποχωρισμου

Κ μετα τα 2-3,αφου βγουν κ τα δοντια νομιζω φαινονται καλα οι συνηθειες υπνου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...