Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπερματεγχυση μετα απο αποτυχημενη εξωσωματικη

Recommended Posts

Just now, Cacao είπε:

Επειδη εχω εγω θεμα με υψηλη fsh και ισως έπαιζε και θεμα προωρης εμμηνόπαυσης (μεχρι να τα καταφερουμε εννοω) μου προτεινε εξωσωματικη.Και οι 3 ηταν πετυχημενες αλλα ειχα μια αποβολή και μια παλλινδρομη.

Προτιμω τη σπερματεγχυση σαν ιδεα οχι μονο για το οικονομικο(αν και ο σημαντικοτερος λογος) αλλα κι επειδη θελω κατι λιγοτερο αγχωτικο.

Θελω να αλλαξω γιατρο απλα και μονο επειδη περασα πολλα εκει.Κι ακομα και που τα καταφερα και ολα κατεληξαν καλα ομολογω οτι νιωθω μια στεναχωρια να βρισκομαι εκει.Παρολο που ο γιατρος ηταν σουπερ και δεν εχω κανενα παραπονο.

Κατι αλλο που σκεφτομαι ειναι οτι ισως η σπερματεγχυση να μην εχει πολλα ποσοστα επιτυχιας αλλα φανταζομαι οπως και η φυσιολογικη συλληψη εχει λιγοτερες πιθανοτητες για αποβολη.Δεν ξερω αν ισχυει ειναι μια σκεψη που κανω εγω...

Έχεις δει κ ΑΜΗ; Κι εγω εχω ψηλή fsh. Δεν καναμε γι αυτο τηξ εξωσωματικη ή μαλλον δεν το ξεκινησαμε γι αυτο αλλα το ανακάλυψα στις εξετάσεις προς τη δεύτερη, η fsh ηταν σε τιμες εμμηνόπαυσης. Σε καταλαβαινω μετα απο τρεις να μη θες αλλο. εγω μετα τη δευτερη που δεν πετυχε το εχω σχεδον αποκλείσει. θα πρεπει να βρεις πολυ έμπιστο γιατρο να μην σε παρασύρει με ελπίδες. Πάντως δεν νομίζω ότι οι εξωσωματικές έχουν μεγαλύτερο ρίσκο αποβολής. Απλως επειδη το παρακολουθεις απο τηξ αρχη, αντιλαμβάνεσαι κ πολυ πρώιμες εγκυμοσύνες κ γι αυτο καταλαβαινεις κ την αποβολή ενω αν ηταν απο φυσικη σύλληψη, μπορει κ να μην το καταλάβαινες κ να θεωρούσες οτι αργήςε η περιοδος. Καλή τύχη πάντως ο,τι κι αν αποφασισεις. 

Διαφημίσεις

πρίν από 28 λεπτά , Έσπερος είπε:

Έχεις δει κ ΑΜΗ; Κι εγω εχω ψηλή fsh. Δεν καναμε γι αυτο τηξ εξωσωματικη ή μαλλον δεν το ξεκινησαμε γι αυτο αλλα το ανακάλυψα στις εξετάσεις προς τη δεύτερη, η fsh ηταν σε τιμες εμμηνόπαυσης. Σε καταλαβαινω μετα απο τρεις να μη θες αλλο. εγω μετα τη δευτερη που δεν πετυχε το εχω σχεδον αποκλείσει. θα πρεπει να βρεις πολυ έμπιστο γιατρο να μην σε παρασύρει με ελπίδες. Πάντως δεν νομίζω ότι οι εξωσωματικές έχουν μεγαλύτερο ρίσκο αποβολής. Απλως επειδη το παρακολουθεις απο τηξ αρχη, αντιλαμβάνεσαι κ πολυ πρώιμες εγκυμοσύνες κ γι αυτο καταλαβαινεις κ την αποβολή ενω αν ηταν απο φυσικη σύλληψη, μπορει κ να μην το καταλάβαινες κ να θεωρούσες οτι αργήςε η περιοδος. Καλή τύχη πάντως ο,τι κι αν αποφασισεις. 

