Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γειά σε όλους!

Το κοριτσάκι μου έχει δυστυχώς κολικούς και δεν παρηγοριέται όλη μέρα (και εμείς μαζί!!).

Πήγα σε δύο παιδιάτρους και οι δύο μου έδωσαν infacol. Ο ένας μου είπε να της δίνω 1 σταγονόμετρο πριν απο κάθε γεύμα (για λίγες μέρες αλλά μου είπε καλύτερα να μη δώσω και να αφήσω το παιδί να κλαίει-λες και είναι το πιο απλό πράγμα) και ο άλλος 2 σταγονόμετρα πριν απο κάθε γεύμα (μαζί με κάτι άλλες σταγόνες που δεν της της έδωσα).

Τελικά της έδινα για 3 μέρες 2 σταγονόμετρα πριν απο κάθε γεύμα και ησύχασε κάπως. Όμως παρατήρησα ότι μειώθηκαν οι κενώσεις της απο 4-5 την ημέρα σε 1 φορά.

Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Έχει σχέση το ένα με το άλλο? Δε θέλω να της μειώσω το φάρμακο γιατί της έχει κάνει κάποια διαφορά... :(

Είχε καμία/κανένας απο σας παρόμοια εμπειρία?? Χορηγήσατε στο παιδί σας το infacol?Με ποιά δοσολογία και για πόσο καιρό??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σε όλους!

Το κοριτσάκι μου έχει δυστυχώς κολικούς και δεν παρηγοριέται όλη μέρα (και εμείς μαζί!!).

Πήγα σε δύο παιδιάτρους και οι δύο μου έδωσαν infacol. Ο ένας μου είπε να της δίνω 1 σταγονόμετρο πριν απο κάθε γεύμα (για λίγες μέρες αλλά μου είπε καλύτερα να μη δώσω και να αφήσω το παιδί να κλαίει-λες και είναι το πιο απλό πράγμα) και ο άλλος 2 σταγονόμετρα πριν απο κάθε γεύμα (μαζί με κάτι άλλες σταγόνες που δεν της της έδωσα).

Τελικά της έδινα για 3 μέρες 2 σταγονόμετρα πριν απο κάθε γεύμα και ησύχασε κάπως. Όμως παρατήρησα ότι μειώθηκαν οι κενώσεις της απο 4-5 την ημέρα σε 1 φορά.

Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Έχει σχέση το ένα με το άλλο? Δε θέλω να της μειώσω το φάρμακο γιατί της έχει κάνει κάποια διαφορά... :(

Είχε καμία/κανένας απο σας παρόμοια εμπειρία?? Χορηγήσατε στο παιδί σας το infacol?Με ποιά δοσολογία και για πόσο καιρό??

Γεία σου αγαπητή Aquarius,

εγώ της έδινα infacolic (ελπίζω να μιλάμε για το ίδιο). Την είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Της έδινα 0,5 ml (που είναι περίπου ένα σταγονόμετρο) πρίν από το γεύμα, 3εις φορές την ημέρα. Είχα επιλέξει ποια είναι τα χειρώτερα γεύματα και της το έδινα τότε. Πραγματικά είχαμε ηρεμίσει. Το πόσο καιρό δίναμε εμείς δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατί είμαστε λίγο περίπτωση ειδική. Ενώ οι κολικοί μας ξεκίνησαν στις 25 ημέρες, έκανα υπομονή έως τους 3,5 μήνες για να περάσουν από μόνοι τους. Εφόσον δεν περνούσαν και εγώ δεν άντεχα άλλο της το έδοσα τότε και το έπαιρνε για 1,5 μήνα. Το κόψαμε λίγο πριν ξεκινήσουμε κουτάλι. Εμείς όμως έχουμε παρατεταμένους κολικούς (να φανταστείς ότι εξακολουθούμε να έχουμε) γιατί έχουμε ήπια αλεργία στο γάλα αγελάδος. Οπότε δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωσή μας.

Η παιδίατρός μου χορηγεί το infacolic σαν τελευταία λύση και να σου πω την αλήθεια εγώ την πίεσα για να μας αφήσει να το πάρουμε. Απ' ότι μας είπε μετά, εφόσον το μωράκι ξεκινήσει infacolic, μπορεί να το παίρνει άφοβα έως και τον 5ο μήνα. Με παρηγόρησε και το γεγονός ότι αναφέρει στις οδηγείες του φαρμάκου ότι και ΟΛΟ να το πιεί το μωρό δεν παθαίνει τίποτα.

