Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαριχουάνα/ινδική κάνναβη & αποποινικοποίηση;

πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;  

276

1. 1. πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;

• όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό, όπως και να έχει
      205
    • όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί κάτι τέτοιο
      72
    • ναι εάν το κράτος φροντίσει να τεθούν οι απαραίτητες συνθήκες (ενημέρωση/πρόληψη/φορείς)
      383
    • ναι ακόμα και αν δεν υπάρχει στρατηγική ενημέρωσης/θα βοηθήσει η νομιμοποίηση και απο μόνη της - οι γονείς ας αναλάβουν να ενημερωθούν/ενημερώσουν τα παιδιά τους
      303

Recommended Posts

εξακολουθώ - καθώς το θέμα το εχω μελετήσει και παρακολουθήσει χρόνια- να πιστεύω οτι η ελλαδα δεν είναι έτοιμη για αυτο

αλλα και οτι γίνεται με οικονομικούς σκοπούς το όλο ζήτημα

...μα την ελλάδα εμείς τη φτιάχνουμε ή την κόινωνία;)

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 567
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

...μα την ελλάδα εμείς τη φτιάχνουμε ή την κόινωνία;)

Εαν λοιπον απο εδω δω να αλλαζει γνώμη με βάση παγκοσμίων προδιαγραφών στατιστικών και ερευνών 'εστω ΕΝΑ μυαλό

θα συμφωνήσω μαζί σου .....

αλλα βλέπουμε οτι κατι τέτοιο δεν ισχύσει !

ο μικρόκοσμος παντα αποδεικνύεται πιο ισχυρός απο τον μακρόκοσμο

καθώς εχει την δύναμη των ισχυρών τοίχων αυτοπροστασίας του εαυτού του (του εγώ του , του μικρόκοσμου του , των εμπειριών του , των ιδεών του κοκ) ;)

και ποιός φτιάχνει το μακρο κοσμο ...;;;

η ιδεα μου -σου -του

το εγω μου -σου-του

η εμπειρία μου -σου-του

αν δεν αλλάξει ατομικά κατι λοιπόν, δεν θα αλλάξει τίποτα συνολικά ποτε !

Τέσπα καλύτερα να ξεκινήσει να αλλάζει η κοινωνία και η νοοτροπία σε θέματα που αφορούν ενήλικες παρά μικρά παιδιά...

Moυ επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου σε άλλο θέμα ?

( πνευματικά δικαιώματα είναι αυτά ):lol::lol::lol:

rQGhp3.png

η νομιμοποίηση δεν ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΟ με την διάθεση ουσιων σε ανήλικα

και ενταξει στην ελλαδα ζουμε ....

ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ στην ροδο μυκονο κλπ κλπ που ζητα ταυτότητα απο εφηβο για να του δόσει ποτο στην πενταήμερη και τι στον κόσμο !!!!

ας ΑΡΧΙΣΟΥΝ απο αυτο !

προφανώς επειδη στην Ελλαδα η παρανομία ειναι Ο ΜΟΝΟΣ δρόμος

πιθανόν - υποθέτω για αυτο να έχετε ενδοιασμους ...!

αλλα κατα τα αλλα επειδη εμεις στραβά αρμενίζουμε αντικειμενικα (σαν ατομα και σαν κοινωνία ) (σε θέματα τήρησης κανόνων και κανονισμων συνείδησης κοκ ) δεν συμβαίνει οτι οι έρευνες που μιλούν για τις ευεργετικές ικανότητες της μαριχουανας ειναι μπουρδες ;) παρόλα αυτα ποια λόγια μου δανείστικες ;;;

ελευθερα

αν υπαρχει καποιου είδους conflict ενημερωσε με να στο εξηγήσω - αναλύσω

συνήθως παρεξηγούμε ανευ λόγου ;):-)

(αερικο που εισαι να με μεταφρασεις ρεεεεε :-) :-) )

Τέσπα καλύτερα να ξεκινήσει να αλλάζει η κοινωνία και η νοοτροπία σε θέματα που αφορούν ενήλικες παρά μικρά παιδιά...