Και η ΑΜΗ μου ηταν κακη εξαρχης.Δε θυμαμαι τιμες γιατι γενικα δεν ηθελα να νιωθω αγχος για το τι θα γινει με 2ο παιδι.Θα πρεπει βεβαια πριν ξεκινησω να τσεκαρω ξανα ετσι κι αλλιως.

Δλδ εσενα σου ειπαν να μην κανεις καν προσπαθεια;;;

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

Από τη δική μου εμπειρία, οι γυναικολόγοι δεν τα πάνε καλά με τις σπερματεγχύσεις. Πιο εύκολα παραπέμπουν εξ αρχής σε εξωσωματική. Στην περίπτωση τη δική μου, γιατροί άλλων ειδικοτήτων μου μίλαγαν για τη σπερματέγχυση, επειδή είμαι εκ πεποιθήσεως αρνητική με την εξωσωματική, αλλά έψαξα πολύ να βρω γιατρό που να έχει μια κλιμακωτή προσέγγιση στο θέμα (πρώτα μερικές σπερματεγχύσεις, αν δεν πετύχουν δοκιμάζουμε με εξωσωματική σαν την ύστατη λύση). Η κάθε περίπτωση όμως είναι διαφορετική. Εγώ, επειδή δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση των γυναικολόγων, είχα διαβάσει πολύ μόνη μου και πίστευα στην σπερματέγχυση. Δεν με έπειθαν οι δικαιολογίες ότι οι σπερματεγχύσεις δεν πετυχαίνουν ποτέ και θα χάσω μόνο χρόνο και χρήματα καιθα αγχωθώ περισσότερο. Συζητώντας με κόσμο, είχα μάθει για ζευγάρια που τα κατάφεραν έτσι. Έχει να κάνει και με τη νοοτροπία μου, θέλω όλα να γίνονται όσο πιο φυσικά γίνονται, δεν είμαι υπέρ της πιο εύκολης και γρήγορης λύσης. Νομίζω ότι αν προτείνω το γιατρό μου, θα λογοκριθώ, καθώς είμαι καινούρια στο forum. Και προς αποφυγή παρεξηγησεων, έχω κάνει ήδη 2, μία με φάρμακα και μία χωρίς, και δεν έχω πετύχει ακόμα, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό έπρεπε να κάνω. 

Just now, Cacao είπε:

Και η ΑΜΗ μου ηταν κακη εξαρχης.Δε θυμαμαι τιμες γιατι γενικα δεν ηθελα να νιωθω αγχος για το τι θα γινει με 2ο παιδι.Θα πρεπει βεβαια πριν ξεκινησω να τσεκαρω ξανα ετσι κι αλλιως.

Δλδ εσενα σου ειπαν να μην κανεις καν προσπαθεια;;;

Όχι δεν μου είπαν κάτι. Αν κ με χάλια τιμές τη δεύτερη φορά πήραν περισσότερα ωάρια, άσχετο που πάλι δυο έμβρυα έμειναν κ τελικά δεν πέτυχε. Δεν το ανέλυσα ιδιαιτερα εκεινη τη στιγμη, γιατι ταυτοχρονα εμφανίστηκαν κ καποια μικρο θέματα υγειας οποτε σ αυτη τη φαση δεν το συζηταμε για αλλους λογους. Αλλα εγω νιωθω οτι δεν εχω αντοχες. Ούτε ψυχικές ούτε οικονομικές κ μένουμε κ σε νησί κ είναι πολύ δύσκολο αυτό με τις μετακινήσεις, εχω προβλημα με τις εξετασεις για την παρακολουθηση της ωορρηξιας, ολα αυτά μου φαίνονται βουνό. Ο άντρας μου θεωρητικά λεει οτι θελει να το κοιτάξουμε ξανα στο μελλον αλλα πιστευω οτι κατα βαθος κι εκεινος το σκεφτεται. Δεν ειμαι μεγαλη, τώρα έκλεισα τα 35 αλλά οι τιμές μου δεν είναι καλές, μπορεί σε ένα χρόνο να μην ανταποκριθώ καθόλου, ποιος το ξέρει; Είχα πιστέψει τη δεύτερη φορά οτι θα καταψύξαμε έμβρυα κ απογοητευτηκα. Ετσι εννοειται κ θα το προσπαθπυσα ξανα.

