Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κλάμα και δράμα στην προσαρμογή! 23 μηνών

Recommended Posts

Τις δύο πρώτες ημέρες που έγραψα την μικρή μου στον παιδικό όλα πήγαν ΤΕΛΕΙΑ........ομως την τρίτη ημέρα άρχισε το δράμα μας!!!

Οταν φτάσαμε στην πόρτα του παιδικού είχαμε κλάματα και οδυρμούς!! Η μικρή να γαντζώνεται στην κυριολεξία επάνω μου!! Να φωνάζει "ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΜΗΗΗΗΗΗΗΗ" κι εγω να γίνομαι χάλια!! Να κατηγορώ τον εαυτό μου γι'αυτο που κάνω στο παιδί! Να προβληματίζομαι για το αν έπραξα καλά που την έγραψα απο τώρα (είναι μόλις 23 μηνών) παιδικό! Να προβληματίζομαι για το αν αυτός ο παιδικός είναι καλός ή μήπως κάνουν κάτι στο παιδί και αντιδρά έτσι και πολλά, μα πάρα πολλά άλλα!!

Να σας εξηγήσω τι εννοώ:

Δυστυχώς οι γονείς μου θα λείπουν όλο το καλοκαίρι μέχρι και τον Σεπτέμβριο στο χωριό κι μου είναι παρα ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!! (απο 6 μηνών μέχρι τώρα το κρατούσαν οι γονείς μου τις ώρες που ήμουν στο γραφείο)!!! Έτσι καταλήξαμε μαζί με τον άντρα μου στην λύση του ΠΑΙΔΙΚΟΥ! Τουλάχιστον για Ιουνιο και Ιούλιο!!!

Όταν πήγα και έγραψα την μικρή (την περασμένη Δευτέρα), πέρασα έξω απο την τάξη της! Εκείνη την στιγμή άκουσα κάποια απο τις δασκάλες να λέει σε ένα παιδάκι "σκασμός" ή "βούλωστο"! Απο το σοκ που έπαθα δεν θυμάμαι καλά (σοβαρά σας μιλάω)!Έμεινα εκεί σαν στήλη άλατος δεν ξέρω για πόση ώρα!!

Κι εκεί άρχισαν και οι αμφιβολίες μου......!!!

Μου εξήγησαν βέβαια ότι τα παιδία περνάνε κάποια περίοδο προσαρμογής! Δηλαδή μπορεί να έχουμε κλάματα και οδυρμούς! Μπορεί και όχι!

Όπως προείπα το παιδί τις δυο πρώτες ημέρες ήθελε σαν τρελό να πάει στον παιδικό! Κυρίως τη δεύτερη ημέρα! Ξυπνούσε από τον μεσημεριανό της ύπνο έπαιρνε την τσάντα της, πήγαινε στην πόρτα και μου έλεγε «ΜΑΜΑ ΣΚΟΛΕΙΟ». (σημείωση: εγω και τις δυο ημέρες ήμουν σχεδόν «γαντζωμένη» πάνω στην μάντρα του παιδικού και στο γραφείο με το μόνιτορ χωρίς όμως να με έχει πάρει χαμπάρι το παιδί).

Την Τρίτη ημέρα το παιδί άρχισε να μην θέλει!! Ήταν άρρωστη και καταλαβαίνω ότι γιʼαυτό δεν ήθελε να φύγει απο το σπίτι!! Ετσι πήρα άλλη μια μέρα άδεια από το γραφείο!

Ομως την τέταρτη έπρεπε να επιστρέψω στο γραφείο. Οταν πήγα και την πήρα από τον παιδικό την τέταρτη ημέρα είδα το παιδί κλαμένο! Ρώτησα λοιπόν την κυρία (η οποία είναι η βοηθός της δασκάλας) γιατί το παιδί μου είναι κλαμένο!! Η απάντηση ήταν «μα δεν έκλεγε»! Και της λέω «μα τι λέτε, αφού το παιδί έχει δάκρυα στα μάτια»!! και μου απαντά «ααα! Να, τσακώθηκε με ένα παιδάκι για κάποιο σκυλάκι»!! Και της απαντώ «μήπως ήταν το δικό της το σκυλάκι?» και μου λέει «οχι»! Και τελικά καταλαβαίνω ότι ήταν το σκυλάκι παιδιού μου που της το είχε πάρει κάποιο παιδάκι! Τελικά η κυρία (η οποία υποτίθεται ότι προσέχει τα παιδιά) τι έκανε εκείνη τι στιγμή? Γνώριζε πολύ καλά για το σκυλάκι του παιδιού και την πιπίλα γιατί της το είχα πει εγω!! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ!! «Το παιδί δεν κάνει χωρίς αυτά».

Γενικά έχουν πέσει σε πολλές αντιφάσεις για διάφορα θέματα οι δυο τους (δασκάλα και βοηθός) καθώς και η διεύθυνση του παιδικού και προβληματίζομαι πολύ αν πρέπει να αφήσω το παιδί και τον Ιούλιο εκεί!!

Σήμερα είχαμε άλλα σκηνικά! Μόλις φθάσαμε στην πόρτα του παιδικού το παιδί άρχισε να χτυπιέται και να οδύρεται «ΟΧΙ ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗ», «ΟΧΙ ΣΚΟΛΕΙΟ» «ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ»!! Τελικά την άφησα! Περίμενα όμως απʼεξω να ακούσω πότε θα σταματήσει το κλάμα! Και τελικά σταμάτησε αμέσως μόλις είδε την δασκάλα της!! Ομως σήμερα το μεσημέρι πήγαν οι γονείς μου και την πήραν από τον παιδικό (τους οποίους έχει να τους δει 1 εβδομάδα)! Όταν λοιπόν τους είδε άρχισε να κλαίει με σπασμούς και έτρεξε στην αγκαλιά του παππού της!! Μέχρι που έφθασαν στο σπίτι ήταν στην αγκαλιά της γιαγιά της κι έκλεγε!!

Τι να κάνω? Μήπως τελικά αυτός ο παιδικός δεν είναι καλός? Ξέρω ότι τα παιδιά θέλουν κάποιο χρόνο προσαρμογής!! Το ίδιο κι εμείς!

Ομως...........

Με τόσα που έχω διαβάσει και ακούσει δεν ξέρω τι να κάνω! Μήπως τελικά να δώσω το παιδί στους δικούς μου για τον Ιούλιο? Μήπως όμως αυτό του κάνει περισσότερο κακό παρά καλό? Δεν μπορούμε μακριά η μία από την άλλη!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!! Το έχουμε προσπαθήσει και δεν γίνεται!! Τι να κάνω!???

Μαρία σε παρακαλώ βοήθησε με!! ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!! ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ!!

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω πως μπορείς να το οργανώσεις αλλά επειδή τα παιδιά μας είναι σχεδόν στην ίδια ηλικία και σε νοιώθω απόλυτα θα σου έλεγα να τη σταματήσεις αμέσως! Εν ανάγκη βρες μια κοπέλλα για το σπίτι να ε΄΄ιναι στο χώρο της.

Σου ομολογώ ότι εμένα δεν πάει παιδικό και έτσι δεν είμαι ειδική να σου απαντήσω για προσαρμογές κλπ όμως όταν διάβασα το πόστ σου ένοιωθα να σε νοιώθω για αυτό και σου απάντησα τι θα έκανα εγώ. Θα τη σταματούσα!