Moυ επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου σε άλλο θέμα ?

( πνευματικά δικαιώματα είναι αυτά ):lol::lol::lol:

τι σχεση εχει αυτο παλι με την αποποινικοποιηση????:confused::confused::confused:

Ποιος ειπε για ''μικρα παιδια??'''

Διαφημίσεις

• Αν γινει νομιμο γλυτωνουμε παιδια απο τις φυλακες
  • Τελειωνει το λαθρεμποριο και οτι συνέπάγετε
  • Εσοδα στο κρατος απο εξαγωγη και απο φορους
  • Λιγοτερα παιδια στα σκληρα ναρκωτικα αρα και λιγοτερους νεκρους
  • Χαλαρωνει το δικαστικο συστημα που εχει βουλιάξει απο τετοιες υποθεσεις
  • Μειώνει το πελατολόγιο τον εμπόρων.

για το σημειο 4. δεν εννουσα το χασις στα σκληρα ναρκωτικά, αλλα οπως ειπα και προηγουμενως την ''εισοδο'' οχι βεβαια απαραιτητα - αυτο σε καμμια περιπτωση- στα σκληρα διαμεσω των εμπορων που μαζι με χασις εχουν κι αλλα πραγματα στην πραματεια τους.

Συγνωμη για την παρανοηση..:(

Ειμαι υπερ της νομιμοποιησης τησ κανναβης και προτιμω να απαγορευτει το αλκοολ ως επικινδυνη ουσια, φτανει ομως να υπαρχει η σωστη ενημερωση, γιατι η κανναβη ως ψυχοτροπα ουσια μπορει να βλαψει πολυ μικρες αλλα ωστοσο υπαρκτες ομαδες ανθρωπων πχ ψυχωτικων που ακομα η ψυχωση δεν εχει εμφανιστει.

:rolleyes:

9oO7p3.png?Slkbe76M

Ειμαι υπερ της νομιμοποιησης τησ κανναβης και προτιμω να απαγορευτει το αλκοολ ως επικινδυνη ουσια, φτανει ομως να υπαρχει η σωστη ενημερωση, γιατι η κανναβη ως ψυχοτροπα ουσια μπορει να βλαψει πολυ μικρες αλλα ωστοσο υπαρκτες ομαδες ανθρωπων πχ ψυχωτικων που ακομα η ψυχωση δεν εχει εμφανιστει.

εδω υπάρχει μια συμφωνία απόψεων σημαντική !!!!

Είμαι υπέρ της νομιμοποίησης και δεν θα ξανεπεκταθώ.Όσο αναφορά τις εξυπνουλες περί παιδικών καταστημάτων αν δεν είναι σίγουρες για κάτι αε αφήσουν την εξυπνάδα για αφού καταλάβουν.Το λοιπόν δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε σαν επιχείρημα ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για αποποινικοποιηση της κάναβης που έτσι όπως θέτετε σαν θέμα αφορά ενήλικες και να μη δεχόμαστε αυτή την όχι ετοιμότητα της ελλ. κονωνιας ως επιχείρημα στη τεκνοθεσία από gay ζευγάρια.Εχεις απόλυτο δίκιο aria η aeriko θα έπιανε όλα τα νοήματα

rQGhp3.png

Aν παρεξηγηθηκες, μαλλον περεξηγησες, γιατι εγω γελασα με τη λεξη ζουζου διοτι δεν ηξερα οτι λενε ετσι την πρεζα και απλα γελασα πιο πολυ γιατι πραγματι υπαρχει τετοιο παιδικο καταστημα που λεγεται ετσι καπου στην ακαδημιας, δεν ητανε εξυπναδα,ετυχε και μου φανηκε αστειο, αλλα ουτε να γελασεις δεν μπορεις εδω μεσα πανατ καποιος θα παρεξηγηθει, καλα κανω και μπαινω εως και ποτε.