Just now, Έσπερος είπε:

Όχι δεν μου είπαν κάτι. Αν κ με χάλια τιμές τη δεύτερη φορά πήραν περισσότερα ωάρια, άσχετο που πάλι δυο έμβρυα έμειναν κ τελικά δεν πέτυχε. Δεν το ανέλυσα ιδιαιτερα εκεινη τη στιγμη, γιατι ταυτοχρονα εμφανίστηκαν κ καποια μικρο θέματα υγειας οποτε σ αυτη τη φαση δεν το συζηταμε για αλλους λογους. Αλλα εγω νιωθω οτι δεν εχω αντοχες. Ούτε ψυχικές ούτε οικονομικές κ μένουμε κ σε νησί κ είναι πολύ δύσκολο αυτό με τις μετακινήσεις, εχω προβλημα με τις εξετασεις για την παρακολουθηση της ωορρηξιας, ολα αυτά μου φαίνονται βουνό. Ο άντρας μου θεωρητικά λεει οτι θελει να το κοιτάξουμε ξανα στο μελλον αλλα πιστευω οτι κατα βαθος κι εκεινος το σκεφτεται. Δεν ειμαι μεγαλη, τώρα έκλεισα τα 35 αλλά οι τιμές μου δεν είναι καλές, μπορεί σε ένα χρόνο να μην ανταποκριθώ καθόλου, ποιος το ξέρει; Είχα πιστέψει τη δεύτερη φορά οτι θα καταψύξαμε έμβρυα κ απογοητευτηκα. Ετσι εννοειται κ θα το προσπαθπυσα ξανα.

Κοιτα κι εγω ειμαι πιο χαλαρή πλεον.Αυτο το αγχος οτι δεν θα κανω ποτε παιδι πλεον δεν υπαρχει.Κι ενω θελω και ενα αδερφακι για τη κορη μου αν δεν τα καταφερω δεν θα με πειραξει και παρα πολυ.Ξερω ομως οτι αν μπω στη διαδικασια θα πιεστω.Ειναι φυσιολογικο κιολας....

Εγω ποτε δεν ειχα καλη ανταποκριση ουτε και εμειναν εμβρυα.Παντα ειχα 4-5 ωαρια το πολυ και τελικα εμεναν 3 ή 4 εμβρυα και παντα μεταφεραμε 3.Πλεον δλδ θα στραφω σε φυσικο κυκλο ετσι κι αλλιως.Μετα απο 5 χρονια σιγουρα δεν θα εχω ανταποκριση.Γι αυτο σκεφτομαι και τη σπερματεγχυση.Θελω να πω και η εξωσωματικη σε φυσικο κυκλο παλι χαμηλα ποσοστα εχει.

Επεξεργάστηκαν by Cacao
3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

23 hours ago, Cacao said:

Ειχε καποια επιτυχια;;Προτεινει καποια καποιο κεντρο;Σκεφτομαι μηπως αποφυγω τα εξοδα της εξωσωματικης :|

Το πρωτο μου παιδακι το εκανα με εξωσωματικη και σκεφτομαι να αλλαξω γιατρο μονο και μονο για ψυχολογικους λογους.