Αν ο σταθμός είναι ιδιωτικός, πάρε την αμέσως από εκεί..... Μίλησέ της και πες της ότι πρέπει να πάει σχολείο, και διαλέξτε μαζί έναν (ή κάντε ότι διαλέγετε μαζί). Δεν είναι μικρή, είναι σε οριακή ηλικία, όπως ο γιος μου. Εγώ τον έχω σπίτι αλλά νομίζω ότι θα μπορούσα να τον πάω παιδικό. Καταλαβαίνει αρκετά. Πες της 'καταλαβαίνω ότι δεν σου αρέσει εδώ, θα βρούμε κάπου που να σου άρέσει'. Έτσι κι αλλιώς ο σταθμός δεν φαίνεται και πολύ σόι :? Όχι όμως και να αντιδρά έτσι το παιδί, είναι κρίμα από το Θεό!

συγνώμη που θα στο πω κάπως ωμά αλλά δεν χρειάζεσαι τη Μαρία τη Στυλιανάκη

όπως τα περιγράφεις, ένα βούρδουλα χρειάζεσαι να περιλάβεις τους υπευθύνους του σταθμού και μετά απλά να φύγεις κυρία με το παιδί σου

εννοείται ότι το παιδί σου δεν πρέπει να ξαναπάει εκεί

εμένα μου αρκεί και μόνο το "σκασμός" που άκουσες και τίποτα απ όλα τα υπόλοιπα

είναι προφανές το πως λειτουργεί ο σταθμός

κορίτσια σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!! Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι απλά καμιά φορά εμείς η μαμάδες τα βλέπουμε όλα υπερβολικά!! Γι' αυτό θα ήθελα την συμβουλή της Μαρίας!! Σίγουρα αυτή που έχει συναντήσει τόσα και τόσα στην καριέρα της κάτι θα ξέρει παραπάνω!!

Απλά να ξέρετε ότι έξαφνα για 1 μήνα κάθε ημέρα όλους τους παιδικούς σταθμούς της περιοχή μου! Μέχρι και στην περιοχή που είναι η δουλειά μου! Άλλος ένας μας άρεσε (και στους 3 μας) αλλά δεν είχε θέση για την μικρή ούτε καν για τον Σεπτέμβρη. Εκείνος ήταν ΤΕΛΕΙΟΣ!! Της άρεσε πολύ αλλά.........! Οσο γι'αυτόν (δεν μπορώ να πω πολλα στοιχεία γιατί είναι εύκολο να βρεθεί στο ιντερνετ και δεν θέλω να έχω μπλεξίματα, και κυρίως το παιδί) σε σχέση με τους υπόλοιπους της περιοχής είναι απο τους καλύτερους που βρήκα!!!

Να μην σας πω πως είναι ο χειρότερος!!

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

Διαφημίσεις

Αν ακουγα να λεγεται κατι τετοιο οπως σκασμος και βουλωστο θα ειχα μπει και θα ειχα βουτηξει τη δασκαλα απο το μαλλι..

Στο παρελθον εδιωξα κυριολοκτικα με τις κλωτσιες απο την ταξη μου βοηθο ή οποία ειπε βουλωστο και αι στο δι...... στα παιδια (για κακη της τυχη ημουν εξω απο την πορτα γιατιμπροστα μου το επαιζε γλυκητατη..) και το θεωρω απαραδεκτο να μιλαει η δασκαλα με αυτον τον τροπο στα παιδια. Το να τους βαλει μια φωνη λεγοντας πχ "για καντε λιγη ησυχία σαςπαρακαλω εστω και αν χρειαστει να φωναξει για να ακουστει (πως αλλιωςς θα την ακουσουν 20 πιτσιρικια που κανουν σαν τρελα) ειναι αποδεκτο.. Το να λεει ομως σκαστε δεν ειναι.

Παρε καλυτερα απο κει το παιδακι σου..

ενα παιδακι 23 μηνων ειναι αρκετα μεγαλο για να ξερει αν καπου περναει καλα ή οχι.. Νομιζω οτι μπορεις ακομα και να συζητησεις μαζι της αι να βγαλεις καποια ακρη. Και ο δικος μου εκλαιγε αρκετα στην αρχη, ομως δεν φτασαμε ποτε στο σταδιο των λυγμων και των σπαραγμων.. και τωρα ψευτοκλαιει τα πρωινα που τον αφηνω που δεν εχει παει ακομα η δασκαλα του αλλα μεχρι να φτασω στην πορτα εχει σταματησει..

Επίσης δεν ειναι φυσιολογικο να κλαιει και την ωρα που πας να την παρεις..

Θα μου ακουγοταν πιο νορμαλ αν εκλαιγε το πρωι και το μεσημερι οταν την επερνες γελουσε μολις σε εβλεπε..

Πως θα σου φαινοταν αν ησουν απο μια γωνια και εβλεπες την δασκαλα να λεει στο παιδι σου "Τωρα η μαμα σου σε παρατησε και εφυγε.. σκασε λοιπον και μου ζαλίζεις τα αυτια γιατι θα σε χωσω τιμωρια μεσα στην τουαλετα" ταρακουνοντας ταυτοχρονα το παιδι.. (δεν το λεω τυχαια το εχω δει να το κανει "αξιολογη" συναδελφος κατα τη διαρκεια προσαρμογης..

Το παιδακι καταπιε τη γλωσσα του και δεν εβγαλε αχνα μεχρι να ερθει η μητερα του.. και μολις την ειδε σπαραξε στο κλαμμα.

Θα μου πεις και συ που το ειδες τι εκανες? Τιποτα.. απλα πηρα αγκαλια το παιδακι (ημουν και φοιτητρια τοτε δεν μπορουσα να κανω και πολλα) και το μεσημερι την "καρφωσα στη μαμα"..

:lol:

γενικα δεν θελω να σας τρομαξω αλλα πολλες φορες ο εκφοβισμος χρησιμοποιειτε ως μεσον.. προσαρμογης.

Και ειναι πολυ συνηθισμενο ενα παιδι που εχει φοβηθει, να αντιδραει πολυ εντονα μεχρι τη στιγμή που παει στο σχολειο και με το που ερχεται σε επαφη με τα ατομα που το φοβησαν να σωπαινει ξεροντας οτι η μαμα θα το αφησει και οτι η δασκαλα μορει να το τιμωρησει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ένα στα δέκα παιδιά , καθε χρόνο που βοηθούσα στις προσαρμογές, πέρναγε την προσαρμογή πιο δύσκολα.

Διάβασα το παραδειγμα της Doras αλλά εχω παρατηρήσει περιπτώσεις όπου αυτό δεν οφείλεται σε τέτοια συμπεριφορά της παιδαγωγού (μιας και ημουν εκεί όλη μέρα και έβλεπα) αλλά απλώς επειδή αισθάνονται ότι μπορουν να ξεσπάσουν. καποια παιδιά το κάνουν αυτό, και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προσαρμογής, και δεν ειναι ένδειξη για κάτι.

Δεν ειναι απαραίτητα ενδειξη για το οτι οι δασκάλες κανουν κατι κακό - πιστευω ότι ειναι φυσιολογικό το να είναι ένα παιδί ιδιαίτερα το πρώτο καιρό, σφιγμένο με τις δασκάλες, και να χαλαρώνει πραγματικα μονο όταν βλέπει τον γονέα του, ή καποιο άλλο ατομο που εχει να δεί καιρό να το συγκινει ιδιαίτερα εκείνη τη στιγμή.

Πολύ λογικά κείνη τη στιγμή η κόρη σου μπορεί να θυμήθηκε τι ωραία πέρναγε με το παππου και την γιαγιά (τους οποιους ξέρει καλά και δεν βιώνει αποχωρισμό οταν τους βλεπει όπως με τον παιδικό) και να ξεσπασε σε λυγμους και κλάματα.