:rolleyes:

9oO7p3.png?Slkbe76M

Διαφημίσεις

Είμαι υπέρ της νομιμοποίησης και δεν θα ξανεπεκταθώ.Όσο αναφορά τις εξυπνουλες περί παιδικών καταστημάτων αν δεν είναι σίγουρες για κάτι αε αφήσουν την εξυπνάδα για αφού καταλάβουν.Το λοιπόν δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε σαν επιχείρημα ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για αποποινικοποιηση της κάναβης που έτσι όπως θέτετε σαν θέμα αφορά ενήλικες και να μη δεχόμαστε αυτή την όχι ετοιμότητα της ελλ. κονωνιας ως επιχείρημα στη τεκνοθεσία από gay ζευγάρια.Εχεις απόλυτο δίκιο aria η aeriko θα έπιανε όλα τα νοήματα

Dalia μην κάνει cyber bulling δλδ έλεος

απόψεις λεμε ! κούλαρε

ΚΑΙ ΑΦΟΥ βλέπουμε ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη- και όχι μόνο αλλα και ανενημέρωτη - (από εδώ μεσα έξω από συζητήσεις κλπ κλπ) τι να πούμε ;

ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ γιατί η Dalia δεν το δέχεται ;;; :wink:;)

απαγορεύεται το επιχείρημα γιατί έτσι ;;; !!!

ο καθένας εκφράζεται με τα μέα που έχει ,

τις εμπειρίες γνώσεις , τι έχεις διαβάσει κλπ κλπ

απαγορεύεται το επιχείρημα γιατί έτσι ;;; !!!

π

άνα γεια σου.......Συμφωνώ απόλυτα ότι ΠΡΕΠΕΙ να δεχόμαστε σαν επιχείρημα το γιατί έτσι.Ρε συ cool είμαι απλά συμφωνούμε για κάτι βασικότατο αλλά σε διαφορετικά θέματα...

rQGhp3.png

άνα γεια σου.......Συμφωνώ απόλυτα ότι ΠΡΕΠΕΙ να δεχόμαστε σαν επιχείρημα το γιατί έτσι.Ρε συ cool είμαι απλά συμφωνούμε για κάτι βασικότατο αλλά σε διαφορετικά θέματα...

Ρε Dalia το γιατί έτσι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ .....

πως να το κάνουμε ;;;

(αλλα επειδή είσαι εσύ σε πιάνω πως το λες )

το γιατί έτσι

πάντως δεν είναι επιχείρημα ! με τη καμία !

Γιατί σε πειράζει να δοκιμάει, έστω και νόμιμα; Αφού όπως λέτε ΔΕΝ εθίζει!

καλα εσυ δεν καταλαβαινεις με τιποτα ετσι? Το παιδι μου ουτε τσιγαρο θελω να δοκιμασει ουτε γλυκα να τρωει ουτε αλκοολ να πινει.Αυτο τι παει να πει δλδ οτι θελω να τα απαγορευσουν απο την αγορα?Οχι βεβαια! Εγω θα προσπαθησω να εξηγησω στο παιδι μου οτι δεν κανουν καλο στην υγεια.Τωρα αν αυτο θελησει να τα δοκιμασει να εισαι σιγουρη οτι θα το κανει.

Biggp3.png

l2Czp3.png

Μα τι λές τώρα...

Οι συζητήσεις στο Parents είναι όλο επιχειρήματα!

Εγώ νομίζω πως εξάντλησα όλες τις εκδοχές, σοβαρα, πλάκα, επιχειρηματα 1,2,3,4 , αλλά οποιος δε θελει να ακουσει δεν ακουει...!:P:p:p

Υ.Γ. Η υπογραφή της ARIA146 για τα 2500 χρόνια ελληνικού πολιτισμού τυχαια???????? Δε νομίζω!

aria προσκυνω once again!

Διαφημίσεις

Ψήφισα: ναι εάν το κράτος φροντίσει να τεθούν οι απαραίτητες συνθήκες (ενημέρωση/πρόληψη/φορείς),

θεωρώντας ότι εν δυνάμει το κράτος μπορεί να διαχειριστεί αυτές τις απαραίτητες συνθήκες.