Τώρα για τις κενώσεις δεν ξέρω εάν έχει σχέση. Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω εάν θηλάζεις ή όχι γιατί εάν θηλάζεις το μωρό όντως κάνει κακάκια πολλές φορές την ημέρα. Εάν της δίνεις μπουκάλι τότε το φυσιολογικό είναι 1 φορά την ημέρα ή ακόμα και 1 φορά στις 2 ημέρες. Επίσης, όσο μεγαλώνουν, η συχνότητα των κενώσεων σταδιακά μικραίνει. Πιστεύω ότι εφόσον κάνει 1 φορά την ημέρα το μωρό είναι μία χαρούλα. Υπάρχουν περιπτώσεις δυσκοιλιότητας που τα μωρά κάνουν και 5 και 6 μέρες να κάνουν κακάκια... Εσύ κάνε τον σταυρό σου!!!

Φιλιά πολλά και ΥΠΟΜΟΝΗ

.png.png

Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω εάν θηλάζεις ή όχι γιατί εάν θηλάζεις το μωρό όντως κάνει κακάκια πολλές φορές την ημέρα. ...Υπάρχουν περιπτώσεις δυσκοιλιότητας που τα μωρά κάνουν και 5 και 6 μέρες να κάνουν κακάκια... Εσύ κάνε τον σταυρό σου!!!

Φιλιά πολλά και ΥΠΟΜΟΝΗ

Εγω θηλάζω αποκλειστικά και η μικρή μου κανει κακάκια κάθε 4 μέρες :D

Συνήθως τα μωρα που θηλάζουν κανουν πολλά κακακια αλλα πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις . Δεν ειναι δυσκοιλιο το μωρακι που κανει καθε 5-6 μέρες κακακια αν δεν συντρέχουν και άλλα (σκληρά κακακια , κλαμα -σφιξιμο ) :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

το infacolic το έδωσα κι εγώ, αλλά μόνο για λίγες μέρες και το έκοψα τελικά μετά εφόσον δεν έβλεπα διαφορά...και τους παλέψαμε έτσι τους κολικούς...με τσαγάκι, με μία ειδική αλοιφή για την κοιλίτσα, με μασάζ και γυμναστική τα ποδαράκια για να τον βοηθήσω να απελευθερωθεί από τα αέρια. Θέλει πάααααααααααααααααρα μα πάααααααααααααααρα πολύ υπομονή. Τώρα είμαστε λίγο καλύτερα, αλλά κάνω κάθε μέρα τα παραπάνω που σας έγραψα.

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Θέλω να μου πείτε αν παρατηρήσατε κάποια αλλαγή στο μωρό με τη χορήγηση του Infacol.

Εγώ έχω προβληματιστεί γιατί κάθε φορά στα 5 λεπτά που της το δίνω αρχίζει να θηλάζει πολύ υποτονικά (με το ζόρι και μπορεί να έχει να φάει 3-4 ώρες) και κοιμάτε βαθειά. Αυτό συμβαίνει όταν της δίνω το φάρμακο.. Τώρα ή της προκαλει υπνηλία ή την ανακουφίζει και για αυτό χαλαρώνει και κοιμάτε.

Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί φαίνεται να της κάνει καλό και θέλω να το συνεχίσω αλλά όχι στο τέλος να κάνουμε χερότερο κακό... :?

Εσείς παρατηρήσατε κάτι τέτοιο??Ποιά η γνώμη σας??

Διαφημίσεις

Θέλω να μου πείτε αν παρατηρήσατε κάποια αλλαγή στο μωρό με τη χορήγηση του Infacol.

Εγώ έχω προβληματιστεί γιατί κάθε φορά στα 5 λεπτά που της το δίνω αρχίζει να θηλάζει πολύ υποτονικά (με το ζόρι και μπορεί να έχει να φάει 3-4 ώρες) και κοιμάτε βαθειά. Αυτό συμβαίνει όταν της δίνω το φάρμακο.. Τώρα ή της προκαλει υπνηλία ή την ανακουφίζει και για αυτό χαλαρώνει και κοιμάτε.

Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί φαίνεται να της κάνει καλό και θέλω να το συνεχίσω αλλά όχι στο τέλος να κάνουμε χερότερο κακό... :?

Εσείς παρατηρήσατε κάτι τέτοιο??Ποιά η γνώμη σας??

Κατ' αρχήν θα ήθελα να αναφέρω ότι η δική μου παιδίατρος μου είπε να της το δίνω περίπου 20 λεπτά πριν το γεύμα για να έχει προλάβει να κάνει δουλειά, αλλιώς δεν προλαβαίνει να κάνει και πολλά πράγματα. Οπότε εάν είναι αλήθεια αυτό στα 5 λεπτά δεν νομίζω να έχει προλάβει να κάνει τόσο μεγάλη επίδραση στο μωρό.

Αυτό με την υπνηλία και τη χαλάρωση το είχα παρατηρήσει και εγώ στη μικρή μου και μάλιστα είχα ρωτήσει την παιδίατρό μου σχετικά και μου είχε πει ότι δεν έχει τίποτα μέσα που να το κοιμίζει. Απλά λόγω του ότι δεν πονάει χαλαρώνει και καταφέρνει στην ουσία να κοιμηθεί όσο θέλει και όσο χρειάζεται.

Ελπίζω να βοήθησα.

.png.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ 26 ΜΕΡΩΝ ΜΑΜΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΟΥΣ ΜΕ ΣΤΗ ΜΕΡΑ!!!

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΕΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΛΑΕΙ ΚΛΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ!? ΕΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΝ ΤΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΑΕΡΙΑ.κΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΥΠΆΡΧΕΙ?

shrek

Συγνώμη αν επαναλαμβάνω τα ίδια, αλλά δεν έχω το χρόνο να διαβάσω όλες τις απαντήσεις.

Ο μπόμπιράς μου είχε κολικούς μέχρι 2,5 μηνών. Κάποιες φορές, έκλαιγε πολύ έντονα. Μετά τον 1ο μήνα, του δώσαμε infacolic, πριν από κάθε γεύμα. Αυτό σε συνεργασία με τα παρακάτω, τον βοήθησαν πολύ, οι κολικοί μειώθηκαν σταδιακά και εξαφανίστηκαν όταν έγινε 2,5 μηνών.

Όταν τον τάιζα, αν για παράδειγμα έτρωγε 60ml, στα 20-30 ml, τον σταμάταγα, τον σήκωνα και αφού ρευόταν συνεχίζαμε με το υπόλοιπο. Όταν ανέβαζε ποσότητα γάλακτος, έκανα και 3 ενδιάμεσα ρεψίματα. Όταν τελειώναμε το γάλα, για ένα τέταρτο αγκαλιά, χάϊδεμα στη πλάτη και βόλτα στο σαλόνι. Πολύ περπάτημα!

Βέβαια, όπως μου είχε πει και ο παιδίατρος, το infacolic δεν είναι σίγουρο ότι βοηθάει. Μπορεί στη δική μας περίπτωση να βοήθησε, μπορεί όμως και να ήταν μικρός ο κύκλος των κολικών και να πέρασε από μόνος του.

Barbarasam,

Όπως θα είδες και εμείς υποφέρουμε απο κολικούς (και αρκετούς μάλιστα)!! :cry:

Πίνουμε infacolic πριν απο κάθε γεύμα το οποίο το έχω ψάξει πολύ και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Επίσης κάνω και τα πιο κάτω ίσως σε βοηθήσουν:

-Κρατώ ανάποδα το μωρό στο χέρι μου και του χαιδέυω την κοιλιά (πιέζοντας την ελαφρά), κόβοντας βόλτες μέσα στο σπίτι. Γενικώς όταν πονάνε τους αρέσει να τους ζεσταίνεις και να τους πιέζεις λίγο την κοιλιά.