Οι σκηνές αυτές που λες οτι σας εκανε, ειναι ακρως φυσιολογικότατες για παιδί στην ηλικία της κόρης σου, που περνάει τον αποχωρισμό απο σένα κ όλα τα αλλα γνωριμα πραγματα για καποιες ώρες, όπως επίσης ειναι φυσιολογικό το να την βρείς κλαμμένη, για κάποιο πράγμα στην μεση της ημέρας.

Ερχομαι στα όμως -

Το κλάμα για το κάποιο σκυλάκι

Θα επρεπε να γνωρίζουν όλοι στον χώρο ότι το τάδε σκυλάκι δεν ειναι το οποιοδήποτε σκυλάκι, αλλά κατι πολύ σημαντικό για αυτό το παιδί. Συνήθως δηλαδή αυτο γίνεται - ενημερώνει η καθε παιδαγωγός τους υπολοιπους (ή η υπευθυνη) να γνωρίζουν ότι αυτό το αντικείμενο ειναι το αγαπημένο του τάδε παιδιού έτσι ώστε να το προσέχουν, να το εχουν στο νου τους.

Το ότι μπορεί να γίνει αντικείμενο τσακωμού αυτό είναι πολύ φυσιολογικό, και το ότι μπορεί καποιο παιδάκι ναπροσπαθήσει να το πάρει και να υπάρξει κλάμα.

Αυτό που δεν ειναι καθόλου καλό είναι να προσπαθήσει να στο πλασάρει η υπεύθυνη σαν κατι αδιάφορο, ή να μην γνωρίζει για αυτό - και έστω οταν το καταλαβει να πει συγνώμη έκανα λάθος δεν το ήξερα οτι ήταν τοσο σημαντικό κτλ.

(σημείωση: εγω και τις δυο ημέρες ήμουν σχεδόν «γαντζωμένη» πάνω στην μάντρα του παιδικού και στο γραφείο με το μόνιτορ χωρίς όμως να με έχει πάρει χαμπάρι το παιδί).

σημειωση δική μου - αυτό, δεν ειναι σωστος τρόπος προσαρμογής. Ο γονέας πρεπει να βρίσκεται παρόν αυτές τις μερες στον παιδικό μέσα

όχι στην τάξη, αλλα στον διαδρομο και το παιδί ανα πάσα στιγμη να ξερει οτι μπορεί να παει να τον βρεί.

η προσαρμογή δεν γίνεται για τον γονέα, αλλά για το παιδί να ξέρει ότι ειναι εκεί καποιος που σημαινει "ασφάλεια" για εκείνο.

αν το παιδί δεν γνωρίζει οτι ο γονεας βρίσκεται στο χώρο ή νομίζει οτι εφυγε, τότε δεν εχει κανενα νόημα να ειναι εκεί.

ειναι λαθος πχ ξαφνικά να εμφανιστεί ο γονέας την στιγμή που το παιδί νομίζει οτι είχε φυγει, μιας και αλλες μερες θα ελπίζει πάντα στην ξαφνική ως απο μηχανής εμφάνιση του γονέα του οταν κλάψει!!!!!

βρίσκω λοιπον εντελώς αναμενόμενο να μην είναι ευκολο για το παιδί σου να προσαρμοστεί εκεί, εφόσον (απο όσα κατάλαβα) δεν ειχε καποιο διάστημα εκεί μαζί σου.

μπορεί τις πρώτες δυο μέρες να ηταν οκ, και μετά να συνειδητοποιησε οτι αυτό ειναι κάτι μονιμο - κάτι πολυ συνηθες, που καταλαβαίνουν τα παιδιά πιο μετά, όχι στις πρώτες μέρες.

όσον αφορά τις βρισιές που άκουσες

(είναι σίγουρο ότι μιλουσε σε παιδί και δεν ήταν μηπως καποιος ενήλικας μεσα? ? Ρωτάω ΜΗΠΩΣ και... )

αλλα ξαναδιαβαζω αυτό που γράφεις και έρχομαι στο συμπέρασμα οτι προφανώς σιγουρευτηκες για αυτό αφου λες οτι μιλουσε στην τάξη, στα παιδιά.

αν οντως το ακουσες αυτό, την ημέρα που πηγες να γράψεις την κόρη σου, κ παρόλα αυτά την έγραψες,

προφανώς η απόφαση ήρθε εντελώς βεβιασμένα, συμφωνα με αυτά που γραφεις ?...

(γιατι μονο βεβιασμένα μπορεί να πάρει καποιος τέτοια αποφαση, ακούγοντας να μιλαει μια δασκάλα, το υποτιθεμενο προτυπο, έτσι στα παιδιά)

δεν ξέρω τι θα ειναι καλύτερο.

μακριά εντελώς απο τη μαμά,???

η λιγο μακριά απο τη μαμά για καποιες ώρες

με παιδαγωγούς, που μιλούν με βρισιές και δεν φερονται με σεβασμο προς τις ανάγκες των παιδιών???

υπάρχει μηπως καποια μεση λυση? κάποιο εμπιστο ατομο μεχρι τοτε ? (σεπτέμβριο)

παντως, θεωρω απαραδεκτη τη χρηση τετοιων λεξεων, απαραδεκτη εως εκεί που δεν μπορώ να περιγραψω. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ κάτι τέτοιο.

τι θα κανεις όμως εσύ τώρα?

δεν νομίζω ότι μπορεί καποιος αλλος να παρει αυτή την αποφαση για σένα,.. μονο εσύ ξερεις πραγματικά τι ακουσες, και ποιες ειναι οι εναλλακτικές που έχεις.

να σου κανω λιγη κριτική

Έτσι καταλήξαμε μαζί με τον άντρα μου στην λύση του ΠΑΙΔΙΚΟΥ! Τουλάχιστον για Ιουνιο και Ιούλιο!!!

εννοείς οτι ειχες σκοπο να την πας μονο τοτε και μετά να την σταματήσεις?

αν ναι, ο παιδικός σταθμός δεν ειναι κατι που το αρχιζεις και το σταματάς έτσι απλά.

δεν ειναι καλο να το σταματήσεις, την στιγμή που θα αρχισει νατο συνηθίζει. δενεται με τα παιδια στην ταξη, - δηλαδή ξαφνικά δεν θα εχει ποια τους φίλους της? ποιο θα είναι το μυνημα τοτε? και αν αυτη τη διαδικασια τη σταματήσεις στο φόρτε της τότε θα δυσκολευτεί να ξαναπεράσει παλι την ιδια διαδικασία καποιο καιρό αργότερα.

επίσης θα ειναι παρα πολύ κακό να παει δυο μηνες καπου και μετα απο δυο μηνες να παει σε αλλο παιδικό. ειναι μια τεράστια αλλαγή για τα παιδιά κάτι τέτοιο, και τα μπερδεύει και τα κανει να αισθάνονται ανήμπορα όσον αφορά του πως να χειριστούν κάτι τέτοιο.

δηλαδή αν ειναι απο σεπτεμβριο παλι να μεινει με γιαγιά και παππού

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ μην την αρχίσετε τώρα παιδικό, απλως για να τον σταματήσετε δυο μηνες αργότερα.

ότι κάνετε, να το κάνετε με γνώμωνα την μονιμότητα αυτής της λυσης..

