Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χαμηλή σωματομεδίνη c SOS

Recommended Posts

οι εξετάσεις που κάναμε ήταν: TSH, Τ3, FT4, ΤΡΑΝΣΓΛΟΥΤΑΜΙΝΑΣΗ IgG ΚΑΙ ΙGA, ΑΝΤΙΓΛΟΙΑΝΔΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IgG ΚΑΙ iGA, SGPT, SGOT, ΦΕΡΙΤΙΝΗ, ΣΩΜΑΤΟΜΕΔΙΝΗ IGF1 ΚΑΙ THN IGFBP3

Την πρώτη φορά που κάναμε εξετάσεις η σωματομεδίνη ήταν εκτός ορίων, άρχισε να μας παρακιλουθεί παιδοενοκρινολόγος και στις επαναληπτικές βγήκε εντός ορίων

Για το βάρος μας είχε προτίνει να του δίνουμε σκόνη CALOREEN, μία σκόνη που τη βάζεις στα φαγητά του και του προσθέτουν υδατάνθρακες, έξτρα θερμίδες για να μπορέσει να πάρει λίγο βάρος. Επίσης μας πρότινε υπερθερμιδικά γάλατα τα οποία βρίσκεις στο φαρμακείο, αλλα εμάς δυστυχώς έχει κόψει το γάλα από 17μηνών

Κάποια στιγμή είχε πιει λίγο αλλά του δημιουργούσε φούσκωμα και το σταματήσαμε (με είχε ενημερώσει η παιδοενδοκρινολόγος ότι μπορεί να συμβεί αυτό είναι ανάλογα στο στομάχι του κάθα παιδιου)

τον περασμένο Μάιο κάναμε και ακτινογραφία αριστερού καρπού για υπολογισμο οστικής ηλικίας

Πάντως με είχε ενημερώσει για το ότι το χαμηλό βάρος κρατάει και χαμηλά το ύψος σε αυτές τις ηλικίες

εσείς γενικά πάντα είσασταν χαμηλά στο βάρος ή άρχισε να πέφτει μέσα στο τελευταίο χρόνο γιατί παίζει και αυτό πολυ σημαντικό ρόλο;

η παιδοενδοκρινολόγος λέει πάντα κοιτάμε τους ρυθμούς ανάπτυξης δηλ εάν ένα παιδί βρίσκτ'οταν στα ανώτατα όρια και πέφτει συνεχώς καμπύλες μας ανησυχεί περισσότερο από ενα παιδί που κινείται στα χαμλότατα όρια άλλα σταθερά

επίσης για τις αλλεργίες τι σου εχουν πει; μπορεί αυτές να κρατανε το παιδί σε χαμηλό βάρος

wWPdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ο μικρούλης μου απο 6 μηνών αρχισε να μην παίρνει το σωστό βάρος (έπαιρνε αλλα λίγο) και ύψος. Σε ηλικία 10 μηνών του έδωσα πρώτη φορά να φάει αυγό και την επομένη καναμε αιμοληψία είχε ηωσινόφιλα 17,000 φύγαμε αμέσως για Αθήνα εκεί τον είδε παιδογαστρεντερολόγος και μας συνέστησε αλλεργιολόγο τα πάτς βγήκαν θετικά σε γάλα και αυγό. Αρχισε να παίρνει λίγο βάρος συνεχίζαμε τις εξετάσεις όλα καλά, τελικά πριν μισο χρόνο του κάναμε και γαστροσκόπηση ολα καλά. Η γαστρεντερολόγος μας έβαλε στο παίδων νοσηλεία για να του κάνουν εξτρα εξετάσεις και να τα αποκλείσουν όλα. Μετά απο 24 ώρες μας εδιώξαν και μας είπαν παρτε το παιδί σας σπίτι είναι μια χαρά. Εμείς όμως δεν έχουμε ιδέα τι εξετάσεις του κάναν είπανε οτι θα μας στις στέλναν ακόμη περιμένουμε. Την άλλη εβδομάδα έχουμε ραντεβου με την αλλεργιολόγο και θα κατέβουμε Αθήνα ελπίζω να μας τις δώσουν (ίσως του τις κάνανε, δεν ξέρω).Πάντως το παιδί δεν έχει την αναπτυξη που πρέπει. Βασικά δεν τρώει πολύ, γάλα πίνει ειδικό το πεπταμεν ναι και εγώ του βάζω το maxijoyll ωα συμπλήρωμα διατροφής.