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι η αποποινικοποίηση μάλλον θα οδηγήσει σε ελεγχόμενη ποιότητα και ελεγχόμενη τιμή. Και δεν αναφέρομαι στους φόρους του κράτους, στην προκειμένη περίπτωση με ενδιαφέρει ο χρήστης να μη βρει νοθευμένο προϊόν (περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις) και να το βρει σε μία ‘φυσιολογική τιμή’ (να μην πρέπει να κλέψει ή να αρχίσει να πουλάει για να βρει χρήματα).

Καμπάνιες ενημέρωσης θα έπρεπε να γίνονται ανεξάρτητα από το αν είναι παράνομη ή όχι, μία ‘βλαβερή’ ουσία ή μία ‘καλή’ ουσία. Εφόσον υπάρχει, είναι μία πραγματικότητα, θα έπρεπε να ενημερωνόμαστε!

Είναι και θέμα ψυχολογίας του νέου ανθρώπου. Σε εμένα προσωπικά λειτούργησε το γεγονός της ενημέρωσης: είναι πολύ βλαβερό, σκοτώνει, μπλα, μπλα…

Δεν δοκίμασα ποτέ!

Σε αρκετούς φίλους/γνωστούς αυτό δεν έπιασε. Δοκίμασαν με υπερηφάνεια για το άγνωστο απαγορευμένο.

Αντίθετα, με το τσιγάρο δεν είχα την κατ’ αντιστοιχία φοβερή ενημέρωση, δεν ήταν κυριολεκτικά απαγορευμένο, δεν έφαγα από τους γονείς μου και το σχολείο τη διάλεξη της ζωής μου, οπότε το δοκίμασα, μου άρεσε και το κράτησα!

Επειδή όμως, ποσοστιαία είναι υψηλότερο το ενδεχόμενο να δοκιμάσεις κάτι όταν είναι παράνομο (αυτός είναι ο κύριος λόγος που δοκιμάζουν), η αποποινικοποίηση ίσως βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση.

Η απαγόρευση γενικά ωθεί στην παρανομία ή/και στην κρυφή και γρήγορη κατανάλωση του προϊόντος. Μου θυμίζει το ‘καμπανάκι-last drink’ στην Αγγλία στις 11.40. Από το άγχος τους μην τυχόν και χάσουν το τελευταίο ποτό, παραγγέλνουν και το καταπίνουν. Αποτέλεσμα στις 12.00, οι μισοί παραπατάνε γιατί τους μεθάει ο γρήγορος ρυθμός που πίνουν το ποτό και όχι τόσο το ίδιο το ποτό.

Εγω εκπλησομαι ευχαριστα απο τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας.

Ειναι καλο σημαδι οτι η κοινωνια γενικοτερα προχωραει μπροστα και δεχεται νεες ιδεες που μπορει να βοηθησουν τα παιδια μας.Αν αυτο το ερωτημα ειχε τεθει 10 χρονια πριν ειμαι σιγουρη οτι τα αποτελεσματα θα ηταν εντελως διαφορετικα.

Biggp3.png

l2Czp3.png

...Και για ακόμη μία φορά προσωπικά παρότι γονιός

είμαι υπέρ για αποποινικοποίηση της μαριχουάνας για τους χρήστες

υπέρ της νομιμοποίηση της χρήσης της για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς

καθώς και στην νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης.

Ερώτηση προς όλους : Συζητάμε τα ως άνω ή το ερώτημα (όπως τέθηκε) στην ψηφοφορία (αντιγράφω ακριβώς)...:

"πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να νομιμοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι; "

η αποποινικοποίηση (λογικά) συνεπάγεται με την νομιμοποίηση zopiron -υποθέτω -

αν κάτι δλδ είναι παράνομο

ποινικά κολάσιμο

συζητάμε το να νομιμοποιηθεί (= αποποινικοποιηθεί, εφόσον έχει προηγηθεί η ποινικοποίηση του )

αν θέλει ΕΝΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ και όχι εγώ η ο τάδε ή ο δείνα να μας το εξηγήσει

εωτηση της ερώτησης λοιπόν :