στο σπιτι σου δε μπορεί να έρθει καποιος άλλος να την κρατάει για αυτό το καιρό? μια παιδαγωγός? πόσα χρηματα δίνεις στον παιδικό... ? με τα ίδια χρήματα βρίσκεις μια κοπέλα?

μαλλον όχι θα μου πεις.

παντως όσο και να ακούγεται περίεργο, επειδή εχω δεί τι σημαινει για τα παιδιά να ειναι μακριά απο την μητέρα τους, ακόμα και αν ειναι με συγγενείς,

το διάστημα αυτο ειναι πάρα πολύ περιεργο και δύσκολο,

και πιστεύω πιο δυσκολο απο ότι απλώς κάποιες ώρες την ημέρα όπου θα εχουν λαθος και αντιπαιδαγωγική αντιμετώπιση.

Η σχέση με την μητέρα σε αυτή την ηλικία είναι τόσο σημαντική που πιστεύω ότι ενας μακρόχρονος αποχωρισμός, (ενας μήνας)

θα εχει πιο μακρόχρονα δυσάρεστα αποτελέσματα

απο ότι να πάει στον παιδικό αυτό, .... (εφ όσον δεν υπάρχει άλλη λύση!):?

όμως, βρείτε τουλαχιστον τον παιδικό όπου θα πηγαίνει απο σεπτέμβριο.

(μακάρι να μην ειναι αυτός - ) κ να ξεκινήσει εκεί.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σήμερα ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα!! Την πήγε ο πατέρας της και την ώρα που έφθασαν στον παιδικό ήταν η δασκάλα έξω για να στολίσει τον χώρο μιας και σήμερα έχουν γιορτή. Ετσι η Μαρία μπήκε στον παιδικό χωρίς κλάματα και οδυρμούς (αλλά με σκυλάκι και πιπίλα αγκαλιά).

Πήγα εγω κρυφά χωρίς να γνωρίζει η δασκάλα ή κανείς άλλος στην διεύθυνση και τους ρώτησα γιατί εχθές το παιδί έκλαψε έτσι και μήπως είχε συμβεί κάτι!! Η απάντηση ήταν όχι! Μια χαρά ήταν!! Με ρώτησε η παιδοψυχολόγος μήπως είχε καιρό να δει τους παππούδες και γι'αυτό έκλαψε? (εκεί κάπως ηρέμησα γιατί αυτό είχα υποθέσει κι εγώ όπως κι εσύ με συμβούλεψες)!! Μετά φώναξαν την δασκάλα!! Την ρώτησα το ίδιο (πριν προλάβει να μιλήσει κανείς άλλος και η απάντηση της ήταν "μήπως είχε καιρό να τους δεί?" (εκεί κάπως ηρέμισα πάλι)!! Της εξήγησα (για άλλη μια φορά ότι το σκυλάκι και η πιπίλα είναι πολύ σημαντικά για την Μαρία και να ενημερώσει για άλλη μία φορά και τις υπόλοιπες κυρίες και μου είπε η δασκάλα της ότι το ξέρει και όποτε της τα ζητάει της τα δίνει! Εχθές μου είπε μάλιστα ότι μόνη της η μικρή της τα έδωσε και της είπε "οχι πιπίλα η Μαρία Φωτεινή (η δασκάλα)!" και της είπε εντάξει θα τα βάλω στην τσάντα σου και όταν τα θελήσεις πάλι θα σου τα δώσω!!

Τότε πετάχτηκε η παιδοψυχολόγος και είπε το εξής "καλό θα ήταν να μην της ξαναφέρεις τότε το σκυλάκι και την πιπίλα στο σχολείο"!! και τότε (ευτυχώς μαζί με μένα συμφωνούσε και η δασκάλα) είπαμε ότι αυτό δεν γίνεται, με αυτά το παιδί νιώθει ασφάλεια! θα τα έχουμε μέσα στην τσάντα όταν τα θέλει να τα παίρνει! (όλη εκείνη την ώρα έριχνα και κρυφές ματιές στο μόνιτορ που ήταν το παιδί. Ήταν στην αγκαλιά της βοηθούν ήρεμη να χαζεύει τα παιδάκια).

Φεύγοντας λοιπόν από τον παιδικό έμεινα σε μια γωνία χωρίς να με πάρει χαμπάρι κανείς. Τότε είδα την δασκάλα της να στολίζει τον κήπο για το απόγευμα και την Μαρία να κάθετε στην πόρτα και να κοιτά μια μέσα στα παιδία και μία την Δασκάλα!! ΗΡΕΜΗ!!!

Έπρεπε, όπως μου είπες, κυρίως τις πρώτες ημέρες, να ήμουν κάπου εκεί ώστε να ξέρει η μικρή μου ότι η μαμά δεν την παράτησε αλλά είναι "εκεί" αν χρειαστώ κάτι. (ξέρεις καμιά φορά κι εμείς δεν έχουμε ΙΔΕΑ για το τί πρέπει ή έχουμε δικαίωμα να απαιτήσουμε από έναν παιδικό).

Τώρα! Δυστυχώς η απόφαση ήταν δύσκολη!! Ή η Μαρία μακριά από την Μαμά και τον Μπαμπά μέχρι τον Σεπτέμβριο και να την βλέπουμε μόνο ΣΚ (πράγμα πολύ δύσκολο γιατί έχουμε μεγάλο κόλλημα η μια με την άλλη) ή σε παιδικό για δύο μήνες! Δυστυχώς αυτόν που είχαμε σαν πρώτη επιλογή (κοντά στην δουλειά μου) δεν είχε θέσεις ούτε για τώρα ούτε για Σεπτέμβριο! Η δεύτερη επιλογή ο Δημοτικός της περιοχής δεν τα παίρνουν για 2 μήνες! Η τρίτη επιλογή ήταν αυτός! Το κόστος είναι αρκετά μεγάλο για να συνεχίσει στον ίδιο παιδικό από Σεπτέμβριο!! 650 τον μήνα δεν είναι και εύκολο πράγμα!!!!! Τα έχουμε σκεφτεί όλα αυτά που μου αναφέρεις και εκεί έχω το μεγαλύτερο πρόβλημα!!! Το να έχω μια γυναίκα στο σπίτι είναι το ίδιο κόστος αλλά το παιδί δεν πρέπει να κοινωνικοποιηθεί? Δεν είναι πλέον σε ηλικία να πάει παιδικό? Δεν θα είναι καλύτερο για το παιδί ο παιδικός απ’ότι το να κάθετε στο σπίτι? Εξάλλου απο μόνη της εδω και 3 μήνες μου ζητάει να πάει «σκολείο»! Έπαιρνε τσάντα σκυλάκι και πιπίλα και πήγαινε στην πόρτα και έλεγε συνέχεια «ελα πάμε σκολείο τώρα».

Οσο για την αλλαγή του περιβάλλοντος, της δασκάλας, των "φίλων" της, είναι ένα θέμα σοβαρό! Στον δημοτικό έχει λίγα παιδία περίπου 10 με 2 δασκάλες! εκεί που είναι τώρα είναι 17 με μία δασκάλα και μια βοηθό! Στον δημοτικό δεν έχει και πολλά παιχνίδια στον άλλον έχουν πάρα πολλά! Επίσης ο ιδιωτικός θα αλλάξει κτίριο από Σεπτέμβριο γιατί έχτισαν ένα καινούργιο (ξύλινο) λίγο πιο κάτω!!

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!!