Ξέχασα να αναφέρω ότι πριν 4,5 μήνες γέννησα ένα πανέμορφο αγοράκι και όλα αυτά μας πήγανε πίσω. Δεν ασχοληθήκαμε όπως έπρεπε....

πιστεύω ότι κατα τη διάρκεια παραμονής σας στο νοσοκομείο ίσως να τις έχετε κάνει

συζήτα με το αλλεργιολόγο μάλλον με τη βοήθεια του θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες και επομένως θα αρχίσει το παιδί να πέρνει βάρος

Μη λες δεν ασχολήθηκες όσο έπρεπε, ασχολήθηκες όσο στο επέτρεπαν οι συνθήκες τώρα σιγά σιγά θα καλυτερέψει η κατάσταση θα δεις

α και να σου ζήσει και το 2ο αγγελούδι σου να είναι γερό και δυνατό

wWPdp2.png

Σε ευχαριστώ, να σαι καλά και για τις εξετάσεις, μάλλον την Τρίτη θα τον πάω παιδίατρο και θα το συζητήσω μαζί του.Εσείς πως είστε τώρα όλα καλά?

Πότε θα ξεμπερδέψουμε άραγε απο αυτόν το γολγοθά να δούμε τα παιδάκια μας να αναπτύσονται φυσιολογικά.

το αν είναι όλα καλά δεν μπορώ να στο απαντήσω, είμαστε στα κατώτατα φυσιολογικά στο ύψος, εκτός ορίων στο βάρος (αλλά λίγο )

ώρες ώρες προσπαθώ να τα δω θετικά τα πράγματα προκειμένου το άγχος και η στεναχώρια μου να μη με κάνουν να ΄χανω στιγμές χαράς με το μικρό μου

δεν τα καταφέρνω πάντα υπάρχουν και στιγμές που τα βλέπω όλα μαύρα και αρχίζω το γιατί σε εμάς

Στην πραγματικότητα όμως ξέρω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις και γονείς που περνάνε πολύ περισσότερα........

Κάθε εξάμηνο μας παρακολουθεί παιδοενδοκρινολόγος και είναι το ραντεβού με το περισσότερι άγχος καθως και οι μήνες με πολύ άγχος διότι τότε συνήθως κάνουμε και τις επαναληπτικές αιματολογικές

μέχρις ώρα μας λέει οτι δεν θα προχωρήσουμε σε ενέσεις αυξητικής ορμονης παρόλο που βάση του ύψους των γονιών θα έπρεπε να βρίσκεται κόντα στην καμπύλη 75%

απλά περιμένουμε μήπως τυχόν έχει μια καθυστέρηση και αργότερα βελτιωθεί (υπάρχει πάντα βέβαια ο φόβος μήπως δεν διατηρήσει έστω το κατώτατο φυσιολγικό στο ύψος οπότε τότε θα αλλαξουν όλα)

wWPdp2.png

Διαφημίσεις

μαμυ, η οστικη που του κανατε τι ειχε δειξει?

κοιταω καμπυλες , σε ενα χρονο, η Α πηρε 4,5 π και ο Β 5π!!!

βασικα....εβγαλα τα χειμωνιατικα.....

τα περσινα μας κανουν σχεδον ΟΛΑ...και τα καινουργια δε μας κανουν ακομα!!!!!!

ποσο ψηλωσανε εσας στη διαρκεια του τελευταιου χρονου???

kKZUp2.png

κοριτσια καλησπέρα, καιρο τωρα σας παρακολουθω και καταλαβαινω τις ανησυχιες σας γιατι κι εγω μια απο τα ιδια περναω, μακαρι ολες μας να βγουμε απλα υπερβολικες!