To σπέρμα σας πώς είναι? Αν υπάρχουν και από κεί προβλήματα, θα χάσεις χρόνο και χρήμα. Εμάς με όχι πολύ ψηλή fsh, με πολύ χαμηλή όμως AMH και με αρκετά μέτριο σπέρμα, μας έδωσαν μονοψήφιο  ποσοστό επιτυχίας( χαμηλό μονοψήφιο) και δεν το δοκιμάσαμε καν. 

Και γώ σε φυσικό κύκλο πέτυχα.

Just now, Yovanna είπε:

To σπέρμα σας πώς είναι? Αν υπάρχουν και από κεί προβλήματα, θα χάσεις χρόνο και χρήμα. Εμάς με όχι πολύ ψηλή fsh, με πολύ χαμηλή όμως AMH και με αρκετά μέτριο σπέρμα, μας έδωσαν μονοψήφιο  ποσοστό επιτυχίας( χαμηλό μονοψήφιο) και δεν το δοκιμάσαμε καν. 

Και γώ σε φυσικό κύκλο πέτυχα.

Σοβαρα;

Εκανες πολλους κυκλους μεχρι την εμβρυομεταφορα;;

3231580x15ta1yz3w.gif

Just now, Cacao said:

Σοβαρα;

Εκανες πολλους κυκλους μεχρι την εμβρυομεταφορα;;

Έκανα 2 προσπάθειες με 5 κύκλους κάθε φορά. Τα κατάφερα την δεύτερη. Τους μήνες που είχα καλές ορμονικές, έπαιρνα serpafar. 'Ετσι έκανα κανά δυο ωάρια παραπάνω.

Επεξεργάστηκαν by Yovanna

Just now, Yovanna είπε:

Έκανα 2 προσπάθειες με 5 κύκλους κάθε φορά. Τα κατάφερα την δεύτερη. Τους μήνες που είχα καλές ορμονικές, έπαιρνα serpafar. 'Ετσι έκανα κανά δυο ωάρια παραπάνω.

Οποτε εκανες και καταψυξη εμβρυων.Ποσο σου κοστισε ολο αυτο;;Γιατι σε κανονικη εξωσωματικη μας ειχαν φυγει τουλαχιστον 3500 η καθε μια αν θυμαμαι και καλα.

3231580x15ta1yz3w.gif

Με προβληματιζετε. Ο δικός μ δεν μ είπε του για φυσικό κύκλο. Ο Παντος. Η πρωτη πετυχε κι ας ηταν μονο δυο έμβρυα απο τρια ωαρια κ απλώς είπε να δούμε κ ΑΜΗ που ηταν χαμηλή κ απλώς μου άλλαξε πρωτόκολλο (βραχύ ανταγωνιστών). Μ αυτο αν κ με χειροτερες ορμονες έδωσα έξι ωάρια αλλά πάλι δυο έμβρυα κ δεν πέτυχε αλλά δεν είπε κάτι. εγώ βεβαια φυσικο κυκλο ειναι αδυνατον να κανω απο το νησι κ ισως γι αυτο. 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Cacao said:

Οποτε εκανες και καταψυξη εμβρυων.Ποσο σου κοστισε ολο αυτο;;Γιατι σε κανονικη εξωσωματικη μας ειχαν φυγει τουλαχιστον 3500 η καθε μια αν θυμαμαι και καλα.

Κάθε προσπάθεια 5 κύκλων στοίχισε 2.700. 

Just now, Έσπερος said:

Με προβληματιζετε. Ο δικός μ δεν μ είπε του για φυσικό κύκλο. Ο Παντος. Η πρωτη πετυχε κι ας ηταν μονο δυο έμβρυα απο τρια ωαρια κ απλώς είπε να δούμε κ ΑΜΗ που ηταν χαμηλή κ απλώς μου άλλαξε πρωτόκολλο (βραχύ ανταγωνιστών). Μ αυτο αν κ με χειροτερες ορμονες έδωσα έξι ωάρια αλλά πάλι δυο έμβρυα κ δεν πέτυχε αλλά δεν είπε κάτι. εγώ βεβαια φυσικο κυκλο ειναι αδυνατον να κανω απο το νησι κ ισως γι αυτο. 