(όσο για την απόφαση να πάει παιδικό ή χωριό έπρεπε να γίνει μέσα σε 1 ημέρα. Βιαστικό αλλα όταν εμπλέκονται και παππούδες είναι άσχημα τα πράγματα. Και όχι δεν την έγραψα στον πρώτο που βρήκα! Είχα δει και άλλους (αλλά για τον Σεπτέμβριο και μετά κι αυτός είναι ο καλύτερος.Σκέψου λοιπόν πως ήταν οι υπόλοιποι)

Η σχέση με την μητέρα σε αυτή την ηλικία είναι τόσο σημαντική που πιστεύω ότι ενας μακρόχρονος αποχωρισμός, (ενας μήνας)

θα εχει πιο μακρόχρονα δυσάρεστα αποτελέσματα

απο ότι να πάει στον παιδικό αυτό, .... (εφ όσον δεν υπάρχει άλλη λύση!)

όμως, βρείτε τουλαχιστον τον παιδικό όπου θα πηγαίνει απο σεπτέμβριο.

(μακάρι να μην ειναι αυτός - ) κ να ξεκινήσει εκεί.

Μαρία μου αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ!! Το Μαράκι μου (ως καρκινάκι που είναι κιόλας) είναι πολύ ευαίσθητο παιδί. Γι΄αυτό το εψαχνα εδώ και καιρό το όλο ζήτημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση (κάποιο δηλαδή εμπιστο άτομο να κάτσει μαζί της μέχρι τον Σεπτέμβριο)! Να είσαι σίγουρη ότι τα έψαξα όλα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πρίν πάρω την απόφαση για τον παιδικό! ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ τους γονείς μου να κάτσουν εδώ και τον Ιούλιο κάτι που δυστυχώς δεν μπορούν να το κάνουν (είναι και μεγάλοι άνθρωποι και καταλαβαίνεις).

Εχουμε κάνει αίτηση για τον Δημοτικό σταθμό που έχω πάρει παρα πολλές πληροφορίες για το προσωπικό και μου έχουν πει ότι είναι πολύ καλές κοπέλες!!

(Δυστυχώς, όταν διαλέγεις παιδικό δεν είσαι σε θέση να ξέρεις τις δασκάλες. Ολα σου φαίνονται τέλεια μέχρι να γίνει κάτι...! Σωστά?)

Δεν είμαι χαζή ούτε επιπόλαια αυτο είναι το μόνο σίγουρο! Αντίθετα είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σχολαστική σε ότι αφορά το παιδί μου!!! ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Αλλα δεν υπάρχει ένα μαγικό κουμπί που να το πατάς και να ξέρεις αυτομάτως τι χαρακτήρας είναι ο παιδαγωγός του παιδιού σου.

καλα εχω αγχωθει μιλαμε ...φρικτα....επειδη και εγω αποφασισα παιδικο σταθμο στος 20 αυγουστου εφερα την εικονα στα ματια μου το παιδι να κλαιει και τρελλαθηκα.παντως ενα ειναι σιγουρο..δεν προκειτε ΠΟΤΕ να εχει την προσοχη που ειχε οταν το ειχαμε σπιτι...

σκεφτομαι...ΑΝ διψασει?αν θελει κατι και δεν μπορει να το πει η αν δεν του δωσουν σημασια??

αποφασισα να το παω τελος αυγουστου γιατι η 1 σεπτεμβριου ειναι αγχωτικη μερα για ολους ...καινουργια παιδια κλαματα κλπ..ποιος θα πρωτοασχοληθει και με ποιον..ισως αυτο το 10 ημερο προσαρμογης να τον βοηθησει καλυτερα..

ΜΑΡΙΑ μηπως η μανες θελουμε θεραπεια για το τρελο μας αγχος?παντως εγω το δηλωνω ειμαι προβληματικη γιατι θα προτιμουσα να τον εχω σπιτι και οχι καπου χωρις εμας ...απο τωρα σκεφτομαι πως θα τον παω πως θα τον αφησω...

παντως γνωμη μου ασχετα με ολα τα ομορφα που ειδες μετα να τσεκαρεις ξανα τον σταθμο διοτι αν ελεγε καποια το παιδι μου σκασε η βουλωσε το θα με βλεπατε στον ευαγγελατο.

Διαφημίσεις

σήμερα έχουν γιορτή στον παιδικό!! Θα προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω την κατάσταση!! ΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!!! Να είσαι βεβαία γι'αυτό!! Διαφορετικά με βλέπω να πηγαίνω μόνη μου στον Κορυδαλλό και να τους λέω.....εγώ το έκανα!!! ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑ!!!

Θα συμφωνήσω με την Μαρία ότι δεν έδωσες στο παιδί τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στον παιδικό και ίσως για αυτό να αντέδρασε άσχημα...Παράλληλα θεωρώ ότι όταν ένα παιδί μπαίνει σε μια τάξη στην οποία τα παιδιά είναι από την αρχή της χρονιάς μαζί θα ειναι περισσότερο δύσκολο από το κανονικό και ιδιαίτέρως αυτή την εποχή που όσο να ΄ναι υπάρχει μια σχετική χαλαρότητα. Ωστόσο ο σταθμός είναι πάρα πολύ ακριβός και πιστεύω ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορέσεις να βρεις μια κοπέλα (για τους φοιτητές που θέλουν να πάνε διακοπές τον Αύγουστο νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία) που να μπορεί να σε βοηθήσει. Εύχομαι τα πράγματα να πάνε καλύτερα

Ωστόσο ο σταθμός είναι πάρα πολύ ακριβός και πιστεύω ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορέσεις να βρεις μια κοπέλα (για τους φοιτητές που θέλουν να πάνε διακοπές τον Αύγουστο νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία) που να μπορεί να σε βοηθήσει. Εύχομαι τα πράγματα να πάνε καλύτερα

Ο σταθμός είναι όντως παρα πολυ ακριβός, ελπιζω να προσφέρει αυτα που μπορεί και πρέπει να προσφέρει με αυτά τα λεφτά. Έτσι πληροφοριακά κάνε μια λίστα .... τι προγραμμα υπάρχει? γινονται κατασκευές?

Οι γνώσεις της παιδοψυχολογου φαινονται ελλειπεις εώς αντεπαγγελματικές

εαν προτείνε να μην ξαναφέρετε το αγαπημενο παιχνίδι του παιδιού,

την στιγμή που αυτό ακόμα βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής,-

να του αφαιρεθούν τα πάντα που εχουν σημασία? αυτό ειναι καθαρά σαδιστικό, συγνώμη δηλαδή για την έκφραση. Αυτή θα επρεπε να είναι αυτή που θα τονισει οτι ειναι σημαντικό να το εχει μαζί του, έστω στην τσάντα, όχι οι δασκάλες.

και παλι καλα που οι δασκάλες διαφώνησαν.

Η λυση να ειναι στην τσάντα δεν είναι παντα αποδεκτή απο όλα τα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά τα οποια εχουν τεράστια προσκόλληση, οπότε δεν είναι καλό να πιεστεί ένα παιδί να το βαζει στην τσάντα. Η προσκόλληση αυτή προσφέρει ασφάλεια στο παιδί, και η δασκάλα, (λογικά με αυτά τα χρήματα οι τάξεις θα είναι μικρές???) μπορεί καλλιστα να πει στα αλλα παιδιά να σεβαστούν αυτή την ανάγκη, ακομα και αν υπαρχουν τσακωμοί, και να υπερασπιστεί εκεί την μικρή σου - και ας υπάρχουν οι διαμάχες. Καποια στιγμή οταν θα νιιώσει καλα η μικρή σου θα δίνει το σκυλάκι της στην δασκάλα να το βάλει σε ένα ψηλό ράφι, στην τάξη, έτσι ώστε εκείνη να το βλέπει.