εμενα η κορη μου 20 μηνων τωρα, ειναι 81 εκ και με το ζορι 10 κιλα...τι να πω κατηγορια φτερου!

ο παιδιατρος μου λεει να μην ανησυχω, αλλα εγω - με δικη μου πρωτοβουλια - πηγα στο παιδων, στο τμημα αυξησης και αναπτυξης. Η παιδιατρος εκει ηταν μαλλον καθησυχαστικη και μου ειπε οτι για να μου φυγει η ιδεα ας κανω καποιες εξετασεις, μια γενικη αιματος + ουρων (δεν εχω κανει καθολου εως τωρα) και καποιες που δεν ξερω τι ειναι, δλδ:

Cr, Na, Κ, Ca, P, AQ, SGOT, SEPT, Fe.

Δεν ειμαι σιγουρη αν ειναι συντομογραφιες απλων εξετασεων (όπως ασβεστιο, νατριο, φεριτινη, κλπ) ή κατι πιο εξειδικευμενο, βλακεια μου κι εγω δεν την ρωτησα.

Μηπως καποια κοπελα τις εχει κανει και ξερει?

παντως κοριτσια εγω σταματησα να αγχωνομαι τοσο, οκ ειμαστε αδυνατες αλλα δεν θα τρελαθουμε κι ολας...βλεπω στο παρκο στρουμπουλα μωρα και μερικα ουτε να κινηθουν ευκολα δεν μπορουν απο το βαρος, κι αυτο πια υπερβολη ειναι να τα στουμπωνουν συνεχεια, ελεος!

...τωρα για το κοντες ευτυχως υπαρχουν και τα ψηλοτακουνα!

φιλια σε ολα τα σαμιαμιδακια...

rPs2p2.png

Και εμάς μας κάνουν Γατούλα τα περσινά και μου την έχει βαρέσει τα μάλλα... :-( Αποφάσισα πάντως δε θα της τα βάλω κι αυτό το χειμώνα κι ας αγοράζουμε πάλι νούμερο 2, (είναι 2 11/12 η δικιά μου), έτσι για το γαμώτο.

Οστική έχουμε κάνει και εμείς κι έδειξε 9 μήνες πίσω. Η παιδίατρος στο νοσοκομείο μας είπε είναι μάλλον καλό γιατί έχει περιθώριο να ψηλώσει, με πάνω από 2 χρόνια διαφορά λέει ανησυχούμε.

WGVKp2.png<a COGYp2.png

Διαφημίσεις

Πάντως κορίτσια αυτό που μου είπε και εμένα η παιδίατρός μας είναι ότι το βάρος επηρεάζει το ύψος. Όταν παίρνουν βάρος θα πάρουν και ύψος.Το βλέπω και τον δικό μου αυτό.

Πάντως κορίτσια αυτό που μου είπε και εμένα η παιδίατρός μας είναι ότι το βάρος επηρεάζει το ύψος. Όταν παίρνουν βάρος θα πάρουν και ύψος.Το βλέπω και τον δικό μου αυτό.

Δεν ξέρω ... δεν είμαι τόσο σίγουρη ... γιατί εμένα παίρνει βάρος αλλά παρόλα αυτά ... το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να γίνεται σα μπάλα!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

11,400 και 86,5 εμεις! ευχαριστω ααααααααααα

και με εχουν φαει ολοι...μα στο φεις φαινεται τοσο καλη και εισαι υπερβολικη!

στο παιδικο ειμαστε ουτως η αλλως τα πιο μικρα...οποτε φανταζεστε οτι ειμαστε και τα πιο κοντα...σνιφ

kKZUp2.png

Πάντως η παιδίατρος της αδερφής μου που έχει δίδυμα της είπε ότι πρέπει να υπολογίζει και την προωρότητα στην ανάπτυξη. Δηλαδή αυτής που γεννήθηκαν 34η εβδομάδα δε μπορεί αν τα βάζει στις ίδιες καμπύλες που είναι εμένα που γεννήθηκε την 38η!

azHYp2.png

vwuep3.png

καλη εβδομαδα συμπασχουσες!