-Απο αφεψήματα θα ακούσεις για γλυκάνισσο, μάραθο και χαμομήλι. Αν δε θηλάζεις δοκίμασε τα όλα να δεις ποιο σου κάνει καλύτερα!! Τον μάραθο μου τον σύστησε ο γιατρός, το γλυκάνισσό πολλοί "ομοπαθείς"!! Αν θηλάζεις το γάλα σου είναι το καλύτερο :wink:

-Το καλύτερο είναι μασάζ με ελαιόλαδο (εγώ λιώνω και μαστίχι μέσα άλλοι βάζουν χαμομήλι. Κάνε μια ποσότητα για να έχεις). Θα το ζεσταίνεις πολύ λίγο και θα κάνεις μασάζ του μωρού με τη φορά του ρολογιού (είναι η φορά του παχιού εντέρου)

-Τέλος είναι η μέθοδος "θερμόμετρο". Καθαρίζεις το θερμόμετρο με οινόπνευμα και το βάζεις έξω-έξω στο κολαράκι του μωρού για να το βοηθήσεις να βγάλει αέρια! Αν δε δουλέψει αυτό κάνε αυτό που δούλεψε με μένα και το προτιμώ απο την ιδέα του θερμομέτρου. Πιέζω τα ποδαράκια της στην κοιλιά και ταυτόχρονα ανοίγω ελαφρώς την τρυπούλα απο πίσω με τα χέρια μου και ακούω το ζητούμενο πρρρρρρ :)

Ελπίζω να βοήθησα αν χρειαστείς οτιδήποτε στείλε μου ΠΜ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!! :)

ΑΑΑ Barbarasam μου,

Ξέχασα να σου πω αν αυτό σε παρηγορεί ότι και εγώ μέχρι προσφάτως όταν έκλεγε η ψυχούλα μου έκλεγα και εγώ μαζί της. Τώρα άρχισα να συνηθίζω και να το αντέχω περισσότερο σκεπτόμενη ότι είναι κάτι που θα περάσει!! Άσε που όταν κλαίμε μας νοίωθουν και κλαίνε περισσότερο... :wink:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα είμαι μια καινούργια μαμά και νέο μέλος στο parents.gr!

Το κοριτσάκι μου είναι 18 ημερών θα μπορούσε κάποιος να μου πεί άν ζορίζεται αρκετά και δεν μπορεί να ενεργηθεί εύκολα (μέχρι σήμερα κάνει κακάκια έστω μία φορά την ημέρα), πρέπει να αλλάξουμε το γάλα;Εκτός από το ξένο γάλα τις δίνω σε κάποια γεύματα και δικό μου γάλα.

Η παιδίατρος μου είπε ότι δεν χρειάζεται αλλαγή γάλατος αφού κάνει κακάκια έστω μία φορά την ημέρα!Αλλά εγώ ανησυχώ γιατί ειναι όλη μέρα ανησύχη και κλαίει!

Γεια σας,

θα ήθελα να πω και εγώ την εμπειρία μου. Εχω ένα μωρό σχεδόν 2 μηνών. οι κολικοί άρχισαν όταν ήταν περίπου 20 ημερών. Ο παιδίατρος μου άλλαξε γάλα, τότε θήλαζα και έδινα και 1 μπουκάλι ΄ξένο γάλα την ημέρα. Εδινα frisolac και το άλλαξα σε novalac το οποίο ήταν θαυματουργό. Τις πρώτες μέρες ήταν πάρα πολύ ήσυχος. Μετά σταμάτησα το θηλασμό και άρχισε το δράμα. πολύ κλάμα. Στην αρχή έκλεγε το απόγευμα μέχρι τις 10-11 το βράδυ και μετά σχεδόν όλη την ημέρα. Πήραμε την κούνια της fischer price ή οποία είναι θαυματουργή αν δεν είναι πολύ νευρικός. Τον βάζεις μέσα και κουνιέται με τη μουσικούλα του και προλαβαίνεις να κάνεις και καμιά δουλειά. Αν είναι πολυ νευρικός όμως δεν θέλει τίποτα. Όλα τα έχω δοκιμάσει και όλα τον ενοχλούν. Διαβάζω εδώ για το σιρόπι το infacolic. Αρχίζω και το σκέφτομαι να ρωτήσω τον παιδίατρο γιατί μέχρι στιγμής μας έχει με το depon κάθε 6 ώρες, το οποίο δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι κάνει και τίποτα ιδιαίτερο.

Lgpcp3.png

uxqmp3.png

Γειά και απο μένα!!!