αν δεν πατε εκεί το κοριτσάκι σου το σεπτέμβριο

ΕΠΟΥΔΕΝΙ δεν θα ειναι καλό όπως σου έγραψα, να συνεχισει εκεί.....

υπήρχε μια περιπτωση μαμας που εκαναν αλλαγη στον παιδικό και είχε γράψει πόσο επηρέασε αυτό το παιδί της.....

Πάνω που θα εχει δεθεί, δεν θα ειναι καλό να φυγει απο εκεί να πάει αλλού........... ελπίζω να μπορέσεις αυτό να το τηρήσεις.

ώρα! Δυστυχώς η απόφαση ήταν δύσκολη!! Ή η Μαρία μακριά από την Μαμά και τον Μπαμπά μέχρι τον Σεπτέμβριο και να την βλέπουμε μόνο ΣΚ (πράγμα πολύ δύσκολο γιατί έχουμε μεγάλο κόλλημα η μια με την άλλη) ή σε παιδικό για δύο μήνες!

εάν την βλέπετε τα Σαββατοκύριακα, δεν ειναι το ιδιο με το να μην την δείτε καθόλου για ένα μήνα

αλλαζει την εικόνα αυτό..... αυτό ειναι κατι που δεν πιστευω ότι θα εχει μακρόχρονο δυσάρεστο αποτέλεσμα....

Αρκεί, μεταξύ αυτού του διαστήματος (σε παπουδες γιαγιάδες και του πηγαινε έλα το δικό σας/σου) και της νεας αρχής σε παιδικό, να εχετε περάσει παλι ενα μηνα μαζί εντελώς (πχ αυγουστος), αυτό παλι θα ηρεμήσει τα πνεύματα...

συμφωνα με αυτά τα δεδομένα,

εγώ θα αποφάσιζα να παει σε παππού και γιαγιά....

οι ισορροπιες ειναι πολυ λεπτές, και αυτή η λεπτομέρεια που έγραψες οτι θα την βλέπετε καθε ΣΚ ....... αλλαζει τα πάντα...

αλλά όπως είπα, εσύ μπορείς να κρίνεις καλύτερα. Σου εύχομαι καλή εξέλιξη με οποια αποφαση και αν πάρεις!!!

σκεφτομαι...ΑΝ διψασει?αν θελει κατι και δεν μπορει να το πει η αν δεν του δωσουν σημασια??

τι θα γίνει εμείς αν διψάσουμε και δε μας δωσει καποιος νερό μέσα σε ένα λεπτό, ή αν μας δώσει νερό μέσα σε 15 λεπτά ?

Τι θα γίνει αν καποια στιγμή μέσα στην ημέρα δε μας δωσει καποιος σημασία, (εάν προκειται για καποιο θέμα που δεν ειναι ασφαλείας ή υγείας)

ή δεν μας δίνουν προσοχή 100% όλη την ημέρα.

μη συγκρίνετε με τις καταστάσεις στο σπίτι, γιατι στον παιδικό υπάρχουν 1000 ερεθίσματα, τα παιδιά τα παιχνίδια, νεες εμπειρίες, τα παιδιά εάν δεν τους δωσει την προσοχή τους η δασκάλα αυτη τη στιγμή αμέσως, δεν ειναι όπως στο σπίτι... - για τα θέματα που δεν ειναι ασφαλείας, τσακωμών ή υγείας...

demi αυτά τα συναισθήματα τα εχουν πολλές μητέρες, :) ... το θέμα ειναι να τηρουνται τα άλλα πράγματα !

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

650 € και λενε και σκάσε στα παιδια????????????

Μπραβο τους.... φανταζομαι πως ενας σταθμος που εισπρατει απο τους γονεις 650 € το μηνα ειναι σε θεση να εχει και επαρκεια προσωπικου και πληθωρα υλικου ωστε τα παιδια να απασχολουνται σε τετοιο βαθμό ωστε να μην χρειαστει ποτε να βαλει καποιος φωνη σε παιδι (οχι να τους πει και σκαστε)

Αν πληρωνα συτο το ποσο στον παιδικό που παω το παιδι μου θα ειχα αν μη τι αλλο την απαιτηση να στην ταξη να ακουλουθηται η αναλογια παιδιων παιδαγωγου που ειναι 3 με 12 παιδακια οποτε να ειναι απο πισω τους ολη την ωρα...

Demi αν το παιδακι διψασει ολο και καποιος θα βρεθει να του δωσει νερακι...

Και αν δεν του δωσει μην ανησυχεις.. με το που θα το παραλαβεις θα σου ζητησει νερο θα πιει 2-3ποτηρια μονοκοπανια και θα πας εσυ την αλλη μερα και θα τους φτιαξεις καταλλήλως... :twisted: και εκτοτε αν μη τι αλλο θα θυμούνται να δινουν νερο στο παιδι... σε εσενα τουλαχιστον εχω απολυτη εμπιστοσυνη στο οτι εισαι ικανη να τους κανεις να προσεχουν το παιδακι σου.. :wink:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Θα ήθελα να αρχίσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες σας ειλικρινά για την ανταπόκριση!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΕΩ!!!

Απ' ότι κατάλαβα ήταν λάθος μου που έγραψα ποστ και δεν θα ξαναγίνει!! Ισως γιατί δεν τα έγραψα όλα (γιατί δεν μπορώ να γράφω και εκθέσεις η γυναίκα) και σας έχουν μείνει κενά? ίσως γιατί δεν τα έγραψα καλά? Πάντως έχω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα!!!!!!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ!! Τους παιδικούς τους έψαχνα απο τον Απρίλιο (ειναι και η αιτία που μπήκα στο φορουμ) αλλά........ για τον Σεπτέμβριο!!!!!! Οταν όμως συμβεί κάτι απρόσμενο ξαφνικά και αλλάζουν τα δεδομένα και το παιδί πρέπει να πάει αυριο παιδικό τότε.........έχεις περιορισμένες επιλογές και τότε αναγκαστικά πας σε αυτόν που βλέπεις ότι διαθέτει τις καλύτερες (απο τους υπόλοιπους) προϋποθέσεις!! Ο παιδικός είναι το Βιο το λαγουδάκι!! Οποια θέλει μπορεί να μπει στο σιτε του και να τον δει!! (Επίσης (χωρίς ειρωνεία ή υπαινιγμό) όποια πει ότι μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τον χαρακτήρα της παιδαγωγού του παιδιού της και την έχει περάσει απ'όλα τα κρασ τεστ και ψυχομετρικά τέστ τότε τι να πω................. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!! Χωρίς ειρωνεία........ αλήθεια το λέω).

Δυστυχώς η λύση να βρω μια φοιτήτρια για δυο μήνες δεν "παίζει"!! Θα δώσει μια φοιτήτρια που ψάχνει χαρτζιλίκι για καλοκαίρι την απαιτούμενη προσοχή στο παιδί και δεν ξέρεις και απο που κρατάει η σκούφια της????ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!! ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ!! Τώρα μετακόμισα και δεν ξέρω καμία στην περιοχή!! (οπότε ούτε αυτό "παίζει").

Τώρα όσο αφορά ΑΝ ΕΙΜΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ αφήστε να το κρίνουν αυτοί/ες που με γνωρίζουν προσωπικά (ακόμα και άτομα του φόρουμ) και όχι απρόσωπα μέσω του ιντερνετ. (συγνώμη dora μου αλλά το πήρα σαν σπόντα για μένα και αυτό με πείραξε πολύ. Ελπίζω να κάνω λάθος!!)