Και γώ στο ίδιο κέντρο έκανα, με τον Σφακιανούδη. Εκείνος μου πρότεινε φυσικό. Τον υποστηρίζει πολύ. Για τον Πάντο δεν είμαι βέβαιη. Θα 'επρεπε να κατεβαίνεις Αθήνα 3-4 φορές το μήνα. 

Επεξεργάστηκαν by Yovanna

πρίν από 55 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μη προβληματιζεσαι.Κι εγω και τις 3 φορες εκανα βραχυ πρωτοκολλο.Υποθετω τωρα ομως μετα απο 5 χρονια οτι δεν θα εχω την ιδια ανταποκριση οποτε δεν θα ειχε και νοημα να παρω φαρμακα.Παντως δεν ειχα παρει πολυ μεγαλες δοσεις.

Just now, Yovanna είπε:

Κάθε προσπάθεια 5 κύκλων στοίχισε 2.700. 

Τσιμπημενη ειναι η τιμη.:unsure:Ελεγα θα τη βγαλουμε πιο οικονομικα αλλα δυσκολο το βλεπω τελικα.

3231580x15ta1yz3w.gif

6 hours ago, Cacao said:

Μη προβληματιζεσαι.Κι εγω και τις 3 φορες εκανα βραχυ πρωτοκολλο.Υποθετω τωρα ομως μετα απο 5 χρονια οτι δεν θα εχω την ιδια ανταποκριση οποτε δεν θα ειχε και νοημα να παρω φαρμακα.Παντως δεν ειχα παρει πολυ μεγαλες δοσεις.

Τσιμπημενη ειναι η τιμη.:unsure:Ελεγα θα τη βγαλουμε πιο οικονομικα αλλα δυσκολο το βλεπω τελικα.

3200 ήταν κανονικά και μας έκανε έκπτωση. Διαφωνώ ότι είναι ακριβά. Ο φυσικός έχει πολλή περισσότερη δουλειά για τον γιατρό από την παραδοσιακή εξωσωματική με φάρμακα.

Just now, Yovanna είπε:

3200 ήταν κανονικά και μας έκανε έκπτωση. Διαφωνώ ότι είναι ακριβά. Ο φυσικός έχει πολλή περισσότερη δουλειά για τον γιατρό από την παραδοσιακή εξωσωματική με φάρμακα.

Δεν εχω ρωτησει αλλα διαβαζω κι εδω οτι γενικα ειναι πιο οικονομικα.Λογικα ομως δεν θα περιλαμβανει 5 κυκλους.

3231580x15ta1yz3w.gif

4 ώρες πρίν, Cacao είπε:

Δεν εχω ρωτησει αλλα διαβαζω κι εδω οτι γενικα ειναι πιο οικονομικα.Λογικα ομως δεν θα περιλαμβανει 5 κυκλους.

Εξαρτάται όμως από το πόσα έμβρυα θεωρούν ασφαλές να έχουν για να προχωρήσουν σε εμβρυομεταφορά. Λογικά θα θέλουν τρία, άντε πες να θέλουν δύο. Δύο έμβρυα όμως δεν προκύπτουν απαραίτητα από δύο κύκλους μόνους. Άσε που θα θέλουν κι ένα περιθώριο ασφαλείας για ενδεχόμενες απώλειες στην απόψυξη. Συγγνώμη που το λέω έτσι κυνικά, αλλά μπορείς να το προδιαγράψεις; 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Εξαρτάται όμως από το πόσα έμβρυα θεωρούν ασφαλές να έχουν για να προχωρήσουν σε εμβρυομεταφορά. Λογικά θα θέλουν τρία, άντε πες να θέλουν δύο. Δύο έμβρυα όμως δεν προκύπτουν απαραίτητα από δύο κύκλους μόνους. Άσε που θα θέλουν κι ένα περιθώριο ασφαλείας για ενδεχόμενες απώλειες στην απόψυξη. Συγγνώμη που το λέω έτσι κυνικά, αλλά μπορείς να το προδιαγράψεις; 