Ο μπέμπης μου είναι 3 μηνών, μέχρι τώρα οι κολικοί δεν ήταν τόσο έντονοι. Πονούσε όταν αεριζόταν αλλά μετά ηρεμούσε. Εδώ και 3 μέρες κλαίει ασταμάτητα. Έχω φρικάρει μόνη με το μωρό και κλαίω και εγώ μαζί του! (ο σύζυγος επαγγελματικό ταξίδι).

Πήρα το infacolic σήμερα και το μωράκι λίγο ηρέμησε. Η παιδίατρος δεν μ' αφήνει να του το δίνω, μόνο kinderte βοτάνων μου είπε, το οποίο δεν του κάνει και πολλά. Πόσο συχνά μπορώ να του το δίνω και τί ποσότητα? 1-2 σταγόνες είναι καλά?

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Λοιπόν, εμένα η μπεμπούλα μου είναι 45 ημερών και αν και δεν έχουμε μέχρι στιγμής έντονο πρόβλημα κολικών, όποτε κλαίει από πονάκια της βάζω το πιστολάκι των μαλλιών να της ζεσταίνει την κοιλίτσα. Από μακριά βέβαια και πάνω από τα ρούχα αλλά τη βοηθάει πολύ γιατί και τη ζεσταίνει και την απασχολεί ο ήχος. :wink: Αυτό με τους ήχους το έχω διαβάσει εδώ στο forum και ομολογώ ότι το δοκίμασα και είναι πολύ αποτελεσματικό. Δοκιμάστε το πιστολάκι, τη φραπεδιέρα, την ηλεκτρική σκούπα και άλλες θωρηβόδεις ηλεκτρικές συσκευές. Θα δείτε πως τους τραβάνε την προσοχή και σταματούν το κλάμα. :wink:

Καλημέρα και από μένα,

Bougioukaki έχεις πολύ δίκιο για τους ήχους. Εγώ έβαζα στον μπόμπιρα συνέχεια μουσική. Έπιανα στο ράδιο 1 σταθμό, με τραγούδια και λίγες ομιλίες και ηρεμούσε πολύ από τις εναλλαγές του ήχου.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ax ayta ta ponakia.ponane ta mwra mas k emeis poname perisotero pou den mporoune na hremisoun.koritsia ki egw pernawisws thn pio diskolh fash ths zwhs mou.peripou 6 sta 7 vradia tis evdomadas exoume ksenixti.sinolo na koimamai kanena 4wro ta vradia.alla olh mera otan koimatai vgazei kravges ston ypno toy.ap tous kolikous lete na einai?thelei pntws apisteyto kouragio ypomonh k voitheia eit apo sizigo eite apo allo melos ths oikogeneias.egw exei merikes meres pou zhthsa voitheia ap thn mama mou dioti eimai sta oria katareushs.epishs tis 2 teleytaies meres se merika geumata toy pinei 2-3 goulies k pnigete!meta ksanadokimazw k pali ta idia mexri na piei olo to mpoukali.ti ein touto pali?oso gia ayto me tous hxous exei 2 vdomades pou to dokimasa k poianei pragmati!!!epishs exw na sas protinw kati NEO!!!!!

agorasa enan agalitsa ipokampo o opoios paizei apalh mousikh se sindiasmo me hxous san na akous mpourmpoulithres se potiri apo kalamaki k einai thaymatourgo!!!sas to sistinw nepifilakta!!!!einai tis fisher price!teleio sas lew!voithaei poly!!!!

Καλησπέρα σας....όπως κ εσείς έτσι κ εγώ περνάω την φάση με τους κωλικούς....όλη την ημέρα είναι τόσο ήσυχη που καμιά φορά ξεχνάω οτι υπάρχει μωρό στο σπίτι....κοιμάται...ξυπνάει....τρώει ότι κάνει ενα μωρό 2μηνών....το βράδυ βέβαια με το που θα πάει η ώρα 12....τέλος....εφιάλτεις μέχρι το πρωί στις 7κλαίει ασταμάτητα...της εχω δώσει τα πάντα δεν κάνει δουλειά τίποτα....ούτε η αγκαλιά ούτε τα χάδια ούτε οι βόλτες....απλά κλαίει.......ουρλιάζει όσο μπορεί να ουρλιάξει ενα μωρό...

eN6E.jpg.png

mpoumpoukitsa2@

δενγνωριζω αν το εχετε δει αλλα ίσως να το δοκιμασετε εχει βοηθησει πολυ ...κι εμενα προσωπικα και το παιδι μου αλλα και αλλους που μου εχουν πει !