και τέλος............

όσο για το αν ΕΔΩΣΑ τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στο παιδί δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο η Μαρία ούτε κι εγώ!! Οι παιδικοί έχουν τους δικούς τους "νόμους"! Σε άλλους είναι έτσι σε άλλους αλλιώς!! Οι ώρες που άφηνα το παιδί κυρίως στην αρχή ήταν 2ώρες την πρώτη ημέρα, 3 την δεύτερη κλπ!!! ΚΑΙ ΟΟΟΟΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΙΤΟΡ!!(αράχνες είχα βγάλει)!! Αυτό θεώρησα σωστό να κάνω και αυτό έκανα!!! σκοτώστε με !!!!! :D:D:wink:

Συνολικά 1 εβδομάδα τώρα και κάτι την έχω αφήσει μέχρι 6ώρες και όλες αυτές τις ώρες παίρνω συνέχεια τηλ και ΑΠΑΙΤΩ να την ακούσω να "δω" αν είναι καλά χωρίς να καταλάβει η ίδια ότι είμαι εγώ στο τηλέφωνο!! (μάλιστα την Παρασκευή την "πέτυχα" την στιγμή που έλεγε στη δασκάλα "μαμά μπαμπας δουλειά! Μαρία σκολείο! ναι! μετά μαμα μπαμπας Μαρία σπίτι παίτσουμε" αλλα βρε κορίτσια δεν μπορώ να γράφω όλες τις λεπτομέρειες συγνώμη δλδ!!

Η μόνη ημέρα που η μικρή μου έφυγε με κλάματα ήταν η ημέρα που πήγαν οι παππούδες κι αυτό γιατί είχε να τους δει 9 ημέρες!! (Η Μαρία Στ. το εξηγεί πολύ καλά και έτσι είναι!). Σήμερα που την πήραν πάλι οι γονείς μου δεν έκλαψε καθόλου αντιθέτως ήταν όλο χαρά και χαιρετούσε την δασκάλα της στέλνοντας φιλιά! "Γεια σαςςς! Αβιο Μαρια σκολείο. Αβιο"! (το τζουτζουκάκι μου)

Συγνώμη για το ξέσπασμα απλά σας επαναλαμβάνω ότι ήταν λάθος μου που έκανα ποστ γιατί αναστάτωσα με δικά μου προβλήματα μανούλες χωρίς να το θέλω (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΕΩ) και δεν θα ξαναγίνει!! Ήμουν αναστατωμένη αρκετά εχθές με τις περιγραφές της μητέρας μου και ήταν λάθος μου μεγάλο που έκανα ποστ (το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό).....!!!!

Συγνώμη και πάλι και σας ευχαριστώ πολύ όλες σας!! Εχω στείλει πμ στην Μαρία και το θέμα έχει λήξει!! Έχει παρθεί η απόφαση!!!

Και πάλι χίλια ευχαριστώ σε όλες σας!!!!!!!

Διαφημίσεις

Επειδη εγω ειμαι χαζη ξανθια και δεν τα πιανω και ευκολα εχω την αισθηση πως παρεξηγήθηκες οτι ενιωσες οτι καποιος σου επιτηθεται με κατι και προφανως θελεις να κλειδωθει το θεμα(καλα καταλαβα?)

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι σε ποιο σημειο ακριβως εγινε αυτο και γραφεις το τελευταιο ποστ στο οποιο σαφως απολογήσαι (γιατι?) αμυνεσαι (απο τι?) και επιτηθεσαι τελικα (σε ποιον?)

Και καταρχην γιατι μπερδευεσαι?

Η μιση απαντηση αφορουσε εσενα η αλλη μιση αφορουσε τη demi .. επρεπε δηλαδη να κανω παραθεση τα ποστ σας για να γινω κατανοητη?

Και στην τελικη αν καποιος θα επρεπε να παρεξηγηθει αυτος ειναι η demi γιατι αυτο που εννοω (και που η demi θα το καταλαβει απο το σμαιλις που συνοδευει την απαντηση) ειναι οτι τη θεωρω τρελλη και γλωσσοκοπανα gen045.gifκαι θα παει να τους τα κανει λαμπογυαλο όλα.. angry009.gif(εστω λεκτικα)

Αν τωρα εσυ καταλαβες οτι απευθυνομαι σε σενα και σου λεω οτι εισαι ανικανη πολυ κακως το καταλαβες και αν ησουν περισσοτερο καιρο στο φορουμ θα ηξερες πολυ καλα οτι αν ηταν να στο πω θα στο ελεγα καταμουτρα.. δεν εχω τετοια τετοια προβλήματα εγω.

Προσπαθησε να διαβαζεις λιγο πιο προσεχτικα αυτα που γραφουν οι αλλοι οχι για κανεναν αλλο λογο απλα για να μην χαλιεσαι εσυ.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εχασα κατι?

Ειπε κανεις οτι δεν εισαι καλη μανα ή οτι ήθελες και πηγες το παιδι σου παιδικο?

Ακουσε να σου πω καλη μου. Ολες οι μανουλες που αναγκαζόμαστε να πάμε τα παιδιά μας παιδικο, ποναμε, κλαιμε και αγχωνομαστε περισσότερο απο εκείνα.

Το οτι αναγκάστηκες να πάς για 2 μήνες το 23 μηνών παιδι σου παιδικο δεν σε κάνει κακία μητέρα ή μητερα που δεν ενδιαφέρεται. Αν ειναι έτσι εγω που τον πάω απο 1 έτους είμαι εγκληματιας. Καθε φορα που το πρωι μουρμουραει ο μικρος μου "μαμα δεν θελω να παω σχολειο" - ειτε γιατι νυσταζει , ειτε γιατι κουράστηκε εγω σπαράζω . Αλλα τον πάω. Γιατι δεν έχω αλλη λύση (οπως κι εσυ πιστευω).

Λογικα υπέθεσες (οπως και εγω) οτι το να βρείς τον ακριβότερο σταθμό της περιοχής σημαίνει οτι είναι και ο καλυτερος. Και οι 2 διαπιστώσαμε οτι κατι τέτοιο δεν ισχύει.

Προσωπικα με τα δεδομενα που διαβασα θα "απαιτουσα" το μηνιατικο πισω (αν το πληρωσες) και θα πήγαινα σε εναν μικρό οικογενειακο σταθμό. Πιστευω πια ακράδαντα οτι ισως να μην ειναι ο καλυτερος σαν παιδοτοπος αλλα λαμβάνει πολυ περισσοτερη αγάπη.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Επειδη εγω ειμαι χαζη ξανθια και δεν τα πιανω και ευκολα εχω την αισθηση πως παρεξηγήθηκες οτι ενιωσες οτι καποιος σου επιτηθεται με κατι και προφανως θελεις να κλειδωθει το θεμα(καλα καταλαβα?)

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι σε ποιο σημειο ακριβως εγινε αυτο και γραφεις το τελευταιο ποστ στο οποιο σαφως απολογήσαι (γιατι?) αμυνεσαι (απο τι?) και επιτηθεσαι τελικα (σε ποιον?)

Και καταρχην γιατι μπερδευεσαι?

Η μιση απαντηση αφορουσε εσενα η αλλη μιση αφορουσε τη demi .. επρεπε δηλαδη να κανω παραθεση τα ποστ σας για να γινω κατανοητη?