Εγω απλα ειπα οτι οι τιμες που εχω ακουσει δεν θα περιλαμβανουν τοσους κυκλους για να εχουν διαφορα ακομα και 1000 ευρω.Το ποσους κυκλους θα χρειαστει να κανει καποια  ειναι θεμα τυχης.

3231580x15ta1yz3w.gif

Just now, Cacao είπε:

Εγω απλα ειπα οτι οι τιμες που εχω ακουσει δεν θα περιλαμβανουν τοσους κυκλους για να εχουν διαφορα ακομα και 1000 ευρω.Το ποσους κυκλους θα χρειαστει να κανει καποια  ειναι θεμα τυχης.

Στον φυσικό κύκλο την ωοληψία δεν πληρώνεις απλά κάθε φορά; Ή κ κάτι παραπάνω λόγω του εργαστηρίου;

Just now, Έσπερος είπε:

Στον φυσικό κύκλο την ωοληψία δεν πληρώνεις απλά κάθε φορά; Ή κ κάτι παραπάνω λόγω του εργαστηρίου;

Απο οσο ξερω πληρωνεις τη παρακολουθηση την ωοληψια και τη καταψυξη(αν δεν γινει εμβρυομεταφορα στον ιδιο κυκλο).Μεσα στη τιμη εννοειται ειναι και η γονιμοποιηση στο εργαστηριο.

3231580x15ta1yz3w.gif

7 hours ago, Έσπερος said:

Είναι 300 ευρώ κάθε ωοληψία. 150 αν δεν βρεθεί ωάριο. Τα υπόλοιπα χρήματα είναι για την μικρογονιμοποίηση και την  εμβρυομεταφορά . Οι υπέρηχοι είναι μέσα στο πακέτο. Αιματολογικές δεν συμπεριλαμβάνονται. Ούτε και η μέθη στις ωοληψίες.

Just now, Yovanna είπε:

Είναι 300 ευρώ κάθε ωοληψία. 150 αν δεν βρεθεί ωάριο. Τα υπόλοιπα χρήματα είναι για την μικρογονιμοποίηση και την  εμβρυομεταφορά . Οι υπέρηχοι είναι μέσα στο πακέτο. Αιματολογικές δεν συμπεριλαμβάνονται. Ούτε και η μέθη στις ωοληψίες.

Yovanna κανατε μικρογονιμοποιηση οποτε αυτο ξερω κοστιζει παραπανω απο την απλη.

Τελικα το ξανασκεφτηκα και θα κλείσω ραντεβου απο Δεκεμβριο να μιλήσω με τον παλιο μου γιατρο κι οτι μου πει.Αν πχ ειναι η ωοληψια 300 ευρω ισως δεν αξιζει να κανω καθε μηνα σπερματεγχυση με τα ιδια ή και περισσοτερα χρηματα.

3231580x15ta1yz3w.gif

• 1 month later...

Δε νομίζω πως η σπερματέγχυση έχει λιγότερες πιθανότητες αποβολής.  Εμείς προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε και πάμε τώρα να δοκιμάσουμε με εξωσωματική, αλλά ο γιατρός σου πιστεύω θα σε συμβουλέψει καλύτερα. Εξαρτάται πολύ από την κάθε περίπτωση. Εμείς αλλάξαμε για αυτό το λόγο. Θέλουμε κάτι που να ασχοληθεί με τη δική μας περίπτωση και να μας προτείνει την κατάλληλη προετοιμασία. Μήπως να ρωτήσεις και κάπου αλλού? 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...