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5211

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη aria που μοιράστηκε μαζί μας τις γνώσεις της!Εγώ εφαρμόζω πάντα το δεύτερο και το τρίτο σημείο (τάισμα σε κλίση 70 μοιρών και μετά κανά μισάωρο στα πόδια μου) και που και που κάνουμε και το ποδηλατάκι μας. Η μικρή μας είναι τώρα σχεδόν δύο μηνών και έχει κάνει κολικούς 2 φορές κι αυτό επειδή είχα φάει φακές. Την πρώτη φορά νόμιζα οτι ήταν τυχαίο,αλλά όταν το ξαναέκανε είχα φάει πάλι φακές. Οπότε φακές γιοκ όσο θηλάζω. Πάντως είναι πολύ άσχημο να βλέπεις ένα τόσο δα πλασματάκι να υποφέρει και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Θεωρώ οτι αυτό που μπορούμε όλες να κάνουμε είναι αυτά που έχει γράψει η aria σαν πρόληψη. Δυστυχώς όταν έρχονται τα πονάκια τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τα ανακουφίσει αρκετα... :(

Καλησπέρα σας....όπως κ εσείς έτσι κ εγώ περνάω την φάση με τους κωλικούς....όλη την ημέρα είναι τόσο ήσυχη που καμιά φορά ξεχνάω οτι υπάρχει μωρό στο σπίτι....κοιμάται...ξυπνάει....τρώει ότι κάνει ενα μωρό 2μηνών....το βράδυ βέβαια με το που θα πάει η ώρα 12....τέλος....εφιάλτεις μέχρι το πρωί στις 7κλαίει ασταμάτητα...της εχω δώσει τα πάντα δεν κάνει δουλειά τίποτα....ούτε η αγκαλιά ούτε τα χάδια ούτε οι βόλτες....απλά κλαίει.......ουρλιάζει όσο μπορεί να ουρλιάξει ενα μωρό...

eN6E.jpg.png

glitterfy075642465D33.gif

mpoumpoukitsa2@

Mpoumpoukitsa μου το κυριότερο είναι η υπομονή!!!Είναι πολύ δύσκολη φάση και το ξέρουν πολύ καλά όση την περάσανε.

Δυστυχώς μπορεί και τίποτα να μην βοηθήσει μέχρι να έρθει η ώρα του να περάσει..(συνήθως στους 3 μήνες).

Δοκίμασε εντριβές με ελαιόλαδο στην κοιλίτσα κυκλικά απο αριστερά προς τα δεξιά, τσαγάκι αν δε θηλάζεις αποκλειστικά γλυκάννισο ή μάραθο, γενικά στο μωρό αρέσει να κουνιέται (βόλτα με αυτοκίνητο, πέρα-δώθε στο σπίτι), βάλε πιστολάκι (πίστεψε το δουλεύει..όταν το ακούσει το μωρό θα σταματήσει να κλαίει) και τέλος έγω της έδινα σταγόνες πριν απο κάθε γεύμα infacol. Δοκίμασε τα όλα και μακάρι να δουλέψει κάτι...

Στην ατυχία σου είσαι τυχερή γιατί την ημέρα είναι ήσυχο. Εμάς πονούσε όλη μέρα (το φαντάζεσε?? :shock: )!!

εμας οι κολικοι κρατησαν μονο 2 μερες τον πρωτο μηνα ...αλλα τι μερες??? ουτε να τις θυμαμαι δε θελω....

δωσαμε βεβαια αμεσως σταγονιτσες infacolic μεχρι τον 3ο μηνα. δεν ξερω αν επαιξαν το ρολο τους παντως οι κολικοι εξαφανιστηκαν ανεπιστρεπτοι ...ευτυχως.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

ΕΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ 2ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 7-10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΥΠΕΦΕΡΕ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΤΗΣ.Η΄ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΡΙΒΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ.ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ??????????????????????/ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...