Και στην τελικη αν καποιος θα επρεπε να παρεξηγηθει αυτος ειναι η demi γιατι αυτο που εννοω (και που η demi θα το καταλαβει απο το σμαιλις που συνοδευει την απαντηση) ειναι οτι τη θεωρω τρελλη και γλωσσοκοπανα gen045.gifκαι θα παει να τους τα κανει λαμπογυαλο όλα.. angry009.gif(εστω λεκτικα)

Αν τωρα εσυ καταλαβες οτι απευθυνομαι σε σενα και σου λεω οτι εισαι ανικανη πολυ κακως το καταλαβες και αν ησουν περισσοτερο καιρο στο φορουμ θα ηξερες πολυ καλα οτι αν ηταν να στο πω θα στο ελεγα καταμουτρα.. δεν εχω τετοια τετοια προβλήματα εγω.

Προσπαθησε να διαβαζεις λιγο πιο προσεχτικα αυτα που γραφουν οι αλλοι οχι για κανεναν αλλο λογο απλα για να μην χαλιεσαι εσυ.

dora μου καλημέρα!!!

Καταρχήν να σου ζήσει το παιδάκι σου! Και σε σένα elenik!!

Κοίτα.......... επειδή ως Ταυράκι που είμαι, είμαι και λίγο λαμπόγυαλο γι’αυτό σε ενημερώνω το εξής (αν και το έχω ήδη πει).......!!! Αισθάνθηκα ότι σας αναστάτωσα για προσωπικό μου θέμα κάτι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ) ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑ!!!!!

Ως μανούλα αναστατώθηκα, τσαντίστηκα, απογοητεύτηκα γιατί όταν ψάχνεις να βρεις το καλύτερο (και αυτό σαφώς δεν σημαίνει ότι το ακριβότερο είναι και το καλύτερο και δεν πήγα με γνώμονα αυτό αλλά με άλλα κριτήρια) για το παιδί σου και ξαφνικά σου έρχεται ο ουρανός σφοντύλι εεεε..... τότε..... το σοκ σου, τα εγκεφαλικά σου τα παθαίνεις!! (το όνομα του παιδικού το έχω γράψει και μπορείς να μπεις να δείς και να καταλάβεις, αν και πήγα εννοείται και απο κοντά, γιατί το διάλεξα).

Απλα αισθάνθηκα ότι αναστάτωσα ανθρώπους που δεν γνωρίζω και δεν με γνωρίζουν και ότι θα ήταν πιο συνετό απ' μέρους μου να στείλω εξαρχής ενα πμ στην Μαρία ζητώντας την γνώμη της! Πίστεψε με αν είναι να επιτεθώ σε κάποιον θα το κάνω δύσκολα! Μα όταν το κάνω δεν θα μείνει κανείς όρθιος!!! Να είσαι βεβαία γι'αυτο! Δεν μπερδεύτηκα με κάτι (έχω ανταύγες αλλα δεν είμαι και ξανθιά) οπότε μην αγχώνεσαι!!! χαίρομαι που έκανα λάθος και μου το ξεκαθάρισες!!

Ενα έχω να πω και κλείνω (γιατί δεν έχω πιει και καφέ η γυναίκα και πως να ανοίξει το ρημάδι το μάτι)!!!!!!! Θέλω να πιστεύω ότι στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ φορουμ (το οποίο δεν συγκρίνεται σαφέστατα με άλλα) είμαστε όλοι μια ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΗ παρέα και μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας για έναν και μόνο λόγο, τον σημαντικότερο......... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!! Προσπαθούν "άλλοι" να μας κάνουν μπάχαλο δεν χρειάζεται να γινόμαστε και μεταξύ μας για χαζομαρούλες ή για πράγματα που γράφουμε και τελικά άλλα καταλαβαίνουν οι άλλοι!! Σαφώς και δεν έχω παρεξηγηθεί αντιθέτως σας είπα ευχαριστώ και είναι κάτι που το εννοώ πραγματικά και σαφώς χαίρομαι που συμπίπτουν οι γνώμες μας!! Η μικρή μου θα πάει απο Σεπτέμβρη σε άλλο παιδικό και για τώρα θα βρούμε άλλη λύση!!

Νομίζω πως το λύσαμε το θέμα (και δεν το λέω ειρωνικά) γι'αυτό είπα ότι έχει λήξη το θέμα για μένα!! Αν τώρα πρέπει να πάει αρχείο ή όχι αυτό δεν το αποφασίζω εγω αλλα ο admin!

Και πάλι καλημέρα σε όλες σας πάω να φτιάξω το καφεδάκι μπας κι ανοίξει το ματάκι!!! :wink::cool:

(πάλι έκθεση έγραψα)......... :(

Μάλλον ήθελες μια απάντηση μόνο από την Μαρία και από κανέναν άλλο. Κανείς δεν είπε ότι δεν νοιάζεσαι για το παιδί σου. Εγώ π.χ που σου είπα για την προσαρμογή δεν είχα δει πουθενά ότι το πήγαινες μια εβδομάδα για 2 -3 ώρες κάθε μέρα και καθόσουν εκεί. Τελοσπαντων. Αφου όλα πάνε καλύτερα αυτό είναι θετικό :wink:

Μάλλον ήθελες μια απάντηση μόνο από την Μαρία και από κανέναν άλλο. Κανείς δεν είπε ότι δεν νοιάζεσαι για το παιδί σου. Εγώ π.χ που σου είπα για την προσαρμογή δεν είχα δει πουθενά ότι το πήγαινες μια εβδομάδα για 2 -3 ώρες κάθε μέρα και καθόσουν εκεί. Τελοσπαντων. Αφου όλα πάνε καλύτερα αυτό είναι θετικό :wink:

:D:D:D:D:D

Σ'ευχαριστώ! Απλά ως καινούργια στο φόρουν άντι να κάνω πμ έκανα ποστ η ηλίθια (αλλα που θα μου πάει.......... θα το μάθω πως λειτουργεί)!!! Εχθές και σήμερα η μπουμπού μου είναι πολύ καλύτερα! Δυστυχώς για μένα ευτυχώς για την δασκάλα και τους υπόλοιπους δεν μπόρεσα να τους μιλήσω εχθές!! Αλλα......πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!! Αυτά!! :D:D:D

καλημέραααααααααααααααααα

Αυτο που θα πρεπει να γινει σαφες και κατανοητο σε ολα τα νεα μελη για να μην παρεξηγιουνται ειναι οτι οντως ειμαστε μια μεγαλη παρεα...

Ειδικα στην ενοτητα αυτη ποτε δεν κατακριθηκε μια μητερα για τον σταθμο που διαλεξε για το παιδι της... Κατα καιρους εχουμε κατακρινει μεθοδους σταθμων, δασκαλες.. νοοτροπιες διαφορα.. παντα ομως οσον αφορα το σταθμο.. ποτε τη μητερα..

και γω παρολο που ειμαι και σχετικη στην πρωτη μου αποπειρα την πατησα πολυ ασχημα πλακωθηκα απο την πρωτη μερα και πηρα το παιδι μου και τα λεφτα μου πισω και εφυγα..

κανεις δεν μου ειπε οτι ειμαι κακή μανα επειδη ο σταθμος ειχε τελικα ενα αλλο προσωπο απο αυτο που μου παρουσιασε αρχικα.. ουτε σε μενα ουτε σε καμια αλλη μανουλα..

Όλοι οταν ανοιγετε ενα τοπικ (σε οποιαδηποτε ενοτητα) λεμε τη γνωμη μας παντα αναλογα με την ιδιοσυγκρασια μας και την εμπειρία μας..

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος παρεξηγησεων λοιπον.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...