αν υποθέτουμε ότι η χρήση ινδικής κάνναβης αποποινικοποιείτε , δηλαδή αν σε πιάσουν με εν τρίφυλλο σε μια πλατεία δε θα πας φυλακή ;. αλλα έτσι δεν είναι γενικά ο νόμος περί κατοχής - χρήσης ;;;; και με δόση ηρωίνης να σε πιάσουν υπάρχει σχετικό νόμος περί κατοχής και χρήσης ή κάνω λάθος ! ;;;;

και στην τελική το προσχέδιο της εισήγησης στο υπουργικό συμβούλιο το έχει δώσει κανείς

το χούμε σε λινκ ;;;; να ξέρουμε να το ξεψειρίσουμε

(εδώ τη "πανα" την έχουμε κάνει επιστήμη στο νομοσχέδιο θα μασήσουμε ;;;)

συγνώμη για τις ερωτήσεις σε περιπτώσεις που έχουν απαντηθεί δεν είμαι ον λαιν 24/7 να παρακολουθώ και ζητώ ταπεινά συγνώμη ! ;):-)

Άρια, δεν μιλάω για το δικαστικό σκέλος (το οποίο αγνοώ αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε) αλλά για την ουσία της ψηφοφορίας και του προτεινόμενου νομοσχεδίου...

Με λίγα λόγια...

Μιλάμε για αποποινικοποίηση της προσωπικής χρήσης ή για νομιμοποίηση της μαριχουάνας και διάθεσή της όπως π.χ. το τσιγάρο / το αλκοόλ ή περίπου έτσι?

Άρια, δεν μιλάω για το δικαστικό σκέλος (το οποίο αγνοώ αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε) αλλά για την ουσία της ψηφοφορίας και του προτεινόμενου νομοσχεδίου...

Με λίγα λόγια...

Μιλάμε για αποποινικοποίηση της προσωπικής χρήσης ή για νομιμοποίηση της μαριχουάνας και διάθεσή της όπως π.χ. το τσιγάρο / το αλκοόλ ή περίπου έτσι?

και απαντώ με χρωματάκι πάντα :-)

θα με ενδιέφερε κι εμένα το νομικό σκέλος για αποφυγή παραξηγήσεων (και προς απάντηση του προβληματισμού σου για να μην κάνουμε υποθέσεις εκατέροθεν ;) )

αν και πιστεύω ότι και ο Παπανδρέου -που ενημερώνεται από εδώ ΠΑΝΤΑ θα έχει βάλει τους γραμματείς και φαρισαίους να ψάχνουν την ψηφοφορία - το ψάχνει το μοντέλο Ολλανδίας !

η προσωπική χρήση ναρκωτικής ουσία από όσο γνωρίζω πάντα ,

διώκεται αλλα όχι σαν εμπορία πχ λέμε τώρα ..... με άλλες ποινές φυλάκισης κοκ κοκ έχω καιρο να τα ψάξω η γυναίκα συμπαθάτε με !

σε αρκετά πόστ πιο πρίν υπάρχουν τα αιτήματα αναλυτικά της κίνησης αυτής

το ξαναβαζω σε λινκ

Το γενικό πλαίσιο της αντιαπαγορευτικής προσέγγισης για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις, όπως έχει ήδη κατατεθεί από το 2007 σε όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, κινείται στους παρακάτω άξονες:

όσον αφορά την ψηφοφορία, αδίκως βγάζετε συμπερασματα τώρα,

όταν συμπληρωθεί δείγμα 1000 τότε θα είναι πιο αντιπροσωπευτικά τα αποτελέσματα. είναι πολύ νωρίς για να πεί κανείς το οτιδήποτε.

δεν είναι δείγμα δηλαδή ακομα κ 300 ατομα να ψηφίσουν.

επίσης απο ότι ξέρω στο τέλος, μπορεί να γίνει μια ανάλυση για το πόσοι ψήφοι έγιναν απο εγγεγραμένα μέλη και πόσοι απο μή εγγεγραμμένα μέλη (κάπως έτσι).

θα πρεπει να περιμένετε όμως αρκετό διάστημα για αυτό! (μεχρι να συμπληρωθεί δειγμα 1000)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...