λεπον:εκατσα κ ακουσα τη jen κ μετρησα τη μπεμπα σπιτι μονη μου στην αλλαξιερα ξαπλα κ στον τοιχο ορθια..την μετρησα 2 φορες μονημου κ μια με το μπαμπα της κ μου βγηκε 75..μια χαρα την πηρα(η παιδιατρος την βγαζει 4μηνες τωρα 73,5...)

θα την ξαναμετρησω σε 15 μερες κ βλέπουμε..εν τω μεταξυ θα παμε κ στην παιδοενδοκρινολογο κ βλεπουμε..

γατουλα κ μενα μου κανουν τα περσινα..αλλα να πουμε κ την αληθεια του μοδερκεαρ ειναι λιγο τεραστια..ακομα κ τα φορμακια τους ειναι τεραστια..(δεν φταιμε εμεις αυτοι τα κανουν μεγαλα..)

οσον αφορα στα προωρα ενταξει χαριζουμε...αλλα επειδη εμενα ολοι παιδιατρος κ αναπτυξιολογος κ νεογνολογος αλλα κ η αφεντια μου που εχει διαβασει τα παντα(υστερω-μανα)μου λενε οτι στα υπολοιπα ψυχο-νοητικα ειναι και παραπανω απο την ηλικια της,τρελαινομαι με τη στασιμοτητα στο υψος..

επισης εχω μια ερωτηση ,λιγο ξανθιας αλλα εγω θα την κανω:

τι γαλα πινουν -επιναν τα μωρα σας;

γιατι εγω την ταιζω αντλημενο μητρικο κ σκεφτομαι μπας κ στο ξενο βαζουν μεσα τιποτα ντοπαριστικα κ βγαινουν πιο ψηλα;:confused::evil:λεμε τωρα..

καλη εβδομαδα συμπασχουσες!

λεπον:εκατσα κ ακουσα τη jen κ μετρησα τη μπεμπα σπιτι μονη μου στην αλλαξιερα ξαπλα κ στον τοιχο ορθια..την μετρησα 2 φορες μονημου κ μια με το μπαμπα της κ μου βγηκε 75..μια χαρα την πηρα(η παιδιατρος την βγαζει 4μηνες τωρα 73,5...)

θα την ξαναμετρησω σε 15 μερες κ βλέπουμε..εν τω μεταξυ θα παμε κ στην παιδοενδοκρινολογο κ βλεπουμε..

γατουλα κ μενα μου κανουν τα περσινα..αλλα να πουμε κ την αληθεια του μοδερκεαρ ειναι λιγο τεραστια..ακομα κ τα φορμακια τους ειναι τεραστια..(δεν φταιμε εμεις αυτοι τα κανουν μεγαλα..)

οσον αφορα στα προωρα ενταξει χαριζουμε...αλλα επειδη εμενα ολοι παιδιατρος κ αναπτυξιολογος κ νεογνολογος αλλα κ η αφεντια μου που εχει διαβασει τα παντα(υστερω-μανα)μου λενε οτι στα υπολοιπα ψυχο-νοητικα ειναι και παραπανω απο την ηλικια της,τρελαινομαι με τη στασιμοτητα στο υψος..

αχ τέτοια να ακούμε γιατί νόμιζα ότι μόνο σε μας σακουλιάζουν...:lol::lol::lol:

gwggp2.png ISWTp2.png

επισης εχω μια ερωτηση ,λιγο ξανθιας αλλα εγω θα την κανω:

τι γαλα πινουν -επιναν τα μωρα σας;

γιατι εγω την ταιζω αντλημενο μητρικο κ σκεφτομαι μπας κ στο ξενο βαζουν μεσα τιποτα ντοπαριστικα κ βγαινουν πιο ψηλα;:confused::evil:λεμε τωρα..

εμένα δυστυχώς ακόμη υποαλλεργικό το althera της nestle αλλά μακάρι να του έδινα ακόμη μητρικό...από τότε που το κόψαμε πήρε την κάτω βόλτα. Μείνε με μητρικό είναι το πιο πάουερ!

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...